- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
Pszihonaranc #12833 üzenetére
Persze, nem lesz semmi baja, ha akku nélkül használod.
-
Impressa
őstag
válasz
Pszihonaranc #12826 üzenetére
Hát köszi fiúk, akkor ez úgy néz ki, hogy továbbra is egy mítosz marad. Ahány ember annyi szokás, eddig 10 embertől 10 félét hallottam viszont mindegyiknek ugyanaz lett a végeredménye...
Minden akkumulátor amortizálódik, még akkor is, ha nem használod. Tehát bármit tehetsz vele, a benne lévő kémiai folyamatot nem tudod leállítani, max. csökkenteni.
(#12829) Nkboy igen, van. A LEM programban lehet beállítani. 60%-os töltöttségi szintre tölti fel az akkut, viszont csepptöltéssel nem bombázza. Elég lassú az akku önkisülése kb. 1%/nap jelenleg (ez az elején picit lassabb volt).
-
Krisz79
őstag
válasz
Pszihonaranc #12826 üzenetére
Az Én Lenovom 2 hónapos,de még nem volt aksi benne.
Lehet az sem használ az aksinak,szerintem előbb utóbb kimerül a szufla belőlle.
Lehet jót tenne Neki,ha fullra tölteném.??? -
Nkboy
senior tag
válasz
Pszihonaranc #12821 üzenetére
Én például, mindig kivettem ha tápról használtam. Havonta egyszer beraktam, lemerült, feltöltöttem, megint kivettem. Aztán bírt 2 évet!
-
Impressa
őstag
válasz
Mindenkinek más és más a tapasztalata: nekem a HP gépemben folyamatosan benne volt az akku, és 3 év után is 1-1,5 órás üzemidővel bírt, aztán a gépnek sanyi lett. A jelenlegi gépem levő akkunak (lassan 2 éves lesz), még mindig 4 óra feletti a működési ideje.
Ha rám hallgatsz, úgy használod, ahogy akarod.
Asszony 10 éves Asus gépében levő akku a mai napig bír kb. 30-40 percet, pedig folyamatosan töltőre volt/van csatlakoztatva (most a szülei használják).
-
Rivaul
addikt
válasz
Ha elolvastad a hsz-eket akkor láthatod hogy azokat az itt lévő "törzs" gárda, szakértő stb adta. Nem fognak tudni újabbat mondani csak annak a kedvéért aki újfent megkérdi. Ne értsd félre nem elmarasztaló jelleggel válaszolok s válaszoltam de ez a tény. Csak a tapasztalatait tudja leírni az ember. Én személy zerint kiszedem az akkut ha asztalon használom a gépet. 100ra töltve teszem mindezt. 2 hetente pedig lemerítem s újra töltöm. Én így csinálom
-
havri1
félisten
válasz
Nekem azok az akksik, amiket kiveszek a notiból, ha huzamosabb ideig nem használom, szóval ezek még a mai napig mennek 2h-t. Pl a mostani, anyám toshibája (nekem is van egy, abba halott). 3 éves, és jelenleg kis fényerővel még 2h-t elmegy.
Csak akkor használja, ha elmegy otthonról, amúgy akksi nélkül, tápról.
Viszont a másik, amit énb sose vettem ki, 1 év után 50% telseítményt tudott, 2 év után kuka.
Fujitsu amilo, 7 éves, akksija még 1h-t elmegy, 44%-os. (szintén kivéve ha nem használom)Viszont, úgy vettem észre, nem a benthagyott akksi teszi tönkre, hanem a sok ki be dugdosás. Minden töltés levesz egy ciklust, és ezzel csökken az élettartama.
-
Rivaul
addikt
válasz
Pszihonaranc #12749 üzenetére
Valami valóságalapja mégis csak kell hogy legyen ha már kis millió oldalon fent van s ennyien foglalkoznak vele. Nem tudom meddig marad így de legalább valaki igazolja a "mítoszt" személyesen is. Reméljük maradandó lesz.
-
Rivaul
addikt
válasz
Pszihonaranc #12711 üzenetére
Tessék ez nem olyan rossz minőségű mint amit te találtál.
-
Rivaul
addikt
válasz
Pszihonaranc #12709 üzenetére
Ez inkább csirkeáldozás mint konkrétum ha a véleményemre vagy kíváncsi. A kapirgálós módszer nekem már 1x bejött s egy hónapok óta halott vagy annak hitt pixelt felkeltett s eladásig elő se jött újra. Keresgéltem sokat a témában de én is azokat találtam anno mint te. Nah meg ezt amit írtam. Elvileg 20 perc alatt már kéne használnia amennyiben működik. Végignézni s várni a csodát azonban nem túl ajánlott
Én valami jobb minőségbe próbálnám mint amit találtál.
-
Rivaul
addikt
válasz
Pszihonaranc #12704 üzenetére
Ha "beragadt" akkor a pixel fixer jelzővel keress váltakozó színű videókat s hagyd futni egy darabig hátha.
Impressa Purhab
-
Tim82
félisten
válasz
Pszihonaranc #12593 üzenetére
esetleges pixelhibák tesztelése (fekete, fehér, szürke, piros, kék, zöld színű hátterekkel)
Pontosan erre találták ki a Dead Pixel Buddy nevű programot.
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #12593 üzenetére
Nézd, fél napot el lehetne tölteni a tesztelésekkel,hibakeresésekkel, de ennyi időt sem te, sem az eladó nem fog vesződni vele, ha van kiszemelt áldozat, akkor kérj képeket(jó minőségű)róla, mert ez egy kiindulási pont, hogy hogyan merre tovább, és nem ér meglepetés mint pl nálam volt, hogy nem kértem gépet, és horrorfilmbe illő látvány fogadott..
Amit te írtál, azok is lényegesek, főleg ha nagyobb sérülés, repedés van a gépen, akkor lehet következtetni hogy volt neki egy kis találkozása valami keményebb tárgyal.. millió dolgot lehetne még írni, de a fontosakat leírtam, amiket pillanatok alatt meg tudsz nézni, nem rabolva a saját, és az eladó idejét..
SSD-nél azért vihetsz egy ssdlife-t,elfér a pendrivon..
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #12591 üzenetére
Elsőnek is akár milyen gépről van szó, új,vagy régi, mindent elárul a kinézete, az esztétikai állapota, abból le lehet következtetni pár dolgot, természetesen a hibátlan küllem még nem jelenti azt hogy hibátlan a hardver,de sok mindent elárul mennyire vigyázva volt rá..
Zsanérok épek legyenek, ha már repedés van rajta, akkor sztornó,ha lötyög akkor még nem felejtős,alku tárgya!
Csavarokat nézd meg, szét e van a fejük darálva, esetek többségében ha régebbi gépről van szó, akkor volt már szétszedve, de ebből kiderülhet* hogy szakértő szedte e szét, vagy valami kókányMatyi..
Bekapcsoláskor érdemes körültekintően nézni a kijelzőt, fekete, illetve fehér háttérnél,ha pixelhiba van, akkor itt kiderülhet..
USB-n vitt általad letöltött Aida,vagy Everestet, vinyónál Sentinelt vigyél, próbáld ki,teszteld ha van rá lehetőség, ha nincs, old meg hogy legyen mód a kipróbálásra..
Dióhéjban ennyi..Természetesen ezek csak a rutin" műveletek..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pszihonaranc #12589 üzenetére
Próbálj ismerős (hozzáértő) segítségét kérni, mert olvasottakból tanulva, rutin nélkül nem lehet biztonsággal használt gépet venni!
-
Rivaul
addikt
válasz
Pszihonaranc #12578 üzenetére
Olvasgasd át a topicot, mivel nem egy hatalmas téma így valószínű fel lett sorolva mit kell nézni. ezen kívül csak típusonkénti figyelni valók vannak. Ez olyan mint a használt autó, meg van hogy mire kell figyelni de minden kocsinak meg van a maga egyedi típushibája is. Ha az alapok megvannak utána a kiszemelt noti topicját, illetve a márka topicját keresd+.
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #12578 üzenetére
Ha van új kérdés, akkor biztos hogy nem lesz kihalt
De ha visszaolvasod a hsz-eket, akkor ott leírják mire kell figyelni, első pár hozzászólás tartalmazza dióhéjban
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #12577 üzenetére
Várjunk csak egy pillanatot....ez egy kihalt topic
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #12575 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest