- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
Nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre az app-ra!
Viszont annyit megjegyeznék, hogy a "saját tárca kiutalás, teljesen ingyenes" nem minden esetben igaz. Ugyanis van egy limit (jelenleg 0,00075 BTC), ami felett tényleg ingyenes lehet (ha a Flexible módot választod). Ha viszont kevesebbet akarsz kiutalni, akkor nincs lehetőség az ingyenes Fexible módra, csak a Priority vagy a Standard kiutalást választhatod, ami fee levonással jár.
-
Zsoxx
senior tag
Azok, akik eddig bankszámla híján képtelenek voltak pénzt küldeni vagy online vásárolni, és a Librával ezt már megtehetik, szerintem pont leszarják, mennyire központosított. Több tekintetben átveheti a bitcoin feladatkörét (pl. azonnali pénzküldés jóval olcsóbban, mint bankokon keresztül).
Amúgy meg a Facebook mióta nagyhatalom? -
kem
addikt
Mi az, hogy elmult? Arra hoztak letre, hogy fizessunk vele. Fizetest, vagy szolgaltatasert. Az aranyat sem azert hasznaljak fizetoeszkoznek mert csillog vagy mert valaki egyszer csak ideiglenesen azt csinalta, hanem azert mert nem lep reakcioba a borrel meg a csontokkal igy idealis fogaszati es sebeszeti beavatkozasokhoz. Mivel ez mindenhol igy van, ezert van egy valid use case ami miatt mindig is erteke lesz. -
margithid
veterán
De hallottam személyes vételről, de nem egy fórumról vennék igy sem. (más kérdés, hogy BTC-t továbbra se vennék személyesen, mert értelmetlen, nem tudja jobb áron adni mint az online kereskedő, ha igen, akkor meg az gyanús...)
Vannak erre külön oldalak, ahol ezzel foglalkoznak.
Részemről ennyi, bizalmatlan vagyok. -
margithid
veterán
És szerinted más nem fejleszt?
Ha csak az utalás feldolgozási idejét nézem már most sok coin köröket ver BTC-re, nem is beszélve a költségről.
Mint írtam nincs ettől függetlenül tévedhetek, kicsit azt érzem, te ismered a jövőt
Nagyon bízol benne, szerintem az egy téves elképzelés, hogy aki most beszáll a BTC-be, az olyan kb mintha annak idején valaki az internetbe szállt volna be, nem külön a google-ba, amazonba stb.
Túl nagy jelentőséget tulajdonítanak BTC-nek, középtávon ez rendben is van, ez idő alatt én sem számítok trónfosztásra, de 10 év múlva már igen. -
margithid
veterán
Na igen, de ezeket nem a bitcoin fogja véghezvinni. A Bitcoin egy bányászható coin, se több se kevesebb.
Ezek a szegmensek amikről írsz még a jövő zenéi, és ne gondold, hogy csak ezekben fog elterjedni a bloklánc.
Ennyiből a BTC is csak bloklánc, semmi több, erre izgul a nép, ténylegesen elterjedt fizetőeszköz nem ebből lesz, ezt szerintem mindenki tudja, elismeri.Én úgy tudom, hogyha 50% felett bányászná valaki a BTC-t akkor simán beletúrhatna, megmásíthatná a blockláncot stb.
Ja, csak a Vechain és a Waves egy müködő, fejlődő coin, szerintem olvass kicsit utánna, az egy dolog, hogy sok más is próbálkozik hasonlóval. Nyilván nincs nálam a varázsgömb, nem tudom mi lesz velük 5 év múlva, de igéretes mindegyik.
Kicsit az az érzésem, elfogult vagy BTC-vel kapcsoaltban.
Nekem msot választanom kellene, hogy BTC-be rakok pénzt, vagy a top 20 altokba egyenlően elosztva, akkor az utóbbit választanám. De erre majd térjünk vissza 5 év múlva -
margithid
veterán
Egyébként központi irányítás most is van, igy kockázata is BTC-nek.
A bányász gépek nagy része Kínában üzemel, a kormány bármikor dönthet a bányák "államosítása" mellett, Kína ugye nem egy demokrácia.
Egyes becslések szerint a bányászat 60% Kínában van, szóval ha akarnák az uralmuk alá hajthatnák a BTC-t.
Vannak vélemények, hogy ha lesz ilyesmi valamikor, nem is a BTC-vel, de más kirpóval, az a nem bányászható coinok felé tereli inkább a fejlesztőket, felhasználókat. -
margithid
veterán
Tehát a nagyobb cégek amelyek megállapodásokat kötnek bloklánc cégekkel az együttmüködésről, ők is csak nyerészkedni akarnak?
Ott van amúgy a lényeg amit mondtál, a kriptók nagy része be fog dőlni, talán nem 99%, de 90% lehet.
De alapvetően a blokláncban nem csak a pénzügyi szektor látja a jövőt, lehet olyan szegmensekben is el fog terjedni amire ma még nem is gondolunk.
A bitcoin fontossága nem a pénzügyi függetlenség számomra, hanem a bloklánc!
Ez a jövő, nem a pénzügyi függetlenség. (persze az is egy nagyon fontos dolog)
Azért nézz rá pár kisebb altra, Waves, Vechain, stb
Ezekben bizony van lehetőség, nem is kicsi.
Szeritnem az nem kérdés, hogy a bitcoin le lesz taszítva a trónról, a kérdés az idő csak. -
V911
tag
Ha szavaznom kéne akkor én a bitcoin egyik forkjára szavazok, az lesz a trónfosztó. A cash kis híján az lett, ha nem bűnözők csinálják és nem járatják le a pumpákkal talán lehetett volna, persze annak ez volt a lételeme. Esetleg az etherium, de az ha képes lenne rá, már megtette volna.
-
margithid
veterán
Biztos lesznek ilyenek is, sőt nagy része ilyen lesz, de azért a top 20-30 altcoin nagy része már most se a saját maggazdagodását teszi előtérbe.
Ha igy lenne, akkor a régebb óta létező kriptók (ripple, ether) az év eleji nagy menetelés után be is fejezték volna a pályafutásukat.
Ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy a tőzsdén csak olyan cégek vannak amelyek csak nyerészkednek, semmiféle mögöttes értéket nem termelnek. Csak a hype van. -
margithid
veterán
Hm, rendben, midnenképpen utána fogok olvasni.
Esetleg linkelhetnél valamit, ami könnyen érthető.
Azt gondoltam, hogy alapvetően nincs sok különbség a walletek között, nekem a papír tünt alegegyszerűbbnek, de akkor ezek szerint nem.Én azt hittem, hogy a publikus és a privát cimemmel belépek ezeken az odlalakon és tudom használni a coinjaimat.
Blockchain.info, coinbase.com
Más kérdés, hogy ezekről a helyekről, hogy küldök cex.ionak... -
margithid
veterán
Az az igazság a gyakorlati része érdekelne.
Papír walletet használnék, és nem csak bitcoint vennék.
Blockchain.info-n néztem, hogy be lehet lépni akkor a publikus és privát kulccsal, kérdés, ott csak bitcoint és nagyobb kriptokat, vagy bármit lehet küldeni?
A gyakorlati részét nem vágom csak, hogy az itt generált papír tárcáról, mondjuk, hogy utalok be cex.io-hoz?
http://ripplepaperwallet.com/
(tudom, ez nem bitcoint)
-
margithid
veterán
Nem tudom mi lesz azzal a lekötött mennyiséggel, mindenesetre túl sok van belőle az biztos
A 3 úgynevezett nagy kriptopénz közül én még mindig ebben látok fantáziát.
A bitcoin amolyan virtuális arany lehet max, konkrét fizetőeszköz nem hiszem, ebből a szempontból ripple tűnik jelenleg a legjobbnak! -
nem, ezzel azt mondom, hogy pl egy gazdasági válságos időben néha pont ez a "póráz engedés" kellhet ahhoz, hogy ne álljon be az egész gazdaság a földbe, hanem kicsit vissza tudjon kapaszkodni. A monetáris politika eszközeivel ki lehet egyengetni a veszélyes magasságokat és mélységeket, kordában lehet tartani az extrémeket, kiszámíthatóbbá lehet tenni az árfolyamokat. Amire egy gazdaságnak szüksége van... kiszámíthatóság...
-
V911
tag
Ha már ennyire offolunk, nem az van hogy a bank manapság nem csak pénz nyomtatással gyárt pénzt hanem egyszerűen úgy hogy hitelt ad, majd a kamatot is beleszámítja a saját (és így az ország) vagyonába? És ott dől meg az egész amikor az adós nem tud fizetni és nem lehet behajtani, vagy csak részben, s jobb esetben a kamat amit addig fiktív volt (fizetési ígérvény) utána már fiktív se lesz mert kiderül hogy a bank sose kapja meg, hanem még azt a pénzt is elveszti a bank amit kölcsönbe adott, ha annál is kevesebbet kap vissza. Persze a helyzet bonyolultabb, mert az a pénz amit a bank adott bekerül, a gazdaságba, vagy legalábbis bekerülhet, de be nem hajtható bedőlt hitel esetén a meg nem fizetett kamat sose kerül bele az ország gazdaságába, azonban annak a nyilvántartott része lesz.
És előbb utóbb ez a lufi kipukkad."az normális megoldás egy állam problémáira, ha szükség esetén lenyúlja bárki (mindenki) megtakarítását"
Ez már filozófiai vita mert eleve nem normális helyzet az amikor ilyesmire szükség van. Nem normális helyzetben beszélhetünk normális megoldásról?
Ez olyan mint amikor azt vizsgálják, hogy egy gyilkos beszámítható volt e a gyilkosság pillanatában. Szerintem az aki beszámítható, nem gyilkol. (Ne keverjük az önvédelemmel) -
shteer
titán
Nem a központi jegybankról volt szó hanem felügyelet alatt álló bank adatbázisaiban nyilvántartott eszköállományról - legalábbis nekem ez jött le (Csányi említése mint OTP vezér) és nem, egy bank nem teheti meg. Az MNB vagy az EKB igen, de egy hazai (kereskedelmi) bank nem.
-
csaba951
veterán
Ne bántsd őket! Teszik a dolgukat. Felkeltik az érdeklődést és ezzel bevonzanak pár új balekot (illetve a pénzüket).
-
RPZ
tag
Remélem ezt te sem gondolod komolyan
.
Ha szerinted bármi köze van az árfolyamnak ahhoz, h. hány bitcoint bányásznak ki naponta, akkor súlyos bajban vagy. Ha 100 alá omlik, még akkor is ebbe fogsz majd kapaszkodni.
Ez nem olyan mint pl. az olaj, hogy a kereslet-kínálat és az árfolyam viszonyában szabályozzák a kitermelést, aztán ha pl. túl alacsony kínálati mennyiséget teremtenek a nagy keresleti oldalhoz, akkor azzal árfelhajtó hatást érnek el. És még az olaj árának alakulásában is hatalmas szerepe van a spekulációnak, a pszichológiának. Bár ott vannak fundamentumok, amiket lehet értékelni, de emellett mégiscsak egy virtuális értéket mozgatnak fel-le mindenféle mesterséges elemekkel turbózva (tőkeáttétel, short pozíciók, stb.). A kitermelt olajmennyiségek értékének többszörösével játszadoznak oda-vissza a tőzsdéken. Ráadásul alacsony forgalommal is lehet nagyot esni-emelkedni!A BTC egy lufi temék, az árát CSAKIS a mánia határozza meg. Mindegy, h. mennyi az ára. Lehet nyugodtan pl. 100 USD is. A 100-as célár azért teszik, mert kerek.
Egyébként ha vmilyen csoda folytán nem omlana teljesen össze és hosszabb távon is életben maradna, a ciklikusság jegyében akkor is vissza kell térnie majdan a 176-1216 közötti nagy korrekciós tartományba.Csináltam egy vicces chartot. A témája az, h. miként lehetne igazán hatékonyan és gyorsan kivégezni a btc-harcosokat
.
6-7 db ilyen heti gyertyával gyönyörűen bele lehetne gyalogolni a pici lelkivilágukba:
-
Dr. T
újonc
Hmm jól néz ki a könyv - lehet letöltöm/beruházok rá - lehet valahol venni bitcoinért is? mert ugye úgy lenne valid ha bitcoinnal is meglehetne vásárolni egy bitcoinról szóló könyvet
, - remélhetőleg van benn érvekkel/tényekkel alátámasztott indoklás és nem az hogy mert ez a jövő és kész. Sok helyütt olvasom hogy mert bankellenes + hogy megváltoztatja a világot, de inkább a gyakorlati oldala érdekelne és nem az ideológia, ami egyébként jól hangzik szintén.
-
Dr. T
újonc
rebesgetik hogy elkezdik komolyan szabályozni - nem lehet hogy az segít több banki befektetőt a bitcoin piacára csalogatni mert nem kell félniük a kiszámíthatatlanságtól többé és ez jó hatással lesz az árra?
egyébként már kerestem de az alkotónak az eredeti műve nincs meg valahol magyarul? -
törölt tag
"a hitem abból a tudásból ered, amit a témában összeszedtem, ha valamit nem értek, abban én sem tudok hinni, vakon; nem olyan bonyolult ez"
Az, hogy pár csillagszemű forrásból táplálkozol, az messze nem jelenti azt hogy igazad van. Konkrétan mind a sugallt, minden embernek szüksége lesz rá 0-halál között az egész világon, mind a webshopos állításod nettó ferdítés, sőt a második technikailag hazugság.
"olyan könnyű lesz integrálni a LN fizetést a weboldalaknak, hogy már csak azért is megteszik"
Mert ez volt a steamnek és az összes webshopnak a baja csak és kizárólag. Értem. Szerintem értjük. Egyszer majd lesz LN, és aqua és társai mind megnyitják a kaput.
Ez is egyszer eljön. Csak előtte még vannak a sorban az a baj. A nemzetközi egyezmények alapján előbb kijön a HL3, majd utána eljön a linux éve desktopon is, majd aztán
-
B-L-A-C-K
titán
Ebbe semmi tudás nincs, itt csak bátorság van, mersz e a kockáztatni vagy nem. Utólag persze régen lett volna nagy buli bele vágni, de 100-nál se mertem, 1000-nél se, mikor már meg láttam 15 ezerig felment, ott már meg nekem nem lett volna nagy buli, mert innen már gondoltam nem sokszorozódik gyorsan. Viszont ha most esetleg vissza esne 1000-ig lehet rámennék.
-
törölt tag
A tudás és a hit mint két fogalom egymással ellentétes itt is. Jól példázza a "és hamarosan bármelyik webshopban fizetni lehet majd vele pillanatok alatt; ez érték"
Mi az a hamarosan, és mire alapozod ezt konkrétan? Valami link vagy valami? A hit? Mert jelenleg én konkrétan se a pillanatok alattra nem látok mozgást, se a bármelyikre...
-
South Velen
addikt
értem én, hogy véded a hodl pozíciót, de közben olyan állításokat nyomsz, ami pont a btc mániát idéző agymosások következménye...
lásd az előbb a korlázotott darabszám egyenes következményeként állítottad be, hogy akkor már mindenképp növekednie kell,
most pedig azt mondod, hogy bármelyik webáruházban fizethetünk vele hamarosan. (ami még ha így is lenne, sem lenne semmilyen potenciál benne, hogy kiváltsa bármilyen formában is a jelenlegi payment rendszereket - még egy LN sikeres implementálásával sem - (egyébként szerintem az LN sem vált meg semmit majd, nagyobb lesz a bányászat kiesése, mint amennyi új belépőt hoz - pláne ilyen esések után...) -
Kobe
veterán
Kozgazdasag, alapok....ez nem egyenlo az ertekevel, ez funkcio. Wc papir is van mindenhol, mindenki, legalabbis a vilag joresze hasznalja, megsem fogadom el fizetoeszkozkent. Hal is akad mindenhol, lehetne halpenz is a forint helyett.
Mihez kotik? Dualis femrendszer, orszag, regio, vagy globalis gazdasagi teljesitmeny? Illetve annak valtozasai hogyan hatnak ra? Jelenleg meg semmihez nem kotik, hogy mi hat ra, azt megmondani sem tudjak.
Ilyen alapon hetfon kimehetek a homokozoba, meritek belole egy marekkal, es azt mondom, 1 homokszem = 247.96 USD. Miert? Mert csak.
De ez a filozofia resze. En poennak tekintenem a beszallast, ha valaki tudja hogy lehet minel olcsobban, tippek johetnek -
-
butch3r
senior tag
jaa így tiszta.
aki esetleg nem tudná mi az üres blokkhttps://variance.hu/2017/08/25/blockchain-unchained-az-ures-blokkok-rejtelme/
tilos az á: google a barátod. első találat. [link]
512666-os blokk 20órája volt btw akit érint. + ez bch ergo altcoin szal ez itt off.
-
Ferdzsoo
addikt
Nagyon egyszerű a képlet. Ha valaki valamiben nem hisz vagy nem érdekli akkor egyszerűen nem foglalkozik az adott dologgal/ topikkal.
Ha meg troll akkor bemegy az adott topikba legyen az bármi és elkezdi nyomni magát, legyen az akár alappal vagy alaptalanul de a célja a többiek zavarása idegesítése. Vannak ilyen emberek akiknek ez a fétise ezt akceptálni kell, majd ignorálni. Vagy rejt funkció. -
butch3r
senior tag
-
SLYM
veterán
Hát próbálom értelmezni ezeket, van is elképzelésem, de azért, hogy biztos legyen megkérdem. 2 ETH átutalása poloniexről coinomi walletre szeretném ha végbemenne 1 órán belül mindenképp, akkor mit és hol kéne mennyire állítanom? Ugyanez érdekelne 0.25 BTC esetén, csak ott electrum walletről coinomi walletre menne az utalás. Köszönöm!
-
csaba951
veterán
Ugyanez kicsit más szempontból: a blokk méret 2 hónapja folyamatosan oda van ragasztva az 1 mb-os határhoz. Pedig a SegWit miatt lehetne simán akár 4 mb is. Ez bőven elég lenne a mostani, megemelkedett forgalom kiszolgálásához. Nem lenne túlzott várakozás a másodpercenként alacsony tranzakciószám képesség miatt, így nem lenne magas fee sem.
Csak ugye át kellene terelni a népet, vagy legalább az újonnan érkezőket ebbe.
-
devast
addikt
Ez így még....
Ha a napban levő összes energiát amit élete során ki fog még adni magából fel tudjuk használni egy tökéletes elméleti számítógéppel ( nem termel hőt, 100% hatásfok) és ezt az egészet arra fordítjuk, hogy megpróbáljunk egy ütközést találni (értsd feltörni egy adott kulcsot), akkor is nagyobv eséllyel nyernéd meg a lottót, minthogy egy ütközést találj, és nem is kicsit.... -
shortcutme
tag
Igazából ez csak elmélet: A gyakorlatban, ha lesz olyan megoldás amivel visszafejthető a privát kulcs a publikusból, akkor onnantól kezdve a bitcoin nem tekinthető biztonságosnak a hash-elt publikus kulcs ellenére sem.
Pl. a tranzakciódat double-spendelheti a támadó magasabb fee-vel. (illetve a hashelt kulcs más tipusú támodásokra is lehetőséget ad, ami publikus kulcsos címek esetén nem lenne lehetőség)
A hashelt címek valószínűleg csak takarékossági okokból választotta satoshi.Why are Bitcoin addresses hashes of public keys?
It's just to get shorter addresses. Regular public keys are 65 bytes long, which is much too long to be convenient. Compressed public keys are 33 bytes and could potentially be used instead of hashes, though these are a little longer than 20-byte hashes. - via -
-
-
csaba951
veterán
Teljesen pontos adatokat látsz. Az oldal a legnagyobb exchange oldal(ak) aktuális adatai alapján számol, maximum 1-2 perces eltéréssel. Azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, hogyha az adott exchange ddos támadás kap vagy ha pánik tör ki és össze-vissza változnak az árfolyamok. Ilyenkor nyilván hülye adatokat ír ki. "Normál" üzletmenet mellett viszont teljesen pontos, reális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Medence topik
- További aktív témák...
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest