Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szerintem te egy csöppet borúlátó vagy. De nehéz rajtad kiigazodni az biztos
. Szinte mindenkinek aki bridge gépen gondolkodik a DSLR felé terelgeted. De ha DSLR akkor egyből nem vagy ennyire maximalista. Szerintem abszolút nem így van ezt túl az 5. vázamon nem ez a tapasztalatom. A profi váz miért a fullframet jelenti?? Az csak az 1Ds és most a D3 ja és az 5D amit most használtan jóval 4K alatt megy, ami ugye ha azt vesszük hogy a 10D 550e a 20D 420e a 30D 380e ért jött ki újonnan és másfél éve majdnem 4K ba volt a kezembe a váz + grip most már szó nélkül nyergelnék át egy 1D mark II N-re ha lenne 4K-m ja és szerintem a legeslegprofibb váz a mai napig és APS-H. Objektívek??? FF-re amik nem mennek fel azok az EF-S és a DC-s sigma most aki annyira nem gondolja komolyan a DSLR-t, hogy maximálisan ilyen üvegekben gondolkodik az szerintem nem fog (ha egy cseppet is reálisan gondolkozik) azon illetve nem érdemes azon gondolkodnia, hogy két középkategóriás váz közül melyik tud jobb képminőséget.
az meg inkább rémlátomás kategóriába tartozik hogy egyszer a pentax FF es vázzal jön ki hiszen nincs hozzá obiparkja.
Szerintem megtévesztő rábeszélni egy olyan rendszerre valakit aminek nem tudja a hátrányait mert még nem használta egyik rendszert sem. Aki pedig azt mondja, hogy a Canonon Nikonon kívül a többi márka nem jelent 1000 hátrányt a két nagy márkával szembe, az nem mond igazat.
A K bajonettes MF es obik felhozása pedig szerintem annyira tré, hogy valami félelmetes. szvsz a használatuk iszonyatosan korlátozott. -
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére

-
philoxenia
MODERÁTOR
A szöveg !
Digitális korunkban már nem is olvasunk..... 
A digitális fotózás még gyerekcipőben jár valójában. A filmes fotózás 150 év tapasztalataira épül, sokat merítettek belőle ugyan, de a fejlődés mégis óriási manapság is digitális téren. Hetente , naponta vannak új elemek, ha a digitfotó egészét nézzük.
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
"We're sorry, this video is no longer available."
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ez a valódi továbblépés.
-
Szten Márs
nagyúr
Na túlzásokba ne essünk azért. Pentaxnál egyelőre nem tud továbblépni felső kategóriába, persze. De, hogy az életben nem fog tudni továbblépni, az igencsak merész jövőbelátási kísérlet én ilyet nem mernék kijelenteni. Na meg ez középkategória. Feljebblépés full frame felé van. Az ember megveszi a középkategóriás vázát, vesz hozzá objektíveket frankón, a legtöbb APS-C-re jó objektív lesz. Ha tovább akar lépni, felsőkategóriába, akkor ezeket dobhatja is a kukába, nem jár egy cseppet sem jobban, mintha gyártót váltana. Ha csak nem full framre tervezett lencséket vesz kapásból, de azt hiszem tudjuk, hogy nem arra szokott szorítkozni a lencsevásárlás. Szóval a feljebblépés gyártón belül, mint előny igencsak gyenge lábakon áll már akompatibilitás felől is.
De nézzük meg pénz felől is. Nem tud majd millió forint környéki vázat venni az adott márkától. Ez most Magyarországon vajon hány embernek hátrány?
Aztán megnézhetjük a használhatóság/kihasználhatóság felől: mekkora tudás és milyen használat kell ahhoz, hogy valaki tényleg kihasználja azt. Ez sem jellemző.
Szóval ez a hsz inkább megtéveszti a leendő nézelődőt, mint segít neki felmérni a valós helyzetet.Használtpiac? Használtpiacnak is van több "fajtája". Az egyik a viszonylag új cuccok piaca, persze, mint a teljesen új objektíveket, kiegészítőket, úgy a viszonylag új használtakat is nehezebben lehet Pentaxra kapni, szűkebb a kínálat. (Bár itt meg vásárlás előtt jobb esetben körülnéz az ember, lesz-e olyan cucc, amit majd később akar venni, ha lesz, akkor hogy merre mennyiért kaphatja meg, stb. Engem sem épp a kínálat korlátoz, hanem a pénztárcám)
De van egy régebbi, és nem mellesleg igencsak jó régi objektívekből építkező használtpiac, ahol azt hiszem a Pentax szépen lealázza mind a Canont, mind a Nikont méghozzá rendesen. Egyrészt mert K bajonett - erről ugye többet nem kell mondanom. Másrészt mert nem csak mindenféle K bajonettes cuccal, de M42-vel is van fénymérés és élesség-visszajelzés. Szóval ebben a Pentaxnál van az előny. -
Dtomi
őstag
A különbség annyi, hogy egyikről van továbblépés kategóriában a másikról nincs. Tehát most ha pentaxra teszed a voksod lehet, hogy az életbe nem tudsz középkategóriánál feljebb lépni. A canon/nikon használtpiac ennyi és láthatod pentaxra mennyi. Szürkeimportosok közül még mindíg csak a canon nikon megy egyik másik gyártó sem.
-
*Ropi*
félisten
Nekem eddig 1x volt ERR99-em (lekopogom!
), még a 350D-s korszakban. Ráadásul a legrosszabbkor, mert pont kezdésre értem oda a műsorra, csak arra volt időm, hogy elővegyem a gépet, már kezdtek is...Én meg kezdtem a hajam tépni, mert csak azt éreztem, hogy nem ráz be a gép, ahogy csattan(na) a zár...Majdnem teljesen sötét volt, ahol álltam, semmit nem láttam a kijelzőből, még a világítása sem ment, ilyenkor azt is letiltja, azt hiszem. Elgondolkoztam, hogy mit csináltam utoljára a gépen, mielőtt ez bekövetkezett, hát obit cseréltem. Nosza, kikapcs, 70-200 levesz, érintkezőket "végignyal", ujjal suvickol. Szerencsém volt: megjavult. 
-
Pompi
nagyúr
-
tbs
addikt
Ezzel a teszttel minden hozzáértőnek az a problémája, hogy a Canon alapélesítése erősebb a jépegeken, mint a K10D híresen rossz "hirtelenjépeg" konverziójáé. Rawban, illetve értelmes beállításokkal hozza a 40D minőségét. Stb.

Zajban természetesen Canon jobb mindenképpen. Amúgy privát véleményem, hogy ha nincs Pentax múlt/szerelem a háttérben, illetve képes vki kezelni a Canont és együttélni az "ergonómiájával", az Err9999999-es játékokkal, akkor a Canon jobb választás.

#988:
Megtettem. Elvakult Pentaxhívőként. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jeni
félisten
Szia
Valaki tudja-e,hogy van -e különbség a Pentax K10D és a Canon EOS 40D között?Kontrétan?Köszi a segítséget

-
Dtomi
őstag
Igazából nekem a 20D után a 30D óriási lépés volt. Pedig 20D volt 1 évig nálam lízingbe. Sokkal gyorsabb pontosabb AF ami követő fókusznál kb dupla annyi éles képet eredményezett. Már csak emiatt is elég lett volna nekem a 30D De viszont ott volt a valódi lépés az LCD ben, 1/3 ISO, nagyobb akku kapacitás, PS, spot, és a 10000 re tervezett zár. Érdekes a 300D-t 10D re cseréltem aztán mikor eladtam az első 10D-t úgy volt, hogy 20D lesz megin, aztán inkább vettem egy új 10D-t mert az jó gép. Nem kapcsol ki markolattal, pontosabban működik még az 580EX II-vel is. És imádom a színvilágát. A 40D vel kb 3-400 képet lőhettem abból minimum 100 a sorozat volt mivel az nagyon tetszett benne, de semmi több. Nekem nem tetszett a 10-20-30 D után.
-
törölt tag
Asztrofotók Canon 40D-vel :
Észak-amerika-köd
Cassiopeiaaz obi amit használt a csóka egy huszonpárezer forintos EF50/1.8

-
Nem mondom, hogy nincs igazad, de azért mégiscsak többet léptek mint 20D->30D viszonylatban. Azért jó az a digic3, meg mymenu, és az a pár apróság. Liveview sem szar, csak statikus célpontot tudsz fotózni. Vagy csigát

Kíváncsi vagyok mi lesz a következő, 50D, vagy 5D mark II, esetleg valami komolyabb. Mindenesetre S5600ról átállni 40D-re nekem nagy lépés lesz, főleg ha 165ezerből megállok a vázzal. Sokáig jó társ lehet ez a gép, mégha nem is olyan egetrengető lépés.
Persze, ha tévednék, akkor szóljál
-
törölt tag
A live view előtti korszakban elég macerás volt precízen fókuszálni a filmsíkra (vagy szenzorra). Nem gondoltam hogy lv-vel ilyen frankón megoldható a dolog.

Most már csak a bolygó tengelyforgását kompenzáló mechanika kell a bulb idős asztrofotókhoz. Meg egy jó távcső. Meg újabb félmilla.
Köszi a linket, teljesen felspanoltam magam. Pár éve amikor még rendszeresen észlelgettem egy f/4-es Newton-távcsővel, mindig azon járt az agyam milyen jó lenne azt a látványt megörökíteni. Főleg ha sikerült felvetődni a Bükk-fennsíkra ahol a pestihez képest koromfekete az égi háttér. Ideje lesz előbányászni a távcsövet. -
válasz
üzenetére
Pontosan ezért akarok most beruházni egy normális vázra, aztán onnantól csak CF kártyának, és objektívnek élni. Nagyon sok mindent nem tudnak újítani szerintem, ez a váz meg sokáig tök jó lesz. Pont beszélgettem egy újságnak fotózó emberrel káresetnél a minap, 20Dvel nyomja, azt mondta, hogy naponta fotózik nagyon sokat, és így is csak a felét (se) tudja kihasználni a gép tudásának. Akkor nekem 20 évig elég lesz a 40D

-
törölt tag
Van pár ilyen találgatózós oldal a neten, ahol "bennfentes" júzerek felvázolják hogy milyennek kellene lennie néhány tervezett fotomasinának. Hű meg hú.
Szerintem inkább létező, hús-vér ööö vas-üveg objektívekre kell valami létező vázat keresni. És kb öt évre elfelejteni hogy a gyártók cseppenként adagolják a forradalmi fejlesztésként beharangozott kis hülyeségeiket. -
Autó és bicikli, valamint számítógép-alkatrészre van, ez tuti. Erre (ha elkapják postán) rájön a ((névlegesített érték+posta)*vám)*áfa képlet. Ha 44$ dollár alatti értékmegjelöléssel küldeted, akkor vagy átmegy, vagy nem. Ha nem, akkor szakértő mond rá egy árat, és arra számolnak, ha peched van, akkor meg is ráncigálnak.
Szvsz egyszerűbb angliából megrendelni, mint hongkongitól. Kínaiaknak pénzt adni kb olyan, mint kecskére káposztát.
De erre van egy ebay-topik, ott már kitárgyaltuk ezt a vámos dolgot párszor, javaslom annak a használatát
-
Flow
senior tag
Érdekes, ők nem rejtegetik ezt a "szolgáltatásukat". Azt tudom, hogy a digitalrev és a hk supply mindent rendesen ráír. Több bolttal még nincs tapasztalatom. Te milyen értékben vásároltál a dzone-nál?
Más: tudtommal ilyen műszaki cikkekre nincs vám az eu-n kívülről jövő termékre. "csak" áfát kell fizetned (ha kell).
-
Viszlát
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
De igen, csak Hongkong még nem csatlakozott az unióhoz ;-)
#963:

-
Pompi
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
De. Ha pl. UK-ból jön valami akkor arra nincs se vám se áfa.
-
Flow
senior tag
The transaction does not include any import tax / duty / VAT / brokerage fees / handling fees. For more information about the tax rate, please check with local custom department before purchases..
Ritkán adják fel giftként... (ha megnézed a legnagyobb hk-i ilyen cégeket, digitalrev, hk supplies, dzone) egyedül talán a ur galaxy az, ami ilyet ígér, de ők is csak uk-be garantálják...
De legyen, nézzünk egy urgalaxy-sat, 580font= 183 000. Tehát 30k körül a difi...
-
Flow
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Passz, én a nikonból indultam ki, 220v-nál külön odaírják, ha hazai papírokkal van,így általában drágább is.
-
Flow
senior tag
A képlet hibásabb, mint gondoltam. 500 font + 55 font postaköltség=555 font. Mivel Magyarországon bevett gyakorlat, hogy vámolásnál nem az árura, hanem a teljes fizetett összegre kell áfát befizetni, ezért 666fontnál tartunk. Ha ezt átszámolom 311-es árfolyamon, az 207 126 HUF. Tudom, ez is szürkeimport, de nem kell többezer kilóméterre visszapostáznod a gari miatt, amit ha úgy ítélnek, hogy nem gyártási hiba, akkor te fizeted az oda vissza pk-et. Tehát 253 000HUF, amiből visszakapsz egy jelentősebb összeget, így a vége: 214600. Megjegyzem, ha nem paypalt vagy moneybookert használsz, még az utalásért is lerántanak 4-7 ezer forinttal...
Jól hangzik, hogy 500 font a 40d én tudom, de a gyakorlat már nem ilyen egyszerű.

-
BLOODSHOT
senior tag
-
válasz
runner 125
üzenetére
Khhmmmm, finoman fogalmazva tényleg kicsit jobb.
El kéne dönteni mit is akarsz, mire kell a 40D és mire a D80 és milyen objektíveket szeretnél hozzá, mert nem biztos, hogy ugyanazt megtalálod mindkét rendszernél.Figy, ez a D80 nagyon jó kis gép. Nekem egy hete van meg, de azt kell hogy mondjam, jó döntés volt a csere (D40-ről). Nagyon gyors, kényelmes, hatalmas kereső, gyönyörű képek, jpeg-ben is, pedig ettől én is féltem.
Nyilván minden gép csak a használatkor mutatja ki foga fehérjét. Mindegyiket meg kell ismerni, meg kell tanulni, hogy ki tudd használni a tudását.

-
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
No tessék...
Pedig alapvetően nem vázban hanem rendszerben kéne gondolkozni dslr kategóriában. Elég szép összegeket lehet buktázni ha az ember mégiscsak az Ypszylon rendszert szeretné használni mert épp kiadtak egy ütős vázat, de már beinvesztált az Iksz rendszerbe párszáz k-t. Ezzel nem akarlak rá vagy lebeszélni valamire/ről. Csak mondtam.
-
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
bármely Canon szervíz ami jelenti az egy azaz 1 darab Canon márkaszervizt (kamera kájeftéj) A szolgáltatás színvonala nagyban függ a szervizesek pillanatnyi elmeállapotától. Satisfaction not guaranteed...Valszeg a nemzetközi garival körbemosolyognak ha pl zárat akarsz cseréltetni
(ami elég ritka meghibásodás 40D-nél, tekintve hogy százezer expo a Canon által megadott zárélettartam, hacsak nem cserélsz túl gyakran obit homokviharban
) -
Én ezen gondolkodok nagyon. Van kinti ismerős, hazahozná, és így lenne 170ből kb. Európai, így (elméletben) gari is megmaradna, de ezt holnap letisztázom a helpdeskesekkel. Infót majd ideírom
De mondjuk az már tényleg kemény, hogy ha a markolatos+akksis kombót veszed, akkor is olcsóbban megvan, mintha itthon veszel sima vázat (pénzvisszafizetést beleszámoltam mindenhova.) -
válasz
runner 125
üzenetére
2007 elején? Akkor az vagy 30D, vagy 2008 elejét akartál írni.
-
Viszlát
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Tízezerrel többért ebay-en bármikor veszel teljesen újat, nemzetközi garanciával.
-
*Ropi*
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Beviszed a Camera Kft.-hez, ott megmondják, hogy tényleg csak 4000 expo van-e benne. A zár gyárilag 100.000 expóra van hitelesítve. Ha rendben van a gép, megér annyit.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdés;
2007 elején kint vásárolt 40D, állítólag ~4000 expoval,megér 150k-t?(reális ár-e..)
Garancia nincs rá.
Mennyire megbízható a zárszerkezete egy ilyennek? Esetleg más tipushibáról lehet tudni ami ennyi idő után meghibásodhat..?
Köszönöm!
-
válasz
üzenetére
Komoly az az oldal. A D80 tesztjénél is odaírja a nem tetszetthez, hogy:
# az adatok ellenőrzéséhez a gépváz tetején lévő LCD-t kell nézegetni
# LCD világítás ki/be kapcsolgatásaKérdem én, mégis hol legyen az az LCD? Arról nem is beszélve, hogy ezerszer jobb megoldás, mintha a hátsó kijelzővel kéne tökölni, a fogyasztásról nem is beszélve.
A második megint a tesztelő hülyesége, ugyanis csak beállítás kérdése, hogy meddig kapjon háttérvilágítást és mikor.

-
törölt tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Roppantul korrekt összehasonlító oldal. Makro "tesztképek" : 30D iso 100, 40D iso 1600...

Csoda hogy felületesebb olvasók nem jöttek még 40D-t fikázni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
"Töltsük csőre!"

-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszönöm!

-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az eleje nem is lényeges, vége vicces.

-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jogos!
Nem kattingattam a képekre, h megnézzem a részleteket, azthittem evidends h ugyan avval az ISO-val lövik őket ha már egyszer véleményt írnak az összehasonlított képekről. Kemény 
-
*Ropi*
félisten
Ha valaki esetleg belebotlana
a neten egy olyan fusi firmware-be, ami tudja a kontrasztérzékelős AF-et LV közben, ne fojtsa magába! 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Átnéztem az első három sort...
Namost azért azt látod, hogy ugyanazokat a képeket nem ugyanolyan érzékenységgel lőtték a két géppel? A 30D-vel ISO100 meg ISO200-al fényképeztek, a 40D-vel meg végig ISO400-al. Akkor most tulképp mit is lehet ezen az oldalon összehasonlítani?
-
BLOODSHOT
senior tag
A videót az első lapon mindeképp nézzétek meg, jókat lehet rajta pusztulni

-
BLOODSHOT
senior tag
Én most a 30D vs 40D képek tesztet olvasom Leírják h a 40D jobb ebben is meg abban is, a képek pedig pont az ellenkezőjét mutatják, 90%-ban.

-
Ha EUban (anglia) veszed meg a Canonod, akkor:
1: itthon érvényes-e a gari
2: pénz visszajön-e? -
pitman
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ebből is látszik, hogy törekedni kell a helyes expozícióra, illetve nem szabad a netes "tesztképeket" készpénznek venni, hacsak nem tökéletesen korrekt a forrás.
-
-
pitman
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Egyforma expozícióval készült a két kép, vagy a zajosabb utólag lett szoftveresen korrigálva?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Hálózati / IP kamera
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Haditechnika, harcászat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Szinte mindenkinek aki bridge gépen gondolkodik a DSLR felé terelgeted. De ha DSLR akkor egyből nem vagy ennyire maximalista. Szerintem abszolút nem így van ezt túl az 5. vázamon nem ez a tapasztalatom. A profi váz miért a fullframet jelenti?? Az csak az 1Ds és most a D3 ja és az 5D amit most használtan jóval 4K alatt megy, ami ugye ha azt vesszük hogy a 10D 550e a 20D 420e a 30D 380e ért jött ki újonnan és másfél éve majdnem 4K ba volt a kezembe a váz + grip most már szó nélkül nyergelnék át egy 1D mark II N-re ha lenne 4K-m ja és szerintem a legeslegprofibb váz a mai napig és APS-H. Objektívek??? FF-re amik nem mennek fel azok az EF-S és a DC-s sigma most aki annyira nem gondolja komolyan a DSLR-t, hogy maximálisan ilyen üvegekben gondolkodik az szerintem nem fog (ha egy cseppet is reálisan gondolkozik) azon illetve nem érdemes azon gondolkodnia, hogy két középkategóriás váz közül melyik tud jobb képminőséget.

Digitális korunkban már nem is olvasunk..... 

Ügyes vagy.
), még a 350D-s korszakban. Ráadásul a legrosszabbkor, mert pont kezdésre értem oda a műsorra, csak arra volt időm, hogy elővegyem a gépet, már kezdtek is...Én meg kezdtem a hajam tépni, mert csak azt éreztem, hogy nem ráz be a gép, ahogy csattan(na) a zár...Majdnem teljesen sötét volt, ahol álltam, semmit nem láttam a kijelzőből, még a világítása sem ment, ilyenkor azt is letiltja, azt hiszem. Elgondolkoztam, hogy mit csináltam utoljára a gépen, mielőtt ez bekövetkezett, hát obit cseréltem. Nosza, kikapcs, 70-200 levesz, érintkezőket "végignyal", ujjal suvickol. Szerencsém volt: megjavult. 

Megtettem. Elvakult Pentaxhívőként.