- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ninjacat
tag
válasz
Penge_4 #6762 üzenetére
"Ahhoz elég nagy, hogy egy támadással szemben ellenálló legyen a hálózat, de ahhoz még nem, hogy ha a gazdasági élet legnagyobbjai (Google, Facebook, USA, stb.) összefogva egymással létrehoznak egy altcoint amit közös hátszéllel nyomnak, akkor az emberek azt fogják használni. ...De egy másik altcoinnal szemben kizárólag az ismertsége az előnye"
Részemről egy lyukas garast nem adnék olyan altcoinért amit egy cég kartell - konzorcium lök piacra, mert ez egyenlő lenne a centralizáltsággal és a központosított árfolyam manipulációval.
Másrészt ki biztosítaná a folyamatosan növekvő számítási kapacitást?
Egy ilyen hálózatot elindítani ugyan lehet, de mitől növekedne a megfelelő ütemben, amikor a konzorcium erőforrásai végesek?Már most is rengeteg altcoin van és egyik sem lesz szerintem különösebben sikeres, mert ördögi kör, hogy a kapitalizáció az elterjedtség és hálózati kapacitás függvénye és az elterjedtség viszont a kapitalizáció függvénye is.
A bitcoin számára a technológiai elsőség húzta a kapitalizációt és az elterjedtséget, ami a többi altcoinnál magától nem fog jönni, mesterségesen meg szvsz. nem hozható létre a technológia előnyeinek megsértése nélkül.Mindazonáltal szerintem nem fog 40 k. körüli árfolyamra felmenni, mert az árfolyam növekedése együtt jár azzal, hogy a gazdagok felhalmozzák, így fokozatosan egyre kevesebb kézbe kerül az összes forgalomban lévő btc, ami viszont gátolja a további terjedését.
-
attiati
veterán
válasz
Penge_4 #6763 üzenetére
Ígérem fogok olvasgani. De elég vad spekulációnak tartom a BTC-t világpénzként.
A több száz év alatt létrejött pénzügyi rendszert (vagy akár csak a több évtized alatt létrejött mai fedezet nélküli pénzügyi rendszert) drasztikusan és hirtelen változtatná meg. És ez sok érdekcsoportnak, vagyoncsoportnak nem tetszene. Indultak már háborúk ennél jóval kisebb dolgok miatt is. Nemhogy a pénz miatt, ami végső soron az összes háború kirobbantója.
Értem én, hogy alulról jön a BTC, mert az emberek elfogadják. Polgárháborúk is alulról indulnak általában, meg érdekből.... aztán jön a felsőbb akart (törvénykezés, hadsereg), és annyi az alulról jövő dolgoknak. Persze ettől még voltak sikeres polgárháborúk. Szerintem előbb jön létre egy amero, dolluro, akármilyen nevű dollár, eur közös deviza.
-
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #6763 üzenetére
És szerinted ha a bányászok (a 100TH/s-esek kivitelével) jövedelme megcsappanna, akkor az nem lenne hatással az árfolyamra?
Miért lenne? Azért ér a BTC annyit, amennyit, mert annyiba kerül előállítani? Dehogy. Ez egy közel ideális piac, nincs központi ármeghatározó, így pont annyit ér, amennyiért a vásárlói szerint ér, amennyiért hajlandóak megvenni. Hiába akarná valaki $2000-ért adni darabját (mert neki mondjuk úgy érné meg bányászni), ha senki nem veszi meg tőle.
Csak úgy tudom elképzelni, hogy hatása lenne, de az is rövidtávú, ha kiderülne, hogy a NSA, vagy hasonló jó szándékú szervezet kezébe kerülne ez a kapacitás, ilyenkor minden bizonnyal (remélem, mert ha nem, úgyis borul az egész filozófiája) módosítanának úgy a hashszámításon, hogy ne lehessen azzal a készülékkel többé hash-t számolni, vagy csak jóval lassabban. De ez is csak lefelé vinné az árfolyamot arra az időre.Ha te eddig 1 BTC-t bányásztál, de holnaptól már csak 0.1-et fogsz ugyanakkora áramfelhasználással, ezzel együtt a befektetett pénzed is csak 10x annyi idő alatt lesz nullszaldós, akkor hogyan fogsz reagálni?
Hát, tekintve, hogy a coinok már több, mint a fele a piacon van, sokat nem számítana az, hogy egy adott ponttól kezdődően az új coinok az általad elképzelt pontig nem kerülnek be a piacra (kibányászódnak, csak nem kerülnek eladásra). Azért nem, mert olyan kis hányadot képviselnek az egészből, hogy nem lenne igazán érzékelhető hatása. A tőzsdéken láthatóan nem kizárólag a bányászok adnak el (lásd az elmúlt időszak forgalma, és az árfolyam értéke, de ha végiggondolod, mi értelme is lenne eladni valamit, vagy inkább mi értelme lenne megvásárolni azt, amit a vevő semmire nem tud használni, ki venné azt meg?), ma már van annyi coin forgalomban, hogy ne az új coinok bekerülésének a sebessége határozza meg a forgalmat/árfolyamot.
Nem fogsz addig eladni, amíg az árfolyam fel nem megy. Ezáltal a kínálat csökken, ami miatt nehezebb lesz hozzájutni, az árfolyam emelkedése pedig tovább generálja a keresletet egészen addig, amíg a kínálati oldal újra eladásba nem kezd. Ez pedig 1->0.1 váltás esetén 10x-es növekedés körül fog stabilizálódni.
Valahogyan biztosan így lenne, csak vegyük észre, ez nem azért van, mert akkor éppen x összegbe kerül előállítani a coin-t, hanem a vevők éppen akkor annyit adnak érte. Ha most $2000 lenne egy BTC, vennél belőle? Ill. ami sokkal lényegesebb, az emberek többsége akarna venni belőle? Szerintem nem, tehát csökkenne az árfolyam. Akkor is, ha ez a bányászoknak nem tetszene. Hiába nem adják el az új coinjaikat, attól a meglévőekkel még kereskedni fognak mások. Itt nem egy szűk körben elérhető, létfenntartáshoz nagy mértékében szükséges erőforrás árfolyamáról van szó, lásd pl. olaj, hanem egy kényelemből, vagy haszonszerzés céljából használható valamiről. Itt az mozgatja az árfolyamot, hogy érdemes-e vásárolni belőle, az adott áron, vagy nem. Ha nem érdemes, nem fognak vásárolni, mert nem kötelező, nélküle is elvan bárki, egy pillanatra sem kötelező BTC tulajdonosnak lenni, így az nem fog számítani, hogy mennyibe kerül előállítani. Ha drága lesz előállítani, sokan majd abbahagyják az előállítást, ettől majd megint meg fogja érni előállítani (lásd számítási nehézség). Többek közt ettől is olyan zseniális az egész, nem határoz meg semmit előre, hanem a használói összességének a szándéka alakítja. Bányászás nélkül nyilván nem létezne, de az úgy van kialakítva, hogy valakinek mindig még éppen megérje csinálni (feltéve persze, hogy aktuálisan van értelme a BTC forgalmának).
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #6721 üzenetére
Már miért lenne?
A verseny eddig, korul-beluli ertekekkel, fobb szereplőkkel:
BFL 1st gen: $30/ghash
BFL 2nd gen: $8/GhashKNC 1st: $10/Ghash
KNC 2nd: 5$/GhashCointerra: $5/Ghash
A profitmaximalizáció sok esetben nem a reális árat takarja.
Ezzel egyet értek, de az irreális árképzés nem lehet hosszú életű ha nincs monopolhelyzet a piacon. (lásd Intel vs AMD az utobbi 3 évben)
Ez nem mobiltelefon vagy számítógép, ami szinte már létszükséglet
A lényeg a demand, azaz a kereslet. Ez pedig egyértelmű hogy van. Csak a KNC $8M ertékben adott el minereket pár nap leforgása alatt.
-
Kozmonauta
tag
válasz
Penge_4 #6680 üzenetére
https://en.wikipedia.org/wiki/D-Wave_Systems
A Lockheed Martin-nak már 1 biztos van és guglinak is.
Azért az a 512qbit elég sok adatot tud tárolni (pár millió internet)
Nem ártana áttérni a quantum kriptográfiára de nagyon gyorsan.Ha ráállítják a 2 gépet bányászatra a tőbbi bányász összeszarja magát mikor meglátja a nehézséget.
-
bolbatiku
tag
válasz
Penge_4 #6680 üzenetére
Húha....
Torrenteket összegyúrják egy bitcoinhoz hasonló rendszerrel, meg a bitcoin fizetési lehetőséggel.
A seedek egy blokkláncban lesznek tárolva, tehát nem lesz szükség egy weboldalra mint pl a piratebay, nem lesz mit letiltani a copyright trolloknak, és a peerek megadhatják hogy egy mondjuk egy adott fájlt 10Ft/mb ért lehet tőlük letölteni.
Állítólag a piratebay is hasonló megoldáson dolgozik, és több hasonló project is van.
http://www.youtube.com/watch?v=r0BXnWlnIi4https://torrentfreak.com/most-important-torrent-site-in-years-to-take-the-internet-by-storm-131219/
http://torrents.com/ -
válasz
Penge_4 #6669 üzenetére
10 milláért kb. 10-15 éves jobb állapotú vitorlázórepülőgépet lehet kapni, alatta 20-30 éves movitokat vagy motoros gépeket. Egy tisztességes zsír új vitorla 25 milliótól indul, egy egyszerűbb motoros gép vagy movit pedig 30+++ Kivételek persze vannak (lásd pl a magyar Corvust), de azért azzal kapcsolatban is vannak kétségeim a minőséget illetően, nomeg azok is távol vannak a 10 milliós ártól.
Szóval ez a gép nagyon gyanús, én nem hiszem hogy beleülnék
Egyébként nem kamu, utánanéztem a gyártónak, vannak lajstromban az USA-ban gépeik (illetve Kanadában, Új Zélandon). De kb 5-6db-ról beszélünk összesen. Szóval fiatal cég, nagyon kevés tapasztalattal, rettenet olcsó repülőkkel, amik kb prototípus állapotban vannak. Nem egy jó kombináció…
-
DigitXT
félisten
válasz
Penge_4 #6635 üzenetére
mi van, ha valójában komoly szerepe volt abban, hogy a Bitcoin elterjedjen?
Érdekes gondolat.Viszont van benne egy mellékszál, ami kicsit furcsa:
amennyiben a BTC is csak a vagyon kifejezésének egy formája, úgy miért
lenne annak egyenletes eloszlása? Másképp fogalmazva: ha mindenkinek
egyforma mennyiségű BTC-je lenne, mi lenne az értéke? Aki "osztogatott"
BTC-t, az megteheti a dollárjaival is (jótékonykodás formájában). De ha pl.
minden egyes embernek a kezébe nyomnánk a Földön mondjuk $10000-t,
akkor nagyon gyorsan elvesztené az értékét, mert ugye senki nem akarna
megdolgozni a $-ért, hiszen neki is van. Szvsz itt nem csak a "kapzsiság"
dominál, hanem az, hogy miért+kiért dolgozunk? Úgy általában emberek?
Pl. ha nővérem nem tud megoldani egy problémát, de én meg tudom neki
oldani, akkor szívesen megteszem "ingyen", mert ő fontos számomra. És
nem kezdek el neki órabért számolgatni, hogy mást is csinálhattam volna.
De egy "vadidegennek" nyilván nem tenném ezt meg, mivel én sem várom
el mástól, hogy ilyet tegyen, mert a világ nem így működik...Tkp. a sok
"híres ember" vagyona is onnan jön, hogy az emberek kedvelik őket, és a
"problémáikat" szívesen megoldanák nekik. Mivel közvetlenül nem tudják,
ezért a pénzen keresztül "támogatják" őket, akár csak "reklámajándékok"
megvásárlásával, vagy mondjuk egy mozijegy megvásárlásával, stb.
De már nagyon OFF vagyok, abba is hagytam a hangos gondolkodást.Azért ha választanom kéne, hogy 10 kiló kokó, vagy párezer BTC, utóbbi
kéne. Persze elfogadnék párezer dolláros csekket is, USA vízummal... -
törölt tag
válasz
Penge_4 #6545 üzenetére
Az itt a gond, hogy államközösségben élünk. És mint ilyenben vannak bizonyos kötelességek mind a polgárnak mind az államnak. (A polgárnak pl az adófizetés, az államnak pl a közös utak karbantartása). Ezek azért jól körbehatárolható feladatok és számítható rájuk költség. Tehát nem hasra ütés szerű a dolog. Persze attól a korrupció nagy nekem pedig (mivel bizonyítani nem tudom) meggyőződésem, hogy a költségvetés nagyobbik részét egyszerűen kilopják a rendszer működtetői. Hogy a témához is szóljak természetesen módot kell rá találni, hogy a BTC is adóztatható legyen gondolom ezt majd idővel meg is oldják a kormányok.
Hihetetlen mi megy a BTC árfolyamával az utóbbi pár napban. Lehetséges kicsit alább hagyott az a felhajtás ami az utóbbi időben kialakult körülötte ami miatt kevesebb az új belépő ami miatt az árfolyama lefelé konvergál? Ha így van mi állíthatja meg az esést?
-
MageRG
addikt
válasz
Penge_4 #6274 üzenetére
"Ennek alapján a dollár sem pénz, mert lehet, hogy furán fog rád nézni a bivalybasznádi késdobáló csaposa, mikor azzal akarsz fizetni a kisfröccsért."
Ne bohóckodjunk már! Azért pénz, mert ha valakinek (elsősorban az államnak és a banknak) követelése van veled szemben, akkor a tartozást mindig kiegyenlítheted pénzben.
A másik fél köteles elfogadni, ezt az adott ország törvénye garantálja. Ez aranyrögre vagy bélyegekre nem működik.
Az más kérdés, hogy még nincs globális pénz... -
Assdak
őstag
válasz
Penge_4 #6252 üzenetére
Nincs kötelező tőkeáttét. És hosszú távú befektetésre a BTC sem alkalmas véleményem szerint. Viszont daytradere a nagy mozgások miatt kiváló.
Ettől függetlenül nem védeni akarom a plus500-t mert még mindig messze le van maradva a nagyoktól, de már sokat javultak ahhoz képest, milyenek voltak pár évvel ezelőtt. -
válasz
Penge_4 #5822 üzenetére
csak minimális helyesbítés: a 333.000 ft-ból lejön itthon még a kamat adó és az eho -> 259000 ft marad. Ebből egy család még nem él meg. 1 embernek már elégséges fizetés.
illetve ha valaki 4%-os kamatra rakja be a pénzét akkor az nem túl tájékozott mert 7-8 % körüli bruttót a biztonságos befektetési alapok is tudnak ... én most év 40-60% körüli hozamra tesztelek megoldást és eddig jól működik
-
ninjacat
tag
válasz
Penge_4 #5817 üzenetére
"Azok akik az elején bespájzoltak és centekért vagy $1-2-ért vettek BTC-t, most $1100-ért tudják eladni. Mondd már meg nekem az ő hasznukat ki termeli ki? "
"Jelenleg például azok a nagyon gazdag kínaiak, akik képesek még ennyit is adni egyetlen BTC-ért, így felhajtva az árfolyamot."
A kínai vásárlót sem ejtették a fejére, mert ő meg nagy valószínűséget lát arra nézve, hogy idővel neki is többszörösét hozza majd. Ha meg azt kezdi el nézegetni, hogy vajon az előző tulaj mennyit nyert rajta, és ezért nem vesz btc-t, akkor (biztos van ilyen is) kimarad a buliból.
"Szerintem meg igen, csak többségüket azért nem látod, mert
1. Nem akarnak a nyilvánosság elé lépni.
2. Még kivárnak (lásd: korábbi 198 000 BTC-s tranzakció)."Szerintem már csak azoknak van meg akik eléggé érettek hozzá, hogy birtokukban tudjanak nagyobb összeget.
A többségnek ez egész egyszerűen nem megy, mert égeti a zsebét a pénz.
Akik impulzusvásárlók azok már rég megláttak valamilyen kirakatban nekik tetsző cuccot ami racionális indokot adott, és eladták a készletüket 1,20,50,100 dolcsis árfolyamon.
Szerintem az áprilisi növekedés és zuhanás után nyáron azért pangott viszonylag egyenletes értéken az árfolyam, mert az olcsó btc tulajdonosok többségét kb 80-90%-át kivásárolták. Mostanság azok adogatják el, akik már eleve 50-100 körül vették. Nem számítva persze a spekulációs céllal rövid távra vásárolt készleteket."Eljátszottam párszor a gondolattal, hogy mi lenne, ha kiderülne, hogy akár csak az a pizzányi BTC mennyiség az enyém lenne, ami mostanra 2,6 milliárd HUF lenne. Abból már egy életre megoldódna minden problémám és nem csak nekem, hanem az ükunokámnak is. De belegondoltam abba is, hogy ha elkezdenék vásárolni a pénzből (nem luxuscikkeket, hanem csak amivel megalapozom az életemet) már szemet szúrnék. Odaköltöznék egy nem elgettósodott környékre, már megkörnyékezne a szomszédság, hogy ki vagyok, mivel foglalkozom, akármi. A "Bitcoin-milliomos" a legtöbb ember szemében egyet jelentene a lottómilliomossal. Még akkor is, ha profi kriptográfus vagy programozó lennék se mondhatnám el, hogy Bitcoin-milliomos, mert azzal csak kivívnám magam ellen a sorsot. Ennyi pénz azért hatalmas felelősség is."
Semmi nem lenne. Részemről például nem hiszem, hogy látszana az életszínvonalamon, nem éreznék késztetést kőoroszlánt vásárolni a kapufélfára, vagy menőbb cuccokat venni, már kinőttem abból a korból, hogy szükségem legyen a tágabb környezetemből érkező visszaigazolásokra.
Többet jelentene az, hogy ha ésszerűen gazdálkodom akkor anyagi biztonságban élek és nem kellene menni a céghez gályázni.
Egyébként ahhoz, hogy békén hagyjanak elég elköltözni valahová, mert az embereknek semmi bajuk nincs azzal, ha beköltözik a szomszédba egy gazdagabb emberke, aki pénzesnek tűnik, és a kötelező köröknél elmondja, hogy aránylag jól keres, mert nem látták, hogy esetleg régen csóró volt.
Az embereknek azzal van bajuk, ha látják, hogy Jancsi a szomszédból aki eddig szerény körülmények között éldegélt, most btc vagy lottó milliomos lett, vagy vállalkozóként befutott, mert ilyenkor már beindul az irigységfaktor. -
bazsex
csendes tag
válasz
Penge_4 #5808 üzenetére
Egy dolgot ne felejtsetek el az államról, ők nem feltétlenül jók vagy rosszak. Ők a legerősebb, legagresszívebb csoport. Régen az volt a király aki a legerősebb törzs főnöke volt, vagy erős barátai voltak. Persze a modern társadalmakban ez már kicsit kifinomultabb pl. az oktatáson is múlik a kiválasztódás és próbálják azt a látszatot kelteni, hogy ők nem olyanok. De azért politizálnak mert őket valójában a hatalom érdekli. Pont.
Így aztán az állam működteti a legitim erőszakszervezeteket, leginkább a saját érdekében, de a modern nyugati társadalmakban általában a többségi demokrácia miatt, a társadalom többségének érdekében is. Sőt néha még a kisebbségeket is figyelembe véve. De ha komoly érdekellentét lép fel, akkor még mindig a saját érdekei lesznek az elsődlegeseket.
-
válasz
Penge_4 #5800 üzenetére
Haha, nálam ez a következőképpen jelentkezett: 2, azaz KETTŐ éve mondtam a környezetemben lévő, számomra fontos ismerősöknek és barátoknak. Nem hülyéztek le, mert ahhoz azért túl jóban vagyunk, inkább csak gondoltak rá
Miután láttam az arcokat, már változtattam a stratégián: figy, vegyél EGY bitcoint most (na nem tőlem, én nem árulok). kerül az egész egy pizza árába, kicsivel többe, ha nem jön be, buktál egy pizzát, ha bejön, veszel rajta valami szépet, pl egy házat.
Nos, mondanom sem kell, hogy senki nem vett egy btc-t se, viszont kezdik bánni…
-
ignorant
senior tag
-
DigitXT
félisten
válasz
Penge_4 #5490 üzenetére
Most akkor fizetőeszköz, megtakarítás, vagy lufi? [link]
Azt nem vágod, hogy az "Ez most kell, megveszem és
kész!" is lehet teljesen racionális, ahogy a pénz egyre
kevesebbet ér. Az azért már ritkább, hogy egy biztos*
megtakarítást dobjon az ember a napi megélhetésért.Ha reális lenne, hogy rövid távon 10-20x-osára nő az
árfolyam, akkor racionális lenne most jól bevásárolni,
akár hitelből is, és hatalmasat kaszálni, a végén.
Ha viszont most van a csúcs, akkor "befektetni" nem
érdemes már, sőt. Szvsz ha viszonylag stabilizálódik
az árfolyam, akkor lenne használható "adok-veszek"
módra napi szinten, mint "zseniális fizetési platform".*: megint más kérdés, hogy mit jelent ez a "biztos".
-
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #5172 üzenetére
"Bitcoin is a distributed, peer-to-peer digital currency that functions without the intermediation of any central authority."
A white paper kb ezzel a mondattal kezdodik. pont azt hagytad ki?
Idezve belole:
A purely peer-to-peer version of electronic cash would allow online
payments to be sent directly from one party to another without going through a
financial institution. -
amakoi
csendes tag
válasz
Penge_4 #5174 üzenetére
Valóban olvastam külföldi fórumokon, h mire kijött az 5gh/s-es cucc amit előrendelt, már nem ért semmit sem. De tételezzük fel, ha most valaki fogna teszemazt 2millát és venne belőle 2 ilyen jószágot (amit egyből kézhez is kap mert ez 1 ilyen mese
), amivel névlegesen elérne 600gh/s teljesítményt, akkor az elviekben 1-2 hónap alatt megtérülne és még fél év múltán is egészen elfogadható profitot termelne, nemde?
Bocsánat ha olyanokat kérdezek amit már előttem 100an csak most találtam meg ezt a topicot és ma már túl sok bitcoint "olvastam"
Ígérem holnap elmerülök a topicban de ma már kicsit fáradt vok ehhez. -
törölt tag
válasz
Penge_4 #5174 üzenetére
Ki volt az?
(#5173) amakoi: A gond ott kezdődik, hogy Butterfly Labs... Erről a cégről szerintem itt senki sem tud jókat nyilatkozni. Inkább nézelődj más gyártóknál, ha mélyebb szinten érdekel a bányászat. Többeknél (vagy jelen pillanatban szinte mindenkinél) van késleltetett szállítás, de én olyanokat néznék meg, mint a KnC, BitFury, ASICMiner, Cointerra, ... Másrészről meg azt is tedd a mérlegre, hogy 300 GH-sel mire mész, ha a nehézségi szint megint megugrik jócskán...
Apropó, BitFury. Ez már nem a Te árkategóriád, amit kiszemeltél, de van ilyen is. [link] Lefordultam a székről, amikor megláttam reggel az értesítőt.
-
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #5145 üzenetére
Amíg 5 dolláron volt az árfolyam, egyhavi internet-pénzedből is kijött volna 2-3 BTC.
Mindegy, lehet, hogy én nem értem, de elképzelhetetlennek tartom, hogy 4-5000 forintot egy ilyen tuti bizniszre ne tudtál volna félretenni, ha valóban annyira bíztál volna benne. Az a 4-5000 ma 400 000-500 000 lenne. De nem akarok a pénztárcádban turkálni.
Ismerem ezt az élethelyzetet, én is voltam hasonlóban. Nem jó, tudom. De most se vet fel a pénz, nehogy azt hidd. Persze, ez relatív, tudom.
Ha már a pénztárcámban turkálsz, vettem anno 2btc-t, ~25 000/db áron, amit ASIC minrerre akartam volna költeni, de csúszott a szállítás, nőttek a várható költségek, és inkább kiszálltam, mert túl kevés esélyét láttam a megtérülésnek. Na, onnan maradt 2 BTC-m, amit azon nyomban el is adtam, ahogy felkúszott az árfolyam, és kaptam érte 30 000 forintot darabjáért, még a mostani rally elején. Ha még 2 hétig tartom... Látod, nem bíztam benne én sem, hogy rövid távon sokkal feljebb menjen, örültem, hogy legalább így nem buktam a dolgon. Hát, utólag már nem örülök a dolognak, de annyiból igen, hogy legalább tényleg nem buktam, mert akkor nem tudhattam, mi lesz. Amúgy volt még 1,7BTC-m régebbről, amit még a VGA-s időkben bányásztam, mikor megérte pár hónap alatt, azokat is még 70-80 000 körül adtam el darabját. Jelenleg már nincs egy darabom se nekem sem. Mondjam, hogy azért adtam el, mert kellett a pénz?
Pedig mennyivel többet kihozhattam volna belőle... De örültem, hogy legalább visszajött valami ebből a dologból, és nem csak áll benne.
Szóval 10 darabom legfeljebb álmaimban volt, sajnos....
Lehet, amúgy ha valamikor stabilizálódik az árfolyam, meg lesz kis szabad pénzem veszek megint, hátha megint megsokszorozza az árát. De jelenleg örülök, hogy pénz jött be belőle. Látod, ez a szegény ember veszte.(#5147) Chal: Szűk 13GB a teljes blokklánc... Az szinte semmi.
Persze, egyszer sokat szöszöl, de utána hamar észhez tér. Mikor először feltettem, elindítottam, aznap estére kész is volt.
(#5148) Shodan: Ez esetben a Bitcoin nem neked való.
Amúgy a kulcsos file-ról alap, hogy az ember rendszeres biztonsági másolatot készít, és lehetőleg jelszóval védi.
Nem egy 100GB-os állomány, hogy olyan nagy gond legyen több helyen tárolni.
-
válasz
Penge_4 #5157 üzenetére
Annak nem kell. Csak annak, aki
- a nyugdíjalapját
- a félretett pénzét a gyerekei tandíjára…stb..
Két dolog:
Nem erről volt szó. Ne tereljetek folyton, mert így nem lehet érdemben vitatkozni
A felsorolt dolgok kapcsán: a legtöbb ember jelenleg sokkal több energiát és pénzt fordít arra, hogy ezek rendben legyenek, mint amennyibe egy biztonságos BTC coldwallet létrehozása kerül. A nyomtató memóriájának törlésétől meg még pár paranoid dolgoktól talán el lehet tekinteni. Én is tudok olyan felsorolást írni ami szöges ellentéte a tiédnek, és a 78 éves nagymamám is meg tudja csinálni egy pár perces útmutatás után (és akkor feltételezzük hogy paperwalletről van szó, nem pár darab pendrive-ról), és azért egészséges léptékkel nézve még biztonságos marad.
Ráadásul ezerszer elhangzott itt is és máshol: a rendszer jelenleg beta állapotban van.
-
válasz
Penge_4 #5149 üzenetére
1. Linuxot telepít.
2. Papírtárcás oldalt meglátogat.
3. Kihúzza a hálózati kábelt.
4. Generál egy vagy több tetszőleges címet.
5. Kinyomtatja.stb…
Jézusom.. te is ittál?
Miért kéne egy átlag usernek mindezt megcsinálnia (pláne linuxal) aki a munkahelyéről elő akar fizetni teszem azt egy online játékra?
-
AAntii
őstag
válasz
Penge_4 #5080 üzenetére
A példádban szereplő vagyontárgyak és ingatlan értékét tekintsük az összvagyonának. 80 millió forintból kockáztatott 3-at, nyert 30 milliót. Tegyük fel nekem csak 8 millióm van, ebből kellett volna kockáztatnom 300 ezret és most lenne belőle a példád alapján 3 millióm. Amiből ugyan nem tudnék venni egy új családi házat, de például a jelenlegi lakást le tudnám cserélni egy nagyobbra, vagy egy jobb helyen lévőre. 8 millió forint összvagyon mellett kockáztatni 300 ezret nekem nem tűnik annyira agyatlan dolognak, kevesebb mint a vagyon 4%-a. Azt nem írtam, hogy ugyanolyan jól járhatott az, aki 10 ezerrel forintot tett be, csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kellett milliomosnak lenni ahhoz, hogyha hittünk a bitcoinban akkor a bitcoin által javítsunk az életünkön. Gondolom abban egyetértünk, hogy egy plusz szoba vagy egy jobb autó az életszínvonal (nem meredek, de) javulását eredményezni.
Nekem sem lett volna pénzem komoly asic-gépet venni, de arra lett volna, hogy vegyek pár vga-t még akkor, amikor lehetett vele értelmes keretek között bányászni (amiket később el tudtam volna adni), mégsem tettem, gyávaságból. Szóval nekem sem csilingelt a kassza, de akiknek igen, azoktól nem irigylem, csak magamra haragszom a hitetlenség miatt
"Viccnek elmegy, de mikor komolyan ilyen példákkal jön az ember, akkor ott komoly logikai gondolkodásbéli hiányosságok vannak a kivitelezést illetően."
Legközelebb csak a kedvedért 15 idézőjelet odaírok majd minden olyan sorom mellé, amit képletesen értek (jelen esetben, hogy valahonnan pénzt szerezzen a kalandor), hogy ne kezdj bele a kikezdhetetlennek gondolt logikai okfejtésedbe, miért nem érdemes az ember veséjét eladnia.Aki pedig kisebb vagy nagyobb kockázatot vállalva épp a napokban vette ki az új autó, lakás árát a btc-bizniszből, annak gratulálok!
-
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #4883 üzenetére
Nem igazán izgatnak a programozós topikok.
Nem kell maradandót alkotni, elég jót kell. Persze, ha csak átlagos programozó vagy, nem fogsz milliókat keredni havonta, ez tény. Informatikát hallgatok, van némi rálátásom a dolgokra.
Nem akarok már sokat foglalkozni a témával, de erre még reagálnék: "Pedig ugyanakkora összeget kockáztattak ugyanolyan bizonytalanra."
Az összeg valóban ugyanakkora, de számold bele, hogy ha akkor vettél BTC-t, mondjuk 0,45 helyett 450-et ugyanannyiból, akkor még sokkal kétesebb volt az egész kimenetele, tehát sokkal nagyobb volt a kockázat. Ezenkívül ez mondjuk volt 2010-ben, akkor 3 évet állt benne a pénzed, miközben rághattad a körmöd, mi lesz belőle, mikor dől be az árfolyam, vagy emelkedik az egekbe.
Most se tudjuk, 400USD-ról 150-re, vagy 1500-ra fog menni egy hónap múlva az árfolyam, de az is lehet, marad 400-on. Pedig ha tudnánk... -
ninjacat
tag
válasz
Penge_4 #4879 üzenetére
"Csak most ha valaki 100 dollár értékben vesz Bitcoint, akkor lesz neki 0.25 BTC-je. Szóval ha a 0.01 > 500.00 példa alapján 4 nagyságrenddel számolunk (tehát 1 BTC értéke 5 000 000 USD lesz, amit még Rick Falkvinge sem becsült, mert ő is 100 000 meg esetleg 1 000 000 körülire taksálta), akkor 1 250 000 USD boldog tulajdonosa lesz az, aki ugyanakkora kockázatot vállalt. Oh, wait. Ha ő negyed BTC-vel ekkora vagyonra tesz szert, akkor vajon a 250 000 BTC-t birtokló Winklevoss fivéreknek mennyijük is lesz?
1 250 000 000 000 azaz 1 billió dollár. Reális? "Kb. a mostani árfolyam 2-3 x-a lehet még benne, feljebb szerintem nem fog menni nagyjából azért amit írtál, mert az árfolyam növekedtével egyre nagyobb kockázatot tulajdonítanak a vásárlók a váltásnak.
-
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #4879 üzenetére
Elég nevetséges, amit a gazdagokról írsz.
Akiket ismerek sikeres embereket, egytől egyig precíz időbeosztás szerint, reggeltől estig be vannak osztva. Anyuci-apuci pénzétől senki nem lesz sikeres, elárulom.""Itt panaszkodsz, hogy pl nem tudsz programozni....senki sem ugy szuletik hanem megtanuljak, elmelyednek a temaban."
Tehetségtelen vagyok hozzá."
Látod, ez is csak egy újabb kifogás. A programozáshoz nem tehetség kell, hanem meg kell tanulni. Ugyanúgy, ahogy teát főzni se magától tud az ember.
(#4881) Penge_4: "Bízni bíztam, csak annyira nem..."
Nalátod, pont erről van itt szó. Te nem bízol benne annyira, de aki meg vett fel rá kölcsönt, és mert kockáztatni, nem kicsit, hanem nagyot, attól sajnálod az extra profitját. Én se mertem ennyit kockáztatni, de minden tiszteletem azoké, akik mertek, és most sokkal sokkal több profitjuk lett az árfolyamból, mint nekem. -
HSM
félisten
válasz
Penge_4 #4875 üzenetére
"2009-2010 körül szaktudás maximum felhasználói szintű számítógépismeret, tőke meg +5000 HUF az áramra. Ennyi kellett ahhoz, hogy ma milliárdos legyen az ember."
Ez úgy ahogy van, nem igaz.
Igencsak jól informáltnak kellett lenned, hogy egyáltalán tudomásod legyen erről a dologról. (Szaktudás.) Igencsak jól kellett spekulálj, hogy ez valaha érni fog bármit is, tehát a "gambling" faktor is igencsak kellett. Ezenkívül mégtöbb gambling kellett, hogy komoly mennyiségben megtartsd, ne add el idejekorán. Soroljam még?
Másfelől..
"úgy lett milliomos vagy milliárdos, hogy még annyit sem tett a Bitcoin népszerűségéért, mint John Smith amerikai lakos..."Akik idejekorán, még játékpénz korában bányásztak, teljesen előre meg nem jósolható haszonért, pusztán csak valami oknál fogva, meg egymás között küldözgették poénból, szvsz többet tettek a BTC-ért, mint a későbbi haszonlesők, akik csak a ROI számokat és a várható profitot nézték.
Az én szememben ezek az emberek maximálisan megérdemlik azt a hasznot, amit termeltek maguknak.
Halkan megjegyzem, most is vehettél volna pár hónapja BTC-t 100 dollárokért, és már 300%-os hasznod lehetne.
Ja, nem vettél, mert nem bíztál benne? Pech... Ha meg vettél, és profitot realizáltál, akkor mi is a baj?
(#4877) ignorant: Hogy mennyire egyet kell értsek veled.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4875 üzenetére
Ennyi kellett ahhoz, hogy ma milliárdos legyen az ember.
ezen behaltam...
10 eve ha aranyba, vagy par eve Apple-be fektettel volna (vagy 1000000 mas hasonlo pelda) kb ugyanezt elmondhatnad. Kulonbseg az h BTC-ben meg mindig van jelentos potencial. Arrol nem beszelvfe h bitcoin klasszisokkal rizikosabb.
BTW, szerinted hanyan gondoltak 2009-2011 kozott hogy mar 2013ban 4-500 lesz az arfolyam?
Szoval nem csak felhasználói szintű számítógépismeret, tőke meg +5000 HUF az áramra. kellett hanem, riziko vallalas es nagy szerencse is ;-)
a gazdag pedig gazdag.
Persze azt el sem tudod kepzelni hogy rengeteg "gazdag" kibaszott sokat tett/tesz azert hogy gazdag legyen vagy megtartsa az eletszinvonalat.
Itt panaszkodsz, hogy pl nem tudsz programozni....senki sem ugy szuletik hanem megtanuljak, elmelyednek a temaban.
Ha negyed annyi idot toltenel akar ezen a forumon panaszkodassal, pesszimista gondolataid kifejtesevel akkor maradna idod tanulni es dolgozni. ;-)
-
válasz
Penge_4 #4875 üzenetére
Bocs, de nem bírlak követni. Miért kéne a Bitcoinnak megoldani a gazdagok/szegények problémakörét? Soha senki nem ígért vagy mondott ilyet.
A mondandód első fele meg kivételesen +1, tényleg így van ezekkel az emberekkel. A számuk viszont annyira elenyésző, hogy ezzel az erővel a világ nagy összegű lottó nyerteseit is citálhatnád (ráadásul fogadok hogy azok többen vannak, mint ezek a lusta "szerencsétlenek"
).
-
válasz
Penge_4 #4867 üzenetére
"Én és szerintem rajtam kívül még sokan látják az egész protokolban rejlő lehetőségeket, csak sajnos egyikünk sem programozó vagy tőkés, hogy ebből profitálni tudjon."
Látod-látod, pont erről beszéltem, ezt hívom én fának, amitől nem látod az erdőt (görcsös törekvés a meggazdagodásra belőle így vagy úgy).
Profitálás lehet az is, hogy használod, vagy majd használni fogod, kényelmesebben, olcsóbban, gyorsabban mint egy bankszámlát/bankkártyát. Ja hogy ez neked nem elég? Hát arról a Bitocin nem tehet.
Erre (is) gondoltam, mikor annak az illetőnek válaszoltam aki szerint értelmetlen az egész, mert a gazdagok találták ki, és ő már itt nem rúg labdába.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4792 üzenetére
Altcoin-okra egyreszt en ugy tekintek mint koncepciok/feature-ok "test bed"-jere.
Ha barmi erdemleges feature lesz valamelyikben is, az biztos hogy atkerul btc-be elobb utobb.Masreszt, ha a legnagyobb veszelyt tekintjuk, azaz az allami beavatkozast, altcoin-okra minden ugyanugy fog vonatkozni mint bitcoin-ra.
Spekulativ celokra ettol fuggetlenul jok lehetnek valakinek.
-
-
válasz
Penge_4 #4765 üzenetére
Kivéve mikor még CPU-val lehetett bányászni, akkor ugyanis alapból adott volt a "bányászgép".
Ugyanolyan esélytelen szélmalomharcnak tűnt akkor a bányászás, mintha most állnál neki egy átlag GPU-val, ami azért a legtöbb asztali gépben megtalálható. Megjelenne valamilyen szám a BTC walletedben ami nem ér semmit. A régi CPU minereknek is sok évvel később realizálódott ebből haszon. Előtte kedvtelésből, meg teszt jelleggel csinálták a dolgot, miközben jelentős pénzeket fizettek ki áramra a (akkori) semmiért cserébe. Ezt most is megteheted, aztán bízhatsz benne, hogy az X uBTC-d évek múlva majd hasonló mértékben növekszik mint az ő esetükben.
Az eltérés talán csak annyi, hogy nekik még bizalmuk sem sok volt, csak a technológia érdekessége miatt csinálták, tanulás, teszt, fun jelleggel. Meg is érdemelték vastagon, hogy ez lett a vége.
-
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #4675 üzenetére
Csak annyit, hogy ha mondjuk 100-200 ezerért vesz az ember, mikor 70 dolláron áll és jövőre ilyenkor már 700 dollár lesz, akkor az 10x-es emelkedés. Ha veszek ugyanannyiért 350-en, akkor az csak 2x-es emelkedés.
2.-es pontban lévő kérdés: akkor nem is vásárolsz majd?
A BTC-ben lévő pénzemet meg is dupláztam.
Akkor mi a gond? Örülj neki. A Paypal pedig: hívd vissza számlára a pénzt. BTC-re nehéz lesz átváltani, mert visszahívható, a BTC pedig nem.
Személyes találkozó: fél BTC-ért tényleg nem szívesen mászkál az ember, de annyiból nem is fogsz sokat keresni. Tudom, többre pedig nincs pénz...
Mintha ez olyan egyszerű lenne, de ez már tényleg nagyon off. Egyébként ironikus ilyet kijelenteni pont a Bitcoin topicban. Mert a Bitcoinból gyakorlatilag bárki milliárdos lehetett, ha jókor volt jó helyen.
Nem mondja senki, hogy egyszerű.
0 befektetéssel még akkor sem kereshettél rajta, ha ott voltál, akkor sem biztos, hogy felismerted volna, érdemes, és időt, pénzt (áram) mindenképpen adnod kellett hozzá, vagy megvásárolni BTC-t akkor, amikor még játékpénznek is harmatos volt.A spekuláció az akkor is spekuláció marad, ha bonyolult matematikai modellekbe csomagoljuk.
Írták valahol, hogy nem lesz az, ha tőkeáttéttel csinálod?
-
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #4671 üzenetére
Én nem eladni akarom, hanem gyűjteni.
Akkor miért nem gyűjtöd? Ne a pillanatnyi árfolyam izgasson, hanem az, hogy a kínálatnál nagyobb-e a kereslet (emelkedik), vagy fordítva (esik). (Konkrétan most pl. nem biztos, hogy érdemes vásárolni, kezd a kereslet lanyhulni). Csak vedd számításba a kockázatait: olyan pénzzel szórakozz, amitől nem leszel nagyon ideges, ha bukod, mert ez is előfordulhat, ilyen ez a popszakma.
Nem tudsz hozzájutni?
1. Igen, ne vegyél ilyen gépet, neked nem opció (bár ezt már többen írták neked itt, úgy emlékszem), ideje lenne elfogadni.
2. Mondom, ha gyűjteni akarod, ne az árfolyam izgasson, hanem gyűjts. Lehet, hogy már nem is esik annyira vissza az árfolyam, amelyen vásárolnál. Akkor egyáltalán nem is vásárolsz majd? Vagy te mit értesz gyűjtés alatt? Én valami olyasmit, hogy most vásárolsz, aztán fél-egy-pár év múlva eladod, vagy elköltöd. Ebben mit számít az, hogy most éppen milyen árfolyama van? Amennyiben érdemes egyáltalán gyűjtögetni, részletkérdés lesz, hogy milyen árfolyamon vásároltad most éppen, mert annyit fogsz keresni rajta. Egyébként ha nem csak itt siránkoztál volna, már dupláztál volna mondjuk 1 hónappal ezelőtthöz képest, nem?Teljesen mindegy, hogy mennyit, de már 2x annyid lehetne... Mi a baj a személyes találkozóval?
Vagy most az a bajod, hogy nincs pénzed? Hát tanulj, és szerezz jól fizető szakmát (nyilván nem ehhez, hanem úgy egyáltalán). Ha nincs ehhez megfelelő skill, akkor marad a siránkozás. Hja, kemény az élet.
Esetleg próbálkozhatsz drámával.
Mert eddig azt utáltam a legjobban a Forexekben, hogy az előtt elbukhatod a teljes pénzedet, hogy csődbe menne az instrumentum.
A tőkeáttét egy lehetőség, nem kötelezettség. Ha jól használod, olyat is megtehetsz vele, amit nélküle nem (ill. csak több pénzzel). Persze csábító használni, de rengetegen rosszul használják, ezért élik meg negatívumként. Egyébként ha tőkeáttétes a számlád, akkor is tudsz olyan pozíciót nyitni (persze ez brókerfüggő, nem biztos, hogy aprópénzzel is nyithatsz olyan kis egységgel, de ez ilyen piac, tudomásul kell venni, ha belevágsz), amely pont úgy viselkedik, mintha 1:1 lenne a tőkeáttét (azaz mintha nem lenne). De ezek szerint nem sikerült elsajátítanod a fogalmát sem, jobb is, ha nem kereskedsz ott. Nem szemrehányás, tanács.
Ebben az esetben a valutapárok és egyes részvények kiszámíthatóbbak.
Igen, de csak azért, mert nagyobb a piacuk. Itt is emberek kereskednek, közel ugyanazokkal a mozgatórugókkal, csak egy-egy nagyobb szereplőnek nagyobb a piacra gyakorolt hatása is.
A többire: rossz stratégiát követtél (ha volt egyáltalán), a(z) (tegyük fel, egyik, nem mondom, hogy nincs több, de én még nem láttam olyat, ami hosszútávon is az) jó stratégia olyan, hogy ha a pozíciók már kb. harmadában igaza van a kereskedőnek, már jól érezheti magát, ugyanis amikor igaza van, az többet hoz, mint amit elvisz az, amikor nincs. Ez is egy szakma, évekig kell tanulni.
-
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #4650 üzenetére
Teljesen felesleges ezen gondolkodni, mert erre nincs (pontos) válasz (ha valakit érdekel, kifejtem). Az egyetlen, amit tehetsz, hogy amikor elfogy a tököd (bátorságod), eladod. Ha most valaki azt mondja, hogy még 5 napig emelkedik, akkor 5 napig tartod? Mi van, ha téved, és csak 4 napig emelkedik? Vagy mi van, ha többé egyáltalán nem esik $350 alá, mert ez a kínai vásárlás győz(ött) meg mindenkit, hogy ténylegesen kezelhető pénzként? Sőt, mi van, ha 2 hét múlva megáll a hálózat, mert valakik sebezhetőséget találnak a titkosítási algoritmusban (jó, erre kicsi az esély, ha eddig nem sikerült)? Neked kell eldönteni, hogy a saját pénzedet mennyire mered kockáztatni. Amit ilyenkor tenni kellene, ha rövidtávon nyerni akarsz, az az, hogy az ún. trendet figyeled (nagyjából ez az egyetlen, 100+ éve bizonyítottan működő stratégia az adásvételen keresni óhajtók számára, és talán ezt a legnehezebb megfelelően kivitelezni, - nem megérteni, kivitelezni; van, akinek ezt évekig tart megérteni), és az amikor véget ér, akkor adsz el. Ha hosszútávon akarsz nyerni, akkor szépen lassan vásárolgass (mondjuk havonta mindig annyit, amennyinek az elvesztése nem siratna meg), és csak arra kell figyelj, hogy mindig magasabb árfolyamon vásárolj. Aztán néha, amikor úgy érzed, már nem bírod a feszültséget, adj el a feszültségtűrési határig.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4650 üzenetére
Kinai piac most 2-szer akkora mint a legnagyobb amerikai. most is 402-nel van folyamatos trading mellett...szerintem meg lesz ebbol magasabb is.
Sot most meg tobb ember var "zuhanast" hogy lejjebb bevasarlojon....eleg ugyesnek kell lenned hogy ezt ki tudd hasnzalni. good luck
senki sem tudja, ha sikerul is csak szerencsen mulik az egesz ;-)
-
nancybotwin
csendes tag
válasz
Penge_4 #4627 üzenetére
Volt már erről szó, csak túl kicsik vagyunk hozzá hogy felérjünk ésszel ilyen nagy számokat
"1. Mi van, ha valami bug van a randomgenerátorban, ami akkor derül ki, amikor majd importálnám a privát kulcsomat, hogy hozzáférjek a pénzemhez, mert a publikus kulcsra elmegy a pénz."
Ez nagyjából olyan mintha a készpénzre mondanád hogy: "mi van ha elhagyom a pénzem, akkor hogy költöm el? Vagy ha rosszul nyomtatták és csak nálam derül ki?"
Amúgy is teljesen más kapcsolat van a random generátor, a bitcoin cím (~publikus kulcs) meg a privát kulcs közt.
Random generátor csinálja neked a véletlenszerű privát kulcsot, a privát kulcsból kapod meg pár algoritmus után a bitcoin címet de itt már nem játszik szerepet a random generátor, tehát a privát kulcsodból mindig ugyanazt a bitcoin címet kapod meg.
Ha bugos a random generátor, akkor a privát kulcs nem lesz teljesen véletlenszerű, hanem mondjuk a harmadik számjegye mindig 4 lesz, így egy fokkal nagyobb az esélye hogy valaki ugyanazt a címet generálja vele. Nem 2^160 számú címet lehet generálni vele, hanem csak 2^150 darabot.
Egyébként nincs szükség a véletlen generátorra, egyszerűen fogsz valami karaktersorozatot, fájlrészt, szövegrészt, vagy bepötyögsz pár karaktert és hasheled a SHA256 algoritmussal, és kaptál egy privát kulcsot.
Vagy kidobod kockával, valahol most írtak pont róla. Persze erre mondhatod hogy mi van ha a kocka bugos, és nagyobb valószínűséggel esik mindig az egyik oldalára mint a többire.Egyébként mihez kell a TCP/IP lekérés? Blokklánc ott van letöltve, kiszűrni minden címet amin van pénz, és összevetni azzal amit generáltam. De lehet már nem értem miről van szó.
-
válasz
Penge_4 #4624 üzenetére
Az esélye éppen annyi amennyi a bitcoin működéséhez kell. Az elméleted teljesen független a paperwalletes példától. Ha meg tudnád azt csinálni, hogy random generálgatnál privkeyeket (ezt lehet az említett site-tól függetlenül is), hátha beletrafálsz, és ennek bármi értelme lenne, akkor már rég nem létezne a bitcoin.
Az esély egyébként pontosan 1:2ˆ128-hoz, ami köszönőviszonyban sincs sem a lottó 5-össel, se a 7 millárd emberrel
Jelenleg ekkora esélyek tartják életben a bitcoint, és a crypto algoritmusok jelentős részét.
Egyébként az eredeti felvetésre visszatérve: nem muszáj az említett oldalt használni, elég ha az ötleted felhasználod, és valamilyen általad kitalált módszerrel veted papírra a privátkulcsot. Akár egy idézetbe is el lehet kódolni, vagy egy könyv "lapjai közé rejteni"
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4617 üzenetére
Hogy lenne belole bit gyemant amikor jelenleg 0.000001 a legkisebb egyseg, es szukseg eseten ez meg lehet kisebb is?
Semmit nem szamit a az aktualis ar. Most kezd befutni, hogy gondolhatna barki is hogy stabil lehetne egybol vagy hogy szepen, nyugodtan emelkedik?
Arrol nem beszelve, hogy meg csak hasonlo dolog sem letezett eddig, jopar ev kell amig lenyugszik a piac.
De tudod az emberek többsége a bankrendszert sem önszántából használja, hanem mert rákényszerül.
Nem is volt eddig alternativa. Ami volt, az mind centralizalt megoldas volt, es a kitalalokat igen hamar bortonbe zartak.
1. Ez még elég messze van. Jelenleg max. illegális dolgok, amiket jobb BTC-vel fizetni.
Es megint felcsillan hogy mennyire tapasztalat nelkul allitasz dolgat. En es sokan masok, mar joideje a BTC -t preferaljuk. Ha valami kell minding megnezem hogy be lehet-e szerezni bitcoinnal, mert jobbnak talalom hasznalhatosagban mint barmi mast.
Ha tehetem BTC-ben intezem a tranzakcioimat.
Persze sokan orulnek ha kajat meg az alap dolgokat meg tudjak venni, a tobbit meg leszarjak, de ezekhez fog legutoljara eljutni, mint annyiszor ki volt emelve, ez meg erosen "beta" dolog mind technikailag mind adopta
cio teren.Az emberek többsége még az adó 1%-ot is leszarja, ami tényleg nem kerül semmibe. Ez kevés az elterjedéshez.
does not compute
de ha valaha próbáltál már elmagyarázni technikai analfabétáknak dolgokat
Egyreszt ez a csoport jelentektelen, most meg folosleges veluk foglalkozni is. szerencsere a generaciok eleg gyorsan valtjak egymast. Most meg a populacio jelentos reszenek egy okostelefon is ordogi eszkoznek minosul, de egy fiatal eletenek mar a szerves resze.
Ahogy no az elfogado helyek, cegek, sozlgaltatasok szama ugy lesz egyre egyszerubb minden. Eddig is tapasztalhato jelentos fejlodes, jelenlegi allas szerint ez nem mostanaban fog megallni.
Olyasmi, mint a Linux használat.
Ezert is kulonleges a btc, szeritnem fel fogja porgetni a nyilt szoftver kozosseget is elobb utobb. Mar van par linux distro aminek a fejlesztoi elfogadnak BTC tamogatast btw.
a bitcoin-ban van ezer fele "incentive", linuxnal nincs egy se. ezert fals az osszehasonlitas.
Bitcoinnal fizetni kp helyett, mert utóbbi veszít az értékéből, a Bitcoin meg értékesebb lesz.
Aki megivott egy kávét vagy egy sört Bitcoinért az ha megtartotta volna, akkor most többszörösét érné az a bitcoinmennyiség.
Szerintem ezt max azert gondolod igy mert nem volt lehetoseged hasznalni. ulni 0.1 btc-n es arrol almodozni hogy nem koltened el ha tobb lenne teljesen irrealis hozzaallas.
Kolteni BTC-t egyenlo azzal hogy adott pilanatban realizalod az erteket egy masik termekre valtva amire szukseged van, egyszeruen nem ertem, hogy ezt miert nehez felfogni.
Egyebkent az emberek tobbsege egyetert abban, hogy a bitcoin nagyon sokaig a mostani penzeket kiegeszitve fog letezni (nincs is mas ut ugyebar). Probalj ne binarisan gondolkodni.
-
brd
nagyúr
válasz
Penge_4 #4540 üzenetére
...kockázatos internetes fórumos üzleteket bonyolít le az ember mértéktelenül kapzsi emberekkel, akik elég magas árréssel váltanak BTC-re.
Kis körültekintéssel azért lehet normális embereket találni. Pár hint: régebb óta műveli (az adott fórumban páran írták már, hogy megbízható, és kevesen, hogy nem), tud értelmesen magyarul írni; korrekt árat ír a váltásra (max. nagyobb váltók eladási ára); ha beszélsz vele, érted minden szavát; hajlandó személyesen találkozni, és ilyesmik. Ha pedig kapzsi valaki, ne tőle vásárolj. Pár perc kereséssel található normálisnak tűnő eladó. Nekem legalábbis sikerült.
Tényleg hihetetlen negatív vagy néha, csoda, hogy van kedved felkelni reggelente.
-
ignorant
senior tag
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4466 üzenetére
Ettől függetlenül viszont szorgalmasan gyűjtögetek, csak sajnos azóta megtriplázódott az árfolyam és azért 1 bitcoin alatti összegnél személyes találkozós adásvétellel kb. körberöhögnek.
Szerintem mar ebben a topicban talalnal embert aki segitene.
Az hogy nincs kartyad, egyreszt itthon megertem, kulfoldon rengeteg "ingyen" szamla van, nem hiszem hogy magyarorszagon lenne ilyen.
Masreszt ezek nelkul boldogulni nem egyszeru, nem veltlenul olik ki modszeresen a keszpenzt. Ha bank accounttal rendelkezel, az eleted egy nyitott konyv.
Voucherek vasarlasaval egyebkent barmit tudsz venni mar veluk kb barhol, gyft az egyik de van amazon-os is mar (BTC-vel).
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4454 üzenetére
távoli reménysugár marad a meggazdagodásra...
Nah ez is egy problema hozzaallas teren.
Aki csóró, annak teljesen mindegy, hogy forint, euró, dollár vagy bitcoin, akkor is csóró marad.
csak nem mind1 hogy a minimalis megtakaritasa olyan valutaban van ami gyorsan veszt az ertekebol.
Nézegettem mit lehet venni Bitcoinért. Hát őszintén szólva nem győzött meg.
Na ezert erdemlik meg az early adopterek a "rewardot". Te egybol leirod, es reszben igazad is van, meg nagyon az elejen van az egesz, es nem magyarorszag lesz az uttoro adoptacioban.
Mivel geek korokben indult, ertelemszeruen ott fog terjedni eloszor. Nagyon sok hasznos dolgot lehet vele venni, a sarki bolt lesz az utolso szektor szerintem ami el fogja fogadni.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Penge_4 #4454 üzenetére
Talan ugy, hogy a panaszkodasra forditott ido helyett dolgoztal volna, es lenne parezer forintod. Nyitnal egy bankszamlat, amihez jar a kartya (par ezres osszeg / ev..), eeeees ennyi.
De nem, inkabb sirankozol a rossz helyzeted miatt. Elmondom, ez nem fog megvaltozni, amig ezt a tipusu viselkedest folytatod.
Es tudom, hogy nem gyozlek meg, es erre is lesz egy "frappans" valaszod. De mar unom az alaptalan negativitast itt a forumon. Ha ervelsz, kerlek ne olyan ervekkel tedd, amit egy 6 eves meg tud cafolni.
-
bolbatiku
tag
válasz
Penge_4 #4454 üzenetére
Én is örülnék neki ha több helyen el tudnám költeni a coinjaim, meg annak is ha több pénzem lenne.
De nem siránkozok rajta egyfolytában, ez van, siránkozástól nem lesz jobb csak rosszabb, megnézem mit tehetek a cél érdekében, és keresek más utakat.A 30 szaros dollárodat meg megveszem ha még eladó
-
bolbatiku
tag
válasz
Penge_4 #4444 üzenetére
Ha folyton csak az akadályokat és a problémákat keresed valamiben akkor persze hogy csak akadályokat és problémákat találod meg benne. Ne csak azt nézd hogy mire nem jó a bitcoin vagy bármi más, hanem azt is hogy mire használhatnád.
Ha akadályba futsz akkor elég ha konstatálod aztán keress más utat, totál felesleges leragadni és folyton csak átkozni egy falat mert ott van előtted. Mászd át, kerüld ki, csináljál rá ajtót, vagy indulj más irányba de hiába átkozod a falat, meg sajnálod magad hogy a világ tele van akadályokkal, nem érsz el vele változást.
Az igazi akadály a hozzáállásodban van.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #4444 üzenetére
En szemely szerint nagyon rauntam, hogy mindig ugyan azt a negativ hozzaallast kepviseled itt...Mar hallotuk mindet ezerszer, nem kell folyamatosan ismetelni. Tudjuk, hogy szerinted nem eletkepes/ szar lesz. Nem menti meg a csorokat... (nem is kell neki)
Miota itt keseregsz, ha az elejen nem ilyen hozzaallasod lett volna, mar szarnal az egeszre tobb mint 1000x-es profiton ulve.
Ha az esetek tobbsegeben bejonnek a tippjeid akkor most mar egy sajat szigeten kellene elvezned az eletet par szep holgy tarsasagaban, ahelyett hogy itt betoltod a paranoid android szerepet
-
törölt tag
válasz
Penge_4 #3881 üzenetére
Mert nagy bajok vannak a kommunikációval, a kiszállítással, az egységekkel, a céggel, így az egész egy nagy BAJ.
A hülyeséget leszámítva, igen, valahogy úgy van, ahogy a többiek mondják:
BAJ: BFL ASIC Jalapeno
BAL: BFL ASIC Little Single
BAS: BFL ASIC Single
BAM: BFL ASIC MinirigAVA: Avalon
AMU: ASICMINER Block Erupters
ICA: Icarus [(driver) FPGA, továbbá lehet BLT, LLT, AMU, CMR]MMQ: ModMinerQuad
BFL: BitForceÉs így tovább...
(#3880) csaba951: de nézd meg az ICA 1-esét. Az is hibázott egy csomagnál. Most járok 69 ezer elfogadottnál, emellett 6000 a HW. Egyet is borzalom látni, hát még hatezret, miközben a tuningolt 5770 0%-os hibaaránnyal dolgozik. Úgy látom, ezek össze lettek csapva rendesen.
-
törölt tag
válasz
Penge_4 #3836 üzenetére
Na, na, na!
Az internet nem azzal a céllal született meg, hogy akassza fel a sajtót. Az csak egy mellékes dolog, hogy közben sikerült neki (igen, még él, de úgy vergődnek, mint a partra vetett hal).A mobiltelefon sem azért jött létre, hogy valamit kinyírjon. Inkább azért, hogy magát a helyhezkötöttséget váltsa ki. Vannak még fülkék. A lakhelyem közvetlen közelében volt négy is. Ebből egy maradt meg egy helyi bolt előtt. A tulajdonos pedig azt mesélte, meg tudja számolni egy kezén, hányan tévednek a fülkébe évente.
A bankkártya meg egy olyan eszköz, amely készpénzfizetést helyettesít és kímél, és amit az a bank állít ki és bocsát a kedves ügyfél rendelkezésére, ami manapság is működik! Nem kívánja az sem kicsinálni a készpénzt. Ugyanakkor ha körülnézel az interneten, akkor láthatod, milyen digitális mederbe kezdik terelni az okosabb helyeken az embereket.
Satoshi viszont azért hozta létre a bitcoint, mint pénzt és a Bitcoint, mint hálózatot, mert a 2008-as gazdasági válság rámutatott a jelenlegi bankrendszer sebezhetőségére és csökevényességeire. Rengeteg ember bizalma megingott akkor. Sok helyen a pénz alternatívájaként emlegetik még, de nem hiába szarik tőle minden pénzintézet. Képes lenne az egész architektúrát gyökereiben megváltoztatni. Célzottan emiatt jött létre a protokoll, viszont képes lenne arra is, hogy a mostanit megváltoztassa és kiegészítse, ha úgy akarnák.
Te olyan dolgokat soroltál fel, melyek másra fókuszáltak. A többi IT-vívmány nem közvetlenül magát a pénzt és az arra épülő szisztémát veszi célba, ez a dolog pedig igen.Kár a bitcoinra analógiákat húzni. Régen is mosolyogva olvastam azoknak a hozzászólását, akik váltig próbálták ráerőltetni valamelyik már meglévő struktúrára, szolgáltatásra. Ilyen még nem volt. Nem hiába állnak az emberek, a bankok és az államok bambán még mindig a főbb kérdéskör előtt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Penge_4 #3836 üzenetére
"Internet? Úgy volt, hogy teljesen kicsinálja majd a nyomtatott sajtót, aztán csak sikerült megmaradniuk a jég hátán. Sőt, a média most éli csak igazán fénykorát."
Ezt magyarázd el kérlek kb. az összes laptulajdonosnak (beleértve úgy Mo-t, mint az egész világot), akik halomra küldik el az embereket, vonják össze az állásokat, csökkentik a költségeket ahol csak lehet, és próbálnak mindent megtenni azért, hogy át tudjanak állni valamilyen formában online felületre (nagyjából sikertelenül), mivel a lapeladás jobb esetben is a tizede a tíz évvel ezelőttinek*, a reklámbevételek pedig még drasztikusabb esést mutatnak. És ez vonatkozik a napi, heti, havi lapokra és minden egyéb offline/print (kinek mi tetszik jobban) kiadványra.*Nagyon nem is túlzó szám, kivételek akadnak, de az általában valami monopóliumszerű helyzetből adódik (pl. egyetlen napilap az adott megyében és "hagyományból" veszik az emberek)
Megjegyzem ez igaz a másik két példádra is. Igen, léteznek a régi módszerek ma is, de egyértelműen megszűnőben vannak (pl. telefonfülkék nagy részét felszámolták, vagy a világ értelmesebb részén mind a bankok mind az állam az elektronikus fizetőeszközök felé tereli az embereket), mindenképp csökkenő forgalommal vesznek részt. Jellegükből adódóan viszont ezek nem tudnak egyik hónapról a másikra kikopni.
-
válasz
Penge_4 #3836 üzenetére
"Internet? Úgy volt, hogy teljesen kicsinálja majd a nyomtatott sajtót, aztán csak sikerült megmaradniuk a jég hátán. Sőt, a média most éli csak igazán fénykorát."
Azért ehhez a kijelentéshez megnézném mit szólna egy print media befektetője/tulajdonosa, vagy szimplán az, aki ebből próbál megélni.
-
törölt tag
válasz
Penge_4 #3832 üzenetére
Akkor beszélgessünk arról, kinek hány éves a gyereke...
"Illetve ha világszerte szinte minden cég elfogadja és lehet náluk fizetni bitcoinnal, akkor már nekünk is fájhat a fejünk miatta, de szerintem a lassú víz partot mos elv tényszerűbb a BTC jelenlegi helyzeténél."
Na ja, mert úgy néz ki most a helyzet, hogy akár 10 éven belül is lent a közértben tudunk majd a szotyiért bitcoinnal fizetni... Egy-két helyen kezd valamiféle szabályozás lenni rá, további pár helyen meg már a kereskedelmére adót is kivetettek, puff. Máshol nemigen tudnak még mit kezdeni vele.
Mit értesz robbanásszerű alatt? Mert ha még annyira az elején járunk, akkor Te mikorra datálnád azt a forradalmat? 5 hónap múlva 5 éves lesz a technológia, és még csak most kezdi a köztudat felfogni, mi is bontakozik ki körülötte. De bárcsak ott tartanánk már, hogy a petabájtok miatt kellene aggódjunk!
Ezt a dolgot pedig nem merném egyik-másik IT újdonsághoz sem hasonlítani. Alapjaiban lenne képes seggbe rúgni a mostani banki rendszert úgy, ahogy van, ezt pedig nem kevesen néznék jó szemmel. Ilyen nekem nemigen rémlik, de lehet, csak nem emlékszem rá. 90 éves korában az ember igen feledékeny.
-
törölt tag
válasz
Penge_4 #3825 üzenetére
Elbukni nem emiatt fog, ha egyáltalán el fog, de hogy nem segíti elő a térhódítását, az biztos.
Amúgy tényleg fogós a felvetés, hogyan lehetne a méretet csökkenteni.Ha már több ezer, esetleg több tízezer olyan csomópont lesz a világon, ahol a teljes lánc fellelhető, azt már nem nevezném kevésnek. Viszont ha arról az oldaláról közelítjük meg a dolgot, hogy most járunk úgy a történet felénél, s így van 21 gigás (most néztem, csak egy szóközt ütve a Bitcoin mappára TCMD-ben) állomány az eddigi láncot teljesen letöltve, akkor talán nem kell később sem terabájtokról beszélgetnünk. Arra a kb. párszáznyi gigabájtra meg még adatbank sem kell.
(#3826) sparks: bocs, azt meg én hagytam le, hogy az a levél elektronikus.
(Az USPS értesítő.)
-
válasz
Penge_4 #3809 üzenetére
Ettől én még látom az összefüggést, hogy miért szar+átverés egyből, illetve miért nem lehet azt az oldalát is észrevenni ami amúgy hasznos szinte bárki számára (igaz azzal nem lehet meggazdagodni minimális munkával seperc alatt).
De a leírtak alapján látom te sem nagyon tudsz/akarsz elvonatkoztatni. Siker, pénz, üzlet, befektetés, tőke...
Pont erre gondoltam. -
deadwing
addikt
válasz
Penge_4 #3734 üzenetére
Az ígéret december. Vagyis jövő nyár, ha az eddigi tendenciájukat nézem.
Persze az is lehet, hogy tanultak az eddigi nehézségekből, de hogy is mondjam a bizalmam eléggé megrendült bennük ahhoz, hogy ne adjak oda nekik most újabb 1 millát.
Van itt egy videó is, ahol végre már nagyon úgy tűnik, hogy beindult a termelés.
Csak azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy az SC-n kívül mindent nyomnak már ezerrel, de az SC-t miért nem? Persze nekem pont az van rendelveLehet át kéne váltani a megrendelést jalapenora, amennyi kijönne belőle...
-
bolbatiku
tag
válasz
Penge_4 #3662 üzenetére
Mindenesetre a bitpaynek meg az input.ionak is van olyan szolgáltatása ami egyszer hasznos lehet, és máshol nincs meg.
Ugyanúgy mint mondjuk a bitcoinnál, itt is össze kell vetni szolgáltatás által nyújtott lehetőségeket a vele járó hátrányokkal, aztán eldönteni hogy adott helyzetben melyik az előnyösebb, mert a bitcoin sem old meg mindent de attól még sok mindenre jó lehet, pl ha valakinek visszavonható vagy instant tranzakciók kellenek akkor ott vannak ezek.A bitcoin biztonságosabb lehet mint a bitpay ha valaki tudja hogy kell használni, de ez a legtöbb emberre nem igaz.
Szóval sosem az eszközzel van a baj, hanem azzal aki rosszul használja. -
válasz
Penge_4 #3649 üzenetére
pénz foadásért akkor vonnak ha a számla valutája és a bejövő valuta nem egyezik.
az off rész meg finoman szólva nem igaz. Ha felveszed a pénzt a számládról akkor minimum 0,6% tranzakciós adót fizetsz + kell kártya amire felveszed. Ha nincs kártyád és pénztárban veszed fel akkor még drágább a felvétel.
ha kártyával fizetsz akkor 1-2 bank kivételével még mindig ingyen tudsz fizetni...
-
bolbatiku
tag
válasz
Penge_4 #3657 üzenetére
Hát egy belső könyveléssel.
Amikor a vevő fizet neked 1 BTC-t akkor az input.io bitcoin címére fizeti nem közvetlenül a tiédre. Az input.io elkönyveli egy belső rendszeren hogy az a tiéd, de fizikailag még az ő btc címükön van. Ha ezt a pénzt kiveszed a saját címedre akkor az input.io egyik címéről kapod meg a bitcoinjaidat, nem pedig a vevőtől.
Ha két input.io-s fiók kereskedik egymással akkor sem megy feltétlen végbe egy tényleges bitcoin tranzakció, mert nem a blokkláncban lesz elkönyvelve hanem a saját nyilvántartásukban. -
Overlocker
veterán
válasz
Penge_4 #3649 üzenetére
"A legjobban akkor jár az ember, ha egy összegben kiveszi ATM-ből és kp-ban fizet mindenhol és mindenért. Ha kártyával vásárolsz (a biztonsági problémákat leszámítva, hogy odanyomja a pénztáros a PIN kód beíró bizbaszt és bepötyögöd, miközben a 30 pénztárban álló ember simán láthatja), akkor még a kártyahasználati díj is magasabbra fog kijönni a hónap végi összesítőnél."
Teljesen egyetértek veled. KP híve vagyok én is. Undorító, hogy a már megkeresett, leadózott pénzed után is még le akarnak húzni..
-
bolbatiku
tag
válasz
Penge_4 #3649 üzenetére
FAQ alapján egy sima payment processor mint a bitpay, belső off-the-chain tranzakciókkal, az unconfirmed tranzakciókat meg úgy tudják elfogadni hogy átválalják egy esetleges double spend költségeit, tehát ha átbasznak azt ők nyelik be. (Bitpaynél is így van ha jól tudom)
-No fees. The transaction does not need to go through the Blockchain, and isn't subject to a 0.0005 BTC fee.
-Instant - the transaction confirms instantly.
-No double spending risk.
-Anonymity - the transaction is not broadcasted and recorded in the Blockchain
-If you send to a bitcoin address that is actually an Inputs.io user, we'll process the transaction off the chain, meaning you get all the benefits without paying any fees.Ilyen biztonsági lépéseket nagyon ritkán látni, úgyhogy nekem tetszik.
- Optional GPG auth requires decryption of a key in order to sign in
- Tor detection - accounts that registered using Tor can use Tor, other accounts may not for security reasons
- Session tied to IP address & useragent, and is regenerated upon login - preventing session fixation attacks
- Anti phishing bar - makes it harder for phishing sites to be effective
- Passwords bcrypted on the server with user unique salt -
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #3569 üzenetére
Annyit tennek hozza, hogy olyan megoldas, ami kozpontositott, pl paypal, sohasem tudja megoldani a userei anonymitasat a rendszerukben, szoval nem felnek ilyen jellegu versenytol. Megbuntetnek, ellehetetenitenek a mukodesuket.
Ha a bitcoin kozpontositott lenne, akkor mar reg nem letezne, jelenlegi korulmenyek kozott azert turik meg mert technikailag nem tudnak fellepni ellene ezert probaljak inkabb adoztatni azokon a pontokon ahol lehet.
Nagyszabasu drogkartell, fegyverkereskedelemhez meg HSBC-t kell keresni, ez mar regota koztudott.
-
ignorant
senior tag
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #3395 üzenetére
Felre ertettel, ertelemszeruen olyanra gondoltam ami meg nincs...
Mindenki sajat maga szabja meg a korlatait, ha nincs kedved uj dolgokat tanulni, fejleszteni a tudasod, akkor csak tenyleg az marad hogy keseru szajizzel komentelsz hogy mi miert nem jo.
Senkisem szuletik fejlesztonek, orvosnak, stb stb.
-
ignorant
senior tag
válasz
Penge_4 #3376 üzenetére
Ha valaki ilyenbe hitellel szall be, az az en vilagomban a legfelelotlenebb luzer kategoria...
Tovabba, mindig belekevered a temaba a szemelyes korulmenyeket, ami szerintem teljesen irrelevans. Ez nem a szegenyek felemeleserol szol, hanem egy "payment system"-rol aminek nem feltetele egy kozponti hatalom.
Oké, akkor vezesd le nekem szépen, pontról pontra, hogy a párnám alatt őrzött x forintból hogyan lesz MtGox-on USD, amiből BTC-t vehetek, majd eldönthetem, hogy kiutalom külső tárcába vagy játszok vele.
Mondjuk megismersz minerket, es veszel szemelyesen. Miutan megvan, rengeteg lehetoseged nyilik jatszani a BTC-vel. Azt alairom, hogy magyarorszag ebben (is) le van maradva, de megfigyelve a lakossag/orszag szintjet, szerintem ertheto, es nem szabad csodakat varni.
atti_2010:
Egyesek alulerteklik a "consensus" erejet ;-)
-
almafa42
aktív tag
válasz
Penge_4 #3376 üzenetére
Erre este irok egy reszletesebb valaszt, most melo. De elore mondom, az erzelem-alapu allitasokat nem fogom tudni megdonteni matematikaval. Ha valaki a "konnyen jott, konnyen ment" gondoltmenet alapjan fektet be, akkor sajnos nem racionalis uzleti dontest hoz. De majd tetelesen kesobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest