Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nokia 3310 / 3330
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #196 üzenetére
Pedig nem kell az legyen. Megjeleníted a surve point-ot és van egy kis aktakapocs jel. Azzal lehet a modellelemek elmozgatása nélkül a survey pontot elmozdítani.
A másik opció hogy belinkeled őket egy fájlba és a publish coordinates opciót használod a Manage tab alatt, amikor egy linknek felülírhatod a koordináta rendszerét a jelenlegi projektbeállítások szerint.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #199 üzenetére
Én is tanítok revitet én tudom Bár nincs autodeskes névjegyem.
Egyébként a shared coordinates az ami minden szoftverrel működik. A project origin-t a programok sokszor másként értelmezik, de amikor koordináta rendszer is exportálásra kerül akkor minden a helyén van mindenhol.Revitet 3x kell megtanulni: először azt, hogy mit tud. Aztán azt, hogy mit nem tud, utána pedig azt, hogy amit rosszul tud hogy cselezd ki. Ezért meredekebb a tanulási görbéje mint mondjuk archicadnek.
Lien: az semmi. Revitnek egyébként elég összetett ugyanakkor elég sokoldalú a koordinátakezelése. Tud olyat, hogy több koordinátarendszer van egy fájlban, így ha több telekből áll egy épületegyüttes a külön megrajzolgatott épületeket az egyes koordinátákhoz be lehet pakolgatni. Mikor egy linket kijelölsz azt írja a properties tab-on, hogy "Internal". Ez az alap koordináta rendszer. Ha rendelkezik egy fájl többfélével akkor arra kattintva ki lehet választani és átpakolja oda a linket mindenestől. De ezek már koordinációt meg egy bim managert igényelnek sokszor, hogy szakágak között működjön.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #218 üzenetére
lehet ISO tanúsítványt szerezni ahogy itthon is van 1-2 irodának, de ez csak egy kirakat az ügyfeleknek, a valóság az, hogy az emberek baromi nehezen szakítanak a bevált szokásaikkal, márpedig az ISO szabvány mindent leír, hogyan kell csoportokban dolgozni, ki írja alá a rajzot, mit nyomtathatnak ki papírra, milyen paramétereket kell egy modellben kitölteni stb. Egy egész halom bürokratikus dolog amit csak nagyon-nagyon kevés cég tud összehozni ha van egyáltalán valaki.
-
L4mie
veterán
válasz Raysen623 #233 üzenetére
Na igen, mi 2008 tól építjük a family könyvtárunkat, fogtunk egy szerelvény katalógust, elkezdtük a karimákkal, és mentünk sorba, gépészként akkor még rosszabb volt, most már a legtöbb gyártó próbál valamit előállítani, de a minőség, használhatóság, másik kérdés.
A probléma, hogy éves előfizetést kis-közép cégként nem tudjuk kitermelni így maradt a 2014 meg a remény, hogy tudunk most frissíteni pályázat keretein belül.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #231 üzenetére
Nem én találtam ki a nevet, a különféle szabványok különféle neveken hívják. Mi BS szerint kezdtük összerakni mert akkor még nem volt ISO19650 úgyhogy nálunk ez a neve. De ez is elfogadott
Azért Archicad userek között sokkal sokkal gyakoribb hogy régi licenszeken ülnek ha csak a környezetemre meg azokra gondolok akikkel együtt dolgoztam eddig. Vagy ha csak benézel az AC topikba, rendre megjelennek öreg licenszes emberek. Egy időben GS valahogy SSA nélkül adott el sokat és ez így maradt.#232 L4mie: LT építészeknek elég pici projektekre, senki másnak.
#233 Raysen623
Teljesen más logika a könyvtár mint ahogy GS kezeli AC-nél. Soha nem is akartak jó könyvtárat adni. Lehet mondani, hogy ennyi pénzért ez gáz, de ez van. Ők azt mondják hogy van egy viszonylag felhasználóbarát családszerkesztő a szoftverben, csináld meg a tárgyakat magadnak amiket használni akarsz. Ha nem akarsz vannak egyébként kezelt könyvtárak némi pénzért. Persze ez megint csak egy költség, sajnos ez ilyen.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #256 üzenetére
Pedig nem rossz dolog. Lesz egy kategóriája és onnantól lehet furniture, landscape akármi. Ez főleg akkor érdekes amikor például berendezést másik cég adja és nem dolgoznak 3D-ben. Így ha nálatok van több szakág, statikus, esetleg gépész egy irodán belül az ő View Templatejük eleve rejti ezeket a kategóriákat, nem kell több molyolás.
-
Lien
aktív tag
válasz Raysen623 #265 üzenetére
En inkabb arra gondolok, hogy egy epitomernok-statikus Nemetsek, Tekla es tarsait hasznal ami egy szamoloprogram. Addig a gepesz pl. itthon winwattot hasznal hoszukseglet szamitasra, csovezetekeket is 60-70%-ban itt mereteznek es nem a revitben.
Addig az epitesz nem tudom, hogy “csak” modellez vagy hasznal-e barmi mast. Ezeknek a plusz programoknak az elsajatitasahoz gondolom kell a hatter tudas, jol gondolom vagy a program mindent megold?Kulfoldon orulnek az epitesz resznek is csak az nem tudom nagyjabol miben merul ki. Nem annyira lattam meg epiteszt gepen dolgozni csak a koliban makettezni. 😃
-
knbs
senior tag
válasz Raysen623 #280 üzenetére
Eszmeletlen, hogy meg mindig igy megy Magyarorszagon. Itt is van fekete munka nem azt mondom, de nem ebben a szegmensben hanem a szakmunkaban tobbnyire.
Itt senki nem csinalna feketen, mert itt a nyugdijadba folymatosan beleszamit mennyit kerestel, szoval ha feketen melozol akkor a nyugdijad baromi keves lesz.
Nem tudom , hogy Magyarorszagon mi a nyugdijrendszer, de itt a magasabban kepzett szegmensben nem is kerdes, hogy a munkaltato maga nem fektezik, mivel nem lenne munkavallaloja...
Nem tudom, de nagyon sajnalom akiket a helyzet kenyszerit arra, hogy sajat magat megcsorbitva kell dolgoznia.
15 eve koltoztem ki neha ramjon a honvagy es nezelodok/informalodok munka ugyben, es hamar elmulik a honvagyam, ahogy most is.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
vidékiürge
tag
válasz Raysen623 #300 üzenetére
Ez csak a gerincvezetékek esetében van így megcsinálva (azaz az a fő- és alelosztók és kisszekrények között), az épület kb 10000m2-er. Bár vártam, hogy ettől megrenccsen majd a gép, de döbbenet, hogy nem tette, pedig ebben nincs külön dedikált VGA és a proci is csak egy 6.gen i7-es
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #311 üzenetére
Ez a legjobb dolog revitben. Teljesen más szemléletű szoftver mert közösségileg fejlesztett volt eredetileg.
A legjobb egyedül végigrágni magad rajta, de ha kell segítség akkor engem kérdezhetsz.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #313 üzenetére
a grasshopper tényleg szép, de lényegesen többet tud dynamo a grasshopper archicad kapcsolatnál. Illetve nem kell Rhino licenszet venned (1000eur). Ott ugye modell elemeket tudsz piszkálni, itt pedig mindent amit a revitben elérsz: tervlapokat, nézeteket, ezek összes beállítását, paramétereket, linkeket, 2d elemeket stb.
Nyithatsz vele egy új revitet és kinyomtathatod belőle az összes PDF-et automatikusan, majd bezárhatod. Mindezt mondjuk naponta időzítve. A grasshoppert az archicad api limitálja ami revithez képest sajnos limitált. Ez talán az egyetlen dolog amiben revit nálam sokkal jobb. Bár ez pont sokakat nem érdekelMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Ranger^41
aktív tag
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #316 üzenetére
Szerintem ez csak letölthető kiegészítő mennyiség kérdése mindkét platformon...
Nem. Revit API konkrétan enged minden gombot megnyomni, minden hibaüzenetet kilőni. Ezért lehet automatizálni, mert (szinte) minden felugró szart kinyomhatsz API-val (egy-két kivétel van pl a revit első indításánál az a csatlakozz a felhasználói élmény javításához ablak). Amire kattinthatsz a UI-n azt APIval is lehívhatod beleértve az összes menüpont összes gombját. Ez sajnos AC esetében közel sincs így, ott gyakorlatilag a szerkesztőablakon belülre vagy korlátozva.
Erre külön Add-in-t fejlesztettünk. Mondjuk eleve felháborítónak tartom hogy nincs egy nyomorult publikáló Revit-ben.
Van ingyenes publikáló plugin, ProSheets a neve, szerintem elég jó. Automatizáláshoz is van kész megoldás, nem biztos, hogy megéri fejleszteni. Imaginit Clarity a neve, fut szerver-kliens módban, tehát lehet egy külön PC amire az egész iroda küldi az export feladatokat.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Ranger^41
aktív tag
válasz Raysen623 #345 üzenetére
Az oszlopok és panelok adaptive family, a handrailt egy pyRevit alá írt saját script manageli. Olyan mintha egy in-place sweepet csinálnál 'Pick Path'-el, megadható neki a profil, offset, material, és az alatta lévő line based familyben lévő referenciára generálódik. Mindjárt csinálok egy hosszabb videót a workflowról.
-
L4mie
veterán
válasz Raysen623 #350 üzenetére
Én is így gondolom, még ajánlattétel van, de nem tudok segíteni milyen ajánlat legyen adva.
Mindenesetre szerintem már nem akkora érték egy céges sablon mint 2014 körül volt, gyártók is rengeteg családot töltenek már fel, nem kell mindent magadnak megcsinálni.
Paraméterezett családok inkább ami érték maradt. De azt is már sokan könnyen csinálnak.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
daninet
veterán
válasz Raysen623 #404 üzenetére
Nekem az egész bim360 kaotikus. Nemtom hány ember próbálta már elmagyarázni miért kell egy modellt 3 lépésből megosztani másokkal és miért kell ehhez manuálisan kattintgatnom a publish-share-consume gombokra és várni amíg megcsinálja a publikálást. ISO19650-el példálóznak de az sem ilyen bonyolult ott WIP->Shared és kész. Böngészős model nézegetőjük egy szar, kommentelési rendszer bonyolult és szar. A web interfész lassú, desktop connector egy bugos szar. Igazából az egész bim360 rendszerben az egyetlen értékelhető dolog az a revit modelek szinkronizálása a cloudba. De ez is annak köszönhető, hogy AWS alapú a datacenter nem az ő érdemük végeredményben.
-
Ranger^41
aktív tag
válasz Raysen623 #408 üzenetére
Nem teljesen értelek most, ACC-n ugye opcionális a naming standard alapján kiolvasott atttribútumok használata, ott is megadhatóak (igaz csak utólag) hozzáadott paraméterek (attributes). Azt szerintem fontos kiemelni, hogy az ACC verziózása, meg a dokumentum revíziók az két teljesen független dolog, ami egyébként sok embert összezavar.
-
L4mie
veterán
válasz Raysen623 #511 üzenetére
Szia!
Ha jól tapasztalom, nem igazán mivel revit gyári family-nél is ugyanúgy probléma mint amit mi adtunk hozzá, vagy én nem tudom, hogyan lehetne (utóbbi a könnyebb eset )
Itt a karikázott paramétereket kellene, egy másik megosztott paraméterként kiíratni.De nem tudom úgy szerkeszteni a family-t hogy mondjuk a legnth et egyenlővé tegye egy megosztott paraméterrel (nyilván paraméter típus megeggyezik)
Modnjuk ha tudnám szerkeszteni a cső családját, nem csak az edit type, meg a mechanical settings alatt akkor az lehet előrelépés lenne.
-
L4mie
veterán
válasz Raysen623 #515 üzenetére
Köszi, hogy utánajártatok
Van 2023 as revitünk is, csak abból kevés van, alapból 2014-en próbáljuk erőltetni, de ha nem megy, akkor nem szivatom magam akkor át lesz téve arra a projekt.
Oktatóvideók alapján, régi verzióval tudtam nagyjából (90%) követni a folyamatot, csak sokszor a node-oknak a régiben más volt a neve.
-
vidékiürge
tag
válasz Raysen623 #561 üzenetére
Ez amúgy label, egyszerűen használhatatlan a TAG nekünk. Sima shared paraméter ki van húzva label-el és ennyi. A tag őrületes csalódás, hogy egy model groupba nem tartozhat bele és nem színezhető a familyvel együtt. Iszonyat plusz munkát okoz, ezért inkább elengedtük és máshogy feliratozunk. Pedig amúgy lenne előnye, de nekünk nem jött be.
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Discord Nitro 1 éves (full verzio)
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - kaparintsd meg már most!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen