- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
Agyrák666 #24308 üzenetére
Nyugi én is emiatt szkippeltem évekig.
Aztán megtanultam elfogadni, hogy mint bármi másban itt is annak van értéke aminek az emberek értéket tulajdonítanak...Ez egy kiváló befektetési és főleg spekulatív eszköz lett. BTC-nél maradva ugye nagy előny, hogy átlátható, nem lehet belőle többet nyomtatni mint FIAT pénzből meg maga a szisztéma felépítése is egyelőre atomstabilnak tűnik.
-
válasz
Agyrák666 #23739 üzenetére
Lehetett forkolni, de a többség nem szállt be azokba akik folytatták volna a bányászatot... szóval a többség mégiscsak az új ETH mellett döntött.
Amúgy egyáltatlán nem biztos hogy bármelyik mostani crypto lesz a "végső megváltó". De hogy ez a jövő az tisztán látszik, mert a mostani rendszer fenntarthatatlan. És ezt már mindenki látja... csak max még kevesen "tudatosították". Csakúgy mint a globális felmelegedést anno (meg most is).
-
6absbulldog
tag
válasz
Agyrák666 #23730 üzenetére
Ennek a kommentnek semmi építő jellege nincs.
Ha valaki utólag írja be a sikereit, akkor megy a hőbőlgés, hogy utólag mindenki okos.
Ha meg előre beírja szerinte mi lesz, akkor meg jósasszonyozzák.Ő legalább megírta, mire számít és meg is indokolta mi alapján. Szerintem sem ez fog történni, de meglátjuk.
-
-
válasz
Agyrák666 #23714 üzenetére
Ez nem biztos... ha elhiszi majd mindenki, hogy ez a menekülő "értéktároló", mivel nem lehet "elinflálni", akkor pont hogy nem ez lesz, hanem mindenki ebbe próbál(na) majd menekülni.
Csak még nem tartunk itt...
Az a baj azzal is, hogy bármi amit egy ország vezetése központilag szabályozhat, csak a szarnak egy pofon ilyen szempontból.
Azért lenne ez a kripto (egyelőre csak elmélet) jó, hogy semmilyen központi erő vagy hatalom (legalábbis mint ország vagy régió) nem tudná kénye kedve szerint irányítani... legalábbis ilyen infláló kamatazós hülyeséggel.
Nyilván a nagy pénzügy bálnák ezt is tudják rángatni... legalábbis most még. -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Agyrák666 #21794 üzenetére
Hat ha ki kell utni a shortosokat, mar ez is csak just another logikai agyalas, en meg ezekben nem hiszek.
De attol meg agyalgathatunk rajta szabadon mindketten, mi tortenhetett.
Mondjuk egy indito szikra volt, aztan a tobbit meg inteztek a script-ek, robotok. Ez is benne van.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
Agyrák666 #20889 üzenetére
Köszönöm a jókívánságokat,de ezekkel felsülni akkor tud az ember ha ezek CSŐDBE mennek és eltünnek a piacról egyik napról a másikra. Lássuk be erre nagyon kicsi az esély (Főleg hogy pl az ada-nál 2025-re is megvan az ütemterv ami nem azt mondatja velem ,hogy zárni akarják a boltot)
Ezek nagyon sokat ugrálnak most pl 1 napja nem tudtam csinálni semmit mert folyamatosan pirosba van amik vannak most kb mínusz 400 euroba vagyok papíron természetesen
Hosszútáv nem tudom mennyire lesz itt. Első körben 1M ft-ot szeretnék majd összegyűjteni belőle. És lehet ha sikerül ki is szállok teljesen. De lehet hogy vérszemet kapok és folytatom. Nem tudom majd elválik. -
tisztelturam
aktív tag
válasz
Agyrák666 #20722 üzenetére
Ethereumnál jobb "üzleteket" kötnek oda sok ember csalhat át a megoldásai miatt a Bitcoint meg mindenhonnan írtják most. Nem feltétlen a bitcoin függvénye a többi. Hat rá de nem egyenes arányban.
De majd meglátjuk mit hoz a jövő. Bitcoinom nincs ETH és ADA van. Csak egyszer akarok nyerőbe lenni és nekem elég is volt ez berakom kamatozó ra és kész. -
BeLucZ
addikt
válasz
Agyrák666 #20722 üzenetére
Csak azt nem tudom hogy miért...
Bidenék fullba támogatják az inflációt a mértéktelen pénzpumpálással, most jelentették be. Ennek önmagában nyomnia kéne felfelé a kriptót + a kínai bányászok jelentős része már nagyban települ és zöldebb energiából fogja tolni a bitcoint. ( pl. Quebec-vízenergia ) Ezek mind pozitív fejlemények, mégis esik az árfolyam. Valami nem frankó...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Agyrák666 #19290 üzenetére
_Bármelyik_ eszköz árfolyama eshet a felére, meg még alá is. Ez így önmagában elég közhelyszerű. Egy éve az olaj is meglepte a komplett szakmát. A tőzsdézés szerencsejáték a legtöbb ember számára. Csak a fehérgalléros bűnözőknek nem, akik bennfentes információk alapján fektetnek be. De ez külön kategória. Szóval kb nem mondtál semmit.
Az, hogy a cryptónak napi szinten magas a volatilitása nem rosszabb annál, mintha havi, vagy éves szinten nagy a volatilitás. Ez csak egy jellegzetesség, amivel kalkulálni kell. Mindegy, hogy a stratégiád pár nap alatt mond csődöt, vagy hónapok, évek alatt. -
brd
nagyúr
válasz
Agyrák666 #19157 üzenetére
Mi olyat tud 40k-ert amit nem tudott 4 dollarert? Merthogy A pontbol B pontba olcsobban/gyorsabban is lehet penzt kuldeni. Ez teny.
Semmi pluszt nem tud, de nem is azért ennyi az ára most, ezt kellene már megértened. Azért ennyi, mert jelenleg ekkora a kereslet rá. Ennyi, nem kell emögé bármi mást képzelni. Most hogy ez valós, vagy csak pumpálják, vagy mi a kereslet oka, az más kérdés. Teljesen felesleges más, értéket hordozó dologgal, annak küldési lehetőségeivel összehasonlítani (arany, bármilyen fiat), mert ilyen még nem volt az ember történelmében, hogy van valamid, amit senki nem vehet el tőled az akaratod ellenére, nem foglalhatják le és korlátozások nélkül tudod a világon bárhol (ahol van Internet) bárkinek, bármikor, külső szereplő engedélye, segítsége nélkül átküldeni azonnal úgy, hogy csak a küldő oldalon kell Internet, ráadásul úgy, hogy az átküldött mennyiséggel nincsen összefüggésben a küldés díja. Buffetnek annyiban igaza van, hogy senki nincs kötelezve arra, hogy bármit is adjon érte cserébe és nem lesz ingatlanod sem, ami a fedezete lehetne, mert egyszerűen nincs fedezete, senki nincs kötelezve arra, hogy bármit adjon érte, viszont a tulajdonlását nem jogszabályok, hanem a matek biztosítja, ezért nem 0 az értéke és ameddig erre szüksége van az emberiségnek, nem is lesz 0 az értéke.
A blokklánc maga nem sokat ér a BTC és az előállítási szabályai nélkül, hiszen vannak sokkal hatékonyabb adatbázis kezelő megoldások. A kettőnek együtt van értelme: van egy elosztott adatbázisod és az adatbázist fenntartó, egyébként akár ellenérdekelt felek mind abban érdekeltek (a nagyobb része), hogy fenntartsák az adatbázist úgy, hogy mindenki ugyanazt a könyvelést vezeti róla, mert csak a (többiek által megítélt) helyes könyvelésért kap BTC-t, így adatbázisba senki nem tud belenyúlni, senki sem tud (hosszabb távon) gyorsabban könyvelni, vagy valótlan bejegyzést létrehozni.
Igen botor dolog stabil, fiatban kifejezett értéket elvárni egy olyan terméktől, amelynek az árfolyamáért senki sem felelős, ezen mindig jókat szoktam mosolyogni, amikor valaki ezt szóvá teszi. Az értékmegőrzést úgy kell érteni, hogy a forgalomban lévő mennyiségét senki nem tudja váratlanul megnövelni, ezzel elértéktelenítve a már forgalomban lévő darabokat is (infláció), ez nem igaz semmi másra jelenleg a Földön tudtommal (ide értve az összes fiat-ot, aranyat, tulipánhagymát, emberi hülyeséget). -
66zio
aktív tag
válasz
Agyrák666 #19164 üzenetére
Nyugi. Észrevehető pár topicon, hogy csak helyeselni lehet dolgokat, mert ha nem akkor troll vagy.
Azt nem láthatjuk hogy a btc igazából ér-e valamit, vagy sem. Ez majd csak a jövőben derül ki. De azt mondani, hogy tricsilliárdokat fog érni 2 év múlva azt lehet, ellenkezőjét nem.
A legviccesebb az, hogy amikor beesett az árfolyama, akkor ki volt halva a topic. Most hogy fent van, egyből visszatértek az okosok. A legjobb a csúcson venni!
Pedig a jósoknak akkor kellene szólni amikor beesik, hogy ez még fog érni ennyit-annyit. Aztán ha igazuk van tartsák a markuk, de ha nem akkor ne tűnjenek el a süllyesztőben.
Ne felejtsük el, az első fellángolásnál is mondták a 100k-s árfolyamot, és a mostani csúcson se ért még a közelébe se. Persze random fórumlakókat nem lehet számonkérni.
Én meg nem tudom, hogy mi lesz. Csak furcsa, hogy aki szerint nem ér semmit azt flamelőnek nevezik, aki meg bemondja hogy 10000000000000000 fog érni 17 nap múlva az meg oké. -
zerodot
aktív tag
válasz
Agyrák666 #19112 üzenetére
Aha, ha ilyeneket olvasol és tartasz referenciának, mint ez az agymosott kiszámoló, aki utálja a Teslát is meg a Bitcoint is, mert egyiket sem érti, és csak mocskolja őket, akkor nem csodálkozom, hogy te is csak a baromságokat és szennyet jársz ideöklendezni. Mert eddig itt még mást nem láttam tőled.
-
-
Dronte
aktív tag
válasz
Agyrák666 #19112 üzenetére
Kezdjük ott, hogy tőzsdei cégeknél a negyedéves adatok a fontosabbak. 10 negyedévből 8 profitot hozott a Teslánál.
De ha az jobban tetszik és érthetőbb számodra, a 2020-as év minden negyedéve, ergo a teljes év nyereséges volt. Nyugodtan nézd meg az earnings reportokat. [link]A részvény ettől függetlenül maga szerintem is túlértékelt, de mi nem mostanság?
Egyébként a profitabilitás közel sem a legfontosabb mutató egy ilyen növekedést mutató cégnél. De a befektetők idővel türelmetlenek lesznek, ha nem mutat mindenki számára közérthető "eredményeket"
-
Dronte
aktív tag
válasz
Agyrák666 #19102 üzenetére
"Fogykos tech-papa"-ba több intelligencia szorult mint a lakosság 99,999%-ába. Sokan nem a memekért követik, ha megnézel vele hosszabb elbeszélgetést, akkor te is rájöhetnél, durva ahogy látja a dolgokat. Szórakozni meg bárki szórakozhat
Egyébként a Tesla nem veszteséges, de nem is vártam, hogy bármi fogalmad legyen erről (sem) a Bitcoinos tapasztalataid mellett -
-
devast
addikt
válasz
Agyrák666 #19064 üzenetére
Ebből is látszik, hogy totál fogalmatlan vagy a crypto piaccal kapcsolatban, csak vakon találgatsz
Simán elképzelhető. hogy később, valamikor még bemegy 30k alá. De a hétvégék jellemzően oldalazások, vagy enyhe emelkedések szoktak lenni. Remélem a pénzed is oda teszed ahova a szád, valakinek bukni is kell, hogy más nyerjen. -
htc07
addikt
válasz
Agyrák666 #19064 üzenetére
Felfogtuk, te short pozira hajlasz, akkor tedd rá a pénzed, és sok sikert.
Részemről már nagyon unalmas olvasni, hogy semmi értelmeset nem teszel a topikhoz, csak spameled az uszításod hogy shortolni kell, mintha mi lennénk a nagytőke, aki kihatással van az árfolyamra.
Kicsit olyan, mintha kimaradtál volna az elmúlt 2 hónap bull run-jából, és így szeretnél kompenzálni.
-
Ferdzsoo
addikt
-
csaba951
veterán
válasz
Agyrák666 #18801 üzenetére
Mempoolban nem láttam semmi gyanús forgalom megugrást. Szerintem ez egy sima korrekció. DJI 4 napos folyamatos emelkedés után vasárnap premaketben elkezdett esni. Ez hat vissza a BTC árfolyamra is. Ha a tőzsdén emelkedés van, akkor BTC is várhatóan emelkedni fog. Ha meg esik (DJI) , akkor BTC is várhatóan esik.
-
-
devast
addikt
válasz
Agyrák666 #18577 üzenetére
Nyilván bika piac után medve piac jön, de jelenleg (még?) nem tartunk ott a fázisban ahol 2017 végén voltunk. Szerintem ha közép/hosszú távon gondolkozik akkor mehet, ha rövidtávon akkor 50/50. Személyesen én abban az 50ben vagyok aki szerint bőven fog ez még felfele menni.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Agyrák666 #18482 üzenetére
Viszonylag egyszerű a matek. Egyre kevesebb új BTC kerül a piacra, az érdeklődés pedig egyre nő. Nem véletlen a 4 éves ciklus, hogy a felezés évében és az utána következőben eddig mindig bika piac következett. Aztán jönnek persze a macik, kell a korrekció.
Nyilván bármi lehet. De 2021-re a felfelé iránynak sokkal nagyobb a valószínűsége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Horgász topik
- AliExpress tapasztalatok
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Mobilinternet
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Battlefield 6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- IdeaPad S145-14IWL 14" HD i5-8265U GeForce MX110 12GB 512GB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest