Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Van egy Asrock G31M-GS alaplap amin van egy e-5500-as processzor és egy asus 1gb videókártya vmint 2gb ram.
Semmit nem csinál,bios-ig sem jut el.Már próbáltam levenni a winchester-t,videókártyát (csak az alaplapiról ment ami szerintem rossz) és a két 1gb-os ram-ot,3-at csipogott,szünet és újból 3 csipogás.Csak a ram-ok+winchester vissza és ekkor már hallottam,hogy megmozdult a winchester olvasója.
Szerintem videókártya lesz a bűnös (vagy processzor) ezért ezt a kettőt cserélném.
Szerintetek EZ a videókártya jó lenne bele?Ill. elbírná az alaplap?Vmint melyik a legjobb processzor ebbe az alaplapba?Válaszokat/tippeket köszönöm!
-
Laci2277
senior tag
Sziasztok!
Van egy Rampage Formula lapom, ami jól működik, de bootolásnál kiírja, hogy "southbridge overheating". Biosban 33-36fok, ugyanennyit mutat az Aida is, és tapintásra is kb ennyi lehet. Hogyan lehetne ezt a figyelmeztetést eltüntetni, hogy ne kelljen f1-et nyomni a továbblépéshez?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
szvarog
üzenetére
Ha eldöntöd hogy melyik processzort választod, utána biztos fogunk tudni javasolni konkrét típusokat. (A két processzor foglalata ugyan azonos, de teljesen eltérő chipsettel rendelkező lapot igényelnek. Ami megy az egyikben, az nem megy a másikban - és fordítva.)
(#62895) szvarog:szerk: én pár hete váltottam i5 8400-ra, és az Asrock B360M Pro4 lapot vettem hozzá. Amúgy nagyon rosszkor akarsz procit venni: a 8400 áprilisban 49 ezer Ft volt, én 3-4 hete 57k-ért vettem, jelenleg 74 körül adják - ugyanott. Én 7400-at viszont már nem vennék
-
szvarog
tag
Sziasztok,
Egy kis segítség kéne.
Adva van egy i5 8400-as processzor.
Vagy egy i5 7400-as processzor.Ehhez kéne aránylag olcsón alaplap és memória.
Játékhoz, használathoz.Semmi komoly.Mit javasolnátok?
Köszönöm:
Balázs
-
batman.
senior tag
Szia!
Én a Driver Magician -t használom erre a célra. -
MeroM
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy adott egy wifi usb stick egy asus lapiban tokeletesen működik bedugtam egy asztali pc be és nem ismeri fel nem lehet telepiteni hogy tudom az asus laptoprol az ini /driver fájlt lementeni ? Hogy müködjön a gépen is?!
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Az volna a kérdésem, hogy a mai alaplapi aido kártyák, spdif kimeneten tudják az 5.1-et ? Mintha régebben csak stereo-t tudtak volna.... Egy asus Z370G Strix alaplapról lenne szó és a rajta lévő supreme FX kártyáról.
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de olyan problémám lenne az MSI Z370-Pro alaplappal, hogy a hangszórómmal nincs kibékülve. Nem tudom sehogy beállítani, hogy a center és a mélyláda egyszere szóljon. vagy az egyik vagy a másik szól, ha az audio driverben állítgatom.
A mély ládából mennek a kábelek a gépbe, összesen kettő. Az egyik az első hangszóróké a másik a center/bass. A driverben a bemenetek forrása jól van beállítva. Van esetleg tipp? Mert elég zavaró....

-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy MSI B250 Krait Gaming lap. Most került hozzám a gép, elég sok masina járt már a kezeim között, számtalanszor húztam újra Windows-t számtalan gépen. De most ezzel egy olyan hibába ütköztem amellyel nem tudok mit kezdeni. Windows újra rakva patikán, gép bekapcsol, és nem érzékeli a LAN-t. Nem internet nincs, hanem abszolút nem is látja azt se az eszközkezelő, se semmi, hogy alapból létezne neki LAN portja. Helyi hálózatok->Adapter beállítások, és a mappa csont üres. Tehát tök vakon van az egész, mintha nem is létezne LAN portja.
Amiket próbáltam:
- Mindenféle drivert felrakni, nyilván gyártói oldallal kezdtem, hiba üzenet, nem található hardver.
- BIOS-ban nincs tiltva a LAN, se semmi, gyári resetet megkapta az is.
- Gyári CD-n lévő driverek, szintén kukaÖtlet?
Előre is köszönöm!
Üdv.
Dávid -
MrDerekas
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hajlok jacint78 kolléga véleményére. Hiába típus-azonos monitor, ha a digitális bemenet ott rossz.
-
Sanchez638
addikt
-
jacint78
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mivel volt a monitorra kötve a VGA(k)? Lehet, hogy tiéd például más kábellel ment és azért nem produkál hibát. Nekem ez inkább tűnik a monitor hibájának, pláne akkor, ha mondjuk a DVGA-kkal digitális kimenet van használva (jellemző hiba a képe alapján), míg az integrált analóggal van ugyanarra a monitorra kötve.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Elképzelhető, hogy szimplán inkompatibilis a kártya. A tápegység is kérdéses (bár kétlem, hogy az lenne az ok, de nem vagyok sokat látott ezen a téren
), illetve maga a vga is lehet a hiba forrása. -
MrDerekas
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Arra lettem volnba kíváncsi, hogy a dedikált kártyával csak bios alatt ilyen kép, vagy driverrel az oprendszerben is?
-
Apollo_21
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szimplán lehet h válogatós a lap...
Régebben volt divat ilyesmi.
Xy rammal vga val nem jó x el igen. -
MrDerekas
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha kevés a nafta, akkor inkább nem is ad képet. Gondolom. Hibás hdmi kábel/csati esetén láttam hasonlót meg vga hibánál. Valami oprendszer nincs rajta? Csak hogy lássuk, driverezve is dob-e hibát.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha csak a biosban ilyen, akkor a bios natívan nem támogatja a vga-t.
-
Lordi88
csendes tag
Sziasztok. Mit tudok tenni akkor, ha nem engedi aktiválni a windowst? Hibát ír akkor is ha be akarom írni a termékkulcsot, vagy ha aktivátorral próbálom. Valami olyasmit olvastam hogy bios frissítés megoldaná a problémát. Csak egy a baj: az alaplap gyártó weboldala meghalt, nem lehet letölteni sehonnan frissebb biost..
Tipus: foxconn g31mg-s -
Detektor
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem meg egy problémám:
A gépem a következő:Gigabyte GA-H81M-D3H
i5-4460 (3.2Ghz)
Kingston 16GB DDR3 1600MHz (2 x 8Gb)
Sapphire R9 270x oc dual-x 2GB vram
Windows 8.1 64-bitÉszrevettem, hogy mostanában pl. Witcher 3-nál, Doom(2016)-nál ugrál az Fps, és néha, amikor rohanok
előre a karakteremmel, egy másodpercre beszaggat a játék, majd utána megint visszagyorsul. Próbáltam
lejjebb venni a felbontást, de úgy is csinálja. A legérdekesebb, hogyha újraindítom a windows-t és nem csinálok
egyebet, csak elindítom a játékot, akkor mondhatni sokkal jobban fut az egész, érezhetően, De ha játék előtt megnézek egy-két (rövid)videót, vagy felmegyek a Youtube-ra és utána indítom el a játékot, akkor az előző problémát produkálja. Nem tudom mitől lehet ez, valakinek van esetleg ötlete? Először tápegységre gondoltam, hogy valami nem ok vele talán(tápegységem: Gigabyte Superb E570), de ha tápegység lenne akkor mind a két esetben rossz lenne a játékok futtatása szerintem, bár mostmár semmi sem zárható ki.
Általában 1600X900-as felbontással játszok, és a minőséget csak medium-ra szoktam, vagy low-ra és még így sem az igazi sajnos.
Lehet, hogy töredezettség mentesíteni kellene a winchester-t?
Tudom, hogy nem egy über kártya ez a 270x de szerintem jobban kéne futtatnia ezeket a game-eket. -
Anaren91
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Igen pont ezért nem is feszegettem, meg próbáltam meg kiszedni valami műanyaggal. Vissza raktam a hűtőt, majd faszikám megnézni mekkora fasz volt amikor összerakta... Főleg, hogy nem kértem őket,hogy rakják össze, mert magamnak szeretem ezt megoldani.
#62855 Nem az első gépem, és nem is egyet raktam már össze. Természetesen felemeltem a kart, alul látszódott, ahogy a rögzítő sín mozog, ahogy mozgatom a kart, de nyitott állapotban se mozdult meg a proci.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Anaren91
üzenetére
Szétbarmolt tokozással menő gépet láttam már. A legelvetemültebb az volt, mikor 7 hónap hibamentes használat után egyszercsak nem ment. Konkrétan elgörbült és a feszítőkerettel odacsukott, kihajlott lábak voltak alatta. Szóval. Tudtommal nem önszorulósra vannak tervezve a procik és tokozásuk és igen, lehet ez a probléma forrása. Egy ilyen tokozáson belüli érintkezési probléma nem mindig és nem azonnal jelentkezik. Attól függ, mely processzor területet érinti a fizikális sérülés. Összegezve, én bizony kivenném és ránéznék, hogy minden rendben van-e az érintkezőkkel. De mégjobb ha azzal nézeted meg, aki összerakta, mielőtt ugrasztod a garit.
-
Anaren91
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
És ez magyarázná meg azt, hogy reggel még ment a gép, kikapcsoltam, majd most délután már nem csinál semmit? Az előző 1 hónapban is valószínűleg ugyan így bele volt szorulva, tekintve senki nem nyúlt hozzá mióta elhoztam a boltból, ahol elvileg szakképzett szervizes rakta össze...
-
-
Starchm
őstag
válasz
Anaren91
üzenetére
4 pines táppal nem lesz baj.
Van esetleg külön videókártya a gépben vagy csak alaplapi?A tápot megpróbálhatod elinditani a lap nélkül, h az megy-e megfelelően és megmérni a feszeket.
Megpróbálhatsz mindent lehúzni a lapról, csak egy bill és egy monitor maradjon és lehetőleg hdd/ssd se hátha akkor eljutsz legalább biosig.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. nem tudom hova kellene most ezt írnom, de a következő problémám van. MSI x370 gaming plus + ryzen 24000g, reggel kikapcsoltam, azóta nem kapcsol be. Lap világít, ventik pörögnek, de nem csinál semmit, nem bootol be. csináltam már cmos resetet, memóriákat kivettem, megcseréltem, de semmi. Egy ideje elkezdte ezt, de akkor egy reset elég volt és utána elindult rendesen, de most semmi.
Valakinek ötlet, mi lehet a baj? mág annyi, hogy az alaplapon a cpunak egy 8 pines csatlakozó van, de amit ajánlottak a botba tápot, azon csak egy 4 es van és csak a felébe van ugye bedugva ( igy rakták össze a boltban) ez lehet probléma? Chieftech iarena 500w -
-
sylar5
csendes tag
-
Tapu
csendes tag
Köszi a segítségeteket !

-
jacint78
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Ahogy nézem a notis eredményeket is például, úgy tűnik, hogy az aida téved és a sebesség is annyi amennyi, mert ezek ennyit tudnak. Igazából hülye vagyok, mert úgy simán tesztelhetném, hogy az egyik modult kiveszem és úgy is mérem, ha akkor lassabb, akkor dual volt az.
A CPU-Z nem tud mit kezdeni ezzel nem ismeri fel. -
kontaku
tag
Sziasztok!
Adott az adatlapomon szereplő konfig, (ami lényeges belőle, hogy az alaplap Asus ROG B250F, a vga Asus Strix 1060), a monitorom a DVI-re, egy TV pedig HDMI-re van kötve.
Múlt hétig az alaplapon a legelső BIOS volt, amikor is lefrissítettem a legutolsóra. Eddig bootoláskor a monitoron látszódott a boot folyamat, a BIOS frissítés után azonban semmi, kép csak akkor van, amikor a Windows10 már betöltött (a monitor az elsődleges kijelző). Persze kipróbáltam, és a TV-n kap jelet a boot folyamat során, és a Windows betöltése után vált.
Ha kihúzom a HDMI kábelt bekapcsolás előtt, a monitoron ugyanúgy látszik a boot. Úgy tűnik, a BIOS frissítéssel a HDMI lett az elsődleges port a DVI helyett.
Kérdés, be lehet állítani valahol, hogy a DVI legyen az elsődleges? Néztem a BIOS-ban, de ott csak az integrált, és a PCIe VGA között lehet váltani, vagy Auto. -
Tapu
csendes tag
I5-8400 a proci
Asus Prime H270-plus az alaplap.
Akkor az inkompatibilitás a probléma? Wow. -
Tapu
csendes tag
Sziasztok! Pár évet kihagytam
Próbálok új gépet új alkatrészekből összerakni. DDR4 és I5 procival.
Nem tudom félkész állapotban indulásra bírni. Tesztelések után az alaplapra gyanakszom. A kérdésem:
Van e valami változás a DDR3-as és a DDR4-es között annyi, hogy ne induljon félkészen.
A Kérdésre várom a válaszotokat.
Előre is Köszi: ZsoltTáp, alaplap, proci, ház. Kábelek csak a szükségesek csatlakoztatva a "morrantáshoz".

-
-
-
sylar5
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációval rendelkezem:
BE QUIET! Dark Rock 3 - proci hűtő
CORSAIR RMx Series 650W - táp
GEIL 16 GB DDR4 - RAM
GIGABYTE GTX1080 - GPU
INTEL Core i7-6850K - CPU
MSI X99A SLI PLUS - alaplap
PLEXTOR 256GB - SSD
WD Blue 1TB - HDD
Fractal design S - házMindezt tavaly nyáron raktam össze, és mindeddig tökéletesen működött. Ma leállításkor ugyan az operációs rendszer leállt, viszont a gép nem kapcsolt le, a ventilátorok továbbra is forogtak, a LED-ek továbbra is világítottak. 15 perc várakozás után sem állt le, így a gépet csak a tápegység főkapcsolójával tudtam leállítani. A tápegység felkapcsolásakor a gép rögtön elindul, de nem bootol be, a kép fekete, biosba sem tudok belépni. Sem a ház előlapi kapcsolóira, sem az alaplapon lévő power és reset gombra nem reagál. A front panel kábeleket lehúztam az alaplapról, hátha csak ott zárlatos, de nem javult a helyzet. Az összeszerelést követően a gép mindig tökéletesen működött, a ház hűtése megfelelő, intenzív alkalmazások során sem melegedett a CPU/GPU 50-60°C nál magasabb értékre, sosem volt OC, gyakorlatilag összeszerelés óta nem piszkáltam. A hibajelenségből alaplap hibára következtetek.
Létezhet-e valamilyen megoldás amit próbáljak meg, vagy a konfigurációt küldjem vissza garanciális javításra/cserére ?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Rossz hírem van, csak az 1.6 biostól fog működni az a cpu. Vannak lapok, amik cpu nélkül is frissíthető, de nem tudom, hogy ez olyan-e. Ha nem, akkor nem fogod tudni frissíteni, csak ha veszel/kölcsönkérsz egy olyan cpu-t, ami alapból támogatva van. Illetve bemész egy olyan pc boltba, ahol vállalnak bios frissítést.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Vettem egy Asrock Z370 Taichi lapot, ideigelenesen majd még egy G4900- lesz benne, a Bios csippre rá van ragasztva hogy 1.20-as - tehát gondolom 1.20-as Bios van rajta. Nem egészen értem, ma délutánra jön meg a G4900- viszont az Asrock oldalán 1.60-as bios szerepel, hogy attól támogatja, most ezt Én nem értem, vagy tényleg csak az 1.60-al fog működni? 1.20-as meg sem fogja hajtani a G4900-át?.. de egy 8700K-val minden Bios megbírkózik...

-
jokeph
nagyúr
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Az a CPU+lap+ram volt (meg ha van, a dVGA idle állapotban).
Egy modern lap, ahogy már azt előttem is írták maximálisan 5-10W-nál többet nem vesz fel, és akkor tele van aggatva perifériával.
Jobb dVGA-k, idle módban szintén nem kérnek pár W-nál többet (ha csak IGP van, könnyebb az élet, az beletartozik az alaplapéba, illetve a mostani modern konfigoknál a CPU fogyasztásába.
A mért fogyasztásokból amik közzé vannak téve, prime95, IBT, Linx progiknál 90%-uk a CPU-ra vonatkozik, durván számolva.Vannak olyan progik is, amik egyidejűleg tornáztatják az egész konfigot, azokkal lehet szépen tápot méretezni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van régebbi lapom (X58+ICH10R chipsetes szerver platform), ennek a hivatalosan megadott maximuma 25W, na ez eléggé durva.
Van is rajta szép nagy hűtőborda gyárilag, és tuning nélkül is igényli az alaplap az aktív hűtést.

Volt FX8320e CPU-m, alapon, adott lapban idle módban mértem 100W körül, kiterhelve megvolt a 150W (VGA nélkül).
Ugyanezt a konfigot feltolva 4,6 GHZ-re (3,2 GHZ az alap), lett idle-ben 130-140W, kiterhelve 300W!
Ezekben nincs benne a táp vesztesége.

Ezeket külső mérőeszközzel mértem, VoltCraft Energy Logger 4000-el. -
-
-
-
MeghaL0L
addikt
Sziasztok!
Egy Z170 Extreme4 vajon mennyit fogyaszthat játék alatt? Találtam itt-ott teszteket, de normális felhasználás melletieket nem. Csak Prime és a többi...
-
jacint78
addikt
Tudja valaki, hogy az Asrock J4105-ITX lapnál miért egycsatornásban megy a memória, amikor elévileg két csatornás lenne és két egyforma Kingston modul van benne?
További érdekesség még, hogy az AIDA-ban lévő minta is hasonló sebességet produkált, ha figyelembevesszük, hogy nálam csak 2133-on megy, plsuz videót is kódolt a teszt közben. Felmerülhetne, hogy az AIDA mutatja pontatlanul, de ez a sebesség önmagában is soványka a kétcsatornás módhoz, még a single elméleti sebessége is 17GB/sec körül van..
-
Tyrel
őstag
válasz
Xpredator01
üzenetére
Ha DVI-I csatlakozó van a videokártyádon akkor egy sima DVI - D-Sub átalakítóval (DVI - VGA-nak is szokták nevezni) megoldható, ilyet sok helyen lehet kapni, árukereső a barátod. (vagy hardverapró pl.)
DVI-D-vel nem fog menni. (DVI-A-t meg nem használ senki már vagy 200 éve, de egyébként azzal is menne)
-
Xpredator01
csendes tag
Sziasztok!Segítséget kérnék a következő kerdesben: létezik DVI-analog átalakító,amit a tv-t tudnék dugni,ugyanis nem szeretem a HDMI-t használni, csak az analóg kimenetet.Videokartyanak a DVI kimenetét és a tv analóg bemenetet akarokm használni.Hol lehet ilyet venni? Sürgős lenne !köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
-
-
rushty
őstag
válasz
MrDerekas
üzenetére
RAM kivetekor volt olyan megjegyzés, hogy az előző (3db) óta most már 2db van.
Save, megjegyezve (odd, USB, HDD), de mégsem birkózik meg a dvd vagy pendrive-val. A dvd bootolasra volt valami pillanatnyi próbálkozás látszat , de rögtön a win(chester) töltődik be (win8.1).
Pendrive bent letekor meg error 110
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi köszi.

Nyilvánvalóan valahonnan be kell szerezned...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)