- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
válasz
-secret- #78192 üzenetére
Milyen autó milyen hangrendszeréről volna szó? Akik esetleg ismerik jobban tudnak segíteni.
De esetleg így látatlanul is: volt esetleg szervíz ami csatlakozók széthúzásával jár? Előfordulhat, hogy a mélynyomóé - már ha van - nem lett visszadugva.
Vagy valamilyen beállítási gond? Mondjuk teljesen letekert basszus, vagy kikapcsolt mélynyomó? -
vasi89
őstag
válasz
-secret- #69101 üzenetére
nekem is ilyenem van de sosem csinálta. 1-2szer vacakolt a pendrive de akkor sem dobta vissza rádióra. Lehet h nálad valami probléma lesz vele, ha sűrűn csinálja akkor vidd vissza gariban. Nekem anno egy orion fejegység csinálta ugyan ezt, oké az nagyon lowcost kategória de folyton eldobta a pendriveot és átugrott rádióra.
-
-
opeter70
senior tag
válasz
-secret- #53674 üzenetére
LPF-re állítsd a tolókapcsolót, a potmétert pedig úgy próbáld belőni fülre, hogy a lehető legkevésbé halljad a csomagtartóból szólni a subot, de azért még értékelhető hangnyomása legyen.
Ahogy tekered lejjebb a frekvenciát, hallani fogod, hogy egyre kevésbé tudod behatárolni a mélynyomó helyét.Konkrét értéket senki sem fog tudni mondani neked, mert az függ a hangszórótól, a ládától és az autó akusztikai körülmémnyeitől is.
-
opeter70
senior tag
-
Ear001
addikt
válasz
-secret- #53670 üzenetére
Aztán kezdd el tekergetni. Nem jó azonos értéken hagyni semmiképp, mert ezek a keresztváltók belenyúlnak a fázisviszonyba, az impedanica is zűrös tud lenni, ráadásul két hangszórót kell illeszteni egymáshoz - amúgy is elég kaotikusak lesznek a viszonyok, legalább ne egy frekvenciára koncentráljuk a zűrzavart.
-
kacsa7
őstag
válasz
-secret- #43721 üzenetére
Most FLAT állásban vannak a szűrők, tehát most az erősítő semmit nem szűr. Remélhetlőleg a fejegységen van beállítva LPF (aluláteresztő szűrő), mert ha nincs, akkor a nyomó a teljes frekvencia tartományt próbálja megszólaltatni. LPF azt csinálja, hogy levágja az adott frekvencia feletti tartományt és csak az alatta lévő szól az adott csatornán. Neked a mélynyomóhoz valahol 50-80Hz között fog kelleni. 80hz a legáltalánosabban bevált, de füleld és ahogy tetszik ott hagyd. Ha fejegységen tudod állítani, akkor maradjon FLAT-ben, de ha a fejen nincs LPF opció akkor mindenképp az erősítőn kapcsold azt be.
A másik, ha azt szeretnéd hogy a mélynyomó ne csak puffogjon, hanem normálisan szóljon, akkor a Bass Boost-ot OFF-ra rakd. Az bizonyos frekvencián kiemel, ha jól látom a képen akkor most épp 6dB-el, ami irtó sok. Persze ha tetszik ahogy most szól, nem muszáj bántanod. -
-
orbano
félisten
válasz
-secret- #35378 üzenetére
akkor vagy süket vagy (no offense
), vagy otthon is valami nagyon retek van (miről halglatsz zenét otthon?).
beszélj az ürgével fúrás faragás nélküli beépítés ügyben, golfos srác amúgy, biztos könnyen szót értetekbár nem tudom mennyire laksz messze Gyáltól
esetleg hallgass meg bárkinél egy korrektebb hifit, ami "picit" tisztábban szól, mint a gyári golfnem lesz nehéz ilyet találni.
-
orbano
félisten
válasz
-secret- #35372 üzenetére
van értelme. lecseréled a gyári szutyok hangszórókat (az az igazi szutyok, nem a 20 ezres fejegység) és raksz alájuk egy akármilyen kétcsatis erősítőt és mindezt beépítteted. szerintem kijön ennyiből ha okosan választasz és a végeredménytől lehidalsz. így meg lesz 100 ezer forintból egy bluetoothod, ugyanolyan gagyi hanggal, mint ami eddig volt.
bár gondolom inkább a fejegység iránt érzett birtoklási vágy hajt, nem a jó hifi, szóval tökmindegy -
Osynho
addikt
válasz
-secret- #35368 üzenetére
Amiről eddig szó volt. Pioneer DEH-80PRS.
Egyébként egy rendszer olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme. Hiába veszel 100 ezres fejet, ha a többi komponens jóval gyengébb. Nyilván sokat dob a hangon, de közel se fogja a tudását megmutatni. Vagy tervezel egy komoly hifit a golfba?
-
footy
addikt
válasz
-secret- #35343 üzenetére
Arra mondjuk merget nem vennek, hogy nem csuszik. Az szokott lenni inkabb, hogy nem tunik fel, mert az elejetol kezdve ugy szol. A szub kimeneti jelszintjet gyakorlatilag midegyik fejegysegen lehet allitani, viszont ha a minoseg nem cel akkor egy ILYEN is eleg lehet.
-
tib-bee
tag
válasz
-secret- #34537 üzenetére
Nekem keret nélkül van felragasztva F.B.S ragasztóval, csak reménykedni tudok, hogy nem kell leszedni, úgy hozzátapad.
Előtte szivacs volt mögötte, plusz vannak kis fülek a keretben az alá fekete szigetelőszalagot tettem összehajtva, így viszonylag csendes volt. csak autómosás után hiába próbáltam kinyomni a szivacsból a vizet, utána mindig folyt ki pici, azt mindig törölgetni kellett
-
orbano
félisten
válasz
-secret- #34284 üzenetére
kell neki 220 voltról 12-14 voltos egyenáramú tápot keríteni. egyszerűbb venni használtan egy otthoni, megfelelő paraméterekkel ellátott erősítőt (ami 4-8 ohm között működőképes és van benne elég delej). én pl. hajtottam bassreflex ládát valami bika 25ös méllyel egy videoton erősítő egyik csatornájáról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest