Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakqaag
tag
Sziasztok!
Egy ilyen gép vásárlásán gondolkozom,kérdésem az lenne,hogy mennyibe kerül egy tisztítás és egy fókusz kalibrálás kb?
Zár hiba mennyire jellemző?(20e expó körüli a gép)Válaszokat előre is köszönöm
-
partymaci
aktív tag
Nem akarok kötözködni, de az alább felsorolt hibajelenségek közül honnan tudod hogy melyik jelentkezik nálam, munkám során?
"A Canon új firmware-t adott ki 1.1.1-es verziószámmal az EOS 40D-hez, mely a következő hibákat javítja:
*Canon EF 85/1.2L II USM objektív használata esetén az akkumulátor jelzés hibás értéket mutathat (teljesen lemerült jelzést ad még akkor is, ha elegendő kapacitás áll rendelkezésre),
*javítja az ERR06 jelenséget, ami a szenzortisztító hibájára utal bekapcsolás után, akkor is, ha maga az egység teljesen működőképes,
*RAW képek közvetlen nyomtatása esetén, amikor a fényképezőgép egyéni képstílusokat használ (pl. Emerald), melyek a Canon weboldaláról lettek letöltve és User Def. 2 vagy 3 helyre kerültek, hibás színekek okozhattak,
*áltoztattak a külső AF segédfény aktiválásához szükséges érzékenységi szinten,
*engedélyezték a külső vaku elsütését abban az esetben is, ha a beépített vaku fel van nyitva."Szóval az igenlő válaszod helytelen! Gratulálok!

-
sanyixXx
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
lehet... fogalmam sincs, hogy hozta ezt elő a gépből. itt ugye sok a szakavatott, meg a canon guru, gondoltam megkérdezem

-
sanyixXx
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
reprodukálni szeretném a jelenséget

kölcsönadtam egy pár fotóra a gépem egy ismerősnek és miután visszaadta akkor így volt beállítva. mindig fókuszált az összes pontra, bármilyen szögből is fotóztam. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
sanyixXx
üzenetére
Ez nyílván csak úgy megy, hogy ha olyan témát választassz, ami mindegyik fókuszpont esetén fókuszban van. Mittudomén, pl. egy az optikai tengellyel pontosan merőleges sík felület. Ha ez nincs meg, akkor értelemszerűen ez nem fog menni.De frankón nem értem, hogy ennek mi értelme van
Mit akarsz elérni? -
sanyixXx
senior tag
valószínűleg buta kérdés, de hogyan tudom egyszerre az összes AF pontot aktiválni?
-
Paarthurnax
senior tag
Camera Kft-n kívül hol csinálnak még szenzor tisztítást Budapesten?
-
wwl
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
partymaci
üzenetére
"vagyishat pontositok, ha fokuszolak egy pontra és utana komponalom meg a képet akkor nem minden esetben sikerul exponálni... mintha uj fokuszpontot keresne"
Ilyenkor ugye úgy csinálod, hogy célra tartasz, fókuszálsz, még mindig félig nyomvatartva az expógombot megnyomod hozzá az AF lockot, majd átkomponálod a képet és teljesen lenyomva az expógombot ellövöd a képet?
Itt az AF lockon van a hangsúly, ugyanis akkor nem kezd el utána újra célt keresni a gép.
-
majom2
senior tag
válasz
partymaci
üzenetére
tudod mi lehet még? elkoszolódott az exponálógomb.
ha erősebben nyomod az expo gombot az nem segít? -
partymaci
aktív tag
köszönöm mindenkinek a tippeket, megprobalom a takaritast, mar rafer tuti. Most probaltam hogy elojon e a hiba de most semmi gond nem volt, lehet hogy az akksi ki-be rakasa megoldaná a problemat vagy esetleg ha gyenge az akksi akkor nem oldana ki?! de rendszeresség nincs benne szoval nemértem

-
KTTech
veterán
válasz
partymaci
üzenetére
Próbáld óvatosan megtakarítani a tükröt, segédtükröt és az AF szenzort... ha poros, koszos bármelyik (nem feltétlenül szemmel láthatóan) okozhat nehézséget az AF-nek. Bár, ha befókuszál akkor nem feltétlenül ez a gond. Viszont a kioldó gomb is meg tud hibásodni (az, hogy az első kapcsoló azonnal reagál - ez indítja az AF-t és a fénymérést - még a második lehet bizonytalan).
-
partymaci
aktív tag
Nemreg felraktam a januari frissitest a 40d-mre es azota olyan hibajelenséget tapasztalok hogy bizonyos esetekben a gép fókuszál viszont ha lenyomom a gombot nem exponál, másnak nemvolt ilyen problémája?

-
philoxenia
MODERÁTOR
ServerWorks spammel fertőzött hozzászólásod törölve, ne tegyél föl ilyeneket !
-
Paarthurnax
senior tag
Igen, akkor ezert erztem mindig olyan baromi gyorsnak a fokuszt. Ezt el is felejtettem. Mondjuk mar nem dolgozom mint fotos, ugyhogy nem biztos, hogy valaha megint szuksegem lenne ilyen gyors obira. Meg nem probaltam az F4-est, de egy probat meger es szerintem eleg is lesz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
Na, azért egy Sigma AF sebesség és pontosság tekintetében nem említhető egy lapon a Canonnal.
És ezt most nem elvakult Canon-fanként mondom. 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
ServerWorks
üzenetére
Ultrahangos AF motor és ultrahangos AF motor között is vannak jelentős különbségek. *Ropi* forumtárs nem azt akarta hangsúlyozni, hogy USM motor van a Canonban, hanem azt, hogy ring (!) USM. Bővebben a témáról: [link] - igaz itt nem írnak a Sigha ultrahangos megoldásáról, de azt hiszem érzékelteti, hogy miért is éri meg kihangsúlyozni, hogy egy ultrahangos AF motor ring USM-es.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
A legújabb Sigmáról nincs infóm. Kb. fél éve volt a kezemben egy, az AF-je hagyott némi kívánnivalót maga után. Ne felejtsd el, hogy a Canonban ring USM van, ami nagyon gyors, pöccre beáll.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Ha nem templomokban és egyéb fényszegény helyeken fotózol (vagy sportot, ahol megintcsak kell a gyorsaság), akkor jobb a 4L IS. De azzal számolj, hogy akkor elveszted a dupla érzékenységet a középső AF-ponton, mivel az ugye 2.8-tól kel életre.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
ServerWorks
üzenetére
Én azért döntöttem anno a Canon 70-200 2.8 mellett és nem a Sigma mellett, mert nagyon fontos volt, hogy az autofókusz tökéletesen működjön AIServo módban. Akkoriban (2004) még az volt a helyzet, hogy a Canon autofókusza pontosabb és gyorsabb. Hogy most elmarad e a Sigma azt nem tudom, de ezt is érdemes kipróbálni, főleg ha munkára kell.
-
Paarthurnax
senior tag
Nekem az IS nelkuli 70-200 f2.8 volt. Sokat hasznaltam 2.8-on, de teny, hogy jobb volt f4-en. Sajnos elloptak es most nem tudom melyiket lenne jobb megvenni. Megint a 2.8as vagy "eleg" a 4-es, de mondjuk IS-el?
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
A Sima képe általánosan lágyabb kicsit. Nekem a Canon 2.8L IS van, a hosszabbik végén a képstabival átlagosan kitarható az 1/80, stabilabb kézzel hosszabb záridő is. De ha igazán szép képet szeretnél és nem életfontosságú a fényerő, akkor a Canon 70-200 F4L IS-t vedd, nagyságrendekkel szebb a képe. A 2.8-asnak is csak 5.6-tól tuti, meg a kistesó pont egy százassal olcsóbb is.

-
ServerWorks
aktív tag
40D + 70-200 2.8L ill Sigma 2.8 II macro tapasztalat?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Degeczi
üzenetére
Múltkor még a hetve' - kéccá' F4L-emhez akartam állványgyűrűt venni. 3 lehetőségem volt: vadonatúj gyári 42000 (leírom betűkkel is, nehogy félreértés essék: negyvenkétezer) -ért, vagy szintén gyári de használt 18000.- ért, vagy utángyártott 9000.- ért. Utóbbit vettem, nem is bántam meg.

-
Degeczi
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
így van, 5 USD alatt be lehet ilyeneket szerezni postaköltséggel együtt
hogy a gyári annyi amennyi, az egy dolog, mindig megfizettetik a márkanév fölfestését, hogy vki annyiért próbál elsózni vmit amennyiért tud, az is - de a fönti terméket háromszoros (+posta...) áron úgy hirdetni, h "olcsón, féláron" - hát ahhoz már pofa kell...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Paarthurnax
üzenetére
A YongNuo nagyon minőségi cuccokat gyárt, többek közt a HK Supplies (Phottix) termékeinek egy részét is ők jegyzik.

Én a Hama-féle kioldót vettem, ami fele annyiba kerül mint a gyári, plusz már bele van építve a kisjack csatlakozó, saját maguk moddolták...
Szeretem, mikor gondolnak a sufnituningosokra, így nem kell külön szétberhelni ahoz, hogy hosszabbítást csináljon neki az ember. Vagy meg lehet azt is csinálni, hogy rajta keresztül a rádiós vakukioldóval elsütni a fényképezőt... 
-
Paarthurnax
senior tag
Két héttel ezelőtt bementem az egyik belvárosi boltba zárás előtt nem sokkal és vettem egy Canon távkioldót a 40D-hez. $36 AUD volt, de persze pár óra múlva mikor csatlakoztattam volna a kamerához kiderült, hogy a 30D-hez valót adták. Szuper. Vissza megyek a boltba másnap, de meglepő módon a 40D-hez való távkioldó már $110 AUD. Atyaég, annyiért nem kellett, de azért megkérdeztem a srácot, hogy árulnak e után gyártott verziót. Persze azt mondta, hogy nem és azok nem is mindig működnek rendesen. OK, pénzem vissza kaptam, majd megrendeltem EBay-ről $11 AUD-ért Hong Kong-ból valami kínait. Ma kaptam meg. Kipróbáltam, szuperül működik. Azt nem értem, hogy miért kerül tízszer ennyibe az eredeti Canon??? Ha adnák 50-ért akkor ott a boltban megvettem volna, de ilyen irreálisan magas áron, hogy van pofájuk árulni? Döbbenet. Lényeg, hogy ez a kínai Yongnuo Digital szuperül meűködik, tudok megint B időt használni.

-
sanyixXx
senior tag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Megvettem, de gondolom, a bolttban a kitobival együtt kiveték a dobozból. Már ha volt benne egyáltalán.
ez most hogy? vettél boltban egy 40D kitet és nem volt benne se obi se utliz cd? rájuk kell borítani az asztalt.
amúgy meg nem lehet letölteni ezeket hivatalosan, ha jól tudom. valakitől el kell kérni a lemezeket egy gyors másolásra.
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Tudja közületek valaki, honnan tudnám letölteni a cd-t, amit 40D-khez adnak?
Megvettem, de gondolom, a bolttban a kitobival együtt kiveték a dobozból. Már ha volt benne egyáltalán. Csak vmi Canon magasztaló DVD volt benne.
Ha jól tudom, ezek a utilok nem tölthetőek le, csak frissítések hozzá. Egyelőre ez így okés is lenne, mert a 400D-m lemezéről (amit azóta eladtam) feltelepítettem az EOS Utilities-t, frissítettem, de ha mondjuk win reinstall van, akkor sz_rban leszek.
Előre is köszi a helpet.
-
Toncsi
aktív tag
Van valami info arról, hogy a Canon még meddig forgalmazza a 40D-t?
-
atidesign
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos családi okok miatt meg kell váljak a következő cuccaimtól!Canon EOS 40D VÁZ / DSLR fényképezőgép
Canon 28-135/F3.5-5.6 USM EF IS objektív
Canon fotós táska
Soligor VT 950 kamera / fényképezőgép álvány5 hónapos és garanciális!
Mindenről megvan a számla és a garanciapapír.
1.094. expo készült velük!
Bővebben a link alatt megnézhetitek!
[link] -
*Ropi*
félisten
Eredetiség alatt mit értesz? Nem hallottam még olyat, hogy vázat hamisítottak volna...
A garanciával viszont már annál inkább lehet gond, ha nem kifejezetten hazai vagy EU piacra gyártott termékről van szó: itthon nem fogod tudni érvényesíteni, ha baj van. A garancia EW vagy Canon Hungária legyen: ekkor érvényesíthető. Használt vázon expószámot kötelező ellenőrizni, hasznos, ha van az embernél noti, meg segédprogram. 
-
Zöli
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy nyáron megyek Kínába és szeretnék valamilyen fényképezőgépet venni, elsősorban Canon 40D-t, de másmilyen is szóba eshet. Mire figyeljek oda hogy biztos legyek az eredetiségében, illetve hogy akadálytalanul tudom-e majd használni?
Előre is köszönöm...
-
*Ropi*
félisten
Semmilyenben, mert amit láttál a neten, az egy nem kész verzió volt, azóta meg visszalépett a srác, aki csinálta. Csak kábeles megoldás van.
-
Damage
senior tag
Ezt a videosdit még senki nem próbálta ki?
Honnan lehetne letölteni a megfellő progit?
Láttam a NETen olyan videokat is, amikor nem volt a géphez kötve a 40D (gondolom vmi egyedi firmware) és 40D-vel készültek.
Milyen formátumban, felbontásban rögzít?
Bárkinek valami személyes tapasztalata a videokkal kapcsolatban? -
PPeter
addikt
válasz
Exymiriem
üzenetére
Arra figyelj, hogy ezek a C programokhoz beállított értékek, amennyiben kicsit módosítasz rajtuk (tehát mondjuk odatekered valamelyik korábban testreszabott C-re, de ehhez képest még valamin állítasz, mert nem felel meg teljesen), ha a géped hagyod "stand by" állapotba kerülni, visszaállnak a lementett értékre és a kis módosítást újra meg kell ejtened.
-
Exymiriem
tag
Sziasztok!
Már megvan egy ideje a gép, most jutottam el odáig, hogy használnám a C1-2-3 beállításokat, de nem tudom, hogy kell beállítani őket. A leírásban csak annyi van, hogy hogy tudom regisztrálni, de az, hogy megváltoztatni hogy lehet a beállításokat, már nem..
Tudnátok segíteni?
Előre is köszi! -
Viszlát
addikt
-
tpeter
aktív tag
Na, végül meglett. Egy kompromisszumos 450d

Ja, és a 220V ugyanazt a Canon garanciát adja az első évben, a másodikban meg hozzájuk kell visszavinni és ők viszik el a Camera Kft-hez.
Jó fényeket!
Dupla volt, a másik törölve.
[ Módosította: philoxenia ]
-
*Ropi*
félisten
Ebayről 15k körül tudsz rendelni Phottix portrémarkolatot + 2 utángyári akkut 2x akkora kapacitással, mint a gyári.
Hibátlanul működik, több fórumtársnak is ilyen van. Nem ők adják olcsón a cuccot, hanem a Canon méri iszonyatosan drágán. 
A 220V-os garanciáról csak tippem van: 1 év gyártói + 1 év bolti garancia általuk. Vagy pedig szürkén hozzák be, és ahonnan hozzák, ott 2 év garancia van rá, ha oda visszaviszik javíttatni (ők), akkor érvényesíteni tudják.
-
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
Épp gépvásárlás előtt állok és azt hiszem 40d lesz belőle.
A kérdésem az lenne, hogy miért van az hogy a 220volt-nál 2 év garanciával adják? Valami saját garanciát adnak rá, vagy mi? Vásárolt már valaki náluk?Egy kicsit más dolog, mennyire megbízhatóak a nem canon akksik? Láttam hogy vannak egyéb (számomra noname) gyártók is akik durván olcsóbban adják a 40d-hez való akkumulátort. Mennyire érdemes ilyesmibe belevágni?
Előre is köszi!
-
hodav
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van 1 vadi új Canon 580 EX II-es vakum nagyon baráti áron
Ha valakit érdekel nyugodtan vegye fel velem a kapcsolatot és küldök képeket meg minden információt amire szüksége van. -
madgie
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony A7S III - újszerű - 2028 márciusig garanciális
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla (makulátlan állapot!)
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Szeretem, mikor gondolnak a sufnituningosokra, így nem kell külön szétberhelni ahoz, hogy hosszabbítást csináljon neki az ember. Vagy meg lehet azt is csinálni, hogy rajta keresztül a rádiós vakukioldóval elsütni a fényképezőt...
Dánke, megpróbálom lekapni otthon.