Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonix
újonc
Sziasztok!
Új gépet raktam össze, miután elkészültem a BIOS-t elakartam indítani a rendszer telepítéshez, de nem történt semmi, nincs kép. Az alaplapon (MSI X370 Gaming Pro) CPU visszajelző led világít így arra következtetek hogy a CPU-val (AMD Rajzen 5 2600) lehet valami. CPU beszerelése megfelelően van azzal nem lehet gond.
Az alaplap Bios frissítésre szorulna vagy mi lehet a gond?Válaszodat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Még abban tudnál segíteni hogy este fogom bekötni..ilyen tápot még nem kötöttem be...ezt hogy csináljam majd?
van a tápegység azon van 2db főkábel... ez megy az alaplapra..
És van a hátulja ide sata és pci e csatlakozó gondolom a sata az alap pl vincseszter , a pci e az mire kell? Be kell kötnöm?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
Lacc
aktív tag
Hali.
Nem lattam MSI am4-es alaplap szekciot a keresoben (csak intel-es vonalat) ezert irom ide, de ha van jobb forum szekcio akkor szivesen fogadom az atiranyitast.
MSI Mortar B450m-es alaplapnak a BIOS szinet meglehet valtoztatni a Pirosrol mondjuk kekre? Illetve a sarkany logojukat le lehet tiltani Boot-olas elejn?
-
abdulka1
őstag
válasz Angel2014 #63686 üzenetére
Minden alkatrészed kompatibilis vele, de ha játszani akarsz, szerintem ez a bányász lap, nem lesz az igazi.
Én nem venném meg semmi pénzért.
Esetleg ebben a topikban tudnak neked ajánlani valami kompromisszumos lapot a silány felhozatalból. [link]Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Starchm
őstag
válasz kisselandras #63680 üzenetére
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok ! 20 Ezer ft ért milyen lapot ajánlotok ? Gigabyte os érdekelne ddr 4 memória támogatással
Fejlesztenék kicsitPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
nagyúr
válasz Angel2014 #63678 üzenetére
Mázli, annak elégnek kell lennie.
A házat mindenképpen cseréled ?
A gyári ház hátlapja kivehetőnek tűnik, de hogy be lehet e építeni egy szabvány házba, hát azt passzolom.
Amúgy a kinézett ház szerintem ok, befér minden, sőőt, marad is hely benne.
Gyárilag fel van szerelve ventikkel is, jól látom, van beépített kártyaolvasó is ?
Alsótápos, a táp el van szigetelve a többi résztől, kábeleket el lehet benne vezetni.
És még nem is néz ki rosszul.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Angel2014 #63676 üzenetére
Üdv !
Hát, érdekes egy Brand alaplap... annyi bibi azért van a dologban, hogy ennek a lapnak nem a megszokott 20+4 pines ATX csatlakozója van, hanem valami egyedi leosztású 14+4+4 pines a tápcsatlakoztatása, ez viszont nem stimmel a kiválasztott táppal...
Ennek mindenképpen utána kell járni, hogy feleslegesen ne vásárolj.
Egyébként mekkora teljesítményű a gyári tápja ?
A GTX 1060 6 GB durván 120W-al beéri nyélre hajtva.
Az az i5-ös sem kér többet 90 W-nál, a kettő együtt 200-210W, ha mindegyik fullon teker egyszerre (amit nem sok program tud megvalósítani).
Ha a táp van durván 280-300W-os, akkor szerintem elégséges hozzá. Tokkal-vonóval (alaplapi chipek, ramok, HDD, SSD) 100%-on leterhelve ez az egész konfig nem kérhet 250W-nál többet.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni ezekkel a configgal össze állhat egy gép?
Processor : Intel® Core ™ i5-4570
Memória ddr3 16 g 1600 mhz
És ami a legfontosabb az alaplap...[link]
Na most itt vettem a topikban ezt a gépet : Lenovo thinkcentre m93p mt és az a kérdésem a hátsó takaró lemezt ki tudom venni majd ..vagy inkább vegyek bele egy másik alaplapot is. ? Nyilván számít az is ,hogy micro atx legyen a ház, és a vga hossz 300 mm legyen legalább.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Helsing
aktív tag
MSI X470 Gaming Plus és MSI X470 Gaming Pro között mi a különbség? (A külcsíntől eltekintve.)
Felszereltség szerint 100%-ban megegyeznek. [link]
-
eszakas
senior tag
válasz Mr.Peter #63664 üzenetére
Az lehet de szerintem a procinak több feszt fog adni a kelleténél mert a táp nem tud alámenni a kívánt értéknek.
Vagy alvó üzemmódból nem jön majd vissza. Úgy emlékszem ezért adták ki a tápos listát az intel procokhoz.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Anulu79
addikt
Köszi a segítségeket! 2-4-ben a program is igazoltam, hogy dual. Öröm és boldogság van.
-
abdulka1
őstag
válasz madmaxxx #63668 üzenetére
És ezt mi alapján mondod? Ha megnézed a képet, láthatod, hogy van csatornákra osztva a 4 slot.
(#63666) Anulu79 A kézikönyv szerint, 2 modul esetén A2-B2 az ajánlott. Proci felől a 2., és 4. slot.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Starchm
őstag
válasz #54630400 #63665 üzenetére
USB már digitális adat, úgyh szerintem azon már nem kéne a zajnak átmennie semmilyen mértékben.
De online vásárlásnál úgyis van 14 napod elállni a vásárlási szándéktól.(#63666) Anulu79
Ahogy a képen van úgy rakd be. Legalábbis nálam régebben úgy voltak a ramok és mentek duálba.[ Szerkesztve ]
-
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Van egy MSI Z370 SLI PLUS lapom. Eddig 4 db RAM modullal használtam. Most a 4 szeretném lecserélni 2-re. Az lenne a kérdésem, hogy a hatékonyabb dual channel működés éedekében, hogy érdemes betenni a RAM-okat? 1-2 vagy 2-4 a jó megoldás?
Ez van a könyvében.Köszi előre is!
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz Mr.Peter #63652 üzenetére
Kipróbáltam másik táppal, de nem ez volt a gond.
Bejutottam nagynehezen ismet a biosba, es a gyari 1.1 es volt fent, vagyis csak nem fejezte be a frissitest.
Sikerült vegül frissíteni valójában 1.8-ra, és ezután a vga-t meg a mamóriákat is kezelte rendesen, stabilan indul, leáll.<<<KEEP IT REAL!>>>
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok! Gép összerakásnál fennakadtam egy dolgon, a segítségeteket kérem.
Asrock Z370 Extreme 4 deszka. Azt írja a specifikáció, hogy van egy M2 (key E) foglalat, és még 2 db Ultra M2 (PCIe Gen3 x4 & Sata3).
Mit jelent ez pontosan? 1 db M2 PCI és 1 db M2 sata foglalatú SSD-t tudok beletenni? A harmadik az M2 key E az micsoda?
köszönöm
-
abdulka1
őstag
válasz Helsing #63656 üzenetére
Van 3db cha_fan aljzatod, az miért nem elég? Előre befuvásra úgyis azonos ventilátorokat érdemes tenni így azokat kötheted egy aljzatra "Y" elosztóval, és így a vezérlésük is azonos lesz.
Az elrendezés tekintetében a ház/ventik típusa/hűtésigény megadásával, kérhetnél tanácsot a házhűtős topikban.[link]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
balintka
addikt
Sziasztok, Gigabyte Z390 GAMING SLI alaplapom van, egy fura "hibával" szembesültem. Ha rádugom a PC speakert, bekapcsoláskor nem minden esetben sípol. Ez mitől lehet? Próbáltam másik speaker-rel, azzal is ez volt. Lehet a korai, első verziós BIOS hibája? A lap természetesen minden másban kifogástalanul működik.
-
Helsing
aktív tag
Ennél a lapnál van egy csomó 4 pines ventivezérlő:
1 x CPU Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
1 x CPU OPT Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
3 x Chassis Fan connector(s) (2 x 4 -pin)
1 x AIO_PUMP connector (1 x 4 -pin)
1 x W_PUMP+ connector (1 x 4 -pin)Ezek okkal vannak különféle dolgoknak dedikálva vagy bármelyikre gond nélkül lehet kötni pwm-es házventit?
Az elsőre (CPU) egyértelmű, hogy a CPU ventijét kötöm, de pl a Water Pump vagy az AIO Pump csatlakozójára lehet kötni mondjuk első vagy hátsó rendszer ventilátort?
4db ventilátor van a házamban és ezért szeretném tudni.Ennél a lapnál egyszerű dolgom van mivel ott a négy darab system fan connector. De az Asusnál kevesebb van.
-
nagyúr
válasz asd05161 #63653 üzenetére
Jól látod a port kiosztást.
A lényeg: Az SSD-t dugd rá arra az egy szem SATA3-as portra, a HDD-ket meg a SATA2-es portokra, nagy veszteség nem fog érni vele.
(#63654) fanti :
Ahogy mondád, a legtöbb HDD (a bufferrelt olvasás kivételével) még a SATA1-et sem lépi nagyon túl.
[ Szerkesztve ]
-
asd05161
csendes tag
Alaplapom jelenleg: Gigabyte GA-B75M-D3H
Nem tudok ki igazodni se a leírásán, se a portjain, de inkább a SATA-val meg a merevlemezekkel vagyok gondba ilyen téren ugyanis háttértárat bővítenék egy 2TB-os WD Black vinyóval és egy Samsung 860 EVO SSD-vel.
Az alaplap konkrét oldalán ez van leírva:
"1 x SATA 6Gb/s connector (SATA3_0) supporting up to 1 SATA 6Gb/s device
5 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_1~SATA2_5) supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices"Eszerint az alaplapon összesen 1DB SATA3-as port van? A másik 5 az mind SATA2-es? Ebben az esetben az új vinyót és az SSD-t is felejthetem el ezzel az alaplappal?
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy MSI Z97A Gaming 7-es lapot,
hozzá egy4670K-s processzort, illetve 4x4Gb Hyper X Genesis 1866Mhz-es memóriákat.A problémám a következő: Csak a fent említett 3 alkatrészt összerakva, plusz táp, és a gép elindul, a processzor ventilátor felpörög, az alaplapi hiba kijelzőn pedig 10-es kódot kapok. Próbáltam egyetlen egy memóriával is, de úgy is ez jön ki.
A "B" biosra átváltva pedig ugyanezzel az összeállítással 98-as hibát kapok.A Biost összesen 3x sikerült elkapnom, ezeket általában resetelés után. Egyik ilyen alkalommal frissítettem is a bios-t(az "A"-t). A gép újraindult, de nem láttam semmit. Rendesen ráparáztam, de aztán egy újabb indulásra bejött a kép végre és a frissítést szépen megcsinálta, de ez nem oldotta meg a problémámat. Amire gondolok, hogy hibaforrás lehet:
1. A megvett 1866MHz KHX1866C9D3K4/16GX ramokat nemszereti az alaplap. (nincs a kompatibilis ramok listáján, de a biosba amikor bejutottam, ott látta a gép, szóval szerintem nem ez a gond)
2. Alaplaphiba
3. Tápegység probléma?
Meglepődve találtam meg ezt az oldalt, és látom, hogy van egy lista, hogy milyen tápokat szeret az alaplap. Na most nekem egy ezeréves fapados FSP -400 60APN tápom van. Ezen nincs is 8 pines csatlakozó, így a 4 pines-hez vettem egy átalakítót, és úgy dugtam össze a lappal. Lehetséges, hogy szimplán a tápot nem szereti a lap?
Előre is köszönöm a segítséget!<<<KEEP IT REAL!>>>
-
whited
addikt
Sziasztok
Ebben a konfigban a lap elbánik a 12gb rammal, ugye ? (Feltételezem, hisz így árulják)
https://hardverapro.hu/apro/msi_p45d3_neo3fi_xeon_5450_12gb_ddr3/friss.html(Mobilról vagyol, bocsi)
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
MrDerekas
addikt
Ha másik szoftver nem igazolja az értéket a vidkari oldaláról, nyugodtan tekintheted téves értéknek. Egy hőszenzoros felvétellel tudnád csak igazán cáfolni vagy hitelesíteni.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
H1LTI
csendes tag
Üdv!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy Gigabyte Z370M DS3H lap amiben egy GTX 1080 teszi a dolgát hibátlanul.
Aida 64-et megnyitva a hőmérsékletek közt szerepel a PCI-E slot is ami gépindítás után 80 fok majd stress test alatt 94 fokig is felmegy. Hibára utal vagy elnézhető?
Köszi előre is!
https://m.prohardver.hu/dl/upc/2018-11/13/382678_qwlwysrkfm0fjbxo_aida_3.png -
donchicco
tag
Sziasztok!
Olyan segítséget kérnék, hogy van egy általam elrontott Asus Rog Strix Z270F Gaming(1151) alaplapom.
Elgörbítettem a processzor foglalatban található tüskéket, és most nem műkszik.
Erre tud valaki megoldást?
Van lehetőség ennek a cseréjére, vagy kuka?
(nem egy két tüske az áldozat)Köszönöm!
Gigabyte B650 Gaming X AX (AM5), AMD Ryzen 7 7800X3D, G.Skill Trident Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30, MSI 3080 Gaming X Trio, EVGA 750W, Kingston M.2. 500GB SSD, Asus TUF VG27AQ1A, (+1TB SSD-k,+5TB HDD-k)
-
abdulka1
őstag
válasz TechN7ne #63642 üzenetére
Az OK, hogy egy aljzat maradt, pont ezért írtam az elosztókat.
Arra az egyre is rádughatsz több ventilátort az előttem szóló kolléga által linkelt cuccokkal,
vagy ezzel [link], esetleg egy ehhez hasonlóval [link], vagy megoldás lehet még, az általad említett szabályozó.Megnéztem a lapod könyvét, és abban az van, hogy a sys_fan aljzatokat feszültség alapon lehet vezérelni, vagyis a 4 tű ellenére, 3 pines ventiket érdemes rádugni.
A lényeg, hogy ezekre az elosztókra, minden ágára azonos ventiket köss, mert problémát okozhat az esetlegesen eltérő induló feszültség, illetve csak így lesz azonos a szabályozás.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz TechN7ne #63640 üzenetére
Szia!
Az aljzatok általában, legalább 1A terhelést elbírnak. Így akár 3, esetleg 4 ventilátort is gond nélkül ráköthetsz. Erre vannak kitalálva az Y csatlakozók. Vagy vannak olyan elosztók amik a tápot molex-sata csatlakozóról, a vezérlést pedig a lapról kapják egységesen, így nincs terhelve a lap csatlakozója.
Annak alaposan járj utána, hogy mit tudsz vezérelni a lapról(3pin DC vagy 4 pines PWM), mert ha nem megfelelő módon próbálod vezérelni a ventiket, akkor is max fordulaton pöröghetnek.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Tegnap neki álltam kicserélni a 2db gyári házventit mert elvoltak fáradva.
A lényeg ,sajnos a jelenlegi B150M Mortar lapomon nem találtam több fan system csatlakozót két darabnál...
Egy már foglalt ,mivel az alaplap hivatalosan nem kezeli a kompakt vízhűtéseket és a pumpa az egyikre van rakva amit kézi vezérléssel behangoltam a pumpa kényelmére.
A ventiket amiket vettem molex re tudom csak csatlakoztatni viszont azon full on járnak és még hangosabb lett a gépem ,mint venti csere előtt.
Gyári ház ventik gondolom alacsonyabb rpm en tudnak menni max. on így azoknál nem vészes a helyzet.
Most ott tartok hogy egy darab új ventit rá raktam a maradék system fan ra és a többi fullon pörög ,így megváltam 1db ventitől (összesen 4 ház ventilátor volt ,felül-alul 2/2). Max. on pörög a felső ami kivezeti a meleg levegőt a gépből ,2db meg fújj befele előről (egyiket raktam a maradék systemfan ra).Kérdésem a következő lenne ,1db systemfan kimenettel nem tudnék két darab ventit használni ,van egy pár molex 4tűs átalakítóm ,ha barkácsolok belőle egyet és egy kimenetre ráerőszakolom a két ventit nem vágom hanyatt vele a lapot?
Végül a legegyszerűbb ha veszek egy venti vezérlőt gondolom. -
KiSSuE
tag
válasz Apollo_21 #63638 üzenetére
Tehát akkor az a terv, hogy egy HP 8510p noti GPU-ját bele tegyem, kudarcba fulladt. Mert ezé sajnos gyengébb. Vagy talán a proci az, nem tudom...
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
KiSSuE
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg itt vki, hogy egy HP ProBook 6555b- típusú notiban cserélhető-e a GPU ?
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
-
Rebekacska
tag
(#63591) Nyakk
Gratulálok! XD Kösz a tippet!(#63594) koko52
Úgy tűnik elcsesztem. Közvetlenül a cpu mellettibe tettem Majd átköltöztetem a memókat. -
G4ga
őstag
válasz Starchm #63632 üzenetére
XMP-vel automatikusan emel feszt án úgy tudom.
AMD-hez viszont kevés az autmatikus fesz.Krisz1441 : adj neki még egy pici feszt.
Kérdezz be az AMD-s topikban és ott a ram alapján biztos megmondják mennyit adj még neki.
Ugyan ez volt nálam is a GSkill ramokkal. Nem ment 3200-t az XMP profilal, adtam neki egy pici többletet és gond nélkül ment![ Szerkesztve ]
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem ha az ASRock b450m pro4 alaplapon bekapcsolom az xmp profilt akkor a pc folyamatosan újraindul csak 2400mhz es RAM órajelen hajlandó elindulni a 3000 helyett.
Van valakinek ötlete? Köszönöm!
-
cheatergs
senior tag
válasz MrDerekas #63625 üzenetére
Ezt csak úgy bedobtam, és semmi nem támasztja alá, mivel a többiek gépei nem problémásak (am is egy éve lett felújítva az egész lakás). Inkább azon az állásponton vok, h a fészerben eltöltött 1 év nem tett jót nekik, de ettől még mindig nem tom a hibák okait.
A 4 gépből egy nem kapcsol be, egynek pár nap után elszállt valszeg a procija (gondolom a rossz szellőzéstől), a harmadikon sztem a Xeonért mókolt BIOS-a miatt nem lehet telepíteni OS-t, a negyedik meg a fenti módon lengette be a fehér zászlót. Mind Seasonic, FSP és Chieftec táposak.
Mivel az eddigi alkatrészeim nincsenek kéznél, így nem tok alaposan tesztelni. Ezért csak próbaképpen kérdeztem, hátha találkozott már vki ilyennel.
[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
koko52
nagyúr
-
Smiley
addikt
válasz Starchm #63617 üzenetére
Igen tudom, ha az ember szeret ilyenekkel szorakozni akkor meg plane baromi jo moka. Viszont ott azert kicsit kepben kell lenni azzal mit miert kell csinalni, mert konnyu elrontani es utana eszkoz hianyaban szivas ujrairni az eeprom-ot. Mivel a leirasok jo resze egy-egy adott tipushoz szol csak, ezert nem lehet teljesen altalanositani, AMI/AWARD plusz van-e eleg szabad hely az adott lap eeprom-jan, es ha nincs akkor milyen eeprom jo bele, ha a legutolso verzio van fennt, akkor nem annyira trivialis az ujrairasa sem... stb.
En magamnak is meg fogom csinalni, mert szeretek ilyenekkel szenvedni, de volt itthon egy folos 128GB-s 840 evo, a clover-hez meg a backuphoz siman eleg.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
MrDerekas
addikt
válasz cheatergs #63610 üzenetére
Ezek után én nagyon keresnék egy szakit, aki ránéz a hálózatra. (!!!) Esetleg nincs valami nagyfeszültségű kábel, trafó, elosztó a közelben? Csúnya dolgokra képes a pc lelkében...
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
-
makoss
veterán
A hűtő részletkérdés, csak gondolom abból sem mindegy milyen
Háát ien, ha már drága a lap, lehetne rajta!
De mint ha már az ASROCK Z390 Taichi-n lenne alul....[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Smiley
addikt
válasz Black&White #63614 üzenetére
Linket nem nagyon, en magamnak csinaltam. Clover nvme boot ezekre keress ra. Gondolom windows boot lenne a cel. Nekem dual boot van OSX es Windows10 egy P67-es lapban, szoval az en verziom elegge mas volt.
Roviden annyi a lenyeg, hogy a clover be tudja tolteni a nvme efi modul-t, es innen mar tudja inditani az nvme disk-en levo rendszert. Ehhez viszont kell egy usb/sata disk amire a clover telepitve van, mivel a bios-nak ezt kell eloszor elinditania. Amire figyelned kell, hogy ez csak UEFI telepites eseten mukodik.[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
G4ga
őstag
válasz makoss #63606 üzenetére
2böl az alsó tudja az nvme-t, a felső az sata csatolos tehát ha abba raksz ssd-t akkor az eleve lassabb lesz plusz lefog foglalni egy sata hdd csatit is.
A Taichin elvileg mind 3 csati tudja az nvme-t!
Azt azért ne felejtsd el hogy ezekre az SSD-re mindenféleképpen rakj valami hűtő bordát, mert elfognak melegedni és cseszheted a sebességet.
Ahogy látom se a mostani se a taichin nincs m.2 hűtő borda a lapon! -
Smiley
addikt
válasz Black&White #63611 üzenetére
Attól, hogy a bios nem támogatja az nvme-t még megoldható, de nem egyszerű.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
varmi2
nagyúr
válasz Black&White #63611 üzenetére
Szerintem nem.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Black&White
addikt
Tudok bootolni M.2-es SSD-vel egy ilyen kártya segítségével egy FM2A85X-ITX lapban?
-
cheatergs
senior tag
válasz MrDerekas #63609 üzenetére
Egészen addig működött (Giga 965P-S3), amíg nem cseréltem le a 3850-et 5750-re (és raktam be egy plusz HDD-t). Onnantól elindult, de nem bootolt, hiába állítottam vissza az origi konfigot. Az 5750 anno hibátlan volt.
Gondoltam a konnektorra, mert már a 4. PC (teljesen eltérő konfigok) döglött meg 2 hét alatt, de ebből 3 már PSU utáni hibajelenséget produkál, vi még beindulnak, de nem használhatóak. Plusz a méréshez se eszközöm, se tudásom.
[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Ha a RAM-hiányt kisípolja a POST, de a VGA-hiányra nem reagál a speaker, ill ha van benne, akkor is csak készenlétiben villog a monitor, akk a chipset döglött? PCI-t és PCIe-t is próbáltam.Mindig minden mindegy
-
makoss
veterán
Én az vágom, hogy van a lapon, de csak 2 és ha lesz harmadik, mert nagy a tárhely igényem, tudni fogja más bemeneten is azt a sebességet vagy felejtős? Vagy legyen egy ASROCK Z370 Taichi, azon 3 is van.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
nagyúr
válasz soldi3r #63597 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy újonnan nem éri meg 6-7. gen Intel core i CPU-t venni, használtat érdemes belölük vadászni, ezek közül a legjobban egy i5 6600k-val vagy i5 7600k-val jársz (a magasabb órajeles nem "k"-s példányok alig olcsóbbak a "k"-s változatoktól.
Az sosem baj, ha "Z"-s lapot választasz, azok többnyire jobban össze vannak rakva, a tuning miatt.
Nem "Z"-s lapnál H170-es vagy H270-est keresnék, ezeken elég erős a tápellátás, és van rajtuk elég pci-e sáv, USB2/3 csati, m2-nvme csati és 6 db SATA3 is.
H170/270-es lapban ugyan nem lehet tuningolni, de pl. nekem a Gigabyte GA-H170-HD3 DDR3 REV 1.0-ás lapban a core i5 6600k mind a 4 magon megy turbo órajelen, azaz 3,9 GHZ-en, ami jelentős teljesítmény többlet egy i5 6600-hoz képest is (az alapórajel miatt), nem beszélve a kisebb i5-ről.
A laptopban van SSD ? Ha nincs, új erőre tud vele kapni a lapos.
Másik alternatíva, ahogy mások is javasolták, ár/érték arányban egy új AM4-es konfig.
4.gen core i egyáltalán nem éri meg, ugyanannyiba kerül mint a 6-7. gen, és normális új lap már nincs hozzá, csak kommersz kategóriás, 6-7 genhez van értelmes új lap, vagy használt "Z"-s lapok jó árban, garanciával.
-
MrDerekas
addikt
válasz adakiller #63590 üzenetére
Én az ssd-re tippelnék. Tehát sata kábel le és fel vagy kicserélni, ssd táp le és fel, vagy másik ág csatijáról megtáplálni. Esetleg HDSentinel-el nézz rá, hátha ír valami hasznosat az ssd-re. HDD is van a gépben? Mert az is simán akaszthatja a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest