Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
Sziasztok
Egy óriási segítséget szeretnék kérni.
Adott 2db DLD 500+ PRO3, egy CRUNCH GTI-1500 MONO erősítő és egy Bull Audio 1Farados kondenzátor.
Ugye a hangszórók 2x2 ohm-osak. Az erősítő 1x2ohm vagy 1x4ohm leadására képes.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy egyáltalán a rendszer összeépíthető-e, vagy egy nagy katyvasz lesz az egész, és fel is gyulladhat. Egyáltalán a komponensek jó minőségűek, vagy felejtős az egész ?Válaszotokat, (pozitív/negatív) előre is köszönöm
Üdv. Tubica
-
Filotasz
újonc
válasz
Amatőr0 #69060 üzenetére
Szia!
Köszönöm a pontos választ.
Egészen pontosan egy Focal ISU 200as komponens szettről van szó.
Mindegyik hangszóró saját vezetékén van egy keresztváltó, de a felhasználása opcionális, tehát úgy szerelte a gyártó, hogy lehetősége van arra, hogy ezt kihagyja az ember ha aktívan akar vágni, de inkább hagyatkoznék a gyári beállításra, mintsem, hogy a fejegységen rontsam el a vágást.
Sajnos nem tudom, hogy ezek a hangszórók védve vannak-e PTC-vel. Lehet valaki ki tudja bogarászni a gyári terméklapról: ITTA megfogalmazásod pontos! Az erősítőmön is (Alpine PMX F640) úgy van a Gain poti jelölve, hogy a középállás a "Normal" és 0.5V-os skálákkal lehet emelni felfelé egészen a "MAX" állásig.
Tehát jól értem, hogy az a tanács, hogy a Gaint hagyni kell a "Normal" álláson és inkább a fejegységen hangolni az arányokon?Köszönöm válaszod előre is!
-
válasz
Amatőr0 #69096 üzenetére
Atyauristen
No ez valasz a javabol, amibol en sajnos egy szot sem ertek. De azert megmutatom az illetekesnek
Szerk: ne csak offoljak
Letezik olyan muszer amivel konnyebb beallitani a hangzast? Azert jutott eszembe, mert tudom, hogy G.Zs. es parom rengeteget allitgattak. Nekem eleg volt egyszer belole
Abbol kiindulva, hogy a 80 prs-ben volt ilyen automatikus beallitas akkor a kerdesem remelem, hogy nem nagy hulyeseg.
-
válasz
Amatőr0 #69096 üzenetére
Azt hiszem nekem meg fülem nem lesz hozzá,hogy a kiemelés is beleessen a vágási völgybe
A váltó akkor nem olcsó mulatság,de hogy egy olyat fület szerezzek amivel mindezt meg is halljam szerintem még drágább
De ez is új volt nekem,hogy fázishelyen,kiemelés és pont a völgybe illesztve nem romlik a lineáris karakterisztika. Köszi! -
Amatőr0
kezdő
válasz
grabber #69095 üzenetére
Aztán passzív hajtásnál hogy tudod beállítani?
Segítek, ezt sehogy, csak ha belenyúlsz a váltóba. És mivel nem hinném, hogy van kedved egy oda illő váltót tervezetetni, ami figyelembe veszi a távolságok, és a szögek miatti eltéréseket, marad a kísérletezés azzal amit írtam. Egy normálisabb egyedi passzív váltó sok százezer Ft.. Amit te megérteni véltél, az nagyon nem ok. A mély frekik hossza bele se fér az autó méretében, így szerencsés esetben a hullámhossz valahanyad része kell hogy egyszerre érjen oda a füledhez. A sub helyzete, iránya, autó akusztikája ezt erősen befolyásolja. Az asszimetrikusan vágás azért fontos, mert a két oldalt teljesen másképpen kell vágodnod a távok, és a szögek miatt. A kick és a mélyláda jó esetben átfedéssel dolgozik, ezért vágod pl a mély tetej3t 40Hz_en,a kick alját meg mondjuk 80-on. Függ a vágási meredekségtől, hogy hol kereszteznek. Ha ott a két hullám ugyan abban a fázisban találkozik, akkor kiemelés jön létre. Ha eltérő fázisban, akkor kioltás. Optimális esetben a kiemelés mértéke lineárissá teszi a frekimenetet, mert a két vágásból adódó halkulás mértéke megegyezik a kiemeléssel. A kiemelés mértéke függ a vágás meredekségétől. Na de ez egy nagyon hosszú téma
-
válasz
Amatőr0 #69094 üzenetére
Az enyémben van időkorrekció. Elméletileg nem kéne fázissal foglalkoznom,mert jól kéne tudnom beállítani.
Mélyládánál meg azt olvastam,hogy a középből is elindul a mély hang,majd a mélyládából is hátul és rossz fázisban hallom majd a hátsót. Emiatt szokták megfordítani,mert akkor középből kijövő mély hullám elindul hátrafelé és a mélyláda is fordított polaritás miatt is szívja a hátra a levegőt. Ezáltal jobb fázist elérve. Ennyit értettem meg.
Crossover funkció nem az amit hiányolsz az enyémből? -
Amatőr0
kezdő
válasz
grabber #69093 üzenetére
Hát ezen nincs sajna lehetőség. Asszimetrikusan, ha a két oldalt egymástól függetlenül tudod állítani minden tekintetben. De a te fejed gyári dsp-je ezt emlékeim szerint nem tudja. Külső proci igen. Vagy már a 80 prs is. A bal oldalt mindenképpen hallkítanod kell, de magasat jobban.
A mélyláda esetében is azért fordítasz fázist, mert lehet a hullámhossz "jobb időben" ér úgy oda. Semmi köze levegő szíváshoz ahogy írtad. Mindkét esetben ugyanannyi levegőt mozgatA magassugárzónál pont ez a helyzet. A polaritás csere egy 180 fokos fázisfordítás. Általában alap rendszereknél beválik. Jobb lesz, persze a jótól messze. De időkorral már elég jó hangot tudsz előhozni, ha nagyjából jók az irányok, és a fázisok.
-
válasz
Amatőr0 #69091 üzenetére
Pontosan nem tudom mire gondolsz az asszimetrikus vágással?
Nem érdemes az egész bal oldalt hallkabbra venni,mert az közelebb van mint a jobb. A közep hangszórót is? Vagy elég csak a magasat? Bár ha meg tudjátok mondani milyen ellenállással próbálkozzak akkor ki tudom cserélni.
Majd ha lesz időm már erősítővel akarom hajtani. El tudnád mondani a passzív hajtás és a felcserélés jelentőségét? Akkor már szeretném meg is érteni. Mélyládánál tudom,hogy ott a levegő szívás miatt érdemes felcserélni a polarítást. Köszönöm!I'am Dony: Majd meglátom még melyikhez lesz kedvem.
-
Amatőr0
kezdő
válasz
grabber #69090 üzenetére
Ha jól emlékszem az nem tud asszimetrikusan vágni. Ha tévednék, akkor nyert ügyvéd van. Ha viszont jól emlékszem, akkor pattintsd le a váltó fedelét, alapabb szetteken is van lehetőség halkítani. Ha mégsem lenne, akkor a bal oldalra sorosan egy munkaellenállás, a jobbos marad úgy. És mivel passzívan hajtod, cseréld fel a polaritást a magasakon.
-
-
Amatőr0
kezdő
válasz
gyenesmartin #69088 üzenetére
Egy hónapos?
Az akkor vagy megmardt készlet, vagy kamu
De tételezzük fel az előbbit. Az újkori árát figyelembe véve a 20 sem rossz ár. Én a helyedben a 15 be bepróbálnám.
Nagy a piac sajna, ha venni szeretnél akkor szerencsére.. De ha valóban szinte új, akkor jó vétel.
-
Amatőr0
kezdő
válasz
gyenesmartin #69086 üzenetére
Azok az impactok jók, de vettem már patika állapotú 5712-őt ládástól, így a válaszom inkább nem. Az 10- es xion-om adtam el 20 magasságában, ill a focal 27 v2-t asszem 25 ben.. Ezek sak példák, de én nem adnék érte annyit
ha gyári állapot, gyári láda, akkor esetleg.. De pl közel annyiért volt fent nemrég egy top állapotú as 12 radion.
-
Lusu
aktív tag
-
Amatőr0
kezdő
válasz
grabber #69082 üzenetére
Milyen szetted van? Ill milyen fej?
Hellas kb mindkettő lényegtelen esetedben. Az érzékenység is csak egy adat, amit más más gyártó másképpen mér. Plusz ugye adott mérőfrekin. Számodra kb annyit jelent, hogy elvileg hangosabb lesz.. Na nem minden frekin, mert lehet ami érzéketlenebb papíron, az más frekin jobb.. Szóval amelyik tetszik.. A terhelhetőség is kb annyiban érdekes számodra, hogy ami kevesebbet tud, ott kicsi a motor, és a mozgó tömeg. Így a fej 15 wattja könnyebben hajtja.. -
válasz
troll81 #69078 üzenetére
Akkor akksiról húzom,tuti biztos és úgy is kell egy kábelt húznom,akkor lesz 2.
A magasak hosszabb távon lesz fixen megoldva. Majd télen.Amatőr0: Gondolom ilyenkor EQ-ból tudok visszább venni ha a magasak nagyon szólnának. Nekem olyan vágódobozom van,amiben nincs 3 dB állítási lehetőség.
I'am Dony: Igaz ott van az ülés,új lyukat nem is kellene fúrnom.
-
1, Az erősítő negatívját,hogy kell a kasztnihoz kötni igényes megoldással? Utas oldali ülés alatt konkrétan,hogyan lehet megoldani? Ezt nem írták le
2, Magasakat azt olvastam,hogy szembe kell fordítani egymással,mert ha felém fordítom leviszi a fejemet. Fixre be merjem szerelni szembe? Mert ha nem jó szembe akkor üveg szálaznom kellene és bonyolítja. De mások meg szembe fordítva szerelik. Nem értem,mert ami cikket itt is javasoltak,ott szembe javasolták.
troll81: Magasakat hogy helyezted el a Focusban?
-
hunaqua
addikt
Kenwood hangszórók?
-
Amatőr0
kezdő
válasz
Hellas #69070 üzenetére
Én egyiket sem tenném a helyedben. Most néztem ott a jófogáson egy hertz dsk szett 10.000- ért. A Facen már nem vagyok, de ott is van ebben az árban biztos használt szett. Azok a koaxok, meg triaxok semmire nem jók. Értem, hogy mire használnád, te pénzed, de ha cserélsz, lépj feljebb
Ha mégis ragaszkodsz azokhoz amit linkeltél, akkor a Blaut, és a Sony-t kilőném. Számomra ott inkább az Alpi szimpatikusabb. De ez csak vélemény, legalább 15 éve koax nem került a kocsim közelébe
-
Hellas
senior tag
válasz
Hellas #69069 üzenetére
Közben belinkelem melyikeket néztem ki:
És amiről hajtani fogom az egy androidos, papíron 4x45 wattos fejegység lesz. Nem értek hozza, de mint márka nekem a Blaupunkt, az Alpine a szimpatikus ezek közül, a Sony a legkevésbé, de ha esetleg azt mondjatok jónak, akkor az lesz.
-
Z0mbi
senior tag
Ahoj!
Alpine V12 mrv-F400 mennyire szamit 'normalisabb' erositonek?
Aktivkent hasznalnam. Olyan fejet vennek ahol a fejen tudom allitani a vagasi frekit ill meredekseget.
Kerdes meg az lenne hogy tud e ez a cucc ugy mukodni hogy 4 teljesen kulonallo csatornakent hasznalom?(szeretnem ha a komponens szettemhez nem lenne passziv keresztvalto hanem a fej oldana meg, es ezeket A/B oszalyu erovel hajtanam. Majd a szub hoz lesz egy d osztaly)
Koszi
Udv
Z -
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Hangszóróban általánosságban a JVC, vagy a Blaupunkt képvisel jobb minőséget, hangzást? -
Amatőr0
kezdő
válasz
Filotasz #69058 üzenetére
Hali. Jó is, meg nem is amit rajzoltál. Milyen szettről beszélünk pontosan? Biampolható a váltó, vagy két hangváltót akarsz bekötni? Ill ha már így hajtó miért nem aktívan lesz vágva? Persze aktívn@l jobban észnél kell lenni. De maradjunk az általad említett passzívnál. A magasat egy normálisabb szettben már eleve védik egy PTC nevü alkatrésszel, vagy néhol még ízzóval. A nem megfelelő vágási frekin ez sem fog segíteni. Tehát ha nem a magassugarzó paramétereinek megfelelő váltó kerül elé, annak akkor hamar rotty.. Hangerő. Az erőn a poti nem hangerő poti. A gain a bemeneti feszültséghez illeszti az erőt. Az elterjedt tekerjük fel ameddig bírjukkal ellentétben a forrás jelszintjének megfelelő állásban az optimális. Tehát marad a fejen a jelszintek beállítása. Mivel így két p@r r a-t feltételez a dolog, relatív egyszerű.. Hogy ha minden beállítás jó, jó helyen van vágva, akkor "nem tud" a magas meghalni..
-
travix
aktív tag
Autószigeteléshez hány mm vastagságú rezgéscsillapító kell? Textil hangszigetelő is érdemes vagy elég csak a rezgéscsillapító?
-
Filotasz
újonc
Sziasztok!
Autóhifit tervezek beszerelni, de mielőtt nekivágok megvalósítani, kikérném a véleményeteket.
A mostani autóm kicsi, így nem lesz mélyláda sehol, viszont az első szettet egy 4 csatornás erősítővel hajtanám meg.
Komponens szettről van szó, tehát a csipogó külön van. A csipogó is külön kapna egy csatornát az erősítőn.
Az egyik kérdés: A csipogó 15W (RMS), az erősítő 50W (RMS). Hogy tudom úgy beállítani, hogy ne nyírja ki az erősítő a csipogót? Mennyire kell visszaforgatnom a maximum álláshoz képest a potmértert? Ki lehet mérni valahogy azt a határt, hogy pont annyit kapjon a csipogó, amennyit elbír?
A másik kérdés: Az Ohmok így rendben vannak?4 Ohmos mindegyik hangszóró, 4 Ohmos az erősítő csatornánként. Erősítsetek meg, hogy jól látom, hogy klappol ez így.
A tisztánlátás végett készítettem egy rajzot is a tervről, szerintem minden adatot feltüntettem.
(A rajz alapja: autohifi-city.hu)Köszönöm a segítséget!
-
RAiN91
őstag
válasz
troll81 #69056 üzenetére
Ezt néztem ki. Az a baj, hogy amikor megvettem az autót, alig a gyári hangszórók membránjai szét voltak esve és berezgett. Ezért gondoltam befektetek 20e Ft-ét, és veszek egy Hertz DSK 165 szettet. Így nem rezgett be, de alig van mély hang.
Pl. ismerősöm i30-ában a gyári, vagy másik ismerősöm F Astrájában a gyári az én fülemnek jobban szól, és ezekben nincsen mélyláda sem. Nekem már az a szint elég lenne, nem akartam rá sokat költeni.Egyébként van egy régi Grundig fejegységem, amivel a Hertz-ek egész jól szólnak, meg egy Kenwood KDC4047 fejegységem, amin legalább USB is van, ezzel mondjuk nem szól olyan jól. Gondoltam akkor egy 4 csatornás erősítőt veszek, és azzal majd jól fognak szólni, és ha mégsem lenne elég az a mély, akkor esetleg egy külön méllyel ki lehetne egészíteni.
-
RAiN91
őstag
válasz
vasi89 #69052 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy ne kelljen megbontani az autó hangszóró kábelezését, hogy mivel amúgy is van DIN-ISO átalakítóm, ezért azt bontom meg, onnan viszem a vezetékeket egyből. És ha vissza akarnám alakítani, mert pl. eladom az autót, a hangot meg megtartom, akkor egyszerűbb lesz.
RCA hova kell, a hangszórók és az erősítő közé? nem jó csak sima 4-es csatival és valamilyen ?? vastagságú vezetékkel, a HIGH LEVEL Inputba, közvetlenül a fejegység DIN-ISO csatijáról?szerk.: most csak a 2 első hangszórót használnám, azért kellene 4 csatornás, mert majd később még egy mélyláda kerülne hátra.
-
vasi89
őstag
válasz
RAiN91 #69051 üzenetére
Hello,
Nem teljesen értem a kérdést. De az erősítőről a hangszórókat közvetlenül kellene bekábelezni mert az iso csati a fejegységhez tartozik onnan egyedül a remote szálat tudod csak hátrahúzni.. Illetve kelleni fog az RCA rádaásul 2 mert a 4 csatornás erősítőhöz 2 pár RCA kell h mind a 4 csatorna szóljon. Az erősítőt pedig az akkuról kellene betáplálni, a fejegység vékonyka tápja nem lesz elég. 20-35 mm2 vezeték között mondanám a tápot ami függ az erősítő teljesítményétől.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy Infinity 4 csatornás erősítőt néztem ki, egyelőre a 2 első Hertz DSK 165 lenne rákötve.
Laikusként kérdezném: a DIN-ISO átalakítótól lesznek elvezetve a kábelek a csomagtartóba. A fejegységemen csak 1 RCA csatlakozó van, gondolom ezt most nem kell használnom. Milyen keresztmetszetű vezeték kell az erősítő-hangszórók közé, és a fejegység-erősítő közé?
-
MunezXBK
nagyúr
Urak.
1-es TT roadstert hifizett már be valaki?
Illetve Bose-t érdemes kihajigálni belőle?
-
Lusu
aktív tag
válasz
Amatőr0 #69020 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem van egy zárt dobozod és arra kerül a képen látható panel?
Pénz nincs, időm sincs, anyagot majd lopok, de kell a jó zene, szóval nincs választásom
Szerzek majd egy hulladék panelt és abból elkezdem faragni, csak majd számolni kéne valami litert, hogy mekkora legyen a doboz. Egyszer már kalkuláltam egyet futólag, 10 liter környékére emlékszem.
A 3-asomba már csináltam egy kiemelőt üvegszálból és alá alu vázat rögzítésnek. szóval a "kókány" nem áll messze tőlem. De ezúttal fejlődni kell, mert hiába volt masszívan rögzítve a kick, szépen beforgatva, az ajtó miatt a mélytartomány nagyon gyér volt. -
válasz
troll81 #69047 üzenetére
Az nem kis kábel
Csak a magasaknak nincs jó hely. Muszáj lesz az A oszlop takarót megfúrni,üvegszál és kifelé felépíteni a keretet neki. Csak a patentok könnyen törnek
Nekem Ghia felszereltség. Könyöklő isteni benne,napfénytető hangulatjavító és az automata klíma meg kényelmes. Imádom -
PiciPeti
őstag
válasz
grabber #69040 üzenetére
Fókánál emlékeim szerint a gyári csatlakozó mellett, az aljzatban el tudod vinni a kábelt, elég csak azt fúrni.
Tápkábel pedig a tűzfalon, a gyári köteg mellett befér, csak az átvezetőről kell lefejteni a szigszalagot. Küszöbben sztem nem fogsz elférni, inkább a padlólemez oldalában vidd, annyit enged a szőnyeg...
-
stefi81
tag
válasz
Amatőr0 #69014 üzenetére
Sokkal gyengébben szól a gladen a gyári hangszorótol. Most csak baloldalt van a gladen + a két magas és a jobb a gyári. Nekem egy lancer van, amibe gyárilag van az a Rockford rendszer amit linkeltem és azok 2ohm-os hangszorók. Azt nem hallottam de azt mondják nagyon jó, bár a neten sok olyan videó van ahol azokat is kicserélik.
-
Amatőr0
kezdő
válasz
gyenesmartin #69039 üzenetére
Az is jó, de használatban jobban jársz velük. Amit az előbb említettek 20-ért impact 2712-őt,arra raneztem. Gyári láda, és így tényleg jó @llapotunak tűnik. Fogjuk rá, hogy árban is kb jó.. Én biztos használatban néznék inkább.
-
válasz
troll81 #68995 üzenetére
Focus-ban hogyan lehet megoldani az ajtón való hangszóró kábel átvezetést? Mert hogy az ajtó és a kocsi között nem csőben megy a kábel,hanem egy bontható csatlakozón keresztül. Nem úgy van az,hogy csak behúzok oda még egy kábelt
Meg van tapasztalatod az erősítőnek a kábelezéséhez? Vagy az nem vészes,könnyen megoldható?Megvettem az erősítőt és a mély ládát is
-
RAiN91
őstag
válasz
RAiN91 #69035 üzenetére
Bocsi a dupláért.
Kiegészíteném annyival, hogy picivel több mélyet szeretnék a botfüleimnek, és olcsó megoldást szeretnék, cserében nincsenek nagy igényeim.
-22e Ft-ért találtam aktív mélyet. Sencor SCS WA 1203
-vagy láttam olyan megoldást, hogy közvetlenül a fejegységre kötnek egy mélysugárzód? Pl. Pioneer MVH-190UI -nél 1x70W (2ohm mélysugárzó).Gondolom egyiket se nagyon javasoljátok, de mint mondtam, nincsenek nagy igényeim. De ha mégis mondtok valamit, akkor melyiket? A keret max. 25e Ft.
-
RAiN91
őstag
Ha nincs a fejegységen RCA, és a 2 első hangszóró van csak bekötve elől, akkor az aktív mélyet hová szokták ilyenkor kötni?
Köszönöm. -
Amatőr0
kezdő
válasz
gyenesmartin #69032 üzenetére
Amiket én néznek az kb egy as xion, vagy radion, impact 27,vagy 3712, hertz e300, ezek könnyen hajtható, kellemes hangú subok. Természetesen a listát lehetne még bővíteni nagyon hosszan.. Ez csak pár példa, ami simán belefér a keretedbe.
-
troll81
addikt
válasz
gyenesmartin #69030 üzenetére
Gondold at ujra 40 hz es a felett is van élet es belefer a költségvetés be az a legjobb ötletem.
-
Ear001
addikt
válasz
gyenesmartin #69021 üzenetére
Milyen erősítő? Hány négyzetméterre kéne?
-
Amatőr0
kezdő
válasz
gyenesmartin #69027 üzenetére
A hx 12sq 40 Hz alá nem ment zartban. Pedig az alsó Fs alacsonyabban van. Sok jó hangszóró van használtan abban az arban, de hogy a 30Hz- et tudja, és ott meg "hangos" legyen, azért idézőjel, mert az már a hallható tartomány erősen alsó hat@ra,így inkább azt csak érezni fogod. Oda elég jó felépítés ű nyomó, jó láda, és igen sok energia szükséges.
-
troll81
addikt
válasz
gyenesmartin #69025 üzenetére
.... Passz korlátozott a keret es van elvaras
-
troll81
addikt
válasz
gyenesmartin #69023 üzenetére
Ladaval egyutt?
-
Amatőr0
kezdő
válasz
gyenesmartin #69021 üzenetére
Nem kötekedésnek, de a 30Hz- ig leszaladó hangszórók nem az olcsó katok
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szobába szeretnék venni egy mélynyomót. Nem kell nagyon erősnek lennie, csak menjen le elég mélyre (30hz). Egy 250w-os 4 ohmos erősítő működtetné. Jelenleg filmre meg zenéhez, aztán később lehet bekerülne az autómba (golf iv). Értelemszerűen a legolcsóbban szeretném megúszni. Miket érdemes nézegetnem? -
Amatőr0
kezdő
Igazából az egy, ami a képeken van, csak módosulnak a tervek percről percre, ahogy jönnek a problémák
Apróságok miatt folyamatosan picit alakítani kell. De ha legközelebb itthon vagyok, akkor végre felkerülnek. Igen, az a zárt doboz, és nyír rétegelt lemezből van, ami kapott egy réteg üvegszálpaplant, meg egy bitu réteget telibe. Nálam nem túl sok lehetőség volt másra, de nem bántam meg. Rengeteg meló, pénzben is sok. De nagyon jó eddig. Szerelhetőséget is próbálom szem előtt tartani, de ebben a formában már természetesen köze nincs a gyárihoz. Szóval csak akkor kezdj bele, ha szereted a kihívásokat, és jó sok pénzt, időt, és anyagot "belepocsékolni" a hang kedvéért a kocsiba
Itt jobban l@tszik hogy ez ugyan az a kárpit. Csak már 3 részből áll. -
Lusu
aktív tag
válasz
Amatőr0 #69015 üzenetére
Jól látom, hogy a képeken több féle variáció van? Zárt dobozt csináltál? Mert az asztalon pihenő példányok esetében a hangszóró helye alatt látszik a piros rongy
Gondolom az első képen az alaposan körbeszigetelt darab lenne a zárt doboz. És annak az alapja, ha jól emlékszem rétegelt lemezt írtál? Vagy full üvegszál?
Amiért kérdezősködök, mert lassan talán nekem is lesz időm belekezdeni az ajtókba és még nem döntöttem el mennyire cincálom szét a panelt. A6 C5-ről van szó, ezért a doboz építése mindenképp előnyös lenne a hang szempontjából. És ami nem elhanyagolandó szerelhetőség szemponjából is. Megéri a doboz? Sokat hoz?
Amúgy K2 power-eknek kellene a jó "fészek".
-
troll81
addikt
szia Eton ma 750.1 de ha felezodik is a damping a steg 1000 korili erteket irt hozza .probald ki mindkettot
Leistung 4 Ohm 275
Leistung 2 Ohm 478
Leistung 1 Ohm 749
Empfi ndlichkeit max. mV 121
Empfi ndlichkeit min. V 5,0
THD+N (<22 kHz) 5 W 0,062
THD+N (<22 kHz) Halblast 0,035
Rauschabstand dB(A) 83
Dämpfungsfaktor 20 Hz 201
Dämpfungsfaktor 40 Hz 173
Dämpfungsfaktor 60 Hz 173
Dämpfungsfaktor 80 Hz 183
Dämpfungsfaktor 100 Hz 155
Dämpfungsfaktor 120 Hz 121 -
Lite
őstag
Köszönöm és amatőr0-nak is.
Ahogy néztem a TS paramétereit (JL 12w3v3),egy picit eltér a zárt doboz térfogata a két verziónál. A 4 Ohm-ost hidalt 2 csatissal (Steg K2.01) tudom kihajtani, a 2 Ohm-ra elég a monoblokk (Eton MA750.1).
Ezért érdekel...A kontroll meg ugye... Hidalásnál csökken a damping (ha jól tudom, de a tévedés joga fenntartva), monoblokk meg kifejezetten erre van. Most akkor...?
-
Amatőr0
kezdő
Na szóval egy kis tapasztalatmegosztás. Az ajtópanelem még szivat, de tavaszig marad az As165 Evo. A doboz kész, picit sok neki a 10 liter, de a Revelatornak a lett csinálva. Na egy pio 190ub került be, ami ugye egy nagyon alap lom. Viszont igencsak meglepő lett a végeredmény
Kategóriákkal magasabb hangot tudtam kihozni így is a "rendszerből" mint amire számítottam. Első dobozolt ajtón, de szerintem lesz még pár.. Pár kép a készülő panelről.
-
Amatőr0
kezdő
válasz
stefi81 #69012 üzenetére
Ebben az esetben a szaggatottra tippelek negatívnak. De mérni nem tudod. Viszont a szórón jelölve kellene hogy legyen. Ha ott sincs, akkor nézd meg, lehet látni szemmel is, hogy merre indul el a hangszóró. Ezen felül még kb mindegy, ha a két oldal egyformán van kötve
Mi a baj a gladennel? A 2 ohm már kevés lesz a fejnek. -
stefi81
tag
2ohm hangszorónak van értelme (vagy fontosabb a db érzékenysége?) gyári kisteljesítményű hifihez, ha annak cseréje nem megoldható? A gladen 3ohm hangszoró nem vált be.
2ohm gyári hangszoró -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Hogy hívják azt a fejegység "formát", ami nem ilyen keretes mint a Kenwood-JVC-Pioneer stb. fejegységet, hanem pont akkora, mint amekkora hely van, mint a gyári fejegységet?
Olyat szeretnék 20-30e Ft körül, külön erősítő nélkül a Hertz DSK 165-öt meghajtani. -
stefi81
tag
Gyári hifinek a hangszoró kimenetét hogy tudom elleneőrizni, hogy melyik a + és a -? Sima multiméterrel lehetséges pl. ha megy a zene?
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy ez-e a legmegfelelőbb topic, de másat nem találtam.
Egy 2012-s Ford Focus fejegységhez szeretnék valami jelerősítőt rádióhoz, mert néha elég rosszúl fogja a csatornákat ( Radio1), elmegy a vétel, nagyon recseg, de persze nem mindig és le is cserélném a gyári óriási antennát is, de jelenleg nagyon rossz lesz tőle a vétel.
Tudtok ajánlani hozzá erősítőt vagy hogyan lehetne megoldani, hogy jobban fogja a rádió csatornákat?
Fejegység:
-
Lite
őstag
Na még egyszer,hátha...
Ugyanazon mélysugárzó eltérő impedanciájú tekerccsel (2 vagy 4 Ohm) szerelt verziói között hangminőségben van különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest