- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
Aktív témák
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #4384 üzenetére
Igen...tényleg nincsen s-video kimenet a subnotikon...én 13,3"-osokat nézek, és azokon (Dell xps m1330) sincs s-video, viszont van hdmi csatlakozó! Szerintem biztos létezik olyan csatlakozó, ami hdmi-ből csinál rca-t, vagy scart-ot...akkor az jó neked is, nem?
szerk.: bocsi...néha 2x küldi el...szerintem a torrentezés miatt
-
fwgoze
aktív tag
-
gabor00
csendes tag
válasz
KillHates #4351 üzenetére
fs=fujitsu siemens
vga tesztprogi akármilyen gyári cucc vagy bármi amivel meg lehetne nézni hogy hibás e a kártya.
fs-pi 1536-os gép.
ati x1400nemtom hogy lehet e cserélni de ugy halotam lehet.
ha netán mégis az lenne a gondja.
na a másik hogy hol lehetne kapni bele másikat. -
macskajancsi
aktív tag
válasz
KillHates #4290 üzenetére
aha, koszi. szoval szerinted csak ennyi a bibi? az jo lenne. bar szerintem forrasztani is meg lehetne, ha gyorsan es ugyesen csinalja az ember.
ennyi penzt tuti nem fogok kiadni egy francos gombelemcsereert, inkabb belehekkelem magamcsak tapasztalataimbol kiindulva nem hittem volna hogy egy cmos-t eletbenntarto elem lemerulese mukodeskeptelenne tehet egy gepet. mar lattam olyat, h akkor minden visszaalt factory default-ra, es ezt szova tette az elejen. igaz, desktopon. szoval szerintem nem fair, ha az egesz nem indul egy ilyen miatt.
-
-
fuf
csendes tag
válasz
KillHates #4263 üzenetére
hát ez az hogy a biosban (gondolom) le van tiltva a bootolás más periáfáriárol. ezért vagyok meglöve. ha tudnék bootolni akkor semmi bajom nem lenne bedobok egy hirens bootot vagy csak egy sima dosos floppyt és meg van törve a bios :s msot mondtak egy olyan dolgot is hogy elvileg minden deszkán van 3 tuske (CLR CMOS) én ezen nem láttam az elem meg a BIOS mellett de nem kizárt hogy van nem szedtem szét atomjaira csak hogy ezekhez hozzáférjek.
-
Echoo
senior tag
válasz
KillHates #4208 üzenetére
Szervusz!
Írod, hogy "Ha teheted, Fusit ne vegyél". Tényleg ennyire rosszak ezek a gépek, vagy csak a közhiedelem bélyegezte meg a márkát? Én egy La1703-at használok egy ideje, és nincs vele semmi problémám, kivéve azt az egy szem subpixel-hibát, ami kibontáskor már rajta figyelt. Viszont mikor megpróbáltam eladni, lehetetlennek bizonyult, még jóval a hasonló tudású gépek ára alatt is.
Vagyis egy problémám mégis van vele, ami szerintem csak nekem megoldhatatlan... Bekapcsoláskor nem indítja el a Wlan-t automatikusan, míg a korábbi Acer-em ezt alapból megtette. Vajon tudja valaki a megoldást, vagy tényleg kézzel kell elindítanom a wifit?
-
törölt tag
válasz
KillHates #4167 üzenetére
nállam a halkság már beteges
shuttle barebonom van abba csak egy optikai hely van, gondolom nem noti vinyóhoz javasoltad a keretet
2k ért lehet szerzek dobozt quiet drive-ot használtban, hátha.
noti vinyó mellett az szólna hogy a rendes 3.5-ös leállna ha nem kell, és nem zajongna itt. a zaj csak annyi, hogy gyak motorhang, tényleg nem vészes, páran látták már, szerintük beteges ha ez hangos, nekem sajnos az. de ezek szerint notival sem érném el a célom, azaz a néma (nem tudod hogy megy e vagy sem) gépet -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
KillHates #4044 üzenetére
Szia ez egy nagyon régi Gép 97 elötti.
Köszi a segitséget. az az igazság, hogy Veszprémi vagyok, és nmehiszem, hogy érdemes volna felutaznom vele a Föv-ba. Szoval azt mondod, hogy az elemek addig lehetnek kinn(képen mellékelve) amig , csak akarom. semmit sem segit?
A Gyári Számát hol találom?
thx, Laptopokban nmevagyok Oylan Jártas...
Azt tudom, hogy Satellite Pro 1350 Mb Winyoval,Supervisor jelszot sme találtam hozzá, meg van náhány lapfajta, amit, ha nyomsz a del bekapcs közben reseteli a Bios-t, na ez nem olyan.
Egyéb Más?
amugy miaz a akütyü amit rákell kötni?
Üdv, és köszi... -
parandroid
félisten
válasz
KillHates #4044 üzenetére
Ez annak a problémának a tipikus esete, aminek a szakszerviz biztosan nem lesz hajlandó nekiállni a vásárlást igazoló valamilyen okirat (garanciapapír, számla) nélkül. Épp ez a lényege a BIOS jelszónak.
Lásd még:
"Jó napot, Mercedes szervíz? Van itten nekem ez a Mergám, de be van zárva, és nincs hozzá kulcsom. Kinyitnák? Nem, nincs róla papírom, hogy az enyém, úgy vettem egy csávótól itt, csak nem adott hozzá kulcsot."
p
-
fwgoze
aktív tag
-
fwgoze
aktív tag
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #3968 üzenetére
Miért kár? Mármint miért akarsz diszkrét vga-t? Mire használod, amire nem elég egy integrált példány? Csakmert engem mindenki lebeszélt a dedikált vga-ról (melegedég, fogyasztás, akkuidő..), mivel ha nem játszol, vagy tervezel házat
, akkor teljesen elég egy integrált vga is...nem így lenne???
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #3946 üzenetére
Hát, nekem ez az msi akkor sem jön be...a billentyűzet, kinézet, és főleg a support miatt...
Mivel a most vásárolandó notit nagyon sokáig szeretném használni...értsd:4-5 évig legalább (legalább is ez a terv)...ezért inkább ráköltök még egy kicsit, és veszek egy "hű társat", ha érted mire gondolok...
-
K3NZO
senior tag
válasz
KillHates #3955 üzenetére
Csak megjegyezném, hogy 2 giga rammal darál
.
Utánna olvastam, hogy miért?!?!?!?
Elszörnyedve olvastam a sorokat, nem tudom, hogy hogyan gondolták ezt.Csak egy példa. Windows search nevezetű szolgáltatás: amint bekapcsolatad a gépet eszeveszettül elkezdi betölteni a fájlokat, a memóriába hogyha esetleg ha keresnél valamit egyből meglegyen. Az elgondolás nem rossz de a hdd re nem gondoltak? Vagy például az álandó töredezettségmentesítés. MINEK? ááá nem értem miért csináltak ilyeneket.
De itt egy oldal ahol mindent szépen leírnak és azt is leírják, hogyan lehet kikapcsolni eme remek újjításokat. Elolvasni midenkinek érdemes aki vista-t használ!
-
K3NZO
senior tag
válasz
KillHates #3942 üzenetére
Van szerencsém elég sűrűn beszélgetni a Közigazgatási Minisztérium Informatikai Osztály beszerzési vezetőjével és említettem neki, hogy most akarok venni laptop ot. Kérdeztem, hogy ők mit rendszeresítettek (végül is csak pár ezer gépről van szó
). Válasz valami felsőkategóriás HP volt nem is jegyeztem meg. Nem érettem akkor miért pont HP, mára már dereng
.
-
K3NZO
senior tag
válasz
KillHates #3939 üzenetére
Én elmondani nem tudom, hogy mekkorát csalódtam ebben a márkában. Először a "gatyi "20 000Ft routert vágtam legszivesebben a földhöz, most meg a notit. Nem lesz több asus termékem az biztos, mivel másképp nem tudom kifejezni a nem tetszésem.
De mostmár értem miért nem kap nagy megrendeléseket...
-
effb
csendes tag
válasz
KillHates #3834 üzenetére
Milyen programmal tudod belőni a processzor sebességét állandóra? Ez nagyon érdekelne, mivel nekem egy Lenovo N200-asom van T7100-ás procival és szerintem akkor is megy a venti, amikor nem kellene.
Állítólag lehetne valahogyan 3 teljesítményszintet beállítani rajta, de nekem ez eddig még nem sikerült. -
AMD Power
titán
-
maross
nagyúr
válasz
KillHates #3530 üzenetére
epp vista van fent, letoltottem egy notebook hardware controlt. 4900pont 3dmarkban, tuti maxon porgott a proci, ventik is egybol felgyorsultak. ami feltunt, hogy alapjaraton cpu is, gpu is marha forro (60, ill. 70 fok). ahogy utanaolvastam, ez soknak tunik. terhelve a cpu is 70fok fole megy. kibontottam, minden szep tiszta, a procin egy marha kicsi es iszonyu forro borda van, nem ertem hogy kepzeltek a huteset.
-
Ferrarer
tag
válasz
KillHates #3560 üzenetére
Ez arra válasz hogy akkor van ien univerzális dugó?
Csak az a baj h elég különböző noti csatlakozók vannak és ennek nem tudom a típusát, max az átmérőjét. Egyébként köszi ne küldj semmit, majd inkább pesten keresek ien elektronikai boltot ahol biztos lesz ien dugó és majd megpróbálom megcsinálni.
Pákám az már van pillanat meg ien "normál" 30w-os is.
De mi az a sniccer -
Ferrarer
tag
válasz
KillHates #3558 üzenetére
Ha az tövét mozgatom, akkor semmi baj nincs, csak ha a törésgátlónál, úgyhogy szerintem biztos ezzel van a gond, szerintem ott szakad meg az egy ér vagy az egész, mert azt írja ki, h kicsi a táp teljesítménye, de ha megmozgatom véletlenszerűen és beáll egy bizonyos pozícióba akkor jó.
Nem tudom h kapható -e olyan lengőalj vagy dugó / nem tudom mi a hivatalos neve/ ami ilyen szabvány, mint ami a 3.5-ös jackből is van, ami ugye bármilyen két vezetékre rászerelhető.
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #3532 üzenetére
Hali
1. Igen, igen!
2. Igen...
3. Nekem is az a szimpibb..viszont az xp, vista között még vacilálok...
Valószínüleg vista lesz rajta...kap egy esélyt...ha nem megy szépen, akkor pedig megy rá az xp! Kiváncsi vok az vistára...majd meglátjuk..(bocsi, kicsit önfejű vok, tudom...de azért hallgatok másokra is...csak éppen könnyebben tanulok a saját káromon, mint másén...)
Köszönöm a szervizelési költség listát..arra következtetek belőle, hogy ha vigyázok rá, akkor egy év gari is elég, mivel ami nem általam előidézett probléma, és nem jön ki egy év alatt, az nem is fog előjönni(Kérlek cáfolj meg, ha tévedek!) -
Boyfish
senior tag
válasz
KillHates #3533 üzenetére
ne haragudj, de tényleg nem vettem észre
Viszont akkor felteszek +1 kérdéstElőállt egy újabb probléma:
A gép a bekapcsolás után automatikusan belép a biosba, néha ezt hangos sípolás kíséri, néha meg tök néma, de belép....olyan mintha egy gomb be lenne ragadva, dehát notebooknál ez kicsit nehezen lehetséges, lehat hogy a billentyűzetben lett valamitől zárlat?
És ez az oka, hogy a touchpad megbolondult?
Egyébként a reinstall elkezdtem, de a biosprobléma továbbra is fenáll.. -
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #3521 üzenetére
Hali!
1. Beszéltem egy sráccal, aki szinte egyfolytában játszik rajta (és az ővébe 4GB ram van), és azt mondja egyáltalán nem melegszik, csak akkor egy picit, ha az ölébe veszi...(azt, hogy cod4-et játszik rajta 1680*1050-es felbontásban, meg sem merem említeni
)
Köszönöm a nagykeres ajánlatot...lehet, hogy egyszer még szavadon fogla
2. Ez a srác azt is mondta, hogy a videókari tényleg ddr3-as!Köszi a drukkolást!!!!
3. Nekem az FSC-nél van kapcsolatom, (pl.:a múltkor leírt notebookot 285k körül tudnám megvenni) így nem hiszem, hogy lenne gond a szervízzel. Azonban nekem is szimpatikusabb a compal...
Egyetlen hibája, hogy csak egy év gari van rá...nomeg nincs oprendszer...na de mire jó a tisztaszoftver.hu, és egy diákigazolvány együtt(modjuk ott vista buisinnes-t adnak...az mennyivel rosszabb mint a premium-aero, játék-kompatibilitás szempontjából)
Milyen javítás kerülhet a legtöbbe egy notinál...ha mi romlik el, és ez milyen nagyságrendű lehet kb pénzben kifejezve???(Vagyis kb mennyit kell fizetnem legrosszabb esetben egy esetleges javításért ha 1 év után nagyon nagy pechem lenne, és történne vmi a notival???)
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #3498 üzenetére
Szia,
1.Utánaolvastam, és azt írták, hogy ennek a notinak végre hátul van a venti kivezető nyílása, és annyira jó a ventillációja, hogy abszolút nem melegszik a gép, még egy ilyen bika videókari alatt sem...nem tom mennyire igaz, de jól hangzik
Körülbelül mennyire kerül egy ilyen 15'4-es géphez való hűtőpad?2.Írtam nekik e-mailt, majd kiderül, hogy pontosan milyen is a viedókari benne...
3."Mint egy FSC-jé"???Nekem nagyon nem mondtak jókat az fsc-ről..én most eközött a compal között, és egy fsc amilo xi2428 között vacilálok, a compalt ismered, az fsc pedig a következő lenne:nVidia GF8600M 256MB GS ddr2-es / Core2Duo T7500 (2,2 GHz) / 2x1GB ram / 1GB Intel TurboMemory / 250 SATA / DVD DL
Az fsc-nek jobb a procija, a hdd-je, viszont rosszabb a videókarija, nem is kevéssel...és a képernyő felbontása csak 1280*800, a másik 1440*900-ével szemben, mindezek mellett a az fsc-t már láttam élőben, és tetszett, a compalt meg majd most fogom megnézni január vége felé(addig sajnos vizsgaidőszak, úgyh addig nem megy..) és akkor megnézem mennyire gagyi műanyag!Szerinted?Melyiket érdemes?Én tényleg rosszakat halottam az fsc-ről..ezek szerint a compal még rosszabb??(Nem akarok senkit megsérteni, nekem nagyon tetszik az általam kinézett fsc..csak hát..)
Előre is köszi!(Szerk.
ocsi h ilyen hosszú lett!)
-
Goatman
aktív tag
válasz
KillHates #3505 üzenetére
Elvileg mostmár tuti, hogy nem fogad nagyobbat
: Pentium DC még nem akadály neki, de ismerősöm az Acer Aspire 5315-ébe (GL960) legfrissebb BIOS-sal akarta a tegnap kapott C2D T7100-at rakni, sajnos eredménytelenül, a gép meg se nyikkant. Az Intel oldalán az elvileg még 533Mhz-es T5300-zal fog esetleg próbálkozni..igaz az sem lesz már sehol 1-2-3 év múlva, szóval a GL960 abszolút alsókategóriás megoldás, ameiknek célját én speciel nem igazán értem, ha csak az nem, hogy mivel low-end gépekbe kerül, ezért valószínűleg nem is érik meg a bővítés korát
A Lenovo az N200-akat GM965-tel szállítja, még a 120ezreset is, ezért nem is értem miért nem kerülhetett az a többi gyártó készülékébe is, ha nyilvánvaló, hogy pluszköltséget nem jelent. -
L4D1K
őstag
válasz
KillHates #3503 üzenetére
Köszi a választ !
Ebben a laptopban T2310 es pentium meg 1 giga memória van, ugy gondoltam ez elég lehet a vista -hoz ezért nem is nagyon gondoltam hardveresen gondra. Sajnos apámék választották a gépet igy nekem beleszólásom nem volt a dologba, de most komolyan egy gyárilag összeállított rendszer amihez már csak vista driver dvd-t adtak(XP set nem is találtam) nem bírja futtatni a hozzá adott OS en az alkalmazásokat? Ha ez igy van akkor most mit tegyek, vetessek bele apámmal +1 giga ram-ot hátha az megoldja, vagy vigyük vissza a boltba és kérjük vissza a pénzt? Biztos van egyszerű megoldás.Tiszteletem.
-
Goatman
aktív tag
válasz
KillHates #3487 üzenetére
Köszi az infót, de akkor 1 valamit nem értek: mi a különbség a value kategóriába sorolt GL960 és a mainstreambe pozicionált GM965 között? (Konkrétan egy külföldi tesztoldalon bemutatott Pentium DC T2310 processzoros Toshiba noti keltette fel az érdeklődésemet, ahol komoly negatívumként hozták fel, hogy GL960-nal szerelt, tehát 533Mhz FSB-jűnél nagyobb procit nem eszik meg, ami az esetleges bővítésnek eléggé korlátot szab, a cikk ráadásul külön említi a C2D-k inkompatibilitását vele..akkor a teszter megállapítása hibás?)
-
Speed®
titán
válasz
KillHates #3475 üzenetére
Úgy rémlett, hogy az i915GM lehetőséget ad, hogy PCIe legyen a VGA..
Wintelepítés imageből rendben, de az üzemidőt az nem befolyásolhatja
Szvsz az a helyzet, hogy anno XPvel akarták értékesíteni, aztán megmaradt..
De lévén friss garit vállaltak rá, ugyanmind1. Össz üzemidő amúgy 1x óra.Kicsit megizzasztottam a gépet, egész jó, ahhoz képest hogy GMA900...
DMark01/03 52xx/10xx pötty, ez nem olyan tragikus azértMég emlékszek az i740+V2vel való 400*300as ablakban UTzésre, na az tragikus volt
Igazából amire használva lesz (net+film+zene+office) teljesen oké. 2005ig bezárólag ~az összes játék jól fut rajta, ergó van választék az unalmas órákra is
Az X300as nem lenne rossz, lévén ~2x gyorsabb, de az azzal szerelt példány csak rendelésre jönne valamikor januárban, másrészt abban 60Gs vinya van, ebben meg 100Gs SATA.Tehát ha visszaviszem, ennél csak sz@rabbat kaphatok, CeleronMek Via Chrome9el 3600mAh akksi stb..kihagyós. A Dothan megy 800@0.9en, fogyasztása minimális. Kijelző terén talán szerencsésebb is a sima XGA, mindenhol nyomi 1280x800ak voltak..netezni jobb az 1024 szvsz. Igaz, Vista alatt 1280nal elfért volna az oldalsáv 1024es browser mellett
De ezen nem rágom magam, mitöbb, 1024es kijelző kevesebbet fogyaszt, ez az ami igazán számít
Még azzal fogok szívni egy kört, hogy memót találjak hozzá, mert a talonban tartott 512es VDatát nem szerette a benne lévő Hynix mellett csak magában
Ha nem találok típusazonos Hynixet, veszek 2x1Gt..
Jó lesz ez, csak bosszantó, hogy nem laikusként mentem oda ( a boltos nem tudta mijaza Dothan/ULV
), aztán mégis megvezettek valamennyire.
Hiába, jó pap holtig tanul, vagymi.Rick4
Köszönöm, bár javarészt tisztában voltam ezekkel. Miután abbahagyta a töltést (~3 óra), nem hagytam természetesen tovább rajta, lehúztam töltőről és nekikezdtem (volna) az XPtelepítésnek. Minekutána erről az "élvezetről" lemaradtam, nekiálltan MemTestelni/bővíteni, meg Orthosozni/procit underclockolni, szóval mindent csinálni amivel meríthettem. Aztán mikor megadta magát, visszakerült töltőre, újfent kikapcsolt állapotban ~3 óra volt a töltés. Ezután már bekapcsoltan is rá lesz dugva, innentől nem számít, ahogy írtad.
Linuxra gondoltam én is, csak mikor már úton voltamMajd legközelebb..
-
GeeTeQ
tag
válasz
KillHates #3473 üzenetére
hát lenne dolgom, tanulni a vizsgákra, csak sajna a noti winyóján van sokminden
most gyorsan vettem neten oylan ide átalakítót ami 2,5"-> 3,5" , remélem 2 ünnep közt ideér postán...
akkor vmennyire ki leszek segítve, csak kellene a qrva mocskos rohadt gépem hogy tudjak tanulni de ez a tetű szarnak most kell beszarnia hogy dögöljön meg...
és nagyon nem igazán lenne most 100 ropim arra hogy vegyek újat... meg nem tom mit tegyek, előbb megszeretném várni amíg átnézed hogy mit lehetne és mennyiért csinálni vele, mert ha számomra nagyobb összeg jön ki javításra akkor lehet hogy inkább újat kéne venni részletre, igazából tanácstalan vagyok és elkeseredett... -
GeeTeQ
tag
válasz
KillHates #3462 üzenetére
hmmm. ok, akkor majd hívlak másodika környékén ha addig nem lesz vele valami... vagy ha addig nem töröm ketté az asztalon, mert már eléggé elgondolkodtam rajta ma 2x is hogy fogom és piff paff parafff...
és jár az agyam folyaamatosan, már tuti hogy az lcd csatlakozójánál (az alaplapon) lett vmi zárlat, mert mikor lehúztam stb és zöldült a kijelző akkor megnéztem ugye, és kitisztíttottam ecsettel (száraz) de lehet hogy amikor összerafelé raktam lehet hogy akkor babráltam hozzá a csavarhúzóval nem tudom erre nem pontosan emlékszem de félek tőle hogy ez történhetett... így ez esetben mik a gondolatok?azon kívül hogy nem kellett volna hozzá nyúkálni...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- 90-es években voltam gyerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest