-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
TeeJay #44459 üzenetére
2 fajta szabvány van .nincsennek speciális vastagságú dvd-k (egy két spéci gép de azokat hagyjuk)
Tiedéből könnyű kivenni. Itt egy video.
Nem kell teljesen szétszedni a notit. Ha a tetejére forditod , a hátulja kellös közepén van egy csavar ami a billentyüzetet tartja és mellette balra kicsit lent a dvd-t.
Azt kicsavarod és ( 2.30-nál a videóban is láthatod )simán kihúzható oldalra az egész.
(ha elötte kinyitod a dvd-t ógy sokkal könnyebb)
Ha a kezedben van akkor lemérheted/láthatod hogy 9,5 ös-e (1/2mm nem számít)
Ami kicsit trükkösebb az első műanyag takaró lemez lepattingatása a dvd-ről ,hogy át tudd tenni a caddy-ra... Ha nem sikerül ott a pillanatragasztó ,ha letöröd a füleket -
ricsi99
addikt
válasz
TeeJay #42756 üzenetére
1. kérdésedre akkor meg van a válasz.
2. kérdésre pedig ,hogy másik géppel és külső "bios" íróval....
Ennek hátránya hogy addig kell bontani a gépet amig az alaplapi bios chipp-hez nem fér az ember... ha esetleg (50%-50%) a lapon nem lehet megírni ,akkor ki kell szedni a lapot , leforrasztani a "bios-ic-t" , újra írni ,visszaforrasztani ,összerakni.... te géped meg amúgy sem leányálom szétszedni....
Amúgy gyárilag látnia illik a gyárilag összerakott cuccokat a bios-nak....
Vagy sérült már a chipp is lehet... filléres cucc az is de csak a fentebb leírt módszerrel lehet cserélni/írni... -
The DJ
addikt
válasz
TeeJay #42754 üzenetére
Kell neki egy branding.
Ezzel tudod megoldani: [link]
20 indításod van rá. Minden on/off egyet hozzáad a számlálóhoz, ha ez letelik lezár és szoftveresen nem lesz végrehajtható a folyamat. Elég komplex dolog, rég csináltam, de nem lehetetlen, nagyja megoldható Winből is, de van amihez boot USB pendrive kell emlékeim szerint. Kis utánaolvasással kivitelezhető.
-
-
dugo_
veterán
válasz
TeeJay #33906 üzenetére
A műanyagkeretesek egy fokkal pontosabbak, plusz ez alulról tartja a HDD-t:
https://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-9-5mm-Universal-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-MU7/112469967403Nekem volt olyanom, amit nem is kellett lecsavarozni, hanem gumibakok tartották a lemezt oldalról, az még jobb volt.
De a full fémmel csak egyszer volt bajom, amikor a Thinkpad magnézium vázába nem akart beleférni egy pontatlanság miatt. Egy ütés óráskalapáccsal a sarkokra és a helyén is volt. Ennyit simán megér, hogy ne kelljen több ezret fizetnem érte.
ODD-előlapot csak ritkán szerelek át, mert én meg pont azt tapasztalom, hogy azoknak van olyan gagyi füle, hogy egyből letörik, amikor le akarom szedni a notiról.
Ebből a szempontból én tök oké vagyok azzal, amihez jár ez az univerzális vakfedél:
https://www.ebay.com/itm/9-5mm-Universal-SATA-2nd-HDD-SSD-Hard-Drive-Caddy-for-CD-DVD-ROM-ODD-Optical-Bay/332412298552 -
-
lionshamlet
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz
TeeJay #33606 üzenetére
Nekem még nem volt gondom utángyártott töltővel, pedig megfordult már pár laptop a kezemben, volt amit szándékosan utángyártottal használtam, mert 90-es volt, és nem melegedett mint a gyári 65-ös.
Azt azért elismerem, hogy ha egy 200k környéki árú új géphez kellene vennem, akkor inkább egy eredetit vennék. -
Dell XPS
veterán
válasz
TeeJay #15093 üzenetére
Nem drámai, inkább csak zavaró az 50° körüli kapcsolgatása. Pont van nálam egy ugyanilyen típus, amely 15 perc után: CPU: 58°-57° GPU: 59°
Elképzelhetőnek tartom, hogy egy ventilátor tisztítás is elég lenne a gépezetnek (spray), de ha szétszeded, egy pasztázás sosem árthat. Három "lapkát" kell pasztáznád, abból kettő a processzoron van ( + északi híd ), és elég lesz a szürke paszta mennyisége is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
TeeJay #15091 üzenetére
Mindenképpen érdemes, vigyázz az csavarok sorrendjére (kijelző, bottom case), mert az alsó ház zsanértartói könnyen repednek, sérülnek. A heatpipe lamelláinál is nagyon sok porcica képződik, érdemes a rögzítő szalagot megbontani, és úgy kitakarítani a ventilátort.
Tudsz egy képet lőni a hőmérsékleti tartományokról 5 perc terheléssel (AIDA64)?
-
-
mutyuru
aktív tag
Nekem az egy eves Lenovo T430-ba van Hitachi 500-as. A hangos parkolas teljesen igaz. Sot amikor eloszor a kezembe kaptam, akkor meg is ijedtem, hogy vinyo kuka. Rementem HDTune-nal, de semmit nem talalt es azota is mukodik rendesen. Mar megbekeltem a hanggal, de jovo heten egyebkent is cserelem az OS vinyot SSD-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- MacBook Pro 14" M1 Max/32GB/1TB/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4319
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged