- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
válasz
Kelvin #12917 üzenetére
Észt nem osztok, csak a tapasztalataimat, tehát a nehezebb felfogóképesség miatt mégegyszer :
Azonos cpu, memóriák (ddr 400!) alaplap combó melett, nálam a kettő sapphire HD
3870 [link]11000 pötty volt. A 8800 gts G92 9600 pont volt .
ugyan az a cpu k×rvára ugyan ugy hajtja a vgat, vga kat.3870 számítási teljesítményekben nagyon ott van, de megelözte korát, tesztelni jó de játszani mivel mindenki NVidiára optimalizál jobb a 8800 gts g 92, nekem legalábbis ez a tapasztalatom fraps mérés szerint.
"asus p5k e2160@2,9G 2×1G Corsair "dobj egy linket a csoda k+rvára kihajtós procid, meg a spéci rammjaid, mit alkotott 3 dmaki ban?
más tollával ékeskedünk oszt van képünk duzzogni? -
Maotun
őstag
válasz
Kelvin #12895 üzenetére
fején találtad a szeget !!!! az én gépembe a 3870 CF be kötve 11058 pontot kapott
a 8800 gts 9600 pontot
3870 CF modba crysis 22 fps. 8800 gts 29 fps,
Nem külföldi teszt saját tapasztalat, Konklúzíó:
Ha Pöttyökre gyursz ATI
Jácccooool akor envidíjaaaaja és ujbol be lehet tenni az X-fit, elfér a PPU ,
-
leviske
veterán
válasz
Kelvin #12895 üzenetére
Itt van háromdémárknullahat teszt, még 2560X1600-ban is lenyomja a 88GT-t a maga 12ezer pontjával.
MOD: most nézem, hogy négymagossal nézték, amivel a 88GT 1280x1024ben olyan 13k környéként kapna valószínűleg, tehát elnézést.
-
DeSanto
őstag
válasz
Kelvin #12879 üzenetére
Nekem a max felbontás 1360x768.
HDTV-t használok monitornak (94cmes) és nekem ennél nagyobb felbontásra nincs szükségem.
Másrészről gyorsba kellett VGA-t vennem mert az előző tönkrement és mindennapos használaton van a gép.
Ez volt készleten ezt tudtam venni.
Nem játszok olyanokkal mint Crysis vagy bármi hasonló nevek.
Én max COD4 ami röhögve meg ezen a kártyán ebben a felbontásban élsimítással.Azt én sem értem mi köze az oprendszernek de a Vista nálam fullon van (Aero,stb) és gondolom ez is a VRAM-ból táplálkozik.Nem értem én sem vagy esetleg azért csinálja ezt mert 64bites?
-
pisti
őstag
válasz
Kelvin #12862 üzenetére
Nálam is 4x-es PCI-express slotban megy az 1db. HD3850. Szerintem ha lassít is rajta, akkor is csak minimálisan.
Játékokban, amikben néztem hozta a ~2x akkora fps-t a 8600Gt-hez képest, úgyhogy szerintem ott sincs probléma.
Meg a 3Dmark06 pontszám is teljesen átlagos. 2,6Ghz-re húzott E4300-al, meg 742/1000Mhz-s órajellel ~10000 pontot kaptam. -
Pala
veterán
-
zsocy
őstag
válasz
Kelvin #12465 üzenetére
Nem újdonság, csinál a többi is OC verziókat a kártyából és azt is 3850-nek hívja. Mondjuk mi más is lehetne, van 3850 és 70, mást nem gyárt az Ati...
Azt továbbra is tartom hogy nálunk ilyen nem lesz boltban. Pedig a Sapphire is csinál spéci hűtésű OC kártyát, de az sem valószinű hogy feltünik itt.
-
smisa
őstag
válasz
Kelvin #12335 üzenetére
Az ilyen állítólagnak neveznám hogy lassan egy hónapja kértem képet akártyáról és azóta is várom de mind1.
Biztos én vagyok a hülye
Nincs kedvem vissza olvasni de még hajdanán (Kb 5-6 ezer) hozzászólással ez előtt (ha nem lenne ennyi off akkor talán csak 2-3 ezer) volt ide leírva v. linkelve hogy a catalyst nem engedi tovább húzzni és valami átírással nagyobb állítási lehetőség van. Pont emiatt az ASUS is kiadot egy OC verziót aminek a GPU-ja 850- MHz megy. De bocs ha kételkedni merrek és azt hogy minőségibb chip ezt azért tartsuk meg másnak, köszi.
-
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Kelvin #11912 üzenetére
Ez itt nem a reklám helye, de Galaxy 512MB 8800GT Coolermaster hűtéssel. 58k/db
Hol lehet kapni 52K-ért új 3870-et?
Valaki nagyon elb@szott itt valamiat szerintem, mert mire az AMD kártyák ára normális szintre süllyed, a fél ország bevásárol már az "olcsó" 88GT-kből.
-
KiriK
tag
válasz
Kelvin #11894 üzenetére
Igen, csak ugye a procival megy a ram is
Visszaosztani meg ugye nem lehet. Majd kipróbálom azért valamikor bírja-e úgy. Thx
Vissza a topikhoz: van olyan tesztprogi, ami megmondja mennyire tuti a vgatuningom? Vagy ki hogy szokta megállapítani, mennyit bír?szerk: ja mondjuk ha 400*9et kap a proci, akkor megy a RAM is 800, 4-4-4-12-t. Szórzóvariálást hogy fogadja a proci?
Bocs az offért, de ha már előjött...3dMark upgrade létezik 1.02ről?
-
Bali27
addikt
válasz
Kelvin #11894 üzenetére
Nekem Geil Ultrám van és 800on 4-4-4-12n 1.9 el nyomja
X38 Ds56 ös deszka van alatta... ha számit valammit...1200 ig sikerült felhuzni, de ott méár instabil volt.. 1080 on még stabil..-.
Ja és 444.12 es en sokkal gyorsabb legalább is everest mérései alapján mint az auto beálitáson.. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Kelvin #11596 üzenetére
2900pro húzva felér v lever egy 3870-est.Ezt is kétlem.(meg írták sokan,h a 70-es és 50 közt 10% a különbség...max ha az ötvenest halálra húzod)de itt a csattanó,h a 70-es karit is húzhatod..ha már mindent huzogattokpl a 860/1300 nevetve viszi nálam és még 50c-sincs a kártya.(igaz a procim nem hajtja ki)
Látom te nem egészen érted a dolgokat 33E FT-ért kap egy kártyát ami akár a 2900XT-nél is jobban teljesít.
Innentől nincs mit megmagyarázni,meg kételkedni benne.
Most jelenleg a legjobbvétel ár/teljesítmény arányában! -
-
válasz
Kelvin #11261 üzenetére
Kicsit nézegettem árlistákat. 7000Ft volt a legkisebb különbség (most ne vegyük alapul a "nincs készleten, de rendelhető" webáruházak árait, mert azok szerintem nem mérvadóak). Valakinek a 7000Ft is számít. Most már lehet, hogy én is HD3870-et vennék, de akkor ez volt "just in time"
Meg az én igényeimet úgyis kielégíti az X1650XT utánMajd 1 év múlva veszek mellé CF-be még1-et
Illetve még az is közrejátszott a dolognál, hog yvolt eg y30ezres lélektani határ, aminél többet nem akartam költeni a váltásra.
-
válasz
Kelvin #11258 üzenetére
Hát én bárhol néztem, több volt, mint 1000 Ft a különbség. De elképzelhető, hogy Neked van igazad.
Mondjuk én kb. 1,5 hete vettem és akkor még ez volt a helyzet. Sőt örültem, hogy be tudok szerezni S.O.S egy ilyen kártyát és nem kell napokig várnom rá.
Mondjuk az is igaz, hogy az én kártyámon gyárilag zalman hűtés volt és főleg ezért vetettem rá magam -
smisa
őstag
-
pisti
őstag
válasz
Kelvin #11243 üzenetére
De a kedvedért rávezetlek ahol az is fel van rakva 3gh-re ott semmi eltérés nincs(1-3 fps).
Így nem lehet megadni a különbséget, sőt ebben a formában semmi értelme.
Százalékos különbségekről van értelme beszélni, másról nem.
Alkalmazás/játék és beállítás függő mekkora a különbség. De nyugodtan kijelenthető, hogy sok játéknál a nagyobb cache többszáz Mhz-t jelenthet órajelben. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy visszakanyarodjunk az eredeti esethez, hogy 3Dmark06-ban egy E6750 alapórajelen simán kihajt egy 3850/70-et, míg egy E21xx ugyanezt 3Ghz-re vagy fölé rángatva tudja elérni. Viszont képes elérni, nem is ezzel vitáztam...
De ott a van a ph!s teszt amit linkeltek. Nézzük át mit látunk. FarCry-ban nincs jelentős különbség, Prey-ben sincs.
Viszont Oblivionban már van, 73 fps (E6320@1,86Ghz) ---> 63 fps (E2160@1,8Ghz), ha felszorzom egy az egybe az E2160 eredményét az órajelkülönbség többlettel, amivel itt az E6320 rendelkezik (ami túlzás), akkor is 65fps-t kapunk csak.
73/65 =~ 1,12 --> +12% nagyon nagyrészt a nagyobb cachenek köszönhetően.
Továbbmegyünk, TDU, ez egy olyan játék ami keményen használja a procit és kell is neki, 36 fps (E6320) ---> 27 fps (E2160), 27*1,0333 = 27,9 legyen 28.
36/28 =~ 1,28 --> +28% megintcsak nagyrészt a több cachenek köszönhetően.Persze tuninggal még nagyon sok kihozható ezekből a kis E21xx-ekből is, viszont ez a százalékos különbség csak tovább nő, ahogy az órajel nő, már ahol van természetesen.
Itt van még pár játékokban mért eredmény, alapórajelek mellett. Ráadásul itt csak 1MB vs 2MB L2 téren.
Itt pedig tuning összehasonlítás, egy X6800-hoz mérnek, aminek az alapórajele 2,93Ghz, míg a tuningolt E2160 3,4Ghz-n van. Majd' +500Mhz és van ahol még így sem tudja beérni - játékokban - van ahol éppen és olyan is van ahol gyorsabb.No ennél szájbarágósabban nem tudom/fogom leírni. Van különbség, van olyan játék ahol jelentős, van ahol nincs, vagy jelentéktelen. Viszont mivel mindegyik eset hasonló számban előfordul, ezért összességében nem lehet figyelmen kívül hagyni a +L2 cache hatását, vagy elbagatellizálni, ahogy itt próbálják páran.
Mindezekkel együtt egy jókis tuningos E21xx proci nagyon jó vétel. Nem akarok senkit lebeszélni róla, csak legyünk tisztában a képességeivel.Részemről erről ennyit. Ez HD38xx fórum.
-
TTomax
félisten
válasz
Kelvin #11243 üzenetére
hát én azért ebben nem vagyok olyan biztos ,hogy a Q6600-al alapon ugyanugy hasit egy játék mint az én procimon 2,4en
az intel nem is adott volna el csak e2180ast,én éppen most teszteltem egy napot egy Q6600-al...az ugy megy alapon mint az enyém rongyá rángatva..pedid 3DMark-ba csak a proci miatt kapok több pontszámot kb,de a játékok mégsem ezt mutatják....amivel teszteltem CoH,CoD4,WiC,Crysis...teszt ide cache oda,nem csak a kártyát kell "kihajtani" hanem a játékot is...
-
Csaby25
őstag
válasz
Kelvin #11194 üzenetére
Eloszor is koszonom a tanacsokat...
Szoval akkor nem erdemes nagyobb procit venni??
Peldaul Core 2 Duo E4500, mert ugyebar ennek nagyobb a cache-e.
Az E2160 pedig arban kb. megfelel az AMD Athlon 64 X2 4200+-nak.
Szoval az E2160 3 Ghz-en siman lepipalja az X2 4200+-t?
Es stabilan megy az E2160 3 Ghz-en, mar ugyertem nem melegszik?
Mondjuk egy Gigabyte P35-DS3L alaplap eleg lenne hogy fellhuzzam 3 Ghz-re?
Bocsi ha tul sok a kerdes... -
Exakt
aktív tag
válasz
Kelvin #10540 üzenetére
azt tettem fel, de nem tetszik neki, readme-ket nem olvastam, de mindjart megteszem, legeloszor fent volt gyari cd-rol a driver persze CCC, azota volt driver cleaner csokkentet modba, de semmi javulás, elvegre jo lenne ccc is de ati tray toolst mar jobban megszoktam, (12433-mat sikerult kipreselnem belole a gyari driverrel egy 3150hz-re huzott E6750-el harmadik probalkozasra, nem volt idom foglalkozni vele)
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Kelvin #10526 üzenetére
Egy 2900pro@XT orajelen ugyanolyan eredmenyeket szül 256 bites eredmennyel, mint a sima XT, azaz nehol a 3870 a gyorsabb, nehol meg a 2900XT. 1680*1050 felbontasban meg felesleges kiemelni a dupla memoriamennyiseg jelentöseget^^
Tudom en is, hogy a 3xx szeria ujabb es gazdasagosabb technologia, de gyakorlatilag nem sokat valtoztattak az r600-as magon.
Igy marad tovabbra is, hogy 135EUR-ert sokkal jobb vetel egy 2900pro
Amit lentebb linkeltem, annak erdemes meg a "Fazit" reszet is elolvasni. Bar sajna konkret összehasonlitast nem benchmarkoltak, de a forumozok szerint (itt most nem csak a magyarorszagira gondolok) a 2900pro@XT orajel meg felezett memoriasavszelesseggel is ugyanazokat az FPS-eket adja, mint az XT. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest