Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
Amit kinéztél igen, Tudomásom szerint a XI szériából az összes érintett(maximus code,gene,extreme,formula,hero) és a 390 es ROG lapok legtöbbje is, pl a prime ("a" az biztosan), z390 gaming sorozatnál is olvastam ilyent. Ezek mind XMP profil bekapcsolásnál jelentkező esetek, (anélkül meg a gyors ram nem sokat ér) ugyhogy számolni kell vele. Érintett a X299 es platform is.
Azt írják ez valami memory training feature. Pontosan mire jó fingom sincs, az értelmét se látom, feltételezem úgy gondolják hogy aki ennyit költ lapra sose áramtalanitja a gépet.
Ugyanezt ellehet mondani a LED vezérlésről is. Régebbi lapjaimnál pl a Z270 és Z370 es chipsetnél betudtam állitani hogy ugyanaz az effekt maradjon meg egy formatálás után is, ez már a Z390 nél nem igaz. Ha letörlöd a programot vagy áramtalanitasz 10mp nél hossszabb ideig vagy amig az összes led elalszik akkor a led vezérlése a lapnak is visszaáll alapra és kezdheted a konfigurálását előről. Érintett márka akiknél így van: Asus, Gigabyte, MSI. Hogy ez miért van ez is X, magyarázatot itt se tudtak rá adni.
Persze lehet trükközni hogy csak pl asus lap esetében 1 restartod legyen egy jobb biossal pl másik ramnál de a te esetedben a G skill trident Z pont az a fajta ram amelyiknél ez halmozottan fenn áll, én ezért is adtam el az ugyanilyen ramjaimat és vettem corsair RGB vengeance okat de nem oldotta meg a jelenséget, csak leszipkázott egy 10 est pluszba még tőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest