Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
-
_NCT
addikt
válasz Visormail #81820 üzenetére
Nos, lehet nekem megjavult, lekopogom az elmúlt 2 napban nem tapasztaltam hibát, hálózatot sem dobálja a lap. 3 dolgot tettem BIOS-ban:
- legacy usb support : disabled
- XHCI Hand-off : disabled
- SOC voltage-ot 1V-ra állítottamMinden esetre tanácstalan vagyok, hogy váltsak-e intel platformra vagy sem, nem akarok nyűgöt később.
-
nagyúr
válasz Visormail #81720 üzenetére
A lapnak van 2 db USB 2.0-ás belső portja, ez 4 db USB 2.0, ezeket ki lehet egyszerű hátlappal vezetni + beső 3.0-ás port is van, ez 2 db 3.0-ás port az előlapon.
Illetve, bill+egér mehet a PS2-es portokra (natívan vagy átalakítóval), +2 db USB 2.0 nyereség.
Összesen kinyerhető 3.0-ás: előlre 2 db, i/o pajzson van 4 db.
2.0-ás: hátlappal kivihető 4 db, i/o pajzson van 2 db, ez összesen 6+6 USB port.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hobizoli
nagyúr
válasz Visormail #81717 üzenetére
nekem egy GA-Z270M-D3H-ben volt evekig i3K-val, meg egy echte kinai, Aliexpress-s Machinist X99Z-V102-ben is mukodott
faternek volt a MSI KN9 Speedster Opteron-s alapjaban egy, mert azon nem volt USB3.0 se, abbol raktam at
az USB hub is lehet erre megoldas, azt is irtam
akinek 10db USB port, amit egy atlag alaplap tud manapsag nem eleg, az vmit rosszul csinal
nekem a bill+eger+wifi+kekfog egy USB2.0 hub-n vannak egyutt, nem kulon-kulon portokban minden egyesevel
ezzel mindjart 3 USB port felszabadul, mert ezeket siman ossze lehet csoportositani
de kene tudni milyen USB eszkozok vannak
regebben volt itt olyan keres is, hogy kene 14db USB30-s port, mert fuuu
irogattak ilyen 100k+ aru alaplapokat, de 14db 3.0 meg azokon sem volt
aztan en megkerdeztem, hogy de mik ezek az USB eszkozok, amiknek ennyi USB3.0 kell?
a 14-bol 9-10db az siman 2.0-n is el lett volna, de 6-7 meg a 1.1-n is...
bill eger gampad joy kékfog, headset... ezeknek nem kell USB2.0 sem
nehany HD Webcam szokta meg kerni, de nem jellemzo
1080p videohoz eleg 5-6 megabit, azt meg a USB1.1 high speed is tudja (=12Mbps)
Scanner-Printer-nek kulon tapja van, az nem szamit, meg relativ ritkan is hasznalodik
ezeket esszel osszecsoportositva az aramfelveteluk alapjan 2-3 ilyen frutti 2k-ba kerulo USB2.0 is eleg lehetett az osszesnek, es maris nem kellett aranyaras alaplapot venni egy mATX-s helyett
meg meg mindig olcsobb egy atlag mATX-s deszka ket db TPLink UH720-l, mint a 100k-s csiri-biri anyulap, es ugy mar tobb USB3.0 eszkozt lehet rapattintani a gepre
aminek valojaban szokott kelleni a nagy savszelsseg az a USBHDD, USBSSD, pendrive, Gigabit LAN
bill meg az eger sem lesz semmivel gyorsabb, attol hogy egy-egy dedikalt USB3.0-s portban figyel, csak annak az USB portnak az egyebkent sem nagy savszelesseg kihasznaltsag %-a csokken meg az 1/10-ere
USB1.1 low speed is 1.5megabit az ezredfordulorol, azaz 20+ evvel ezelottrol, mikozben a RS232-s eger 9600bps-n ment anno
1.5megabit az ~180kB/sec
ahhoz azert nagyon kene az egeret meg bill-t pufolni, hogy csak annak az 1/10-t is elerje adatforgalomban, es az a leglassabb a USB szabvany
több drón kell ;P
-
addikt
válasz Visormail #80749 üzenetére
Átraktam a másikból a bios chipet és azzal se mukkant meg. Rákötöttem egy másik tápot, azzal elindult. Visszatettem a saját chipjét, a másik táppal az is elindul, 4211-et ír, tehát sikeres volt a frissítés, csak rögtön utána meghalt a tápegység. Újabb idióta véletlen egybeesés, de legalább végre rájöttem mi a baja.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
ricsi99
addikt
válasz Visormail #66589 üzenetére
Az ötlet persze nem rossz csak 3 probléma van.
1.) Fapados alaplap... ha valami extrát akarsz az nem fog menni.
2.) Intel igp.... ha van kép és esetleg még felbontást is tudsz állitgatni akkor már nagyon jó...
3.) Átalakítóval csak klónozni lehet a képet... ugyan az a felbontás miegyébb...rögtön bukja az ember a dual monitor lényegét...
Üzenem a főnöködnek: ólcsó húsnak...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Visormail #66585 üzenetére
Több ötletem akkor nincs, sorry... ha tippelhetek nincs bekötve valami láb az alaplapon a dvi csatiba ami a sima monitornál nem kell ,de az átalakítónak meg igen ,gondolom azért nincs is normális dvi csati vagy hdmi kimenet a lapon...
Ha más nem vegyél használtan valami tök alap videokártyát és pakold be a gépbe... ha az átalakító azon se megy nem gond mert a 2 videokártya 2 kimenettel simán működik
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Visormail #66583 üzenetére
Csak tippelni tudok....
Nem lehettséges ,hogy az alaplap nem érzékeli hogy az átalakítón keresztül rá van csatlakoztatva a monitor?
Sikerült arra a lapra a legprimitívebb dvi kivezetést szerelniük
Valami bios beállitásban kézi vezérlésssel bekapcsolni az integrált vga-t?
Gondolom AUTO beállitáson van minden az alapértelmezés szerint...
Annó amikor szórakoztam a multi-monitoros rendszerrel ..akkor közelharcot kellett vívnom az alaplappal ,hogy akkor is kapcsolja be a cpu-ban lévő vga-t ha épp nem volt aktiv monitor rajta ,hanem csak a normál videokártyámon volt bekapcsolva a monitor..[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Visormail #66579 üzenetére
Csak windows alatt tesztelted vagy ha bekapcsolod a gépet akkor a bios/uefi boot képernyő sem megy?
A másik gép amin tesztelted szintén intel inteles alaplapi vga val van vegy normál videokártyával?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Thrawn
félisten
válasz Visormail #27469 üzenetére
Van DOS-os verziója a BIOS frissítésnek, próbáld azzal.
szerk: Az Instant Flash-t szerintem csak az 1.50-es BIOS-tól kezdve kapta meg a lap, a legelső ilyen BIOS-fájl az 1.60-as.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Visormail #12790 üzenetére
A fent említett személy anno azt mondta nekem, hogy próbáljuk meg beta bios-al.
Amikor ment, akkor mondtam neki, hogy megpróbáljam e újabb biosal. Azt a választ kaptam, hogy ne, mert lehet, hogy nem fog működni. Szóval én ebből ezt következtettem le. Ő ezzel foglalkozik a minden napokban, szóval hittem neki, és azóta nem is bántottam. Főleg azután nem, ami után elkezdtem tuningolni és semmi baj nem volt. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Visormail #12782 üzenetére
CoolMan81-nek igaza van.
Nekem is ez jutott első körben eszembe. Meg kell nézni másik alaplapban. Aztán még egy valamit tehetsz, régebbi bios-t feltenni.
Akitől vettem anno az X2 240-et, neki nem ment az alaplapjában új bios-al. Bár nem próbálta ki régebbivel, de nálam meg a beta-van fent, szóval, egy esélyt megérdemelne, ha meg tudod oldani, ha nem keresd vinibalit -
addikt
válasz Visormail #7209 üzenetére
Ezt találtam [link]
"Incidentally, Intel has branded its P-state management as the Enhanced Intel Speedstep Technology (EIST), but the C1E feature doesn't have a special name. AMD lumped both P-state and C1E together and called it Cool n Quiet."
Szóval lehet, hogy amdnél már nem írják külön hanem a cnq-ba beletartozik, ha az be van kapcsolva akkor a c1e is, de akkor az aida miért írja hogy letiltva?Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
wrox
őstag
válasz Visormail #2202 üzenetére
Azért a sysprep használatához kompatibilis HAL-al kell rendelkezni a gazda és a célszámítógépnek. Mind a két gépnek támogatnia kell az ACPI-t. Mondjuk a sysprep konkrétan a clonozáshoz lett kitalálva, mivel minden egyedi azonosítót (SID-ek stb) töröl, hogy a domainben ne legyen gubanc.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest