- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
Fleed
aktív tag
válasz
Dell XPS #46166 üzenetére
Biosban nem állítottam semmit, max a boot prioritást. Az a gond, hogy már be se jön a bios, mert megakad a gép itt.
-
vbbb
őstag
-
vbbb
őstag
válasz
Dell XPS #46187 üzenetére
Szia!
Igen, én is így terveztem. Ledobni mindent róla ami nem kell az induláshoz.
Ez is megvolt: Dell inspiron N5040 does not turn on. The on/off indicator is blinking.
Miután ezt elvégeztem nem történt semmi, de a próbálgatások közepette bejött a hibakódot jelző 3 rövid csipogás szünet megint 3 rövid csipogás.
Most hunyok egyet és bontogatok kicsit, majd visszatérek a másikhoz az ACER-hez, hogy csavargassak kicsit azon is.
Az legalább már szét van szedve... -
Melorin
addikt
válasz
Dell XPS #46166 üzenetére
Compaq CQ57 notim van kölcsön, és nagyon lassúnak érzem. Elindítom a Chrome-ot, és egy csomó idő, mire valóban elkezdhetek netezni, olyan lassan tér magához, be sem bírok kattintani a címsorba. Böngészés közben pedig mielőtt teljesen betöltődne az oldal, nem lehet legörgetni az oldalt, úgy akad.
Pedig 4GB RAM van benne, 2 magos proci és a HDD amúgy nem lassú. Ennyit tudna a gép?
Win7 64bit rendszer van. -
Astrasattila
tag
válasz
Dell XPS #46072 üzenetére
Bocsi, tegnap már nem voltam itt! Gyárilag igen, free dos volt a gép. Ma nem tudom megkérdezni, hogy ez a program fönt van vagy sem. Mi lenne ez az energy management amúgy? Azt értem, hogy energiagazdálkodás, de mi köze ennek a gyorsbillentyűkhöz? Vagy a hiányzó driverhez írtad? Én tuti, hogy az eszközkezelőben beadtam neki, mikor kerestem a hiányzó drivert.
-
-
Fleed
aktív tag
válasz
Dell XPS #46063 üzenetére
Egy Asus A9RP ről lenne szó, és egy win7 startert raktam rá. De azt nem bírta. Úgyhogy egy XP-t kezdtem el telepíteni, formatálás meg is történt, de aztán mikor telepítést kellett volna kezdeni, már nem indult. Ha nyomkodom az F2-t akkor tovább lép ide, de aztán semmi..
-
Astrasattila
tag
válasz
Dell XPS #46066 üzenetére
Ezért is érdeklődtem program után, mert hoába nyomja meg az Fn+F5 kombót, nem kapcsolja ki a wifit! A driverek már fönt vannak, mert TimeViewer programmal mindent átnéztem és egy ismeretlen eszközön kívül (amire én sem jöttem rá, hogy mit hiányol, pedig a dvd-n lévő minden mappát külön-külön beadtam neki, szórakoztam vele vagy 1 órát
)semmit sem hiányol. Manuálisan minden működik persze (wifi kikapcsolás,zene indítás-leállítás, stb.).
-
vbbb
őstag
válasz
Dell XPS #46055 üzenetére
Megint működik...
Le van fektetve a panel....elkezdene jönni a pislákolás majd a sötét képernyő...kezembe veszem, vagyis mint ha magam fele hajlítanám a kijelzőt, stabilan világít és lehet változtatni a fényerőt amerre akarod....
Ja és megint lefektetem, felemelem....boldogan világít bele a képembe a szemét!Azt hiszem félretetszem későbbre, mára ennyi elég volt ebből az átokból....majd szétszedem azt is akkor, köszi.
-
vbbb
őstag
válasz
Dell XPS #46053 üzenetére
Akkor az szerinted ha rossz akkor nem működik egyáltalán? Szóval keresgéljek még?
Talán ezt lehetne még megnézni, de ahhoz magát az LCD panelt is meg kéne bontanom.
-
vbbb
őstag
válasz
Dell XPS #46050 üzenetére
Na végre....elértem oda, hogy ha bekapcsolom csak az ACER felirat látszik aztán semmi...lehúzom visszadugom az inverter-t(bármelyiket) felvillan a kép majd sötétség, lehúzom megint ugyan ez....szerintem most már lehet mondhatjuk, hogy meghalt a kijelző.
Minden létező csatlakozást megnéztem, oldottam majd megint csatlakoztattam többször is....semmi.
Rendelem a kijelzőt.
-
vbbb
őstag
válasz
Dell XPS #46050 üzenetére
Más lehetőség nincs, tesztelem tovább ezt a 'drágszágot'. De legalább romlana el végleg, hogy nyugodt szívvel vehessek egy másik panelt. Egyébként ez a gép tuti nem sokat volt mozgatva, ezt csak lerakták az asztalra azt jóvan....szóval én még mindig valami kontaktos témára gyanakszom...
Igen ilyen már sokszor előfordult korábban, hozták a gépet nálam tökéletesen működött...hazavitték már jött a telefon. Pfejjj de utálom az ilyet.
-
eszgé100
őstag
válasz
Dell XPS #46035 üzenetére
Pl net, zene, film (meló közben) igazából a t3500-as is megfelel erre a célra, szóval ha tudja hozni azt a teljesítményt, akkor nem lesz baj vele. A komolyabb dolgokra meg úgyis itt az asztali gép, játékra meg a ps3. Köszönöm a segítséget, igazából ezt nem tudtam csak belőni.
-
norbi19884
tag
válasz
Dell XPS #45994 üzenetére
Intel management engine interface elvileg ennek a rövidítése az ME amivel nem tud kommunikálni amit bootolás elött ki is ír. Amit letöltök bios-t az oldalról abba van három mappa egy dos-os és egy windows-os frissítő a harmadik pedig egy rom nevezetű mappa abba van további három almappa:
1. crisis ez elvileg a vészhelyreállító.
2. EC ez nem tudom min van benne egy 700kb-os bin kitrjesztésű file.
3. ME+BIOS ez egy 4mb-os .bin file, ami pont akkora mint a BIOS IC mérete. A frissítések pedig csak 2mb-os .fd kiterjesztésű fáj gondolom nem frissíti a komplett BIOS-t csak a felét. itt van nézd meg az .exe fájlokat ki lehet tömöríteni és akkor meg tudod nézni mi van benne. E732zg -
norbi19884
tag
válasz
Dell XPS #45940 üzenetére
Megy a gép most is arról írok mi közbe fut a furmark és za intel burn test hiba nélkül, de ha most kikapcsolnám kéne 5 percet várni, hogy ne csak ki-be kapcsoljon magától utána egy bekapcsol lemegy bios post kb 1 perc várás ki írja amit írrtam és bootol. Ja és a bios-ból se tud kilépni kifagy de menti amit beállítok. Nem értem jó de mégse.
-
felhasználó2
tag
válasz
Dell XPS #45899 üzenetére
Rohadtul ideges kezdek most már lenni. Hogy a kúrva életbe kell ezt a kibebaszott programot feltenni hogy bootoljon róla az a rohadt masina?
Kicsomagolva az isot vagy sem?
MErt én kicsomagoltam az újraírható lemezre, de NEM történik semmi. Beállítottam , hogy bootoljon a cd-olvasóról, de NEM csinálja
Bocsánat, órák óta szenvedek vele és nagyon kihozott a béketűrésből. Több száz laptopot telepítettem már újra erről a lemezről és sosem volt ilyen probléma.
-
felhasználó2
tag
válasz
Dell XPS #45895 üzenetére
Nem lényeges,az viszont igen, hogyan túrom le, ugyanis a windows telepítésél én már 5ször töröltem és formáztam minden általam látott partíciót , mégsem jutok el a célig, működőképes windowsig.
Ami progit adott azzal mit kell kezdeni? Leszedtem az iso fájlt, átmásoltam egy usb-re de ne mtörténik semmi, nem bootol róla, vagy mást kellett volna tennem? -
felhasználó2
tag
válasz
Dell XPS #45884 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy mielőtt a saját lemezemhez nyúltam volna megpróbáltam a recoveryt, de nem volt rajta gyári os, legalábbis én nem találtam. Ezek után jött az én Windows 7 Ultimate lemezem a partíciót kitöröltem és formáztam, majd megpróbáltam feltenni. Fel is tettem, végig is ment, majd restartolt és a már említett üzenetet kapom.
-
felhasználó2
tag
válasz
Dell XPS #45882 üzenetére
Szia.
Igen értettem. A rendszer indítása nem volt sikeres, javítással nem javította. Win7 lemeznél, ha a repair-re megyek érzékelte , hogy a C: 90G-os partíció, amint windows 7 van. Ezt kiválasztom és a továbbra megyek, amit a következő üzenettel szakít meg a varázsló: This version of System Recovery Options is not compatible with the version of windows you are trying to repair. Try using a recovery disc that is compatible with this version of windows.
Tehát egyelőre nem tudok érdemben elmozdulni a jelenlegi állapotról
-
suspect
aktív tag
válasz
Dell XPS #45867 üzenetére
Azt néztem meg elsőnek de amit a mappák tulajdonságai mutatnak:
Documentum and Settings: 839MB
Program files: 653MB
WINDOWS: 1,59GB
És más mappa nincs is a C meghajtón
De ha a Sajátgépben nyomok jobb klikket a C-n és megnézem a tulajdonságokat akkor azt írja, hogy 460MB szabad hely van és folyton kapom a figyelmeztetést a géptől, hogy kevés a hely -
Rollee
aktív tag
válasz
Dell XPS #45841 üzenetére
Azt mondta, hogy bekapcsolaskor csinalja, de ujrainditas utan minden okes.
Parszor leejtette mar, lehet kimozdult a kabel, bar oda van ragasztva is.
Csak azt ne ertem, hogy mikor elhozta 5x inditottam ujra meg utogettem, de csak egyszer volt az, hogy egyatalan nem adott kepet. Azon kivul minden jo volt. -
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45757 üzenetére
Szerintem az előző OFFomban erre válaszoltam, mivel azt írtam hogy én is ezt mondtam volna neked...
Hiú? Soha sem voltam. Tapasztalatlan? Legfeljebb az egyes fórumokon szokásos agresszív hozzálállás lekezelése terén vagyok tapasztalatlan. Az "életben" ezt is jól tudom kezelni, mint ahogy az idiótákat és a rosszidulatú hülyéket is.
Maradjunk a fórumozók kérdéseinél. Semmi másért nem vagyok én sem itt, minthogy, ha tudok, segítsek. A többire semmi szükségem. Lehet utálni is. Nem számít. Egész addig, amig az esetlegesen nem helytálló választ, nem megfelelő módon (a másik megbántásával, vagy megalázó módon) javítok, javítanak, korrigálunk. Mert bárki tévedhet, hidázhat. Ezért vagyunk, Hogy ha lehet más ne hibázzon, ne kerüljön bajba. Illetve ha megoldható problémája van, azt megoldjuk. -
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45753 üzenetére
Szó szerint ezt szerettem volna neked mondani én is! Legfeljebb más szavakkal.
Ugyanilyen konszolidáltan fejeztük be az előző félreértésen alapuló ...
Ezért nem értettem. Na akkor most mi van? Most higgyek neked, vagy azt higgyem el amit ez előtt írtál?
Mert ezt így értettem volna: "Szerintem, Te beteg vagy!" +Vagy valami hasonló módon.
Mindegy! Nem szeretném szét OFFolni. -
spista222
addikt
válasz
Dell XPS #45750 üzenetére
Most komolyan szerinted az alaplap nem alaplap vagy az SSD sem SSD a laptopban?
Azért nem vagyok teljesen nulla ezen a téren sem és van akinek én is tudnák segíteni ha nektek épp más dolgotok van de úgy látszik nem kértek belőle.Az a baj hogy az "Itt szóltam hozzá"-ban is megjelenik ha valaki segítséget kér azért nem fogok szemetelni más topikban hogy ne legyen benne az 5 utolsóban a notebookos kérdések.
-
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45742 üzenetére
Na ezt legalább tisztáztuk! Nyugodtan tiporhatsz, de ne Te döntsd el más helyett, hogy milyen rossz gazdasági döntést hoz! Mellesleg -hogy az irántam érzett "szerelmed" tovább mélyüljön-, az általad elvárt "józan megoldásnak" megfelelő, szakmainak szempontból egyedül én válaszoltam b05styp "csak kiváncsi vagyok" típusú kérdésére, melyben az "nem egy "bivaj" laptopon ez annyit nem dob" tartalmazta az indoklás szakmai, míg az " "eladáskori" beruházást a vevő nem fizeti ki" pedig a gazdasági "tanácsot! Azt ugyan nem tudom, "szerelmedet" mivel érdemeltem ki, de ha így akarod, ám legyen.
-
spista222
addikt
válasz
Dell XPS #45742 üzenetére
Én innen kezdtem el olvasni és nem értem hogy miért támadnálak?
Én csak megjegyeztem hogy egy sima 2,5"-os HDD-hez képest az elérési idő sokkal alacsonyabb egy akármilyen SSD-nél is, így használhatóbb rendszert kap, bár annak tényleg semmi értelme ha el akarja adni hogy akár 1Ft-ot is rá költsön, ha akarja akkor megteszi az új gazdája.
Például kb 14 éve amikor sima desktop P1-es gépben lecseréltem a régi 1 GB-os HDD-t egy WD 20GB-os 7200-asra azután sokkal használhatóbb lett a rendszer, szerintem itt is ez lenne.
Ha visszább kell olvassak akkor küldj pontot hogy meddig."Elérted a címet, mi kell még?
"
Ha megnézed a hozzászólásaimat talán ha egy kettő van ami 2-3 mondatnál kevesebb és tényleg semmi értelme, a legtöbb általában olyan hogy egyszerre 3-4 embernek is válaszolok ha van annyi és olyan kérdés amire tudok is választ. Nem a hozzászólásokat gyűjtöm hanem próbálok segíteni de mostanában ha segíteni akarok akkor is belém kötnek
ha valamiről véleményem van akkor azt ne írjam le?
-
ravail
senior tag
-
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45736 üzenetére
Bocs! De ezt nem értem: "ha nem tobórzás lenne". Azért pedig elnézést kérek, hogy buta vagyok, de nem volt arról tudomásom, hogy "nem bírjuk egymást". Nekem, ugyanis semmi bejom veled, s nem tudtam, hogy neked van velem. Elnézést ezért. Én naiv azt hittem, hogy a multkoti témát lezártuk. A surlódást helyre tettük, és minden rendben van. Ezek szerint nem? (Egyébként a #45732-ben kifejtettem az álláspontomat: Van PATA csatolófelületű SSD, de nincs értelme bele tenni...)
-
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45731 üzenetére
Nem védem spista222-t (meg tudja ő védeni magát
), de külső HDD-ként egy tokban még elhasználható, ha megmaradna. De az a lényeg szvsz, hogy egy eladásra szánt nem egy "bivaj" laptopon ez annyit nem dob, amitől jobban eladható, és az meg egészen biztos, hogy ezt az "eladáskori" beruházást a vevő nem fizeti ki!
-
spista222
addikt
válasz
Dell XPS #45726 üzenetére
Eredeti üzenet:
"rendben köszi srácok. Az lenne még a kérdésem hogy létezik olyan SSD ami ata csatlakozós és ebbe a notiba esetleg bele lehetne rakni ? csak kiváncsi vagyok"
te válaszod
"Igen, csodálkoztam, hogy elfogadod...Szerk: csak semmi értelme....
"
Én:
"Miért ne lenne, egy öreg hdd nagyon visszafog minden gépet"
SSD segít rajta ha nem is sokat de nem fog töltögetni órákig.
Az SSD-re gondoltam -
válasz
Dell XPS #45607 üzenetére
Az én tippem szerint vírus lapulhat a háttérben.Jártam már így, a sajátgépen futtatott víruskeresés nem mutatott semmit, áttéve a vinyót másik gépbe, annak vírusirtójával csekély 1800 volt, ill egy vírus de már 1800 példányt másolt magából különböző fileokba.Másik gépről hálózaton keresztül is lehet irtani, de ha nincs már hálókapcsolat.....
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest