- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Aktív témák
-
-
fuf
csendes tag
srácok lehet hogy nekem hülyeséget mondtak és mielött cselekednék kérdezek innen. mi van akkor ha fogom és ugye kiveszem az elemet a notibol (bios resetet akarok) ekkor ugye annak kellene történnie hogy a bios nem kap áramot és elfelejt mindent. na de mi van ha a kondik tárolják az ampert és onnan fel tud venni némi áramot egy bizonyos ideig. most egy olyat mondtak hogy vegyem ki az elemet és az elem foglalatában lévő két kis pöcköt (ami érintkezik az elem pozitiv-negativ részévél) összezárom akkor a kondik is "kisülnek" és elfelejt mindent a bios, többek közt a jelszot is.
a kérdésem: Müködhet ez igy ebben a formában?
-
fuf
csendes tag
válasz
KillHates #4263 üzenetére
hát ez az hogy a biosban (gondolom) le van tiltva a bootolás más periáfáriárol. ezért vagyok meglöve. ha tudnék bootolni akkor semmi bajom nem lenne bedobok egy hirens bootot vagy csak egy sima dosos floppyt és meg van törve a bios :s msot mondtak egy olyan dolgot is hogy elvileg minden deszkán van 3 tuske (CLR CMOS) én ezen nem láttam az elem meg a BIOS mellett de nem kizárt hogy van nem szedtem szét atomjaira csak hogy ezekhez hozzáférjek.
-
fuf
csendes tag
Sziasztok kollégák. Adott egy HP compaq nx9010 noti aminek a BIOSába nem tudok bejutni mert jelszó védi, és igy nem tom ujra huzni a winfost. softveresen probáltam feltörni eredménytelenül, probáltam BIOS bypassal is behatolni. beszéltem a hp ügyfélszollal de ilyen 2-3 hetekről beszéltek mire lesz eredmény. ahogy utánna tudtam még járni van valami "snzero" nevű programocska (vagy valami) amivel lehet generálni egy mastercode-ot a biosoz a noti system hash code alapján. Probáltam azt is hogy szétszedem elem meg minden periféria kiszed (procit nem vettem ki) hagytam állni, az eredmény semmi, ugyan ugy nem tudok a biosba bejutni. xcbiker vállalta hogy megcsinálja 10k ért azt egyrészt sokallom másrészről kb multhétre kéne már a cucc és nem tok vele dolgozni. várom az ötleteket ha valakinek van.
cheers
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Assetto Corsa EVO
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest