Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
3870K (Liano) + 6670 elverne egy E5700+9600GT-t? Egyáltalán megérné cserélni? fogyasztásban a 6570+3870k 140 wattot fogyaszt, enyém meg kb 160 170
-
Egy 7870 mennyivel nagyobb/hosszabb mint egy gtx660? (ha nagyobb egyáltalán)
A kuzinom szeretne cserélni (már el is adta a régit), csak félő, hogy beférne-e neki a 7870

-
kaboska
aktív tag
válasz
fricz19
üzenetére
[Ezt nézd meg]!
Szerintem fele tudású a 660 csak a fogyasztása jobb! -
KalocsayMate
csendes tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Értem, esetleg tudnál ajánlani ilyen árkategóriába vagy kevesebbe hasonló VGA-t amely többet nyújtana a Trintyvel?
-
Sziasztok
Garanciában leadtam egy gigabyte 5970 vga-t, ami helyett egy gtx 660 ti ajánlottak.
Ti elfogadnátok?
köszi -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
KalocsayMate
üzenetére
A 7750 nem tud együttműködni a Trinity IGP-vel, persze, ettől még működik, csak nem lesz hibrid CF-ed.
Ha ez nem is volt kérdés, akkor pedig kellően kitapasztalt beállításokkal meglesz a 30 FPS. -
KalocsayMate
csendes tag
Helló lenne egy aprócska kérdésem. Egy AMD A10 5800K (Trinty) + Asus F2A85-V Pro és egy Sapphire 7750 kombója tuddna vinni minden játékot fullhd-ban vagy HD-ban olyan 30 átlagFPS-el, főleg a videókártyán kételkedem kicsit, hogy talán túl kevés lesz, véleményetek?
-
princeps27
tag
Sziasztok olyan problémám lenne, hogy újraraktam a gépet és a régi drivert raktam fel (hd5770), szeretném frissíteni a legújabbat leszedtem az AMD honlapjáról, de telepítés vége felé kékhalál, újraindulás és azt írja AMD driver nincs megfelelően telepítve (Beta driverrel is kipróbáltam ugyan ez). Vkinek vmi ötlete, hogy mi lehet a gond, válaszokat köszönöm.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
válasz
agressiv
üzenetére
Bah már próbáltam mindent.
Pl ezeket:http://rog.asus.com/forum/showthread.php?20144-Found-a-fix-to-Nvidia-Installer-Failed.
Plusz a windows update sem tud felrakni drivert...
-
agressiv
addikt
Ez beszarás. Talán valami ütközés van a hardverek között. Ha az előbb javasolt rendszervisszaállítás nem segítene, eszközkezelőben távolítsd el a szabványos vga drivert, vagy bármit amit felrak hozzá, majd restart után, hagyd, hogy a windows feltegye hozzá azt amit akar. Utána megint restart és ekkor próbáld meg a telepítőt hátha...
-
mzso
veterán
-
agressiv
addikt
Akkor tegyél XP-t annál stabilabban semmi sem működik. Új rendszer, tapasztalata nem sokmindenkinek van vele, ha te nem tudsz vele mit kezdeni, akkor nincs más megoldás, de majd talán érkezik valaki, aki megmondja a frankót.
Ha példának okért egy laptopról van szó, vagy olyan PC-ről ami intel féle integrált kártyát használ 2D-ben, akkor az intel VGA driverét kell letörölni és más sorrendben telepítgetni őket, vagy valami ilyesmi megoldás van a problémára, ha jól emlékszem.
Azért is lehet, mert teljesen megtelt a C meghajtó, de feltételezem, csak én küzdök a mai napig 8GB-os SSD-vel. xD
Talán valami rendszergazda jog kellhet, ahhoz, hogy felülírja a fileokat...
Ennyi infóból ennyi választ tudok adni én legalábbis, de ezek is találgatások.
-
kaboska
aktív tag
válasz
zsolti-010
üzenetére
És nem utolsó szempont hogy a 7750 felét fogyasztja mint a 4850

-
agressiv
addikt
Miért erőlteted azt a rendszert? Most jelent meg, támogatottsága semmi, nem csoda, ha így nem működik.
Pityke78. Azért mert a TV ezekszerint le is kapcsolja a bemenetét és a kártya automatikusan letiltja a kimenetet ha nincs rajta megjelenítő. Nagyon értelmes megoldás, gondolom AMD kártyáról van szó...
zsolti.... Nem!
-
zsolti-010
csendes tag
Üdv.
Volt egy HD4850 512MB, DDR3-as videokártyám, amelyik sajnos bedöglött. Az lenne a kérdésem hogy a 6670 1GB DDR 5 tud-e annyit ?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Pityke78
őstag
Srácok, az mitől lehet, hogy a VGA-n van két DVi kimenet. Az egyik megy a monitorra, a másik a TV-re.
Klónozva van az asztal, tehát mindkét megjelenítőn ugyanazt látom. Ezzel nincs is baj, de ha a TV-n mondjuk bemenetet váltok (TV adás, DVD, stb.), akkor a monitor képe el kezd villogni és 3-4 villogás után tér csak vissza a kép.Ilyenkor a VGA átvált 1 monitoros megjelenítésbe, vagy miért van ez? Lehet ellen valami tenni?
Köszi
-
agressiv
addikt
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Elég gyanús, hogy döglött a kártya.
mzso. Töröld le a win8-at..
-
mzso
veterán
Hál istennek egyáltalán nem sikerül telepíteni nvidia drivert mióta megpróbálkoztam felrakni a 310.64-es drivert. Az eddigi sem megy fel...
A "nagyon" informatív és "tökéletes magyarságú" "Az NVIDIA telepítő sikertelen" üzenetet kapom. Mindez win8 x64 alatt.
Úgyhogy most nagy örömmel 640*480-ban megy a gép... Mit lehet ilyenkor csinálni?
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-12/06/159230_qrjd5ydgkjls3amg_nvidia_2.png -
G**@**B**!
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Szia!
Én PC Mark7-et futtattam le, azalatt nem volt semmilyen hiba. Megnézem ezzel a futurmarkkal is. Vagy PC mark ugyanaz mint Futuremark? Nem vagyok járatos ebben.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Vajon Furmark alatt produkálja-e a hibát?
-
G**@**B**!
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Szia!
Kösz a segítséget, sajnos a 12.10-es driverrel is ez a helyzet.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Nekem ugyanilyen kártyám van, ilyennel még nem találkoztam. Próbáltad a 12.10-es driverrel, mégiscsak az a legfrissebb stabil változat.
-
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre van szükségem!
Most váltottam HD5770-ről MSI 7850 OC 1G-re. A legtöbb játékban időnként lefagy a kártya. Pontosabban megfogalmazva: játtszom az NFSMW-el vagy DISHONORED-el és egyszer csak fekete képernyő, a tv pedig kiírja,hogy nincs video jel. A másik variáció: játék közben fekete képernyő a VGA ventilátora pedig fullon pörög.
Nem minden játékban csinálja, netezés filmnézés OK. Új windowst nem raktam fel (nem tudom kell-e), catalist12.11 van fent és a másik kártyámmal nem voltak ilyen gondok. Config:i3 540+Thermalright HR-02 Macho;Gigabyte H55M-S2; Kingston Hiper X 1866/8g;MSI 7850 OC 1G;Gigabyte Superb 460W, Windows7 ultimate 64. Mi lehet a gond? -
dragonfx
veterán
a 7770et nvidia fronton melyik karivla leetne párhuzamositani??
-
bryant56
aktív tag
válasz
agressiv
üzenetére
feltelepítettem a legújabb chipset, gpu és hang drivert ami az asus oldalán volt de sajnos a probléma még mindig fenn áll
most arra gyanakszom hogy a videokártyámon 1.4-es hdmi van, a monitoromon pedig 1.3-as és hdmi-vel van összekötve a kettő
az lehetséges hogy ez okozza a problémákat?
mert más ötletem sajnos nincsen -
Dinter
addikt
Az A10 5800K IGP-jén milyen csatolók vannak? Sehol sem találom.
-
spista222
addikt
válasz
illes.bence
üzenetére
Pl innen?
kiválasztod hogy Geforce 7-es széria, azután az oprendszert. -
illes.bence
tag
Sziasztok! Nem találom az NVIDIA GeForce 7600GS típusú videokártyámnak a driverét...Segítenétek megkeresni?

-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit OFF topic, de esetleg nem tudna valaki ajánlani bármilyen jellegű, számítástechnikai témával kapcsolatos előadást az elkövetkezendő hetekben/hónapokban?
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Értem, én is valahogy így gondoltam.
Köszi
-
Halfer
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ha közel azonos áron tudnék venni GTX660Ti-t vagy GTX670-et, akkor viszont feltételezem 670 éri meg, igaz?
-
Halfer
tag
Sziasztok! Mekkora a különbség és főleg miben figyelhető ez meg az alábbi két vga közt? A specifikációkat elolvastam, ott látom az adatok eltérését, de nem tudom miben nyilvánul meg használatban.
Köszi előre is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
Áh, kemény kérdés. Szvsz minden ilyen CF/SLI azon múlik, az adott játék és az adott driver épp milyen kedvében van és mennyire támogatja.
-
Hali.
Érdekelne, hogy két azonos erősségű amd ill. nv közül SLI ill. CFX esetén melyik volna a jobb választás?
6xx ill. 7xxx szériában természetesen, melyik tud nagyobb teljesítményt kisajtolni az sli vagy a cfx?mod: vagy ez is leggyakrabban játékfüggő?

-
spista222
addikt
válasz
siwok1
üzenetére
De ha nincs hozzá rendes driver akkor azt egy hétköznapi ember nem fog egyből NT-s drivert keresni hozzá és ha még talál is akkor sem biztos hogy 100%-osan működni fog mert nem 7-re írták, te is csak azért tudod mert szenvedtél vele legalább 1 napot amikor elsőnek próbáltad. átlag user sosem jönne rá.
Még az FX5200-al is lassú a Win7 nemhogy az MX440-el.
Itt van pl a Creative SB live esete, ahhoz sincs Win7 driver. Erre megkaphatom hogy van kX project keretében.
Mivel ezt nem a gyártó adta kis és használata sem olyan egyszerű hogy next->next->finish és még csak nem is a "zöld" kimeneten fog szólni általában a kártyám így nem nevezném ezt valódi drivernek mint ahogy a tiéd sem az.Másik fórumban pl XP-t telepítenek EGA-s monitorvezérlővel és monitorral de ilyet sem csinál mindenki ez sem átlagos.
-
-
spista222
addikt
válasz
siwok1
üzenetére

Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:
1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)
16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület
DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal
Az hogy ad képet nem jelenti azt hogy játékok is menni fognak.
Én is használtam már Win7-et S3 trio-val és ATI 2MB-os VGA-val de az nem jelenti azt hogy pl a tomb raider 1 is elindul rajta
Ha nem lenne világos MX440 kompatibilitás.
Ui A Windows NT driver szerintem nem felel meg a "DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogram"-nak
-
opti06
aktív tag
válasz
Pityke78
üzenetére
Gyártó ennyit ír: "Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI® "
De mivel dvi-n viszi szerintem megy ott is a fenti formátumok, (erre mondtam régebbi kártyák voltak amik vitték -> igen 4850 régi kártya, már 3 generációt van lemaradva
) -
spista222
addikt
válasz
mkmad9
üzenetére
Ha jól tudom Win7-hez DX 9 es kártya kell(Geforce FX5XXX Radeon 9XXX szériától felfele de ajánlatos Geforce 6XXX és Radon x XXX től felfele.) Mivel a tiéd nem az így rendes driver sincs hozzá és ezért sem megy a játék.
Ahogy előttem is írták ruházz be egy jobb kártyába ma már DX9-est fillérekért lehet venni én egy Geforce 6600GT-t vagy Radeon vonalon 9700 at ajánlanék minimum. -
persil
nagyúr
válasz
mkmad9
üzenetére
Nem tudom sajnos, hogy hogy tudnád elindítani, viszont én azt mondom - és nem bántásból - hogy az a kártya már akkor is vérlázítóan szar volt, amikor megjelent.
Szó szerint fillérekért tudnál a helyére venni klasszisokkal jobb kártyát.
(megértem, ha nincs pénzed komplett konfig cserére, ezért nem is ajánlok mást) -
Pityke78
őstag
Srácok, tud valaki érdemben nyilatkozni, hogy a VGA DVI-i, vagy DVI-D csatlakozásán kimennek-e a HD hangok (True HD, DTS-HD, stb.), vagy csak a HDMI kimenet tudja ezt?
-
mkmad9
csendes tag
3D gyorsító nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X v ehez win 7 drájver
elvileg ez van a gépembe az evereszt szerint op rendszer win 7 --hez létezik még drájvar?
Gild Wars nem indul el rajta hogyan tudnám ezt orvosolni
segitcsetek már egy hete keresek rá orviságot
mert xp-n ment a játék -
lsc
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ez sem jött össze, mármint ez a "párosítás"", van magyar cikk a kártyákról ha már itt vagyunk [link], előbb tájékozódni kellene.
-
siwok1
tag
válasz
albert8
üzenetére
http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/217770-multiple-bsod-116-a.html.... Elvileg ez jónak tűnik, mint megoldás.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Bocs hogy ide írok, de nem tudom hogy melyik topikba találnék választ a kérdésemre, ami igen egyszerű.
Milyen képnéző (szerkesztő) programot ajánlotok? Eddig mindig acdsee-t használtam, csak a win 7 alatt sokszor kilép, hogy hiba történt a működésben. Valami egyszerűen kezelhető képnéző kéne, amiben az egérrel görgetve váltogatja a képeket az adott mappában, és esetleges vörös szemeket is ki tudom venni, vagy kivágni képből részletet stb. Mindezt ha magyarul tudnám az lenne az igazi.Üdv: Fishor
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Azért látom a hozzászólásokból, hogy pl. neked jóval nagyobb tapasztalatod van e téren, úgyhogy köszönöm.

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem szőrszálhasogatás, csak pontosítottam/kiegészítettem.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Akkor maradjunk annyiban, hogy a 6850 megjelenésekor az előző hsz.-emben írtak kb. azonos teljesítményűek voltak, és hagyjuk az "utód" szót ki a buliból, tényleg nem vagyok akkora szakértő, csak segíteni akartam.

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igazából az 5750 utódja a 6850. Az 5750/5770 maradt, csak lejjebb csúszott egyet 6750/6770 néven.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Jó, most akkor ki hogyan fogalmaz, de a lényeg az, hogy a 6-os széria megjelenésekor úgy voltak párban teljesítményben: 5830-6850, 5850-6870, ezért ezt jó viszonyítási alapnak gondoltam arra, érdemes-e 5830-ról 7770-re váltani.
-
lsc
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Akkor kicsit bővebben, a 6850 sosem volt az 5830 utódja, Ha tudjuk írjuk, ha nem tudjuk akkor inkább ne, vagy nézzünk utána ha már szakmai topic.
-
mimi82
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ha nyerek a lottón!Talál meg veszem.

-
lsc
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A 6850 meg ugye az 5830 utóda volt. Nem ugye.
-
mimi82
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Idén nem fogom eladni a HD5830-t,majd jövőre.
HD7770-s Újabb kártya haladni kell a korral.
Köszi. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
mimi82
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
HD 7770
128 -bit-s!?
-
Gombinyó
őstag
Üdv!
Egy elég érdekes hibajelenséget produkál a gépem. Ugyanis mindenféle előjel nélkül (nincs fagyás stb.) és teljesen változó időszakonként (eddig kb 3-4x) a monitor „No signal DVI” üzenettel elsötétül és az optikai egerem is inaktívba vált ( az optikai érzékelő nem világít). A gép viszont továbbra is megy.
A kábeleket megnéztem, hogy kontaktosak-e, átdugdostam őket stb. de nem segített. Viszont a gép újraindítása után működik a rendszer.Mit kellene átnézni rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Lexus, Toyota topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest