Hirdetés
Hirdetés
-
Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
ph A vállalat igencsak érdekelt abban, hogy az NPU-s PC-k terjedjenek, és ezt csak exkluzivitása lehet elérni.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
IFA 2024: Maradtak a gombok, búcsúzott az Android
ma Az AGM elhozta az M7 mellett az M6-ot váltó M6 SE-t is a kiállításra. Mondjuk ránzésére ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz Ranger^41 #309 üzenetére
most agyalok hogy mennyire használnám ezt, de nem látok benne annyit hogy ezért egy plugint csináljunk. Alaprajzhoz meg tökéletes a scope box.
Én dynamoval csináltam olyan scriptet ami ugyan oda pozícionálja a nézeteket a tervlapon így ha Bluebeam-ben lapozod nem mozognak a nézetek.
Azóta lett erre valami ingyenes plugin is.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
knbs
senior tag
válasz Ranger^41 #317 üzenetére
Koszonom, hogy ilyen jol megfogalmaztad, az en problemam is hasonlo. Nalunk egy revit fileban van egy teljes lakopark kirajzolva negyzetracs halon, egymastol nem tul messze igy neha a scope box is problema.
Ha jol ertem ti sajat magatoknak irtatok programot pyRevit-ban? Nekem a dynamonal megall a tudasom sajnos, a cegunk pedig kicsi hogy legyen kapacitasunk komolyabb programok fejlesztesere, de ezek szerint van ra mod.
Kerestem fizetos plugint, de meg nem talaltam, ha valaki ugyesebb es talalt az kuldhet nyugodtan egy linket, elore is koszonom![ Szerkesztve ]
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
daninet
veterán
válasz Ranger^41 #317 üzenetére
Értem a problémát. De ehhez se kell nagy fejlesztés pythonnal meg átszámolt koordináta rendszerekkel.
Kell egy view template amin nincs annotation. Nézeteid scope boxxal határoltak.
Dynamoval:
1) átállítod a view template-et az annotation nélkülire
2) align box centerrel
3) visszaállítod az eredeti view template-et10 max 15 node az egész és teljesen automatizált, dynamo playerből 1.0 user is használhatja
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Ranger^41 #325 üzenetére
Ez oké, de azt azért te is elismered, hogy nem tipikus, hogy van fejlesztő/programozó egy mérnök irodában. Vagy csak egy mérnök aki tud 1-2 programnyelvet. Lehet a dynamót elengedni, meg nem szeretni, de a feladatok nagy részére tökéletesen elég, jellemzően csak nagy geometrikus feladatoknál fekszik meg. Ha tudod használni egy csomó egyszerű nagyon gyors összerakni benne főleg adat managementhez. Nálunk is van fejlesztő, most már kettő is, de nem terheljük őket ilyen kis dolgokkal. Ha a dynamo lassú is, de lefut mondjuk 10 perc alatt akkor sem érdemes terhelni őket.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Ranger^41
aktív tag
válasz Ranger^41 #346 üzenetére
Kicsit kapkodósan, de ilyesmi: https://www.youtube.com/watch?v=WDoW6iU761c
-
daninet
veterán
válasz Ranger^41 #402 üzenetére
Forge alapú a bim360. A revit szerver valami ősrégi MS adatbázisra épült. Teljesen más a kettő. Az összes webapp meg minden amit fejelsztettek szintén forge alapú.
Illetve tegnap ültem végig egy 2 órás meetinget az autodeskkel. Átnevezik az egészet Autodesk Construction Cloud-ra és végre megoldanak egy csomó hülyeséget. Pl ha eddig két külön cég akart cloudban dolgozni ugyanazon a projekten valamelyik cég hozzá kellett adja az összes embert a saját cloudjához. Most lesz egy bridge nevű cucc és lényegében lesznek mappák amik megjelennek az ő cloudjukban a te cloudodból.
Csináltak még valami teljesen élhetetlen feladat management részt is amit nem tudok elképzelni, hogy bárki használa[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz Ranger^41 #407 üzenetére
Igen, azt értem. Ha felhozom mondjuk a Plandoc-ot ellenpéldaként, akkor az ACC túl lett bonyolítva, mert ő nem a fájl névből akarja kiolvasni a revíziót, sem pedig a tervfázist (na ez már ősbotrány), hanem valamilyen hozzáadott paraméterekből, amit feltöltéskor külön meg kell adni ha jót akarsz magadnak.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
L4mie
veterán
válasz Ranger^41 #536 üzenetére
Köszi.
Lehetséges, de 2014 ben nem találom azt a menüt, az 2023 asban megvolt, 2014 ben még keményen ennyit lehet mókolni. [link] mondjuk biztos megvan a módja.
Egyenlőre nem érkezett panasz a BIM-estől, dobtunk bele referenciakockát, amit küldtettünk velük.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
daninet
veterán
válasz Ranger^41 #538 üzenetére
mi ugy reseteltük régen a koordinátát hogy üres autodesk templatebe 0,0 pozícióhoz beraktunk egy nyilacskás familyt ami ugy nézett ki mint az internal origin utána ezt linkelted és acquire coordinates.
De igen.. nagy copásMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
L4mie
veterán
válasz Ranger^41 #538 üzenetére
Hát igen, tapasztaljuk, van 2023 is...hát hogy is mondjam...szerintem nem kell mondanom semmit
Ebből van több licensz és ugye ez még állandó, bár aktiváló szervereket, ha fórumtárs jól mondta már lelőtték, így már klónoztuk az ssd-ket és tartjuk amíg bírjuk, mert nehéz kitermelni több gépre az éves revit előfizetés árát, tisztában vagyok vele, hogy az a jövő és hogy elkerülhetetlen, de spórol a cég ahol tud. Meg pár kisebb projektre azért megfelelő.
De minden szinten egyre szenvedősebb, még dynamozni is trébb veledaninet: Valahogy mi is így csináltuk utána már nem kellett mozgatni az ifc-ket amit ugyanezzel a módszerrel küldtek, de elég mókolós.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
vidékiürge
tag
válasz Ranger^41 #544 üzenetére
attól függ hol nézed
https://www.allkeyshop.com/blog/buy-autodesk-revit-2024-cd-key-compare-prices/
Bár fogalmam sincs mennyire legál ez a cucc, de lehet poénból 1x kipróbálomŐskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen