Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Vagy tét nélkül elmenni rendezvényeket fotózni gyakorlás céljából
Én is így kezdtem a koncertfotózást, és még mindig nem vállaltam ilyen munkát pénzért, bár szerintem most már lehetne, így 10 koncertfotózás után amiből az utolsó 3 már szerintem elég jó lett.csabecko: A két optika közül én azt mondom: ismerni kell a helyszínt. Beltérben tényleg kevés lehet a 28mm, de nem feltétlenül. Egy-egy tömegjelenet kell csak szerintem egy esküvőről, arra jó a kitobi is. A többi képen én kiemelnék embereket, kisebb csoportokat, jeleneteket, tortát, valaki gyerekét, Józsit akit életében először látunk kiöltözve, részeg apóst az IGEN közben belebukfencezni a tortába, a virágokkal díszített limuzint a ház előtt stb. esetleg a gyűrű felhúzásának pillanatát szűk kivágással úgy, hogy csak a kezek, vagy esetleg az arcok is benne legyenek de nem egészalakos. Egyikhez sem kell 17mm. Viszont előfordulhat, hogy kell a 85-nél több.
Szoktak esküvő előtt főpróbát tartani, hogy ki merre megy, merről jön, mikor jön, milyen ruhában, milyen díszítés, világítás stb. Ezen mindenképp érdemes ott lenni, és így gyakorlatilag élesben totózhatod ki, hogy melyik optika lesz a jobb, csak mondjuk akkor már nem biztos, hogy van idő megvenni másnapra az obit, a főpróba meg nem hetekkel előtte szokott lenni.Vaku: 580EX intelligenciájára valószínűleg nem sok szükség lesz, csak ha muszáj direktben vakuzni. A fényerejére viszont lehet. Az EX II gyorsaságára is. Kérdés, hogy milyen magasan van a plafon és milyen színű. Egy klasszikus régi templomban nem sokra mész a plafonról derítéssel a 20 méteres belmagasság és a freskókkal díszített mennyezet alatt, inkább egy jó fényterelő kell. Az anyakönyvvezetőnél meg bármi lehet. Be kell járni a helyszínt előre, ha tényleg minőségi képeket szeretnél. Próbaképeket is érdemes lőni, abban a napszakban és olyan megvilágítással ahogy élesben lesz. Biztos, hogy meg lehet oldani a 420-szal is, csak nehezebben. Ha nincs benne rutinod, akkor meg fogsz vele szenvedni, én is nyűglődtem egy 420-assal egyszer. Persze rutin nélkül az 580-nal is lehet szenvedni de talán kicsit kevesebbet.
Lényegében egyértelmű választ nehéz adni a kérdéseidre, csak szempontokat tudunk mondani amiket figyelembe kell venned a döntéshez.
Az objektívek rajzolata szerintem nem az a szempont, amit túl nagy hangsúllyal kéne figyelembe venni. Annyira egyetlen Canon DSLR obi sem rossz, hogy ne lehetne vele mondjuk akár A/4-es méretben jó esküvőfotókat készíteni egy 40D-vel, de inkább a 10*15 a jellemző. De ha nem csak az esküvőre veszed az obit akkor érdemes figyelembe venni, hogy a 17-85 optikai tulajdonságairól szóló pletykák nem túl kecsegtetőek az obira nézve.
Thufir: nézőpont kérdése, hogy honnan természetfotó
Ha kiszóródnak az almák a földre és a csonttollúak letámadják, ha OTT ez a természetes viselkedés, akkor szerintem ez még akkor is természetfotó, ha most kivételesen direkt lettek kiszórva az almák a madaraknak. Nem fogságban tartott madarakról van szó, és az almák kiszóródhatnak megrendezés nélkül is (lehet, hogy így is volt, ezt nem kérdeztem). De ez felfogás kérdése is 
-
werttzui
addikt
Na azért az ember bizalmát sem kell lelombozni mert aki gondolkodott esküvő fotózáson az most biztos ki foglya hagyni
Amúgy többen mondják ha már 580ex akkor inkább 580ex II 
-
adik
őstag
a 17-85 IS nem egy jó optika (erős CA, torzítás, stb.)
ez mind igaz, és mind nem látszódik eskűvőfotón
ellenben nem elég fényerős, ez csak azért baj, mert képstabilizált, nem pedig objektum-stabis
esküvő-fotózás baromi nehéz, hatalmas rutin, bazinagy vaku(k), és fényerős obi kell hozzá. Kellő rutin nélkül el se kezd! Másodfotósként voltam már esküvőn, és hááát, jó hogy nem az első számú voltam... (vakum, fényerős obim adott volt, és azért éppenséggel rutintalan sem vagyok, bár öreg róka végképp nem) -
csabecko
csendes tag
Teljesen egyetértek veletek abban, hogy senki ne vállaljon be teljesen kezdőként egy ilyen eseményt fotózni.
Ha nem sikerülnek a képek
másnap nem mehetsz vissza megismételni és a pár a fejedet veszi, jogosan.
7 éve fotózom esküvőket, eddig minden blama nélkül "megúsztam".
Szalagossal kezdtem és nem olyan régen csinálom digitálissal.
Ezért voltam/vagyok kiváncsi mások véleményére, mert 1 obi v. vaku teljesen más képeket produkál analógban ill.digiben. Az 580ex-el nem dolgoztam, ér/tud annyival többet amennyivel több az ára?Köszi a hozzászólásokat és a segítö szavakat!

-
ThufirHawat
senior tag
-
Fejo
őstag
válasz
csabecko
üzenetére
A kérdésedből azt a következtetést vontam le, hogy még soha nem fotóztál esküvőt (ellenkező esetben nem kérdeztél volna hasonlót) és abban sem vagyok biztos, hogy a kellő rutinnak birtokában vagy...
Egy esküvő nem arról szól, hogy vidáman lekattintgatom a dolgot és de jó, már kaszálok is. Az az alkalom két ember életének egyik legfontosabb pillanata, nem teheti meg velük senki, hogy (az esetleges könnyűnek vélt pénz reményében) felkészületlenül elrontja a képeket és az esküvő után a pár majd kap egy rakat életlen és/vagy fantáziátlan és/vagy rosszul beállított, stb képet, azt osszák be. Egy esküvőt nem lehet másnap megismételni, hogy a fotós újra próbálkozhasson...
Nem akartalak megbántani, de a kérdésed kapcsán bennem nem a felkészült, rutinos fotós (ami elengedhetetlen egy esküvőre) képe alakult ki bennem...
Persze lehet, hogy tévedek... -
*Ropi*
félisten
válasz
csabecko
üzenetére
Mondjuk Fejonek tényleg igaza van: kellő felkészültség (és itt most nem csak a "vasra" gondolunk) hiányában odaállni lefotózni egy egyszeri és megismételhetetlen eseményt - nos, ez eléggé necces dolog.
Gondold el, hogy a szakma öreg rókáit is mennyi előre nem látható incidens éri munka közben, amire nem lehet felkészülni, maximum a kellő rutin tompítja őket. Nem tudom, milyen fotós előéleted van, de ne esküvőzéssel kezdjél, ha ez lesz az első tapasztalatod. Először gyakorolj máson, mert itt nem ronthatsz. Nem teheted meg a párral, hogy az életük nagy pillanatát eltolod... 
Ezek csak tanácsok, nem feltétlenül kell megfogadni őket.

-
*Ropi*
félisten
válasz
csabecko
üzenetére
Szia!
Vakuból mindenképpen az 580EX II-őt vedd, jóval gyorsabb és erősebb, mint a 430-as. Templomi képeknél nagyon kell az erős vaku.
Ja, mindenképpen vegyél hozzá egy fényvetőt, a beépített gyenge. A két obi közül még egyikhez sem volt szerencsém a gyakorlatban, de ahogy a tesztekből és a véleményekből hallottam, a 17-85 IS nem egy jó optika (erős CA, torzítás, stb.).
Én inkább a 17-55 IS-t venném helyette, szignifikánsan jobb darab. A 28-135 átfogás szempontjából jobb, de a 28 mm-es kezdés néha kevés, amikor már nem tudsz hova hátrálni, hogy mindenki beleférjen a kompozícióba.
Nekem egy ugyan 28-75 F2,8 Tamronom és egy 70-200 F4L Canonom van, de én inkább színpadi képeket készítek, így ott megvan a megfelelő minimális távolság. Esküvőfotózáshoz általános szabály, hogy minél fényerősebb obikat vegyél, sosem tudhatod, mikor kerülsz mostoha fényviszonyok közé...
Egyenlőre ennyi juttott eszembe hirtelen. 
-
csabecko
csendes tag
Szevasztok!
ROPIhoz lenne 1 kérdésem.
Írtad, hogy rendezvényeket fotózól légyszives segíts melyik obit (17-85is v. 28-135is) és vakut (430ex v. 580ex) válasszam a canon 40 D gépemhez esküvők fotózásához.
Mások véleményét is szívesen fogadom, köszi előre is.

csabecko

-
Zozzant
addikt
Láttátok az év természetfotósa 2007 kiállítást? Akkor tudnátok mi a természetfotózás.
http://www.naturart.hu/main.html katt az Év fotósáraAzt azért hozzáteszem hogy volt ott 300-800-as Sigma is, de a legtöbb az fix teleobi volt 300-400-500... az említett sigma kb 1.8 millióba kerül, de a macro képek között Tamron 180 is szerepelt. Nikon és Canon volt a váz felhozatal.
-
Hydra SR
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Hmm, miért nem?

-
Hydra SR
addikt
Jól elbeszéltek egymás mellett

Nyilvánvaló szerintem mindenkinek, hogy a természetfotózás nem egyenlő a nagytelével-lesből-itatónál-fotózással, csak az is része. Másfelől meg szerintem ennek ellenére is lehetett érteni, hogy Terapeuta most arról beszél amihez kell a nagytele. Elsőre mindenkinek a teleobjektív ugrik be a természetfotózásról, még a természetfotósoknak is. Pedig láttam pár igen jó halszemoptikás madárfotót is.
Invázió csonttollú-módra - Jakab Tibor -
orbano
félisten
válasz
transwolf
üzenetére
egyébként a 30D-vel sem jársz rosszul, mint köztes megoldással. az ilyenek, hogy canon 17-40,24-70,70-200,70-300IS,17-55, sigma 17-70, 24-70, 70-200, stb. inkább passzolnak egy 30/40D "nívójához". Árban főleg
Persze az sem egy rossz dolog, ha ilyen 18-135, vagy 18-200 körüli retek obit megveszel, próbálgatod magad, és ésőbb összehasonlítod a képminőséget egy pl. canon 70-200f4 L-el, akkor tudni fogod, milyen obikra cserélgesd le. Csak akkor buktad egy obi árát gyakorlatilag 
-
transwolf
csendes tag
huh!, ..ez az elso napom itt,
......sti sracok.........hat koszonom szepen!...tom hogy nem fotosuli, megilyesmi, de koszonok minden tanacsot amit adni tudtok, merthat nem 1-2 evre vennem meg a gepet, hanem ugy egyeletre vagymire........................Pipecc oldal, spipecc forum, megminden!! szepen koszonom!
tan egyszer meghalalhatom...........en sokat tudok Erdelyrol, meg a kutyakrol-kikepzes-, meg angliarol..-tom hogy fotosoldal,- de talan valakinek segithetek valamiben. Nyugodtan irjatok a transylvanianwolf01@yahoo.com emilemre. -
-
transwolf
csendes tag
hat...........!, ezzel megint kozelebb-vissza kerultem a gondolathozz, hogy legyen inkabb a 400D, sjobb objectiv-ek...nemtom
.............termeszetfotozashoz, meg portrekhoz kellene..................nemtom. elegge tanacstalan vagyok
, de tom hogy egy honapon belul veszek egyet. valamelyiket a ketto kozul.

-
Dtomi
őstag
válasz
transwolf
üzenetére
Mint már sokan és soxor írták és mondták. Inkább olcsóbb váz és egy rendes obi mint
fordítva.
Ezek a lencsék főleg 10mpixelen eléggé fos képet adnak. CA, vignettelálás, hordótorzítás és még sok ilyen finomság kíséretében.
Kell egy alapobi, 17-70, 24-70, 28-75, és utána egy 70-200. A fotózás sajnos drága hobby -
transwolf
csendes tag
szasztok!, szal' en tok uj vagyok errefele, samator fotos, ami annyit tesz nalam, hogy neha nagyon raerzek a temakra, s1-2 pipecc fotot mar csinaltam........node!, vennek most-smog es veszem- egy canon 40D EOS gepet, sa kerdesem az lenne, ha tudnatok segiteni benne, hogy passzol-e hozza a sigma 18-200mm-'szem DC OS- lencseje.
elore is koszonom. en az erdelyi farkas -
orbano
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
gondolom majd ha befejezték a normális AF fejlesztését, nekiállnak egy normális szinterező megoldás beszerzésének

-
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Deszar
az állványtalpról már nekem is 1-2 lekopott de azért ott komoly erőhatások vannak, nem gondoltam volna hogy az obiról is így le tud jönni. -
ThufirHawat
senior tag
[Így értem.] Enyém még nem tart itt szerencsére, de az állványgyűrűn már kezdődik...
Sigma... Significant Malfunction...
-
Dtomi
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Nekünk a Tisza tavi fotózás alkalmával rongyá ázott mindenünk két 50-500 300D 30D D5D D7D egy vagon nagylátó makró minden a csónakban esély sem volt elrakodni mire leterítetem a nagyját már elment a zápor. Mondjuk 20 perc múlva kisütött a nap uh minden szépen megszáradt a táskám meg tömve van silica gellel. Azért annyira szerintem sem kell félteni ezeket a dolgokat.
Hogy érted, hogy lemálik meg kifakul a zen borítás? És mi az egyáltalán? -
Terapeuta
őstag
Köszönöm a válaszokat. Nekem annyi jött le ebből, hogy annál az esőmennyiségnél, amit én elviselek, azt a gép is el fogja viselni.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Terapeuta
üzenetére
SAJÁT TAPASZTALAT:
-Normál eső (szép nagy cseppek, jó sűrűn) nem gond. Legalább 10x megáztattam.
-Erős havazás nem gond, kb. 5x voltam fotózni szakadó hóesésben.Fotózás és fotózás között a gép a hátizsákomban pihen.
Egyedül az objetívek frontlencséjére kell vigyázni, de az se gázos (itt tiszta a levegő, tiszta a víz, a hó), 90%-ban nyom nélkül elpárolog otthon.
Egyedül a Sigma Zen bevonata utálja a vizet. Első alkalom után kifakul, nem túl sokadik alkalom után lehámlik. Működést nem befolyásolja, csak hát... Sigma...

-
pitman
őstag
válasz
Terapeuta
üzenetére
Ha nagyon parázol a víz miatt, ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás nincs. Ha nem trópusi viharba mész a géppel így valószínűleg nem fog beázni.
Egyébként pár csepp esőtől, hótól védelem nélkül sem szabad, hogy baja legyen, szakadó esőben azért már érdemes vigyázni.
Természetesen ez az én véleményem a témáról, nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit vállal be és mit nem. Természetesen a zacskóba húzást is saját felelősségre csináld, garancia ugyanis nincs semmire (se arra hogy beválik, se arra, hogy nem). -
orbano
félisten
válasz
Terapeuta
üzenetére
20Dm is bírja esőben, bár azért vigyázok rá, hogy a lehető legkevesebb víz érje, és ez kb. kimerül abban hogy szorosan magam mellett tartom, illetve amikor állítgatom fölé hajolok, és léynegében csak komponáláskor van teljesen védtelenül. de akkor is kapott már jó kis áztatós esőt és nem volt baja.
-
Terapeuta
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Mennyi vízet bír el így: szemerkélő eső belefér???
-
*Ropi*
félisten
Ne is mondd...
Az elején még azon bosszankodtam, hogy nem lehetett odaférni a színpadhoz, mert olyan tömegnyomor volt.
Aztán, mikor Rita Faltoyano telespriccelte vízzel az első sorokat, rájöttem, hogy jobb nekem hátul, a tömeg mögött.
A 70-200-zal szemezgettem kb. 20 méterről.
Szerencsére jó volt a világítás, így még vaku se nagyon kellett. -
*Ropi*
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére

-
*Ropi*
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Én leginkább rendezvényfotózok, beltérben meg elég ritkán esik az eső.
Max. ha tánc közben annyira megizzadnak a fellépők, hogy rámspriccel... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ThufirHawat
senior tag
Majd megbátorodsz. Kicsit megázol véletlenül, kibírja. Bátrabb leszel. Jobban megázol, azt is kibírja, még bátrabb leszel, stb. Nálam legalábbis így volt. Az a baj (már ha ez baj), hogy a rossz idő sokat segít a jó fotók készítésében. Sajnos ez biztos nem a legegészségesebb a gépnek, de hát használni vettem, nem megvédeni. (Többek között ezért sem szabad olyan vázat venni, amit nem tudnál kb. azonnal pótolni baj esetén.)
-
*Ropi*
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Tudom, tudom, de a perverziónak is megvannak a határai...
Lehet, hogy én vagyok túlzottan korlátolt, de szerintem egy beázott gép nem tartozik a garanciában javítható kategóriába. És nincs pénzem minden esőben / hóesésben fotózás után új vázat venni, amilyen peches vagyok... 
-
ThufirHawat
senior tag
Tudod mennyi jó képről maradsz le így? Nekem semmim nem tömített. Egyik objektívem sem, és a ratyi 400D-m sem. Bátran használom esőben, hóban, akárhol. Sosem volt vele gondom (egyedül a Sigma "Zen" bevonata az, amit megvisel a nedvesség, de azt nagyon). Szóval nem kell parázni. Amúgyis, nincs is jobb, mint a szakadó hóesésben objektívet cserélni. (Fix sorok rajongói előnyben.
) -
*Ropi*
félisten
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Féltem a cuccot.
Csak a 70-200-am szigetelt teljesen, a többi simán beázhat. Vízhatlan bugyim még egyenlőre nincs a vázhoz (apropó: hol is lehet olyat venni?
), meg a Tamron 28-75 sem vízálló.
Azt az emlékezetes Augusztus 20-át nem szeretném újra megélni, amikor liternyi vizet ráztam ki a fotóscuccból. 
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hali mindenki!
Ismerősöm vett egy ilyen gépet és valami perverzió folytán(nem mintha nem értene hozzá,ne kérdezzétek miért,én sem értem
) hihetetlen hiányát érzi a magyar nyelvű user manulanak,vagy akárminek amit adnak hozzá. Valakinek esetleg nincsen ilyesmije pdf-ben vagy bármi egyéb formátumban?Segitséget előre is köszönöm

-
*Ropi*
félisten
Engem jobban bosszant az AF ON gomb hiánya. Ennyi erővel vehettem volna egy sima BG-E2-őt. Esőben úgysem fotózok, hogy kelljen az a szigetelésnek csúfolt valami. Viszont úgy vagy 10-15k-val beljebb lennék. Most nagyon utálom a Canon marketingeseit a "hogyan húzzunk le még egy bőrt a hülye felhasználókról" taktikájukkal.

-
Pompi
nagyúr
Megvan a BG-E2N markolat. Már nagyon hiányzott, nekem valahogy így teljes a gép.
Hozzáteszem élőben nem annyira rossz, sem az illeszkedése, sem az anyagminősége.
Az tuti, hogy a 10D markolata jobb összképet adott ([link] és [link] és [link]), nem tudom ennél a BG-E2N-nél azt a szemből jobb oldalon levő részt miért nem tudták szebbre csinálni ([link]). -
Pompi
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Engem meggyőzött ez az obi, az első pár képtől kezde amit lőttem vele, oda vagyok érte.
Majd rakok fel pár képet az obis topikba, sőt ha sikerül egy kis időt szakítani rá, akkor összehozunk valamikor egy 18-55 IS összehasonlítást is lesaux kollegával. -
Pompi
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Akkor mondok még egy real life tapasztalatot a másik topikban felvetődött állítólagos problémára.
1.0.5-ös fw van fent - én frissítettem 1.0.4-ről - és az 50mm f1.8 és 17-55 f2.8 obikkal (mondjuk, hogy nagyfényerejű) nem volt gondom eddig - kopp-kopp-kopp. -
Pompi
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
És milyen következtetést vontál le belőle?
-
stika
csendes tag
jolvanna senki sem tökéletes
ne bántsatok már ezér

-
Pompi
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Sötét. Milyen sötét?
Most próbálgattam a szobában, lekapcsolt lámpa, csak a monitor fénye világít. Ahova esik még akár csak egy kis fény is fókuszál, de AF segédfény nélkül mondjuk az asztal alá - korom sötét - már nyilván nem, de hát mit is vártunk. Az 580ex2 segédfényével viszont, úgy, hogy minden fény kikapcsolva a szobában - orromig se látok - villámgyorsan fókuszál bárhova. -
Szten Márs
nagyúr
Sötétben mik a tapasztalatok az AF-jével? Sok helyen olvastam, hogy néha csak teker az obi, teker teker, és valószínűleg az idők végezetéig is eltekergetné élességet keresve.
-
stika
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
bocsi. véletlenül lemaradt

-
stika
csendes tag
hát rengeteg az ilyen előny.. Pl a vakuszinkron, 6 kép/másodperc, nagyobb ISO értékek, Kelvin fehéregyensúly érték állítás ami nincs a 400D-ben.. 1/8000 záridő, 400D-ben 1/4000, új fénymérési mód, önkioldó idejének választása.. (több lehetőség) Egy új Raw formátum az sRaw.. 3'-os kijelző, erősebb akksi.. egyszóval szerintem érdemes venni ilyen gépet, mindkettőt volt szerencsém teszteli jó pár órán keresztül. Ergonómiáról.. Biztosabb fogás, kényelmesebb gép mint a 400D. Tudom majdnem a kétszeres az ára, de ha több évre tervezel gépet venni, és nem szeretnél fél millió feletti gépet, szerintem remek választás.

Egyiknek sem voltam tulajdonosa, majd jövő nyáron tervezek beruházni egy 40D-re.. Van 1-2 természetfotós ismerősöm, akik ilyen gépet vettek, nagy telével használják, teljes megelégedettséggel.
Remélem tudtam segíteni. -
Fejo
őstag
Azoktól, akik 400D-ről váltottak 40D-re kérdezném, hogy mik a tapasztalatok?
Miért érdemes váltani? Mik az előnyök és mik a hátrányok?A tapasztalatok érdekelnének.

-
Pompi
nagyúr
De felismeri. Egy sima microUSB kábellel összedugtam a 40D-t az XP-s gépemmel és ugyan nem cserélhető lemezként, de a Sajátgépben megjelent a Canon EOS 40D, rákattintva pedig a memórikártya tartalma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- 3D nyomtatás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(A 400D-n nem volt semmi ilyen)
Én is így kezdtem a koncertfotózást, és még mindig nem vállaltam ilyen munkát pénzért, bár szerintem most már lehetne, így 10 koncertfotózás után amiből az utolsó 3 már szerintem elég jó lett.

Nekem egy ugyan 28-75 F2,8 Tamronom és egy 70-200 F4L Canonom van, de én inkább színpadi képeket készítek, így ott megvan a megfelelő minimális távolság. Esküvőfotózáshoz általános szabály, hogy minél fényerősebb obikat vegyél, sosem tudhatod, mikor kerülsz mostoha fényviszonyok közé...

, de tom hogy egy honapon belul veszek egyet. valamelyiket a ketto kozul.
nagy kompromisszum ez a nagy átfogás továbbá nagy kompromisszum a sigma is mert ki kell fogni mindenképp próbáld ki mielőtt megveszed