- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
akaido #16249 üzenetére
Válaszokat nem igazán értem elsőre. Dell -support illesztőivel működnie kell a notinak, de ha nem így lenne, akkor Linux alatt biztosan felismerné a videokártyát amennyiben nem sérült a BIOS. Ahogy emlékszem, tiszta telepítés mellett ott volt a GPU, de elutasításra került az illesztő telepítése.
Annak működnie kell! IGP nélkül ne üzemeljen egy XPS..
Install előtt nem volt gond a notival?
-
Dell XPS
veterán
válasz
akaido #16183 üzenetére
Milyen előzménnyel jött a noti? Nem az illesztőkkel van baj, a probléma ott lehet ha inicializálás során hamis eszköz infó áll rendelkezésre, és így soha nem fogja felismerni a videokártyát, vagy tényleg hibás a GPU a processzorban. Én nem találkoztam csak AMD-és procinál (APU), simán működik úgy, hogy közben hibázik a megjelenítés. Alapból telepíti bármelyik OS a driver-ket, így ezzel nem nagyon szokott probléma lenne, a teljesítmény már másik kérdés.
Ugye nincs előtelepített változat a merevlemezen?
Érdekesség a hibára vonatkozóan:
Kipróbáltam, hogy egy friss telepítés után áttettem másik típusú laptopba is a merevlemezt. Illesztő programok települtek megfelelően egy kivételével; Intel GPU. Egyébként hibátlanúl müködott minden. Addig lett volna érdekes számomra amíg kipróbálom GPU- váltást, hőmérsékleti teszt, stb, de nem tudtam megoldani, itt jött a szokás fenti üzenet, és nem tudtam egyik IGP driver-t sem telepíteni.
Az már gázos amikor az OS által felajánlott driver-t sem telepíti. -
Dell XPS
veterán
válasz
akaido #16178 üzenetére
Persze, mindig az IGP-t látja amíg nincs terhelve, optimalizálva. Tényleg érdekes amit visszajelzel. Olyan esetekben tapasztaltam ezt meg, amikor "hibás" volt az OS, vagy nem fogadta el a legfrissebb verziót a videokártya, illetve a gyári support oldali illesztővel működött megfelelően, érthető okokból. Ez utóbbi is inkább az AMD -re jellemző.
Amikor nem telepíti IGP illesztő programját semmiképpen ("ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek"), akkor én windows hibára gondolnék elsőre. Nyilván lehet hardver probléma is, de ezt kizárnám ha működőképesen kapom a gépet.Mivel három rendszeren is tapasztaltad, így kicsit elbizonytalanodtam, de továbbra is vannak fenntartásaim az OS-el kapcsolatosan.
-
Dell XPS
veterán
válasz
akaido #16166 üzenetére
Szia,
Az sajnos mai napig betegség, hogy megfelelő Intel- ATI párosítást kihozzunk, de Intel- nVidia viszonyában nem szabadna ilyen problémáknak lenni - elvileg.
DDU-val távolítsd el a GPU illesztőt, majd szedd le a DELL support oldaláról a megfelelő verziót, és utána jöhet a dGPU.
Frissítésekkel elátott, személyre szabott telepítő médiák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest