- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #67643 üzenetére
Talán öregszik a táp vagy az alaplap? Ha win 10, akkor én arra is gyanakodnék.
Nem a legújabb firssítés óta csinálja? Nálam ha a sata kábelek kicsit elmozdultak, akkor akadt meg nagyon sokáig a boot, a win be se szokott olyankor töltődni.
A memória nincs húzva? Esetleg ha a proci tuningból visszaveszel kicsit pár napig? -
fpeter84
senior tag
válasz
NandorHUN #67356 üzenetére
Csupingo is linkelt egy hasonló cikket picit lejjebb, és abban is ez volt a konklúzió - sőt érdekes módon néha még be is előzte a 8x a 16x módot, bár erre nehéz más magyarázatot találni mint mérési hiba... Mindenesetre nem rohannék lapot cserélni - max ha tényleg árában sikerül... De a kisebb procihűtővel összehasonlító tesztelésnek is lehet adni egy esélyt, és akkor el tudod dönteni hogy fel akarod e vállalni a cserével járó macerát, veszélyt, költözést, stb...
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
NandorHUN #67345 üzenetére
Esetleg a hűtő 90/180 fokos elforgatása nem segít? Ha szerzel valami kisebb de elégséges hűtőt, akkor tudsz csinálni pár összehasonlító tesztet - de nem hinném, hogy pár %-nál többet vesztesz...
szerk: Csupingo által linkelt cikk meg is erősíti - valószínűleg tényleg nem éri meg pénzt áldozni a fejlesztésre, de saját magad megnyugtatására akár csináhatsz magad is pár tesztet egy kisebb procihűtővel...
-
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #67349 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de szerintem alaplapot hiába cserélsz, mert a proci nem tud többet. Itt van pár teszt. Nem teljesen világos a lapod leírása nekem se. Most a második foglalat 3.0-ás és csak sli vagy cf esetén megy x8 -ban, vagy alapból is csak x8-as. Ha csak x8-as, akkor elvileg a legfelsőbe téve mehetne 2.0 x16-tal, de talán nem akkora a különbség, hogy ezért nekiállj alkatrészeket cserélni.
Az 1080 topikban talán meg tudják mondani, hogy a gyakorlatban mennyit lassul így. -
NandorHUN
addikt
válasz
NandorHUN #67345 üzenetére
Kb így kéne ezt elképzelni:
látszik, hogy PCI-e 1. slot az ott van közvetlenül a hűtő alatt, még 1-2 drób ugye be is lóg, ami tartja a ventillátorokat.
Nem tudom mennyire lehetséges a hűtő "csúsztatása" felfelé, hátha nagy nehezen befér, de nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán biztosnságos e feltenni úgy, hogy backplate hozzáér a hűtőhoz vagy műanyag ventihez...Illetve pár ezerért árulnak ilyen PCIE hosszabító kábeleket, de azt totál nem tudom elképzelni hogy lehetne megoldani ilyen esetben a VGA rögzítésést. ...
-
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #67342 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem x8. X16-os a foglalat, de jelen esetben x8 sebességre van állva. Milyen alaplap? Ha mellette a kérdőjelre nyomsz és elindul a render teszt, akkor se vált feljebb? Van mikor terhelés nélkül alacsonyabbra vált.
Nekem x16 1.1 -en áll terhelés nélkül. -
OutSider17
senior tag
válasz
NandorHUN #64540 üzenetére
Mivel a nagyját a 8pinesről fogja kérni így bele kellene hogy férjen. De a helyedben vagy két külön sata ágról csatlakoztatnám a 6pinest, vagy vennék egy új tápegységet. Vagy épp használtat amin van mind a 2 csati. (Pci e 6pin/6+2pin)
Ne érts félre, de egy ilyen kártyához kicsit keveslem azt a tápegységet amid van teljesítményileg.
Még lehet hogy az én Chiftecem is kevés és azért nem megy a GTX-em... -
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #63913 üzenetére
Azon lehetséges. Esetleg itt is kérdezd meg.
-
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #63910 üzenetére
Gondolom, csak dvi-n tudja, ahogy pl. ez az asus is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- SzoftverPremium.hu
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest