- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begbi
csendes tag
Sziasztok. Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem. Asus tuf b660m-plus d4 lenne az alaplap de sehogy sem tudom feltelepíteni rá a windowst. Boot menure azt írja the system cannot find any bootable devices. A meghajtó információknál látszódik a két ssd és a windows pendrive de a bootnál nem. Nem nagyon vagyok otthon a biosban ezért kérnék egy kis segítséget. Csatolok egy képet is. A win 10 eredeti usb-n van. Alaplap elvileg frissítve lett pcx-nél.
-
HUN_Sector
őstag
válasz #46372352 #81096 üzenetére
Hülyeségnek, de 2 külön oldalon is írják, hogy: a monitor legyen előbb bekapcsolva, aztán indítsd a gépet
Illetve UEFI compatibilitási hibáról írnak 6. széria előtti NVIDIA kártyáknál.
[link]
A tapasztalataik alapján kell egy frissebb kártya pedig hogy belépj a BIOS-ba és a CSM modult engedélyezd. - bár egyaránt írnak engedéylezésről és kikapcsolásról, nem világos a posztokból, hogy melyik.For anyone else who stumbles on this post. Borrow a newer video card and enable CSM and find the legacy option.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz #46372352 #81092 üzenetére
Szia!
Leírhattad volna, hogy új konfig első indításakor adja, vagy esetleg történt valami változtatás egy működő konfigban!
Első körben ellenőrizd a processzor foglalatot és a többi alkatrész illeszkedését. Ha univerzális CPU hűtőd van, vigyázz hogy ne feszítsd túl a csavarjait mert deformálhatja a foglalatot, és az is okozhat processzor hibát.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
M4R1NE
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert kezd a probléma megőríteni.Vettem egy új félkonfigot: Asrock B450M Pro4 alaplap, Ryzen 5 5600 és 16 gb DDR4 ram.
A cuccok amik megmaradtak: Gigabyte RTX 2060 videókártya, Sound Blaster Z hangártya, Seasonic 620W-os táp, illetve a háttértárak.
Összeraktam, minden pöccre ment, de van két problémám is:- A videókártya bizonyos load felett fülsüketítő hangon kezd rezonálni. Nem a ventillátor a hangos, hanem maga a kártya a foglalatban. Próbáltam jobban meghúzni a csavart, kevésbé, mozgatni, semmi. Ha elérik a 70% feletti tempót a kártya ventijei, akkor hangosan zúgni kezd. Ha menet közben picit megnyomom a kártya hátulját, elmúlik, de aztán egyből újrakezdi. Próbáltam áttenni a másik (lenti) PCI-E 16 slotba, ott is csinálja, bár ott kicsit kevésbé (ott később kezdődik a rezonancia). Sajnos ez a lassabb PCI-E slot amúgy is.
- A Sound Blaster Z hangkártytámba dugott fejhallgató BAL oldala azonnal zúgni kezd, ha a GPU load alá kerül. Ha nincs load alatt, nem zúg. Elindítok egy játékot vagy benchmarkot, azonnal sípolni kezd (CSAK a bal fele). Próbáltam a kártyát áttenni a másik slotba, ott is ugyanaz. Csavarok, megmozgatás, szintén. Ez az egész azért furcsa, mert az előző két alaplapomban is ez a GPU és hanggkártya volt, és semmi probléma nem volt, még micro-ATX alaplapban sem, ahol egymás mellett voltak közvetlen a kártyák, szóval szerintem nem elektromágneses interferencia... Csak az új alaplappal van ez.
Próbáltam az alaplapi hangkártyát is, ott nincs semmi zúgás. Próbáltam a ház előlapjára kivezetett jack slotot is, az viszont még rosszabb volt (ott még azt is hallottam, amikor görgettem egy weboldalt, még load sem kellett...)Van valaki ötlete mit tudok kezdeni ezekkel?
-
Y72
aktív tag
Üdv,
Megvettem egy Prime Z790-A lapot (asus), de nem stimmel vele valami.
Bios csak első indítás után jelenik meg jól, utána lecsökken a felbontás és nagyon nehezen lehet kivenni a betűket. A kezelhetősége így a béka feneke alatt van.
A boot beállítáoknál próbáltam mindent, mert elvileg az okozhat ilyet, egyszer vissza is állt jó felbontásra, azután újra belépve megint leromlott.
Illetve USB-ről bootolás kriminálisan nyögve nyelős, egyszer felismeri, máskor nem és lefagy tőle a bios, ilyenkor ha kiveszem minden megy tovább.2. probléma: M2_1 csatlakozó földelve van (shileded) de ha ebbe rakom az SSD-t akkor a windows taskbar job oldal villog mikor használja az eszközt....
Másik slotban nincs ilyen gond.Egyelőre a bios olvashatatlansága zavar nagyon és vissza is küldeném a terméket, csak nincs időm erre. Megoldható ez vagy mindenképp hibás lap?
Biost frissítettem, de nem volt hatása ezekre.Asus-nak írtam, erre azt válaszolták hogy a magasabb órajelű DDR5 miatt van (6,6 Gh-z), neki is ilyen lapja van, törődjek bele. HAHA.
-
p4radox
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Asus STRIX X670E-F lap. A tech spec szerint a max memória freki az DDR5 6400Mhz neki. Az lenne a kérdésem, ha később kijönnek DDR5 8-9000 Mhz ramok (+mellé új gen AMD procik), akkor én ebben a lapban csak 6400Mhzn fogom tudni használni ezeket a memóriákat? -
nagyúr
válasz abdulka1 #81085 üzenetére
Ezért javasoltam, hogy mi újság van a túlodalán. ha tényleg 68 fokos csóri PCH, akkor az ott érződni fog.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csorbi
addikt
válasz Csorbi #81080 üzenetére
Ezek ismeretében pedig FŐLEG nem nyúlnék hozzá. A hűtéssel semmi gond nincs, ez tipikusan Z690 "feature", bármelyik gyártóról is legyen szó.
-
nagyúr
válasz abdulka1 #81081 üzenetére
Azért érdekes lehet, hogy tapintásra/érzetre mennyire melegszik a PCH túloldalán a nyák.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csorbi
addikt
válasz varmi2 #81078 üzenetére
Szerintem a garanciális feltételek 6.a pontjának bőven megfelel, ha leszeded a hűtőt és újrapasztázod, még akkor is, ha ez nincs matricázva, mint pl a VGA-knál. Pláne ha szemmel láthatóan teljesen más pasztát/mennyiséget/ügyességet viszel bele, mint a gyári. Elég kellemetlen, ha egy teljesen más ügyben való garanciáztatás esetén széttárják a kezüket egy ilyen árú lapnál. Én nem tenném, de ha mégis, akkor előtte ezt lelevelezném az ASUS-sal egy érdeklődés szintjén, és mivel nem sürgős ezt megtenni, erre bőven lehet néhány nap/hét.
#81079 ЯΞD ennek a kérdésnek tükrében biztosan neki akarsz állni....?
-
ЯΞD
senior tag
Oké. Ha nem jár garivesztéssel akkor nem gond. De amúgy melyik a déli híd? Valami képen karikázzátok be mit kéne leszednem...
-
varmi2
nagyúr
A chipset a mondern lapoknál már csak a déli hidat jelenti. Ha tényleg ilyen meleg, de a borda ami rajta van nem meleg. Akkor valami kontakt hiba van, lehet elmozdult a borda. Vedd le, kend újra, majd tedd vissza.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
LK
addikt
válasz ASDer.. #81066 üzenetére
Még örülhetsz is, hogy 1óra 15 perc alatt válaszoltak neked a másik topicban. Én kb. a kérdéseim felére kaptam csak választ (hozzáteszem nem pont itt, elszórva a fórumban).
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Bocsi, ha béna a kérdésem:
Alaplapot cseréltem, a régi bedöglött. Asus m5a97 pro-ról Asus m5a97 R2.0--ra. Tehát úgy gondolom nem nagy a változás. Valami Windows 7 van a gépemen, a régi lap hibája okán úgy 2 éve nem használtam. Igazából működik, de talán nem olyan sebes, mint régen. Frissítenem kellene valami? Chipset driver esetleg? Vagy csak az idő múlása (weblapok, böngésző változása) hat negatívan?Köszi!
Nem szotkam hibázni.
-
ASDer..
csendes tag
válasz palfitom #81063 üzenetére
Mivel ott mindenki szarik a fejemre gondoltam rákérdezek máshol is, hátha akad még aki díjmentesen nyújt egy kis segítséget a mai világba.
Sajnos oda kellett volna írnom hogy utalok egy tizest pár képért, biztos repkedtek volna az emberekELNÉZÉSED kérem hogy beírtam ide is.
-
palfitom
félisten
válasz ASDer.. #81062 üzenetére
A legjobb helyen vagy a procid topikjában, nem kell ide is beírni!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ASDer..
csendes tag
Tiszteletem!
Szeretnék egy kis segítséget kérni i5 13600KF undervolt-tal.
Egy ASUS Prime Z790-A fog érkezni a napokba, jelenlegi alaplapommal már nem akarok bohóckodni(B660M).
Nézegettem pár videót YouTube-on, de sajnos nem találtam olyan guide-ot, ami pontosan ezt a lapot mutatná be.
Láttam egy MSI lapról videót, ahol csak valami LLC-t kellett állítani és sokkal hűvösebben futott a proci, kevesebb fesszel illetve lényegesen alacsonyabb fogyasztással.
Nem tudom, hogy az ASUS lapoknál hogyan is kell ezt véghezvinni?
Sajnos soha életemben nem csináltam undervoltot a BIOS-ban, elrontani meg nem szeretnék semmit.
A főbb indok, amiért szeretném egy kicsit undervoltolni az az, hogy Battlefield 2042 alatt akár 83 fokig is felspike-ol a hőmérséklet, ami nekem egy picit szúrja a szemem.
Cinebench R23 multi alatt maximum hőfok 93+1.305 Vcore a Max spike.Valaki tudna nekem segíteni ebben, akár itt, akár privátban?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel, Richárd
-
palfitom
félisten
válasz Krtek81 #81059 üzenetére
Nézd, fizikailag kompatibilis, tehát ha van hozzá BIOS, akkor nagy gond nem lehet.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Krtek81
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Asrock AB350 Pro4 alaplapom, hozzá jelenleg egy Ryzen 3 2200G proci, 8GB(2*4)DDR4 3200Mhz RAM.
Úgy láttam a gyártó oldalán, hogy kijött egy új bios ami támogatja az Ryzen 5 5600G procit is, de a kompatibilitási listában még nincs benne.
Érdemes lehet így is beleugrani a fejlesztésbe, esetleg van valakinek bármilyen infója pro és kontra?
Vagy inkább másik alaplappal próbálkozzak?Előre is köszi,
-
knoxhu
senior tag
válasz HUN_Sector #81057 üzenetére
Pontosan így van…
Mindkét slotot szeretném használni, a dobozban nem volt pót csavar sajnos, a másik slothoz is be volt csavarva.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz knoxhu #81053 üzenetére
Üdv !
Ha csak 1 db M2-es slotot használsz, akkor kell legyen még egy csavar a dobozban a másik M2-es slothoz is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok,
vettem egy GIGABYTE B550M AORUS ELITE alap lapot és a szerelés közben a M.2 SSD stabilitását biztosító csavar feje letört. Fogóval ki tudtam csavarni az “anya” részét, de így nyilván ezt a slotot nem lehet használni. Nincs ötletetek honnan lehetne pót alkatrészt szerezni? [link]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Az m2 foglalatokon csak védő van vagy hűtésként is szolgálnak? -
palfitom
félisten
válasz klimokrisz #81048 üzenetére
Szia,
Természetesen mennie kell, hisz az alap-BIOS is ismeri a procit!
-
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
Kérdés: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II alaplapnak a kicsomagolása után ha beleteszek egy AMD Ryzen 9 5900X processzort akkor működik egyből vagy frissíteni kell a Biost és csak úgy lesz hajlandó elindulni.
(később természetesen frissítem, csak az első indításnál beindul -e a gép)„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Starchm
őstag
De nem tudom mi ez a pcie4 mizéri nálad?
Mivel altalaban ennek kapcsan jon elo a legtobb baj a riserrel, h nem mennek..
És különben is már válaszoltam.
Melyik kerdesre?
Ahogy ecseteltem 2 ugyanolyan lap(ezt elírtam,ugyanolyan lap)
Jah, ha igy irtad volna nem kerdezek ujra ra. Tovabbi sok sikert a hibakeresesben. -
GAbre
veterán
válasz Starchm #81044 üzenetére
Köszönöm,hogy írtál megint.
De nem tudom mi ez a pcie4 mizéri nálad?És különben is már válaszoltam.
Ahogy ecseteltem 2 ugyanolyan lap(ezt elírtam,ugyanolyan lap),ugyanazon alkatrészek,1iken megy a riser,másikon nem.
Hibát nem látok,több slotban is néztem,tehát fizikai gondja se lehet pci-e-nek.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
Múltkor nem írt senki.
Akkor ezek szerint nem tudja miért nem működik PCIe, csatlakozó riserrel?
Meg se mukkan.
De riser nélkül jó. Új biosszal is próbáltam
Starchm:
Eddig nem volt gond,régebbi lapon ment gond nélkül.
hp prodesk 400 g3 mt alaplap.
Csak 3.0-át tud,de nincs bioszban se gen állítás.
És alapból 1.0-án mennek x1-esek amennyire tudom.
Ami lapban teszteltem,mind1ikkel ment riser eleddig.[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Sziasztok!
Két napja még működő gép alaplapja nem érzékeli a rákötött sata eszközöket. 1db SSD, HDD és DVD író. Biosban nincsen csatlakoztatott eszköz. Csak a rendszer ssd nem látszott, most már semmi. Elem ki majd be sem segített. Semmit nem csináltam a géppel. Táp nem ad kraftot nekik? Csak az alaplap hibája jut eszembe elsőnek. Sata helyeket is felcseréltem, kábelcsere is megvolt. Van ötletetek? Köszi"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Floyd80
addikt
válasz jokeph #81036 üzenetére
Köszi, most valahogy belőtte magát 600 RPM-re egy auto tuning után, remélem így is marad.
Az a baj, hogy header szűkében vagyok, a másik AIO már használja az egyik pump csatit, ezen kívül még van három ami szabályozható hét ventire. Még egy controllert meg nem akarok betenni a kábelrengetegbe.
Olvastam én is, hogy a cpu_fan meg az opt összefügg, de az előző Giga lapon simán lehetett szabályozni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
nagyúr
válasz Floyd80 #81034 üzenetére
Üdv !
Ha van a lapon W_PUMP vagy hasonló nevű csati, akkor az AIO pumpáját erre tedd (ha nincs akkor mehet CHA_FAN-ra is akár), a venti meg mehet a CPU_FAN-ra, tudtommal a CPU_FAN és az OPT_FAN csak egyszerre szabályozható (logikailag egy csati).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kentecske
újonc
Sziasztok! Az miért van windows 10 rendszeren hogy a böngészőben akármilyen videót indítok akkor egy pillanatra elfeketedik a kép és utánna vissza is jön, ez miért lehet? Olyan mintha átváltana, HDMI-vel van összekötve a gép a monitorral.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, elsősorban ASUS tulajoktól kérdezném, hogy a CPU_OPT headert lehetséges valahogy külön kezelni?
A CPU_FAN-ba AIO van bekötve és a radi ventije az OPT-ba, de nem tudom szabályozni. Giga lapban ez nem volt gond, itt meg gondol egyet és ahogy melegszik a proci el kezd pörögni mint a franc.
Ha az AIO-t teszem az OPT-ba és a ventit a cpu_fan-ba, az számít valamit?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ragem
csendes tag
Sziasztok! Asrock Z390 Extreme4 típusú alaplapba szeretnék wifit (nem USB adaptereset, hanem antennásat). Kérdésem az lenne, hogy elég a hátulján lévő két köralakú csatlakozóba antennát vennem, vagy szükség van ehhez M.2 wifi kártyára?
-
nagyúr
válasz bobalazs #81025 üzenetére
Eme lapon 4 db M2-es slot van, mindegyik x4-es és 4.0-ás (manualból lestem ki).
AUDIO/USB: az ember mindig tanul valami újat.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csorbi
addikt
Azon a lapon egy Realtek ALC4080-as codec van, amely gyakorlatilag egy ALC1220, de nem PCIe buszra, hanem USB-re huzalozva a lapon. Ezért látod a Realtek USB driverét is, valószínűleg a 6.3.9600.2300-as verzió környékén szétváltak a driverek külön hagyományosan PCIe buszra integrált, és USB-s driverekre.
Neked konkrétan bármelyik jó, válaszd vagy a6.3.9600.2299-es WHQL-t vagy a 6.3.9600.2342-es USB-t, mindkettő menni fog, az utóbbi újabb de nem WHQL. -
nagyúr
válasz bobalazs #81022 üzenetére
Alapvetően igen, ennél a lapnál - mivel nVME az SSD, igazából mindegy, nem korlátoz semmit.
Én abba tenném, ahol a legjobb a hűtése.Az AUDIO rész érdekes, az UEFI-ben van egy USB AUDIO enabled/disabled opció, ez vajon mit takarhat ?
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok.
Egy Asus ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI alaplapnak a hangkártya driver-ét szeretném letölteni de nem egyértelmű. Itt most 2 féle van USB meg nem USB? Verziószámokat elnézve mintha egy lenne...Illetve lenne még egy kérdésem M2 SSD melyik slotba kéne raknom 1db-van. Vagy nem számít. (970pro)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz PsycHo88 #81018 üzenetére
Tudsz, ha normál módon nem engedi, akkor ott a BIOS Flashback.
-
nagyúr
válasz HUN_Sector #81016 üzenetére
Rá se gondoltam volna, megmondom a tutit, márcsak azért sem, mert nincs pci-e 4.0-ás eszközöm sem.
A riser kábel említése azért lehetett volna érdekes, mert egy gyenge pont a rendszerben és tud szivatni rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz HUN_Sector #81013 üzenetére
No ezt jó tudni.
Mondjuk, a probléma részletezésénél nem tértél ki rá, hogy van riser kábel a rendszerben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bobalazs
nagyúr
válasz HUN_Sector #81013 üzenetére
:thumbsup
jó az ilyeneket olvasni. -
HUN_Sector
őstag
válasz HUN_Sector #81010 üzenetére
Na, megoldódott, meg is osztom hogyan, mi volt a probléma.
A gépház is fontos, ez egy Cooler Master Masterbox NR200P, amihez adnak gyárilag egy riser kábelt. Igen ám, de az oldalon most jött szembe velem egy olyan apróbetűs rész, hogy a kábel csak 3.0 pci expresszt támogat. Nézem, mindkét nagy kártya amivel néztem 4.0-s, amivel futott, az meg max 3.0-t tud. Az előző alaplap 3.0-s volt.
Szöget is ütött a fejemben, hogy na, nézzünk rá a biosra, állítsuk át, hogy max 3.0-t tudjon, nincs mit veszteni.
Beállítottam AUTO-ról Gen3-ra.
Voálá!Rendben mennek riser kábellel a 4.0-as alaplapon a 4.0-s kártyák 3.0-s sebességen. Egy 4.0-s riser kábel biztos valamicskét lendítene a dolgokon, de egyelőre örülök, hogy a probléma megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz HUN_Sector #81010 üzenetére
Az alaplapot nem kellett volna cserélned. Vettél volna bele egy Ryzen 5600/5600x-et, és fele akkora költségből ugyan olyan jó vagy jobb lett volna játékokban.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
HUN_Sector
őstag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.
A gépemben kicseréltem az alaplapot, a processzort. Memória, VGA maradt.
A tápegység egy 450 wattos FSP SFX Pro 80+ bronze.
A VGA Zotac 3060 (2 darab 6+2-es tápcsatis)A régi proci ryzen 5 1600 volt, MSI B450I ITX AM4-es alaplappal
Az új egy i5 11400 és egy Gigabyte Z590i Vision D ITX 1200 socketes alaplap.A ram 2 db 8 gb-os modul.
Mindkét proci 65 wattos. A platform cseréje után azonban nincs kép. Beraktam helyette egy 1 db 6+2 csatis rx 6600-ast, azzal sincs. Minden felpörög, majd vagy megy kép nélkül, vagy egy idő után leáll. Mondom magamban, ilyen eddig csak memória probléma, vagy nafta hiány esetén fordult elő. Na de ennyire nem szar a táp...
MILYEN JÓ HOGY SOK VGA VAN ITTHON...
Megnéztem egy gtx 1650 vga-val is, 1 darab 6 pines csatlakozót igényel. Azzal fut rendben, képpel.
Létezik hogy a papíron szintén 65 wattos intel proci a gyakorlatban ilyen mértékű idle fogyasztást generálna, hogy ennyire nem bírná a táp, míg a ryzennek meg sem kottyant egy sokkal combosabb vga-val? -
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni , lehet én csináltam valamit rosszúl , szóval az a problémám hogy frissítettem a biost , és próbáltam vissza álítani a memória beálításaim és az istennek nem akar működni ,csak az xmp működik de ha manualisan álítom ami eddig volt , csak fekete képet kapok ! a bios-ig nem jutok el, lehetséges hogy az új bios-al nem működik a ami az előzővel igen
Alaplap pontos típusa : MSI MPG X570S CARBON MAX WIFI
Processzor típusa: 5950x
Memória típusa : Team Group 8Pack Edition 32GB
Táp típusa : seasonic focus gx 1000w gold .
Win11 os .
A régi bios amiről frissítettem 7D52v13 -7D52v14-re .
Az 7D52v14 bios-al csak 16-16-16-38 3600mhz 1.35v tud a ram.
A Régivel 7D52v13 ezt tudta 14-15-15-35 & 3600 MHz 1.5v Soc v 1.1v
Köszi a választ előre is .( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
nagyúr
válasz Hatvan9 #81004 üzenetére
No, ez a lényeg, hogy meglett.
Pedig annyira nem is régi még ez a cucc.Retro cuccaimnál pucolással kezdek sok esetben, de hát ezek alhangon 15+ éves cuccok, nem ritka a 20 év körüli sem.
-
Livius
őstag
válasz varmi2 #80713 üzenetére
Végül kiderült, hogy a 3600 MHz-es XMP profilos Corsair is megy tökéletesen 3600 MHz-en, miközben az alaplap leírás szerint nem támogatott az a sebesség már, igaz BIOS-ból a legutolsó és legfrisseb van, de infók erről nincsenek semmi changelogban.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
LLP-11Ker
csendes tag
És extra BIOS frissítéssel is meg megérte a fórumtárstól a vásárlás..?
Új hozzászólás Aktív témák
- ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP és AMD EXPO - 10 év gari! -
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év magyar bolti garival! -
- Rog Strix B460f gaming II
- Kingston 2X16GB DDR5 6000MHz CL32 FURY Beast
- GIGABYTE B550 AORUS Elite V2 kis hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest