- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
válasz
mr_ricsi #2556 üzenetére
Én még soha nem vettem ki elemet alaplapból, pedig volt már nálam néhány extem típusom. Mindig reset, v. az arra kitalált gomb.
Jelen esetben az R4E alaplap, nem megfelelő bios beállítása után ki be szerelgetném az elemet, kiröhögnének az ASUS mérnökei.
Egyébbként az elem ki be szerelgetését nem éppen a bios resetre találták ki, arra az esetre konkrétan ott a jumper. Akkor is ha árt az elemnek. Ha pedig hónapokkal rontaná az elem élettertamáta reset hát roncsa. Egyébbként egy Sony CR2032-es elem 90 FT.-ért beszerezhető. Ha postán kéred sincs 400 Ft.
Ezért sem babrálnám az alaplapot. A jumper csak az alaplap működését befolyásoló beállításokat állítja vissza alap(gyári) beállításra.
Itt a fórumban pedig senkinek, főleg nem átlag juzereknek, nem ajánlanám, hogy vegye ki az elemet egy percre és tegye vissza, mert így biztos jó lessz a gépe.
Vannak olyan alaplapok amelyek full reset után el sem indulnak, megfelelő alap beállítások nélkül. Rövid időn belül kék halált dobnak. Tehát előállhat olyan eset, hogy csak rosszebb lessz a helyzet mint volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Automata kávégépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Hobby rádiós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest