- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android szakmai topik
- Netfone
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz DravenMoral #85316 üzenetére
Azt értem, hogy 10400f nem a mai legjobbak közé tartozik már, de azért bőven jó az még és még azt is megértem, hogy pl ramból így nem tud csak max 2666Mhz-set rakni. De etttől függetlenül simán be lehet rakni egy 6700xt-t, nem az alaplap fog a korlátja lenni, mert hiába vesz b560-at, ugyanezzel a rammal és procival ugyanazt a teljesítményt fogja kapni. Szóval ilyen alapon félkonfig cserét kellett volna írnia és nem csak alaplapot, mert azzal aztán kb semmit nem nyerne. Nem mindenkinek kell fancy lap, meg sok port, legjobb pci támogatás, stb. Nyílván így maradhat a konfigban kihasználatlan teljesítmény (Ha lowon játszik multit akkor több, ha max grafon singleplayert, akkor meg kevesebb). Vagy tévedek?
Kérdeztem tőle privátban, hogy miről beszél, és csak lehülyézett, semmit nem indokol meg, engem meg elbizonytalanított, hogy akkor lehet valami pci-e line tiltva van (amiről nem tudok) vagy valami a h410 chipseten, de akkor ilyenről szó nincs.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Csorbi #85314 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert az egyik tag a vga ajánlós topikban ezt írta az egyik kérdezőnek:
Bármilyen fejlesztés előtt lapot cserélj, mert a jelenlegi kb office futtatásra ha elég, az is csoda, hogy a jelenlegi VGA-d hibátlanul ment benne.
valamelyik B560-as chipkészletnél nézelődj. Ha marad a cpu-d nvidia vonalon a 3070-ig bármelyikkel elboldogul.Szerintem ez így ilyen formában nem igaz. De ha én nem vagyok képben, azt is elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
gigabyte h410 S2H alaplapnak van valami korlátja dedikált vga szempontjából? Azon kívül hogy puritán alaplap, ha jól látom pci-e 3.0 x16-ot tud, tudna kezelni bármit nem és nem lenne teljesítmény vesztés, ha a vga is x16-os?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz modflow #79958 üzenetére
Még annyit esetleg megnézhetnél a biosban pvm-re van-e állítva. Vagy hogy az első pöttyöt 45fokra állítva megáll-e a venti. Mert a cpu 41fokos volt, és 40foknál már 13%-ot írt a bios. Tehát 45fokra 0%-ot kellene beállítani. A képen látható görbén 40fok 13% a minimum, így biztosan sosem állhatna meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Marchello19 #79643 üzenetére
Adatlap…
Warpig: vegyél egy normális tápot, mert az az aprox az biztosan nem az. Mondjuk ezt: [link]
Vagy kérj tanácsot a milyen tápegységet vegyek topikban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Veleczki77 #79538 üzenetére
Nem lehet cpu nèlkül ezzel a lappal.
-
addikt
válasz Starchm #79387 üzenetére
Hátsón van, de az elsőn is ilyen. Előtte egy gigabyte z490i aorus ultra volt, az meg recsegett, garanciában visszaadták az árát, így vettem ezt belőle. Azelőtt meg gigabyte b550 aorus elite volt, az meg dobálta a bluetooth-t. De ha ez is garis lesz többet biztos nem veszek gigabyte-ot.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
van egy gigabyte z590 vision d alaplapom és nagyon halk a mikrofon hangereje, hiába van még +30db ráadva a 100%-on felül. Macbook airbe bedugva ugyanazt a fülest teljesen normális a mikrofon hangereje. Win11 van a gépen, a legfrissebb bios-sal és driverekkel. Valakinek valami ötlete esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jokeph #77913 üzenetére
Drivereket próbálgattam, illetve energiasémában is beállítottam 25% minimum processzor használatot, mert én is gondoltam rá, hogy a fentebbi probléma is lehet. Beállításokban nem sok lehetőség van, a régi alaplapnál pl volt ohm állítás, itt az pl nincs benne, de nem is tudom, hogy mit lehetne állítani, ami ezt kiküszöbölhetné.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
olyan gondom lenne, hogy adott egy gigabyte z490i aorus ultra alaplap, és random berecseg a fejhallgató (pl ha tálcáról felnyitok egy programot/ablakot). Előtte b550i aorus ax alaplapom volt, azzal semmi gond nem volt, így a fülesre nem gyanakodnék. Ha pl egy youtube videót indítok el és semmit nem csinálok mellette, akkor semmi gond sincs. Bios a legrissebb van fent, win10 pro-t is újratettem már. Nagyon idegesítő, mert többnyire slacken online beszélgetésben vagyok és mellette dolgozok a gépen. A hátlapi jackcsatlakozó van használva. Konnektor, ilyesmi minden ugyanaz, csak az alaplap és a processzor változott a gépben.
Van esetleg ötletetek rá?
-
addikt
Sziasztok!
adott egy asrock x570 steel legend alaplap, amin a lan ugye 1gigabites lenne viszont csak 100/100-ként ismeri fel és úgy működik is, amint átváltanám 1gigabitesre eldobja a lant. Külön meg lett nézve pci kártyával és azon megy az 1gigabit. Volt boltba visszaküldve, ott azt mondták semmi baja, a win10 új, hivatalos oldali driver lett felrakva. Mi lehet a gond? Akinek eladtam már agyfaszt kap tőle, azt mondták neki, ha akarja továbbküldik szervizbe, de a boltban nem tapasztaltak gondot vele (szerintem nem is nézték, csak azt hogy működik, azt nem, hogy 1gigabiten megy vagy sem). Nekem meg nem volt csak 100-as netem, illetve csak wifin használtam, így lövésem sincs.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy megnéztem p2.60, p.280 és p3.0 biossal is már, a régebbiekkel mindig 100 vagy 0.2 tizeddel plusz/mínusz tért csak el a bus clock a 100-hoz képest. Aztán egyik nap csak így ránéztem és 98.2-őt írt a hwinfo, ekkor még a p2.80 volt rajta, ézért updateltem, majd downgradeltem is a biost, de ugyanúgy random minden indításnál változik, 99.5 felett még nem láttam. Természetesen fix 100-ra volt rakva, tehát nem szabadna ilyen mértékben eltérjen. Az én lapomnál, ha fixet állítok, akkor automatikusan eltűnik a menüből a spread centrum (default bios beállításnál is disabled egyébként). Szóval nem értem mi lehet az ok, ami miatt nem 100mhz a bclk. Valami ötlet? Esetleg ez garanciás probléma? Régen fixen jó volt, mert a cpu core-ra is 4200mhz-t írt (ugye azt is én fixáltam).
adatlapom ki van töltve.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tengri #71991 üzenetére
Msi lapokban van olyan funkció, hogy memory try it.
azt még megpróbálhatod, lehet úgy jó lesz. Ha nem, akkor typhoon memory toolt kellene leszedni, megnézni, hogy milyen chipes a ramod, utána ryzen dram calculatort szintén leszedni és az ott kapott értékeket beírni a biosban.esetleg még azt is kipróbálhatod, hogy xmp-t bekapcsolod, adsz neki az 1.35v helyett mondjuk 1.38v-ot, illetve a soc voltage-ra mondjuk 1.125v-ot. Én még személy szerint a fast bootot kikapcsolnám, ha eddig be volt kapcsolva.
szerintem szinte biztos, hogy az xmp-t nem szereti. Én ezeket próbálnám ki.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
van egy asrock x570 steel legend alaplapom, amin van 2db rgb header (egy a lap tetején jobb sarok felé, egy a lap alján kb középen). Ha a fentibe dugom az rgb szalagot, akkor mondhatni teljesen jól működik, viszont ha az alsóba, akkor össze-vissza villog. Ha staticra állítom, akkor is pislákol, tehát nem szép egyenletesen világít, mint a fenti (a fenti se 100% egyenletes, de arra már rá lehet fogni, hogy jó). Ez milyen hiba lehet? Olyan mintha ingadozva adná a feszt.
-
addikt
Sziasztok,
van egy asrock x570 steel legends alaplapom és a chipset illetve a motherboard 73 fokos szokott max lenni, így beállítottam 75fokra, hogy addig ne kapcsoljon be a venti. Ez magas hőfok neki? 60fok alá ventivel se nagyon megy, a vga-m teljesen betakarja ezt a részt, így nem is tudna hűvös levegőt beszívni. Illetve másik lapban visszavette az mhz-t, ennél meg nem, az energiasémánál be van állítva a min 5%-ra, milyen beállítást kellene a biosban állítani? 4ghz-ra van oc-zva, mint a régi lapban a 2600.
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Starchm #65570 üzenetére
[link] erröl az ssd-röl lenne szó, pedig simán bele ment abba a foglalatba is, azt hittem az is tud fogadni ilyet. Tényleg csak azért akartam oda rakni, hogy ne látszódjon a gépben az se.
ès tényleg írva is van, hogy a felsöbe pci-e és sata, az alsóba pci-e megy. Csak én nezt nem is néztem, csak azt, hogy 2260-as bele megy ebbe is. De akkor megint az én failom volt az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Doky586 #65568 üzenetére
Hát igen Igazából nem fontos nekem az a slot, meg a felsöben müködik is, csak azt szeretném tudni, hogy a slot a rossz vagy én nem használnám jól. Mint annak idején mikor a felsö slotba beraktam az m.2-öt és na ná, hogy a másik két satás ssd-t pont arra a portra dugtam, amit letilt miatta. De itt az alsónál nem láttam ilyen megkötéseket, csak annyit, hogy felezi a pci-e slot sebességét.
-
addikt
Sziasztok,
tegnap megpróbáltam átrakni a másik m.2 slotba az ssd-met (az alsó heatsinkes slotba) és nem látja abszolút a bios se, a felsöben tökéletesen müködik, a többi sata-s ssd-t is lecsatlakoztattam, de úgy se jó. Ennek mi lehet az oka? asus strix b450-e gaming az alaplap. Annyit láttam az user manualban, hogy osztozik a pci-e 16x_1 sloton, de akkor ebbe a slotba nem szabad rakrni a vga-t, ha ide rakom az ssd-t? A gyári wifi és a vga van csak az alaplap slotokba rakva.
meg ha már itt vagyok, az miért lehet, hogy a soc voltot ha átrakom auto-rol (1.2v-ot ad) manualra és beírom az 1.1v-ot, akkor restart után 1.35v-ot mutat a biosban?
-
addikt
Sziasztok,
Asus rog strix b450-e gaming alaplapom van, mit kell csinálni, hogy felismerje az ssd-ket? Biosban csak az m.2-őt látja, a másik 2satásat nem, illetve windows se látja. Előző konfigból jött mind a 2 ssd, csak alaplap és cpu csere történt. -
addikt
válasz BogyóBP #57925 üzenetére
jó lett, most újraraktam megint az asus oldalról letöltöttel (bár nem értem, hogy ezelőtti telepítéseknél miért nem volt jó, nem írt hibát). Meg úgy általában a win10 óta nem is kellett foglalkozni a hanggal, mindig felrakta magától). Most még a vga-val szívok, nem engedi felrakni a drivert😀 azt írja nem támogatott windows. Bár arra azt írták, hogy frissítsem le a windows, csak nagyon lassan csinálja.
Köszi szépen[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok, vettem egy asus h110m-a alaplapot és az lenne a gond, hogy rádugom a fülest az integrált hangkártyára és éppen hogy lehet valamit hallani max hangerőn ( mindenhol maxra van állítva)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Bambanő háza tája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen TV-t vegyek?
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest