- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZollR
tag
válasz
ninjacat #6819 üzenetére
Nem bűn ez igaz, de akkor ahogyan tetszett örülni az akciós 3%-os devizahitelnek, úgy tessék örömmel befogni a pofánkat és kussolva fizetni a 2x akkora törlesztőrészletet.
Jaaa, hogy azóta 2x akkora lett a kamat (~5.5%) és 70%-ot emelkedett a frank? Ami együttesen 2.5x-3x akkora törlesztőt eredményezett? Én kérek elnézést. Kinek a hibája is ez? A banké, mert meglépte, vagy az emberé aki felvette. Szerintem jogállamban ami nem tilos az szabad. Nem volt törvénybe iktatva hogy tilos frankhitelt adni, és bár a bankok tudták hogy ez lesz lapítottak. Nem mondom, hogy korrekt lépés volt, de nem volt törvénytelen.
Millió egy embernek fogalma sincs a bitcoinról, közületek sokan - és én is - úgy kezdtük a bányászást, hogy egy éjszaka alatt 3-4 BTC-t lehetett kibányászni, most akkor azok fújolhatnak, hogy mi tudtuk és mekkora szemetek vagyunk hogy átvertük őket, mert nem szóltunk hanem lapítottunk? Mi ez ha nem kettős mérce?
Mindenki előtt ott volt a kockázat, le volt írva, feketén - fehéren. A bank jogosult a kamatot módosítani, a bank jogosult magas áron vételezni frankot az ügyfélnek (vagy az ügyfél beviszi a frankot, amit egyébként sokkal olcsóbban úgysem kap meg sehol).
Én is lakáshitellel vagyok, mert a cégembe tettem minden pénzem, magas a törlesztő, de még így is többet keresek, mint amennyit kifizetek. Bőven többet. Azok az emberek akik aláírtak a banknak magukra vessenek. 20 év telt el a rendszerváltás óta, tessék már felnőni, és ezeket a demagóg dumákat félretenni. Amikor a "kommunizmust" (szocializmust) kapitalizmusra (piacgazdaságra) tetszettek cserélni éljenzve az új világrendnek, akkor ugye a kapitalizmust minden nyűgét és baját is el tetszettek fogadni. -
Penge_4
veterán
válasz
ninjacat #6780 üzenetére
"Részemről egy lyukas garast nem adnék olyan altcoinért amit egy cég kartell - konzorcium lök piacra, mert ez egyenlő lenne a centralizáltsággal és a központosított árfolyam manipulációval."
Ugyanúgy decentralizált és opensource lenne, csak éppen mondjuk a Google uralná. Az, hogy valami nyílt forráskódú, önmagában nem jelent semmit. Nagy cégek és komoly pénz nélkül az open source csak pár geek játékszere marad. Ha nagy cégek és kellő pénz áll a dolog mögött, azzal nem tud senki versenyezni.
Ha valaki úgy dönt, hogy kiépít rekord sebességgel egy átlagember számára is emészthető infrastruktúrát, akkor az könnyen átveheti a Bitcoin helyét. Gondolj bele. Te mondjuk egy eBay, Amazon, Auchan, Tesco vagy akárkinek a CEO-ja vagy. Felhív Larry Page vagy Sergei Brin, hogy támogatni kéne a házi kriptovalutájukat, ami természetesen nyílt forráskódú és decentralizált, csak a bányászkapacitásba besegít a Google szerverparkja, ami egyben biztonságot is jelent, mert így biztosan kizárják az 51%-os támadás esélyét (már amennyiben megbízol a cégben, de miért ne tennéd? Elvégre a 99%, hogy valamilyen bankban tartod a pénzed, szóval azokban is megbízol.) Ja, és a Google garanciát vállal mindenért. Valamint már kapásból a teljes Google szolgáltatáskínálatban fizethetsz vele és ez még csak a kezdet. 1-2 éven belül már szinte minden nagyobb cég el fogja fogadni és ha ilyet birtokolsz, akkor biztosan nem halsz éhen semelyik nagyvárosban legyen bármelyik kontinensen is.
Az elfogadás egy nagyon sarkalatos pontja a dolognak. Mennyi partnerprogram meg ilyen-olyan, komoly cégek által kibocsátott kártya tűnt el a süllyesztőben csak azért, mert nem tudtak elég elfogadóhelyet felmutatni? pedig ki ne akarna kedvezményekkel vásárolni?
Ha a Google üzletet köt bankokkal, akik bármikor készségesen lehetőséget adnak, hogy a GoogleCoin-t akár egy ATM-en keresztül, akár a bankban, akár online felületen készpénzre váltassák? Ha megfűzik az államot és még a Magyar Posta is átváltja neked készpénzre?
"A bitcoin számára a technológiai elsőség húzta a kapitalizációt és az elterjedtséget, ami a többi altcoinnál magától nem fog jönni, mesterségesen meg szvsz. nem hozható létre a technológia előnyeinek megsértése nélkül."
Szerintem a Litecoin mellett még a Dogecoinnak vannak komoly esélyei az elterjedésre. A többiből valóban nem lesz semmi.
"Mindazonáltal szerintem nem fog 40 k. körüli árfolyamra felmenni, mert az árfolyam növekedése együtt jár azzal, hogy a gazdagok felhalmozzák, így fokozatosan egyre kevesebb kézbe kerül az összes forgalomban lévő btc, ami viszont gátolja a további terjedését."
Az árfolyamra nagyon kevés hatása van a felhalmozásnak, mivel a kereslet-kínálat olyan természeti törvény, amire még gazdagok is csak nagyon korlátozottan vannak hatással. Főleg, hogy ahogy nő a kereslet, úgy lesz mindenki egyre inkább érdekelt abban is, hogy "Most adom el gyorsan, amíg nem zuhan." ahogy abban is, hogy "Azért sem adom el, megy ez még majd feljebb is."
Eközben pedig ha kiépül a megfelelő elfogadási lánc, nem kell többé fiat valutára váltani mert egyre több helyen lehet majd fizetni Bitcoinnal. Ez pedig azt eredményezi (lévén: ez nem tud kamatozni), hogy a gazdagok kénytelenek lesznek elkölteni a pénzüket, mert fizetni kell a közműveket (jakuzzi, medence, kastély rezsije), fizetni kell az utazásokért, nyaralásért, meg kell tankolni az autókat, a magángépet és a helikoptert is, fizetni kell a kertészt, a szobalányt, a biztonsági szolgálatot, a telefonszámláról nem is beszélve, stb.
Lehet, hogy a gazdagnak sok van, de a kiadása is nagyságrendekkel több a nívó miatt. Ezekért pedig fizethet fiat valutával vagy Bitcoinnal.
Na vajon melyikkel fog, amikor van egy rakás BTC-je, aminek már régóta nem emelkedett az árfolyama pont azért, mert mindenki ül rajta, mint Dagobert bácsi, miközben a dollár meg egyre jobban inflálódik?
A kriptopénz lesz a jövő. Ez kétségtelen. A kétséges az, hogy a Bitcoin-e vagy valami más, valami újabb, valami jobb, esetleg a meglévők közül valamelyik.
Az árfolyam pedig a pénzkészlet és a kapitalizáció aránya alapján fog alakulni. Ennél fogva az egyetlen, ami a Bitcoint meggátolja abban, hogy elérje a világ teljes GDP-jét az a konkurens altcoin-dömping.
Persze most olyan 50 éves távlatokról beszélek. Ilyen 5 éves távlatokban senki ne várja, hogy 1 satoshi akár csak 1 forintot is fog érni.
(#6784) ignorant: "Ha pl a kovetkező verzióban megjelenne egy olyan valtoztatas ami sokaknak nem tetszik akkor ahelyett hogy frissitenek, folytathatnak a blockchain-t a valtoztatast kikerulve (fork)."
Na ez az amitől tartok, mert az ilyen változások mindig az "erősebb kutya baszik" elvén alapulnak. Van pár "renitens" aki most is használ Windows 98SE-t, de ez mérhetetlen. A Windows XP-t használók száma már mérhető, ahogy a Windows 8-ra sem akarnak sokan átállni, de azért mégis képes egy Microsoft is erőt gyakorolni a felhasználóbázisra. Akkor hogy ne lenne képes egy egyesült nagyhatalmakból álló gazdasági kartell, akiknek anyagi érdekük fűződik hozzá, hogy korrumpálják* a blokkláncot?
* Először beszivárognak a fejlesztők közé a "megfelelő" emberek. Akár évekig végzik szorgosan a munkájukat, míg végül elegen lesznek ahhoz, hogy egyesült konszenzus alapján döntsenek egy változásról. Mindig nagyon lassan és sosem radikális változásról. Ugyanezzel a taktikával tűnt el az aranyfedezet is a dollár mögül és csökkent le szépen lassan a tartaléktára úgy, hogy ma már a pénznyomtatásban a papír és a festék a szűk keresztmetszet, nem a résztartalék.
Természetesen nem most, mivel most halva született lenne minden ilyen jellegű próbálkozás. Majd akkor, amikor a Bitcoinban történő zavar legalább annyira megrogyasztaná a gazdaságot, mintha a dollár vagy az euró szűnne meg vagy kezdene el hiperinflálódni vagy hiperdeflálódni.
Nagyon kevesek nagyon kemény munkája bármilyen apró változást elérni, ugyanis az átlagember úgy van kódolva, hogy fél, retteg minden apró változástól.
(#6789) Kozmonauta: "A mai pénzvilágban a világ vagyonának több mint 90%-t csak a lakosság 1%-nak van a kezében:
Szerintem ehez képest a bitcoin sokkal igazságosabb"Vagyis 70 000 000 ember tartozik a világ lakosságának 1%-ába. Ezzel szemben ha valaki birtokol csak egyetlen BTC-t is, a felső 0.3%-ába tartozik.
Ez már önmagában egy közel 100%-os hatalmi struktúra átrendeződés, aminek a megtorpedózásában rengetegen érdekeltek a jelenlegi rendszer haszonélvezői közül. Hogy én meg itt a fórumon még x ember nem tud olyan stratégiát, amivel ezt elérik az még nem jelenti azt, hogy ők sem tudnak. A hatalmat és a vagyont mindenki foggal-körömmel igyekszik átmenekíteni a "jövőbe". A második világháborúban a haláltáborban raboskodó zsidók lenyelték a gyémántjaikat és a bélcsatornáikban tárolták, mert hittek benne, hogy egyszer majd talán túlélik és akkor lesz miből új életet kezdeniük. A gazdag ember hihetetlenül találékony tud lenni a legkegyetlenebb környezetben is. Aki azt hiszi, hogy Warren Buffet, Bill Gates, Carlos Slim, Soros György és társai nem vásároltak be BTC-ből az hihetetlenül naiv.
Gondolkoztam rajta, hogy én vagyok-e csak pesszimista meg kishitű, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy úgy legyek a jövőben csilliárdos, hogy semmit nem tettem érte. Se effektív munkát, se ritka és keresett szaktudást nem tettem bele. Oké, hogy igazságtalan a világ, de ennyire azért nem. Akár Bill Gates-et, akár Zuckerberget vesszük is alapul, (ráadásul a lehetőségek országában, angol anyanyelvvel), azért még ha aránytalanul sokat is kaptak vissza, akkor sem ennyire. Én is és még sokan mások közelebb állnánk a lottómilliomosokhoz, mint hozzájuk, ha ez tényleg bekövetkezne.
A jelenlegi 1% viszont vagy dinasztiák formájában maradt fenn hosszú ideje vagy ha mélyről jött, akkor nem keveset tett érte. De az, hogy valaki beszerez egyetlen BTC-t és ezzel bekerül a felső 1%-ba? Ez álomnak is abszurd...
-
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
ninjacat #6625 üzenetére
Megint helyben vagyunk. Nekem kell elhúznom és elszégyenlnem magam mert zéró informáltságról tettél n+1 alkalommal is tanubizonyságot. Vicces dolog, hogy egyfolytában engem savazol, pedig a munkámat megszemélyesítő szónak sem vagy tisztában a jelentésével. Először is nem vagyok közgazdász.
Tudod mit csinál egy bróker? Szigorú iskola, képzés, meg vizsga kell ahhoz hogy betölthess egy ilyen pozit, mert igen komolyan veszik ezt itt Kanadában. Nem OKJ-s tanfolyam kell hozzá, mint Magyarországon, magánszemélyként nem léphetsz a tőzsdére. Komoly felelősséged és a karriered múlik azon ha brickeled a berfektetőd pénzét. Főleg ha egy olyant építesz be aki nem a sarki kisnyugdíjas, utána az összes ember lapátra tesz. Itt nem lehet egy vállvonással elintézni azt, ha elúsztatod a pénzt, meg nem elég egy "nem jött be" duma....Az már önmagában is vicces, amilyen lekezelően és alulinformáltan válaszolgatsz nekem. Elárulom, neked, most kb. harmadszorra, hogy NEM SWAP ÜGYLETEKET kezelek, NEM DEVIZÁKKAL TRADELEK hanem befektetéseket, értékpapírokat kezelek. Valódi, igazi befektetéseket: állampapírokat meg részvényeket. Milyen nyelven írjam le neked, hogy nem azt csinálom, amit hiszed hogy csinálok.
Tudod mi a különbség? Idenyomnak a kezembe pld. 500 ezer kanadai dollárt és megmondják mennyit akarnak látni mennyi idő alatt. Kiválasztjuk a portfóliót ami még nem túl rizikós és befektetünk abba a piacba, Indiába, Kínába, Oroszországba, valami olyan növekvő-fejlődő országba, ami gazdaságilag nem stagnál ás van benne potenciál. Nem bitcoint szoktam adni-venni, a jövedelmem nem ebből származik hanem van egy fix díjam és van egy jutalékom. Sose adtam el bitcoint és nem is vettem. Nem szoktam olyan bulikban részt venni, ahol egyik napról a másikra teljesen tönkre lehet menni, mert nekem nem shortból áll az élet. Ha meg kell hallgatnom az ügyfélnek a történetét, hogy mit csinált az unokája az iskolában akkor meghallgatom, még akkor is ha másfél órán át teszi. És nem tudom félbeszakítani, mert 10 perc alatt 300 dodót esett a bitcoin és fel kell álljak updatelni a pozikat.
Magyarázzam el részletesebben hogy mivel foglalkozok? Még egyszer leírom: nem kereskedem semmilyen devizával, ahogyan a szomáliai űriparba sem szoktam befektetni.
ZollR lehet hogy néha pongyolán fogalmaz, valószínűleg nem "teljesen szakmabeli" de elárulom, hogy a hosszászólásai alapján tízezerszer jobban átlátja, hogy működnek a pénzpiacok, mint te. Picit nem érzed furának, hogy 2 gazdasági embert oktatsz ki a gazdaságról?! Tedd meg kérlek azt a szívességet nekem, hogy ezen túl nem olvasod el és nem vállaszolsz a hozzászólásaimra. Köszönöm a kedvességedet és a megértésedet.
-
DigitXT
félisten
válasz
ninjacat #6615 üzenetére
Ezért nem értem én ezt. Nyélbe ütik délután 382-n a motoros adás-vételt,
este meg 627-en kiszáll az eladó, kb. kétszer annyi pénze van, a vevőnek
meg van egy baromi drága motorja: ha HUF-ban történik, ilyenre várni kell.
Még ha hosszú távon be is következne. Egyik óráról a másikra tutira nem.
Ez arra emlékeztet, mint mikor "A favágó 30 év után..." Ha megvan a vicc.Könnyen jött, könnyen ment.
brd: köszi.
-
DigitXT
félisten
válasz
ninjacat #6583 üzenetére
nagyon érdekes kérdés, megtaláltad a bitcoin achilles sarkát!
Neked is javaslom az előző HSZ-em végét. Ritka undorító stílusban
toljátok néha, és aki kérdez, azt már mindjárt le is kell fikázni: grat!ha valaki bitcoinban elad valamit még nem biztos, hogy bitcoinért vette.
Ilyet én hol állítottam, ember?Azért az ilyen csavarok meredekek.
Bitcoinban meg azért érdemes eladni, mert megérheti az olyan vásárlónak
Az a legritkább esetben érdekli az eladót, hogy a vevője milyen áron
jutott a "cseretermékhez". Pl. ha valaki kér 100EUR-t egy termékért,
akkor pont lesz*rja, hogy az én 100EUR-om anno csak 260-ba került,
s most akkor nekem nem 30KHUF-ot kell kipengetnem, hanem 26-ot.Az eladónak meg mert szélesebb piacon tud eladni.
Erről van nagyba' szó. (Meg arról, hogy ha ez a nagy esés/pánik nem
végleges, akkor simán jobban is jár, mint ha most kapna 4,5MHUF-ot:
szerintem kockázatos, így én nem tenném - viszont "bele tudom élni"
magam a pizzás srác helyzetébe is, hogy bár megtartotta volna...)
No pain, no gain.
Szerintem nem kellene tovabb offolnod a topicot.
Azzal offolom a topikot, hogy beszélgetünk a BTC "elfogadásáról"?Akiknek van regebben szerzett bitcoinja, es motort szeretne, erdemesebb direktben megprobalni megvenni, ahelyett hogy valtogatna a penzt.
Gondolom baromi sok ilyen ember van az országban, akinek van 4,5MHUF
értékben BTC-je, és pont most, a krach idején akarja motorra váltani.
Nem vagy te egy kicsit naív?jelzi hogy itthon is kezd megmozdulni valami
Aham, akkor azért vagyok rosszindulatú, meg azért offolom a topikot,
mert belezavartam ebbe a rózsaszín ködbe, hogy lám: már elfogadják
a BTC-t a motorkereskedők is, máris minden bányász vehet Ducatit...Na EZ rosszindulatú volt.
-
sparks
senior tag
válasz
ninjacat #6564 üzenetére
Ez az oka:
Dear BTC China valued customer: Due to new government regulations, BTC China will temporarily suspend CNY deposits. BTC deposits/withdrawals and CNY withdrawals are not affected, and will continue to operate in the interim. Rest assure that BTC China will continue to operate normally. Please pay attention to our notices for updates, as we find other ways to allow for CNY deposits. We deeply apologize for any inconvenience. BTC China, December 18, 2013Eljött a sárga veszedelem
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
ninjacat #6496 üzenetére
Csak azt írja, milyen gazdasági tulajdonságai lehetnek egy pénznek.
Arról egy szót sem ír, hogy milyen alapvető fizikai tulajdonságai tesznek alkalmassá valamit, hogy pénzként lehessen használni.Könyörgöm olvass: "A szokásos eljárás épp ezért az, hogy felsoroljuk azokat a legfontosabb funkciókat, amelyeket betölt, majd egyszerűen azt mondjuk, hogy pénznek nevezzük mindazokat a dolgokat, amelyek a jelzett funkcióknak megfelelnek."
Ez konkrétan azt írja, hogy az a pénz ami megfelel a három alappillérnek. Ki is volt emelve."a pénz a gazdasági elszámolások egysége."
Ezt tudja a bitcoin is.Tényleg? 1 kg só hány bitcoinba kerül? Ja, hogy a nélkül nem tudsz válaszolni, hogy először ne váltanád át USA dollárra a bitcoint és úgy fejeznéd ki az árat! Ez tévdésnek tűnik, egyáltalán nem az elszámolások egysége. Javaslom keresd ki a neten mi az az értékstandard.
"a pénz a megtakarítások egy lehetséges eszköze (értékőrző, kincsképző, a vagyontartás eszköze, felhalmozási eszköz stb.), a gazdasági egységek vagyonportfoliójának egyik eleme."
Ezt is tudja a bitcoin, minden más hagyományos pénznél jobban.
Keményen értékörző lehet, ha egy kínai hírre 60%-ot esett vissza. Tudom tudom visszamászott, de ez nem menti fel az értékörzés hiánya alól. Kíváncsi lennék egyébként egy bitcoin alapú portfólióra. Tudnál egyet mutatni?
Nem a bitcoint kell azért hibáztatni mert alkalmanként jobb hozamokat ad mint a hagyományos tőzsdei papírok.
Én nem hibáztatok senkit és semmit, a befektetőim nem 10 perc alatt akarnak 500 dollárt keresni hanem 20-30 év alatt akarják megötszörözni a pénzüket.
Vagyis definíciód szerint a pengő 1946-ban nem számított pénznek, holott volt mögötte jegybank meg kormány..
Igen, nem nagyon volt pénz funkciója és a pengőt ki is vonták a forgalomból, amint elvesztette pénz szerepét. Kérdezd meg a szüleidet vagy nagyszüleidet, hogy abban az időben mit csináltak a pénzükkel? Az első nap elköltötték a fizetésüket és tartós élelmiszert vettek az összes pénzükön, hogy ne haljanak éhen a hónapban. Pénzük volt vagy papírdarabjuk. Szerintem utóbbi, mert ha előbbi lett volna, akkor tettek volna félre hóvégi fagyizásra is. Ugyanez történt az olasz lírával, a régi román lejjel és a dínárral is...
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
ninjacat #6490 üzenetére
Azt írtam, hogy paradox helyzet ami a bitcoinnak kedvez, hogy az államok nem ismerik el pénzként, mert így nincs jogalapjuk a pénzeknél megkövetelt szigorú szabályozásokért kiáltani.
Azt értsd meg, hogy semmi köze egy központi authority létének vagy nem létének egy dolog pénz mivoltához. Nem attól nem pénz a bitcoin, mert nem kozponti kibocsátás terméke, hanem mert nem értékálló és nem gazdasági értékegység.
Ez így is fog maradni, a bitcoin közösségi pénz, az alkotóinak bevallottan nem volt célja centralizációs szabályzatoknak megfelelni, bőven elég nekik ha azok ismerik el pénzként akik használják.
Tehát akkor szerinted is - fogalmazásod szerint - "közösségi pénzként" kell kezelni a bitcoint. Ezek szerint egy lapra került a cigivel a börtönben.
ignorant:
50-60%-os ingas? Mit varsz egy gyerekcipoben jaro projekttol, ami mogott nincs aggresszor vagy kenyszerito ero? Szerintem evekig varhato hasonlo volatilitas.Akkor kezeljük gyerekcipőben járó projektként, ne pénzként. Tehát akkor ez harmonizál azon kijelentésemmel, hogy a bitcoin még nem pénz. Akkor nem értem mire megy ki a játék, és miért kötsz belém?
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
ninjacat #6488 üzenetére
Ó bocsánat, hogy ilyen "zöldségeket" írok.. végülis nem én mondtam ellent 2 egymást követő hozzászólásban önmagamnak.
Javaslom elolvasására ezt.A pénz meglehetősen bonyolult jelenség, így nem könnyű rövid és tömör definíciót adni, amely meghatározná lényegét s kellőképpen elhatárolná más gazdasági jelenségektől. A szokásos eljárás épp ezért az, hogy felsoroljuk azokat a legfontosabb funkciókat, amelyeket betölt, majd egyszerűen azt mondjuk, hogy pénznek nevezzük mindazokat a dolgokat, amelyek a jelzett funkcióknak megfelelnek.
A pénz változatos funkcióit e könyvben három csoportba soroljuk. Először: a pénz a gazdasági elszámolások egysége. A szakirodalomból ismert értékmérő, értékstandard, értékegység, ármérce stb. kifejezések valójában ugyanerre vonatkoznak, arra tudniillik, hogy a legkülönbözőbb fizikai megjelenésű jószágokat gazdasági jelentőségük, hasznuk szempontjából úgy hasonlítjuk össze egymással, hogy e mérés egységeként a pénz egységét használjuk. Ugyanezt tesszük akkor is, amikor gazdasági jelentőségük szerint súlyozva akarunk összeadni és egy számban kifejezni (aggregálni) egy inhomogén, különböző egységekből álló jószágcsoportot. Másodszor: a pénz fizetési eszköz (csereeszköz, a csere közvetítője, forgalmi eszköz, az elhalasztott fizetések eszköze stb.), vagyis adósságot lehet vele kiegyenlíteni és vásárolni lehet vele. Harmadszor: a pénz a megtakarítások egy lehetséges eszköze (értékőrző, kincsképző, a vagyontartás eszköze, felhalmozási eszköz stb.), a gazdasági egységek vagyonportfoliójának egyik eleme. Vagyonunk egy részét, a későbbiekben részletezett okokból, célszerűnek találjuk pénzben tartani.
Az első és a harmadik alappillér nem teljesül ha jól értem...
ignorant azért pénz valami mert te tudtál azzal fizetni? Akkor vezessük be a cigialapú gazdaságot, mert van ahol elfogadják fizetőeszközként. Egy állítás igazságosságát nem önmagával kell bizonyítani azt ugye tudod?
Nagyon is van fogalmam arról hogy mi a pénz, nap mint nap azzal dogozok, brókerként. De köszönöm, hogy kiigazítottál engem az életről."Lehet hogy nalad okosabbak, de fogalmuk sincs hogy mirol beszelnek
"
De attól még tudják definiálni mi az a pénz, vagy mindenki hülye csak te vagy helikopter? -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
ninjacat #6484 üzenetére
Tekintettel arra, hogy LLam és te paradox helyzetnek neveztétek a bitcoin adóztatását azt szűrtem le, hogy szerintetek nem kellene utána adózni. Akkor most nem értem ezt a meghasonulást, fejtsd ki kérlek. Hogy-hogy most mégis kellene?!
ignorant, nálam sokkal okosabb és műveltek emberek mondják ezt. És most ne gyere nekem itt az összesküvéselméletekkel, hogy mindenki a bitcoin ellen van, mert az nettó baromság.
Attól végképp nem lesz pénz, hogy te azt szajkózod. Akkor nevezhető pénznek valami, ha stabil értéket képvisel. Ez ha jól tudom nincs így. Egyébként nem fogok vitára kelni veled, mert olvastam a hozzászólásaidat a topikban és engedd meg, hogy azt mondjam: kőfejű vagy, de legalább te következetesen kőfejű nem úgy mint egyesek....Most akkor a cigi azért mert cseretermék a börtönben automatikusan pénznek számít? Ugye te sem gondolod komolyan?
-
-
Formaster
addikt
válasz
ninjacat #6197 üzenetére
Nem amerika miatt fog bedőlni a coin. Itt is eljátszák majd a spekulánsok csoportjai a hirtelen pénzkiemelést, mint a tőzsdén. Minap volt például egy 147 millás utalás btc-ben, nem pénzkiemelés, de ez mégis miért lehet érdekes? Nem hiszem, hogy valaki pont btc-ben vett volna egy szigetet. Épp most szállt be egy hatalmas spekuláns csoport, vagy most csoportosítják a pénzeket valahova, bár inkább előbbi.
Beszállnak egy nagy halom pénzzel, amit privátban vesznek, nem váltón keresztül. Igy az árfolyamot jelenleg nem befolyásolja. Szétosztják millió kis számlán, majd egy negatív hírrel párhuzamosan hirtelen kiemelik a pénzt és a bitcoin ára lemegy 100$ körülire. Itt megint bevásárolnak ők is, meg az emberek is, majd hagyják hízni az árfolyamot és utána megint kezdik elölről. A tőzsdén az ilyesmit keményen nyomozzák és büntetik is, de a bitcoin világa ezt nem teszi lehetővé, ezért nem fog sosem kihalni a btc.
-
-
kg.andras
csendes tag
-
bolbatiku
tag
válasz
ninjacat #6153 üzenetére
Ha sok node-ot üzemeltet, vagyis több különböző IP címen futtat lokális bitcoin klienst, vagy sok node-hoz kapcsolódik egy támadó, akkor idővel meg tudja mondani hogy nagy valószínűséggel x IP indított egy tranzakciót mert attól hallott róla először.
Ez csak a tranzakció indítójára vonatkozik, tehát csak a pénz küldőjének IP-jét lehet így kideríteni, gyakorlatban nehéz kivitelezni, drága, nem 100%-os, csak helyi kliensekre igaz webesekre nem, és nem kell hozzá pénzt küldözgetni.
De tegyük fel azért küldözget valaki pénzt mások címére mert ettől valahogy könnyebben meg tudja hekkelni a címet vagy a cím tulajának gépét mert így tisztázatlan körülmények közt megtudja az IP-jét.
- ennyi év alatt csak feltűnt volna valakinek hogy valakitől kapott pár mBTC-t aztán feltörték a gépét/leemelték a pénzét.
- mért nem azokra a címekre utazik amin nagyobb a zsákmány -
-
ignorant
senior tag
válasz
ninjacat #6081 üzenetére
http://www.bitcoinforum.hu/index.php?topic=38.0
Tamogatom a koncepciot, sot ha valakinek van valami kapcsolata ilyen teren, amit erdemes tamogatni, szivesen segitenem promotalni, megszervezni a bitcoin integraciot, etc.
-
válasz
ninjacat #6077 üzenetére
Na én pl. simán átpörgettem, mert elveszett a sok bába között a gyerek.
Egyébként tök jó ötlet, én simán felajánlanék ilyen célokra BTC-t, akár úgy is, ha valami szervezet vesz le belőle jutalékot, aki csak azzal foglalkozik hogy pénzre váltja, mert mondjuk az XY gyermekkórházban nyilván nem tudnak/akarnak ezzel foglalkozni.
-
-
ZollR
tag
válasz
ninjacat #6057 üzenetére
Az egész egy fikció volt, azt mondtam HA Kína és az Államok bedöntik a BTC-t akkor mindenhol bedől. Egyébként, ha a 6057-et elolvasod, akkor Kína már lépett.
A BTC mögött lehet hogy van technológiai érték, csak az a baj, hogy a kamatokat nem technológiai értékre fizetik (GHz, GHash, GB stb.) hanem gazdasági produktumra. Egy befektetés, pedig addig tud, hozamot generálni, ameddig fizetnek a kihelyezett tőkére kamatot. Namost a BTC jelenleg azért profitábilis, mert deflálódik folyamatosan, azaz a termék ára pusztán attól nő, mert megindult a kereslet iránta. Nem azért nő, mert magas hozamot generál. Nem fizetnek utána kamatot sehol, és ha bevásároltad magad a bizniszbe akkor a tőkédet egyik alap sem fekteti be valamelyik fejlődő országba: India, Kína, Oroszország stb. Tehát más ettől nem járt jól. Pusztán a pszichológia hajtja az egészet, nem pedig a gazdaság. Hit az ami a BTC értékét adja, hogy ha ma beteszek X pénzt, akkor később többet kapok vissza. Amint a pánik beköszön kipukkad a lufi, és nem lesz bizalom, tehát nem lesz érték.
Olvass el egy könyvet, vagy ülj be egy közgázórára és megtudhatod, hogy egy termék árfolyamának radikális csökkenése milyen hatást gyakorol a piacra. Nem felvásárlási lázt okoz, ezt megsúgom. Ha ezt gondolod akkor baromira nagyot tévedsz. Kérdezd meg a szüleidet mi történt a Posta Bankkal. Persze könnyebb azt mondani nekem, hogy demagóg vagyok, mint odaállni a tükör elé...
-
ZollR
tag
válasz
ninjacat #6037 üzenetére
Nyilván mindenki egy olyan terméket akar majd (akkor) megvenni, ami:
- mögött nincs valós gazdasági potenciál
- értéke konvergál (már akkor) a nullához
- amit köztudottan kiutasítottak a forgalomból (már ha ez megtörténik Kínában és az Államokban)Értem én, hogy van egy véleményed, de a piacgazdaság nem úgy működik, ahogy gondolod.
Amikor Csányi eladta az OTP-s részvényeit, hogy megesett az árfolyam. Bevásároltak? Nem. Továbbgyűrűzött és még 3 hónap múlva és alacsonyabb volt az árfolyam (túlkínálat volt a részvénypiacon) az történés előttinél.
Pedig csak Csányi adta el a részvényeit meg még egy OTP-s igazgató. És az OTP-ről van szó, közép-kelet Európa legnagyobb multinacionális bankjáról.A pénzügyi szektorra baromira jellemző a pillangó-effektus: nézd meg mi volt a Lehmann Brothersnél, Izlandon, Cypruson. És ezek gigavállalatok/gigabankok, ahol állami és/vagy fedezeti garancia van, nem pedig a BTC-ről beszélünk... Hogy ki menekítették a pénzt az emberek.
-
Assdak
őstag
válasz
ninjacat #6047 üzenetére
Mondj egy dolgot, ami a irányító hatalmak felügyeletét kihagyva, mindenféle pénzintézeti szervek felügyeletétől, és befolyásától mentesen, akkora sikereket ért el, mint amiket vizionálsz. Sajnos vagy nem sajnos a tapasztalatok, és a múlt, nem azt mutatja, hogy erre a legcsekélyebb esély is megvan.
-
ZollR
tag
válasz
ninjacat #6031 üzenetére
Ne hiszem, hogy az internetet kriminalizálni tudják.
Nagyon is lehet. Ott van pld a TOR, amit AssDak is említett, vagy ezek alapján 10 perc meló beültetni a content filterbe. A világ 2 legnagyobb BTC közössége közül az egyikben diktatúra van global firewallal (CN), a másik épp most szavazta meg, hogy a szolgáltató bármikor felfüggesztheti az internetkapcsolatodat, ha illegális anyagot forgalmazol (US).
Ha ez a 2 résztvevője a piacinak kihullik, a BTC értéke a töredékére csökken és a maradék felhasználói réteg hamar elpártol. -
ZollR
tag
válasz
ninjacat #5893 üzenetére
Istenem forgasd már ki a szavaimat. Úgy kell érteni a technológiafüggetlenséget, hogy itt állsz mellettem. Nyilvánvalóan ha Budapestről Londonba kell kiküldenem pénzt, akkor számlapénzt használók. De ez nem jelenti azt, hogy a BTC ettől technológiafüggetlen. Mert a pénznek az előbbi tranzakcióhoz egy technológiafüggő változatát használtam, mert van másik válfaja is a pénznek, nem csak a számlapénz. A technológiafüggetlen azt jelenti, hogy ha ott állsz mellettem oda tudom neked adni az $1-t vagy az 1g aranyat. Az 1 BTC-t nem tudom neked adni technológia nélkül.
A te inerciarendszeredben ezek szerint az arany sem pénz, mert nem tudom átutalni Budapestről Londonba, sőt úgy önmagában a pénzt a modern kori bankrendszer hozta létre ezek szerint, a bankközi utalásokkal. 1500-ban Mátyás király idejében nem volt pénz mert nem volt GIRO rendszer? Jól értem ugye? -
ZollR
tag
válasz
ninjacat #5867 üzenetére
Az arany technológiafüggetlen. Egy pénz technológiafüggetlenségén nem azt értjük, hogy kellett-e technológia a pénz materializálásához. Ennyi erővel csak a dunakavics az egyetlen olyan pénz amihez nem kell technológia. A pénz technológiafüggetlensége azt jelenti, hogy nem kell technológia a tranzakció lebonyolításához. Semmilyen technológia nem kell ahhoz hogy adjak neked egy aranytömböt, vagy egy érmét. A BTC jelenleg még igencsak technológiafüggő (ergó nincs materiális alakja... azon a szép próbálkozáson kívül aki pár $-ért 2013 év elején "veretett" BTC-t). Bár a modern pénznek is van digitális formája (számlapénz) de nem ez az egyetlen formája.
Az arany értékállóság egy idős - ha nem idősebb - az első emberi civilizációkal az akkád vagy egyiptomi birodalommal. Kb. 5-6 ezer éves. Végülis ez tényleg nem a kezdetektől való... de azért nem rossz.
Olvasd vissza az #5865-ös kommentemet ami az arany árát hivatott tükrözni az emberi szükségletekkel (étel). 30 évre visszamenőleg 17%-ot deflálódott az arany abban az esetben ha az emberek száma (akik esznek) fix, ellenben az USA lakossága 1983-hoz képest a jelen adatok szerint 40%-al nőtt, tehát akár ez is indokolhatja, hogy a jelenben 17%-al kevesebb kenyeret kapni ugyanannyi - 1 uncia - aranyért. Hasonlítsuk már ezt a 17%-ot 30 év alatt (0.14%/negyedév) a BTC előző negyedéves 1000%-os kilengéséhez (2013. 09: $125, jelenleg: $1200). -
ignorant
senior tag
válasz
ninjacat #5858 üzenetére
-oszthatóság minőségromlás nélkül
-korlátozott készlet
-nem romlandó, időnek ellenáll (amíg lesz net addig btc is lehet)
-anonim számlakezelésre alkalmas (aranyat eláshatta az user az volt az ő privát kulcsa)Nagyon jo eszrevetelek, meg annyit hozzatennek, hogy millioszor egyszerubb megbizonyosodni egy BTC "eredetisegerol" mint arany eseteben, ami furassal/savazassal vagy draga analyzissel jarna
-
ignorant
senior tag
válasz
ninjacat #5821 üzenetére
nem éreznék késztetést kőoroszlánt vásárolni a kapufélfára
ha lenne bitcointip....
Amugy barmit vehetsz ha a "rabszolgatartoinknak" kifizeted elotte a nyereseged utan az
adokat, vedelmi penzt.Bar vannak rossz indulatu emberek, akik feljelentenek mert pl szep a kocsid, de ha adoztal akkor beken hagy a NAV. (az mas kerdes, hogy ha minden rendben van, akkor is megprobalnak "megszokasbol" megbuntetni egy kicsit, hogy tudd hol a helyed
)
-
ignorant
senior tag
válasz
ninjacat #5582 üzenetére
Ezert is lenne fontos hogy a magyarok is aktivizaljak magukat kepviselet teren. (ezt senki sem fogja helyettunk megcsinalni)
Az a baj, hogy itthon eleg altalanos a nem torodom hozzaallas. Nem veletlen hogy ilyen az orszag allapota, alapjaban veve felhaboritoan birka nemzet ez.
Ha tul sok teret adnak az emberek egy kormanynak es a hozza tartozo apparatnak (rendorseget belertve) az katasztrofahoz vezet. Lasd magyarorszag szemunk elott zajlo lassu hanyatlasa.
-
ignorant
senior tag
válasz
ninjacat #5570 üzenetére
Ha eleget keresel lehet bevesznek a nav mafiaba
ViccetTenyeket felreteve, bajod max abbol lehet ha nem adozol.Ezzel kapcsolatban meg miben gondolnak meg magukat? a bitcoin protocol "elonyos" annyira hogy ugymond nalad vannak az utokartyak ha arra kerul sor, hogy nem jol kezelik a helyzetet.
-
aAron_
őstag
válasz
ninjacat #5466 üzenetére
"Egy hagyományos pénznél vagy részvénynél esetleg, de itt erős deflációs hatás érvényesül ami rövid idő alatt korrigálja az árfolyamot."
ez egyszerűen nem lehet igaz. akkor már mindenki ezt venné, hiszen nincs kockázat
alternatíva alatt más cryptocoin-ra gondoltam leginkább.
még a vacak ft-nál sem lehet stabilabb, akkor nem lenne ennyire volatilis, azért ez elég egyértelmű szerintem. jóval nagyobb a valószínűsége, hogy a bitcoinod holnapra csak a tizedét éri, mint a ft-nál.
-
aAron_
őstag
válasz
ninjacat #5457 üzenetére
"Ha valaki megvesz belőle ezerért, az nem fogja eladni századrészéért, hanem az árfolyamesés esetén kivár."
dehogynem... sőt, már hamarabb eladja, mert beindul a pánik, hogy még lejjebb esik az árfolyam, minden lufi így végződik. azokról nem is beszélve, akik már régebben birtokolják, hamar beindulhat a profitrealizálás.
"mindössze 21 millió ami ekkora gazdasági háttérhez nagyon kevés"
még szerencse, hogy van alternatívája is, ezen kívül ez 2 hónapja is így volt, ahhoz képest mi változott? páran beszéltek róla, többen hallottak róla, mindenki elkezdte venni... előbb utóbb alább fog hagyni
persze én sem vagyok jós, de egyszerűen nem értem páran hogy lehetnek ennyire biztosak ebben, brutális kockázatokat rejt az egész.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Wise (ex-TransferWise)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest