- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béló
aktív tag
válasz
Pyttawrx #40178 üzenetére
Köszönöm a választ! @Pyttarx és @Hosssszu
240 gb Patriot ssd van benne és 1TB HDD, 4 x 2gb ram társaságában.
A gép csak archiválásra volt használva, de most a kényszerű otthonlét miatt inkább ezen próbálok dolgozni, és erre a p8400 már kevésnek tűnik.A hűtő elég csendes és a gép qx9300-ig támogatja a processzorokat, persze ennek a processzornak már irreálisan magas ára van.
Inkább itt az a kérdés számomra hogy a magasabb órajelű kétmagos vagy az alacsonyabb órajelű 4 magos a jobb döntés?
A táp 240 W-os, így az nem probléma. -
Girmin93
tag
válasz
Pyttawrx #40151 üzenetére
akkor ezzel kapcsolatosan most én is kérdeznék.
2.4Ghz-en hogyan lehet 100Mbit-nél többet átvinni laptopon keresztül wifi kapcsolaton?
Toshiba C855 laposom van, Intel 7260 ac-s wlan kari van benne.
Telekomos modem, ha 2.4/5Ghz mix van beállítva valamiért csak a 2.4Ghz-et akarja erőltetni( gondolom a jobb jelerősség miatt, mert az 5 Ghz kisebb terjedésű) de itt a 150mbitből csak 89-94mbit-et akar átvinni, de 5Ghz-en minden további nélkül átviszi a 150-et. (ez minden csatornán így van végig próbálgattam)
Lenovo Y520 beépített wifijénél ugyanez a helyzet..
UPC-s modemnél ugyanez volt, egyszerűen 94nél több nem jött át 2.4Ghz-en, de 5Ghz-en minden probléma nélkül megy. Több ismerősöm is jelezte, hogy wifin 2.4Ghz-en 100Mbitnél több nem jön át sehogy. -
-
Myers
senior tag
válasz
Pyttawrx #40096 üzenetére
A benne lévő speakernél többet tudó hangszóró kellene. Bizonyos videóknál maxon is halk, vagy már recseg.
Compaq 610
Ó de jó, hogy megnéztem! Ott van a laptop oldalán a Jack dugó!!!Komolyan, tegnap körbenéztem az oldalain és nem láttam, ma meg ott van.
Na de ettől függetlenül, akkor ezek az USB->jack konverterek alkalmasak hangfal meghajtásra is? Van jelentősége, hogy milyen árkategóriájút veszek? 1-10 dollárig vannak, vagy teljesen véletlenszerű, hogy melyik válik be?
(#40097) w.miki
Az is egy lehetőség. De van egy "10 centis" hangszórópárom, jackes, még talán valami hálózati adapter is van hozzá, lehetőség szerint akkor már azt használnám. De ahogy írtam, közben megoldódott, mert megtaláltam a jack-et a laptopon. -
w.miki
veterán
válasz
Pyttawrx #40090 üzenetére
Hosszú í hol van az US billentyűzeteken?
Mennyire macera ilyet használni EU-s bill. helyett?Gondolkodom egy CHUWI HeroBook Pro laptopon, ami US billentyűzetes, de akciós.
Ennyiért nem láttam itthon hasonlót. -
Loccze
tag
válasz
Pyttawrx #39968 üzenetére
Toshiba C50B -re kötöttem rá. 15,6os (nem slim, bár a neten a kereső azt hozza) kijelzővel hibátlanul megy.
És valami régebbi acer kijelzje valami ilyesmi arra nem emlékszem pontosan.
https://www.overclockers.co.uk/acer-aspire-7735g-intel-core-2-duo-t6500-2.10ghz-17.3-led-laptop-vista-home-premium-lx.pc70x.007-lt-135-ac.htmlKésőbb a kijelző hátulját esetleg meg tudom nézni.
-
Thome
veterán
válasz
Pyttawrx #39934 üzenetére
Sima WIn7 usb/dvd tool-lal nem bootolt be.
Rufus-szal sikerült.1909-es ISO, ennél nem nagyon van frissebb.
Most próbálok másik ISO-t, hátha valami átok frissítés keni szét.
Ez az egész gép egy átok, Lenovoval már szívtam egy párszor.
Btw amikor beindul az installer, nincs TP. F6 megnyom, és előjön. Szóval valami bug lesz ez, a rosszabbik fajtából.
-
Thome
veterán
válasz
Pyttawrx #39932 üzenetére
Pontosan, nem véletlen írtam.
Nem volt rajta usb-s egér.Túl vagyok ezen a videón is, hardverileg nem látja, tehát nem tudok mit enable-re kapcsolni.
Most jön a BIOS frissítés, ha ez sem, akkor elkezdhetek agyalni, hogy milyen folyékony segédanyaggal melegítem fel 1000-1100 fokra...
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #39899 üzenetére
na, kis update, ha erdekel.
VGA porttal mukodik a kulso monitorom, ugyan csak fHD-ig, de megy. (meg is lepett, h odaig tud skalazodni azzal az ezer eves szabvannyal!) DP-n szinten, HDMI-n nem akar egyedul tovabbra sem.
viszont HDMI megy a ceges laposommal.sz'al en tovabbra is csati/videokarira gyanakszom.
egy ket restart utan, illetve a beepitett kijelzovel egyutt is mennek azok, amiket fentebb taglaltam, h mukodnek.
amit meg eszrevettem, h most a hangeroszabalyzonal a DP csatlakozas ota Nvidia HD Audio-t ir, mint elsodleges audioeszkozt, HDMI-nel nem ez volt, ha jol remlik, Intel-t irt. ez gondolom azt jelenti, h a ket csati a ket kulon vga-ra van kotve?
egyeb tipp/otlet esetleg, mit nezzek/probaljak?
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #39894 üzenetére
pontosan. es total random, mikor van kep, mikor nincs, tegnap este pl kb 8 ujrainditas utan is volt kep, meg ha rendes "power cycle" is volt.
vasarnap meg kb 10 inditas utan volt hajlando egyaltalan kepet adni a sajat kijelzojere.
szerzek meg ma be VGA to VGA kabelt, meg hazaviszem tesztelni a monitorral a munkas laposomat, ha nem jutok elorebb, behozom meloba a privat laposom, itt van jopar monitor, amivel tudom tesztelni, tobbfele csatlakozasi moddal.
ezen, meg a FurMark-on kivul nicns mas otletem, mit kene meg esetleg tennem, vagy tesztelnem, de ha van otleted, szivesen fogadom.
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #39890 üzenetére
remek, ettol tartottam
VGA-t, amire en tippelek egy ideje, mivel vagy mikkel lehet tesztelni? avagy mi(ke)t tudok csinalni vele? nemreg jatszottam a laposon vagy egy fel orat, igaz, regebbi (10+ eves) NFS-el, de ment hiba nelkul.
az LCD-t en azert tennem hatra a listan, mert most is a laposon irom ezt a hsz-t, es a LCD most muxik f.szan. de persze javits ki, ha tevedek.
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #39887 üzenetére
Ok, akkor varok.
Kozben vagy 10x mar ujrainditottam a lapost, mert nem birtam rajonni, melyik a BIOS meg a boot menu billentyu, elobbit reseteltem, egyelore hibatlanul indul a built-in display, de a kulsot win alatt tovabbra sem ismeri fel.
Nezem linux alatt, hatha valtozas van
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #39879 üzenetére
uhh, varjal, ennek utana kell gugliznom
sose hasznaltam meg Linuxot, plane nem ilyen on-the-go-t.nezem.
szerk: ja, azt meg hozzatennem, h amikor nem "indul" a beepitett kijelzom, akkor nem csak a Win toltesekor, hanem mar maga a gyarto UEFI/BIOS logojat sem mutatja. total fekete, csak hattervilagitas van.
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #39877 üzenetére
zsir.
akkor megprobalom osszeszedni, elore is elnezest, ha kisse hosszu lesz.
van az adatlapomon szereplo Clevom, a szinten adatlapomon talalhato BenQ monitorral hasznalom par hete, utobbit nemreg szereztem be. altalaban ugy hasznaltam, hogy kikuldtem HDMI-n a kepet, a beepitett monitort meg lekapcsoltam, csak a billentyuzetet hasznaltam.
tegnap delutan egy YT review-ot neztem a BenQ-rol, mert nem birtam rajonni, h mi lehet kozepen az a ket, kis kameranak latszo kocka. kiderult, h azok kozelseg, meg fenyerzekelo szenzorok. utobbi funkcio tok jol jonne szamomra, imadom a mobilokban is. bekapcsoltam, par percig tesztelgettem, nem lattam kulonbseget, hat vissza kikapcsoltam oket a monitor menujeben.
utana ossze akartam hasonlitani keptukrozessel, melyik monitoron hogy mutat az adott video (AMVA vs IPS), emlekszem, a beallitasokban atallitottam arra, h mindket megjelenitot hasznalja, de miutan tobbszor is leokeztam, ugyanugy visszaallt egybol/maradt a meglevo, 'csak a kulsos monitor hasznalata' opcion.
nem ertettem az okat, bar gyanus volt, dobtam a laptopnak egy restartot, es azota tart a kalvariam, miszerint a kulso monitorom nem kap kepet HDMI-rol, es a belso monitorom is jopar ujrainditast kovetoen kap csak kepet. olyankor mukodik hibatlanul, kapott jatek-, meg FurMark tesztet, megy hibatlanul.szereztem be uj, bontatlan HDMI kapelt, azzal sem megy a kulso. kivettem vinyot, memoriakat, akksit, inditottam lapost, ugy sem adott kepet a sajat monitora. probaltam egy modullal, ugy sem, visszaraktam mindent, egy ket restart utan mukodott. leszedtem csokkentett modban legutobbi update-et, VGA drivert, amit aztan visszarkatam, semmi valtozas. nappaliban levo 4K TV-re rakotottem a lapost HDMI-vel, amikor epp hajlando volt a sajat kijelzoje mukodni, egybol hallottam az 'uj hardver csatlakoztatasa' hangot, es ment is mindketto, tukrozessel. miutan ujrainditottam, akkor mar csak a TV-re kuldte ki a jelet, a belso monitor fekete maradt, el is tunt a beallitasok kozul a ket monitoros lehetoseg.
lovesem sincs, mitol lehet ez az ad-hoc mukodes. gyanakodtam HDMI csatira, de a TV ment rola. holnap kolcsonzok egy VGA kabelt, es azzal is megprobalom. jelenleg videokartyara gyanakszom, de akkor meg miert van ez a total random jellegu mukodes? nem teljesen doglottnek kene lennie?
a belso kijelzo vagy egy honapja volt cserelve vattaujra.amikor nem mukodik a sajat kijelzom, akkor is hallom a 'hardver csatlakoztatasa' hangot inditaskor (wireless eger), meg latom a vinyo LED-et dolgozni. sz'al a gep megy, csak valamiert nem kuld jelet?
en nem hiszem, h a szenzoros tesztemnek lenne hozza barmi koze, nem latom az osszefuggest.valakinek tipp, vagy otletek, mit nem latok, mit probaljak, netan valami logok, amik rogzithetik az esetleges hibakodot, ha van?
megorjit, h itt b*szakszik nekem.koszonom, aki elolvasta, es meg segiteni is probal.
-
válasz
Pyttawrx #39869 üzenetére
Illetve 2 inkább:
Two memory module slots (Intel Core processors):
Memory is non-customer accessible/non-upgradeable
...
DDR4-2133 dual channel support (i7-7500U, i3-7020U processors)
Supports up to 16 GB of system RAM in the following configurations:
● 16384 MB (8192 MB×2) ● 12288 MB (8192 MB×1 + 4096 MB×1) ● 8192 MB (8192 MB×1 + 4096×2) ● 4096 MB (4096 MB×1 or 2048×2) -
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #39777 üzenetére
Tisztítás nem segített a bill.-n.
Mondtam, annyit nem ér (bár PH-n nem is néztem, csak bolti árakat.)
CPU paszta full száraz volt és kemény, GPU pad meg széttört és full száraz, így mind2 cserélve lett, alapos tisztítás után.
USB-s bill.-l még pár évig eldöcög, de újabbra csere sem ártana a lánynak fősulira -
-
Shingen
addikt
válasz
Pyttawrx #39773 üzenetére
Tesomé a gép, nincs nálam, így nem tudom biosba be lehet e lépni, tesom meg csaj és béna az infohoz.
Ssd nem kingstone vettem anno, de már nem tudom milyen márka.És ez a 6 restart esetén nem is indul a gép?
6. után indult csak el a win, addig csak a fekete képernyő volt. -
Shingen
addikt
válasz
Pyttawrx #39769 üzenetére
Most vettünk bele zsír új ssd, arra lett rárakva a win.
Ez kb. 1 hónapja volt.
Még az ssd csere előtt is csinálta már ezt tesom szerint, de akkor még ennyire nem volt durva a helyzet 6 restart után jöjjön be a win.
Akkor max 2 után bejött.
Ssd zsír új, rammal nem volt probléma, ezért csak alaplapra gyanakodok. -
wolfman
veterán
válasz
Pyttawrx #39736 üzenetére
Mobile Intel 945GM Express
Letöltöttem egy USER MANUAL-t, ebben a következő két sort lehet olvasni:
'Maximum Memory supported: up to 4 GB at 400, 533 and 667 MHz'
...
'256-Mb, 512-Mb and 1-Gb memory technologies supported'Most akkor mi az igaz? De a Bios lát 3Gb-ot, szóval gondolom kezelnie kéne, nem csak kettőt.
(#39739) Dell XPS:
Milyen hülye megoldás ez, hogy 3? AMD-nél volt régen ez a páratlan ramkezelés, Intelnél elég idegen. -
wolfman
veterán
válasz
Pyttawrx #39731 üzenetére
64bit-es windows 10 Pro van rajta. De ilyenkor a BIOS-ban 4Gb-ot kellene mutasson, de egyel kevesebbet lát, független attól mennyit használ a VGA belőle. A windows meg azt mutatja, hogy 4Gb a telepített memória, de csak 2Gb-ot használ. Ha a VGA 1-et használ, akkor itt is 3Gb-ot kellene írjon, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest