-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Ulius80 #27218 üzenetére
Szia
Az 1. ha minden igaz akkor azért van, mert a gyorsulás mérő (ami védi a hdd-t), rosszul riportól
2 opció van:
- msconfgiban kikapcsolod, h induljon a rendszerrel együtt
- próbálsz újabb/régebbi drivert is2. sajna passz
(nem szoktam egyáltalán játszani
)
csak tippek vannak:
- Reinstall game
- Patch keresése
- VGA driver frissítése -
_Berci_
aktív tag
válasz
Ulius80 #26840 üzenetére
Hy
Windowsoknál sajnos még gyermekbetegség (Elvileg 10-nél már nincs)!
Kiadnak hozzá csillió frissítést amiből sok egymásra épül, de amikor újra húzod a rendszert akkor letölti mindet egyszerre és próbálja telepíteni, viszont némelyik nem sikerül, mert nincs meg az előző frissítés.
Türelem, idővel majd szépen le tud frissülni a rendszered teljesen
Én ennek elkerülése véget szoktam időközökét a frissítéseket beleintegrálni a telepítőbe
-
Tim82
félisten
válasz
Ulius80 #25213 üzenetére
Milyen noti?
Ha az AMD-s Packard Bell, amiről a legutóbbi hozzászólásaidban írtál, akkor nincs a BIOS-ban valamilyen, Cool'n'Quiet-tel kapcsolatos opció?
Esetleg Windows-ban az Energiagazdálkodási lehetőségek menün belül Kiegyensúlyozott sémát ("Power Source Optimized") is beállíthatsz.
-
adika4444
addikt
válasz
Ulius80 #25097 üzenetére
chipset drivert ellenőrizd.
Aida egyébként szerintem ócska hőmérsékletmérésre, HWInfo a dinamikusan változó adatokat memória telítettség, órajel, proci szorzó, hűtés fordulatszáma és sok más ezerszer jobban tudja mutatni, lehet azt is hogy rendszertálcán mutassa. Szal szerintem Aida nem az igazi méricskélésre. -
MurdR
veterán
válasz
Ulius80 #23088 üzenetére
Biosban valami beállítási lehetőség nincs esetleg, ahol ki van kapcsolva a turbo freq?
Ömmm... a táppal minden rendben van? illetve az energiagazdálkodásnál is lehet játszani az órajalekkel, arra is pillants rá. Mert lehet hogy maximális teljesítményre van állítva, de maga a sémában korlátozva van az órajel.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
Ulius80 #22709 üzenetére
nem mindegy hogy pontosan milyen prociról illetve VGA-ról beszélünk, hisz más jellemző rájuk melegedés tekintetében. de ha jól tudom akkor a te gépedben intel Core i proci van ami pont arról híres hogy nem nagyon melegszik. nekem pl az i7 QM procim terhelés alatt sem melegszik 70fok fölé de ez sok mindentől függ. azt is érdemes lenne megnézni hogy mennyi idő alatt melegszik illetve hűl vissza a proci illetve hogy a hővédelem mit lép erre ( magtiltás, frekvencia visszavétele, feszültség korrekció ) jó progi az aida de ha intel procid van akkor ezt javaslom mérésre és tesztelésre:
http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-boards-software-extreme-tuning-utility.html
az ebben lévő teszt elég átfogó és kimondottan intel cuccokra készült (persze pont emiatt szereti szépíteni pár helyen az igazságot
)
figyeld teszt közben a grafikont és amikor elkezd nagyon melegedni a proci akkor elvileg csökkentenie kéne a feszültséget illetve az órajelet.
Amik melegedést okozhatnak:
-CPU hiba illetve GPU hiba (erre egyenlőre nem gondolnék)
-Hibás BIOS működés ( merthogy ez keményen beleszól a vezérlésbe és a hűtésbe is )
-Elkoszolódott lamellák ( kívülről hiába szép tiszta általában belül a cooler felől megy tele minden vacakkal )
-Gyenge minőségű paszta ( tisztításkor kötelezően újra kell pasztázni de felesleges a méregdága taknyokat rákenni ezt pár sorral feljebb már kitárgyaltuk )Ami még okozhat gondot az a háttérben futó "rossz indulatú szoftverek" amik láthatatlanul is kínozzák szerencsétlen procit ( ezek jelenlétét több módon is tudod ellenőrizni pl hogy amikor indítás után minden betöltött elvileg csak egész minimális proci terhelésnek szabad lennie )
U.I.: az elméleti maximális működési hőmérséklete a Core i prociknak 105 fok (ez maghőmérsékletre értendő....
-
Csapo83
aktív tag
válasz
Ulius80 #22707 üzenetére
Az egy kicsit soknak tűnik nekem egy Core i procitól......
Javasolnám hogy ki kéne pucolni a gép hűtését ( nem csak kívülről hanem belülről is ) és újra kellene pasztázni. Ha játszol akkor pedig javasolnám a hűtőpad használatát. Ha gondolod privátban tudok bővebben is segíteni. -
törölt tag
válasz
Ulius80 #16311 üzenetére
Az én gépem akkujának a tervezett kapacitása 47520 mWh. Egy ideig úgy használtam, hogy feltöltöttem, lemerítettem..., időnként eltettem, havonta-kéthavonta feltöltöttem. Így egy idő után elhasználódott 17%-ig. Egyszer aztán véletlenül úgy kezdtem el használni, hogy benne volt az akku és a töltő is. Hetekig így ment. S egyszer, amikor megnyitottam az AIDA-t, meglepetten vettem észre, hogy az elhasználódás mértéke visszajavult 10%-ra. Aztán tovább használtam így. Eljutottam oda, hogy lassan tovább töltötte, mint a tervezett kapacitás, nem is kevéssel, majdnem 50000-ig. Ekkor, attól tartva, hogy tönkremegy az akku, ismét a régi módon kezdtem el használni. Ekkor ismét kezdett elhasználódni, és a maximális töltés visszament 47520 mWh-ra.
Ha feltöltöm, lemerítem, akkor elhasználódik, tehát lefelé megy, ha egyszerre használom akkuról és töltőről, akkor meg fölfelé megy, túltölt. Most egyelőre úgy vagyok vele, hogy föl-le játszogatok vele. elhasználom az akkut 20%-os elhasználódottságig, majd szépen lassan visszaemelem. Hogy meddig bírja így, nem tudom. Az akku most három éves, és 1%-os az elhasználódottsága. -
törölt tag
válasz
Ulius80 #16306 üzenetére
Az AIDA képe alapján jól látszik, hogy az akku túl van töltve, vagy a töltő elektronikája ment tönkre. Nézd meg a tervezett kapacitást, és a teljesen feltöltött állapotot. Óriási eltérés van a kettő között. Ez a jelenség egyes akkuknál (nem mindegyiknél) akkor szokott előfordulni, ha a gép egyszerre van hálózatról és akkuról üzemeltetve. Ilyenkor efféle csepptöltés jön létre, ami azt jelenti, hogy a töltő jobban tölti az akkut, mint amennyit a gép fogyaszt. Ilyen apró feltöltéseknél az elektronika nem mindig érzékeli a töltést, és nem állítja le. Működés közben állandóan 100%-ot mutat, ahogy annak lennie is kell, de a 100%-ot egyre jobban kitolja, a tervezettnél is jobban, és az akku túltöltődik. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy egy jó ideig csak akkuról, vagy csak hálózatról kell használni ismét. Lemerítés, feltöltés. Ilyenkor az akku ismét elkezd elhasználódni, és a teljes feltöltöttség mértéke lassanként visszaesik a gyárilag tervezett szintre. Ha ilyenkor normálisan használjuk tovább, akkor egyre jobban elhasználódik. Ha viszont az akkut és a hálózatit egyszerre használjuk, lassanként ismét túltölti.
De hozzáteszem,ez nem mindegyik akkura jellemző!
Az enyémre sajnos igen. Én is így játszadozom az akkuval. -
válasz
Ulius80 #16306 üzenetére
Mellékesen megjegyzem hogy vadonatúj laptopoknál se érvényes a garancia az aksira, használtan pedig megy ameddig megy...
Ha azt hitted hogy az 5éves laptopaksi ugyanúgy bírja a fullhd videotömörítést aksiról 14órán keresztül ahogy a gyári specifikáció szerint (=100%) kéne akkor az aksikhoz nem sok közöd van. Aki elhiszi hogy az aksi ugyanazt tudja 5év használat után mint újkorában az magára vessen.
Én inkább viccesnek találom a használtpiaci hirdetéseket aksi ügyben, az eladók egymást licitálják felül, a vevők meg még többet is el akarnak hinni azon igéreteknél is "hinni akarok" felkiáltással..
-
Sobriety
tag
válasz
Ulius80 #16306 üzenetére
Ugyan már. Én a Tönkpadomat tip-top állapotban - gyakorlatilag új volt - vettem igen jó áron, nullás, de tényleg abszolút nullás akksival. Nem tudom neked mire kell, de a laptophasználók elenyésző hányadának van szüksége tényleges akksiidőre. Tegnap mondjuk az áramszünetnél jól jött volna fél perc tartalék, de oda se neki: ez el elég ritka. Arra akarok kilyukadni, hogy notik esetében teljesen felesleges az akkumulátor miatt vinnyogni, egyszerűen csak ne számolj rá. Ez nem pesszimizmus, ellenkezőleg: realizmus. Nekem fontosabb a korrekt állapot, minőségi anyagok, jó megépítettség, mint a hálózatnélküli működés.
-
Rivaul
addikt
válasz
Ulius80 #16037 üzenetére
Az én laposom esetében a kijelző test kábele a linkelt képen a bal oldalon van elvezetve, egy fekete kábel ami egy csavarhoz csatlakozik csak.
-
Buci21
addikt
válasz
Ulius80 #15517 üzenetére
egyféleképp lehet bedugni mindent az inverteren
Nincs bekötési sorrend, mindent kinyomsz, összekábelezed a dolgokat, ahogy eredetileg is volt, és induljon!
(#15516) Vismajor01:
Combos proci, jó minőségű IPS kijelző, sok memória. Kevés a VGA által gyorsított effekt, nagy általánosságában 16GB RAM és valami 4 magos 8 szálas mobil i7 a legkorrektebb erre a feladatra -
Buci21
addikt
válasz
Ulius80 #15490 üzenetére
keress használtat, ezek alapján 99%, h inverter, hisz a kijelződ, és azzal együtt a fénycső jó. Rá is mérhetsz az inverterre műszerrel, váltóáramot kell mérni, és olyan 600-1200V körüli feszt kéne kapnod, 5-10 mA áramerősség mellett
(ez utóbbit nem tudod mérni, de a feszt simán). 2 pin megy a fénycső felé: azokra a multiméter 2 krokicsipeszét ráteszed, váltóáramra kapcsolod, 1000V-ig belövöd a méréshatárt, aztán elindítod a gépet, de rövidre ne csukj semmit!
-
Buci21
addikt
válasz
Ulius80 #15488 üzenetére
két lehetőség van szerintem: a fénycső vagy az inverter pusztult meg.
talán a szalagkábelben szakadhatott meg egy ezért felelős ér, de ezt nagyon valószínűtlennek tartom, kicsit sok kábel van ott összekötegelve. Az inverter a leggyakoribb ilyen hibaforrás, keress egy cserealkatrészt, ha szerencséd van, nem lesz drágább 3-4 rongynál
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ulius80 #13950 üzenetére
Szia,
Ő nem is próbálta ki bios szinten sem? Honnan tudta, hogy sikerült a reball?
Itt a fórumon már nagyon nehéz precíz hiba megállapítást végezni, ott szervizben kellett volna végigmérni az alaplapot. Szvsz az északi híddal van továbbra is probléma, mivel még életjelet sem ad, ergo rosszabb lett a helyzet.
Nehéz így bármit is mondani, csak találgatni lehet sajnos.
szerk: Elvileg lehet rossz processzor is, de kicsi rá az esély.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ulius80 #13907 üzenetére
Nem mentek tönkre a komponensek (!), félreértettük egymást. Arra gondoltam, hogy már tettél bele memóriát, merevlemezt, processzort, szóval ehhez még egy alaplap is, az már komoly költségvetésű projekt egy ilyen géphez. DE ezt nyilván el tudod dönteni, hiszen nem az első laptopod.
Vizsgálni kellene mindenképpen, de nagy valószínűséggel az északi-híd (chipset), hiszen az egyik slot már nem volt megfelelően vezérelve.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ulius80 #13900 üzenetére
Elvileg javítható, csak már nem nagyon éri meg, hiszen 35k árnyékában korrekt gépeket ki lehet fogni a "kategóriájában". Memória, merevlemez, proci, és még hozzá egy alaplap: ~20k (ha egyáltálan lenne hozzá hibátlan, nem javított!), szóval lassan egy T400-as is kijön belőle, ami teljesen más világ.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ulius80 #13891 üzenetére
Igen, vezérlő hibás lett! A srác hozzáállásából is látszott, hogy valami nem stimmel, ezért is húzta az időt - szerintem. Ha valaki húzza az időt az tisztán látszik, hogy nem korrekt! Valamiben gondolkozik, hogy pár nap és rendben lesz (megoldja). Az ilyen sumák palik mindig azt remélik, hogy időben megjön számukra a megoldást..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ulius80 #13880 üzenetére
Nem könnyű távolról... most a régi proci van benne? A slot volt a hibás, vagy a memória modul, ezt ellenőrizted esetleg? Milyen hőmérsékletek vannak a gépezetben? Terheld meg a processzort (AIDA64 - ), és úgy is ellenőrizd le mégegyszer. HWinfó64-el is tudod monitorozni párhuzamosan, akár a ventilátor működést is.
A vetilátorszabályozásért több dolog is felelős, ezért nézd meg elsőre a fentieket légy szíves.
-
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ulius80 #13844 üzenetére
Szerintem kezelnie kellene a procit a gépezetnek, mondjuk ilyen megoldással még én sem találkoztam: Bios-ban nincs meg, de működik a laptop..
Nincs esetleg HBCD lemezed: mini XP (pedrive), vagy Linux disztró amin be tudnál boot-olni egy próba erejéig? Egy BIOS default a setup-ban ?
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Ulius80 #10227 üzenetére
Ez már nagyobb gondra utal így legalább kizárható a telepítés vagy a hdd hiba.Esetleg nyomj egy resetet ha van ilyen a gépeden.De ez már csak egy szalmaszál.
Továbbá írtad hogy cpu csere volt ha jól emlékszem,esetleg vissza kellene cserélni,simán lehet az a gond Ha gond van a cpu val nem ad képet a gép vagy be sem kapcsol.sőt most hogy utána gondolok 98% hogy ott lesz gond.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Ulius80 #10225 üzenetére
Szerintem vedd ki a hdd-t nézd meg megy e a gép rendeltetés szerűen Bios stb ,ha igen akkor formázd le a hdd-t egy másik gépben és kezd előröl,illetve hdd ki be szerelése után lehet el tudsz indítani egy telepítést.
Amíg a hdd ben van nem fogsz tudni belépni a biosba ,gombelem hiba kizárva szerintem. Újra telepítés , -
donjohnson
addikt
válasz
Ulius80 #10222 üzenetére
bios-ba be tudsz lépni azért az alatt az 5 másodperc alatt? bootolhatnál dvd-ről vagy pendrive-ról, hogy visszaállítsd a rendszert.
Krisz79: ha kevés a hely a C:-n vagy, ha windows újratelepítés utánra is meg akarod tartani a játékot, akkor mindenképp érdemes így csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest