- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
A rom file honnan jött neked elő.
Mivel az adatlapodon szereplő alaplap gyári olaláról letöltöd a BIOS filet és kicsomagolod akkor .cap file-t kapsz, Ha nem csomagolod ki nem tudsz frissíteni.
A te alaplapodhoz(Z77) nem létezik rom file.
Az X79 BIOS struktúra frissítését is megváltoztatták .rom-file-ról, .cap-file-ra egy jó éve. -
Tidus
addikt
válasz
Roli567 #2582 üzenetére
Bios-t feleslegesnek tartom frissíteni. Mivel nem tartalmaz kompatibilítás, és hardver funkcíót.
Ha viszont minden képpen fríssíteni akarod akkor itt megtalálod hogyan kell. Az alaplapodnak AMI BIOS -a van.Az alaplapod inbtegrált Intel Graphics Media Accelerator 3100 (GMA3100)-al rendelkezik.
Valamint North Bridge: Intel G31 - South Bridge Intel ICH7 chipsettel rendelkezik. A probléma alapja itt van az AMD VGA-val.
Minden képpen javaslom az Nvidia kártyával való kipróbálást, továbbiakban használatot. -
Tidus
addikt
válasz
mr_ricsi #2556 üzenetére
Én még soha nem vettem ki elemet alaplapból, pedig volt már nálam néhány extem típusom. Mindig reset, v. az arra kitalált gomb.
Jelen esetben az R4E alaplap, nem megfelelő bios beállítása után ki be szerelgetném az elemet, kiröhögnének az ASUS mérnökei.
Egyébbként az elem ki be szerelgetését nem éppen a bios resetre találták ki, arra az esetre konkrétan ott a jumper. Akkor is ha árt az elemnek. Ha pedig hónapokkal rontaná az elem élettertamáta reset hát roncsa. Egyébbként egy Sony CR2032-es elem 90 FT.-ért beszerezhető. Ha postán kéred sincs 400 Ft.
Ezért sem babrálnám az alaplapot. A jumper csak az alaplap működését befolyásoló beállításokat állítja vissza alap(gyári) beállításra.
Itt a fórumban pedig senkinek, főleg nem átlag juzereknek, nem ajánlanám, hogy vegye ki az elemet egy percre és tegye vissza, mert így biztos jó lessz a gépe.
Vannak olyan alaplapok amelyek full reset után el sem indulnak, megfelelő alap beállítások nélkül. Rövid időn belül kék halált dobnak. Tehát előállhat olyan eset, hogy csak rosszebb lessz a helyzet mint volt. -
Tidus
addikt
válasz
IstvánLászló #2545 üzenetére
ABIT Bios-ról nem tudok linket adni mivel, még én tettem közzé itt a PH.-n, hogy lekapcsolják az ABIT szervereit, itt és itt. Amit meg is tettek. Ettől függetlenül lehet találni Biost a neten, de azokra semmi garancia hogy működik vele az alaplapod.
Ha hat nyolc évig jó volt az a Bios, akkor miért gondoltál frissítésre. Ezeknél a lapoknál már semmi értelme, nagy a kockázat hogy nem sikerül.
Valószínüleg te sem a megfelelőt alkalmaztad.
Én le tudom neked írni hogy az Uniflash-al hogyan kell csinálni. De oda megfelelő Bios kell, egy másik működő alaplap, és csak is saját felelősségre.
Annak idején én is csináltam egy ABIT NF-8 V alaplappal, gond nélkül sikerült. -
Tidus
addikt
válasz
IstvánLászló #2543 üzenetére
Csak akkor tudod megcsinálni Uniflash-al, ha van mégegy működő Abit kd7a típusú alaplapod. Egy chippre nem tudsz ráírni, mivel nincs mit. Kell a másik alaplap chippje is.
Hol ment le a 256byt?
-
Tidus
addikt
válasz
IstvánLászló #2541 üzenetére
Bios chippet akarsz megírni?
-
Tidus
addikt
válasz
IstvánLászló #2539 üzenetére
Milyen alaplappal, és Op. rendszerrel akarod. Milyen konkrét céllal.
Alapból Vista, Win. 7, és Win 8-al nem tudod megcsinálni. -
Tidus
addikt
válasz
BobaFett90 #2534 üzenetére
De EZ Flash-al is meg tudod csinálni. Ezzel egyszerűbb, de szintén op. rendszer függő. Mivel a meghajtóról tudod bemásolni a BIOS-t.
-
Tidus
addikt
válasz
Grinderclan #2523 üzenetére
Megoldódott a probléma?
(#2532) BobaFett90: ASUS Update-val tudod. A linken le van vezetve hogyan. De ha nem érted leírom.
Viszont ehhez működő gép kell.
Telepíts egy másik particíóra akár egy XP-t. és az alatt meg tudod csinálni. Majd telepítsd a nem működő C meghajtódat újra. -
Tidus
addikt
A frissítést Asus updateval csináld, letőltheted itt.
Az Asus update-ban ne netről akaj frissíteni hanem fájlból, tehát csak töltsd le amit megtettél.
A bios zipfájlt ne nyisd meg, hanem mentsd mappába. Majd nyisd meg a bios update for file-val. Ha nem látja a bios file-t a mappában ahová töltötted akkor állítsd a megnyitást bios file-ról minden file-ra, és katt...
Fontos. Ne futtass semmit, ne kapcsold ki a gépet, és reménykedj hogy nem lessz áramszünet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest