- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hosssszu
őstag
-
-
törölt tag
válasz
tserrof77 #33380 üzenetére
bios-ban és win telepítés első körben van kép, az első újraindítás után csak villog a kijelző. win 7 és win 10 szűz telepítésnél egyaránt, recovery és win 10 upgrade-nél nem volt ilyen, de ugye már nulláztam az amúgy is használhatatlan win 7 pro telepítőjét.
az sshd új nekem, még ebben is látok "fantáziát", amiért csak az ssd részre hajlandó rakni az 500 megás boot partíciót. 10-20 perc guglizással és samsung support oldal nézegetéssel sem találtam bios-t hozzá, vagyis jelenleg a win alapú bios update progival kitörölhetem.
bios-ban nincs lehetőség lekapcsolni a dedikált vga-t, így ha az a hiba forrása, akkor kb kuka az egész (1200€ volt). nem csodálkoznék, ha bga-s lenne a vga, mert gyalázatosan gyenge hűtés van a gépben, még a 45 wattos procinak is kevés lenne szerintem, és még egy dedikált kártyát is el kéne bírnia. újrapasztázás után is pár perc alatt throttilingolt levett alsó burkolattal (kijelzőn "feküdt" a gép egy rövid teszt erejéig). -
-
Szaszati
tag
-
válasz
tserrof77 #33205 üzenetére
A különféle Windows7 verziók között érdemi különbség nem nagyon van erőforrásigény tekintetében, szóval inkább teljes verziót tegyen fel, amiben minden beállításhoz hozzáfér; másrészt a "Home" az nem takar semmit, abból konkrétan pont kétféle van, gondolom nem a Basicre, hanem a Professionalra gondoltál.
A loadert pedig ne ajánlgasd itt a Prohardveren, max privátban, mert valakinek szemet szúr és megkér, h ne használd a fórumot többet.
w.miki:
Az E-450-es CPU az az AMD Brazos platformjához tartozó, netbookokba való AMD processzor, annak idején elég jól sikerültnek ítélte a szakma, az Intel féle Atomnál nagyságrendekkel hatékonyabb volt, az már más kérdés, h nem 15"-os laptopokba kellett volna építeni. :/
Ezért tűnik lassúnak. Tegyél alá SSD-t, az némileg megdobja a sebességét.Tiny Win7-et kipróbálhatod, bár ha jól emlékszek, csak 32bites van belőle; de sanszos, h nehezen megy fel rá, mert nemcsak a Win erőforrásigényét sikerült lecsökkenteni a készítőnek, hanem a telepítőkészlet drivereinek mennyiségét is, így lehet már telepítés megkezdésekor hiányzó driverhibába ütközöl.
A Mag-ra tudok meghívót küldeni, ha még nem vagy fent, ott elérhető.Egyébként használtam ilyen gépet, még a régebbi E-350-essel is jól ment a Win7 (Ultimate, ha már a verzióknál tartunk), szóval nem kell félni tőle, de mondjuk egy pdf megnyitásával felülsz a sz×pórollerre, sajnos ez a platform csak erre elég.
-
iltirisz
csendes tag
-
NEMO1968
őstag
-
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
tserrof77 #32827 üzenetére
Már tartok ott, hogy látom a régi besárgult csövet, a cseréhez pedig csak egy kicsit kell jobban szétnyitnom a kijelzőt.
Egyébként a csomagolásra azt írják, hogy a lámpatestek buborék fóliában, az meg egy nagyobb PVC csőben lesznek feladva. Szóval akár esélyes is lehet, hogy épségben ideér. Most épp azon alkudozom az eladóval, hogy ne 4-et, csak 2-őt adjon feleannyiért. Bár lehet, ha 4-et veszek, úgy nagyobb eséllyel találok ép lámpatestet a csomagban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tserrof77 #32820 üzenetére
Most szedtem szét a noti képernyőjét, már csak az inverter vezérlésére is 6 eret használ:
Valószínűleg egyébként fizikailag sem férne el a fent linkelt LED sor vezérlő panelje. Van itt viszont egy 220 mm-es single strip is, ami vékonyabb és panelja is szinte pont megfelelő méretű, de a LED sor rövidebb is (a képernyő ~27 cm széles).
Nehéz ügy. Lehet, hogy komplett képernyő csere lesz a vége.
Hacsak nem találok pont bele való csere csövet.
(#32822) Papooo
Most veszek bele T7200 Core 2 Duo procit 1450 Ft-ért (most egy T2050-es Core Duo van benne).Az a baj, hogy ilyen méretben vagy nagyon drága laptopok vannak, vagy használhatatlanul sz@rok, ennek meg olyan kis masszív a háza, hogy sajnálnám kidobni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tserrof77 #32818 üzenetére
Igen, ezt már én is néztem, ez pont az a ~21 eFt-os kategória (15k a panel + 6k a szállítás), amit én is írtam.
Viszont találtam most egy 355 mm-es dupla LED csíkot pontosan ilyen CCFL-to-LED konverzióhoz 2,5 eFt-ért, ami ráadásul méretre is vágható. Szétkapom a notit, hogy beférne-e ez a cucc, ha igen, teszek egy próbát. Túl sokat nem veszíthetek, legfeljebb a végén mégis vennem kell egy komplett panelt.
Köszi szépen.
-
válasz
tserrof77 #32780 üzenetére
Egy Aces 5730Z és egy Packard Bell EasyNote TM81-RB-120HG laptophoz.
Valamint kipróbálnánk egy DC csatlakozóval is ellátott régebbi mini hifivel is.
A pótfej az olyan dolog (gondolnám), hogy olyat is lehet találni Ali-n, ami nincs ehhez a tokhoz és szintén USB-s tud lenni a másik vége és akkor azokhoz a laptopokhoz is fog úgy passzolni.
-
adika4444
addikt
válasz
tserrof77 #32758 üzenetére
2014 decemberi, ez már nem garis, ráadásul a második év is csak sw garancia tehát akkor is harcolni kéne a szavatosságért...
Akkor valahogy olyan magasak árak mint sejtettem, inkább keresem az utódját, ennek meg majd szánok valami hozzáillő feladatkört...
Köszi az infókat! -
kóóó
aktív tag
válasz
tserrof77 #32654 üzenetére
Egyedul a fast boot es a turbo cpu-ra nyontam enabledet biosban. Azt gondoltam gyorsabb lesz tole a gep, a tobbi csak sima telepites volt.
A toshiba oldalan kerestem, de nem dobott ki semmit. Vagy csak en vagyok a bena. Egy masik oldalon talaltam par dolgot, de nem engedte letolteni, na meg azt se tudom mik kellenek igazabol.
Probaltam a Driver Utility, keritettem serialt hozza, de az se tolt le semmit, hiaba talal, nem tudja letolteni. -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
tserrof77 #32646 üzenetére
Nekiugrottam végül vákumszoba nélkül.
Sok veszteni valóm nem volt, mert iszonyatosan poros volt és nagyon idegesített, új kijelzőt meg nem érné meg venni bele, mert egy régi Turion X2-es laptop ami amúgy is ingyen volt.
Nem mondom, hogy tökéletes lett, mert 1-2 porszem maradt benne, de azok már a fóliák között vannak, annyira meg nem bontottam szét. A nagyja viszont a háttérvilágítás és az LCD között volt (ez az undorító barna dohányos összeállt por) és most csak nagyon közelről nézve látszik.
Mindenesetre aki ilyesmire vállalkozik az készüljön fel, hogy hatalmas sz*pás.
-
marilllyo
veterán
válasz
tserrof77 #32453 üzenetére
Nos ez egy Lenovo y50-70
Amit sikerült kiderítenem közben, hogy ubuntu live pendiről is bebootoltam és azon is ezt csinálja.De!! Egy külső HDD-t használok usb3-mon. Ezen van Google drive és erre töltök torrentet direktbe. Egyelőre úgy néz ki csak ezzel az egy hddvel csinálja. Másik kettőt is rápróbáltam. Azokkal nincs gond. Még egy hónapig garis a gépem úgyhogy jó lenne kiderítenem mi a gond.
-
lumosnina
tag
válasz
tserrof77 #32396 üzenetére
CPU FAN hibat nem ir, mert mar beindul. Ott sztem csak kontakt hiba volt. A diagot probaltam lefuttatni, de nem megy vegig, kikapcsol a gep. Akkor lehet, hogy a hocso lyukas...bele nezek ma. Bar nem biztos, hogy szemmel lathato lesz a lyuk, igaz? Lehet inkabb egy komplett hutest kellene ra vennem probabol. Annyit meg meger nekem.
-
Emu
őstag
válasz
tserrof77 #32298 üzenetére
A szervizes memóriája már nem a régi, mert nyáron kitakarította, meg újrapasztázta és azóta alig volt használva
De köszönöm az ajánlást, lehet felkeresem személyesen is.
@Papooo: Neked is köszönöm, pont ez miatt vívódom magammal, mert a gépnek lassan már csak eszmei értéke van (diploma pénzből vettem). Először megpróbálkozom az újrahúzással, aztán ha továbbra sem lesz igazi, akkor felkeresem a helyi ismerős szervizest.
-
vJokka
aktív tag
válasz
tserrof77 #32084 üzenetére
Két Win7 volt a gépemen, egy amivel kaptam a gépet, majd később mikor vettem bele msata-s ssd-t, akkor arra is raktam egyet, de azon kékhalálozott a lenovo energy managment, így a régi win-t használtam (meg azon van egy progi amit napi szinten használtam, viszont nem volt lehetőségem az új winre telepíteni). Amikor kijött a Win10, akkor az ssd-s win-t frissítettem, és már eleve ez az 55%-os mód volt rajta beállítva, és mivel azóta főleg asztali módban használom, ezért nem is piszkáltam. Szóval úgy néz ki, hogy az lehet amit Flowtation is írt.
Közben kipróbáltam akku nélkül, és ugyan úgy átváltja a sémát. Érdekes, hogy délután játszottam kb fél órát (akku bent volt) és miután átváltotta teljesítménycentrikusra, visszaállítottam kiegyensúlyozottra és úgy is maradt. Szóval nagyon nem értem, hogy mi alapján váltogatja. -
Flowtation
őstag
válasz
tserrof77 #32086 üzenetére
Csak érdekességként, olyannyira fura a lenovo energy management, hogy én anno win alatt felraktam a gyári drivert, beállítottam a 60%-os akku kímélő üzemmódot, azóta váltottam linuxra (több is volt fent, kb 5-6 disztró) és mindegyik maxnak vette az értéket. Utána kérdeztem a megfelelő topicban, azt a választ kaptam, hogy a program valahogy hardveresen állitja ezt be, és mivel linux alá nincs energy driver, marad a win felrakás, ha ki akarom kapcsolni...
-
vJokka
aktív tag
válasz
tserrof77 #32077 üzenetére
Win10 saját sémák. Miután frissítettem Win10-re, az energymanagement progi ment a levesbe.
[link] ez meg elméletileg nem támogatja az Y580-as szériát.
Voltak melegedési problémák, ezért a proci max teljesítményét visszavettem 90%-ra (mindkét sémánál ez van megadva).(#32080) Kbali: Eddig nekem sem csinálta, kb. egy hete kezdte ezt a mizériát. Az utóbbi fél évben csak hálózatról használtam.
-
ghostrider20
tag
válasz
tserrof77 #31938 üzenetére
Lassan már mindent kipróbáltam egyszerűen megállt nem lehet ,hogy olyan sokszor próbálkoztam már hogy mostmár törölnöm kellene a particiót de fullra nem elég neki a diskpart?
létezhet hogy valami szemetet rajta hagyott?
Mert már a 8. próbálkozásom ma és nem ..
Szépen leformáz mindent létrehoz mindent erre mikor már csak telepíteni kellene akkor kiírja a faszságait!
HDD hibátlan -
Chaser
legenda
válasz
tserrof77 #31941 üzenetére
nem tudtam, hogy 1866-os, 1600-osként vettem ( : azt se tudtam van mobilban ilyen ram
1,35v-os, előző is az volt vagy 1,5-es, passz, van egy doboz ramomegyébként nem felesleges, az igp-nek biztos jót tesz, egyébként persze mindegy
cpu csere óta nem volt még baj, koppkopp
-
Chaser
legenda
válasz
tserrof77 #31939 üzenetére
erre nincs ötleted?
"használ valaki 1866-os ramot ivy i5 mellett?
pár napja pattintottam be egy 8570-be, hirtelen tetű lassú lett még hang is szaggat ( : 16gb rammal és ssd-vel, cpu 1200mhz és nem megy feljebb sehogy
win újra húz, változás semmi, uksi törés, lap, cpu, bios? cpu-t cseréltem és azóta 1200mhz-en is villám. gondolkoztam nem-e esetleg a magasabb órajelű ram ölte meg a cpu ram vezérlőjét, mert előtte semmi baja nem volt, jó lenne ha ez a cpu már életben maradna:d
"
mobil cpu, és sodimm ramok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest