- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
-
Top cat
addikt
válasz heavygrip #82197 üzenetére
Inkább pendrive. Win alól kockázatosabb.
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget.
Hamarosan veszek egy ryzen 7 5700x procit.
Jelenlegi ryzen 5 2600 at fogja váltani.
Kérdésem a következő: melyik módszerrel frisítsem a biost?
Rá bízhatom a Gigabyte alkalmazásra a dolgot, történetesen erre:
Vagy töltsem le a hivatalos oldaláról, tegyem pendrivera és akkor a szokásos módon?
Előre is köszönöm mindenkinek
Szép estét!They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
törölt tag
válasz bobalazs #82190 üzenetére
Működnie kéne alapból (5050 RGB, max 3A, és max 3 méter).
Esetleg annyit megpróbálhatsz, hogy az RGB-vezérlő szoftverben megpróbálod állítgatni, ki-be kapcsolni, hátha "feléled". Járt már nálam olyan processzorhűtő, ami alapból nem világított, viszont az RGB-vezérlő szoftverben történő ki-be kapcsolást követően már igen. -
addikt
válasz bobalazs #82193 üzenetére
Milyen LED szalag? A régi eddig működött? Vagy új az egész?
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
bobalazs
nagyúr
válasz Angie™ #82191 üzenetére
igen ez a 4 pines. 12V + r g b
a nyilnak megfelelően van rádugva.
Holnap havernál is bedugom, ugyanilyen alaplapja van.
De ha meg ott működik akkor az is baj, mert akkor az enyém gariztatható. Ezáltal vagy hetekig gép miatt lennék, led szalag miatt, ez megint milyen már. -
addikt
válasz bobalazs #82190 üzenetére
Az csak annyi. Megfordítva próbáltad?
Ez az 5-pin es verzió? Alapkérdés, de vele megegyező, 5-pin es LED szalagot kötöttél rá?⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
bobalazs
nagyúr
Asus PRIME B450M-A II alaplap 12V RGBre dugtam a ledszalagot, és nem világít. Kértem cserét, most ezzel a szalaggal sem világít. Elvileg ez csak ennyi nem , hogy rádugom és egyből világítania kellene?
Biosban 1 LEd beállítás az is onra van rakva egyébként. -
törölt tag
válasz MEGAL0D0N #82185 üzenetére
Semmi extra, csak az órajelre értettem. A processzor memóriavezérlője hivatalosan csak 3200 MHz-es memóriaórajelet támogat, efölött már OC-nak minősül, így annak sikeressége nem garantálható. Erre vonatkozott a hozzászólásom, nincs semmi extra probléma a Ryzenekkel, Intelnél is ugyanez a helyzet.
Szerencsés esetben csak bekapcsolod az XMP-t, és minden oké 3600 MHz-es RAM-ok esetében is. Kevésbé szerencsés helyzetben meg állhatsz neki manuálisan a különféle memóriabeállításokat próbálgatni, tesztelgetni, stb. -
addikt
válasz MEGAL0D0N #82182 üzenetére
A lap B2-es Bios-tól felfele támogatja a procit. A memória XMP-ben fog menni 3600MHz-en.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
MEGAL0D0N
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni, gépépítés előtt állok és nem igazodok ki az MSI ram támogatási listáján.
Alaplap: [link] ,MSI MPG B550 GAMING PLUS
Proci: [link] ,AMD Ryzen 7 5700X
Ram: [link] , Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz
Táp: FSP hydro GE 650 goldMenni fog az alaplap , ram, proci így együtt?
Köszönöm a választ előre is
üdv
Mega -
addikt
-
-
Werkly
őstag
HWINFO-val monitorozva néztem és feltűnt, hogy a PCIeX16 50-62W-nál nem több sosem. Holott tudomásom szerint itt 75W a max. amit a lap támogat. Ez normális jelenség max performance teljesítmény mellett? Vagy a slotnál valami baj van esetleg BIOS szinten korlátozza a powert? Kösz!
-
nagyúr
válasz klimokrisz #82166 üzenetére
Üdv !
Ha az OS támogatásást veszem alapul, akkor jelenleg W10x64 esetén 2025-ig biztosan, ram szempontjából ez nálam DDR2/DDR3/DDR4.Ha a DDR4-es lapod W11-hez megfelelő procival van, akkor meg 2025 után is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Top cat
addikt
Nem sok infót találni. Itt azt írják, csak a 6-os gen-nel kompatibilis.
-
nayro
csendes tag
válasz Top cat #82170 üzenetére
https://www.ebay.com/itm/265577575417
Acer MIQ 17-HULK -
pruzsi
őstag
Üdv. Milyen oka lehet annak hogy egy Samsung 980 csak PCIe 3 ban működik egy mai mag b550 tomahawk lapban , igen a felső slotban van. .
-
Top cat
addikt
A B150 ezekkel kompatibilis. De az alaplaptól is függ miket kezel. Tudni kellene a típusát.
-
nayro
csendes tag
Sziasztok!
adott egy gyári
Acer Veriton M4640G CPUIntel Core i5-6400 Órajel 4 x 2.70 GHz ( 6MB, 4 szál, 8 GT/s )ChipsetIntel B150 RAMMelyik a legerősebb processzor amit bele tudok tenni?
I7 6700k ??
Fondolom a 7. Gen procikat már nem vinné.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Csorbi
addikt
válasz klimokrisz #82166 üzenetére
Ez sosem memóriatípustól, sokkal inkább chipsettől függött. Tedd fel újra a kérdést melyik chipsetre vagy kíváncsi.
-
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
A DDR4-es alaplapoknak meddig lesz frissítési támogatásuk?
Tudom gyártótól is függ, de vajon mikor jön el az a pillanat amikor inkább a DRR5-ötösökre fokuszálnak az elkövetkezendő időkben, és a DDR4 -esek meg mehetnek a levesbe.„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Top cat
addikt
válasz adriankoooo #82163 üzenetére
Nem Molex kell neked, hanem SATA tápcsatlakozó átalakító.
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok, van egy ilyen szabad csatim a gépben:
Vajon létezik ehhez sima MOLEX átalakító? Szeretnék SSD-t rákötni.
-
Top cat
addikt
válasz Vismajor01 #82161 üzenetére
Talán nem véletlenül adták ezt el. Az ott nekem utólagos forrasztásnak tűnik.
A procitól balra, a fekete chiset hűtőt ha megfogod nem forrósodik?
-
Vismajor01
addikt
válasz Top cat #82160 üzenetére
A RAM tüskéi igen.
Nem, használtam vettem kompletten a gépet, egy Corsair One Pro-t. De már 1.5 éve.
Amúgy most összeraktam megint, tuti minden jó helyre dugva, és továbbra se ad képet. A proci és DRAM felváltva villog. De a proci melegedett azt éreztem, szal áramot kap.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Top cat
addikt
válasz Vismajor01 #82159 üzenetére
Azok a RAM foglalat tüskéi? Mintha az forrasztás nyoma lenne.
Újonnan vetted a lapot?
-
Vismajor01
addikt
válasz Angie™ #82158 üzenetére
Szia,
Simán megsérülhetett, statikusan vagy mitudomén. Nagyon szűk a helye, képtelenség kivenni úgy, hogy ne érjen a ház oldalához vagy más komponensekhez.
Foglalatba nem nyúltam bele természetesen. Mikor kivettem a processzort megnéztem a tüskéket de szabadszemmel nem láttam semmi rendelleneset.
Amikor összeraktam volt alatta egérpad.
Próbáltam 1 rammal és ram nélkül is indítani.
Elemet nem tudom kivenni, mert ITX lap, cak CMOS gomb van rajta. Azt hosszan nyomva tartottam, utána próbáltam indítani de semmi.
Az alaplapot tüzetesen megnéztem közelről, nem láttam semmi rendelleneset. Talán a hátán, de ez sem úgy néz ki mint ami kiszereléskor történt:
Megpróbálom mégegyszer összerakni, de nem tudom mi változott volna, legutóbb is tanácstalanul álltam fölötte.
-
addikt
válasz Vismajor01 #82157 üzenetére
Nem sérült meg a lap szerelés közben?
Szűkös, nehezen szerelhető házak, gépek esetén gyakrabban fordul elő, hogy megsérül a lap. Nézd át tüzetesen!
Foglalatba nem nyúltál bele igaz?
Asztalon rakd össze még egyszer. (alaplap alá rakj szivacsot, vagy antisztatikus tasakaot. Ellenőrízd a kábeleket, csatlakozókat. Egy rammal próbáld indítani. Elemet kiveszed, csavarhúzóval óvatosan összeérinted az elemtartóban a pozitiv és negatív pólust. elem visszarak, próbáld indítani.[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Hosszú tárolás után kiszedtem egy nagyon szűk ITX-házból a konfigot, hogy egy másikba költöztessem. Viszont a másik nem vált be, bele se tudtam rendesen építeni, ezért visszaraktam az eredetibe. Mondani sem kell nagyon szűk ITX házakról van szó, szal nem ment egyszerűen a kivétel/berakás.
Sajnos végleges összerakás után nem adott képet a gép. Rendben felpörögnek a ventik, de no bueno. Kiszedtem az egészet, megint, összeraktam az asztalon és továbbra sincs kép.
Próbáltam CMOS resetet, kiszedtem a procit és visszaraktam, de semmi. Az alaplapon a CPU és DRAM hiba világít, a ramot kitudtam próbálni és semmi baja, és szerintem a CPU-nak sincs.
Létezik, hogy kuka az alaplap? Vagy mit próbálhatnék még? Alaplap javítás létező dolog? Z270 Itx lap már n em létezik, és amúgyis aranyárban vannak az ITX alaplapok...
-
addikt
Akkor lehet az alaplapi Bios-nak van egy ilyen bug-ja. Ez a leg logikusabb.
-
BaLee
addikt
válasz Angie™ #82153 üzenetére
Korábban nem volt ilyen gond majdnem 1 éven keresztül. Nemrég frissítettem drivereket meg alaplap biost ill. egy memória csere volt de memtestet futtattam, nem jelzett hibát meg az amúgy sem hiszem, hogy ilyen hibajelenséget produkál.
Megpróbálkozom egy driver frissítéssel előbb, találtam mindenféle inteles friss drivereket.
-
Mardi
tag
Rendben, köszi mindkettőtöknek a választ!
Gondolom érdemes akkor a legújabbat felraknomebből is, ha már sor kerül rá. -
addikt
SATA kábel csere?
Másik tápcsatlakozókra átrakod őket?⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Top cat
addikt
Igen. Legalább F10 kell neki. Most F17b-nél tartanak.
Vigyázz, van belőle több rev.
-
Mardi
tag
Hali!
Egyszerű kérdés: eme [link] alaplap, ha jól sejtem csak biosfrissítés után támogatja a Ryzen 5600x-et, ugye? -
BaLee
addikt
Mostanában kezdett a gépem olyat csinálni, hogy egyidőbel váratlanul leválaszjta a merevlemezeket. De nem mindet. Amin a rendszer van M2-es SSD az nem választódik le ill. egy másik M2-es sem. Viszont a satások egyidőben leválaszótdnak.
Eseménynaplóban ennyit látok :
A(z) 1 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
illetve ugyanez 2-es és 3-as számú lemezzel ugyanabban a pillanatban...Utána nem látszanak a lemezkezelőben sem. Újraindítás után minden jó a következő leválasztódásig...
Ez mitől lehet?
-
varmi2
nagyúr
válasz fojtviki #82146 üzenetére
Van olyan pcie bővítő kártya, ami nvme ssd-t tehetsz, és olyan is, ami 2.5Gb lan kártyát ad, de egyben nem hiszem. De a nvme bővítő kártya nem 100%-ban kompatibilis régi alaplapokkal, mert ha régi a lap, akkor onnan nem tudsz bootolni.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
őstag
Sziasztok. Lehet nem igazán ide illik a kérdés, de lehet e olyan PCI E bővítő kártyát kapni ami 2.5G Lan és van rajta m.2 nvme ssd lehetőség? Avagy van e olyan nvme bővítő, ami a videó kártya helyére betehető? Tényleg elnézést ha kicsit off
-
nagyúr
válasz Top cat #82140 üzenetére
Ugyanaz a "móka" mint előtte az s1151-el.
Mesterségesen generált inkompatibilitás, semmi több.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
JackeL
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg tudtok valakit, aki alaplapi kondenzátor forrasztásban jártas?
Képen bejelöltem, melyik két kondival akadt némi problémám...
[kép] -
-
Tottu
senior tag
Sziasztok,
Nem rég rakattam össze egy új gépet és szeretnék egy 4. ventilátort is berakni a házba, viszont az alaplapomon csak 3db 3pin-es system fan csatlakozó található. Arra gondoltam, hogy veszek egy ilyet: Goobay 93880 3pin - 2x3pin YViszont az a kérdéses számomra, hogy ezzel az Y elosztóval mind a kettő ventilátor fordulatszáma szabályozva lesz? Az nem baj, ha ugyanaz csak, nehogy az egyik maxon a másik meg a beállításnak megfelelően menjen.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Tomi0703
addikt
-
HUN_Sector
őstag
válasz __Punk__ #82132 üzenetére
Csak az ilyenkor szokásos to do lista: Nézd azért meg a ramokat külön is, azt, hogy minden csatlakozó jól be van e dugva, a cpu csati van a cpu 8 pines cpu csatijában, nem e a pcie. Nincs túlhúzva a cpu hútő, a cpu rendben bent van-e a helyén.
Azért nem túl gyakori az alaplaphiba esélye.[ Szerkesztve ]
-
__Punk__
újonc
Sziasztok kollégámnak építek gépet minden vadonat új de valószínüleg az alaplappal van gond minden alkatrészt le teszteltem külön külön és arra jutottam hogy az alaplap rossz nem kapcsol be a gép néha néha reagál annyit hogy egy fél fordulatot fordulnak a ventik de ennyi mi lehet a probléma esetleg valami amit érdemes lenne csekkolnom mielőtt élnék a garanciával?
-
-
zsolabacsi
tag
válasz HUN_Sector #82125 üzenetére
ez nem a Asus Dark Hero hanem a Gigabyte Aero, ahogy írtam/linkeltem is.
Ezen van jelezve ez a usb-c displayport lehetőség -
HUN_Sector
őstag
válasz zsolabacsi #82124 üzenetére
-
zsolabacsi
tag
válasz Doky586 #82120 üzenetére
Nem. Én fogalmazhattam félreérthetően vagy olyat láttál bele a sorokba amit nem állítottam.
Arról van szó hogy vásárolnék illetve már adott egy 5700g CPU.
Nem szeretnék most, mert nincs rá keret izmosabb vga-t venni.
És mivel jó áron hozzájuthatnék a Dark Hero laphoz megfordult a fejembe hogy megveszem és használom az igp-vel ilyen módon.
A lapon nincs semmilyen vga kimenet csak USB-C. -
törölt tag
válasz zsolabacsi #82119 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nem megy, ha azt külön nem jelezte az alaplap gyártója.
-
Doky586
nagyúr
válasz zsolabacsi #82118 üzenetére
Akkor arról van szó hogy le kell cserélned az 1eFt értékű kábelt?
-
zsolabacsi
tag
válasz Doky586 #82115 üzenetére
Jaa nem félreértetted, az alaplap képes az usb3-c portról kiküldeni a displayport video output -ot azaz
usb-c a kábel és a másik vége DP az meg azért akad a monitorokon mostanában.
Vagy adapterrel:
usb-c - usb3 A és
arra kötve egy usb3 - hdmi és akkor már a monitor hdmi bemenetére is köthető. vagy usb3 - displayport adapter esetleg így már értelmet nyerhet az igp használata amíg nem veszel egy drága kártyát aminek nyilván a rendes hdmi/dp kimenetét használod.Ali-ról olcsóbban vannak ezek az adapterek kábelek.
-
BaJaZo
aktív tag
Az Asrock oldalán az Asrock Z490 Steel Legend alaplapról többek között ez olvasható: "Supports DDR4 4266MHz+ (OC)"
Mit jelent a + jel? Akár magasabb frekvenciás Ram (4600) is rakható bele? A 4200MHz-es ezek szerint gond nélkül megy vele? ( Core i5 10400F) -
ktsgéza
csendes újonc
Z690 Aus Prime esetén ha a régi BIOS van fenn ami nem tudja a 13.gent, lehet egyből a legfrissebre updatelni? Annyit ír, hogy ME firmaware eszközt tegyem fel előtte és frissítsem. De mivel win nem lesz még rajta így nem lehet. Muszáj megcsinálni így vagy mehet nyugodtan a legfrissebb BIOS és utána a firmware frissítés?
13600k, rtx 4080, ddr5 5200 32gb, nvme 2TB, 1440p 144Hz
-
Doky586
nagyúr
válasz zsolabacsi #82113 üzenetére
Aki igp-t használ az jellemzően nem usb-C kábeles monitort használ, aki meg vga kártyát vesz az meg nem akarja külön kábellel az alaplapra kötni a vga k kimenetet, hanem a vga kártya hátulján keresné az usb-C csatlakozót.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz zsolabacsi #82113 üzenetére
Nem. Csak azok a lapok képesek erre, aminél oda van írva, tehát 100-ból egy.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zsolabacsi
tag
Sziasztok!
Van pár alaplap amin nincs videokimenet a processzorba integrált vga-hoz, konkrétan
ASUS ROG Crosshair VIII x570s Dark Hero a lap és Ryzen 5700g lenne a processzor.viszont megütötte a szemem a következő lapon: GIGABYTE X570S AERO G specifikáció szerint https://www.gigabyte.com/Motherboard/X570S-AERO-G-rev-1x/sp#sp
"1 x USB Type-C® port, supporting USB Type-C® and DisplayPort video outputs and a maximum resolution of 4096x2304@60 Hz * Support for drawing tablets and 20V@3A of power delivery. * Support for DisplayPort 1.4 version and HDCP 2.3"
ez azt jelenti hogy a USB 3.x Type-C port képes erre minden további nélkül más lapokon is csak lusták feltüntetni? Tehát egy iGPU procival is elmegy a gép anélkül hogy külön VGA lenne a PCIe porton?
ezt is találtam a neten valaki esküszik rá hogy ment neki teljesen gpu nélkül is egy highend CPU -val csak induláskor (BIOS) nincs kép ami azért gáz. De mi van ha olyan g jelzésű proci van benne ami tartalmaz gpu-t.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Tulhuzni nem lehet mert táv tartós. A táp egy corsair 400w os táp ha jól rémlik. Memtest lefutott hibátlanul meg akkor marad a vga driver talán..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Felmerült, hogy MSI B450M Mortar alaplapba tennék a 2700X helyett 5700X CPU-t (3060 Ti van a gépben). Az elgondolás az, hogy a legkevesebb pénzből az AM4 konfigom életciklusát kitoljam. A kérdés az, hogy ütközhetek-e bármilyen kompatibilitási/bottleneck problémába, ami miatt nem sok értelme van ezt meglépni.
-
LuiT
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Egy számomra eddig ismert de nem megfogható hibával állok szemben. Adott egy asztali pc amit nemrég raktam össze a nagypapámnak és valamiért véletlen szerüen lefagy időnként és csak a reset segít.
Amiket átnéztem.
3 szelvényes merevlemez van benne plusz az SSD amin a rendszer fut. Mindegyik lemez hibátlan és nincs átviteli vagy áramkimaradási hiba sem. (nem volt random újraindulás).
Legelőször a RAM okra gyanakodtam hogy esetleg ott van valami gond így gyorsan kicseréltem két teljesen eltérő másik kitre de a hiba maradt. a Ramok at 2-4 es slotba vannak ahogy annak lennie kell. Utána arra gondoltam hogy a VGA fekszik meg mivel újra lett pasztázva de a furmark se birta kifetetni 3 perc futás után sem tartotta a 75 fokot. Ezek után már csak az alaplap maradt amire gyanakodom ez egy MSI B460 Tomahawk lap benn egy i3 10100F procival ami szintén nem melegszik egy bequiet torony hűtő van rajta holott még ezt sem indokolná hogy kelljen. A segitségeteket szeretném kérni. Most megprobálok egy memtestet futtatni hátha kiad valamit bár úgy vettem észre hogyha egy modul van az alaplaban 2 es foglalatban tökmindegy melyik nagyon lassan indul be az alaplap mig a 4 es pillanatok alatt. Lehet az alaplap a hibás de mielőtt újat vennék és garanciába küldeném kizárnám ezeket a dolgokat. Van amit esetleg kihagytam vagy amire nem gondoltam? Már a biost is frissitettem de ugyanaz.ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
€uro
őstag
válasz Top cat #82105 üzenetére
Nyilván. De ha úgy van, ahogyan varmi2 mondta, miszerint "az alaplapokon a type-c csati csak usb-ként működik", akkor elég szánalmas, hogy a Type-C kínálta lehetőségeket egyetlen alaplapgyártó sem használja ki teljeskörűen.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Matt-OPT
aktív tag
válasz HUN_Sector #82087 üzenetére
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Villanyszerelés
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest