Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Fotók, videók mobillal
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
Amit kinéztél igen, Tudomásom szerint a XI szériából az összes érintett(maximus code,gene,extreme,formula,hero) és a 390 es ROG lapok legtöbbje is, pl a prime ("a" az biztosan), z390 gaming sorozatnál is olvastam ilyent. Ezek mind XMP profil bekapcsolásnál jelentkező esetek, (anélkül meg a gyors ram nem sokat ér) ugyhogy számolni kell vele. Érintett a X299 es platform is.
Azt írják ez valami memory training feature. Pontosan mire jó fingom sincs, az értelmét se látom, feltételezem úgy gondolják hogy aki ennyit költ lapra sose áramtalanitja a gépet.
Ugyanezt ellehet mondani a LED vezérlésről is. Régebbi lapjaimnál pl a Z270 és Z370 es chipsetnél betudtam állitani hogy ugyanaz az effekt maradjon meg egy formatálás után is, ez már a Z390 nél nem igaz. Ha letörlöd a programot vagy áramtalanitasz 10mp nél hossszabb ideig vagy amig az összes led elalszik akkor a led vezérlése a lapnak is visszaáll alapra és kezdheted a konfigurálását előről. Érintett márka akiknél így van: Asus, Gigabyte, MSI. Hogy ez miért van ez is X, magyarázatot itt se tudtak rá adni.
Persze lehet trükközni hogy csak pl asus lap esetében 1 restartod legyen egy jobb biossal pl másik ramnál de a te esetedben a G skill trident Z pont az a fajta ram amelyiknél ez halmozottan fenn áll, én ezért is adtam el az ugyanilyen ramjaimat és vettem corsair RGB vengeance okat de nem oldotta meg a jelenséget, csak leszipkázott egy 10 est pluszba még tőlem.
-
-
Ha még is megveszed a cuccot és mégse akarna róla bootolni ,simán megoldható hogy egy pen-drive ról booltoljon a lap aztén ráadja a vezérlést az ssd-re... akármilyen 2gb-os cucc megfelel.
Ha valami nagyon gagyi átalakítót veszel akkor 99% hogy nem fog menni... csak au uefi-s bios képes arra ,hogy egyáltalán keresgéljen valamit a pci-express sávokon.
Ha olyan átalakitót veszel amin van valami vezérlő chipp akkor van rá esély....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest