Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Santi22
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Én úgy gondolkodom, hogy adott a max 16 szál, amit kezelni tud maximálisan a proci, ezt most használja a VGA. Most ha beteszek egy PCIe x4 SSD-t, akkor már 20 szál kellene, de mivel 16-ot tud, ezért az SSD-nek kell valahonnan adni 4 szálat, így gondolom onnan veszi el ahonnan tudja, tehát a VGA kárára. És mivel olyan nincs, hogy x12, ezért a VGA x8-ra fog butulni.
De ez egy józan paraszti ésszel való gondolkodás a részemről, a hozzáértés hiánya végett. Lehet, hogy ez egyáltalán nem így működik és simán menni fog a VGA x16 meg az SSD is x4-en, ezért kérdezem.
-
Santi22
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
MIS B360M MORTAR [link]
i5-8400
1060 6GBA kérdésem, ha megtámogatom a konfigot egy M.2 NVMe PCIe x4 SSD-vel, akkor a Videokártyát PCE x16 helyett le fogja "butítani" x8-ra? Ha jól látom a processzor maximum x16-ra képes, de a gyártói oldalon nem találom az erre vonatkozó kitételt, hogy ilyen esetben hogy kezeli az alaplap.
Továbbá amennyiben ez így van, ahogy feltételezem, mekkora performance drop várható játékoknál, ha csak x8-on fog futni a VGA? Megéri-e egy ilyen SSD-vel bővíteni vagy maradjak inkább a SATA3-nál (jelenleg olyat használok)
Köszi előre is a segítséget.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Markzion1983
üzenetére
A V1 8 pinest mindenképpen kösd be, ha van a tápodon ezen kívül még egy segédcsati ami kettévehető 4 pinre, rádughatod azt is nyugodtan, ha nincs, az se baj.
-
Markzion1983
csendes újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy Asus prime Z690 -p alaplapot, és az atx csatlakoztatással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Van 2 darab csatlakozó ATX_12V_2 4pin, ATX_12V_1 8 pin. Én eddig még csak olyannal találkoztam amin vagy a 4 pin - es csatlakozó (régebbi) vagy a 8 pin - es csatlakozó (újjab) van. A leírás amit adtak hozzá nem részletezi pontossan mikor melyikre kell a tápegységet bekötni. Csak annyit ír, hogy vagy a 8 pin vagy pedig a 8 + 4 pint kell kötni. Kérlek segítsetek, hogy mikor melyiket kell használni.
A processzor egy Intel Core i5 12600k ami belekerül majd.
Köszi
-
imotrepus
aktív tag
Üdv Urak!
Össze kellene raknom egy gépet, van két Asus s1155 lapom, egy 3770 procim, RAM egy darab se! Az egyik lap 2x8Gb 1600MHz támogat, a másik 4x8Gb 1333MHz.
Érdemes 32Gb 1333MHz Ramot vennem vagy rakjam össze nyugodtan a 2x8 Gb lapot?
13-14 éves kölykök játszanának rajta Fortnite stb.
-
.•°>RAZER<°•
csendes tag
Lehet esetleg táp?
Mert most egy ati X800 van benne ami nem eszik anyit mint a 1060.
Bár akkor is ment előtte 2 hétig, akkor most mért nem
névlegesen 750 es táp viszi pedig.(igaz valami nitrox márka) -
.•°>RAZER<°•
csendes tag
válasz
abdulka1
üzenetére
Hozzá adott gyári intel hűtő hűti. az a benyomkodós bepattanós verzio
amúgy most bele lett téve egy ezer éves VGA és azzal most elindult, ramok ugyan azok.
Nem értem... eddig 2 hétig ment, meg ram hibát jelez elvileg, de hiába cseréltem semmi.
De ez a vga ami benne volt (GTX 1060) másik gépbe simán megy, meg hát ügye ebbe is ment simán eddig.
Nem értem mifasz van. -
abdulka1
őstag
válasz
.•°>RAZER<°•
üzenetére
Szia!
A hibakód memória problémára utal.
Ha univerzális CPU hűtőt használsz, esetleg próbálj lazítani a rögzítő csavarokon.
Korábbi modelleknél amikben a memória vezérlés már a processzorban van, okozott már problémát a túlhúzott hűtő, mert a deformált alaplap/tokozás kontakt hibát okozott. -
.•°>RAZER<°•
csendes tag
Helloo!
Adott egy asus B660M-E D4, i3 12100f el karöltve DDR4 fury beast 3600 as ramokkal.
(bár a proci csak 3200 ig kezel).
Eddig ment mondjuk 2 hétig, néha néha ujraindult random. De amúgy ment.
Mostani jelenség hogy meg sem pörgeti a ventit, csak egy picit megmozdul, és ezt játsza végtelenítve.
Ha kiveszem az elemet egy kicsit azt vissza, akkor eljut addig hogy lead 1 hosszú 3 rövid sípolást, de sekép se hang ez után, ha kikapcsolom és viszza akkor megint végtelenített indítás.
Kivettem egyik ramot, másik ramot, nem változott semmi, raktam neki másik sima 3200 asat. ugyan az.
Tegnap, gépházból kiszedve asztalon összedrótozva 3600 as ramokkal, sikerült sokadjára működésre bírni.
Be lett pakolva házba, és kaki.
Valaki tud mondani valamit?
alaplap érintkezési hiba vagy vagy WTF ? -
jokeph
nagyúr
válasz
salabakter77
üzenetére
Jelenleg kb. semmi, elég játékok futtatására a sima SATA SSD is.
-
Xoremion
újonc
válasz
salabakter77
üzenetére
Kézikönyvben nem írják, hogy lekorlátozna bármit is. Sőt még a Sata portokat se tiltja le, ha mind a kettő M2-es foglalatba raksz valamit. Szóval nyugodtan használj vele 2 darab M2-eset meg akár további Satás adattárolókat is. A VGA szerintem nem zavarna bele semmibe se, max csak abba, ha ki akarod venni az M2-eset.
Játékokban gyorsulás terén sok különbség nincs egy Sata meg egy M2 SSD között szerintem. Max egy pislogással gyorsabb az M2-es, de hasra vágni magad nem fogod tőle. -
Golyobis
tag
válasz
szucsinka
üzenetére
Köszi, én is onnan vettem, meglátjuk, hogy működni fog-e. Rosszabb esetben gondolom csak frissítetnem kell vavlahol, nem ég le az alaplap vagy valami ilyesmi ugye?
Vagy valami alaplapi kódból kiolvasható hogy mikor gyártották az adtt példány, és hogy várhatóan akkor a friss biossal jött-e? -
Sziasztok!
ASUS TUf B550m+wifi alaplapon 2db M.2m csatlakozó van. Mindkettőbe tehető SSD teljesítményvesztés nélkül? Illetve a most üres slot felett van a videokártya pont, ez lehet probléma? (Nem szorosan ide tartozik, de ha csak játékra lenne használva a második SSD, akkor van előnye az M.2-nek a SAT-hoz képest. Sajna az SSD topikban nem kaptam választ.)
-
-
Xoremion
újonc
válasz
Doky586
üzenetére
A címzés nem tudom miért nekem szól, de az alaplap gyártói weboldalán a kézikönyvben benne van, hogy az M2-esed a 4-es és 5-ös Sata port sávszélességét használja. Ezért tiltja le azt a kettőt.
mb_manual_ga-z97(h97)-d3h_e.pdf (gigabyte.com)
Szerk.: Anubis_9-nek szól, csak már én is belezavarodtam, hogy kettőtöknek ugyanaz a képe csak a neve más.
-
-
Xoremion
újonc
Windowson belül, ha a start menü keresőjébe elkezded beírni, h Bitlocker és amit feldob (Bitlocker kezelése) ott meg tudsz bizonyosodni róla, h tényleg nem aktív egyik meghajtódon se. Ha valamelyiken mégis az, a felfüggesztése körülbelül 2 kattintás (Védelem felfüggesztése), szerintem ha ilyet ír ki az Asus, annak csak van valami oka. Megnézni nem sok idő, utána meg csak nyugodtabban szórakoznál te is a BIOS frissítéssel.
-
updog
őstag
Sziasztok!
ASUS TUF GAMING X570-PLUS BIOS upgrade előtt a következő üzenetet kaptam amikor a pendrive-ról be akartam húzni az új verziót a BIOS-ban (a fene enné meg azt is aki megszüntette a neten keresztüli upgrade-et...
): "Please back up your bitlocker recovery key and suspend bitlocker encryption in the operating system".Ez most jelent is valamit vagy csak hülyebiztosság, és upgradeljek nyugodtan (legutóbb tavaly tavasszal biztosan nem mondott ilyet)? Bitlocker egyik meghajtómon se aktív, tpm és minden ilyen hülyeség beállítása meg - tudtommal - gyári defaulton van biosban és a windows alatt is.
Köszi
-
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Véleményetek szerint a Gigabyte GA-H97-D3H alaplapom m.2-es foglalata PCIe Gen 2-es, vagy 3-as? tervezek venni egy Gen 4-es Kingston KC3000 SSD-t és kíváncsi vagyok, "mennyivel menne". Köszi!
-
Gyuri27
félisten
válasz
ekdavid
üzenetére
Go to router menüje wi-fi szekció.
Wi-fi/wireless amelyik van.
Mode ellenörzése. Lehetőleg N vagy magasabb szabvány vagy mixed, de ott is az amelyik pl bgn (ha van ott is a magasabb szabvány).
Channel width: itt autóról vagy 20 MHz-ról 40-re állitsd vagy 80-ra ha van (de annak a sticknek a 40 elég) ha 20-on hagyod akkor a sebesség 65 lesz és nem 150.
Ha nálad van valami korlátozó tényező és 20MHz-l 40 akkor lesz 80 (feltételezem) ha már 40MHz van akkor passz.
De ezeket próbáld meg. -
ekdavid
tag
Üdv! Elnézést ha kicsit off. Gépcsere lesz, egy 100/100-as netre csatlakoztam eddig egy TP-Link TL-WN722N usb stickkel (150 mbps, de max 40-et mérek gondolom a fal miatt).
Az új gépben ez lenne az új lap, wifivel: Gigabyte Z790 Aorus Elite AX (Wi-Fi 6E AX211).
A kérdésem az lenne, hogy ezzel az új lappal ki tudom-e maxolni a 100/100-at?
Elrendezés ugyanaz lenne helyileg, de a jóval combosabb antennákat elnézve reményteli vagyok. Köszönöm a tippeket!
-
Apone33
őstag
Üdv!
Egy B550/x570-es chipest miben nyújtana többet a pci-e 4.0-án kívűl egy x470-es chipest-hez képest? Érdmes lenne lapot cserélni?
-
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy gép amire a windows update-ben megjelent egy: ASUSTeK COMPUTER INC. - Firmware - 10.1.2.1720 nevezetű frissítés és ezt letöltötték a gépre majd újraindítás óta nem indul a gép. Ventik, vga minden világít elindul csak még bios post sincs csak fekete képernyő.
Van valami megoldás arra, hogy fel lehessen rakni a gyári BIOS-t , igy hogy a rajta lévő halott ( se bios post sem más a bekapcsoláskor )?
Az alaplap : ASUS PRIME H610M-K D4
-
konci79
őstag
Sziasztok.
Memória cserénél kell cmos reset, addig ok.
Resetelni kell a régivel, és úgy betenni az újat, vagy először cseréljem ki és úgy reset?
Köszi -
Apone33
őstag
Üdv!
Egy MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI ajánlott lapok közé tartozik? Az előző lapom egy b 450-es msi carbon volt ami megadta magát.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Szerintetek a Gigabyte H97-D3H alaplapom kezelné, látná ezt az M.2 SSD-t: SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S500BW? Jelenleg ezzel használom, ezt váltaná: ADATA SU800 512 MB. Köszi!
-
varmi2
nagyúr
válasz
barca4ever
üzenetére
Szerintem ez nem karc. Ha tapitasra nem érződik. Inkább a gyárban keletkezett a hiba, mikor felvették a nyákra a forrasztást gátló maszkot. Ha eddig is működött ezután is fog.
-
törölt tag
válasz
szucsinka
üzenetére
2212-es BIOS a legújabb hozzá, de ez annyira új, hogy kb 2 hetes:
https://www.asus.com/hu/motherboards-components/motherboards/prime/prime-z690-p-d4/helpdesk_bios/?model2Name=PRIME-Z690-P-D41620-as BIOS óta támogatott a 13. generáció amúgy, ami tavaly augusztusban jelent meg. Ha legalább ez van rajta, akkor nincs gond, ha régebbi, akkor van.
Szerk.: Közben látom javítottad, igen a 2003-as már bőven jó, az tavaly szeptemberi BIOS.
-
Tanisz
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Köszi
Az eredeti, amivel jött a lap (2006-os) bios-szal felment a winfos. Bekapcsolt fTPM-el ugye. Legacy off-t nem tudom, azt leellenőrzöm.
Chipsetet akkor felrakom az AMD-töl, nem a win és asus oldaláról pakolom fel.
Audio nem érdekes, dedikált hangkártyám van, annak van saját drivere.
A RAMok a defaultban vannak.
A bios updattel meg fogok próbálkozni, de ma már elég volt a winfosból és a hülyeségeiből

-
Csorbi
addikt
válasz
Tanisz
üzenetére
Ha már telepítés közben is van BSOD, akkor egyszerűen tegyél vissza egy régebbi BIOS-t. UEFI only (CSM/legacy OFF), Secure Boot ON módban telepíted, bekapcsolt fTPM-el, ugye?
Próbáld meg a 2803-assal is. Ezenkívül drivert csak és kizárólag az eszköz gyártójától szerezz be! Chipset az AMD-től, LAN az Inteltől, egyedül az Audio menjen az ASUS oldaláról a saját add-onok miatt.
Ramok a default slotban vannak? (általában A2/B2) -
barca4ever
tag
Sziasztok!
Egy kis apróságban szeretnék tanácsot/ segítséget kérni!
Nem egy nagy kérdés de én vagyok annyira hülye hogy furdalja az oldalamat.
Kérdésem az lenne hogy adott nekem egy GB Aorus b450 pro lapom melybe procit cseréltem fejlesztés miatt!
Levettem a hűtőt proci csere megvolt minden jó!
Aztán vettem észre hogy a hűtót tartó csavar alatt van egy karcra emlékeztető "sérűlés"? (lsd kép) Ez csak akkor látszik ha közvetlen erős hideg fény éri. tapintatra sem sorja,sem más nem érződik, illetve olyan mértanilag egyenes hogy az már szinte művészi.
Sem csavarhúzóval sem a hűtő lefogatóval nem bántam felelőtlenül. Amúgy is háklis vagyok a cuccaimra, dolgaimra.
Szerintetek ez az lehet? Ha igen akkor hogyan ?
Előre is köszönöm a tagoknak a tippeket!
[kép] -
Tanisz
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Winfosra bízom, bíztam.
Megcsináltam azt is, hogy friss bios.
Első körben csak lap csere, régi win 11, régi bios-nál nem volt gond, kb fél órát telepítgettem.Aztán legfrissebb bios fel. Vga driver frissíteni akartam és kékhalál.
Aztán már 2-3 perc után is kékhalál, ha csak neten böngésztem.Ezután fogtam, legyalultam az SSD-t és friss win11 telepítésbe fogtam.
Telepítés közben is kékhalálozott.
Szóval szerintem nem feltétlen gyári driver függő, mivel egy tiszta, friss rendszert tudjak már feltelepíteni, szerintem, bár lehet naív vagyok
-
Golyobis
tag
Újonnan vásárolt Asus Prime Z690-P D4 alaplapot már olyan biossal adják, ami tudja fogadni a 13. generációs intel procikat, vagy frissíteni kell előtte a biost?
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Cseréltem egy Asus x370 Prime Pro alaplapot, egy Asus Rog Strix B550-F alaplapra.
Mindne más ugyanaz maradt.
Proci 3900x, ram G.Skill Ripjaws 2x16 GB ram.
Oprendszer: win 11.Azzal szembesültem, hogy a lap az alaplapon lévő 2006-os (2021/04/08) bios-szal tökéletesen megy, míg ha frissítek 2806-os (2022/11/29) legújabb biosra, akkor folyamatos kékhalált kapok a windowsban.
Más bios verziót nem próbáltam még.
Lehet az a gondja, hogy 3000-es sorozatú proci van benne és nem 5000-es?
Támogatási oldalon azt írják hogy a 3900x-et is supportálja a 2806-os verziójú bios.Más találkozott már ilyennel?
Vagy esetleg van valami valós hiba az asusnál a 2806-os b550-es biosokkal?
Keresgéltem a neten, de nem találtam semmi erre vonatkozót.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
sanyek2
üzenetére
Hát ha van beállításokrol menthető profil, akkor bootloopnál bios reset, profil betöltése opciót alkalmaznék.
Ha meg nincs mentés, akkor kézzel kell újra beállítani mindent. Boot loopos cuccal csak gagyibájtnál találkoztam anno a 2nd gen i5-el, mert az a bios minden volt csak nem stabil. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
[ASUS PRIME B560M-K]-n van két darab PCIe M.2 slot is. Egyszerre vajon tud kezelni 2db PCIe 3.0 SSD-t?
A [manual] annyit ír, hogy PCIe 4.0 M.2-t csak 11. generációs procival lehet használni. Illetve a másik slot SATA módban osztozik az egyik SATA csatival a sávszélességben.
Én mindkét M.2 slotba [970 EVO Plus M.2 PCIe 3.0]-t raknék i5-11400-al.
Ezesetben SATA háttértárat nem is akarok rakni bele.
Előre is köszönöm! -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Mielőtt végleg hulladéknak könyvelem el az alaplapomat, megkérdeznélek titeket hogy nem-e csak beállítás kérdése a "hibajelenség", nem-e csak önvédelmi funkcióról van szó:
Alaplap Asrock Z97 Deluxe
CPU i74790k
RAM Hyper-x 4x8GB 1600Mhz
Be Quiet 650W Platinum
Windows 10 Home x64Mikor váratlan leállást történik (kékhalál, áramkimaradás stb) akkor egy Bootloop szerű újraindítási sorozat veszi kezdetét amit kizárólag egy 10 perces áramtalanítás old meg.
A gép ilyenkor elindul, feláll a rendszer, betölt az asztal, majd szalagszakadás, mintha ismét áramkimaradás lenne. Aztán kezdi újból míg a win önjavító modulja be nem indul, (ez nem szakad félbe, nem ragad bootloopba) lehet indítási javítást kísérelni meg akármi mást, semmi nem segít. A win log fájljából se derül ki semmi.
Aztán újabb kísérlet 1-2 perces kimaradással, ugyan ez történik, esetenként viszont még a win boot-nál is megszakad a metódus.
Viszont ha kivárom a 10 percet lekapcsolt táppal akkor minden tökéletesen fut a következő váratlan leállásig.
Táp hibára nem gyanakszom, több és több fogyasztó érkezett a gépbe, ha megy akkor hibátlanul megy. Amúgyis ha táp hiba lenne, a win indítási javítás lefutása alatt is restartolnia kéne.
BIOS verzió: 3503
Eszközkezelőben sincs telepítetlen egység.
Ti mit gondoltok? -
Benhill
senior tag
Sziasztok,
nemrég vásároltam asus maximus x hero alaplapot, két kérdésem volna, amire nem találok megoldást:RGB ramom nem világit
USB-s egerem gép restart után nem ismeri fel (ki-be kell dugni USB portba utana jo)Mit keressek biosban? Egytől egyig mindent átnéztem de nem tudom mit kell álltani.
Advanced menüben az RGB az be van kapcsolva, de az csak az alaplap ledjeire van hatással.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Javítható, két opció van, megpróbálod vissza hajtani, vagy ha annyira rossz, akkor foglalat csere. De ez nem garanciás probléma, tehát az alaplap gyártó el fog hajtani, illetve sok pénzért megcsinálja. Másik út, itt az aprón van cinkelek(nem pont így van írva a neve) ő megcsinálja olcsóbban, de akkor a lapra elvész a garancia.
Ha tudsz így élni a jelenlegi hibával, akkor akár így is használhatod. De ha nem a cpu-hoz legközelebb van a vga, akkor valószínüleg nem x16 sávszélességet kap, ami akár veszteséget is okozhat, de ez vga-tól is függ. -
-
varmi2
nagyúr
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Biztos, hogy az elhajlott láb a gond.
-
Sziasztok. Úgy nézki szerelés közben elhajlott néhány láb a foglalatban, lehetséges hogy emiatt nincs kép ha az első x16os ba rakom? Másik slotban van kép. Asus maximus x hero lapról lenne szó.
Esetleg ez javítható? Vagy más dolog is lehet? Mit tudnátok ajánlani? -
Köszönöm!
-
ACE-
addikt
Úgy tűnik több itt az elfogult "boltos fiú" mint aki nem...
(Te nem iPon-nál dolgozol?) Úgyhogy én be is fejeztem, mert láthatóan a példádat is tekintve teljesen más a gyerek fekvése, mint az én esetem. Az, hogy miért ment bele az Alza a cserébe (nyilván meg sem nézték a csavart), és a részükre megküldött fényképek alapján miért ment bele az Intel is, senki nem tudja, sem Te, sem más itteni okoskodó, aki a garancia elvesztésére utal a csavarfej sérülése miatt. Maradjunk ennyiben, amit állítotok az feltételezés, semmi több, de a kedvetekért dobok egy kérdést az Intel-nek, hogy ez garanciális hiba-e, és elveszett-e azzal, hogy a készülék sérülése nélkül megpróbáltam kiszedni, és ezért a csavar feje sérült... bár tudom majd arra a válaszra is ráfogjátok hogy az Intel válasza is csak "üzletpolitikai jófejség"... -
-
KiTomi87
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Most vettem egy Asus Rog Strix B650E-F Gaming Wifi lapot és hozzá egy ryzen 5 7600x procit amit egy Bi quiet dark rock pro 4 hűtővel használok. Az a probléma, hogy az alaplap nem érzékeli a hűtőt egyáltalán vagyis nincs adat a ventilátor sebességéről, próbáltam bios-ban is beállítani, de ott sem lát semmit. az Aura progiban sem. Csináltam már bios frissítést is a legújabbra, de semmi.
Remélem tudtok nekem segíteni
Előre is KÖSZI!!!! -
KiTomi87
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Most vettem egy Asus Rog Strix B650E-F Gaming Wifi lapot és hozzá egy ryzen 5 7600x procit amit egy Bi quiet dark rock pro 4 hűtővel használok. Az a probléma, hogy az alaplap nem érzékeli a hűtőt egyálltalán vagyis nincs adat a ventilátor sebbeségéről, próbáltam biosban is beállítnai, de ott sem lát semmit. az Aura progiban sem. Csináltam már bios frissítést is a legújabbra, de semmi.
Remélem tudtok nekem segíteni
Előre is KÖSZI!!!! -
biker
nagyúr
Attól, hogy kicserélték, nem validálták hogy nem közreműködtél a hibában. Üzletpolitikai okokból kicserélték, mert nekik ez volt egyszerűbb, így hozta a sors, vagy a szerencsekerék
Pl legutóbb kedves ügyfél bejelnti nekünk a hibát, hogy az általunk gyártott és felszerelt villanyautó töltő nem működik jól, a terhelés megosztó nem szabályoz, leverte a biztosítékot.
Kollégám kiment, tényleg nem megy, elhozta az eszközt. Itt a műhelyben vettük észre, hogy az egyik csatlakozót 180fokkal fordítva beleerőszakolta valaki a helyére, és félrekapatta a rögzítőcsavart, nem így adtuk át. Ezt elmondtuk neki, azzal, hogy helyre téve a csatlakozót sem használható, de kivettük a csatit, kilógattuk a vezetéket direktben, és nem ment tönkre az eszköz.
Ügyfél: én nem voltam, miért nyúlnék bele az elosztóba, hát azt se tudom mi ez, én nem voltam, sose láttam, 5 percen keresztül, mondtam leszarom, neem kerül semmibe, visszarakjuk, én tudom hogy ő a hülye (tehát kijavítottuk ingyen, de tudtuk hogy ő a hülye)Mit ad isten, visszaszerelést követő tesztek közben, egyszercsak "felrobbant" a töltésvezérlő, mint utólag kiderült, 230V került a 0-2.5V bemenő pontra.
No kezd érdekesen alakulni a sztori, a végén egy 120ezres számlával gazdagodott az ügyfél, és örülhet hogy a terhelés megosztó túlélte (további 70e) és az autó is túlélte.
Behúztak egy földelést azon a lyukon, ahol a gégecsőben le volt hozva a padlásról az erősáram és a vezérlés, és csak egy kicsit feltágították a furatot, nem nagyon, csak egy vidással, de nem igazán fúrtak, csak megtágították, meg kicsit forgott a fúrószár közben, de elfúrták a kábelt, a sérült fázisról átvezett a sérült analógra, ja és közben útban volt a GX12 csati, ezért kihúzták, de ugyanúgy dugták vissza, eskü, és nem tudják mi történt.Persze itt már nem ingyen volt...
-
ACE-
addikt
válasz
inf3rno
üzenetére
Te minősítesz és dobálózol, példálózol vagy létező, vagy nem létező dolgokkal. Bent voltam az Alza-ban, és fél óra múlva már a zsírúj eszközzel jöttem ki, ami érdekes módon mégcsak meg sem volt húzva, erőkifejtés sem kellett hozzá, szerintem kézzel is kilazíthattam volna... Ennyit arról mi az én hibám és mi a gyári hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Esetemben lényegtelen, mert jelenleg 3 db SATA-s meghajtót használok. Mindenesetre köszi az infót.
Tehát akkor PCIe 1.0-s, ha 1 GB/s. Miért tiltódik le a 2 db SATA csatlakozó?
): "Please back up your bitlocker recovery key and suspend bitlocker encryption in the operating system".
Esetleg ez javítható? Vagy más dolog is lehet? Mit tudnátok ajánlani?