- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amarth
aktív tag
válasz
lautnermark #59687 üzenetére
Ajtó nincs szigetelve,a szett nevét nem tudom,nincs rajta semmi jelölés,16-os,nem szól rosszul. Tervbe van egy Crunch GTI-6.2C szett helyette.
Level kb félúton van. Hol lenne ideálisabb?kacsa7: Így van bekötve.Viszont a HP az feljebb van,akkor ott lesz a bibi?
Bass EQ-t van értelme feljebb kapcsolni?
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #59682 üzenetére
Most erre mit mondjak. Ambience-ről váltottam Grindycop-ra, aminek métere 6eFt
Persze ha nem az lenne, hogy összesen kellett belőle 5m, akkor biztos nem cseréltem volna.
Ki kell próbálni a Van Damme-ot. Ambience árkategória alatt kevés értelmes kábel van, ami tényleg lineáris, és nem emel ki vagy szűr látványosan itt-ott.
Bár magam nem hallottam, így nem tudom milyen kábel, de pl. Szlama Zoli az SQPA-n elég eredményesen használta az autójában a Cordial CGK 175-t IC-nek. CLS225-öt pedig hangszóró kábelnek. -
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #59676 üzenetére
Gladent én nem nagyon láttam még értelmes rendszerben. VanDamme-ot nem hallottam, viszont IC-ből és hangszóró kábelből is Sommert használok. Én biztosan ezzel kábelezem a következő autót is. IC-ből viszont a Hicon Ambience fölé legközelebb nem megyek, mert az kb. mindenre elég szerintem.
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #59676 üzenetére
VanDamme. Klasszisokkal veri a másik 2 márkát azonos árszinten.
(268-502-000 és 268-504-000 a hangszórónak, XKE StarQuad az RCA-knak)
-
Peti78
őstag
válasz
lautnermark #59648 üzenetére
Vajon mennyi ennek a szakszerű beépítése?Találtam info-t(#59649) Amarth Köszönöm, őket is figyelemmel kísérem. Nemrég kipróbáltuk a martincart, a hangszóró beépítést talán majd itt csináltatjuk. Úgy éreztem, kicsit nyűg a martincarban az ilyen egyszerű és olcsóbb cuccok beépítése.
-
válasz
lautnermark #59641 üzenetére
Szól, bár inkább ne szólna.
Egy noname pár ezres CD lejátszó van a kocsiban. CD-vel és FM rádióval is borzasztóan szól.
A hátsóból talán jött valami basszus...szerűség, talán.. de ja.Majd az új fejegységgel meglesem.
(AUX miatt mindenképp csere kellett, illetve a rádió se ment a mostanin.
Berakod egy frekvenciára, és az úttól elzötykölődött a frekvenciatekerő. Nem viccelek.)
Nem rossz ötlet az ajtó megbontása...
De akkor megint kéne egy erősítő gondolom, az megint úgy 45k.
Meg akkor ajtószigetelés, meg hátsó oszlop...vagy tetőbe valami nagyobb hangszóró.. gondolom.
Az az igazság, az ember leáll összeadni, többe kerül az egész mint az autó ára.Jó, keveset futott, de szeretném majd leváltani.
Jó kis bevásárló autó, de ABS, klíma, illetve néha tempomat is nagyon hiányzik belőle.
(Oké, ez sosem volt egy Lexus, félreértés ne essék. Az áráért egy ütöm-vágom öszvér kb.)tl;dr: Gyakorlatilag akkor bármilyen 10cm-s hangszóró.... oks... Terhelhetőséget leírtam, sajnos mindegyik alá esik a te általad megadott értékeknek. Pl. Ground Zero-nál még hasonló infó sincs megadva. (A GZIF 4001FX pl. 10cm-s.)
-
válasz
lautnermark #59637 üzenetére
Köszi a választ!
A JBL GX402 ezt írja:
http://www.jbl.com/car-speakers/GX402_.htmlTrue 4 Ohm Technology
Low-Impedance, three ohm voice coils compensate for the undergauged speaker wiring found in many of today's cars, and make the most of every watt your amplifier or head unit can deliver.
Nekem az is jó, ha valaki linkel egy 10CM-s párt ami szerinte jó.
Árösszehasonlítós oldalak nem tudnak szűrni jól, az auto hifis boltokban meg ezt a kettőt találtam.Mélység hátul amúgy 5,2cm max, 4,5cm.
Elől 6cm.========================================
Hátul találtam egy utólag berakott "Ground Zero" hangszórót, 100mm-es ez is.
Sajnos típus vagy ilyesmi nincs rajta, neten 60W-ost találtam, meglátjuk mennyire bírja majd el az új fejegység.Ha valaki magára ismer mint az előző tulajdonos, borzasztó munkát végzett a kábelezéssel.
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #59618 üzenetére
Én konkrétan a 26 év alatt összegyűjtött bakelitjeimet digitalizálom 96/24-be.
Ezek vagy analóg mesterszalagról lettek anno nyomva (így nincs értelme eredeti felbontásról beszélni, mert messze meghalad mindent), vagy a későbbi / frissebb lemezek, amikor már 96/24 volt a stúdió szabvány. Mindezt megfelelő rendszeren, HiMC vagy MC hangszedővel. -
Speeedfire
félisten
válasz
lautnermark #59618 üzenetére
Utóbbinak nem sok értelme van. A legtöbb dac tulmintavetezeses. Alapból felskalaz hw-esen.
Szerintem a fejegysegekbem is ilyen van. -
Z0mbi
senior tag
válasz
lautnermark #59566 üzenetére
najo legyen kicsit bovebben:
Nem tudom hany nekifutast tervezek... tegyuk fel hogy elsore 300k -t fustolnek el a projectre. Tudom nem sok e van. Ezt tudom otthon elsumakolniHatter:
Miert valtoztatnek:
*hifib..zi vagyok, hazimozi volt az oviban a jelem, elektros vagyok, epitettem sajat D class stereo vegfokot/eloerositot
*nem a hangero, a minoseg az amit szeretnem ha jobb lenne...sokkalHogy hallgatom a zenet es mit:
*Sajnos szo szerint mindent hallgatok a metalon es a rockon kivul. Valamikor deep house megy aztan Vivaldi, Strauss, Pop, es baratai. Altalanossagban elmondhato hogy tenyleg minden megy. Igy itt kompromisszum lesz
*Munkabol jovet es menet hallgatom napi egy-masfel orat. Ez a kikapcsolas nekem. Stresses melo, feleloseg, stb. Ez KELL nekem. Olyan zenet es ugy akkor hallgatok mikor az autoban vagyok (igy lehet el is adhatnam a hazimozimat is mert 11 honapos gyerek mellett meg egy ideig nem fog ugy szolni mint azelott)
*Deezer streaming van elofizetve epp, nem hiszek az offline zenetarolasban...mar...
*Kizarolag 90% BTn, 10% USB. (nem kell se CD, DVD, MD, Kazetta, 12'' bakelit visszatekero funkcioval es razkodasvedett pickup al...)Mit szeretnek:
*jo hangot (minoseg)
*a gyari kinezeten az autonak abszolut semmi valtozast (esetleg fejegyseg, az a 300k felett lenne termeszetesen)
*Sub -ot egyik ules ala
*Ha fejegyseg csere lesz akkor a kormanyrol menjen minden ami arrol gyarilag ment. (telefon funkciokkal egyutt)
*nem szeretnek nyekergest/cicergest az ajtokbol azutan hogy megbontasra kerulnekMi az amim van:
*Kis tapasztalat, anno egy 80 as audimba epitettem mar viszonylag komolyabb tortenetet (VDO fej, DLS hang), magam epitettem epoxy bol es uvegszalas lapbol a oszlop takarot beepitett magasakkal..
*elektro hatterem van nem riadok vissza egy kis kezimunkatol
*egy felesegem aki kinyir ha annyit koltok erre amennyit szivembol koltenek (papucs igen)
*regi hifimbol a tapkabelek, RCA kabelek, csomo szerszam
*akarateroAmit neztem:
*Focal PS165 elore
*Focal ISC165 hatra
*Hertz HCP 4D
*HERTZ DBA 200.3 (tudom ez nem ules ala valo, de talalok neki helyet. valamint azert ezt meghallgatnam)Velemeny?
koszi -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59536 üzenetére
Decemberben cseréltem a fejet, új JVC KD-X330BT-re. Akkor még semmi gond nem volt, viszont aztán került be sub, új rca kábellel, ami egy régi darab, tehát akár az is lehet, majd kicserélem, van egy Gladen eco-m, amivel régen szintén nem volt zaj.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59527 üzenetére
Igen, a gain csökkentésével csökken (nem maxra van tekerve). Rca testelés: csak simán beforrasztok egy kábelt?
-
krisi08
tag
válasz
lautnermark #59519 üzenetére
Bocsánat, Pest-nógrád megye
-
Szajo
őstag
válasz
lautnermark #59401 üzenetére
Az utólagos ablakemelő miatt rögtönzött de most ez teljesen mindegy is.
Nem a fehér rész kivágása miatt mondtam ezeket... hülye azért nem vagyok gondoltam hogy majd nem könyék környékén lesz a hangszóró...
Egyszerűen csak a gyári kárpitot nem akarom megbontani, fúrni faragni... főleg ha elrontom (mivel még elsőnek csinálnék ilyet ez is benne van...) honnan szerzek pont ilyet?
Esetleg azon lehetőség tetszene, hogy egy készet venni valakitől. Ehhez a "falazáshoz" nem értek, lehet nem nagy dolog de így, hogy nincs pót kárpit nem mernék bele kezdeni. -
Szajo
őstag
válasz
lautnermark #59391 üzenetére
-
evo87
őstag
válasz
lautnermark #59331 üzenetére
Megoldottam egy 450 forintos 3,5mm->2,5mm jack adapterrel
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #59005 üzenetére
Bizony. Pont ott van mögötte valami merev, és ennyi. Marad az átforrasztás... Ez nem megy be jobban, különben törnek az rca-k.
(Azért régen az nem volt hülye szokás, hogy a mechanika nélküli cuccok kicsit rövidebbek voltak...) -
evo87
őstag
válasz
lautnermark #59006 üzenetére
Hinnye....teljesen abban a hitben voltam, hogy az 560 is tudja ezt. De akkor tévedtem, sorry.
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #59002 üzenetére
A lehető legrövidebbel van szerelve a kábel. Esélytelen. A fej most 3 cm-t kilóg...
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58999 üzenetére
Az sajnos kb. tökmindegy. A hétvégén történt az aktívosítás és az I. Octavia-ban pont nem fér be a fej mögé semmi. Régebben a mechanika nélküli cuccok között volt rövidebb (JVC talán), de hogy az nem aktív, az kb. tuti...
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58997 üzenetére
Köszönöm! Az sajnos kevés... (Az X5900BT mögé nem férnek be az rca csatik, reméltem, hogy nem kell átszerelnem, hanem van olyan aktív fej, ami kicsit rövidebb, de így marad az átforrasztás lengődugóra...)
-
Reneolus
tag
válasz
lautnermark #58982 üzenetére
Szerinted úgy állítom be a fejen a paramétereket, h ne tetszen az, amit hallok, hogy aztán komponenseket cserélgethessek brahiból, mert ez a heppem, vagy mi? Tiszteljük már meg egymást azzal, hogy nem nézzük egymást teljesen amatőrnek, főleg, ha nem az a téma, h melyik a legjobb fej 20 ezerért...
-
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #58991 üzenetére
Mutatom:
És ezt csinálja:
YouTubeA videó természetesen nem adja vissza, de élőben kifejezetten meggyőző volt, gyors, pontos, dinamikus. Belenéztem, és azt hittem valami kínai hoki koppintás, vagy ilyesmi.... Szóval fura egy dolog ez, nehéz bármit kijelenteni, mert mindenre van ellenpélda.
-
robogos10
senior tag
válasz
lautnermark #58986 üzenetére
Még nem füstölt bár így nem is csapom neki agyon!!
Esetleg létezik oldal ahol lenne valami leírás hogy hol tudnám behúzni a kábelt?
Idegesít nagyon....
Már azon is gondolkodtam hogy megfúrom a tűzfalat aztán szépen szilikonozom....
Valami ötlet esetleg? -
robogos10
senior tag
válasz
lautnermark #58980 üzenetére
Lancia Kappa autóm van
-
robogos10
senior tag
válasz
lautnermark #58980 üzenetére
Plusszt a biztosíték táblárol vettem.
2-3mm vastag MNC kábel
Minuszt a kaszniról vettem
biztosíték is a szettben volt az valami brutálisan nagy és erős
Plussz kábel az kb 3-4 méter hosszu
minusz az 50cm
az aksim 55 amperes
fejegység no name dvd
erősítő 2db
1 magnat the rock 1000
másik erősítőnek hirtelen nem tudom a nevét az 4x50 watt
ez a szett van [link] -
robogos10
senior tag
válasz
lautnermark #58973 üzenetére
olyan vastag a kábel mint az állat
bár az igaz hogy nem közvetlen az aksira van kötve.... egyszerűen nem tudom hol behúzni a kábelt.... -
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #58974 üzenetére
Is is, de több a hangszeres.
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #58969 üzenetére
Auris
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #58959 üzenetére
Igen ezt tudom viszont nekem pont jól állnak gyárilag, mert nem szembe néznek hanem felém ill kicsit felfelé fordítva. Pont úgy áll ahogy rakni kell őket álltalában.
-
Szajo
őstag
válasz
lautnermark #58959 üzenetére
Értem, köszönöm.
És ez a "pukkanás" mitől lehet van valami tipp? Vagy a gyári erősítője ilyen? -
csubuka
addikt
válasz
lautnermark #58888 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Szajo
őstag
válasz
lautnermark #58930 üzenetére
De ettől nem fog szét menni vagy ilyesmi ugye?
-
robogos10
senior tag
válasz
lautnermark #58919 üzenetére
Nincs....
Viszont mar kulso monitorral probalkozom de azual sem ad kepet :@ -
Gabady
aktív tag
válasz
lautnermark #58910 üzenetére
A oszlopban csipogó, ajtóban elöl 165-ös 3 utas hangszóró, illetve hátul a kalaptartónál 130-as 2 utas hangszóró. Előbbi sal, utóbbi pio.
-
Gabady
aktív tag
válasz
lautnermark #58895 üzenetére
Nem egészen értem a kérdésed...
-
Szajo
őstag
válasz
lautnermark #58889 üzenetére
Mindenképp hely hiány miatt...
Blaupunkt tetszik merr kis kompakt.
Fog úgy szólni mint a Sal 250w szubcsövem? -
csubuka
addikt
válasz
lautnermark #58883 üzenetére
Okés, nézegetem, akkor az általad ajánlott márkákat.
Van egyáltalán olyan fejegység, amin van jack bemenet? Vagy USB csatlakozóval kell keressem, ha mobilról akarok zenét játszani rajta?
-
csubuka
addikt
válasz
lautnermark #58872 üzenetére
Szia!
Olyan 5-8 ezer körülre gondoltam, hogy azért jelentősen olcsóbbak legyenek, mint a legolcsóbb ajánlott újak
-
csubuka
addikt
válasz
lautnermark #58867 üzenetére
Köszönöm szépen!
És használtra valami tippet, hogy melyikre keressek esetleg tunál adni?
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58864 üzenetére
Némely esetben írják, én mindig megteszem, fontosnak tartom.
-
bnagylajos1
tag
válasz
lautnermark #58854 üzenetére
szia az ARS 24 ről annyit csak felhívtam őket hogy egy erősitő nem működik semilyen szinten amit tavaly rendeltem,adjam postára majd hivnak.okés 2 nap email megkapták a csomagot.3 nap telefon hogy bevizsgálták és küldik az ujj terméket helyette,és elnézést kértek a kellemetlenségért. 5 nap megérkezett az ujj....... na most ez MO mennyi időt venne igénybe? itt minden főleg az online dolgok nagy szerephez és előtérhez jutnak ezáltal a garancia kezelés is
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58858 üzenetére
Autóhifi beszerelő-műhelyt akartam írni...
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58854 üzenetére
Persze, érthető, mindenkinek más az opció. A garai viszont csak márkaszervízben történő beszerelésnél érvényes, ha ők pecsételik le. És a beszerelésnek is van egy díja... Hacsak nem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy valaki ismerős lepecsételi a garipapírt.
Ettől szép ez a szakma, hogy annyi lehetőség és ízlés...
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58843 üzenetére
Pedig korrektek, nekem már 7 cuccom jött onnan, hajszál pontosan, hibátlanul. Sőt, egyszer, az x5900bt esetében a tervezett dátum (egyáltalán megjelenés dátuma) előtt 2 héttel megérkezett. Lestem ám...
Az ÁFA dolog pedig nem nagy meglepetés... Ha szoktál az eBay-en vásárolni, sok helyen kizárják az oroszokat, vagy csak valami bonyolultabb módon szállítanak oda, pont az eltérő gazdasági térség mivolta miatt.
A régi szép időkben ez volt a "merverstajer", amit a "gorenye" behozatalakor a határon visszakapta, aki igényelte.Azért a PRS a 295 EUR (plusz posta) vs. 120.000 HUF differenciával igazán vonzó...
Ha pedig egy kicsit tovább nézed, pl. az 5900 is 104 EUR (ami tartalmazza a 19% ÁFÁ-t), itthon meg 50. Az azért kb. 17.000 Ft differencia...
És feltétezem, hogy a nagyon olcsó itthoni boltok is ott veszik meg, csak utazik egyet a motyó Lengyelországon keresztül (az én szubom ott dekkolt egy darabig), kicsit számla ide-oda, és áfásan itthon 37 fölött adni picivel már meg is éri.Azzal azért vigyázz, hogy csak fejegységben olcsóbbak jelentősen! Erősítő és hangszóró itthon olcsóbb.
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #58845 üzenetére
Nem tudok németül. Viszont ott van az ár alatt, hogy VAT, ami az ÁFA és nem abból indulok ki, hogy rögtön át akarnak verni.
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #58843 üzenetére
A 248 euro-s országok egyike sem eu tagország. Tekintve, hogy fogalmunk sincs a német adózásról és egyéb gazdasági dolgokról, gondolom nem maguktól ilyenek az árak. Ne legyél már ennyire tipikusan magyar, hogy komolyan ilyenekkel állsz neki foglalkozni, mert semmi sem jó. Ennyi erővel az olasz is felteheti a kérdést, hogy neki miért több. Mellesleg nekünk annyi mint egy németnek, akkor a német is ugrálhatna...
Szerk: És akkor elmondom neked a megfejtést is, mert én vettem a fáradtságot és el is olvastam mi van leírva. Nem EU tagországnál nem kell ÁFÁ-t fizetni. Magyarként/németként és sok másként 19% ÁFÁ-t számol az árra, olaszként meg 22%-ot.
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58841 üzenetére
Én. Nem viccből... És anno én is rendeltem az általad említett boltból, 1 hónap volt, mire megjött, de megjött...
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #58828 üzenetére
spiky03 is.
Köszi szépen.
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #58822 üzenetére
Esetleg lenne kontaktod hozzá: Rudolf Tibi - Rodolpho.
Nem vagyok facen😅 -
evo87
őstag
válasz
lautnermark #58793 üzenetére
Az enyémhez képest például (UTE92BT). A tekerőgomb műanyagja, meg az egész recsegősebbnek tűnt, illetve a gombok nyomáspontja bizonytalanabbnak. Nyilván ezek egyéni ízlés kérdéskörébe tartoznak, de szerintem nagyon nem lőttem mellé azzal, hogy a hasonló (á)kategóriás fejek között a Pio anyagminőség érzetben alulmarad.
De szerintem ezzel semmi újdonságot nem mondtam, a korábbi hozzászólásokból is nagyjából ez tükröződik.
-
Reneolus
tag
válasz
lautnermark #58721 üzenetére
Illetve 96khz/24bit flac anyagokat is képes lejátszani a pio. Nekem az a nagy kérdés, h miért csak pár euro árkülönbség van az x5900bt és a x580bt között? Tudásban ua. a manualokat összehasonlítva, kivéve, h az x5900bt CD-s. Hol a trükk?
-
Reneolus
tag
válasz
lautnermark #58708 üzenetére
Hol adják ennyiért a DEH-X5900BT-t? Én is erősen gondolkodom rajta, h lecserélem az UTE92BT-m erre.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
Nah, az annyiért elég jó és 99% hogy annak is ugyanaz a bele, csak + cd mechanika.
Az UTE92-t én is hallottam, ott mondjuk nem volt ennyire drasztikus, csak piohoz képest sok magas+sok mély és kevés középtartomány.
De hát jah, én se az alpine-t választanám a hangkaraktere alapján.. Csak nem merem durvábban mondani, mert volt itt vita, hogy milyen megtévesztő lehet kezdőknek stb..Meg amúgy tényleg elektronikus zenére tökéletes lehet ez a hangkarakter, megfelelő komponensekkel.
(#58706) Gyumadár: Még én is elgondolkoztam, hogy valóban megérné-e nekem a 80PRS, pedig csomiban egy Phase Aliante 12" van + Hifonics Jupiter VIII (ezt le kéne majd cserélni valami bikább 2 csatisra), első szettnek egy ResAudio szett + csöves előfokkal rendelkező 4 csatis erő, Van damme RCA,ajtók kibituzva..stb...
Ha veszek egy új 80PRS-t akkor csak a fejegységre a rendszerem össz.értékét cakompakk ráköltöttem és még plusz 30 ezret..
Ha lautnermarknak a szettnél meg van a szinergia akkor az se lehet rossz, lévén a dt meg a hertz esk (ev) önmagában már jó, kábelezést nem tudjuk, erősítőt nem tudjuk, de a mostani fejegységéből ítélve gondolom nem volt az se, meg azért a blaupunkt aktív mélyláda sem a csúcsok csúcsa.
OK, vehet mindenki nyócvanpéerest, de önmagában nem sokat ér, ha nincs előtte egy igazán jó rendszer. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Akkor nálad volt baj. Egyik autóban Ute 92 van, másik autóban Keni kmm123y. Nem veszek észre különbséget. Keni kevésbé harsány magas tartományban, míg az Alpine-nak van magasa, de hogy konzerv hangja lenne, na az semmiképp.
-
Gyumadár
tag
válasz
lautnermark #58704 üzenetére
Szia! Mostanában elég sok használt PRS-t láttam a Facén és egyéb helyeken. Ne add alább, mindenképpen megéri a PRS. Tapasztalat. Ha újat akarsz, a Basys-nál biztos van és másnap Nálad lehet.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
lautnermark #58704 üzenetére
Én két-három napja kezdtem el hallgatni az x580bt-t, (írok is majd hosszabb posztot mert van kis generátorzaj a rendszerben+állítgatok vadul egyelőre és majd jön beszámoló) előtte jvc kdr921bt volt,amiről tudni kell, hogy kb. egy az egyben kdr-90bt, csak kicsit korábbi kiadás, tehát a jvc lineup-jában kb nem volt felsőbb kategóriás készülék,tudomásom szerint 2dinen kívül ez volt a csúcs náluk. csak a full aktív vágás miatt váltottam le, mert az hiányzott egyedül belőle. Igaz, előtte a JVC a beépített végfokról hajtott gyári szettet mostani autóban a csere előtt, de előző autómban két évig szólt erősítő+szettel normálisan, úgyhogy van elég emlékem a valós tudásáról. Nekem is 80PRS volt tervben, aztán feladtam, mert ennyit már nem akartam kiadni rá, használtan sem 70-75k-t..
Szóval hangban nem hallok visszalépést, még azt is megkockáztatom, hogy jobb. Persze egy 80PRS biztos mindkettőt veri, csak én az x580bt-nél 40 ezres ár és finoman szólva olcsó kidolgozása miatt féltem, aztán idáig kellemes meglepetés hangra..
Vagy van még Alpine UTE-92BT, kicsit V-karakteresebb hanggal, kicsit kevesebb vágási pontokkal, de ezt múltkor kiveséztük PiciPetivel és Reneolussal, hogyha nem elektronikus zenére kell, akkor jobb a Pio.
Negatívum:
A kijelző egy trágyafos, fényerő nulla,de megszokható, cserébe a hívásfelvevő gomb éjszaka kiégeti a retinádat (ez k.rvára világít és nem dimmelhető) ha viszonylag fent van a DIN lyuk, de ezt hamarosan orvosolni fogom valami félig átlátszó méretre vágott fóliadarabkával.. -
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58696 üzenetére
Ha nem műhelyben építteted be,akkor teljesen mindegy a garancia...
Egyébként megbízható német boltban 295 EUR. -
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58696 üzenetére
Maximum 100-at.
-
bnagylajos1
tag
válasz
lautnermark #58694 üzenetére
szia!
280 eu az új ára neki jelenleg 265 ért is lehet rendelni pár napig talán
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58681 üzenetére
Telefon van, sőt, tablet is, de szeretném a fejegységen futtatni például a Waze-t. Legyen minden egy helyen, egyetlen készülékben. Ez megoldható a gyári Columbus navigációval, de az nem ér félmillió forintot, pláne a hangminősége kérdésessége miatt.
(#58679) Lite
Igen, az Android Auto funkció fontos, de azt tudják a mostani fejegységek is.Úgy tűnik, várnom kell az idei új modellek megjelenéséig, ami nem baj, mert fél éven belül biztosan nem lesz ilyesmire 1000 euróm.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58666 üzenetére
SIM mobilnethez kellene.
"de ilyen feltételekkel (autómenű, klímabeállítások, gyári tolatóradar) szerintem hibernáltasd le magad legalább 20-30 évre vagy még többre"
Aztán miért? Az előbb felsorolt fejegységek mindegyike tudja ezeket, CAN BUS-on kapcsolódnak az autó rendszeréhez, nézz utána! -
Zlcsi
senior tag
válasz
lautnermark #58665 üzenetére
Mi baja van mindenkinek a din2-esekkel?
a pioneerra adtak 5 év garit....
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58474 üzenetére
Mindegy, kinek a hozzászólására írom a választ, nyilvános a fórum, így eljut mindenkihez.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58472 üzenetére
Kompletten biztosan nem, annyiért sem normális hangszórót, sem ládát nem lehet kapni.
A jó szubládának az oldalai 20 mm körüliek, az előlapja dupla, belül merevítésekkel rendelkezik, természetesen MDF-ből készül, ragasztott és csapolt, csavarozott. Nem hiszem, hogy ki lehet hozni 20000 forintnál kevesebből egy 30 liter körülit. -
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58470 üzenetére
Régebben készítettek szubcsövet rétegelt lemezből is.
-
B-enji
tag
válasz
lautnermark #58373 üzenetére
Nem értek az előlap kivezetékezéshez, és nem is biztos, hogy megbuheráltatnék egy felső kategóriás fejet. Bár láttam már ilyet, jófogáson épp van egy ilyen pio 80prs 50-ért...
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58366 üzenetére
Az jó. Nekem elég 50 Ohm, és megjöttem. Ez a snassz line in (rca)-ra is igaz?
-
G.Zs.
senior tag
válasz
lautnermark #58375 üzenetére
Szerintem nem most vette, hanem valoszinuleg a jol bevalt rendszeret migralja a regi kocsibol az ujba.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
lautnermark #58372 üzenetére
Bar nem tudjuk az utopia szettje pontos tipusat, de szerintem oka van, hogy nem a klasszikus aktiv rendszerben gondolkozik.
Ezt peldaul en sem kotnem aktivra. -
Akos1994
aktív tag
válasz
lautnermark #58367 üzenetére
Szerintem meg szinte minden arról a központi érintőkijelzős rákfenéről megy, gyári képeket elnézegetve digit klíma is csak ott tud szerintem visszajelezni, meg még sok minden buktatója lehet. Egy tizen x éves autónál én is leszarnám ezeket, de egy vattaúj autónál azért nem lépném meg. Én is a kesztyűtartós/ "külön"rendszeres dologra szavaznék.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58367 üzenetére
Ragaszkodom ahhoz, hogy az autó menüje bármikor elérhető legyen! Nem csak a felsoroltakat lehet vele beállítani.
Lehet kapni a gyárit helyettesítő fejegységeket, találtam ESX, Pioneer, Kenwood és Zenec gyártmányokat. Többségük navigál is, ami számomra tök felesleges kiadás lenne. Még böngészem a kínálatot.Nem kell a szubládának még egy erősítő, mert a meglévő négycsatornás.
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #58362 üzenetére
Nem találtam a manual-okban. Egy 80PRS-ről van szó.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #58360 üzenetére
Attól tartok én is, hogy a gyári fejegységek DAC-ja messze elmarad az igényeimtől, ezért letettem arról, hogy veszteségmentes fájlok lejátszására használjam.
Valami 12 volttal vagy USB-ről működő mobil DAC lesz a megoldás, erre akár egy Cambridge Audio DacMagic is megfelel, ami a laptopomhoz csatlakoztatva teljesít szolgálatot bő egy éve. Persze jó lenne DSP is, mert anélkül nehéz jó hangot varázsolni egy autóba.A gyári fejegységet nem dobhatom ki úgy, hogy nem lesz helyettesítője, mert az autó kezeléséhez szükség van a tudására. Például a lábtér világítás erősségének szabályzása, a váltó hátramenetbe kapcsolásakor töröljön a hátsó ablaktörlő, vagy ne, meg ilyenek.
-
Möhe
addikt
válasz
lautnermark #58138 üzenetére
Zeg-en ki van?
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #58138 üzenetére
A mai netes, utalós, futáros világunkban teljesen mindegy.
-
Gyumadár
tag
válasz
lautnermark #58122 üzenetére
Köszönöm!!!
-
törölt tag
válasz
lautnermark #53565 üzenetére
Ha jól emlékszem semmilyen jelzővel nem illettem a te rendszered. Az meg hogy valamiről megvan a véleményem,és neked pont az van bent,arról nem tehetek
-
Steve007
tag
válasz
lautnermark #53566 üzenetére
Nem igazán értem mire gondolsz. Én nem választottam ki semmit még.
-
törölt tag
válasz
lautnermark #53537 üzenetére
Azért ne essünk már hanyatt attól a kínai lomtól
-
Pardise
senior tag
válasz
lautnermark #53537 üzenetére
Nem volt még soha semmi hang cuccom kocsiban. Haverok kocsijaiban hallottam már mély lábakat de nem tudom azok milyen típusuak voltak. Előző kocsiban (fiat stilo) CD-ről hallgattam MP3 zenéket. A mostaniban pen driveot használok szintén MP3al. Rengeteg félét hallgatok. Pendulum. Linkin park. Beni benassy. Deniz. Halott pénz. Need for speed zenéket is szeretem. Vegyes mixeket. Disco zenéket. Rapp. Hip hop. Dnb. Rnb. Rock. Bocsi a helyesírási hibák miatt telorol vagyok. Egyszer szeretnék egy nagyon jó ládát venni. Meg veszem nem tetszik el adom ilyennel nem akarok veszodni.
-
Pardise
senior tag
válasz
lautnermark #53535 üzenetére
Teszek egy próbát lehet be szerzem akkor
hát van aki azt mondja h kevés a teljesítménye kocsiba van aki azt mondja h nagyon jó. Majd meg látom mi lesz. Köszönöm a segítséget.
-
Pardise
senior tag
válasz
lautnermark #53531 üzenetére
Aha értem. Hát azt olvastam h maxon torzít meg nem ad nagy mélyet. Nem tudom már melyik boltnal olvastam
most telorol vagyok nem tudom meg nézni. De lehet meg veszem ezt akkor a blaupunktot -
Pardise
senior tag
válasz
lautnermark #53523 üzenetére
Írtam emailt a paradoxnak h mi mennyi lenne, de még nem kaptam választ. Ennyire rosszak a Macok? Hát nem tudom, több helyen írták, hogy nagyon gyenge az a Blaupunkt, inkább nagyobb, erősebb kellene, biztos ami biztos, egyszer akarok mély ládát venni! Esetleg miket tudnál még ajánlani ami jó?
-
Pardise
senior tag
válasz
lautnermark #53509 üzenetére
Nem lesz az túl kevés?
Erről vélemény?
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #53474 üzenetére
-
Pardise
senior tag
válasz
lautnermark #53478 üzenetére
5 ajtós és a hangja a fontosabb. Mindenféle zene szokott menni, kivéve techno és társai! Semmihez nem akarok nyúlni, maradna minden, csak egy mély láda kellene!
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #53475 üzenetére
Bocsánat, azt hittem ülés alá való a cucc...
-
válasz
lautnermark #53475 üzenetére
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #53471 üzenetére
Lefényképezzem?
-
Erwinke
aktív tag
válasz
lautnermark #53423 üzenetére
Hol tudom megnezni az impedanciakat? Kosz am!
-
2thletme2day
őstag
válasz
lautnermark #53427 üzenetére
Innen indult az egész dolog. A Dension és a Grom termékeivel meg lehetne oldani a dolgot de csak maga a kütyü 100k fölött van. Ezért kérdeztem itt rá hátha tudtok valami olcsóbb megoldást ezeknél az eszközöknél.
-
2thletme2day
őstag
válasz
lautnermark #53424 üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam de félek ez túl drága lenne nekem. Egyrészt messze van helyileg másrészt meg ehhez is kell venni egy valamirevaló fejegységet amihez hozzájön még ugye a munkadíj ami mivel elég egyedi megoldás biztos nem kevés. Low budget megoldást kerestem amivel nem is lenne gond ha lenne erősítő a kocsiban. De mivel nincs így zsebbenyúlósabb a dolog. Túlságosan sok pénzt nem szeretnék és nem is tudok belefeccölni. A keret maximum 50k lenne.
-
rtzui
csendes tag
válasz
lautnermark #52993 üzenetére
Tényleg...egy nagy pendrive-ra ráfér minden.
Igényeken még agyalok....változtatható háttérvilágítás. USB, aux. RCA-k száma még kérdőjeles.
Relkatíve gyorsan tekerjen, mert mixeket hallgatok főleg. -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #52992 üzenetére
Mindjárt szétnézek a polcon a tartalék akkuk között
-
rtzui
csendes tag
válasz
lautnermark #52985 üzenetére
Sajna kell a CD(mp3) Más márka esetleg? Így hirtelen a Jvc-t találtam, ami tetszik árban is.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #52906 üzenetére
Még nem az, de csak közelről látszik szerencsére
-
Huawei
tag
válasz
lautnermark #52852 üzenetére
Hidalva néztem a 3. 4. csatornát. aluláteresztő szűrővel. Szerintem nagyon gyenge viszont most megint mértem és a 3.-4. csatorna hidalva szűrők nélkül 32V feszültséget ad. Aluláteresztő szűrővel csak 15V. Néztem a 1.-2. csatornát hidalva ott viszont nincs csak szűrő nélküli vagy felüláteresztő szűrő. Mélynyomóval elég érdekesen szólt.
Sajnos egyenlőre nincs szélessávú hangszóróm amit rá tudnék kötni. A mono csatorna is fura, olyan mintha nem menne le mélyre. Van mély, de nem olyan mint a Spectronnal. Most tuti nevettek, ha azt mondom, hogy ott ahol kell nem b.sz oda rendesen. Ez nem is az a nyomó amivel oda tudna, de mégis a Spectronnal dögösebben szólt. Nem tudom leírni, mintha kevés lenne az egész. Remélem Simivel össze tudok hozni egy találkát és ő elmondja, hogy szerinte milyen ez. Ő sokkal tapasztaltabb nálam.
A feszültség értékekhez nem lehet hangerő értékeket rendelni? Csak abból következtetek erre, hogy ha pl növelem a hangerőt akkor növekedik a feszültség. És ha azt nézem, hogy 25Hz-en kevesebb feszültséget ad, mint mondjuk 35Hz-en akkor lehet meg is lenne a hiba. Lehet ezért nem "ver oda" rendesen, mint a régi Spectron.
-
Huawei
tag
válasz
lautnermark #52848 üzenetére
Mert úgy érzem, hogy olyan mélyebb tartományok is eltüntek, amik eddig a Spectronnal megvoltak. Tegnap már nem volt időm lemérni az 1. 2. csatornát, azt ma lemérem.
-
Huawei
tag
válasz
lautnermark #52840 üzenetére
Az alap problémám az, hogy egyszerűen szarul szól. Abból a feltevésből indultam ki, hogy lehet beragadt a subsonic filter, mert lehetetlen, hogy a Spectron, ami kb negyed árban volt anno mint ez az Emphaser jobban szóljon. Márpedig jobban szólt! Nem is kevéssel! Erre tippeltem, de nem értek hozzá sajnos én sem és csak találgatok.
Azóta kiderült, hogy a 3. és a 4. csatorna hidalva ad le kb 60W-ot 180W helyett. Az biztos hogy valami nem stimmel és egyre biztosabb, hogy tényleg nem vagyok süket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 fekete 256GB 1 hónapos (2028.06-ig garis)
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung S27FG904XU Odyssey 3D Gaming Monitor! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest