Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Ismeri valaki ezt az objektívet?
Canon 100-300 f/5,6 L
Felajánlottak egy ilyet, hogy számítsam be valamibe. Szerintetek mennyit ér meg? -
Viszlát
addikt
Nem nagyon értek a technikához, de ha egy pixel minden képen piros, akkor az azt jelenti, hogy az érzékelő hibás, igaz?

-
Cassidey
senior tag
Na igy tobb proba utan.. egyaltalan nem vagyok elajulva a zajugyben a 40D-tol. Lehet en misztifikaltam tul, cmos meg canon meg ize.. Kivancsi leszek az 5DmkII-re is ezugyben.
-
-
Az-X
őstag
Nos köszöntelek benneteket mint 40D klubtag

Ugyan kipróbálni még nem tudom, mert nincs hozzá CF kártyám
De már le van foglalva egy 8Gigás, holnap megyek is érte 
-
Dtomi
őstag
Portréra létezik egy low cost megoldás:
50 f1,8 85 f1,8 és 135 f2,8 soft focus. ezzel a szettel akárminek neki lehet állni, még 1 komolyabb magazinnak kompromisszummentesen A4-be és az egész nem kerül 200e-ft ba....
50 f1,4 85f1,8 135 f2L pedig duplázza az árat, de ezek már egy 1Ds mark III-at is kiszolgálnak!!!
-
Cassidey
senior tag
1.2 (nulla erteke a kepnek, meg mindig csak a probalgatas fazisban vagyok, nezzetek el)
[link]szerintem nem extrem. oke, jo nagy a dof, de nekem bejon. flickr-en is talalsz csomo portret 1.2-n es szerintem nem az ugrik be senkinek h de fura effekt vagy hatas

Tuzi: azzal is siman lehet portret, de akkor az a praktika lep eletbe, h messzire menni es jol razoomolni.. tenyleg erdemesebb egy fix erre a celre, de ha nincs penz epp akkor nincs.
-
Az-X
őstag
Kacsintgatok egy ilyen 40D váz felé. Teljes rendszerváltás lenne (Nikonról) ezért kellene hozzá valami objektív.
Egyenlőre vennék valami nagyobb átfogásút, aztán később e mellé 2-3 fixet.
2 objektívet néztem ki eddig:
Canon 28-135 mm f/3.5-5.6 EF IS USM
Canon 17-85 mm f/4-5.6 EF-S IS USM
Kíváncsi lennék véleményekre, esetleg mit lenne érdemes még ebben az árkategóriában (60-80e) -
Palpatin
csendes tag
Sziasztok!
2007 karácsonyán kaptam a családtól egy szettet, hogy a fotózást komolyabb szinten folytathassam tovább.Az élet úgy hozta nem volt azóta időm elmélyülni a tükörleflexes világ rejtelmeibe.Úgy tűnik ez egy ideig így is marad.
Ezért eladnám a teljes cuccot. Persze tudom, hogy sokat bukom rajta, de ahogy telik az idő egyre többet. Majd egyszer újra neki futok.
Tehát eladó:
Canon EOS 40D váz, Canon 50/F2.5 EF Macro, Canon EF 70-200 F/4L IS USM objektívek, profi fotós hátizsák. Minden kb, 10 hónapos és kb. 100 expo próbálgatás.

Irányár:410e ft egyben, akkor hátizsák ajándék
-
Damage
senior tag
SEGÍTSETEK légyszíves!
Van két EOS fényképezőgépem. 350D és 40D. Win Vista (32bit)-t használok. Csodásan felismeri mind a két kamerát. Az EOS Utility-t használom letöltésre és Remote shooting-ra is. Hónapokig nem volt vele gond, de egyszercsak a 40D-t nem ismerte fel az EOS Utility. A 350D-vel tudom használni, de a 40D-vel nem. Az eszközkezelőben látom a 40D-t, ha hozzákötöm a géphez, de amikor bejön az EOS utility ablak, akkor az első 3 ikon szürke (nem használható), csak a "monitor folder"-re lehet kattintani. Nem kell kártyaolvasó, a remote shooting miatt kellene a 40D-hez az EOS utility. USB WIA driver-től kezdve mindenen át letöltöttem a legújabb progit a Canon honlapjáról, de csak a 350D-t ismeri fel a progi. Valami ötlet? Már próbáltam rákeresni mindenhol, azt hiszem mindent megpróbáltam.....beleőrülök, annyira idegesít! -
*Ropi*
félisten
-
Dtomi
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Milyen videóról beszélsz??
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Valamelyik este (alkonyatkor) focit fotóztam 3200-on, egy-két kép ment csak a levesbe.
Ha van elég fény, akkor a 3200 nagyon is használható, csak fényszegény környezetben jön elő a háttérzaj. Persze minden relatív, 640x480-ra kicsinyítve semmi sem feltűnő. 
-
*Ropi*
félisten
Végülis a programozó nyitott mindenfajta jó ötletre, várja az építő jellegű hozzászólásokat. Amit meg lehet, átvesz máshonnan (pl. kontrasztérzékelős AF a 400D firmware-ből lesz "átlopva" a megfelelő változtatásokkal.
Nagyon ütős gép lesz ez, ha elkészül a firmware. 
Egy dolgot sajnálok, hogy a szenzor gyárilag csak ISO 100-1600-at tud, ezért a 6400-nál magasabb már nem oldható meg.

-
*Ropi*
félisten
Pesze.

> Automatikus ISO-állítás a teljes (50-3200) tartományban),
> AF finomhangolás az obikhoz,
> Hátsó nagy tárcsa elállítódására figyelmeztetés kikapcsolt (sleep) állapotban,
> Automata módok programozhatósága, mint C4, C5... C9,
> RAW rögzítés lehetősége automata beállításokkal is,
> Direkt nyomtatás gombnak új funkció: vagy "alternatív mód" a plusz menük elérésénél, vagy tükörfelcsapás, vagy videofelvétel-mód (még eldől),
> Felhasználó által konfigolható expósorozat (hányat, mekkora lépésközökkel),
> Kontrasztalapú AF Live View közben,
> 1Ds Mark III-ból átvett automatikus ISO + zársebesség állítás + safety shift (csak Tv és Av módban működik). -
*Ropi*
félisten
Ödddé mk II bekaphattya...
Ezt skubizzátok! 40D firmware hack készül!!! 
-
Dtomi
őstag
válasz
hakagyi
üzenetére
Azt is észrevetted, hogy fullon világosba készültek ISO 3200-on a képek? egyik 1/800 a másik meg 1/250-es záridővel? Szerinted ez mennyire életszerű? Alexpónál amikor meg tényleg kéne a magas ISO, és nincs fény, ott meg szépen lesel mint az üreginyúl, hogy miért olyan amilyen.

(nem kell egy sor smiley ahhoz, hogy levegyük mire gondolsz)
[ Módosította: Pompi ]
-
hakagyi
csendes tag
CANON 50d TESZT FOTÓK !!
szerintem jobb 3200 iso mint a 40d nek
uj zajszűrést használ de ..jobb... 
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
Igen, én is onnan állítottam vissza, de ott sem lett elpiszkálva elvileg.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ServerWorks
üzenetére
Natessék, hogy legyen valami mozgás, a minap hogy jártam: este fotózás közben észrevettem, hogy nem találok fókuszt, csak a középső AF pont volt aktív. Némi vizsgálódás után kiderült. hogy a gépen lévő 580EX II AF segédfénye "elfelejtett" "mukodni", valahogyan kikapcsolódott a funkció a megfelelő C.Fn. menüben. De hogy mitől?!
Van valami, ami ezt felülírja esetleg? Semmi ezzel kapcsolatos beállítást nem piszkáltam akkortájt. 
-
ServerWorks
aktív tag
de halott a topik... mindenki elment fotozni?
-
madgie
titán
válasz
ServerWorks
üzenetére
Phottix nevű utángyártottat használok (kettőt is). Az ebay-en ócsó és ugyanazt tudja, mint a gyári

-
válasz
ServerWorks
üzenetére
realpower-t dícsérik. csak sok miliampereset vegyél. Ilyen 1600 felettit.
Keress rá BP-511-re gúgliban, van magyar oldal, asszem akksi.hu, ott vannak jó akkuk. -
Pompi
nagyúr
válasz
ServerWorks
üzenetére
Én használok, talán kétfélét is, majd otthon megnézem. Nincs velük bajom, jól bírják.
-
ServerWorks
aktív tag
utángyártott akksikkal kapcsolatban tapasztalat, vélemény?
-
Ezt le kell írnom.
Matektanár bemegy fotósboltba.
-Ezt kérném előhívni.
-9*13?
-117. Miért? -
Fejo
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
FIT-ben hívatom elő, így ha nem jön ki ponta 30x40-es képaránya, akkor valamelyik oldalon lesz egy fehér csík. Ha meg lesz az album, akkor a fehércsíkokat levágom és meg is van.

-
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Elvileg átszámítva akkor nagyjából egy 10 MP -s képnél még beleférhet a 30x45 nemcsak falra, hanem nézegetni is.
Simán! Én egy ideje csak a nagyon jól sikerüt képeimet hívatom elő, de azokat kizárólag 30x40-es méretben. Nézegetheted akár 1cm-ről is, hibátlanok! 10MP-ből simán lehet nagyobbat is hívni és nem csak falra.
Most szerzek hozzájuk megfelelő méretű fotóalbumot, nem egyszerű...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha szükségem van albumban a képre, akkor mindig, esetleg nyomtatás, de az közel sem olyan jó. Akartam már nagyobban, de a nagyobb képeket drágábban is hívják, meg az albumok is jóval drágábbak. A Z2-vel 2005-ben helytakarékosság miatt 1600x1200-ban fényképeztem a nyaraláson, abból hívattunk két képet 13x18-ban, nem látszott rajtuk felbontásból adódó hiba.Elvileg átszámítva akkor nagyjából egy 10 MP -s képnél még beleférhet a 30x45 nemcsak falra, hanem nézegetni is.
-
madgie
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
30*40-es iso 800-as képem van előhívatva, ami még Konica Minolta Dynax 7D-vel készült. Kábé annyira zajos, mint most az iso 1600 a 40D-n... és a falon van, senki nem panaszkodott a zajra, vagy részlettelenségre...
-
Fejo
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Milyen gyakran hívatsz elő papírképet 10x15-ben?
-
válasz
philoxenia
üzenetére
E most nyóccáz? Nem azt mondtam, hogy nem találsz, hanem azt, hogy nem nagyon. 400->800 kevesebb zajt eredményez, mint 800-1200. vagy 1600. Legalábbis én eddig ezt vettem észre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
-
madgie
titán
Belső zajszűrést én is kikapcsolom, viszont Rawba lövök, és a Lightroom zajkezelése egész barátságos

Pár iso 1600-as koncertkép, és egy 3200-as próbakép
( amúgy 3200-at már én sem szívesen használok, de 1600 nagyjából elég a legsötétebb koncerten is, "hála" a 85/1.8 fényerejének
) -
pitman
őstag
Épp ezen gondolkodtam én is. Egy 50D egy 8mp-es érzékelővel, melyet a mai gyártástechnológiával gyártanak, bőven elég lenne. Főleg, ha ez a jobb dinamikában és zajmentesebb magas érzékenységű képekben mutatkozna meg. Itt már lenne értelme a 3200 feletti érzékenységi lépcsőknek is.
-
*Ropi*
félisten
8 MP bőven elég lenne, még sok is. A fene a marketingesekbe, hogy nem tudtak ott megállni és inkább arról legyúrni a zajt, sokkal használhatóbb gépek lennének. Akkor még az sem zavarna, hogy felesleges feature-ök vannak benne.
Bár az árukapcsolást mindig is utáltam, felesleges hülyeségeket oltári drágán. 
-
-
Hydra SR
addikt
Ja igen, valami rémlik, hogy sok 400D alulexponál. Az enyémen sem mindig frankó minden. Állítólag a keresőn keresztül beszivároghat fény, ha nem nyomod eléggé oda a szemed, vagy szemüveges vagy és ez becsaphatja a fénymérőt de szerintem a keresője tök ugyanolyan, mint a 350D-nek szóval szvsz. ez csak duma.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem, ezek alapján nem rossznak tűnik, annál több... inkább elkeserítőnek és kiábrándítónak. És sajnos kicsit sem túloztam
Aki még emberi gépet akar magának, annak gyorsan kell vázat vennie, mert ugyanúgy tönkre fogják sz@rni a gyártók a DSLR gépeket, mint ahogy a kompaktokat/bridge gépeket is tönkrenyomták a megapixel-hajhászással. -
*Ropi*
félisten
Ezek csak pucér adatok, amiket a marketingosztály etet meg veled. A valóság jóval véresebb ennél, olvasd el, amiket az 50D topicban írtunk, és megérted, miért mondom. Zárójelben: a 40D 10MP-je ISO 1600-on nagyon zajos, 3200-on használhatatlan. Az 50D ugyanekkora APS-C méretű szenzorán 1,5x annyi pixel vajon milyen lesz? Eleve romlik a zajtényező, hát még ISO 6400-12800-on. Nem tudják átlépni a fizika korlátait, akármennyire szeretné is a marketinges csoport.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szerintem a kijelzőről van szó

-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Kontrasztban más, én úgy vettem észre, hogy világosabb, de jó értelemben.
-
Exymiriem
tag
Nekem az 50D-ből csak a kijelző hiányzik. 920.000 képponton talán már lehet élességet ellenőrizni. Viszont nekem is 350D volt előtte, és szerintem annak a lapkája verhetetlen (legalábbis ekkora szenzoron).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Assetto Corsa EVO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Olympus OM-D E-M1 Mark III váz + 12-100mm f/4 PRO objektív
- Új - Canon EOS R8 milc fényképezőgép - 0 expó
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mindkettő ugyan olyan szar lenne....
-1/3 -2/3 pl ISO 400-on
ritka ocsmány meglepetésben lesz részed
Az, hogy mi ilyen perverzek vagyunk, és orrba-szájba játszunk a DOF-fal, nem jelenti azt, hogy az az általánosan követendő szabály...