Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Üdv. Most vettem egy HD5850 es vgat a régi 4870 emet váltotta. Régi drivert letöröltem driver sweeperrel eltávoltítottam a többi amd display maradványt majd felraktam a legújabb drivert. És a windowsban 1600x1200 nál nem engedi nagyobbra pedig full hd-s monitor és így nagyon zavar mert homályosabb. dvi-dsub átalakítóval van a vgara kötve a monitor.
Most néztem játékokba se engedi nagyobbra
Már 2x próbáltam drivert újrarakni két különbözőt -
forise
tag
válasz
epityesz
üzenetére
Remélem beválik
,de ha nem akarsz pepecselni a fordulatszám szabályozással, hogy a hőmérséklet emelkedésével arányosan nőjön a fordulat (nekem egy pár órám rá ment
) akkor csak állítsd be a csuszkán hány %-on forogjon a venti, pipáld ki, hogy automatikusan
töltődjön be a winnel, mentés, restart és kész is.
földim 
-
Gabo0905
aktív tag
válasz
::Trunks::
üzenetére
szívesen!

-
Zoldborso
csendes tag
Lehet kicsit off lesz, de megkérdezem.
Egy Gigabyte ATI HD4850 (512mb) kb mennyit érhet?
És mit érdemes venni helyette? Egy 6850-et?A gép: AMD Phenom II x945 3,0Ghz(4 mag)
3 GB 1800MHz Kingston RAM -
gabo9201
senior tag
válasz
epityesz
üzenetére
Manuálisan lehet szabályozni? Ha igen, akkor BIOS szerkesztés, ha nem, akkor pedig valami hardveres hiba állhat fenn.
Ez esetben próbáld meg megjavítani az eredeti hűtőt, és ha ez sikertelen, akkor venni kell valami másik hűtőt.
Esetleg ha nem a hűtőnek van baja, hanem a kártyának a venti szabályzó része halt meg szereld le a gyári ventit és tegyél rá valami halk légkavarót 5V-ra kötve.
-
sziasztok!
van egy 9800gt-ém gondom az:
beteszem a gépbe és indítás után szinte min.sebbeségre veszi a hűtőt és nem kapcsol nagyobb fordulatra,ezért pokolian meleg 75-80fok alapban ahogy indítok egy 3d alkalmazást egyből kifagy...
mi a teendőm?
-
Gabo0905
aktív tag
válasz
üzenetére
szedjél le eggyel régebbi illletve újabbik drivert...
-
senior tag
Sziasztok!
A napokba vettem egy MSI 4870-et,és az a problémám vele,hogy nem éppen megfelelő az Ati oldaláról leszedett driver!
A catalyst control center be sem jön!
1-2 játék kifagy stb...
Win7 64bitem van!
Valakinek ötlet? -
Gabo0905
aktív tag
-
Gabo0905
aktív tag
-
Ádám16
addikt
sziasztok! vettem egy radeon 4870es videókártyát accelero hűtéssel apróról, szépen lassan szereztem be az alkatrészeket, és csak most, 2 hónap után tudtam kipróbálni. integrált kártyával minden rendesen pörög, viszont ha berakom a kártyát, a ventik felpörögnek ugyan, de a monitorom kapcsolója csak villog, so nem ad képet
. a kártya mind2 csatijába megy kábel, és jól be van dugva minden. várom a segítségeteket 
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
Realradical
üzenetére
Köszi mindenkinek. Akkor egyelőre maradok ennél, max szenvedek kicsit

-
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok!
Asus en 8800gts 640mb 320bit megéri erre +10k xfx gtx260 black edition ? -
lama_lamm
aktív tag
válasz
Realradical
üzenetére
Csinálja is sajnos, de azt hittem, hogy az alaplap baja. Gigabyte P35C-DS3R és ennek is van egy olyan hibája, hogy újraindulgat. Bár nem csinálja túl gyakran, 2 hetente max.
-
-
Gabo0905
aktív tag
válasz
Realradical
üzenetére
szerintem a chiftec nagyon is jó táp... nekem a 350W-os erősebbik táp volt és taljesen jól működött!
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 410W-os Chieftec táp mekkora videokarit visz el maximum? Ati és Nvidia is érdekel.
Köszi előre is.
Leginkább az a kérdésem, hogy egy HD5830-at elvisz-e?

-
pana0017
senior tag
válasz
Realradical
üzenetére
Köszi szépen! Amúgy egyelőre marad a DVI, aztán max. később majd DP, de szerintem megteszi majd ez is.
-
-
pana0017
senior tag
válasz
Realradical
üzenetére
Én nem ezt a kártyát linkeltem. Az egyedi hűtős 6950 2gb-ot.
-
vidra1221
tag
válasz
Realradical
üzenetére
rendben amint lesz rá időm megnézem és majd jelzem az eredményt. előre is kösz a segítséget!!!
-
-
vidra1221
tag
válasz
Realradical
üzenetére
nézegettem a feladatkezelőt is, felesleges program nem futott ezt a proci százalékot meg nem nem figyeltem annyira. azt nézzem meg hogy az adott futó játéknál 100%-ot mutat-e? ha igen akkor mit tehetek ellene és az nem gondolom nem jó mert a töbi dologra jut kraft?
-
vidra1221
tag
válasz
Realradical
üzenetére
igen játék közbeni érték, de megfigyeltem hogy ilyen gyerekeknek szánt egyszerű, régebbi nem gépigényes játékoknál(pl. verdák, barbis játék, ugrabugrás vackok) is ugyanúgy felmegy erre a 60 közeli fokra, bár nem szaggat be azok mennek rendesen.Ja amit nem írtam még hogy egy sima 2500 ft.-os asus proci hűtőm van.Az alap hőfok sztem jó mert üresjáratban 27-29 fok.
Ezt a furmarkot nem próbáltam még, gondolom ez egy tesztprogi, mutatja ha vmi nem kóser?merevlemezt nem hallom hogy felpörögne.
-
pana0017
senior tag
Van ezen a kártyán DisplayPort? Az outputba az van, hogy igen, de ha megnézem a csatlakozókat, én csak 2 DVI-t, 1 HDMI-t és 2 miniDP-t találok.
-
vidra1221
tag
Remélem jó helyre írok a problémámmal.A konfigom az adatlapon.
Eddig 3 játéknál (Dirt, Dirt3, NFS HP) jelentkezett határozottan a dolog.Elkezdek velük játszani pl. 1240x1024 felbontáson átlag 35 fps minden szuper, és egy idő után elkezd belassúlni és szépen lemegy a fps 18-20 -ra és innentől kezdve levehetem 800x600 mid-re vagy akármire álíthatom akkor is marad a18-20 fps sőtt néha még rosszabb is. A proci olyan 55-59 fokosra melegszik(core temp nevű progival mérve) Mi lehet a gond? Vga gond, vagy proci, hűtés, vagy más? Minden futó programot bezárok, a gpu-z sem jelez semmi rendelleneséget(40-45 foknál nem több a gpu, vga ventije is szépen teszi a dolgát ).Ha van ötlet vagy tipp megköszönöm! Ja a legújabb catalyst van fent és win7 32bit sp1 op rendszer. -
gabo9201
senior tag
válasz
5000watt
üzenetére
Én személyesen az 58xx szériából csak az 5850 Xtreme-et ismerem. Azzal semmi gond nincs, csöndes a hűtése és hatékony.
A többit nem ismerem. Azokról inkább érdeklődj a típus topikjában ott tudnak neked személyes tapasztalatot mondani az egyes gyártók kártyáiról. -
gabo9201
senior tag
válasz
5000watt
üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
Az új kártyák között az 5830 Xtreme jelenleg verhetetlen ár/érték mutatóval bír.Az 5850-ek pedig használtan számítanak nagyon jó vételnek 30K környékén.
NV oldalon a GTX460 lehet egy jó alternatíva (ez is főként használtan 30K környékén)
(#839) ittakary:
Nincs semmi gond az Xtremekkel.
-
aki11
csendes tag
hali
Azt szeretném kérdezni hogy a gainwardos gf-ek jók e ajánljátok-e?? -
1989rigo
tag
Miért van ilyen képe a vgának?
Üdv Szabolcs
-
5000watt
aktív tag
58 as sériából a 30 as a legerősebb?
-
5000watt
aktív tag
Nem lehet rossz kártya.Amúgy hogy szállt el a Gts kártyád?
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok !Tápom Corsair vx450
25-35 e ft körül keresek Ati vagy Nvidia kártyát a gépembe de nincs elég tapasztalatom.
8800gts van most a gépemben (Tudom már nevetséges) ezt szeretném leváltani DDr 5 ös re
csak ötletem sincs mert sok a gyártó ezért kérnék segítségeket vmi 5850 környéke szerintetek jó az atiból? -
Zohan
senior tag
válasz
theartofdota
üzenetére
ha nincs itt kifejezetten olyan aki vga-kra szakosodott akkor talán de csak egy ötlet próbálkozz olyannál aki xbox meg ps3 reball-al foglalkozik.. hátha.. azok vanank itt ph-n is..
-
theartofdota
tag
van most itt jelenleg a ph-n értelmes vga javító ember akinek van is megfelelő szakmai ismerete és felszerelése ehhez a finom munkához?
lenne egy kuriózum vga-m, ami szeretném ha ujjáéledne gpu reball kellene neki elvileg ahogy kivettem a kockás win asztalról
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés mivel és hogyan tudok átalakítani egy low profile-os videókártyát hogy egy high-profile-os házba belemenjen?
-
Alpi
tag
Az átalakító tehát ez lenne. (Bocsánat az előbb rosszul linkeltem és már nem tudtam szerkeszteni.
-
Alpi
tag
válasz
Gabo0905
üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy bírnia kellene. Kivettem a 8800-as GTS-t, beletettem a 3870-est. Aminek a végén van egy PCI-E 6 tűs csati. Elindult, felpörgött a proci ventillátora, felpörgött a vidkari ventillátora és utána egyszerűen leállt.
Aztán próbáltam a PCI-E csatolóra rátenni ezt az elosztót és ennek csak az egyik végére rádugni egy szabad csatit, ami ugye a tápból jön ki. Aztán megpróbáltam, mindkettőre rádugni a tápból egy csatit, de úgy is leállt.
Ez lenne az elosztó, meg a gépem, a GTS8800-as vidkarival. Jól látható, hogy csak 1 db 6 pines csati megy bele.
Ja egyébként egy gyors kérdés. Az alaplapom egy MSI K9N Ultra típusú. Az MSI oldalán már csak archív elemként találtam meg, de megtaláltam és ez a lényeg. Nem lehet az, hogy a 3870-es kártya mivel PCI-E 2.0-ás, ezért azt nem támogatja az alaplapom, ezért nem indult el. Mert elvileg az alaplap csak 1 PCI Express x16 slotot támogat, de az ha minden igaz, csak 1.0-ás. Na mindegy. Próbálkozom.
Köszönöm nektek a sok visszajelzést.
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen VGA-t vegyek?
Ezek lennének a szempontok:
- passzív hűtés
- alacsony fogyasztás
- hardveres HD video
- olcsó8400GS? Vagy más?
-
Pollux66
tag
hi!
Az új gtx460-am mellé nem kaptam molex-6pin-es VGA átalakítót. A tápomon 1 van de kellett még 1 6tűs.
1 számtech boltban ilyet kaptam: [link] kicsit furcsállottam h nem fekete a csati ill. h nem 6érintkező van benne hanem csak 5 (a felső sorban 3fekete, az alsóban 2sárga, ahol a középső sárga hiányzik)
A kérdésem az lenne h jó ez a fajta kábel vagy mindenképpen ilyet szerezzek? -
Gabo0905
aktív tag
hát szerintem akkor végleg bedöglött a kari.... sajnálom

próbáld meg azt, hogy az öcséd gépébe belerakod a 8800GTS-t és ott próbáld ki!...:-(
ha ott is ugyan ezt produkálja akkor végleg bedöglött :S
de amúgy van a 6 pines tápcsatin egy pöcök (ha nem tört le
) és a videokarin is van fölül pöcök ahova bedugod és a pöcköt a pöcökkel rakd össze (nem tudom ezt kérdezted-e, hogy hogyan kell bekötni de leírtam
)
az alaplapnak pedig semmi köze hozzá és szerintem a tápnak is bőven elégnek kéne lennie!!!
-
Alpi
tag
válasz
Skeleton01
üzenetére
Hát gyerekek, megdöglök a bosszúságtól!
Újratelepítettem a Vistát, eddig a bios-ban nem jelentkezett a képernyő szemcsésedése, most már ott is. Tuti, hogy a vga halt meg, mert szűz új installnál is az nvlddmkm.sys-re hivatkozik és lehal. Abban az esetben ha eltávolítom az illesztő programot és a drivert, akkor minden rendben, de akkor meg nem mennek a 3d-s játékok és a max felbontás is csak 1280x1024-es 5:4-es anamorf szar.Öcsémtől elkértema Gainward 3870-es kártyáját, de azzal meg el sem indult a gép. Mi lehet a hiba??? Ugyanolyan 6pines csatlakozó kell, de vajon a táp nem bírná? 500W-os Bluestorm II-es tápról beszélünk. Vagy az alaplapom túl kevés hozzá? MSI K9N Ultra. Már nem tudom mit hova kössek, mert egyszerűen olyan, mintha elindulna a gép, de utána megáll és leáll minden.
Mennyi kakaót eszik egy ilyen kártya? A GTS 8800-as kártyának elég volt egy 6 pines csatlakozó. Öcsém a 3870-es kártyjátát áthozta, de azon is csak 6 pines van, igaz arra van téve egy elosztó, ami 2 db 4pines ilyen egysoros csatit csinál, de egy-egy ilyen négyes csatiba csak 3-3 drót megy bele, egy sárga, egy fekete és egy barna. Mit hova kellene kötnöm.
Vagy lehet, hogy az alaplapom nem támogatja a PCIE 2.0-át és azért áll le? Annyira hülye lettem a technikához az elmúlt években, sorry ha hülyeséget kérdeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már 2x próbáltam drivert újrarakni két különbözőt

,de ha nem akarsz pepecselni a fordulatszám szabályozással, hogy a hőmérséklet emelkedésével arányosan nőjön a fordulat (nekem egy pár órám rá ment
) akkor csak állítsd be a csuszkán hány %-on forogjon a venti, pipáld ki, hogy automatikusan

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)