- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi
tag
válasz gabo9201 #803 üzenetére
Köszönöm, mindenkinek a válaszokat és a linkeket. Az 5830-al meggyőztetek! Most elindítom az újratelepítést és meglátjuk, hogy a videókarimmal van-e a hiba. Remélem nem, de ha mégis, akkor jön az 5830.
Hippopotomonstrosesquippedaliophobia: félelem a hosszú szavaktól...
-
Alpi
tag
válasz Skeleton01 #814 üzenetére
Hát gyerekek, megdöglök a bosszúságtól!
Újratelepítettem a Vistát, eddig a bios-ban nem jelentkezett a képernyő szemcsésedése, most már ott is. Tuti, hogy a vga halt meg, mert szűz új installnál is az nvlddmkm.sys-re hivatkozik és lehal. Abban az esetben ha eltávolítom az illesztő programot és a drivert, akkor minden rendben, de akkor meg nem mennek a 3d-s játékok és a max felbontás is csak 1280x1024-es 5:4-es anamorf szar.Öcsémtől elkértema Gainward 3870-es kártyáját, de azzal meg el sem indult a gép. Mi lehet a hiba??? Ugyanolyan 6pines csatlakozó kell, de vajon a táp nem bírná? 500W-os Bluestorm II-es tápról beszélünk. Vagy az alaplapom túl kevés hozzá? MSI K9N Ultra. Már nem tudom mit hova kössek, mert egyszerűen olyan, mintha elindulna a gép, de utána megáll és leáll minden.
Mennyi kakaót eszik egy ilyen kártya? A GTS 8800-as kártyának elég volt egy 6 pines csatlakozó. Öcsém a 3870-es kártyjátát áthozta, de azon is csak 6 pines van, igaz arra van téve egy elosztó, ami 2 db 4pines ilyen egysoros csatit csinál, de egy-egy ilyen négyes csatiba csak 3-3 drót megy bele, egy sárga, egy fekete és egy barna. Mit hova kellene kötnöm.
Vagy lehet, hogy az alaplapom nem támogatja a PCIE 2.0-át és azért áll le? Annyira hülye lettem a technikához az elmúlt években, sorry ha hülyeséget kérdeztem.
-
Gabo0905
aktív tag
hát szerintem akkor végleg bedöglött a kari.... sajnálom
próbáld meg azt, hogy az öcséd gépébe belerakod a 8800GTS-t és ott próbáld ki!...:-(
ha ott is ugyan ezt produkálja akkor végleg bedöglött :S
de amúgy van a 6 pines tápcsatin egy pöcök (ha nem tört le ) és a videokarin is van fölül pöcök ahova bedugod és a pöcköt a pöcökkel rakd össze (nem tudom ezt kérdezted-e, hogy hogyan kell bekötni de leírtam )
az alaplapnak pedig semmi köze hozzá és szerintem a tápnak is bőven elégnek kéne lennie!!! -
Pollux66
tag
hi!
Az új gtx460-am mellé nem kaptam molex-6pin-es VGA átalakítót. A tápomon 1 van de kellett még 1 6tűs.
1 számtech boltban ilyet kaptam: [link] kicsit furcsállottam h nem fekete a csati ill. h nem 6érintkező van benne hanem csak 5 (a felső sorban 3fekete, az alsóban 2sárga, ahol a középső sárga hiányzik)
A kérdésem az lenne h jó ez a fajta kábel vagy mindenképpen ilyet szerezzek?"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen VGA-t vegyek?
Ezek lennének a szempontok:
- passzív hűtés
- alacsony fogyasztás
- hardveres HD video
- olcsó8400GS? Vagy más?
-
Alpi
tag
válasz Gabo0905 #818 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy bírnia kellene. Kivettem a 8800-as GTS-t, beletettem a 3870-est. Aminek a végén van egy PCI-E 6 tűs csati. Elindult, felpörgött a proci ventillátora, felpörgött a vidkari ventillátora és utána egyszerűen leállt.
Aztán próbáltam a PCI-E csatolóra rátenni ezt az elosztót és ennek csak az egyik végére rádugni egy szabad csatit, ami ugye a tápból jön ki. Aztán megpróbáltam, mindkettőre rádugni a tápból egy csatit, de úgy is leállt.
Ez lenne az elosztó, meg a gépem, a GTS8800-as vidkarival. Jól látható, hogy csak 1 db 6 pines csati megy bele.
Ja egyébként egy gyors kérdés. Az alaplapom egy MSI K9N Ultra típusú. Az MSI oldalán már csak archív elemként találtam meg, de megtaláltam és ez a lényeg. Nem lehet az, hogy a 3870-es kártya mivel PCI-E 2.0-ás, ezért azt nem támogatja az alaplapom, ezért nem indult el. Mert elvileg az alaplap csak 1 PCI Express x16 slotot támogat, de az ha minden igaz, csak 1.0-ás. Na mindegy. Próbálkozom.
Köszönöm nektek a sok visszajelzést.
-
Alpi
tag
Az átalakító tehát ez lenne. (Bocsánat az előbb rosszul linkeltem és már nem tudtam szerkeszteni.
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés mivel és hogyan tudok átalakítani egy low profile-os videókártyát hogy egy high-profile-os házba belemenjen?
i5 2500k,Asrock Extreme 4,Ati HD6950
-
theartofdota
tag
van most itt jelenleg a ph-n értelmes vga javító ember akinek van is megfelelő szakmai ismerete és felszerelése ehhez a finom munkához?
lenne egy kuriózum vga-m, ami szeretném ha ujjáéledne gpu reball kellene neki elvileg ahogy kivettem a kockás win asztalról -
Zohan
senior tag
válasz theartofdota #829 üzenetére
ha nincs itt kifejezetten olyan aki vga-kra szakosodott akkor talán de csak egy ötlet próbálkozz olyannál aki xbox meg ps3 reball-al foglalkozik.. hátha.. azok vanank itt ph-n is..
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok !Tápom Corsair vx450
25-35 e ft körül keresek Ati vagy Nvidia kártyát a gépembe de nincs elég tapasztalatom.
8800gts van most a gépemben (Tudom már nevetséges) ezt szeretném leváltani DDr 5 ös re
csak ötletem sincs mert sok a gyártó ezért kérnék segítségeket vmi 5850 környéke szerintetek jó az atiból?[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
5000watt
aktív tag
Nem lehet rossz kártya.Amúgy hogy szállt el a Gts kártyád?
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
5000watt
aktív tag
58 as sériából a 30 as a legerősebb?
-
1989rigo
tag
Miért van ilyen képe a vgának?
Üdv Szabolcs
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
aki11
csendes tag
hali
Azt szeretném kérdezni hogy a gainwardos gf-ek jók e ajánljátok-e?? -
gabo9201
senior tag
válasz 5000watt #837 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
Az új kártyák között az 5830 Xtreme jelenleg verhetetlen ár/érték mutatóval bír.Az 5850-ek pedig használtan számítanak nagyon jó vételnek 30K környékén.
NV oldalon a GTX460 lehet egy jó alternatíva (ez is főként használtan 30K környékén)
(#839) ittakary:
Nincs semmi gond az Xtremekkel.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
gabo9201
senior tag
válasz 5000watt #846 üzenetére
Én személyesen az 58xx szériából csak az 5850 Xtreme-et ismerem. Azzal semmi gond nincs, csöndes a hűtése és hatékony.
A többit nem ismerem. Azokról inkább érdeklődj a típus topikjában ott tudnak neked személyes tapasztalatot mondani az egyes gyártók kártyáiról.Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
vidra1221
tag
Remélem jó helyre írok a problémámmal.A konfigom az adatlapon.
Eddig 3 játéknál (Dirt, Dirt3, NFS HP) jelentkezett határozottan a dolog.Elkezdek velük játszani pl. 1240x1024 felbontáson átlag 35 fps minden szuper, és egy idő után elkezd belassúlni és szépen lemegy a fps 18-20 -ra és innentől kezdve levehetem 800x600 mid-re vagy akármire álíthatom akkor is marad a18-20 fps sőtt néha még rosszabb is. A proci olyan 55-59 fokosra melegszik(core temp nevű progival mérve) Mi lehet a gond? Vga gond, vagy proci, hűtés, vagy más? Minden futó programot bezárok, a gpu-z sem jelez semmi rendelleneséget(40-45 foknál nem több a gpu, vga ventije is szépen teszi a dolgát ).Ha van ötlet vagy tipp megköszönöm! Ja a legújabb catalyst van fent és win7 32bit sp1 op rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest