- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
0,4-en én is szépen tudtam vele nyomtatni. 0,6-on szopok csak. Teszek egy próbát ezekkel a settingekkel is.
#4633poli27: Én is inkább konfig/filament issue-ra gyanakszom, mint magára a hotendre. Csak nem jövök rá, hogy mi a szar. 240 fok tűnik a legjobbnak ezzel a fila-val, de úgy is ilyen.
Te az említett gap-eket és részlet elveszéseket hogy orvosoltad?
-
axlfsi
veterán
-
poli27
Topikgazda
cardboard-spool-adapter197mm-5,6mm.3mf Megteszed hogy ezt letöltöd 1,5mm vékonyítottam a spoolon remélem jó lesz, elég csak a bal oldalra berakni ezt, a másik oldalon maradhat a régi. Próbáld ki plz ! thx
-
poli27
Topikgazda
Nem veszti el a garanciát, miért vesztené? Bármikor visszaszereled, ha esetleg vissza kell küldened az AMS-t , bár általában alkatrészt kapsz hozzá.... Az egyik felét levékonyítom akkor, és be fog férni
A Hydrában is van vezető pöcök, csak akkor ezekszerint picit vastagabb a köze...
-
fabula
őstag
Wan közvetlen wlan mód a P1x és az X1C nyomtatókon is, akkor egyből a nyomtató SD kártyájára (X1C-n a belső memóriába) lehet küldeni a fájlokat, azonban így a Handy app nem fog működni a telefonon, mert az a Bambu szerveren keresztül kapcsolódik.
Leírás itt: [link]
Az X1E-nél csak a WiFi biztonságát növelték ehhez képest és eleve nem kell a Bambu szervereket használni meg van vezetékes lan is.Gratulálok az új tulajoknak és sok örömet kívánok a Bambu nyomtatóval történő nyomtatáshoz
.
-
poli27
Topikgazda
Nem engedi kiesni a tengelyt
-
JulianSinulf
őstag
Az Orca tudja.
Csak a múltkor berágott a fejlesztő és nem adott ki egy jó darabig frissítést. Erre meg én rágtam be, ezért használom most a BambuStudio-t. Nem szeretem váltogatni a szeletelőket, most egy jó darabig ez marad.
A filamenthez be tudom rakni és akkor nem kell arra figyelnem, hogy be legyen állítva a paraméter a nyomtató fülén.
A Bambu készlete meg gyakran eléggé korlátozott. Így nem is nagyon jut eszembe tőlük vásárolni filamentet. És korábban amúgy is bevásároltam másikból egy csomót. Sokáig elég lesz. -
JulianSinulf
őstag
Csak macerás.
Nálam gyakran megbillent a tekercs. Így csináltam leszorítót a tengelyekhez, hogy ne tudjon billegni. És egy kis csavarhúzó motort használtam fel a tekeréshez, nem akkus csavarozót, mert az úgy nehéz. Úgyis döglött volt a 4V-os csavarozóban az akku. A PLA-t nem koptattam úgy el, mint te, ellenben a filament vájt egy ívet a csőbe, mert én nem nyomtattam ki a másik tekercs tartót, hanem filament szárítóba tettem, azt a földre, hogy elég feszes legyen a filament és úgy ment az asztalon lévő feltekerőbe.
Aztán mikor áttekertem 1 kg anyagot egy keskenyebb tekercsre (a prusament tekercsek közepe papír, így nem kellett sok tekercset nyomtatnom, elég volt egy üres tekercsnél a papírt megvágni, így mindig volt másik üres tekercsem is, amit használhatok) és a filament beleért az AMS-ben lévő beadóba, akkor úgy döntöttem, hogy kinyomtatom a hydrát. Nem bántam meg. Átépíteni is nagyon egyszerű volt. Azóta amúgy is kellett szétszednem dugulás miatt. -
poli27
Topikgazda
Ha most nyomtatnám a pastamaticot nyomtatnám ki
-
JulianSinulf
őstag
Persze, lehet.
Csak oda kell figyelni és színezésnél ugyanazt a 4 színt kell használni. Neked pedig tudnod kell, hogy mikor, melyik színt kell cserélni.
De ilyenkor az adott szín beállításaival lesz nyomtatva a másik tekercsről is a cucc. Ha nem használsz kalibrációt és azonos anyag mind, akkor ez nem lehet gond.
Amúgy igen, plusz AMS és Hub. -
JulianSinulf
őstag
Igen, valószínű, hogy ez lesz.
Amúgy a tornyot nem kalibrációs céllal nyomtattam, funkcionális szerepe van. Szerencsére ez a méret eltérés nem lesz gond.
A második tornyot meg csak merő kíváncsiságból, hogy mennyit befolyásol az anyag, meg a szín.
Pl. a bambu narancs PLA-val nyomtatott silica tartó csavaros részei gond nélkül összetekerhetőek, míg a prusament jetblack PLA-jával nyomtatottak nehezen és nyikorognak is.
Ugyanaz a terv, csak az anyag más egy kicsit. -
JulianSinulf
őstag
PLA-hoz, ASA-hoz most ali-s nem hardened CHT nozzle-t használok.
Bambu-ból vettem 0,6; 0,8 szereltet még korábban.
0,4-el nem sikerült nyomtatni. Valamiért nem ment át rajta az anyag. ColorFabb zöld TPU-ját használtam. A keménységét nem tudom. Elég puhának tűnik.
Kicseréltem 0,6-ra, azzal jól ment a nyomtatás.
Aztán került be az alis hotend. -
dippe
tag
Én kb. 2 hete rendeltem Aliról. Ha majd egyszer megérkezik, beszámolok, de most épp okt 25-re tippelnek ...
Nálam a generic TPU beállítással azonnal clogging lett. Hangolgatás után 0.4-el nyomtattam lágyabb (82) TPU-t. 1.5mm3-el stabil volt. A gyári rugóbeállításhoz nem nyúltam.
Azért döntöttem Alis fej mellett, mert nincs kedvem pasztázni, ventit csavarozni minden egyes alkalommal / 30eFt-ot kifizetni két fejért. A hagyományos nozzle csere nekem szimpibb. Állítólag a flow is magasabb. Az Alis 10eFt tartalék nozzle-ekkel, bár nincs rajta venti. Mondjuk ha beválik, többet nemigen kerül vissza az eredeti így 1x kell csak szerelni. -
-
Imy
veterán
A 0.3 nem lesz túl kicsi? Én más nyomtatókhoz vettem, de az nagyon lassú, igaz a bambu nagyon gyorsan nyomtat. 0.3-al próbálkoztam, azzal jó eredményeket értem el. Amúgy inkább én a helyedben vennék eredetit. Dobj hozzá több alkatrészt ami fogy, és akkor ingyenes a posta. Hotend, fűtőpatron, termisztor, fej, extruder stb ami biztosan kell.
-
dippe
tag
Szerintem érdemes lenne a "Téma összefoglalóhoz" hozzáadni
Sokat segíthet a vásárlóknak + sok az ezekkel kapcsolatos visszatérő kérdés.
Nekem pl. segített volna újragondolni a P1P vásárlást, mert hiányolom ezeket:
- kellett volna már 110 fok + zárt tér is, most hackelek ... nem lesz olcsó, de legalább sok idő ...
- aktív szén szűrő (magasabb hőfok kell a sebesség miatt, ahol szaga van a PLA-nak is. engem zavar)
- fém oldal (videókon jelentősen csökken a zaj zárt ajtóval + könnyebb lenne tovább szigetelni)
- "menet közbe le lehet tiltani tárgyakat" - erről nem is tudtam, ez is kellett volna
- szoftvere fejlettebb, hamarabb kap frissítést (led kezelés elég gagyi a P1P-n) -
fabula
őstag
Jó neked, errefelé semmi értesítés és semmi telefon, hanem egyszer csak beállít az MPL-es futár.
#3565poli27
Igen, onnan a napot tudom, meg azt is, hogy 8 és 17 óra között valamikor majd kihozzák.
Más futárszolgálat előre értesít e-mailben SMS-ben, Viberen (van amelyik kétféleképpen is) és megadnak egy két órás időintervallumot, hogy mikor hozzák. Nekem még mindig az előre megadott időtartamban jött meg minden ezekkel a futárokkal. Előtte pedig mindig telefonálnak kb. 10 percen belül, hogy most jönnek.
Na ez nem megy az MPL-nek sehogyan.
Amúgy eddig még minden Bambus csomagomat sértetlenül hozták ki, remélem ez így is marad.
-
Petaki
csendes tag
-
JulianSinulf
őstag
Hőállóbb anyagból érdemes nyomtatni. Én ASA-ból nyomtattam.
Először érdemes megvárni és kipróbálni, hogy mi megy bele, mi nem.
Nekem elég sok Prusament tekercsem van. A PLA közül van, ami jó, van, ami nem. Itt nagyon lutri, hogy épp milyet kap az ember. ASA tekercsből csak 2 van tőlük, egyik sem volt jó bele.Az áttekercselőt én is kinyomtattam. Az volt az első. Aztán rájöttem, hogy a hydra jobb lesz, áttekercselni nem szeretek.
Ráadásul, ha 1 kg-os tekercset tolsz át egy keskenyebb tekercsre, akkor az anyag bele fog érni a betöltőbe. Én asszem itt döntöttem úgy, hogy nem vacakolok tovább az áttekeréssel.
De mint írtam, nekem sok a Prusament tekercsem, amiből sok nem jó bele. -
fabula
őstag
Szerintem is ráérsz a Hydra-val. Eddig Bambu, Sunlu, Eryone, Devil Design, eSun, meg pár noname 1 kg-os filamentet használtam hozzá, és mind működött. Papírorsósom még nincs, de ha a trend folytatódik, hamarosan lesznek
.
Ha sok papírorsós lesz, akkor én is a filament áttekercselőt fogom megcsinálni, addigra már úgy is lesz jó sok leürült műanyag orsóm a fenti márkákból.
-
2thletme2day
őstag
Mit kompenzáljanak egy olyan megrendelésen amit "ship before oct 7" céldátummal vállaltak.
Október 7 után jogos lehet a reklamáció, előtte semmiképp. És mégegyszer leírom. Nem lett olcsóbb semmi. Ha kosárba tudnád rakni a terméket akkor látnád a valós árat.. Így most látod az alapárat német áfával.
TheProb
Ügyfélszolgálattól lehetett kapni 30%-os kupont az upgrade kitre. Nekem így gyakorlatilag nagyjából ugyanazon az áron van a P1P + az upgrade kit mintha P1S-t vettem volna egyből (mínusz az arany színű pei lap). Bár mondjuk ez sem igaz mert ha előbb kijön a P1S akkor comboban vettem volna.
-
Dalee
aktív tag
Igen, CAD-ben eleve úgy tervezem meg a saját cuccokat, hogy előre meggondolom, hogy akarom majd szeletelni és annak (illetve logikailag) megfelelően bontom részekre (komponensekre), melyek a szeletelőbem külön objektumonként jelennek meg, így külön lehet paraméterezni őket, külön ki lehet választani hozzá a filamenteket. Ha letöltött tárgyról van szó és nem túl bonyolult, akkor azt is CAD-ben szétvágom komponensekre.
-
Dalee
aktív tag
Mivel a szeletelőben nekem ezek a funkciók nem tökéletesen működnek (vagy nem tudom jól kezelni őket), pl. szín festés, vágás, ezért a tökéletes megoldás, hogy azon részeket melyeknek a szeletelőben külön paramétereket szeretnék megadni (kitöltés, falvastagság, szín, stb...) 3D szerkesztőben külön komponensként (objektumként) szerkesztem meg, így a szeletelőben objektumonként tudjuk paramétereznii.
-
dugesz77
őstag
-
fabula
őstag
Nincs ez egy kicsit túltolva
? A kijelzőre rakható szerszámtartó külön tetszik, főleg úgy, hogy ha ki akarja nyitni az ajtót, akkor mindig fel kell hajtani a kijelzőt vele együtt
. Úgy látszik, hogy van, aki nem tudja abbahagyni a "tuningot", hiába nem kell semmi az X1C-hez, győz a megszokás
. Mármint a korábbi gyakorlat, hogy a 3D nyomtató leginkább arra jó, hogy jó sok tuningot nyomtassunk ki vele saját magához
.
-
ptesza
senior tag
Végül megvettem és elkezdtem kinyomtatni poli27 segítségével. Itt is megköszönném a türelmét.
Szerintem a marketing győzött és a design vesztett. A két szürke fedelet és az apró alkatrészeket már kinyomtattam PETG-ből. Az alkatrészek jól sikerültek de némi 'sorjázás és utómunka még kell.
Azonban a doboz a pántoknál nyeklik ±1cm! Éppen ezért nem is zár van egy nagy hézag a kettő között . Lityeg-lötyög zörög egymáson. A fogantyú kívülről éles. Még percekig tudnám szórni rá a sót... Szerintem nem is fogom befejezni és a belső tálcákat már ki sem nyomtatom. Ahogy nézem semmi nem tartja őket a helyükön és a belerakott alkatrészek sem fognak majd a helyükön maradni.
Akit érdekelné mégis az nyugodtan írjon nekem privátban.Ha lenne rá igény tervezhetnénk magunknak egy sokkal jobbat.
-
ptesza
senior tag
Az első nyomtatás után visszacsúszott a hátfali átvezetőben a PTFE cső. Valamit rosszul csinálhattam?
Valami nem okés mert becsúszik a PTFE cső nyomtatáskor. Azt a kis reteszt rátettem ahogy a videóban. Úgy látszik nekem sikerült úgy rátenni, hogy mitsem ér.
Megtenné valaki, hogy lefotózza egy közeli képen?
-
Pool_
tag
A gumi jobb oldalán van egy 1mm-es perem végig ami kiemelkedik. Ha becsukod az ajtót akkor azt látod, vagy arra csukódik rá? Elvileg annak pont mellette kéne futni, lehet az tarja el ha rácsukódik. (Én anno levágtam szikével azt a peremet, igaz nekem más miatt is útban volt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Macska topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest