- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31884 üzenetére
Jah szerintem is maradjunk annyiban hogy nem lehet. És nem működik sli ben.
Amúgy megállapítottam biosz mod nélkül tettem egy ref hűtő helyet egy phantom hűtőt gtx470 re. semmit nem módosítottam és gyönyörűen tartja az idle hőmérsékletet. És a loadot -is.
Az nem tetszik ebbe a sza..ba hogy ha a gpu 70 fok akkor kezdi emelni 45% a sebességet és azt az istennek se tudom módosítani mert nem írható a vezérlése a karinak. Tehát 75 fokon 50% megy aventi de az a max.
Úgyakartam volna megoldani hogy már 75 fokon 75% on menjen 1:1 hez. De nem tudtam sehogy. Csak windows alól afterburnerrel. -
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31870 üzenetére
eszméletlen amiket összehordasz mert látom van egy sufni műhelyed attól még nem leszel hardverszakértő.
hány bios-t cserélrél vga-n? Hány gpu-t reballoztál? Átlátod a vga tápkörét? Vagy csak anyittudsz hogy mosfet.
Tudod te mi az a moszfet meg mit csinál? Tudod hogy működik egy feszültségstabilizátor (áramkör). Van valami műszerész végzettséged?.Mi ez? Tudod? Tudtad hogy a fermi családot ilyennel szerelték? Ezt nem tudod írni biosszal.
Figyi nem kötözködöm de vald be hogy igazam van.
van egy 3 ventis kártyám. ADT7473 szerint 40% on fut. van ventilátoronként 1300rpm em azviszaküldi a jelet.
A kimeneti jel van integrálva. Aztán a sensoz összehasonlítja a korlátokkal. És úgy kalkulál egy impulzust a ventinek a pwm ágon.a többi a venti dolga. tehát ha a rogra ráraksz egy másik ventit az is ugyanúgy fogja hűteni a kártyát. 40%os fordulattal. mint az előző 40% os. De lehet az egyik 1300 at fordul a másik meg lehet 2000 ret.
4 szál van. balról jobbra írom le. pwm(vezérlő) fordulatszám ,12v ,gnd(föld) -
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31852 üzenetére
Megyek is innen mert mindig van egy kötözködő ember a fórumon.
Akkor Magyarázd már el légyszíves mit is tartalmaz a bios? Talán megváltoztatja a mittudom én a GPU felépítésést? Vagy mit gondolsz? De tudod mit. elmondom neked hogy soha a ... életbe nem fog menni párban az a két kártya. Csak ha megbarmolod a bioszt egyiket a másikkal. Vegyük pl az gigabyte gtx470 - gigabyte gtx470 soc. NEM MEGY mert a gyengébbik lehúzza az erősebbet. És a ventiszabályzás is más. Kivétel ez alól a hanyag gyártók akik egy referencia nyákon semmi módosítással felhúzzák kicsit majd eladják AMP néven drágábban.Köszönöm
Csak segíteni vagyok itt nem ellenségeskedni.
-
zolee5016
őstag
válasz
agressiv #31840 üzenetére
320-asról eddig sok a negatívum..vagy van ami stabilabb 314 pl??
Viszont lehet rájöttem de erősitsetek meg mert addignem törölgetek ész nélkül:
A lapom is (Sabertoth p67 ) szabályoz itt nekem minden(pl Pci-e sin )hűtést,.meg van egy Tweak-em,és a Burner.nem lehet,hogy összekavarodnak ezek a progik?? aztán szétszivatják a gépet?
( a gyári sabertooth progit ami az armort vezérli,monitorozza,inaktívvá tettem...aztán mégis látom figyel,mér,de azt nem tudom be is kavar-e...a tweak-et leszedem,és csak AB-vel próbálok meg manipulálni....)
Szóval melyik driverrel próbálkozzak
(eltávolitani driver sweeperrel szoktam...az levés mindent ugye?) -
s3toraph
senior tag
válasz
agressiv #31826 üzenetére
Ez nem, de az előző egy bazinagy chieftec ház volt, szerverház, big torony, na az csípett picit, főleg akkor mikor szereltem és mondjuk hozzáértem a lapjához az arcommal.
Az APC ilyen, megtaláltam.
Nem lehet, hogy ebben kiment valami biztosíték és az a gond?Na most, ha nem földelt a konnektor, vagy régi és már nem jó a földelés, csak a konnektor cseréje jöhet szóba mint megfelelő megoldás? Vagy, van valami földelt elosztó amit lehetne venni?
-
s3toraph
senior tag
válasz
agressiv #31824 üzenetére
Hmmm... van egy APC túlfeszvédőm (majd megnézem a pontos típust, a legnagyobb dög 8 aljzattal meg lan, telefon és koax védelemmel), ezzel egyszer történt olyan vagy 2-3 éve a koliban, hogy filmezek, nyári vihar kezd tombolni, na mondom még megnézem azt a 10 percet, még odébb villámlik meg dörög. Erre lehúz eg villám függőben a koli mellett a betonra, kocsik amik parkoltak az összes risztója beindúlt, én meg annyit vettem észre, hogy a hangal elkezdett zúgni. Megijedtem, gépet gyorsan kikapcsoltam (gép, monitor, 5.1 genius nagy dög hangfal minden az APC-be volt dugva). Ekkor a hangfalból már jött ki egy kis füst is, a mélynyomóból. Szóval, az APC-n keresztül megsült a mélynyomó (égett bakelitre emlékeztető szaga volt, később mikor megjavíttattam látszott hogy az IC és az áramkör teljesen szétégett, és beszakadt a hangszóró membránja), a gép többi részének nem lett baja, és ez a villám még nem az épületbe csapott be (később egy másik igen, de akkor már minden ki volt húzva a konnektorokból). Na most, azóta is használom az APC-t, mert nincs az rajta semmi elváltozás. Bekapcsológom működik, le is kapcsolja az egyik sor aljzatot (áramtalanítja) ahogy kell, minden megy rajta. Mostanában annyi tűnt fel, hogy a teteje ahol a ledek vannak meg a power gomb, érezhetően meleg, bár lehet mindig is ilyen volt, koliban az asztal alatt volt, nem tapogattam. Most hogy mondtad a földelést, megnéztem közelebbről, LED-ből csak a bal oldali ég, ami a bekapcsolt állapotot jelzi, a jobb szélső lenne a földelés, ez nem ég, bár úgy emlékszem, kellene neki. Akkor vehetem úgy, hogy elromlott? Továbbá, hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy hibás? Ettől a kolis malőrtől keletkezhetett baja? Sajnos nem értek hozzá. Garancia van még rá, azért kérdezem.
-
szabonagyur
félisten
-
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31795 üzenetére
Én kártyát mikor rakosgattam a gépben mindig áramtalanítottam. Így sosem volt ilyenből baj. Hasonló okból már halt be egy VGA-m. (Mondjuk az azért mert egy rábarkácsolt 478as hűtőbordával használtam. 1 napot ment aztán jóformán a fele kártyán mindent kicsinált....mondjuk ez inkább a saját hülyeségemből adódott.)
Mindenesetre azért elég ha egy kis kóboráram megy oda, ahova nem kellene.zoli2105: Ahogy helkis is mondta, az a lényeg hogy AGP-s legyen.
pulutodurumo: Nekem volt olyan a 9550el (Azt küldtem másvilágra tákolmány "coolerrel") hogy VPU hibával időnként CoD4ből kidobott. De az Ati a 9250 és 9600Pro miatt belopta magát a szívembe
-
d3lete
aktív tag
válasz
agressiv #31795 üzenetére
Ne haragudj de badarságokat beszélsz. Ki kell hogy javítsalak.
Mind pci-e mind agps lap ad le áramot a foglalatban hibernált állapotban. 1.3 3.3 5.5 voltot ezt mind a 25. 14. 36. lábon. Ha te bedugod a kártyát olyan feszültségingadozást keltesz mind az alaplapban mind a videókártyában , hogy a gpu vagy a memória vagy a vezérlőegység. de valami károsodást szenved a kisulés folyamatában. Perzse egy konektorba ha bedugom a vasalót más. itt rengeteg feszstab és feszültségvezérlő alkatrész van amik nagyon érzékenyek az ilyen dolgokra. A tápot is célszerű áramtalanítani. Ezt mind 10 éves szakmai tapasztalatom és 3 év vga szakszervizem jóvoltábol támasztom alá. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
agressiv #31764 üzenetére
BIOS-ban átállítottam, hogy iGP-t használja, úgy bebootolt a rendszer, feltelepítettem a hozzá való legfrissebb nvidia drivert, így már eszközkezelőben is jól jelenik meg a kártya (előtte Általános Microsoft VGA-t vagy mit írt), visszaállítottam BIOS-ban az elsődleges megjelenítőt, de a jelenség továbbra is változatlanul fennáll. Win8 logo után se kép, se hang a GTX-el.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
agressiv #31758 üzenetére
"Az a játék egy rosszul megírt szeméthalmaz, kár is ezt szépíteni!"
Nagy tisztelettel olvasom az autentikus véleményeid. Igen tájékozottnak tűnsz minden téren.
Még az SLI fórumban ismerkedtünk meg ahol olyan zöldségeket állítottál, hogy az ember haja égnek állt.Azóta megtanultam, hogy a hozzád hasonló mekkmesterekkel nem érdemes vitatkozni.
Nyomasd csak.... -
fsb1000
nagyúr
válasz
agressiv #31745 üzenetére
"Jó sok zöldésget sikerült összehordanod, kérlek, ha nem értesz hozzá, ne szólj bele."
Még az a szerencse, hogy mint főmegmondóembert téged nem javít ki senki.
Ez a fórum az egyik állatorvosi lova a PH!-nak.****
(#31752) Rivaul
"Egy elkapkodott xarul portolt vacak lett. Nem véletlen az egymillió foltozás hozzá. Még ezek után is egy vacak marad. "Ezt általában azok írják akik még egy sor kódot sem adtak el, de szeretik ismételni amit az okosok írnak a fórumokon.
Amúgy összesen 7 pecs volt és már a 2.-tól jelentősen csökkent a hardverigény. -
TheNiceSpy
csendes tag
válasz
agressiv #31728 üzenetére
Köszi! Sikerült! ISTEN VAGY!!!
nVidia Inspector szerint most már nem megy 912 mV alá a feszültség és az órajelnél is 405 MHz a minimum. Nagyon remélem, hogy nem lesz több fagyás/TDR!
Szerintetek fel merjem tenni a legújabb, 320-as drivert?
Ui: Nem én vagyok a kártya első gazdája, szerintem már rég nem garanciás
-
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31724 üzenetére
Akkor gondolom olyan mint a 8400GS csak kevesebbet eszik.
Adatokat nem igen néztem meg.VoidXs: Igen az ASUSban én ilyen téren megbízok. Egyszer volt olyan hogy vettem egy rossz ASUS P4S533-X vagy milyen lapot. De hát szinte ingyen volt. Amúgy volt jópár lapom meg pár VGA-m.
Amúgy ilyen van -
TheNiceSpy
csendes tag
válasz
agressiv #31673 üzenetére
Azt hiszem rájöttem mi okozza a TDR hibát! Gondoltam elkezdem monitorozni nVidia Inspectorral a videokártya adatait és azt vettem észre, hogy akkor jön elő a hiba, ha a kari túl gyorsan veszi le a feszültséget/órajelet, a mellékelt képen nyíllal jelöltem, hogy mikor indult újra a driver. Már csak azt nem tudom, hogyan lehetne megoldani, hogy ne váltson órajelet a kártya, vagy legalábbis ne vigye le annyira a feszültséget. Valami tipp?
-
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31683 üzenetére
Azért bírnia kellene. Ha nem bírja akkor meg egyértelműen rossz. Egy alkalmat kibír a kártya.
Szerintem az a biztos ha minden ki van próbálva. Igazad van hogy nem kell sokat nyúzni, de azért egy fél órát szerintem kellene azzal is izzasztani. Vagy legalábbis ameddig eléri a terhelés alatti hőmérsékletet.rooland: Elvileg mennie kell vele a játékoknak. Nyilván nem lesz olyan hú de jó, de egy távpontot ad
-
soft1993
csendes tag
válasz
agressiv #31617 üzenetére
Rendben akkor az órajeleket nem piszkálgatom, csak azért kérdeztem mert idle-ben is 50°C felett van igaz ref.hűtős de a kánikulában idle-ben képes volt 60-ig elmenni normális ventilátor fordulat mellet is :/
Van egy HD 4850-em ami vissza veszi 2D-ben ezért gondoltam erre.
-
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31600 üzenetére
Hát persze hogy gyorsabban végez. Itt az a lényeg hogy annyira nem lassabb a végrehajtás. Legalábbis az én tapasztalataim szerint. Mindent ugyanolyan gyorsan tölt be. Még Cerka D351el is. Régebbi gépen már tényleg megérezni, de hát azok meg már általában 8-10+ éves konfigok. Anno Windows 98al is hasonló volt a helyzet, mert ugyanarra képes volt. De hát már öreg volt.
Most XP van ugyanígy. DX9 játékokkal és internettel még megbírkózik mert megvan a megfelelő program még. Viszont szerintem 2 éven belül nem lesz kompatibilis XP-vel egy neves böngésző sem.helkis : Ja azt vágom hogy azzal jobban megy, de azért annyira szerintem tényleg nem lassú hogy a mindennapokban befolyásolja az élményt.
-
intelMMX
senior tag
-
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31583 üzenetére
Hát nyilván szándékosan tettek bele rosszabb minőségű kondenzátorokat és egyebeket.
Meg azért tényleg képzeld el mi lett volna ha az olcsóbb alkatrész ugyanazt a minőséget hozta volna akkor.
Most hogy elszakadtak, már nem szabja meg az Asus hogy milyen minőségben gyárthatnak. Nyilván nagy részt ezért tudható be a minőségnek a növekedése Na ezt elég hülyén fogalmaztam meg -
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31578 üzenetére
Nekem az említett lapom (Pár hsz-el feljebb) teljesen jól ment. Túlélt egy Mercury tápot meghibásodás nélkül. Azért gondolom én hogy a régebbiek megbízhatóak. Bár hallottam olyat hogy az a lap az ugyanolyan gyártmányú Radeonnel nem működik. (Nekem volt mindkettő csak nem egy időben és nem tudtam kipróbálni)
-
Rivaul
addikt
válasz
agressiv #31571 üzenetére
Nekem csak rossz tapasztalatom van a biostar lappal. Bár akkor volt hozzá "szerencsém" mikor még csak épp bejött kis hazánkba... Pl csak vissza fele töltve fogadta a ramokat, egy fél napot szívtam vele mire rájöttem
Nem ajánlanám senkinek, lapos topicba most beszéltem le egy 10k-s új darabról valakit épp
Bár amúgy se felel meg amire kellene a kollégának.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
agressiv #31571 üzenetére
Én is olvastam több helyen hogy a gigabit lapjaiban rosszul huzaloznak és ettől hagos az x-fi kártya. A nagy spórolás és méret csökkentés miatt lehet az hogy nem tudják mit hova kell kötni.
Annyi ilyen kicsinek látszó hibát hall az ember, amiből összeáll a kép, hogy a minőség Gigabitnél csak az utolsó szempont. -
fsb1000
nagyúr
válasz
agressiv #31562 üzenetére
Azért a robbantástól távol tartanám magam, de az igaz, hogy sok helyen olvastam már hogy az interfészekkel van a legnagyobb gond. Ha ezt sem képesek normálisan megoldani, akkor mit várjon az ember?
A nyákot meg ne is emlegesd, azzal hülyítik a népet, hogy vastag rézréteget raknak a nyákba. Talán fontosabb lenne a minőségre koncentrálni meg a nyáktervezésre:
-
intelMMX
senior tag
válasz
agressiv #31553 üzenetére
Úgy tudom Gigabyte-nál az alultervezett tápellátás okoz gondokat, legalábbis a mostani cuccaiknál. A régi 9600Pro-m meg a Ga-K8VM800M alaplapom nagyon bírták. Bár azok 10évesek lassan.
MSI-m nem volt, de jót nem hallottam róla. Annyit hogy régebben gyártottak gagyibb minőségben. Most nem tudom miket gyártanak.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
agressiv #31551 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Aki ezt a két márkát veszi pár ezer forint haszon reményében, annak tudnia kell milyen kockázatot vállal. Mind a két gyártó nagynevű volt régen, minőségi cuccokat gyártottak, de az árverseny miatt kénytelenek az alkatrészeken spórolni.
Több helyen olvastam hogy ezek nem ajánlott termékek.
-
Rivaul
addikt
-
troland26
őstag
válasz
agressiv #31522 üzenetére
Na most bogarat raktál a fülembe . Muszáj lesz még néhány játékkal kipróbálnom . Mi van olyankor , ha visszaviszem és a kártya esetleg javíthatatlan? Mert ezt a típust hamar elkapkodták/kapkodtuk 650tiboost/38k . Adnak egy másik gyártótól vagy visszaadják a pénzemet ?
-
helkis
veterán
válasz
agressiv #31493 üzenetére
igaz amit írsz, de csak arra az esetre, ha ugyanannak az anyagnak lenne nagyobb a felülete, de itt egy másik anyag van ráragaszva a melegedő felületre.. ott is veszteség van ahol a ram leadja a meleget, és ott is ahol a ragasztó átadja a meleget a bordának.. pl.: egy nagy légszállítású ventivel vram tuningnál, igeis jobb eredmények érhetők el, ha nincs ramborda, ez a saját tapasztalatom..
vajon az általad közkedvelt asus DCUII-es kártyákon miért nincs ramborda? -
Rockland
tag
válasz
agressiv #31407 üzenetére
az egész képernyön a színek sötétebbek lettek, ma hajnalba leállítottam a gépet és reggel ahogy bekapcsoltam sötétebbek lettek a szinek, a gép az ott van az adatlapomon, próbáltam hátha driver,letöröltem ujrainditás uán hogy nincs fent driver jok a szinek, aztán feltettem a 13.4-et és megint ugyanugy sötétek.
itt egy kép ahogy pár napja nézett ki: -
rooland
senior tag
válasz
agressiv #31401 üzenetére
Elnézést az meg tőlem maradt le, hogy nem a lap zenél, hanem egy PCI-os Creative X-Fi Fatal1ty, ami a régi gépben is szolgált. Ott nem volt ilyen probléma.
Ha beakad így a dolog, az akár memória is lehet nem?Most csináltam egy FurMark GPU Stress tesztet, 64 fokig ment fel 53%-os ventivel és nem akadt meg semmi.
-
Rockland
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest