- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
spyduck #6282 üzenetére
1024x768. De azt nem értem, ez miféle hiba. Mert nem színes, nem fekete, nem fehér állandóan, csak egyszerűen világosabb. Nem találtam leírást, ennek a hibának mi a neve.
Nem tudom, egy business class HP-nél milyen előírás van a kijelző cseréjére. Ezt honnan tudhatnám meg, milyen besorolású a gépem? Némely esetekben már egy pixelhibánál cserélik a kijelzőt. -
netmesterke
aktív tag
válasz
spyduck #6230 üzenetére
Hát én azt figyelgettem hogy ha lecsukom a kijelzőt pár percre, és utána felhajtom akkor pl a fogyi 22-23 W, de gyorsan beáll 25-27-re, attól függ mi megy. 3-5 W körül eszik sztem, esetleg kicsit többet. Előzö gépemben is fényes kijelző volt....érthetetlenül sz@r az akism...
-
BluEyes
őstag
válasz
spyduck #6225 üzenetére
Processzornak a satához semmi köze.
Intel csippszetben intel vezérlő van. Driver letölthető. A biosban szokott lenni AHCI-IDE mód kapcsoló.
Via csippszetben Via vezérlő van. Driver letölthető. A biosban szokott lenni AHCI-IDE mód kapcsoló.
Az IDE-kompatibilis mód (tudod, nativ sata disabled, ha HP) teljesen jó ezekben, nem kell variálni a sata driverrel meg az integrálással. Ha nagyon kell a sata (AHCI) mód, a drivert utólag is fel lehet dobni. A HP topicban leírtam épp az imént a módját.
nVidia Van sata driver az nV honlapján az nForce csippszetekhez. Valami nV csippes notit meg kellene néznem, hogy mi a pálya driver, ide.mód satöbbi fronton, de nem nagyon hemzsegnek az ilyenek.
Ati-Amd csippszetben nem tudom mi van. Amik eddig nálam jártak, azoknál a biosban nem volt ide-sata kapcsoló, és az xp felment, így nem is nyomoztam, hogy mi van. HP 6715 is AMD-s, a supportnál nincs hozzá sata driver. Szóval úgy tűnik, az AMD-Ati valahogy megoldotta az xp általános driverével a dolgot, vagy pedig a csippszetbe illetve a biosba az ide-mód van bedrótozva. Akárhogy is, nem kell(ett eddig legalábbis) sata driver.
SiS csippszethez nem találtam sata drivert. Lehet, hogy nincs is nekik saját sata vezérlőjük, mástól veszik. Pl. a fenti gyártóktól. Vagy olyasmi van, mint az AMD esetében. Ha beesik egy SiS-es gép, akkor majd kiderítem.
Van pár gyártó, amelyik még gyárt sata vezérlőt, több félét is, de ezek igen ritkák. Silicon Image például.Tehát:
1. Via csippszet - AMD proci pároshoz például kellhet a Via drivere, amennyiben nem lehet IDE módban működtetni a vezérlőt.
2. Intel nem gyárt AMD proci alá csippszetet. -
Rick4
félisten
válasz
spyduck #6217 üzenetére
én ennek ellenére csak azt mondom, maga az lcp panel alig fogyaszt energiát, hiszen tulajdonképp egy elemi pixel fényszűrőként működik. próbáld csak ki akksiról, menet közben lecsökkented a fényerőt, (ami ugye csak a háttérvilágítás, semmi más) és megy fel az akkuidő, mint a huzat, ugyanez megvan az lcd tévéknél. ha lecsukod a fedelet nálad az lcd panel kapcsolódik le, vagy a háttérvilágítás? vagy mindkettő? nagyon nem mindegy.. nem tudom a fényes kijelző miért lenne más technológia, de tényleg érdekel, miért más.
-
Rick4
félisten
válasz
spyduck #6214 üzenetére
-írtad, h 4400mah-s az akksi, az sem mind1, h hány W-os!...nekem a 4400mah-ból az jön le, hogy 4400 milliampert tud leadni egy óra alatt. namost ez addig tart, amíg tart, más kérdés, hogy a noti épp hogy szívja. lehet 1 óra, is meg 4 is. olyan, mint a teli tányér. nagykanállal 10 kanál, kiskanállal 40. mellesleg szerintem a fényes kijelző nem eszik semmivel sem többet, maja az lcd működése minimális energiát emészt fel, a háttérvilágítás meg nem függ a panel elején levő védőrétegtől.
-
ALI_G
veterán
válasz
spyduck #6200 üzenetére
A SATA native módot disable-re raktam és most látja a vinyót. Végig fog menni a telepítés?
Egyéb módszer: Van egy olyan módszer is, h bios-ban a SATA módot kikapcsolod. Ha nem találsz ilyet akkor töltsd le a legújabb bios-t abban hátha benne van, ha ez sem nyert akkor marad a fenti variáció
mod: utána vissza kell majd kapcsolni ezt a native módot? Egyébként ez mi?
-
dany27
őstag
válasz
spyduck #6108 üzenetére
Nem nem vistát raktam rá alapba XP volt rajt csak teli volt minden szarral azt kapott egy új szűz XPt! ÉS az problémázik driverekkel! Minden fennt van ami kell de van két ismeretlen eszköz amihez nem tom milyen drivert kéne felrakni már minden driverrel próbáltam amit találtam!
Jah meg az mért van h bejön az asztal elmegy a kép majd viszajön, szentem az intel vga driver lesz az mert szentem akko tölti be! -
v.b.
csendes tag
válasz
spyduck #6028 üzenetére
Hi!
Végigcsináltam amit ajánlottál:
- nLite-al megcsináltam a satával bővített iso-t.
- kiírtam cd-re, el is kezdi bootolni a gép de a windows előkészítése után még mindig az a válasz hogy nem talál vinyót és F3-al lépjek ki.BIOS: PhonexBIOS
verzio: F 0.9Nem tudom mi lehet a gond!
Ha van valami ötlet akkor szívesen veszem! -
-
-
válasz
spyduck #5384 üzenetére
Ezt tudja a T7250:
Core 2 Duo T7250 SLA49 (M0) 2000 MHz 2048 KiB 800 MT/s 10x 1.075 - 1.175 V [B]35 W
Ezt meg a T7300:
Core 2 Duo T7300 SLA45 (E1) 2000 MHz 4096 KiB 800 MT/s 10x 1.0375 - 1.3 V 35 WA T7250 1.175V-os amit nem biztos, hogy tud az RS960
De vegyél csak T7300-as nagyon sokat számít a 2x2MB cache. Igaz melegben is, meg akku időben is, de most a teljesítmény a cél! -
válasz
spyduck #5376 üzenetére
A T2310-est és a T7250-es procit nem lehet egy lapon emlegetni az 2310-es DualCore míg a 7250-es Core2Duo! Kb 2x gyorsabb proci, negyon meg fogod érezni a gépeden és nem a MHz különbség miatt hanem az architektúra kólönbsége miatt (külön cache magonként, és tényleg fizikailag két magos rendszer)
Azért tudom elmondani ennyire biztosan, mert a régi Toshibámban 2000-es DualCore volt amit kicseréltem Core2Duo-ra és mintha másik gépet vettem volna úgy felgyorsult!
Szóval nagyon ajánlom, melegedni fog mint az atom, kevesebbet is fog menni akkuról, de nagyot lök a szekéren! 15 ezret simán megér az update!
A jó kis 970-es AMD chipset meg le fogja kezelni. Az lekezel szinte mindent ez a chipset kezeli az X2-es Turion-tól kezdve a Core2-es inteleket is. Csak a körítés más körülötte.
A T7250-es simán meg fogod tudni csinálni, hogy DVD dekódolsz és nézed közben a DIVX-et, csak nem állítsd a DVD decryptert 50% CPU usage fölé -
-
válasz
spyduck #5381 üzenetére
sokkal többet semmiképp se várj, lévén az órajelkülönbség csak 30%, ez a max, ami teljesítménynövekedés lehet, lévén az architektúra ugyanaz. Inkább ennél kevesebb, lévén nem csak a procitól függenek a dolgok (pl videókódolás memót is eszik szépen, a cod4 multi detto, a wincsi sebessége is belejátszik néhol, stb-stb)
ezért is pedzegettem a T9300-at, az mégiscs +500MHz és +4MB L2, ráadásul SSE 4.1-kompatibilis, ami egészséges a videókódoláshoz
-persze erős kérdés, h támogatja-e a bios
-
-
válasz
spyduck #5376 üzenetére
hm, úgy látom, h mindakettő (T2310 és T7250) is socketP-s, elvileg menniük kéne.
Ha komoly ügyed a videókódolás, utána kéne járni, hogy pl T9300-at tehetnél-e belé? ugyebár ő is socketP, csak kérdés, h elég-e az, h ugyanannyi a cipő, mint a láb, muszáj-e a cipő méretének is passzolnia
?
Viszont! a tiéd FSB-je csak 533. nem fogja ez downclockolni az új procit vajon
"szóval nagyobb proci növelné az fps számot?"
#5377: videókódolás közben mindenképpen
-
válasz
spyduck #5371 üzenetére
Ez óriási terület, javaslom az intel oldalát tanulmányozni, ill a wikipedia core2duo-s részét
Sorold nyugodtan a kérdéseket, +próbálok válaszolni, ha a kolléga nincs a közelben
Az intel oldalon amúgy az egyes családokra klikkelve megtalálod, mi-mennyit eszik, és pontosan miket tud (hány bites, melyik SSE-t használja, stb)
Ha új procit szeretnél egy régebbi gépbe (pl régi 1magos centrino helyébe egy yonah), akkor annak konkrétan utána kell nézni, h lábkompatibilis-e, és az adott modell biosa megeszi-e az új cuccot.
#5370: használtpiacon is nézz körül, hátha kifogsz egy jó példányt, pl régebbi thinkpadot, v vmit, ami "tartósabb" darab, legalább mechanikailag
-
válasz
spyduck #5290 üzenetére
Sajna nem lehet cserélni, csak a gyárit lehet belerakni.
A hangos ventire két módszer van: az egyik a hűtőpad, a másik bonyolultabb, a vezérlését direktre kell kötni és egy előtét ellenállattal leszabályozni 3.3V-ra az 5V-ot. Ekkor szint nem is hallani, és mivel folyamatosan megy nem is tud a proci vagy az egyéb periféria felmelegedni. -
kopi.dll
tag
válasz
spyduck #5246 üzenetére
FUJITSU Amilo Pi 2530 Core 2 DUO T5250 , 2GB RAM 160 HDD 128)767bővíthető(MB ATI Radeon HD 2300 VGA 15,4 WXGA Brilliant View DVD+-RW 1,3_WebCam WiFi Kátyaolvasók FireWire S-Video .
Szervízben vakon azt mondták, hogy alaplap. Azt meg nincs kedvem kicserélni, túl sok lenne.
-
pr0bi
senior tag
válasz
spyduck #5189 üzenetére
Sziasztok, én is most pont ezt szerettem volna megkérdezni, milyen noti kell ahoz , hogy fussanak rajta jol a hd felbontásu filmek? Első sorban 720p-re gondolok!
Nézegettem a gépeket, egy hp nagyon szimpatikus volt (HP-Compaq NB 530 T2400 Centrino Duo 1.80GHz 1GB, Intel csipes stb..) de ahogy láttam itt a forumban sokan panaszkodnak problémákra HP-val.Köszi előre is, ha valaki megválaszolná ezeket!
-
válasz
spyduck #5189 üzenetére
Szia!
Prociból jó, ha erős van, mert nem minden szabványt tudnak gyorsítani a VGA-k, a proci a tuti befutó. Kell belőle minimum egy 2GHz-es turionX2 vagy 1.8GHz-es coreduo, ezekkel akadásmentesnek kéne lennie. jó még ha van elég (2GB) ram és a wincsi is gyors (újabb fajta, pl 320GB/5400rpm vagy 200GB/7200rpm)
VGA-ból, ha játszani nem akarsz, elég egy HD2400PRO is (az ATI UVD-je jobb HD-gyorsításra, mint az NVidiáé), itt megspórolhatod a többi komponensre szánt összeget
.
Ja! és nem árt, ha a megfelelő kimenetek is megvannak a notin (HDMI, anyámkínja) a külső monitorhoz.
-
viresz
tag
válasz
spyduck #4895 üzenetére
Procicserélők általában nem nézik meg a BIOS-t lehet.e egyáltalán állítani valamit. Hiába tudna az új proci gyorsabban kommunikálni a RAM - mal stb. ha nincs mit állítani. Amit érdemes cserélni esetleg M 4xx celeront duo -ra, mindkettő yonah mag úgy emlékszem. Csere csak az azonos procicsaládon belül lehetséges ( intel-nél kell megnézni )
-
-
DroneZ
aktív tag
válasz
spyduck #4567 üzenetére
igen, köszi szépen. igaz elfelejtettem szólni, de dőközben megoldódott a probléma.... egyik ismerősöm rájött, h hogyan is kell és sikerült megcsinálni.
ha vkinek hasonldó gondja lenne akkor: a bios-ban kellett az átállítani amit a kollega írt, mégpedig, h a SATA-t kellett disable-re állítani. . köszönjük neki
a 2. pontig nem kellett eljutnunk, nekünk az 1. bevállt.
-
BluEyes
őstag
válasz
spyduck #4394 üzenetére
HP-módszertan:
Sajna kicsit hanyag a HP mostanában, ezért cselezni kell egy kicsit.
Nézd meg, hogy más OS (pl. vista) alá van-e modem driver. Ha van, olvasd el a Release Notes-ben , hogy milyen modellekhez jó a vista driver. Ezután nézz meg a felsorolt modellek közül párat, hogy van-e nekik XP driverük. Ami azokhoz jó, az esélyes hogy jó lesz a tiédhez is. -
Rick4
félisten
-
blackmacs
senior tag
válasz
spyduck #4114 üzenetére
Xp cd-t nem adnak hozzá csak fel van telepítve a szükséges driverekkel max valamelyik backup progival kiírhatod az xp-t egy lemezre ha netán ujra kellene telepíteni.Általában a gyártó saját adatmentő progijával már ha adnak hozzá de így biztos hogy van xp-s driver támogatásod.A drivereket is le tudod menteni a driverGenius nevü progival
Így ha van saját xp-d nem lesz gond a driverekkel
-
parandroid
félisten
válasz
spyduck #3768 üzenetére
Kezd nagyon sok lenni a butaság, amit összehordasz. Egy professzionális, 2kg-os business class mobile workstation helyett ajánlasz egy asztali (de legalábbis DTR) Dell XPS-t?
A T61 egy notebook. 2kg, notebook méret, és mindenből az elérhető legjobbat tartalmazza a lehető legkorrektebb anyagok felhasználása mellett. Az általad linkelt Dell méregdrága, és még csak nem is notebook, emellett láthatóan nem az, amire a kérdezőnek szüksége van.
p
Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest