Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Macrodroid
- Apple Watch
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Konkrét terv van az Altera jövőjéről
ph Nincs szó egyelőre az Intelről leválasztott részleg teljes eladásáról, de a jelenlegi felállás sem marad.
-
Nyugodtan viheti az AI-szakembereket a Microsoft
it A Microsoft átvette az Inflection embereinek zömét, valamint a társalapítókat – de az EU trösztellenes hatósága nem piszkál bele a folyamatba. A hollandok elégedetlenek.
-
Kipróbáltuk a Synduality: Echo of Ada zárt bétáját
gp A világvége után mechákkal és aranyos, folyton csacsogó anime lányokkal kell szembeszállni az emberiség maradékát pusztító szörnyekkel, valamint az energiaválsággal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #226 üzenetére
Nagy építésziroda vagyunk, általában mindenki alvállalkozik nekünk így az van amit mondunk
De az alapfelállás az, hogy 2 évente frissítünk, és csak az első servicepack után lépünk az új verzióra. Csinálunk egy tesztet, hogy mi romlik el ha frissítjük a fájlokat, és ha minimális vagy nincs gond (nem jellemző) akkor egyik este mindent átkonvertálunk.
Csak aktív projektet frissítünk ami még nem érte el az építkezést.
Szóval jelenleg még 20-as verzión vagyunk, 22-re első SP után lépünk.De Revitnél ez nem akkora érvágás mint Archicad-nél ahol a userek többsége perpetual licence-en van, szóval nem jár nekik frissítés. Revitnél szinte mindenki előfizetésen van, szóval a verziószám majd mindegy. Ha frissíteni kell frissítenek, nem kerül nekik pénzbe.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #237 üzenetére
Az az oka, hogy a "True North" nem létezik dwg-ben csak Revitben. Fontos, hogy a nézet amiben lehelyezed a dwg-t Project North-ra legyen állítva, és amikor újratölti a dwg-t a program is egy olyan nézetben legyen ami Project North.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #244 üzenetére
Mikor elmented a projektet cloudba töltés előtt a mentés ablak Options... menüje alatt válaszd ki, hogy Specify... legyen az open workset. Akkor ha csak simán nyitod a fájlt akkor is azzal a workset ablakkal fog indulni. Ez egy megoldás.
A másik, hogy ami linkekre nincs szükséged "Unload (for me)" paranccsal kilövöd. Ezt megjegyzi minden usernek külön-külön, és onnantól nyithatod az összes workset-et.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz TRicKolas #247 üzenetére
Akkor finomítsátok jobban a Workset-eket: külön kell megadni linkelt RVT/IFC/DWG tartalomnak és akkor tetszőlegesen lehet kapcsolni őket megnyitáskor.
Nálunk a Specify opció van kötelezővé téve és azóta sokkal stabilabban tudunk dolgozni.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #254 üzenetére
Azokat is lehet kapcsolgatni amugy, csak egy lényegesen nagyobb listából kell kiszemezni. Bár ugye mindent eltűntet olyankor ami nézet specifikus, nem érdemes vele molyolni.
A legjobb mindig ha egy akármilyen family-be betöltitek a CAD fájlt és azt rakjátok revitbe. Egyrészt így nem szemeteli tele vonaltípusokkal meg mindennel a fájlotokat, másrészt worksetekkel, view templattel stb állítható lesz a láthatóság.
Még esetleg egy üres revitbe is berakhatod és linkként hozzáadhatod.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #258 üzenetére
ha tuti unloadolja akkor nem kell current view-ba linkelni a DWG-t és lehet worksetre rakni.
De lehet olyan worksetre is rakni ami mellett ki van szedve a pipa, hogy visible in all views, így csak ott fog látszani ahol ezt külön bepipálod view templateben, így aztán tuti nem zavar senkitMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #261 üzenetére
azt írtad unloadolja majd. Kizárt h úgy betölti. Erre írtam, hogy akkor lehet saját rejtett worksetre rakni.
egyébként mekkora dwg-k ezek? Nem opció kicsit kipucolni, hogy gyorsabb legyen?
[ Szerkesztve ]
-
knbs
senior tag
válasz TRicKolas #276 üzenetére
Jol fizet? Mondjuk arra kivancsi lennek Magyarorszagon mennyit keresnek a modellezok?
Nincs viszonyitasi alapom a Holland fizetesekhez kepest.
3600 Euro a bruttom, 13 ev tapasztalat homlokzatok gyartasiranyitasaban, ami nem annyira relevans egy BIM modellezonek, de azert csak ez is szamit. Foleg az epitoipari ralatas miatt nyilvan.
4 eve kezdtem 0 Revit tudas nelkul, nagyon pici autocad, es elhalvanyult Archicad emlekekkel.
Mara tartok ott, hogy ram biznak teljes projectet onallo kidolgozasat az engedelyezesi tervektol egeszen a kivitelezesig. Persze meg kapok kontrolt es van meg mit tanulni boven. A mi cegunk egy nagyobb orszagos szintu epitesi cegnek dolgozik be, tobbnyire epitesz irodaktol jonnek az alapok, es onnantol vesszuk at mi az engedelyezeshez a modellezes es aztan a kivitelezest is. Foleg csaladihazak es apartman lakasokat csinalunk.
Jomagam az epitomernoki kidolgozast csinalom de a cegunk 3 harom agon is operal mind konstruktori mind epuletfizikai szakagon dolgozunk.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #276 üzenetére
nekem ajánlottak 800 nettó körül egy nagy magyar cégnél BIM manager poziba. Azt nem tudom be lettem-e volna jelentve vagy lett-e volna kp benne. Nem akarok budapestre költözni így nem tárgyaltam velük. De maszek még mindig jobb nekem, még ha nem is kapom meg a munkahely és a fix hó eleji fizetés "biztonságát".
Szerintem itthon ennél többet nehezen lehet egy ilyen állásért kapni, ezért maszekol mindenki. Piszok sok a járulék, sokba kerül az alkalmazott.knbs: attól függ, hogy hol a cég székhelye, mert pesten többet adnak, "vidéken" (de utálom ezt a szót) kevesebbet. Budapesten egy mezei modellező építész/gépész 300-400 nettó. Tapasztalattal max 500. Vidéken ez 250-300 és max 400 körüli érték. Minél magasabb az összeg annál valószínűbb, hogy nem leszel bejelentve
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #306 üzenetére
Az annotation kategória kerül utoljára rajzolásra, így az mindig felül lesz. Ha megfelelő sorrendben rakod le a nézeteket a 3D elemeket ki tudod takarni, de az annotation mindig elől lesz. Ennak gyanítom ahhoz van köze, hogy semmi ne tudja a titleblock-ot kitakarni amit leraksz, mivel az is annotation. A kitöltés pedig ugye Detail Item ami a model kategóriák között van. Lényegében egy nézet specifikus 2D model elem.
Szóval igen, annotation kell, ugyhogy csinálj egy Generic Annotation family-t, abba tegyél egy fehér fill-t instance paraméter a méretezéséhez, és utána azzal tudsz takarni. Utána már csak megfelelő sorrendben kell a nézeteket letenni[ Szerkesztve ]
-
-
knbs
senior tag
válasz TRicKolas #329 üzenetére
Fel tudnal rakni egy képet pontosan, hogy is néz ki a plan regionos trukk utan? Szóval az érdekel, hogy mi lenne a cél?
Az ablakok a saját modelljeitek? Van mód csak az ablakokat (mehet az egész de akkor sok lesz a sallang) egy külön familybe tenni, ott egy plan viewet késziteni azt úgy beállitani ahogy azt szeretnéd láttatni és aztán belinkelni az eredeti revit fileba, ott pedig ki tudod válsztani hogy azt a plan viewt használja.
Lehet, baromág amit mondok, itt daninet a guru[ Szerkesztve ]
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #338 üzenetére
Megnéztem, több gond is van a családdal. Egyébként elég profi, csak az ablak family alapvető szabályait nem követi
A fő gond az, hogy parapet nélkül a referencia szintre lett modellezve az egész. Próbáltam elmozdítani, de annyi paraméter van ami egymásra épül, hogy nem erőlködtem a dologgal.
Ha megnyitsz bármilyen OOTB ablak family-t revitből, látod majd, hogy van egy fal, abban egy opening, és az opening alján egy Reference Plane ami "Bottom"-ként van hivatkozva. Ez a ref plane egy "Default Sill Height" nevű paraméterrel van a referencia szinttől beállítva. Ez nálatok nincs meg, az ablak a nulla referencia szinten van és a beállított alacsony cut plane ehhez képest lett értelmezve.
Hogy tiszta legyen, egy ablak akkor számít elmetszettnek alaprajzon, ha a referencia szint és a felső "Top" reference plane között megy át a cut plane.
Az alábbi képen a zöld vonal az egyes family instance-ok referencia szintje, a kék terület pedig a ref szint és a top közötti terület ahol az ablak elmetszettként van értelmezve. Ez jól mutatja mi a probléma.
Továbbá void cut-ot használtatok a family-ben nem opening-et ahogyan az OOTB family-k használják. Ebben nem vagyok biztos, de gyanítom ennek is van valami nyűgje, kerülni kellene.
Egy kicsit több nested family-t kellene használnotok, sokkal egyszerűbb lenne ilyen ablakokat/ajtókat csinálni. Ugye a revit family hierarchikus felépítésű kellene legyen, szóval megmodellezel egy keretet, egy ajtó lapot, egy kilincset, majd ez a 3at összerakod egy ajtó family-be. Ha mindent egy helyen modellezel nagyon küzdelmes, szerintem ezt észrevettétek. Ráadásul a végén már átláthatatlan is.
Az egész lényege, hogy csinálsz pl egy ablakkeretet adott paraméterekkel majd azt minden ablaknál használjátok, így biztosított az adott paraméter készlet egységes legyen.
Kicsit túl van bonyolítva.
Ezt gondoljátok át.[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz TRicKolas #352 üzenetére
"Nem azért kreálunk modelleket, mert ez valami úri huncutság, hanem azért, mert minőségibb és gyorsabb munkát tudunk végezni, mintha 2D-ben vagy ceruzával rajzolnánk."
Ezt értem alapvetően logikus, de vannak olyan BIM formátumok amivel nem adod át nyers modellt, nyilván nem teljes értékű, mondjuk a munkát nem tudja egy 3. cég folytatni belőle, de a kivitelezésnél, ütközésvizsgálatnál 100% osan használható.
Gondolom nem láttátok viszont a saját fejlesztéseteket referenciaként egy másik cég weblapján Mi majdnem minden családot magunk alkottunk meg a nulláról mert a korai revit nem igazán tartalmazott használható gépész családokat, nem foglalkozott senki még vele, vagy amikor rákérdeztünk mennyiért tudnánk kiszervezni eszetlen áron csinálták volna, így a beleölt mérnökórák száma habár megtérült, nem szívesen adnánk oda csak mert szeretne nyers file-t is. Márpedig amit egyszer kiadsz a kezedből az valszin elterjed. (nyilván jogilag be lehet védeni)
A kérdésre visszatérve, ha rálátsz az árszabásra, és itt a többiek válaszának is örülnék:
Maradjunk egység árban:
Mondjuk 2D-s terv készítésének egy 10.000 nm-es épületről 1 egységnyi ára van.
És mondjuk BIM modellel megtámogatott: LOD300-350 közötti IFC vagy egyébb nem nyers formátummal szállított tervezésnek 1.25 egységnyi ára van.
Akkor a nyers revit file-al megtámogatott tervek hány egységbe kerülnek nálatok?Mert az írásodból arra kell következtetnem, hogy nálatok nincs nagy különbség az árszabásban.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz TRicKolas #352 üzenetére
Persze azt tegyük hozzá, hogy a leírtak miatt (mi készítettünk mindent) én eléggé elfogult vagyok a témában. Pont ezért is dobtam be a kérdést, hogy szortabb eredményt kapjak mint ami a kis céges buborékunkban van.
-
L4mie
veterán
válasz TRicKolas #356 üzenetére
Na hát ez nagy különbség , de ezzel semmi baj.
Nálunk a főnöki utasítás volt, hogy ezt nem adjuk ki /még 2011 ben / , pont ezért merült fel a téma, meg amit Ranger is ír, meg írtatok, egy jól kipucolt projektfile-t nem biztos, hogy nagyon fel tudnak használni mások, főleg ha más a tematikájuk.Mindenesetre ha valakinek van tudomása az egységnyi árképzésről jöhetnek az infók, had agyaljon nálunk a főnökség, hogy milyen keveset kért eddig a melókért
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #370 üzenetére
Dynamoval értelemszerűen nem fog menni mert amíg le nem fut a script nem törénik semmi (szöveg lehelyezés sem). Kicsit lépjünk hátrébb, hogy megértsem. Miért használtok dynamot egy szöveg lerakásához? Mit akartok elérni?
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #410 üzenetére
Ha vannak model curvejeid dynamoban egyesíted őket (select model elements - >element.geometry->curve.byjoinedcurve) utána pedig végig loftolsz a görbe mentént. A kapott testet pedig a directshape.bygeometry node-al model elemmé alakítod.
-
L4mie
veterán
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #417 üzenetére
a familyk alap szabálya hogy minél kevesebb vonal alapú elemet constrainezel. Nagyon könnyű eljutni oda, hogy egyszerűen nem működik pedig kellene neki.
Szóval az ideális eset az, hogy a végső family amiben contrainezel már egy rakás betöltött familyből áll amit mind paraméterek hajtanak és azok "belül" oldják meg a méreteiket maguk.Talán már írtam itt erről, de a jó family felépítés hierarchikus. Ha például egy ajtót akarsz csinálni, akkor van egy keret family, van egy ajtólap family, van egy kilincs family és ezt mind összerakod egy familyben. Az utolsó familyben nem modellezel ideális esetben semmit csak paramétereket és méreteket definiálsz.
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #462 üzenetére
Rossz a kategória? Tehát az oszlop nem oszlop hanem generic model?
Elsősorban szerintem validáld mi megy ki archicad-ből. Tegyél fel bármilyen ifc nézegetőt pl bimvision
Aztán pedig itt tudod beállítani mit mire fordítson importálásnál:[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz TRicKolas #467 üzenetére
Te type paramétert nézel ami szerintem az első azonos típusu elemnél létrejön (csinál egy új revit típust) aztán ugyanazt a típust használja a többi helyen. Itt csak az instance ifcGUID ami működni fog neked, de az is csak addig jó amíg az ifc linkelve van. Ha bindolod a modelledhez és többet nem link akkor azok is elszállnak.
-
Raysen623
addikt
válasz TRicKolas #497 üzenetére
Sosem értettem miért jó önként szivatni saját magunkat...
1) Ne készíts nested family-t
2) Miért nem jó a képletezés?
3) Írj magadnak egy saját CAD szoftvert, ami ezt tudja képlet nélkül.
4) Megnézném tudok e ezen segíteni Dynamo-val.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
vidékiürge
tag
válasz TRicKolas #497 üzenetére
Ez nem lehet egy schedule beállítással kezelni, hogy adja össze az összes talált értéket shared paraméter esetén? (akár nested akár nem) Én az elosztók teljesítményigényét így adom össze.
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Külpolitika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OpenMediaVault
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen