Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Limitált, jubileum kiadást kap a PlayStation 5 konzolcsalád
ph Az első PlayStation harminc éves évfordulóját ünnepli a japán vállalat.
-
Kipróbáltuk a Synduality: Echo of Ada zárt bétáját
gp A világvége után mechákkal és aranyos, folyton csacsogó anime lányokkal kell szembeszállni az emberiség maradékát pusztító szörnyekkel, valamint az energiaválsággal.
-
Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
ma A klinikailag hitelesített, 24 órás, folyamatos vérnyomásmérést kínáló okosóra is Barcelonában debütál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lien
tag
Van olyan cég Budapesten, akiknél 1 cégen belüli dolgozók, építészek, építősök, gépészek, elektromosok, sprinkleresek, közművesek 95%-ban Revitben dolgoznak. Egyelőre csak 1 ilyen van.
Épületgépészetben is van 2-3 cég akik használják de nem napi szinten hanem csak akkor ha a megrendelő abban kéri a munkát. Illetve ezeknél a cégeknél is 1-2 gépen van meg a program. -
Lien
tag
Én most próbálom átrágni azt, hogy ha egy archicades fájlt küldenek a lehető legjobban tudjak benne revitben dolgozni. Nem egyszerű, de a gépészethez csak az építész alap kell, de ahhoz képest, hogy autodesken megy az exportált fájl nem éppen a legjobbak az elemek, és igen, vannak elemek meg vonalak amik elvesznek.
Xrefben még sohasem dolgoztam, de gondolom simán megtanulható, hogy lehúzom és újrarakom az alapot meg a rajzot.Egyelőre az is fejlődés, hogy egyre többen belátják itthon is, hogy a programban lépni kell és ehhez a Revit elég jó megmozdulás, rendkívül sokoldalú.
-
Lien
tag
Igen, ezzel maximálisan egyetértek.
Nyilván jó lenne az, ha egy picit bele lehetne piszkálni egy-két szerkesztésbe, de ez van.
Nekünk, épületgépészeknek ez egy nagyon jó megoldás, talán még a sprinkler szakágnak is, mert sok különálló elemünk van amit bele tudunk vinni, esővíz, gáz, fútés-hűtés és a többi, de az építésznek, statikusnak, villamosnak, közművesnek kevésbé jó. Ők berajzolják azt a néhány fixturet és készen vannak a tervezés fennmaradó részét meg másban végzik. Viszont, ahogyan a többi szakág úgy mi sem 100%-al revitezünk, mert vannak számítások amiket nem végzünk el benne, arra ott van a többi program vagy excel. -
Lien
tag
válasz solyomsherif #92 üzenetére
Meg fogom próbálni ezt az IFC model exchangert, köszönöm, így már lehet rá tudok rakni a falra elemeket. ^^
Jelenleg a saját templatemet próbálom összehámozni úgy-ahogy és ez rengeteg energiát emészt fel, hogy familiket is találjak amik normálisak meg magamnak is létre kell hozni párat.
Az egyik nagy problémám aminél feladtam a dolgokat az a titleblockok egyedivé tétele. Hiába paraméterezem be, egyszerűen nem tudom megcsinálni azt, hogy ha beírom a 500x297-es méretet akkor ne random csússzon el a tervlap, hanem maradjon a jobb oldala a helyén a sarokpecsétes résszel pinnelve a bal oldala meg mozogjon. Interneten írták, hogy kell egy annotation generic model és csak egy sima common text-t kell létrehozni majd bemásolni a titleblockba és ez megold mindent, de magát ezt a generic modelt nem tudom hogyan használjam, túl rövid volt a leírás amivel nem értettem meg a helyzetet.Anno azt az 1 .ifc fájlt amit kaptam (~1300 m2-es tornacsarnok) azt bemásoltam újra, gyakorlás ként megcsinálom a diplomamunkám tervezési részét revitben is, hogy ha a templatem már rendesebben klappol(persze előbb magát azt a diplomamunkát is még össze kell rántanom egy hónap alatt ). Sajnos vannak elemek (anemosztát, csőanyagok, fittingek) amiket magicad nélkül megszívok, hogy nincsen meg és úgy érzem kénytelen leszek mást használni, pl. Rehau gyártónak a csövei egy ilyen eset, hogy használnám de nem tudom... Egy exe fájlt letöltöttem a honlapjukról telepítettem de semmit nem telepített, pedig jó lenne az Ő vezetékrendszerük...
-
Lien
tag
válasz solyomsherif #94 üzenetére
Néztem a szerkesztőt, de nem találtam pinelést a lakatot meg nem engedi minden vonalra rárakni.
Ha privátban tudsz dobni egy dropbox vagy google drive linket ahol ez megvan azt megköszönném! Természetesen nem húzom be csak rá akarok jönni, hogy mit rontottam el és mi a nyitja a helyes titleblock szerkesztésnek! =)
Subcategorynál is néztem, hogy "Title block", Medium lines illetve alatta a none, weak vagy strong reference-s, de egyik sem jó... -
Lien
tag
Kipróbáltam, nem igazán akar működni ez az egész, de ez biztos azért van, mert nem tudom mit kellene jól csinálni.... Csak azt nem értem, hogy erről miért nincsen videó az interneten, mert biztos vagyok benne, hogy vannak még páran akiknek nem elég az A4-A0-s szabványméret, hanem kicsit hosszabb papírméretek kellenek...
-
Lien
tag
válasz solyomsherif #92 üzenetére
Közben sikerült kipróbálnom az általad javasolt IFC model exchanget és jól mondtad, ez csak beolvassa, tehát én nem tudom rárakni a jelenlegi templatemre, de 1-2 falnál kiírta pl. a szerkezetek típusát. Akkor marad a sima linkelés, de hogy építészként kezdjek el ebben a bonyolult programban körberajzolgatni mindenféle tudás nélkül, hát azt nem igazán szeretném, nagyon sok időt venne ez el, elég a gépészet is. ^^' Köszönöm az add-in ajánlást.
-
Lien
tag
Lehet, hogy szükséges hozzá valamilyen beépített szoftver. Talán a Magicad piping modulja tudja de az is lehet a sima revit is kalkulál vele.
Az a ban, hogy a kurzusokból pont ezek a méretezések maradnak ki, mert legtöbbször modellezésre meg adatmegadásra használják, tervezésnél meg minden szakág a maga kis programját használja. -
Lien
tag
Az enkór bugyrain kívül tud valaki olyan oldalakat(lehetőleg nem fizetős) ahonnan a fizetős videókat okosban meg lehet szerezni? Revit mepből hármat találtam enkóron, lynda és infinite. Volt még anno youtuben is egy videós csatorna de azok is átálltak egy lynda szerűséggé és már fizetni kell az eddigi ingyenes videóikért...vagy ha van esetleg egy fasza angol manual a mephez azt is örömmel fogadom.
-
Lien
tag
Oké, nem azt mondom, hogy nagyon sajnálom érte a 3000 forintot, de ha tételezzük fel tényleg sajnálom, nincs más opció?
Persze ezekkel is megelégszem, csak sokszor úgy vagyok vele, hogy nem mondanak el benne mindent vagy alapból nagyon keveset mondanak valamiről. -
Lien
tag
válasz solyomsherif #128 üzenetére
Oké hozzáteszem én is olvastam a honlapot és ami videó kurzusok fent vannak a neten nagyon hasonlóak. Van amibe nem is mennek bele részeletesen. 100+ ezer forint plusz ÁFA és ott helyben vagy, kérdezel, a nap végére meg elfelejted. Biztos jó az előadás de kb. Lynda meg Infinite módszer szerint adják elő az anyagot.
Tényleg baráti az ára(10€) és igazából ezt BÁRMENNYISZER visszanézheted.
Mellesleg én is csinálok ilyen videót másnak, csak ott másra térek ki amire kb nem fognak megtanítani vagy hosszú kutatás után szűrődik le, hogy mégis mi az Isten nyilát kell csinálni. Eddig a 2 videóm 30 meg 40 percesek. 😃
Shared parameter egy tipikus példája ennek amikor egy keretet csinálsz és azt akarod, hogy valamelyik szöveg változzon valami meg ugyan az legyen minden lapon. Vagy éppen amit Te küldtél nekem keret, ott rájöttem, hogy 1 vagy 2 vonal kényszerezve lett és azért nem csúszott el a sarokpecsét méretváltoztatásnál.
Lehet meg fogom venni ezt az udemys MEP contentet 10€-ért, mert tényleg tök jó és bármikor jól jöhet. -
Lien
tag
Én ezért is mondtam másnak, hogy nagyon sok idő kell meg energia befektetés, hogy egyáltalán legyen egy jó kezdő template fájlod amiből elindulsz és még nincsen agyonpakolva. Brutális milyen ára van és ezért éves szintwn kell fizetni aztán nem is biztos, hogy megtérül meg lassú és pöcsölős.
Pl gépészeknek ha nem is kötelezően de még ott van a magiccloud amit úgy hallottam szintén 1 misi az éves díja. Lehet anélkül is dolgozni de az nem ugyan olyan...
Apropó, egyedi idomok, szűkítőket honnan tudtok szerezni, ha nincs magiccad, csináltok kín keservesen?
-
Lien
tag
Megjött tegnap a fizetés így sikerült az udemyről revit videó courset vásárolni. Most már csak le kell húzni az egészet ami jó hosszú idő lesz...
-
Lien
tag
@daninet, @L4mie Gondolom Ti már elég régóta használjátok a Revitet.
Van arra mód, hogy én a revites diákverzióval dolgozhassak olyan projekteken ahol az eredeti revitet használják? Pl. diákkal tudnék dolgozni ugyan abban a projektben 1 időben a többiekkel? Vagy a worksharing, synchronization és társai jól működnének? -
Lien
tag
Igen, közben kicsit körbekérdeztem. Elég rossz ez...
Az LT verzió semmit nem ér, nincsen MEP része.
Ill. az ebayen jóárasítottan diák verziót árulnak 100€-ért (ami ingyenes), ezek normálisak?
A revit online szerver az működőképes, jó dolog? Sosem használtam vagy próbáltam. -
Lien
tag
Igen, undorito, hogy az LT-bol kivettek az MEP-t. Epiteszeknek nagyon jo, de a tobbi szakag?
Raadasul epuletgeoesznel meg a magicad plug-in sem egy elhanyagolhato dolog! A konyokok meg vicc epuletben, ha nincs magicad akkor le kell szedni a gyarto elemeit, az se biztos jobb de ott is tud erdekessegeket csinalni. Nem tudom mit valtozott a revit, lassan 2,5 eve nem dolgoztam benne ugy egyaltalan, de szepen frissitgetik. -
Lien
tag
válasz vidékiürge #151 üzenetére
Neked csak modell szinten kell berakosgatni az elemeket? Akkor bim modellezo munkakorben vagy?
-
Lien
tag
Ezt 2 napja tettek ki, hatha valakit erdekel.🙂
[link] -
Lien
tag
válasz vidékiürge #158 üzenetére
Mármint a BSc utáni 5 év gyakorlatra gondolsz? Utána kiváltod a jogosultságot és Revittel fogsz maszekolni?
-
Lien
tag
Durvan ket eve meg volt egy olyan problema, hogy az archicad altal kimentett epitesz .ifc fajlt ha beolvastam revitbe akkor egy nagy egesz elemnek tekintette, emiatt meg nem lehetett normalisan dolgozni a fajlal. Egy szaktarsam mondta, hogy szet lehet vetni elemeire a fajlt, amivel legtobb dologra erzekel a revit, mint family.
Ha meg van nyitva egy template akkor Insert->Link IFC, azt az 1 elemet amit beraktal kijelolod (lehet kell hozza a 3D nezet), -> bind link, a szinteket es a grideket ki kell jelolni es leokkzni. Persze ennel a muveletnel volt mar olyan ifc fajlom (ugyan az a munka) hogy a regebbi verziot nem szedte szet az ujat meg igen! Ha ez a muvelet megvan, ismet ki kell jelolni a teljes epuletet es ungroup-olni kell. Csodalatosan szetszed dolgokat de olyan, mintha bizonyos elemeknek csinalna a program egyfajta burkot. Pl. az ajtonak es ablaknak mintha lenne egy elegge nagy narancssargas burok resze, en azt torolni szoktam, lovesem sincsen, hogy mi. Aki ezt nem tudtam remelem segitettem vele, ez jo opcio az esetleges mini maszekra. -
Lien
tag
Anno akartam így revittel dolgozni, még 2019-ben, aztán hagytam. Csak most újra elővettem, mert a szaktársam a fent leírtat ajánlotta. Azért is jó, mert könnyebb forgatni, rá lehet helyezni minden külön elemre familyket. Egy szóval, egyszerűbb és könnyebb.
Azért be lehet állítani a 3D modellben is egy koordinátát amihez igazítasz. Ha az építész változtatna akkor újra szétvetném és bepozíciónálnám, aztán mellé igazítanám a gépészetet is.
Te milyen mérnök ként dolgozol egy revit fájlban, mit haználsz revitben? -
Lien
tag
Nekem szaktársak írták, hogy az autodesk mindent megjegyez és küldd. Úgy lehet törttel jól dolgozni, hogy ha van egy teljesen új géped ami sohasem csatlakozik az internetre és problem solved, már amennyire.
Ez engem is érdekel, hogy mit néznek és kik nézik ilyenkor az eredetiséget.
Az biztos, hogy diák verzióval ha rámentesz a fájlra az beleég a fájl agyába. -
Lien
tag
Pedig még olyan hír is volt, talán a mikrovállalkozóknak, hogy alig jelentkeztek és nem tudták kiosztani a pénzt ezért újra kiírták vagy meghosszabbították a pályázatot.
Akinek szüksége lenne rá és kapott volna lehetőséget elmehet a búsba, tényleg itt tartunk? Mit kezd olyan cég ezzel amivel tényleg csak a programot tudod megvenni de nem lesz munkaereje hozzá? Elképesztő. -
Lien
tag
A revit statikai/epitesz reszehez szukseges epitomernoki elotudas, bonyolult szamolasok vagy nem szukseges? Azert kerdem, higy ha valaki modellezonek menne el mondjuk nem idehaza, hanem kulfoldre mennyire szamit az, higy epitesz/epitomernok? Lehet gepesz kent is jol csinalni?
-
Lien
tag
válasz Raysen623 #265 üzenetére
En inkabb arra gondolok, hogy egy epitomernok-statikus Nemetsek, Tekla es tarsait hasznal ami egy szamoloprogram. Addig a gepesz pl. itthon winwattot hasznal hoszukseglet szamitasra, csovezetekeket is 60-70%-ban itt mereteznek es nem a revitben.
Addig az epitesz nem tudom, hogy “csak” modellez vagy hasznal-e barmi mast. Ezeknek a plusz programoknak az elsajatitasahoz gondolom kell a hatter tudas, jol gondolom vagy a program mindent megold?Kulfoldon orulnek az epitesz resznek is csak az nem tudom nagyjabol miben merul ki. Nem annyira lattam meg epiteszt gepen dolgozni csak a koliban makettezni. 😃
-
Lien
tag
Azta, jobb ha nem tudom ez melyik ceg itthon. Szuperek vagytok ha ilyet nyomattok a futes-hutes teren! -
Lien
tag
Van mar fel ev nemetorszagi tapasztalatom, nemet irodaban, persze az mas kerdes, hogy magyarok mondtak el mit kell csinalni. Amit ott lattam milyen szinten kell dolgozni az tenyleg csak a munka-munka-munka, kb. 1% pihenessel. A programok tekinteteben pedig el tudom mondani mivel mennyi ev relevans tapasztalatom van, az mas kerdes, hogy 2 eve egy vonalat sem huztam de a skillek hamar visszajonnek. ^^
-
Lien
tag
En 3 eve amikor eloszor Budapestre jottem 1 ev tapasztalattal (gepesz tervezoi munkakorben!) br. 350-420e forintos savban voltam. Ahol dolgoztam ott elottem nem volt gepesz modellezo de most mar van/letezik ilyen ember es szerintem kevesebbet kaphat 350-nel ami kedvezmenyek nelkul netto 230e forint.
Videken pedig kb az a legtobb szokas, hogy ami Budapesten a netto fizetesed, az videken a bruttod, nagyon nagy realitas alapja van ennek, tehat 230 brutto es 160e koruli nettot kapsz.
A ceg akikkel kint voltam meg kikuldeteses szemely kent voltam veluk ami azt jelentette, hogy volt magyar fizetesem es volt nemet, mindegyik bejelentve. Lenyegeben diplomas emberek kent voltunk eladva technikusi munkakorben, fel ev alatt nagyjabol kicsit tobb, mint 500 nettora tornaszott fel a fizum de nem kellett szallasert, munkaba jarasert semmit sem fizetni ami belegondolva nem olyen rossz. Nemet nyelvtudassal pedig emelkedett volna a love.
Viszont en most probalnek magyar ceget kikerulve jelentkezni, ha minden kotel szakad ugyan oda vissza lehet menni, legalabb percre elszamolva fizetnek ami azert ritkasag. 😃
Egyik nagy epitoipari kulfoldi multinal a habi BIM munkara diplomaval lehet kapni ilyen netto 400+ folotti osszeget es egyaltalan nem kell megszakadnod(minimalis tapasztalat kell, dolgoztal mar revitben) -
Lien
tag
Sziasztok, van köztetek olyan aki úgy készített Revit modellt az elejétől kezdve, hogy az nem csak a kivitelezésen, hanem az üzemeltetésben is megállja a helyét? Esetleg olyan plug-in vagy szoftverek amik a Revittel üzemelnek és így a kettőt lehet egyszerre csinálni?
-
Lien
tag
Nincs igazán topikja de csak ide lehet beilleszteni. Kérdés, hogy van olyan közületek aki már elvégezte itthon a BIM szakmérnökit vagy tervezi elvégezni? Vajon sokat fog dobni önéletrajzban és pozíciókban? Tekintve, hogy diplomáról van szó értékesebb, mint pl. egy technikusi.
-
Lien
tag
válasz vidékiürge #373 üzenetére
És Raysen623.: elméletileg már a mérnöki kamarán dolgoznak azon, hogy ahhoz, hogy BIM-es projektet kiadj a kezeid közül kell lennie egy BIM szakmérnökinek. A mérnöki kamarában április elsején volt egy megújított átalakítás a jogosultságok terén. A BIM-t is ilyen jogosultságokhoz fogják kötni rövid időn belül és a projekteket majd ilyen ember írhatja alá.
Én szeptembertől kezdem, már nagyon várom és kíváncsi leszek rá. -
Lien
tag
válasz vidékiürge #380 üzenetére
Na ezen most meglepődtem. Alapból a BIM túlságosan is építész majd építőmérnöki központú, pedig nem csak Ők léteznek tény és való! Ezt nem is tudtam, hogy villamosmérnök nem tud jelentkezni de mechatronikai mérnök és műszaki menedzser (WTF) igen, akinek semmi köze az építőiparhoz, még jogosultsága se lehet. Vicc. Akkor ez valószínűleg azt jelenti, hogy nem tudsz jelentkezni se ide se Pécsre. Nyilván egy kérdést megér szegezni a tanárnak, hogy lehet-e villász ként jelentkezni de eléggé szigorúan nézik a felvételt (ami a papír). Mondjuk már most fullon van a csoport és amikor mi jelentkeztünk januárban MÁR AKKOR tele volt...
-
Lien
tag
válasz vidékiürge #382 üzenetére
Itt nincsen pótfelvételi. Itt NEM KELL se szóbelizned, se írásbelit írnod. Egyszerűen felmutatod, hogy villamosmérnök BSc-vel rendelkezed, jelentkezel, mintha regisztrálnál egy új felhasználót, leadod a tanárnak és visszaír, hogy köszönjük, Te vagy a XYZ.-ik tag a sorrendben. Nincsen olyan, hogy az okosabb előrébb kerül, időrendi sorrend van, pont. Lehet még jelentkezni de valószínű nem biztos, hogy az ember bekerül (nem biztos). Viszont a villamosmérnöki diplomát mindenképpen érdemes megkérdezni, amúgy hibrid lesz az oktatás szerencsére és akik nem használtak archicadet azok is megtanulhatják(nyilván felhasználói szinten). Nekem az így tök OK.
-
Lien
tag
Én pont az Archicaddel leszek így, hogy tanulni fogom és lesz mit beleírni jövőre az önéletrajzba bim koordinátor/menedzser munkákat keresve. És még minden olyan program amit tanulni fogunk, hogy a linkedin hashtag kereső motorja rám találjon.
-
Lien
tag
Esetleg úgy spóroltok, hogy ingyenes diákverziókat használtok? Vagy akkora a projekt nagysága, hogy inkább nem? A diákverzióhoz annyit hozzátennék, hogy most már szigorúbbak a feltételek és dokumentummal kell igazolni, hogy tényleg diák vagy. Én most államvizsga előtt kikértem 1 hallgatói igazolást, feltöltöttem és júniustól érvényes az 1 év diákom, így mehet minden. Jövőre a bim szakmérnöki előtt szintén újítok, aztán újabb free license.
-
Lien
tag
válasz fckdup01 #420 üzenetére
Szia, a legelső amit csinálnotok kell az az MEP template fájl amibe majd szépen belehúzogatjátok a familyket. Vannak gyártók akiknek a familyje csak magicadben érhető el, értelemszerűen ezt valaki vagy átdobja akinek van magicade vagy Te magad modellezed és parametrizálod majd dobod be a templatebe. El kell készítened szépen a szövegpecséteket, lapokat amire nyomtatsz, a 2D jeleket, feliratozásokat. Az elején ahogyan írták egy izgalmas folyamat lesz. A nulláról felépíteni a Ti cégeteknek megfelelő listákat.
Amit írtál cégeket, oktatásnak biztos lesz értelme, kollégaként én februártól fogom ott erősíteni a csapatot és már nagyon várom. Pont olyat kerestek aki épületes és bimmel foglalkozhat, gondolom nem biztos, hogy egyből a mélyvízbe dobnak de idővel már valószínű kapcsolattartó leszek. -
Lien
tag
válasz fckdup01 #426 üzenetére
Én tegnap fejeztem be az első félévet a Budapesten. Nekem nagyon bejön és igazából egyik félévben Pécsett másik félévben Budapesten indul. Talán a pécsi inkább elméletibb és egyáltalán nincsen házi. Budapesten az első félévben 4 házi is volt és a következő félévben is lesz házi + szakdolgozat illetve államvizsga. Szaktársam most fog végezni Pécsett de kicsit gáz, hogy se mintatanterv se tematika nincsen így lövésem sincsen mit tanulnak, az anyagot sem adják ki. Addig itt Budapesten kiadják az anyagot, tudsz készülni, hibridelve van az oktatás ami szerintem nagyon jó ebből a szempontból, mert nem kell sokaknak annyit utazni csak 1-1 napokat, nem mondható idegennek se, mert találkozol a tanárokkal és a szaktársakkal is. Az anyag pedig eléggé hogyan is mondjam, gyakorlati, kevésbé elméleti és akik külső oktatók Ők is első kézből tapasztalatokról beszélnek és adnak elő. 1 éves a képzés de meg fogja érni azt az 1M-t amit februártól összesen ki fogok érte fizetni. A képzés sem teljesíthetetlen csak időben neki kell állni a háziknak és igenis rá kell áldozni azt az időt.
-
Lien
tag
válasz fckdup01 #430 üzenetére
Sajnos nem ugyan azok az oktatók de még csak az anyag sem, hiába írták azt az interneten, hogy közösen dolgozta ki a két egyetem a tantervet. Hát nézd, házik nincsenek az igaz de a házi is nagyjából arra van, hogy picit nézz utána mik vannak. Én részben Pécsett végeztem (BSc-MSc) nappali és levelező és a BME lehet nagyon nehéz de így levelezőn olyan a nehézsége, mint a Pollacknak.
Ahogyan fentebb írták, még nem mindenhol kérnek róla papírt de én azt látom, hogy megjelenik 1-1 hirdetés már havonta bim menedzseri kereséssel és igazából ez a jó, látják a nagyobb cégek is, hogy kelleni fog 1 ilyen ember aki ért hozzá. Én azt látom ITTHON, hogy most vagyunk a PEAK részén, ha benne vagy akkor később nagyon jól ki fogsz jönni belőle. Jelenleg már vannak azért szabványok és szabályozás, kidolgozott és kidolgozatlan területek így is vannak és lesznek. Az pedig ne érdekeljen, hogy mondjuk gépész vagy, fognak kelleni ezen szakemberek is, illetve nem is értem villamosmérnökök miért nem lehetnek azok pedig ugyan úgy ott vannak a gépészek mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen