- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pardise #55800 üzenetére
Szia! Egyéb módosítást nem tervezel? Új fejegység? Hangszórók? Csak ládát szeretnél? Ferdehátúba elég lesz bőven egy 25-30cm-es nyomó, kicsi 20-35L-es ládában. Tudok is ajánlani jót, van fent pár 25-ös JL audio nyomó, az mondjuk kicsit overkill is lesz ha gyári rendszered van, de jó áron vannak. Mindjárt dobok pirvit a srác elérhetőségével.
-
simi811118
aktív tag
válasz
Pardise #53520 üzenetére
Kevés lesz. Az olvasottak alapján, amiket írtál -visszamenőleg is elolvasva - kevés lesz. Az a Mac is kevés lesz.
Tegyük tisztába a dolgokat. Írtál egy 50-es árat, de aztán írtad, hogy túlléphető.
Ok, zenei irányok is megvannak, miket hallgatsz, és milyen minőségben. Nincs ezzel gond.
Nem 50-be fog kerülni újonnan, amit szeretnél, ez már most látszik.
Keress egy 30-as reflex ládát, vagy bandpass-t, hozzávaló erősítővel.
Kicx, DLD (de nem az ST és az 500+), Crunch, Macaudio (valamelyik 30-as refi vagy bp ládájuk), de még sorolhatnám. Igényesebb cuccok között is nézelődhetsz, a határ a pénztárca : Hertz, Gladen, Pioneer, Alpine, Impact, Ground zero...stbstbstb
Amire figyelj, hogy az erősítő, amivel majd hajtod a subot, legalább 300W rms teljesítményű legyen hídban. A hozzávaló sub szintén ennyi legyen rms terhelhetőségben. -
lautnermark
aktív tag
válasz
Pardise #53536 üzenetére
Alapigényekre, kiegészítésre, ha nem építkezel tovább, akkor SZERINTEM elég. Volt már valaha mélysugárzód a kocsiba? Akinek kevés, lehet, hogy egy 30 cm-sel hasonlította össze. Ahhoz képest, persze, hogy kevés. Tisztán fizika. Hangszeres zenére elég. Kemény rockhoz már lehet, hogy kevés, de kinek mi az igénye. Elektronikus zenénél műfaja válogatja. Rnb-vel elvan, rap-hez és hip-hop-hoz lehet, hogy kevés. Milyen zenéket hallgatsz? Előadókat írj egy párat. Milyen formátummal eteted a lejátszót?
Mielőtt betettem a kocsiba, hallgattam otthon is akkuról és a hifire kötve. Apám hallgatta és nem akarta elhinni, hogy hangban partiba van az anno 160 ezerért vett Quadral Orco-val.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Pardise #53532 üzenetére
Ja, értem, akkor beállítási problémákkal küszködtek, akik írták. Egy erősítőt sosem tekerünk ki tökig és én is láttam a youtubon olyan videót, ahol 150 Hz-nél vágták a sub tetejét.
Még egyszer leírom, az, hogy kevés mélyet ad, azt mihez képest kell érteni? Ugye almát a körtével nem az igazi!?A kábelezés egy mértékig univerzális.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Pardise #53527 üzenetére
Mihez képest nagyon gyenge? Érdekes, én idáig elismerő szavakat olvastam róla. Nyugodtan vedd meg amit Osynho ajánl, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azzal már elindulsz a lejtőn? Aztán jöhet a másik erősítő, első szett, szigetelés ........... stb., mert elfogja nyomni az elejét.
-
Osynho
addikt
válasz
Pardise #53528 üzenetére
Mondjuk egy Audio System MX 10 (vagy Gladen M10, nem tudom jobb-e az új széria) zárt, vagy reflex ládában (én inkább zártat vennék, a pontosabb hang miatt), meg mellé mondjuk egy Gladen Audio M-LINE 60.2. Ez így picit 50 felett van. A hozzáértők meg majd mondanak még/mást.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Pardise #53520 üzenetére
Miből gondolod, hogy kevés? A Watt nem a "hangosság" mértékegysége. A mac audio-t felejtsd el! Ami a Mac-ből jó volt, azok a régi, még a németországi Pulheimben készült termékek, ami Kínában készül az már mind gagyi, csak nagyon jó a marketingje. Kivéve a CFX sorozat, ami nem Mac termék, hanem átmatricázott Phase. A Paradox jó cég, kicsit drága, de ajánlható. A féláron beszerelés szintén egy nagy marketingfogás. Megkérdezted már, hogy mennyi a fél ár??? Nem fogsz beleférni az 50-be! A Blau elég-e? Szerintem alap igényekre igen, de én csak a saját fülemmel hallok, a Tiéddel nem. Ha nem építesz "teljes rendszert", akkor felesleges drága dolgokban gondolkozni. Az aktívokban beépített erősítő van. Blaupunkt, mint márka nem egy nagy szám, de néha vannak egészen JÓL SIKERÜLT dolgai, mint ez az aktív mély is. Ha a Paradoxhoz mész, akkor a kábel megvételét is bízd rájuk.
-
simi811118
aktív tag
válasz
Pardise #53464 üzenetére
Garanciás autót nem bíznék "Vannak haverjaim, akik értenek hozzá" emberekre. (Ritka kivételek persze vannak, de azok tényleg ritkák)
Vannak erre szakosott - autóhifis -szakműhelyek. Nézz szét, hogy a környékeden van-e ilyen, illetve kérdezz rá a márkakereskedésben, hogy a garanciát ez hogyan befolyásolja majd. (utólag nem olyan jó dolog ezen síránkozni, ha a kereskedő felteszi a kezét és annyit mond : kérem, ez már meg lett bontva, de sajnos nem a szakszervíz által, ezért ez meg az a javítás/alkatrész most x százezer forintban fog kerülni....)
Szóval fogd az 50 rugót, és menj el egy jobb autóhifishez, aki majd - leginkább az általa forgalmazott - termékekből ajánl neked ebbe a keretösszegbe valamit. (így legalább lehet a beszerelésre valami kedvezményt kicsikarni esetleg)
Így legalább ha valami gebasz van, akkor lesz majd hol reklamálni. Haveroknál utólag az ilyesmi kicsit neccesebb sztem....
Viszont készülj fel, hogy egy autó bekábelezése típustól függően 3-8 óra is lehet. Normális kábelek sem filléres dolgok. Gyári rádión sem biztos hogy lesz alacsony szintű jelkimenet, az erősítők nagy része pedig csak ezt fogad. (tehát sztem kell valami normális jelátalakító) Szóval azért ennek az 50 rugónak elég nagy százaléka lesz majd - jogosan- a beszerelési és egyéb szerelési-anyag költség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest