- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26298 üzenetére
Sziasztok /szia! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval egy összefoglaló a HIS 3870 iceQ3-ról.
Csak a jót:
Jó kari, megbízható, amit a gyári gpu órajeltől elvárható azt hozza. Renkívűl halk (inkább hangtalan, mert még nem hallottam levett ház oldalajtóval sem 3D-ben), és hidegen megy. 2D/45-49°C, 3D/ max 62-65°C. A hűtője egy cooler factory, hőcsövekkel,réz tengerrel,házon kívűlre fújja a szahara levegőjét. Ha nem akarjuk lóversenyre küldeni, a világ legjobb karija.
Csak rosszat:
Mindent elkövettem, hogy mégvadabb szerető legyen. Nem csak én, a foreveryoung is. Ami létezik segéd progik (hosszan sorolhatnám) kipróbáltuk. Különböző driverek. Majd törlések minden francos teszt után. Ati uninstal all, drive sweeper, your uni., stb ezt is sorolhatnám. De a VGA nem gyorsul, sőt már nem hogy szerető, de már főzni sem akart a drága ha eröltettük bele a driverek sokaságát. Mindennek ellenállt, mindent felül bírált, vagy egyszerűen nem engedte átállítani a Mhz-ket. Jó esetben "megvakult, nagy feketeség, és reset.
Tény, úgy tűnik húzhatatlan. A HIS gondolja, jó hűtéstől ne szállj el, és ne piszkáld. Főleg ne 2év garanciánál. A bios-t ezek után már le sem mertem tegezni.
Lényeg, addig drivereztünk, míg tegnap az XP is megadta magát. (múlthéten a foreveryung is újra húzta.
Nos katt777 nagyrabecsült barátunk. Most szűz az XP. Nem baj ha lehal ez is, mert az Acronis-al csináltam egy mentést róla backup archives-t. 10perc és újra áll a szüz oprendszer. VGA drivert még csak a közelébe sem vittem.
Már semmit sem akarok, csak 2D-ben vegye le az órajelet a bios (szerint tudja) 388/562-re. Mert erre sem hajlandó.Ui: A turbó változat lehet szerencsésebb választás lett volna,mert alapból húzva van. De az tuti hogy válogatott alkatrészekből van.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #26298 üzenetére
Szerintem meg kellene nézned a 3870-est a Hotfixxel. Így nem merek semmit sem kijelenteni, lehet hogy a drivertől a 800*600-ban a tiéd is megugrik, de nem tudom
Eddig még én sem tapasztaltam, hogy egy driver ennyit számítana, de itt az összpontszámban is több mint 400 pontot jelent, azaz 10%-ot.
-
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #26285 üzenetére
Több az inteligenciám és több közöm van az informatikához mint amennyi sufni tesztet csináltál és még csinálni fogsz
Megint csak félre beszélsz ugyanis a topikban nem adtam sose fals infót és nem volt olyan amit ne bizonyítottam volna...most se tudsz mást válaszolni mint hazugságot és az én iq-mat kostolgatni....
'a múltkor azért küldtem, mert kilógott a lóláb az összehangolt akciótok mögül.'
Itt már tényleg bajok vannak ha azt hiszed, h bárki is összefogott ellened és akciózott....
Mozdulj ki emberek közé vagy végezz el valami infó tanfolyamot mert nem lesz így jó vége -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #26288 üzenetére
Igen, nálam is többet bír. Vantage-ban lefutott 918MHz-en is, míg 06-ban sajnos lefagyott legutóbb 904-en
Majd csinálom a többit is.
Amúgy apróbb probléma van a 3870-es eredményekkel, aminek nem fogsz örülni
Teljesen nyilvánvaló, hogy még nem a hotfix-szel készültek a fent lévő Vantageos eredmények, s emiatt a 3870-es jóval gyengébben teljesít, mint tud. Az enyémek már hotfixesek, így alapórajeleken ~150 pont a különbség a GT és az összpontszámban, míg a VGA-éban mindössze 300 pont, azaz defaulton kevesebb, mint 10%.Tehát, mint írtam:
- 1280*1024 + default esetén (tuning nélkül) HD3870 = ~(8800GT-300) (GPU)
- 1280*1024Extreme Q esetén (tuning nélkül) HD3870 = ~(8800GT-400) (GPU)
- 800*600-at egyelőre még nem tudni, mert hiányoznak a 8800GT eredményei.Biztos magasabb felbontásra gondoltál, ott kijöhet a 8800GT gyengesége.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #26282 üzenetére
Hat igen az Obli az igen,az tényleg jó játék
Catalystrol senki sem tud? esetleg egy beta?Valamiért úgy érzem most meg egy picit javulni fognak a Radeonok,mármint a HD38XX-ek aztán szerintem csak a HD4XXXX-ekre fognak koncentrálni...tudom ez most nem volt tul szakmai...dehaaaaat -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #26274 üzenetére
Érdekes.....rajtad kívül mást nem szóltam még le és bizonyítanom se kellett még semmit amit mondtam. Úgyhogy megint csak pofáskodsz...te és a maximalizmus....
Neked az a bajod, h nincs más dolgod mint a nap 24 órájában lúzer 3dmárk tesztekkel szarakodni és itt a fórumon gyűjteni a hozzászólásokat. A kis sufni tesztjeiddel azon rágódsz már fél éve, h 3870 vs 8800gt.....és persze mindig az a jó amire éppen rá vagy izgulva.Ma is annyira szemetszúrt, h szidod az ati drivereit! Minek? Single karihoz nekem eddig az összes teljesen jó volt...az nv topikban is össze vissza irogatsz, h 25-50%-al jobb a gt mint a 70-es De az nv-vel nem tudsz két monitorra képet kitenni + állítólag szétb×szta a monitorod a gt....
Ha az ember ránéz egy oldalra egy rakat hozzászólást talál amiben teljesen ellentmondassz magadnak és az állításaidnak....Elkéne menned dolgozni és akkor nem lenne ennyi időd a hülyeségeidre és nem csak itt kéne kontaktot tartanod emberekkel mert egy idő után teljesen becsavarodsz.....Ja ezt is nyugodtan küldheted a moderátoroknak ahogy szoktad -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #26275 üzenetére
A DOOM3 az innen rohadtul kilóg...
En azért warezolok mert kb 15-20 eredeti jatekom van aminek csak a borítója szép.Azóta megfogadtam csak olyan játékot,programot veszek meg ami kierdemli...sokszor üvegig se tolom a játékot félúton letorlom....most az Oblivion esélyes,hogy megveszem
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
katt777 #26274 üzenetére
A többség azért warezol, mert nincs pénze eredeti játékra, és amugy is csak 1x akarja végigtólni, vagy ép csak megnézni milyen, ne akar 15K lemezeket felfurna a falra az esetlegesenen szar játékot vesz meg... amellet örülnek ha nagynehezen összekaparnak egy normális vga-ra 40-50K-t...
az a baj, hogy 10-15K egy uj játék, és nem tudhatod tetszeni fog-e, ugyanez a prograoknál, ott nagyobb lenne a bukás, ha nem tudnád eötte kiprobálni...
A másik probléma, hogy minden nap adnak ki uj programot, játékot, és minden 100. olyan hogy érdemes pénzt adni érte. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #26254 üzenetére
BE-2350 (2150 nincs
)
Elkészültem az alapórajeles eredményekkel, szerintem egész jók, de kíváncsi vagyok a véleményedre. Majd tedd fel a honlapodra
HD3870 @ 775/2250
1280*1024 default [link]
1280*1024 Extreme Q [link]
800*600 default (mint nálad, azaz entry, csak 800x600) [link]Szerintem egész jó eredmények a 2.2-es Phenomtól. Főleg a 800x600...
-
HarryPotter
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #26246 üzenetére
tudom, tudom, hogy nincs kihajtva...hidd el, próbáltam a phenom-mal, de se nekem, se másnak (aki nálam többet ért az oc-hez) nem sikerült stabilan 2,5 fölé vinnie. amikor tehát azt írtam, hogy nekem jó, arra gondoltam, hogy én elégedett vagyok ennyivel, dacára annak, hogy ez messze nem tökéletes.
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #26235 üzenetére
Te, ez marha érdekes: azt a tanácsot kaptam, hogy az nb és az ide drivert rakjam fel az alap 8.4-ből, de a dd-t és a ccc-t a hotfixből. így is tettem, minden fine, kivéve a ccc - de az ati tool ugyanazt tudja. nem tudom, miért nem lehet egy-az-egyben rakni a hotfixet, vagy legalábbis nem ezt a tanácsot kaptam. mondjuk a hotfix dobott 1300 pontot a 3dmarkban.
-
-
foreveryoung
tag
válasz
katt777 #26169 üzenetére
Bocs, csak tegnap már kidőltem! Nincs semmi olyan progi ami beleszólhatna, és ami érdekes, hogy Vistán, XP-n is mindíg ugyan az jön ki, sőt Zozoznak más alaplap, más proci, és mégis mindíg ugyan azok a korlátok. Még egy érdekesség! Elvileg ennek a kártyának 2D-ben le kéne esnie az órajelnek. Na most egyik gépen, és egyik oprendszeren se teszi ezt.
Van már kulcsod? És bicajod? -
Speed®
titán
válasz
katt777 #26168 üzenetére
Alig fűt a G92 GT, ez nem 1950XT, hogy azt mondhasd sokat zabál aze' fűt.
Tekintve hogy egy normális hűtés a G92 GPUt 128SPvel is 60 fokon tart akár 800as tuning mellett is, a gyári hűtőd egy kalap sz@r. Az átlagosan tuningolt GTS 800MHz körül 128SPvel bőven gyorsabb az átlag 700as 112SPs GTnél és ehhez elegendő normális hőfokokkal a gyári hűtője. De valóban topiktévesztés vagyon. -
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26140 üzenetére
Na itt befejeztem a kinlódást a driverekkel. Azt hiszem újra húzom az oprendszert, mert itt már nem műkszik semmi sem rendesen. (ami az ATI-t illeti).
Azt játszom végig amit a for.yu végigcsinált már. A his-nek köszönhető-e vagy nem, de nem engedi az órajel módosítást a CCC. Tesztben igen, egész felmentem vele a gyári 780/1130-ról 880/1200-ig. Átment rendben. De hiába nyomom az Accept, majd Apply, nem tartja meg a beállított értékeket. Rögtön visszaugrik a gyári alapórajelekre. Még tesztelni sem tudtam.... 3Dmark / vagy játékban. -
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26128 üzenetére
Gondoltam ha kész vagy, a bringáddal húzom meg.
Ahogy elébb írtam. A CCC-vel alapból melegebb a kari. Nem értem.
Apránként tornázom feljebb az órajeleket.
Ki tudja hol áll meg...Majd meglátjuk. A PC világban voltak már váratlanul sikeres szériák.
Kicsit most összeszedte magát az ATI. -
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26120 üzenetére
Egyébbként pont a te leírásod olvastam tegnap, ahol ha jól emlékszem (rúgj hátsómba ha nem) azt írtad, hogy az Winflash nem mindíg működik, azoknak ajánlod az Atiflash-t..
Számomra felfoghatatlan hogy miért nő meg az alap hőfok, ha felrakom a CCC. Legalább 7°C megy feljebb minden üzemmódban. Ez így volt a for.yu-nál is. Addig míg nem húzta újból az oprendszert. Most vagy hiába töröljük a drivereket minden féle csodákkal, mert hagy szemetet amivel akad. Vagy........ ??????
Tény, ilyen kényes kártyám még nem volt. -
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26120 üzenetére
Gondolom ezt ajánlod.
2008-01-21 03:56:00 PCI-E 850 / 1190 GDDR4
Remélem hogy 780 helyett a 850-be nem vakul bele. Csak 10%Tudom feljebb írtad, hogy gyengébb kártyák is birják, de már annyit szivtunk.....
Ja az én bios-om 2008 03 03-as, tehát frissebb mint a fenti. De most az az érdekes, hogy az órajelek nőjjenek. Meg ha lehet ez a hűtés (vent fordulat)
-
llaci63
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #26087 üzenetére
vágom
vinyó rálógás para lehet, de általában a megfelelően szellőző házakba befér a 3870es.
hm, nekem Cosmosom van, ott nem tudom mennyi a hely, de nagyon sok
azért nagy házat nehezebb picit átszellőztetni. a cm690es lényegesen gyorsabban visszaállt alaphőmérségletre, mint a Cosmos
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26103 üzenetére
Bocsi, közben kiderült hogy minden csak nem turbo. A többi igaz. Sajna nem 850Mhz. Mint megtudtuk a turbo a 850Mhz-s. Csak 780/1130 a miénk. Külsőre, dobozra, hűtőre egyformák. Megvan az összes friss HIS driver, van benne 780, 800, és 850-es bios is. Pont ez a link amit küldtél. Mi lenne ha a 850-esre frissítenénk le?
Ja és 25% léptékekben sem műkszik az RT. Többet nem kisérletezek vele...
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26093 üzenetére
Cső foreveryoung. Most toltam be a GPU alá a ventit szűkítövel. 45°C és a GPU venti leállt!!! Hmmm....
Katt !!! A RivaTuner nem működött. Hiába lőtem be a °C / fan % kot szép precízen, csak az alap (pl. 25%) ment állandóan minden hőfokon. De ma olvastam hogy csak 25%-os emelésekkel működik, de úgy legalább működik. Ez az én karimra is igaz? -
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #26089 üzenetére
A mérettel más gond is van. Jobban "befülled" a kis ház. Ugyan annak a konfigurációnak a kis házban mindene forróban üzemelt, mint a későbbiekben átszerelt jól szellőző nagy házban. A tapasztalat alapján ezután a Thermaltake Armor 8000 server házat vettem. 1db 14cm, 3db 12cm venti kavarja benne a port.
Sok tuningolósnak a ház csere is javallot lenne, nem csak a GPU hűtést birizgálni..... -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #26073 üzenetére
Vigyázz!!! A HIS kártyák érdekesek
Azok az átlagnál jobban bírják a tuningot (ne kérdezd miért, de szerintem némi plusz feszt kaphat a chip). Amikor még X1950Pro-m volt, akkor a Sapphire-öm 614MHz-en (580-ról) bedobta az unalmast, míg a HIS IceQ-kal a 680MHz sem volt gond. És nem a hűtés miatt, az fix, mert volt rajta nekem is AC Acc. X2, szóval 55°C-os volt a kártya a legnagyobb melegben. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #26071 üzenetére
Most néztem, azt látom, hogy ha nincs tuningolva a 8800GT-d, akkor a 3GHz-es Core2-nél nagyobból nem profitál sem az SM2 sem az SM3 pontszám (5391=>5444 ; 5151=>5200). A végeredmény tehát csak a CPU teljesítménynövekedése miatt módosul - ami elég sokat növekedett (elsőre a 3870-es eredményeit néztem
)
Kissé ellentmondásosra sikerültek a táblázatcímek, mivel 3870 van bele írva, közben 8800GT van a sorokban
A 3870-nel sem működik már jól a monitor? Teljesen tönkrement az oldalsó sáv (piros?)? Akkor most CRT-n küzdesz?
-
putti
aktív tag
válasz
katt777 #26046 üzenetére
A PCI-E frekijét visszaállítottam alapra, nem kockáztatok nem éri meg. (Csak azt nem értem hogy akkor miért ajánlja fel a 100-150Mhz-t és nem figyelmeztet hogy tönkremehet a kari. Sőt újabb alaplapokon ha jól láttam 200Mhz-ig is fel lehet tolni. Na akkor már biztos füstölhet, de mivel nem értek ehhez a részéhez nem vonok le következtetéseket)
-
putti
aktív tag
válasz
katt777 #26025 üzenetére
Eszembe jutott egy másik probléma is. A VGA-K külön külön beállnak a megfelelő órajelekre. Játékban mindkettő 800/1126Mhz, windowsban pedig visszaállnak 300/1126Mhzre. A problémám pedig az hogy ha CF-be kötöm őket, akkor az egyik kártya windows-ban ugyanúgy 800/1126on marad, nem megy le 300/1126-ra. Van erre megoldás?
-
wednesday
őstag
válasz
katt777 #25958 üzenetére
Köszi szépen, megnéztem a cikket tényleg jó az a hűtés.
Akkor lehet, hogy árba jobban kijönnék egy 3850 hűtőcserével, mint egy 70-essel?
Mert akkor szerezhetnék olcsón 50-est. Nem tom mi érte a jó ár 25 ropi talán.
Arra lenne is keret. Utána eladnám a pro-t abból meg lehetne hűtőt venni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #25948 üzenetére
Én nem is terveztem a cserét, mivel ez a kártya is mindent elfuttat 1280*1024-ben. Ha a Crysis nem akasztotta meg, akkor az új UT3 engine-es játékok még kevésbé fogják.
Majd amikor beindul az eladási hulláma ennek a 3870-esnek, akkor veszek egyet hugomnak az X1950XT helyett - így tudok CF-et is nézni 790X-es lapban. Amúgy ami nálam 8x-8x-as az nálad a 16x-16x-osnak felel meg, mivel a PCI-E 2.0-nak épp duplaakkora a sávszélessége.
De láttam, hogy megjött a 8800GT-d. Hűtőcsere egyből? Vagy marad a vacak Galaxy hűtő?
Az X1950XT-t már egyszer áttettem, s akkor egész jól teljesített a Phenommal 3DMark06 alatt 7.1K-t ért el úgy hogy csak 700MHz-en ment a GPU, nem pedig 722-n. Majd kénytelen leszek áttenni rá a Chillát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest