- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ninjacat
tag
válasz
bolbatiku #6445 üzenetére
"Na most mi van miért nem szakad az árfolyam?
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1ssw8v/china_for_now_will_not_allow_goods_and_services/"Szerintem azért, mert hírek ide vagy oda, főleg a kínai tőzsdéhez idomul a globális árfolyam, és ha kínában tartják az árat akkor nincs gond.
-
drobi1975
újonc
válasz
bolbatiku #6218 üzenetére
Kicsit művészkedtem a Multibit-el.Csináltam több tárcát,jelszavaztam.Utánna kivágtam a tárcák komplet adatait más helyre.Na azóta nincsennek meg a tárcáim...
Sikerült a kulcsokat visszaimportálnom(meglettek az eddigi címeim), de kellett hozzá nyitnom egy új tárcát, a régi tárcák nincsennek.Reménytelen eset....
Csak annyit mondjatok meg, melyikek azok a fájlok amelyeket tegyek ki egy pendrájvra hogy a számlám biztonságban legyen.Egyik az a tárcanév.wallet(ez mit tartalmaz?ez a privát kulcs?).
A tárcanév-data mappából is kell valamit kimenteni? -
drobi1975
újonc
válasz
bolbatiku #6215 üzenetére
Ezt nem tudtam.Köszönöm.
A privát kulcsom az az a jelszó amit megadtam a tárcám konfigurálásakor?Vagy minden egyes címhez van egy külön kulcs?Lehet hogy nekem fogalomzavarom van?!?
Érdekel a dolog(egy felhasználói alapszinten),ezért gyűrtem a héten a FreeBitci.in-t, ha nem hazudnak holnap kapok 5k szatosit(semekkora összeg),de akkor legalább meglátom hogyan működik a fogadás a tárcámban. -
Penge_4
veterán
válasz
bolbatiku #6177 üzenetére
Mert azt egyre kevesebben használják. És aki használja is többségében a hozzáértőbbek közül kerül ki, mint az átlaguserek közül, akik meglátják, hogy 14 giga és szedik le azonnal. Újabban meg már alapból el vannak irányítva, nehogy a végén emiatt utálják meg a Bitcoint, mert 14+ gigát letölt a gépükre az amúgy még csak nem a legfelhasználóbarátabb kliens. Még aki nem webes klienst használ is valami lightweight-et, mint Multibit vagy Electrum vagy valamilyen okostelefonos/tabletes kliens.
Úgyhogy nem kicsit fanatikus az, aki ilyen módszerrel akar BTC-ket rabolni.
-
ninjacat
tag
válasz
bolbatiku #6162 üzenetére
"Pl az én kliensem csak 8 nodehoz kapcsolódik, csak ők hallják meg a rebroadcastomat és úgy adják tovább a többi nódnak mint a sajátjukat, akik megint csak továbbadják más nódoknak mintha a sajátjuk lenne, míg végül el nem éri a támadó egyik csomópontját is az infó, amiről azt hiszi majd hogy én voltam pedig már a sokadik node."
Nem értek annyira hozzá, lehet, hogy nagy hülyeséget mondok, de:
Végül is akkor neki csak olyan ip-k re van szüksége ahol van egy node mert azon kliens fut, és ahol kliens fut ott számíthat tárca fájlra, nem?
Ha a te rebroadcastodat valamelyik node közvetíti hozzá, akkor számára nem lényegtelen, hogy téged talált meg vagy sem? Hiszen bármelyik node-on online a qt kliens, ahol tárcafájl-t is feltételezhet. -
ZollR
tag
válasz
Látom kiderítetted magad is, miről beszéltem.
Igen jól gondolod így lehetett ezt megjátszani.
Azért küldenek mass paymenteket mert fee-vel együtt is 8-9000 címre való kiküldés kb 1 BTC-be fáj, éps a nagy számok törvénye alapján 1-2 van amit meg lehet támadni, mert van valamilyen security risk.
Nem lesz nagy haszon de ha némi BTC-t le lehet emelni akkor már megtérült a befektetett egyébként igencsak kevéske idő.Online walletek megtöréséhez azért több idő kell és sokk-sokkal felkészültebb hacker, mert azok az online walletek ahol több BTC-t tárolnak már népszerűek tehát van mögöttük védelem és egy tűzfal mögött ülnek egy szerverteremben.
-
válasz
Na, én reggel csak belelapoztam Kaminsky preizjébe, mert el kellett rohannom itthonról, de számomra is csak az IP cím kiderítése volt érdekes, nyilván a többi teljesen hétköznapi faszakodás (phishingeljük meg, juttassunk valahogy trójait a node-ra, stb stb..). De úgy látom közben megtaláltad az IP-s kérdésre a választ, köszönet érte
-
bolbatiku
tag
válasz
bolbatiku #6156 üzenetére
Ahogy utána olvastam ki lehet deríteni recipient IP címét is (nem csak a küldőét ahogy az előbb írtam), tehát mégis lehet értelme a pénz küldésnek.
Ha jól értem úgy megy hogy utalok x összeget egy bitcoin címre (legyen a Béláé ). Ha egy ideig nincs confirm - mert mondjuk nem adtam fee-t ezért a bányászok nem építik be a blokkba és 0 confirmes marad a tranzakcióm- és Béla helyi klienst futtat, aminek a tárcájában ott van ez a cím, akkor a kliense rebroadcastolja a tranzakciót. Így megtudtam hogy ez az ő címe, ő rebroadcastolta, és ebből az IP-je is kiderül.
De ehhez sok minden kell:
- addig rebroadcastol a kliens amíg 0 confirmes a tranzakció, Béla kliensének ez idő alatt fel kell lépnie a netre, helyi kliensek kell lennie, nem webesnek meg nem cold walletnek és a címnek tárcában kell lennie.
- a támadónak rengeteg node-ot kell futtatnia, vagy sok nódhoz kapcsolódnia, mivel közvetlenül ahhoz kell kapcsolódnia amelyik a tranzakciót rebroadcastolja (jó esetben a tranzakció fogadója, vagyis a cím tulajdonosa). De csak arra a node-ra tudja ráfogni hogy valószínűleg ő a cím tulaja, amelyiktől először hallja a rebroadcastot, ha nincs közvetlen kapcsolat akkor ez bármelyik node lehet amelyiktől viszont hallja, és azt sem tudja hogy van-e közvetlen kapcsolata szóval sosem lehet biztos a dolgában.
Pl az én kliensem csak 8 nodehoz kapcsolódik, csak ők hallják meg a rebroadcastomat és úgy adják tovább a többi nódnak mint a sajátjukat, akik megint csak továbbadják más nódoknak mintha a sajátjuk lenne, míg végül el nem éri a támadó egyik csomópontját is az infó, amiről azt hiszi majd hogy én voltam pedig már a sokadik node.http://sourceforge.net/mailarchive/forum.php?thread_name=CAJNQ0stJeFx0X%2bvHZfx-3SHt3=0JAho_kqDU44mZM613YuUaSA@mail.gmail.com&forum_name=bitcoin-development
Egy kliens átlag 7-8 nódhoz kapcsolódik, a blockchain.info supernódja most 900-hoz és 2.5 millió nódot IP-jét látta eddig összesen, ma 228141 aktív nódot találtak a világon szóval nagy számok játszanak.
https://blockchain.info/nodes-globe
https://blockchain.info/ip-logJa meg ha a pénzküldésnek az lenne a célja hogy kiderítse a tulaj IP-jét akkor nem csak egy tranzakció érkezne ugyanarra a címre hanem több, hogy kiderüljön ugyanaz a kliens szól-e vissza, több mintával biztosabb lenne a dolgában egy támadó.
-
Vektast
aktív tag
-
ninjacat
tag
-
-
-
bolbatiku
tag
válasz
bolbatiku #5721 üzenetére
Egyébként a másik nagy fekete piac, a BMR is bejelentette hogy lehúzza rolóit hosszabb időre, az SR2.0 marad de ők még el sem startoltak rendesen, és már most sem bírják elviselni a loadot.
Új marketek hetente bukkannak fel de mind le tud lépni a pénzzel amikor csak eszébe jut.
Hátha most jött el az ideje egy decentralizált marketnek.
-
op9
aktív tag
válasz
bolbatiku #5488 üzenetére
Hali!
QR-eset nem sikerült találni, de ez jó iránynak:
youtubeQR készítő meg tud csinálni a megadott szövegből képet... igaz még nem kerestem rá offline verziót.
De azt már észrevettem, hogy nem pont ugyanúgy néz ki a QR, mert valószínű a karaktersorozaton kívül egyéb információkat is hozzáfűz, de visszaolvasva ugyanaz jött ki. -
szurmakotium
tag
válasz
bolbatiku #5488 üzenetére
Egyébként, hogy ha electrumot használok BTC tárolására és mondjuk beszívok egy HDD crash-t és az usb-s mentésemet se találom ... akkor egy rendszer és az electrum újratelepítése után a 12 szavas seedből teljesen helyreállítja a program a wallet-omat illetve az egyenlegemet?
-
ninjacat
tag
válasz
bolbatiku #5200 üzenetére
"Importálod a papírtárcán lévő priv kulcsodat a kliensbe (itt a Multibitbe). Van rajta 100 bitcoin. Ha ebből átutalsz nekem 1 bitcoint, mennyi marad a papír tárcádon?
Semennyi, mert a bitcoinokat csak egyben lehet elkölteni. 1 bitcoin jön az én címemre, 99 meg jó esetben visszamegy arra a címre amiről utaltad, de a klienstől függ hogy mihez kezd a visszajáróval. Van olyan kliens ami új címet generál a .wallet.dat fájlodba és oda utalja vissza a maradék 99-et."Ez elég durván hangzott első olvasásra, de úgy tűnik tényleg így van.
Ma a qt klienssel utaltam egy pici összeget egy tőzsdének, hogy lássam megérkezik-e.
A blockchainon nézve a tranzakciót döbbenten látom, hogy az összes maradék összeget a qt kliens fű alatt elutalta egy tök ismeretlen címre. A konzolon dumpprivkey cím és szépen kiadta az ismeretlen címhez tartozó privát keyt. Az a durva az egészben, hogy a kliens nem szól róla, hogy másik címre utalt, nem is a címtárból vesz ismert címet, hanem gyorsan csinál egyet, de ezt nem jelzi sehol hanem szépen megtartja magának, és az összesítésben azt füllenti, hogy a maradék pénz ott csücsül a kiindulási címen.
Namost ha az eredeti cím privát kulcsának ismeretében nagy megnyugvással kitöröltetik a wallet dat, gondolván, hogy a maradék pénz továbbra is a kiindulási címen van, akkor az szívás a köbön.
Tehát ha valaki minden tranzakció után törölni akarja a wallet.datot akkor jól vigyázzon rá, hogy a számláról mindent elutaljon ne hagyjon rajta semmit, vagy törlés előtt dumpolja ki az új címet amire a maradékok mentek és annak privát kulcsát és írja ki?
Az miért van, egy címről nem lehet ténylegesen az egyenleg töredékét utalni? -
D@reeo
aktív tag
válasz
bolbatiku #5208 üzenetére
Üdv
Nálam ott volt a zavar, hogy egy tárcában bármennyi címed lehet.
Én ezt tévesen úgy fogtam fel, hogy 1 priv kulcshoz n darab fogadócím tartozhat. Közben meg 1 priv kulcshoz 1 cím, de egy tárcán belül n fogadócím és így n priv kulcs. Így meg már világos, hogy miért is elég tudni csak a privkeyt, mert abból előállítható az az egyetlen egy darab fogadó cím is. -
atee_13
őstag
válasz
bolbatiku #5219 üzenetére
Köszi a segítséget. Közben sikerült feltenni a MultiBitet és szereznem egy jelképes összeget btc-ből, hogy lássam hogyan is működik ez a dolog. Csináltam is egy tárcát jelszóval amiben van most a "nagy összeg" még olyan kérdésem lenne, hogy van az xy.wallet nevű fájl. Jelenleg a hagyományos telepítési uton lett feltéve a program így a c meghajtóba tette. Ha jól tájékozódtam ez a file őrzi a "kasszát", ezt mentsem ahová csak tudom jelszóval? Pl pendrive, másik meghajtó és hasonló helyekre?
És még azt szeretném kérdezni, h pl eBay en sokan hirdetnek 1 napos vagy akár több napos bányászatot pénzért. Ezekben lehet "fantázia" vagy tuti átvernek? Nekem egy középketagórás laptopom van ezzel nem éri meg. De ahogy olvasgattam külön csodaeszközök kellenek a bányászathoz.
-
atee_13
őstag
válasz
bolbatiku #5209 üzenetére
Őszintén szólva én amolyan befektetésnek szánnám ezt a dolgot. Amikor lesz lové vagy olyan helyzetben leszek akkor veszek hozzá. ez az elmélet, de persze azért mielőtt veszek alaposan átgondolom még.
Akkor egy online regisztráció, hogy bekerüljek a btc körforgásba és ha btc akkor ahhoz külön cím kell. 1 cím elég és arra érkezik az összes vásárolt vagy minden vásároltnak külön cím kell?Ez a multibet es dolog ugyan az csak minden egy programon keresztül zajlik nem online felületen?
full node ez a bányászásos dolog?
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Köszönöm a választ. Igen, hasonló kérdéseket tettem fel nemrég. Ezt nem is szégyenlem, inkább megkérdezek valamit többször, amíg biztosan meg nem értem a választ. Persze, lehet hogy valalamivel kevesebb kérdésem lenne, ha többet és többször olvasnék a témában, de a kérdések nagy része pont ebből jön elő. A linket is köszönöm, az is rengeteg hasznos infót tartalmaz.
Éppen ezt próbálgattam amúgy az előbb. Ha 500 címet hozok létre a tárcában, akkor bizony 500 privát kulcsot is létrehoz. Ebből fakad majd a következő kérdés(aminek utána fogok járni), hogy 1 privát kulcshoz 500 címet hogy lehet létrehozni.
Szép estét -
válasz
Mint mondtam, NEM az adressekhez kötődnek a coinok, hanem privát kulcshoz (pontosabban az addresshez, az address pedig a privát kulcshoz, de elég a privát kulcsot menteni/eltenni).
Azt persze el lehet rontani amit írtál is, hogy a kliensben több privkeyt használsz, de ez már mindenkinek a maga hibája, nyilván ha nekem van 4db bankszámlám a bankban, de csak háromról veszem ki a pénzt, akkor a negyedik ott fog maradni, nincs ez másképp a btc tárcák (privát kulcsok világában sem).
Nem tudok olyan kliensről ami random hoz létre magától, kérés nélkül új privát kulcsot, ha van is ilyen, kerülje mindenki. Ha pedig az user elkezd fogalmatlanul szórakozni ezzel (utána meg coldwalletet gyártani), azzal tényleg nem lehet mit kezdeni, ez nem a rendszer hibája.
Szóval összegezve: ha valaki 1db privkeyt használ papíron, amit aztán 10 év múlva online állapotba hoz, és utal róla 1 BTC-t, akkor nem kell foglalkoznia semmivel, lehet törölni a klienst/walletet nyugodtan.
-
ninjacat
tag
válasz
bolbatiku #4491 üzenetére
A seed alatt mit kell érteni? Nem vagyok még képben eléggé, hogy pontosan mi az a seed amiből generálni lehet saját kulcspárt.
"Aztán ugyanazt a seedet több különböző címgenerátorban is leellenőrzöm (brainwallet.org weblapja, github, armory, bitadress), hogy ugyanazt a címet generálják-e belőle, így kiderül ha valamelyik nem az én seedem alapján csinálja a kulcspárt hanem mondjuk egy előre generált listából osztja ki. Így már elég kicsi az esélye hogy mind a 4-5 progi és weblap malicious, és hogy ugyanazt a hamis címet dobja ki ugyanarra a seedre."
Jó ötletnek tűnik.
-
válasz
bolbatiku #4462 üzenetére
Értem, de nekem meg a hócipőm tele van azzal, hogy felnézek ide, és 2 hetente ugyanez kerül elő, hosszan hömpölygő commentáradatban, a vége az eleje, a közepe pedig mindig ugyanaz, max a szavak mások.
Én azt gondolom, hogy megadtuk az esélyt többszörösen is (Ignorant pláne), aki itt van régóta az tanúsíthatja. Ez alapján szerintem joggal várhatunk változást, mert egyébként semmi értelme nincs a dolognak, csupán energiaszívás részéről az egész. És itt többnyire(!) nem véleménykülönbségekről van szó, meg egészséges vitáról (ezeket pl imádom, mert rengeteget lehet tanulni belőle), hanem a mi érveink és válaszaink szinte teljes figyelmen kívül hagyásáról.
-
válasz
bolbatiku #4459 üzenetére
Oké egy smiley elfért volna, de azért remélem nem vetted véresen komolyan
Másrészt ha visszaolvasol fél évet, azt fogod látni hogy ugyanezt leírtuk neki rengetegszer, folyton ugyanoda jutunk vissza, felesleges szerintem több energiát pazarolni rá. Én magam is leírtam egyszer, kétszer, háromszor, sokszor, de egy idő után elfárad az ember. Van akin nem lehet segíteni (nomeg ugye ne feledjük hogy nem is kérte), illetve nem megy be neki semmilyen információ, ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, és lehet hogy nem is kell (mert nem a mi feladatunk).
-
-
ignorant
senior tag
válasz
bolbatiku #4014 üzenetére
azert lol mert, egyreszt senkinek nincs ralatasa a szereplokre, masreszt minel kisebb egy piac annal kevesebb penzzel lehet mozgatni, ez szerintem nem uj info.
Ha mondjuk egyes nagyobb tokevel jelenlevo szereplok ugy dontenek akkor akar bedonthetik az arfolyamot ha az az erdekuk (OTP talan a legfrissebb pelda erre).
Ilyen perspektivabol minden egyes piac manipulalva van., szerintem teljesen ertelmetlen az egesz tema emiatt.
A coinbase-es tortenet pedig egy bug volt, valoszinuleg vannak/lesznek meg ilyen bug-ok es nem csak coinbase-en.
-
ignorant
senior tag
válasz
bolbatiku #3701 üzenetére
Bocs, lemaradt elozo commentbol lista hogy miert pozitiv a hangulat szerintem:
- nem volt sulyos problema mar jo ideje
- alacsonyabb volatilitas (persze ez negativ is lehetne - perspektiva kerdese)
- Cointerre 28nm chip - ASIC competition
- mtgox 80+%-rol visszaesett 60% korulire
- Nepszerubb bitcoin forumokon statokban novekedes (uj member stb)
- "Hivatalos" forrasok mar nem rohognek rajta hanem penzkent emlegetik
-
ignorant
senior tag
válasz
bolbatiku #3665 üzenetére
A bitcoin jovoje szerintem a ra epitheto rendszerek (regebben is irtam ezt). Nehez felerni esszel hogy mik epithetok kore.
Az alap protokol hianyossaga - ami teljesen logikus - a "buyer protection", ezt erik el az inputs.io-val.
Nem uj dolog, silkroad is hasonlo rendszert hasznal.
-
-
Penge_4
veterán
válasz
bolbatiku #3658 üzenetére
Sejtettem. De akkor ez nem csak, hogy nem biztonságos (ha taccsra vágódik a szerverük, ahol a könyveléseket tárolják, akkor ezek az adatok is elvesznek), de még a korrupció melegánya is, lásd: banki rendszerek vagy a Paypal. Ott is ők birtokolják a pénzedet és ezért korlátlan hatalmuk van felette amíg készpénzre nem váltod azt.
Szóval cseszheted ezt a sok biztonsági marhaságot, amikor ténylegesen nem birtoklod a pénzt, bármikor lenyúlhatják ők is. Ellenben a Blockchain.info-val, ahol ténylegesen megkapod, mert beleíródik a blokkláncba.
Ha meg elterjed ez az inputs.io, akkor végül minden BTC hozzájuk fog befutni a saját belső címükre. Így kell begyűjteni mind a 21 milliót ügyesen, majd egy csapásra bedönteni az egész rendszert.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #3611 üzenetére
Ami a linken olvasható az szánalmas.
De ezt korábban is így gondoltam a BFL-ről. Sajnálom azokat akik csak várnak... várnak és várnak.Olyan mint a mesében, mikor a királyfinak 3x meg kell kefélni a rút boszorkát, hogy elérje a kincset vagy élete álmát vagy juliskát. Minden alkalommal közelebb érzi magát a céljához, mindig kap valami biztatást, de a végén a büdös boszi ennyit mond:
- Királyfi hány éves is vagy Te? ... és még hiszel a mesékben? -
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #3611 üzenetére
Van a biznisz, meg van a becsületbeli ügy.
Az utóbbi esetben nem gond ha utolsónak futsz be, mert magad is jutalmazhatod erkölcsi aprópénzzel.A bitcoint én üzletnek tartom. Vagy akár lehet részben szórakozás vagy befektetés a jövőbe is.
Nem piramis játék, de sok átlag ember berak valamit egy nagy kalapba, amiből kevesen merítenek sokat. Én is meríteni szeretnék, és ebbe a szemléletbe nem fér bele egy háztáji FPGA fejlesztés, bár kétségtelenül izgalmas projekt lehet. Csakhogy 20 éve túl vagyok az izgalmas projekteken.Most olyan lenne, mint egy gyorsuló vonatra féket fabrikálni menet közben.
Mire kész már 1000-el robog az a vonat és ha működik is nem sokat ér.Persze elég lenne pár GHs-is hogy meglegyen a bitcoin érzés, csak ne fogyasszon többet 30-40W-nál, de ez várhatóan nem így lesz. Csodák nincsenek, vagy nagyon sok pénz kell hozzá.
-
ignorant
senior tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #3454 üzenetére
Miért kéne nekem bármit is kitalálni?
Itt van ez a Bitcoin. Pontosan azt az utat járja be amit bármi hasonló szofisztikáltan létrehozott eszköz bejárna. Ha nem integrálódik a meglévő pénzügyi rendszerekbe, akkor marad egy szűk embercsoport játékszere vagy reménye, ha meg integrálódik, akkor elveszti azt amiért most érdekesnek vélhetjük.
Szerintem ez utobbi folyamat indult meg, azok nyomására, akik képesek lesznek rövid távon (1-2 év) hasznot húzni ebből a folyamatból. Aztán?
Feloldódik... a "nagy" rendszer része lesz, marginalízálódik és vége.
Én így látom. -
csaba951
veterán
válasz
bolbatiku #3365 üzenetére
Jézusom! Kecskére káposztát? A pénzügyi válság pont a bankárok kontrollálhatatlan mohósága miatt tört ki! Szerintem az a megoldás ha fenékbe rúgjuk őket (mármint a "közösség"), és elvesszük tőlük a pénzügyi terület feletti kontrollt. Természetesen akárkire is ruháznánk ezt a hatalmat, az idővel ugyanolyan romlott/kapzsi lenne. Sajnos ilyen az emberi természet.
Bitcoin országban viszont mindenkinek a kezére csapnak a többiek, akik kicsit babrálni akar a rendszerrel. Ilyen még soha nem volt az emberiség életében. Szerintem ez pozitív változásokat fog hozni. Meg valamivel szerényebb bankárokat.
Egyébként meg semmi baj azzal ha a tehetséges, kockázatvállaló embereknek több vagyonuk van mint a "kisembereknek". Nehogy már a "legyen mindenki egységesen szegény" rendszer legyen a jó!
(#3376) Penge_4
Ebből a fórumból, meg a WebMoney fórumból tudod, hogy nemcsak "nyugatról" lehet ám BTC-t venni, hanem "keletről" is! WebMoneyról tök egyszerűen működik. Na jó, a WebMoney - saját bankszámla hozzárendelés finom szólva nem zökkenőmentes, de ha ezen sikerül túljutni, akkor már nyert ügyed van. És viszonylag alacsonyak a (kötelező minimum) költségek is. -
csaba951
veterán
válasz
bolbatiku #3238 üzenetére
A százalék semmi esetre sem legyen, mert nehézkes lekövetni, hogy mennyi is lesz az új szint. Egy bányásznál a cgminer-ben állandóan szem előtt van az aktuális értek, nem mellesleg simán megjegyzem fejben ezt a számot. Most is a diff változást (+3.5M) teljesen jól le tudtam követni, hogy mennyi lesz, és mit ne mondjak, nem természetes a mosolyom!
Azt elismerem, hogy az új szintet (kb. 19,1M) megadva közérthetőbb lehet azoknak akik csak ritkán foglalkoznak vele. Ilyen lehetnek pl. a "sima" felhasználók (akik nem bányászok). Csak lehet, hogy őket meg eleve nem érdekli ez az adat...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #3233 üzenetére
""Szögezzük már le hogy mit akarsz mondani, mert nekem sem jön át úgyhogy én is csak találgatni tudok:""
Elég szerények az igényeim.
Elsőként mondjuk elég annyi ha egy témáról beszélgetünk, akkor senki se állítsa azt hogy én xyz-t mondtam/írtam miközben nyilvánvalóan nem írtam olyat.A bitcoinnal kapcsolatban nem "akarok" semmi extrát. Azt az utat járom, amit a legtöbb kezdő bányász, de ettől még lehet véleményem a bitcoinról, jövőjéről, a bányászok érdekeiről, stb.
Talán nem túlzó elvárás hogy ne egyből ostabaság legyen emlegetve vagy hogy "kit érdekel?", hanem véleményeltérés esetén érveket állítsunk szembe. -
AAntii
őstag
válasz
bolbatiku #3198 üzenetére
No igen, mert ha bevallaná, hogy mekkora üzlet, akkor legjobb esetben feljelentik (navnál, ántsznél, mezőgazdasági szakszolgálatnál, stb.). A termelőkkel kapcsolatban szerintem az a helyzet, hogy aki a körön belül van, annak nagyon szívesen segítenek (úgyse fogja abbahagyni, jobb vele jóban lenni, stb.), de a körbe elég nehéz bekerülni.
Egyébként bármikor érdemes elkezdeni, ha más nem, olyan géppel, mint amit sparks is megrendelt. Persze itt a jövedelmezőség mellett esély van a nullszaldóra és arra is, hogy a cég lelép és a cégének ezzel nem kis veszteséget okoz, de kockázat nélkül nincs győzelem és bevétel.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #3065 üzenetére
Nem tudom mi a jó analógia, de az biztos, hogy áprilisban 10 szeresére emelkedett az árfolyam, most meg eset 20%-ot egy-két nap alatt.
Ezek szerintem nem spontán folyamatok. És ha elhisszük, hogy nem a BTC dömping szerű eladása/vétele okozza, akkor valami más racionális magyarázatot kéne találni.
-
csaba951
veterán
válasz
>Vajon bányászatnál (arany, drágakő) hogy megy ez?
Nem hiszem, hogy ezek olyan jó példák lennének.
Gyémánt esetén úgy van megoldva, hogy De Beers konzorcium birtokában van a kitermelés jelenős része (wiki szerint a teljes piac kb. 40%-a, szerintem -áttételesen- van az 90% is). Csak annyi gyémántot dobnak piacra, amennyi nem töri le az általuk meghatározott célárat. Nagyon türelmesek. A "felesleges" kitermelést trezorokban tartják. Egyszer TV-ben láttam egy filmet róluk. A londoni trezorjukban sec perc alatt tudtak mutatni kb. 9 db tyúktojás méretű nyers gyémántot. Ezek után el lehet képzelni mi mindenük lehet még ott amiről még csak nem is fognak értesülni soha az emberek...
Arany piac sokkal nyitottabb. Ez meg a határidős piaccal és az ott lévő tőkeáttételes kereskedéssel van teljesen elcseszve. Igazából senki nem tudja, hogy mennyi aranyat adtak el így, de jó eséllyel legalább háromszor, négyszer többet mint amennyi a Föld bolygón található. Az egészet csak a spekuláció tartja még egyben. A hit, hogy egyszerre úgysem akarja kivenni az egészet senki. Meg az, hogy az emberek nem nagyon számolnak utána valóban létezik-e a papír fedezete.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Szvsz az eddigi kibocsatai ratahoz kepest lenyegesen nem valtozott a termelt BTCk szama, szoval felesleges tul melyen belemenni a szamolgatasokba. Sokkal fontosabb az ar szempontjabol, hogy minel tobb olyan platform legyen, ahol USD/EUR tud bearamlani az okoszisztemaba. Jelenleg sokan vannak akik vennenek BTC-t, de tul korulmenyes es rizikos.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #3063 üzenetére
Köszi, érthető.
"Így a napi 3600 BTC helyett 4620-at bányásztak ki, ha jól számoltam."
Ez egy hónapban durván 15.000-el több BTC (ha lineáris lenne a számítási kjapacítás növekedés)
Ha ennyivel több kimegy a piacra, talán lehet árfolyam módosító hatása. De nem biztos, végüls is csak 1,5M USD 100 usd/btc-vel számolva. -
Penge_4
veterán
válasz
bolbatiku #2979 üzenetére
"Nem tudom hogy irónia-e amit írtál, de szerintem nem egyértelmű hogy ASICosok szórják a BTC-t."
Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy míg régen jobban volt okuk szórni a CPU-s, majd a GPU-s embereknek (10000 BTC-s pizza és társai), mert azok úgyis alapból ott voltak az embernek, ergo: Nem számolta plusz költségnek.
Ezzel szemben egy drága ASIC-ot csak erre a célra vásárol meg, másra nem tud használni, tehát itt bele kell számolni a vételárat is, hogy azt behozza (és akkor még nem beszélhetünk profitról), még ha az áram kevesebb is.
Ettől már jobban megéri a spekulánsoknak ilyesmit csinálni, akik anno pár centért (vagy pár dollárért) jutottak hozzá nagyobb mennyiséghez és most úgy döntenek, hogy venni akarnak belőle valamit most és azonnal és ezért eladják áron alul, mert még így is jókora profitot könyvelhetnek el és türelmetlenek is mellé.
(#2980) AAntii: "illetve volt is egy konkrét virtuális pénztárca, amit magához az Avalonhoz kötöttek és rengeteg BTC-t adtak el egy-egy alkalommal."
Ennek meg ahhoz van köze, hogy BTC-ben fogadja a megrendeléseket az Avalon és mikor fizetni kell a gyártósorok bérleti díját, a munkások bérét, a chipeket, a K+F részleget és még sok mindenkit, akkor kénytelenek gyorsban dollárra váltani. Jelenleg már akkor magukon kívül vannak az emberek, ha a hónap 10. napja szombatra esik és csak 12-én kapják meg a fizetésüket, gondolom máshol sincs máshogy. Egy igazgató nyilván jobban tud várni, mint egy takarító, gyártósori munkás, stb. aki egyik napról a másikra él és azonnal kell neki a fizetése. Lehetőleg dollárban, euróban vagy otthoni valutában.
-
AAntii
őstag
-
AAntii
őstag
válasz
bolbatiku #2687 üzenetére
Néztem Hawkingról egy dokumentumfilmet, ami egyrészt a zsenialitásáról másrészt arról szólt, hogyan épült le fokozatosan. Nagyon nagy lelkierő kellhet ahhoz, hogy aktív életet tudjanak így is élni, amennyire a betegségük korlátai ezt lehetővé teszik számukra. Nagyon pozitív szemlélettel tekintek a világra, de nem hiszem, hogy egy ilyen sorsot el tudnék viselni.
-
Spirit
őstag
válasz
bolbatiku #2635 üzenetére
Visszanéztem az előző 1 hét böngészését, semmi olyat nem találtam, amiből probléma lehet, de persze lehet, hogy valami elkerüli a figyelmemet.
Köszönöm a tippeket, operához pakoltam fel addonokat és tiltottam a javascriptet. Egyelőre várom a support válaszát, hátha kiderítenek valamit. Ahol lehet, ott 2 factort használtam eddig is.
Az viszont még mindig nem világos, hogy hogyan lehet XSS-el megváltoztatni a mail címemet úgy, hogy arról a régi címre ne érkezzen értesítés. -
-
AAntii
őstag
-
ignorant
senior tag
válasz
bolbatiku #2519 üzenetére
Ha osszeadjuk, hogy mennyibe kerul egy ASIC, plusz hogy mennyi aramot eszik adott idoszakra nezve, nem hinnem hogy dragak lennenek,foleg nem GPU-kal osszehasonlitva objektiven (1.2KW/1.6Ghs vs 0.1KW/10Ghs)
Arrol nem is beszelve, hogy mennyi hassle-el jar multi GPU-s rendszerek megfelelo homersekleten tartasa, elromlo ventik, tapok, stb.
Az hogy nem olcso bekerulesben avalonra meg asicminerre igaz.BFL-t kifejezetten olcsonak tartom, persze kellene az hogy normalis tempoban szallitsanak., ami vagy altaluk vagy uj cegek reven mindenkeppen be fog kovetkezni.
Keseregni azon hogy most szar mining-ba fogni, meg hogy nincs eleg HW, teljesen felesleges, regebben is voltak jo meg rossz idoszakok (xchange rate miatt pl), ki kell varni a megfelelo alkalmat...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #2519 üzenetére
Nagyon jó és érthető példa volt.
Azt viszont nem tudjuk, hogy jelenleg vagy 6 hónap múlva milyenek lesznek az arányok.
A saját bányásztársaságomnál csináltam egy kimutatást, ahol a Hash értékek alapján a többség 1-3 GPU-t használ.
A bányászok 1% sem haladta meg a 10 MH/s-t (LTC) vagy 10 GH/s (BTC), bár kétségtelen hogy az "össztermelés" jelentős részét már most is ők adták. Sacc / kb az 1/3-át.Ha ez változik az új kütyük miatt, akkor elképzelhető hogy a TOP 1% birtokolja majd a számítási teljesítmény 70-80%-át, főleg ha a VGA-sok abbahagyják perspektíva és megtérülés csökkenés miatt.
-
-
Penge_4
veterán
válasz
bolbatiku #2510 üzenetére
"Meg azért azt se felejtsük el hogy egyre drágább "hobbi" a bányászat, ami előbb utóbb a tranzakciós díjak növekedéséhez vezet majd, ha az árfolyam nem kompenzálja a bányászatért járó jutalom csökkenését."
Ahogy ignorant írta, a selejt kihullik, aki a gyors meggazdagodásra hajt.
Viszont a tisztességes bányászoknak nem mindegy, hogy ugyanakkora áramfelvétel mellett mekkora teljesítményt produkál a cucc, vagy ugyanakkora teljesítmény mellett magas-e a plusz energiafelvétel, vagy egy pár wattos USB-s cucc szintjén van, ami szinte lényegtelen.
Például normális ember a torrentkliensét is futtatja (vagy miatta a gépet), pedig az is áram. Csak nem mindegy, hogy mennyi (mivel a torrentkliens nem pörgeti sem a CPU-t, sem a GPU-t). Mások még kisebb energiaigényű NAS-ból tartják megosztásban a fájlokat.
-
ignorant
senior tag
válasz
bolbatiku #2512 üzenetére
Pedig nagyon egyszeru az elfogadasa. Milyen teruleten, hogy szeretned alkalmazni, ha nem titok?
Pl ha donationkent, akkor csak ki kell tenni valahova egy bitcoin cimed.
Webshopnal generalni lehet order utan egy automata emailt, ami kikuldi a vevonek a btc cimed, meg a kivant osszeget. sok ingyenes ticker-t lehet talalni ehhez.
Vagy akar kulon kulon vasarloi accountokhoz is hozza lehet rendelni egy egy cimet.
Ha nem akarsz ezekkel foglalkozni, akkor regisztralj bitpay-en, vagy mas payment processornal, es akar az egesz befolyo BTC-t atvaltjak fiat-ra azonnal.
Bitpay amugy nagyon segitokesz csapattal rendelkezik. Es 0.99% a fee ahogy en tudom.
Sokminden fugg attol hogy mennyire akarod automatizalni a kulonbozo lepeseket.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bolbatiku #2485 üzenetére
Kicsi az az asztal annyi embernek.
Egyébként elhiszem amit mond, csak nem értem, hogy lenne visszatérés CPU-hoz?
A GPU-k kimaradnak?
És akiknek már most van FPGA-juk? és 10-40 GH/s sebességel képesek bányászni?
Az a lépcső is kimarad vagy eltűnik?Vagy csak értsem képletesen ezt a visszatérést a CPU-hoz, mert konkrétan egy átverésnek gondolja a BGL előrendeléses buliját?
-
csaba951
veterán
válasz
bolbatiku #2289 üzenetére
>Olyat lehet hogy a saját nevemen lévő verifikált fiókomra
>egy másik néven lévő bankszámláról fogadjak pénzt?Nem, nem lehet ilyet csinálni sem WebMoney-n sem PayPal-on.
>Formal passportal csak fogadni lehet pénzt
Na, ez konkrétan nem így van. Költeni, fogadni tudsz WebMoney számlák között bármelyik passport-tal. Meg kb. mindenhol, ahol elfogadják a WebMoney-t. Csak figyelni kell a limitekre (bár szerintem a legalapabb 24 órás 200 USD limit is sok mindenre elég).
>Ha verifikálják "initial passport" lesz, amivel már költeni is lehet.
Initial csak ahhoz kell, hogy a magyar bankszámla -> Webmoney irány menjen. Meg valószínűleg a kifizetéshez is jól jön.
-
Penge_4
veterán
válasz
bolbatiku #2209 üzenetére
"Bármennyire is biztonságos egy etárca, mindenképpen ad legalább egy új támadási lehetőséget ami a webes felületből adódik."
Ha el is lopják a titkosított tárcafájlokat, mivel törik meg?
Ha brute force-szal esnek neki, akkor meg először a blokklánc alapján sorba rendezik és azoknak esnek neki először, amiken a legnagyobb összegeket tárolják (a publikus kulcs alapján). Így azok lesznek veszélyben, akik rengeteget tárolnak 1-1 tárcában.
"Mivel böngészőn keresztül jelentkezel be, a gyengeségeit kihasználva (pl XSS) megszerezhetik a szessönöd"
Erre való a böngészőkiegészítő, ami jelez, ha bármi kompromittálódik az oldalon. És semmilyen JavaScriptet nem tölt le az oldalról.
"azaz ha az egyik lapon be vagy jelentkezve az e-tárcádba a másikban meg rákattintasz egy linkre amit direkt erre a célra gyártottak, akkor a támadó át tudja venni az irányítást az etárcád felett."
Ezért kell külön böngészőből futtatni. Nyilván a böngésző-sebezhetőségek ellen nem véd, de ez már megint csak kliensoldali probléma. Ilyen alapon telepítesz egy programot, amiben van egy backdoor, ami ellopja a wallet.dat-odat.
"Meg az alias-okkal is volt probléma a blockchainnél, ha a támadó ismerte az aliast, akkor offline bruteforceolni tudta a jelszót."
Ez valóban necces eset volt, de jelenleg ha csak aliast írsz be, akkor e-mailt küld, amivel megerősíted. E-mailben pedig kapod az IP-t és a User Agentet, amivel bepróbálkoztak.
De itt is nyilván a gyakori neveket fogják végigpróbálni első körben, nem a random neveket speciális karakterekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest