- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6452 üzenetére
Esetleg a túlhajtástól, nem megfelelő hűtés miatt kitágult, azért nem illeszkedik már rendesen a nyákra. Mondtam, hogy az ASUS nem melegszik annyira (anno mértem és be is linkeltem, tesztoldalamon is ott van). Még 1,5 fölött sem melegedett túl.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6418 üzenetére
Kösz. Bár biztos halkabb lenne, mint 2 db pörgetett gyári hűtő.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6373 üzenetére
Jól szellőző házban 30 fok sem lett volna.
De értem.
Hú de szar ez az Airborne. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6347 üzenetére
Vagy a VGA-t.
Obliviont nem szakérti valaki? El vagyok akadva egy kuka NPC-vel, akit követnem kéne, de nem megy sehova. Topicjából nem kaptam választ.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6322 üzenetére
Kipróbáltam C-t.
Full H beállításon kemény 3-5 FPS, viszont szép. Nálam kapásból nem jött be a képe (csak pár sötét, illetve világosabb háromszög), szóval az volt a hiba, ha egyszer is elindult (valószínűleg az alap grafikai beállítások miatt). No de nagy felbontáson M beállításokon szépen elmegy. Lehet, várok vele a 3870-ig, addig elleszek a régebbi gamákkal.
Megnéztem a geometria kérelmes beállításokat, tényleg a régebbi driver miatt lehetett, mert most nem esik szét egy program képe sem (igaz, nem néztem meg mindet).
Freeweb-nél kértek elnézést. Arról nem szóltak, hogy a domain regisztrációm jövőre olcsóbb lenne egy havi díjjal. Valahogy az az érzésem, ez már a rendszerük működőképességénél is kevésbé érdekli őket. Karbantartás, csaknem 1 hónapig, eldobom az agyam! -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6320 üzenetére
Alapból nincs bekapcsolva a geometria kérelem, amúgy lehet, hogy az új Catalyst miatt nincs már probléma más játékokkal. Optimalizálások a minőségen javítanak a sebesség rovására (ezért jelennek meg kipipálva High Quality-nál), CAI a minőség rovására javít valamit a sebességen, ezért szokták ezek nélkül futtatni a teszteket. 3DMarkban (de lehet, hogy az még a 05 volt) nálam régebbi drivereknél mérhető volt az eltérés, de nem érzékelhető. Látható eltérést nem igazán fogsz tapasztalni, ha csak nem rosszul optimalizált programoknál.
A Freeweben tárolt oldalam az elmúlt hónapban alig pár napig volt elérhető, most sem az. Feltölteni tudnék, csak így nincs sok értelme. És a másik oldalamon még fizetek is a domain-ért. Reklámozzátok a Freewebet ennek megfelelően!
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6317 üzenetére
Na ez az, amitől meg más 3D alkalmazások esnek szét, ha nem szeretik, szóval továbbra is lehet játszani a profilokkal (még jó, hogy vannak). Majd megnézem, ha lesz, nálam mit művel a Crysis.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6296 üzenetére
OK, visszavonulok ez ügyben, nincs személyes tapasztalatom C2D ügyben.
Viszont a húzott procinak rövidebb az élettartama, bár az is igaz, hogy aki folyamatosan cseréli, annál ez nem jelent problémát, legföljebb annál, akinek eladta.
HOC-on olvastam, hogy a Gigabyte pénzdíjas tuningbajnokságot indít Intel fronton, számotokra sajna nem elérhető még Európában.
AMD-re kell a hűtő, azért vettem inkább 6000+-t. -
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6300 üzenetére
Eladtam. Nem a teraszon vagyok hanem a gép a ráadásul a radiátor mellett van. Épp az ellőbb néztem, hogy a tápból milyen forró levegő jön aztán megfogtam a radiátort és nem csodálkoztam. Ez az e2180 elég hűvös proci
-
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6296 üzenetére
Ezt meg kell cáfolnom az én e4300-m 1,312v-n vitte a 8x400-t de 61 fokos volt terhelve infinityvel. Ez az e2180 viszont jól tuningolható és nagyon hűvös kis proci
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6255 üzenetére
Bizonyítva van az a 3DMark ablakokkal is. Mi több, még a kisablak nélkül is ott vannak a pontszámok, ha bezárod azt.
-
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6257 üzenetére
Most nyitott szobaablak mellett már vízzel nézem, nem tökölök léggel
-
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6255 üzenetére
Na várjá csak nekem vizem van
Szóval 1,5v fölé is megyek. Csak már nincs kedvem fagyba kimenni de kell
-
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6253 üzenetére
Azok arra jók, hogy bizonyítsák mi mennyin megy. Gpu mennyit kap
-
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6251 üzenetére
Ez így szép meg jó, de cpu-z gpu-z
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6197 üzenetére
Akkor újabb ismerettel bővült tudásunk.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6180 üzenetére
TFT topicban kaptam választ: Az üzemmódot támogató gamek látótere bővül, a nem annyira támogatók levágják a kép tetejét és alját (pl. Battlefield). A többinél marad a kép középre helyezése, ha a monitor támogatja ezt..
De egyébként megnézheted, meddig terjed a látótered 4:3 arányban és 16:10-ben (mondjuk 16:9 reálisabb lenne), csak én TFT monitor híján ezt nem tudom megtenni. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6110 üzenetére
Én sem foglalkozom velük, mert megmondták, hogy teljesen normális vagyok...
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6108 üzenetére
Az az igazi, a tudat- és hallásküszöb környéki zaj. Bevallottál már mindent?
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6102 üzenetére
Mondtam, hogy jó a hallásom.
Minden hülye kis zörejt meghallok, azért is cseréltem most házat (megint). Az előző már jól szellőzött, csak teljesen megmagyarázhatatlan zörgések, rezonanciák keletkeztek benne, pedig még a VGA- és a prociventit és lehúzam a tápról.
Most hűt is, nem is zörög, meg relatíve halk.
Ha 30%-on elnyomta, akkor a cicergés volt halk, vagy a házad hangszigetelése pocsék. -
Ace Ventura
addikt
válasz
Pancsermeste #6102 üzenetére
Ezek szerint neked is cicergett?
-
morzsa
aktív tag
válasz
Pancsermeste #6000 üzenetére
Ha meglesz, megnézem majd. Habár... Lehet, hogy előbb lesz nextgen kártyám. Ki tudja?
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6000 üzenetére
Benne van a nevében, nem?
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5919 üzenetére
Úgy értettem, hogy a Winben lévő probléma (ami akár lehet egy illesztőprogram is) az ATT-vel jön elő, vagy fordítva.
Hardver hibát (amire szintén van esély) akkor tudnád talán tesztelni, ha kikapcsolnád az ATT saját funkcióit, és az ATI Overdrive-ot használnád (vagy ATT-vel), de ha egyszer beállítottad, jobb hagyni, ha már működik, mint azt a tapasztalat mutatja.
Na, ilyen haverom nekem is van.Ő azzal kezdte, hogy nekiállt kitörölni ezt+azt a windowsból, mert hogy neki az nem kell, ő azt nem használja (DOS-ban is csak az volt, ami neki kellett), akkor meg minek foglalja a helyet.
A következményeket el tudod képzelni...
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5917 üzenetére
Azt kéne kitalálni, milen progit futtatsz, amely után ez a probléma jelentkezik. (Vagy mit futtat a Windows a háttérben.) Rendszerpucolást végzel rendszeresen?
Valami instabillá teszi a rendszeredet, és nem az ATT. Lehet, hogy a VGA-ban van a hiba. Nálam tesztelésnél csinált ilyen profil-kapcsolás-felejtős dolgokat, amikor nem kifagyott, hanem újraindult, de képernyőm mindig volt. Viszont, ha egyszer már beállítva békén hagyom, akkor nem barmolja el magát (amíg esetleg neki nem állok megint buherálni valamiért).
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5915 üzenetére
Biztos, hogy az a 2D profil van beállítva, és az is megy előtte? Ha az ATT tálca ikonja fölé viszed a kurzort, egy picike ablakba kiírja a GPU/RAM értékeket. Ilyet nekem nem csinál, mint a grafikon is mutatja. Csak ott váltott, ahol kapcsoltam.
Viszont ami Kris87-nek még esetleg segíthet, azt én is ma vettem észre az új verziónál (egyébként valamelyik régebbi is csinált ilyet, talán az 1046-os). Ugyanis előfordult, hogy ha betöltötem egy profilt, aztán amikor megváltoztattam és menteni akartam, az eredetlieg beállított, energiatakarékos módra mentette rá, még ha alkalmaztam is előtte. Aztán legközelebb meg megcsinálta rendesen, ahogy eddig. Sajna még fogalmam nincs, mitől ezek a kiakadások. Viszont, ha be van állítva, nekem nem ugrál semerre se freki, se fesz.
Ami viszont megfigyelhető, hogy ha van a saját beállításaiddal elmentett .reg fájlod, és azt ilyen hibák esetén visszatöltöd, még ha ugyanazok is a beállítások, megint működni fog rendesen. Úgy fest, ezzel kell élnünk, ha teljesen ki akarjuk aknázni a VGA-nk képességeit. Sztem leginkább a Windows-hoz van köze, nem annyira ATT-hoz.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5819 üzenetére
Pedig de. Sztem tuti.
Új C++ Red.-del megy az AVIVO?Elméletileg ha újabb, akkor igen. Ha más...
Ezért imádon a .Net-et, OpenAI-t, redistributable pack-eket, meg hasonlókat, mert két progi más verziót használ, aztán máris megbolondul a rendszered.
Én meg 6300-ig sem tudok felmenni most Vistán, hogy 7.11-gyel 675/1008-at bír a karim max. A poén az, hogy nem csak a 3D pontok alacsonyabbak, hanem bő egy 100-assal még a CPU score is, pedig ugyanúgy az RMClock-ot használom (vagy anélkül) mindkét rendszerben, ugyanolyan bios beállítások mellett. Hová lettek a CPU pontok?Lehet, Vistán megy vissza egy 7.9 (valamiért a 7.10 drivereket lehetetlen letölteni a régi driverek közül)
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5816 üzenetére
Volt már ilyen hiba nemrég a topicban, az egész ATT .reg-et visszatéve megoldódott. Szóval lehet, nem kell visszapakolászni mindent. A Crysis érdekes, előző drivercserével nem volt gondja (igaz, az ATT-nak sem).
Teljes XP partíciót visszatéve most nekem sincs gondom a min fesz.szel, szóval nem árt driverfrissítés után mindig visszatenni az ATT mentést, minden más hiába. Vistán ugyanakkor 400/500-ra kellett most éppen tennem, hogy 1,1-en menjen.Lassan jöhetne az ATT frissítés is (egyébként tényleg lassan jön).
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5813 üzenetére
Driver problémát megoldottam, vazze, a kurva memória volt a gond, mivel alap XP-n és más driverekkel is csinálta (és csak az változott a gépben), Vistán meg jó volt. Mármint, hogy sok neki (bővítettem 4GB-ra). Szerencsére elég volt a 3GB-os kapcsolót kiszednem, onnantól kezdve műxik a 7.11-es (7.9-nél hajszálnyit lassabb). Tököm se gondolta elsőre, hogy a +memória ekkora visszaesést produkál!
ATT-be tedd vissza a régi beállításokat a .reg fájlból, mert a drivercserélgetés valószínűleg megkavarta, erre rohadt érzékeny (drivercserélgetés előtt célszerű kikapcsolni, és az autorun-ból is kivenni). Másrészt az új driver-rel magasabb min. frekik kellenek nálam, különben felnyomja a fesz 1,45-re, OG meg még nem jelzett vissza, hogy 1900XTX-en is fellép-e ez a probléma. Egyébként ígérte, hogy küld nekem 1900XTX full beállítást, akkor azt felteszem az oldalamra, és akkor 1900XTX tulajok is letölthetik a nekik megfelelőt, ha nem akarnak az aprólékos beállításokkal vacakolni. Szóval kis türelem, és minden OK lesz. De ha csökött módban sem indul a gép, és post kép sincs, akkor nem biztos, hogy ATT a ludas. A .Net-ért bocs, én sem tudtam, hogy ehhez éppen kell (én később szoktam feltelepíteni, amikor más miatt már fent van a .Net), tényleg nem jelzi. Legalább mindketten okosabbak lettünk.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5809 üzenetére
Akkor nem indul, ha nincs telepítve a Avivo package. CCC tényleg nem kell.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5774 üzenetére
Az ATI Avivo Codec Pack-ot telepítve a CCC egyszerű felületével tudsz videót kódolni/tömöríteni, ami miatt ide-oda kell kapcsolgatni, ha a VGA-t meg rendesen be akarod állítani, ahhoz ugyanis a bővített felület kell.
Az ATT XCoder-e ugyanezt a funkciót használja, viszont egy kattintással elindítható, és ugyanolyan aprólékosan paraméterezheted a video beállításokat, mint a VGA-t a Tools-szal. mindemellett 15-25 perc alatt tömörít be DivX-be egy teljes filmet, és felnyomhatod a minőségét is, míg más DivX kódolók min. 1 órát, de inkább többet vacakolnak, részletés beállítási lehetőség nélkül.
Éppen most frissítem az oldalamat bővítve, átalakítva, de a helpekre még várni kell. Ahogy nézem a frissítésre is, mert szokás szerint szar a szerver. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5608 üzenetére
Jobb nem használi segédprogramokat XP-hez, inkább állítsuk be magunk, és akkor nincs gebasz.
Ha XP-t/Vistát jól be akarod lőni (és gyorsítani), max WinXP/Vista managert használj a Yamicsoft-tól.
De legalább a kórokozók megvannak.
Örülök, hogy segíthettem. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5543 üzenetére
Akkor miért nem azt írtad, hogy rendszerindításkor nem jó? De most is azt írod, hogy "rendszerindításkori betöltődés után nem vált 3D-be". Miért kéne neki a 3D?
Annyi az egész, hogy az általános beállításoknál kipipálod, hogy töltse be a Windows-zal.
Hogy melyik profilt akarod, azt a túlhajtás beállításoknál, de ha jól emléxem, ez már megvolt.
Hogy 2D-ben és 3D-ben mit alkalmazzon, azt meg Hardver menü auto túlhajtásánál állíthatod be. De ha rendszervisszaállítás megoldotta, akkor úgysincs gond, csak ha nem te állítottál át valamit, vigyázz, nehogy valami megint belenyúljon. Ha amiket mondtam, illetve a fentiek be voltak állítva, nem az ATT okozta a gondot.
A rendszervisszaállítások megelőzéséhez egy jó tanács: ne a profilokat mentsd, hanem a HKCU\Software\RayAdams ágat exportáld a registry-ből, aztán gond esetén egy dupla katt-tal vissza is tetted az ÖSSZES jó ATT beállítást. Sokkal gyorsabb megoldás.
-
Joshi
titán
válasz
Pancsermeste #5543 üzenetére
katt777 esküszik az ATT-re, de valahogy én se tudtam megbékélni vele soha.
Mindíg csinált valami érdekes dolgot aztán meguntam és uninstall.
Gondolom meg lehet találni a közös nevezőt, de nekem soha nem volt hozzá elég türelmem.
Úgy látszik nem vagyunk egyformák.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5397 üzenetére
Hát...
CCC ugye nincs fönt?
Beállításoknál (szakértő) be van állítva a hotkeypoller kilövése, és hogy tegye mindig?Jav.:
ATT uninstall
Restart
Registry-ből HKCU\RayAdams ág törlése (de registry pucolás sem árt)
Restart
ATT .1056 build install, aztűn újra beállítani mindent:
1.: Hardver beállítások
2.: Általános beállítások (különös tekintettel a csúszka értékeire)
3.: 2D/3D profilok létrehozása a gyári értékekkel (semmi extrát ne kapcsolj be, feszeket se vedd le)
4.: Auto túlhajtás beállításaHa nincs gond, finomíthatod, szaporíthatod a profilokat, és állítgathatod a D3D és OpenGL kapcsolókat (profilok létrehozása itt is), majd a többi paramétert. Ez még mindig egyszerűbb, mint egy elállított kis kapcsolót keresgélni, mert így legalább tudod, mikor mit állítottál éppen.
Okosabbat nem tudok, mert fogalmam sincs milyen apróság okozza a gebaszt.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5392 üzenetére
Mennek? Kivéve, ha a registryben machinálnak valamit, vagy Installerbe készítenek bejegyzést, aztán a másik rendszerben meg sem nyekkennek.
Majdnem 2,5 órát tudtam játszani a fagyásig a játékot újrainstallálva. Bioshock. Amúgy bugos frankón. Volt egy Big Dady testőröm, jött is velem a zsilipbe, a következő szint betöltésével meg szőrén-szálán eltűnt (ezt a röpködő turretjeim is megcsinálják).
Strapálom én magam... Néha már kiiktatott enemy-k is megjelennek, ha visszamegyek valahova. No comment...
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5388 üzenetére
Csak ami oda van írva:
Hardver beállítások alkalmazása indításkor.
Visszaállítás készenléti mód után.
Itt a magyarítás hozzá.
A profil a szoftveres kapcsolókat tartalmazza. Nekem is elkapcsolgatott néha, amíg ez nem volt bejelölve. Gondoltam anno, nem árthat, és használt.Attól persze még lehet másutt is gond, ha valami apróság kimaradt, mert ATT elég érzékeny minden apróságra a részletes beállíthatóság miatt.
Akadásgond megoldódott. Hiba ott volt, hogy Vista alól is felinstalláltam a játékokat, ami eddig nem volt gond, de úgy fest, nem minden progi szereti.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5384 üzenetére
Hardver/általános beállításoknál ki van pipálva a két felső?
De Omega driver-rel is szívás.
Vista alatt eddig ment, de ezt most le is kopogom. Sztem még elszivolázok egy darabig. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #5360 üzenetére
Nyugodj meg, a 85 fok elviselhető a karinak, de 90-re és fölé egyáltalán ne engedd!
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4958 üzenetére
Csavart kéne keresned, az a legolcsóbb (pár fillér csavarboltban, szóval egy zacskóval kell venni, vagy valamelyik PC-boltban talán megdobnak egy marék elfekvővel), illetve egy TMG-AT1 5-6k körül van, ami megéri, ha figyelembe vesszük a jobb hűtési teljesítményt, amely kevesebb zajjal párosul. Esetleg kérdezd meg valamelyik hűtőszerelő-bajnokot, nem akad-e neki fölösleges.
-
old gray
addikt
válasz
Pancsermeste #4935 üzenetére
#4905. hsz én pár napja cseréltem a VF900Cu-t egy Accelero S1-re. Az eredmények magukért beszélnek.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4935 üzenetére
Ezt párszor már leírták a topicban: VF 900 KEVÉS az 19(5)00XT-nek.
3 elfogadható megoldás van léghűtésre:1.: gyári, ATT-vel beszabályozva (-6-10 fok)
2.: Thermaltake TMG-AT1 (csöndes, csak a gyári helyét foglalja, miközben azzal ellentétben az egész kártyát lefedi, és 8-10 fokkal jobban hűt, ATT támogatással máris nyugodtan 70 fok alatt vagy még tuninggal is)
3.: Accelero S1 (vagy hasonló óriásborda) + 12cm venti (ez simán 60-65 fok alatt tartja a VGA-t agyonhajtva is, viszont 4 slot helyet foglal, és a meleget nem tolja ki a házból, arra is megoldás kell.Részemről a 2.-at választanám, ha nem lógna a levegőben a dx10.1-es csere, ha mégis összejönne rá a lóvé.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4906 üzenetére
Az 1szerűbb megoldás a kézi extra módra, illetve visszakapcsolásra, ha ahhoz a játékhoz, amelyhez komolyabb VGA izomra van szükség, létrehozol egy játék profilt (Játék profilok). Ez esetben az ATT menüből 1 kattintással indíthatod a game-et, a végén pedig automatikusan visszaáll az ott 2D-nek beállított (akár a normál 2D) profilra. Persze ehhez is el kell menteni az extra profilt, amelyet betölteni kívánsz, de a bonyolultabb, másik megoldáshoz is. Ráadásul nem kell parancsikonból futtatnod a játékot, mert betölti arra az 1 kattintásra. Tehát 1 kattintással meg van oldva a dolog, ezt a fáradságos munkát meg úgyis elvégeznéd a game indításával.
Mindez pedig nem zavarja a beállított automatikus 3D üzemmódot!
1,425-ig viheted a feszt, viszont ott kellene a 85 fok körli értéket hoznia. Ott még valami hűtés (venti?) probléma lehet.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Pancsermeste #4906 üzenetére
Meg lehet oldani, csak az extra esetén utána ki kell lépni az ATT-ből vagy kikapcsolni az automatát.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4763 üzenetére
Ulead VS jó (8 még mutatja thumbnailok-ban a szerkesztést, 11 meg ismeri az új formátumokat, nem gázos). Még utána konvertálással is gyorsabb, mint bármi más. Én MPEG4-ben, legmagasabb mintavételezéssel rögzítek benne (eleve úgy is veszek föl TV tunerrel), aztán DivX-szel vagy más videokódolóval (Xilisoft vagy ImToo, ua.) konvertálok, utóbbiakkal amilyen formátumba akarok, ezek mindent ismernek, és a paraméterek is állíthatóak. Ennél (főleg a Xilisoft/ImToo konvertereknél) gyorsabb megoldást én még nem találtam. Nero Vision van még, de az megint bűn lassú.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4751 üzenetére
Catalyst. Pontosabban nem tudom, mert nincs fenn, csak régebben néztem.
Én próbáltam, de valószínűleg a videóm vagy a kábel miatt csak fekete-fehér képe volt. Sebaj, ott van a TV-tuner PAL felbontásig, persze, ez csak nekem megoldás.
Kari CD-jén nem volt ehhez szoftver?Szoktak adni.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Pancsermeste #4737 üzenetére
Jólvan mosmtár jó 1.25v-ot kap a GPU így mostmár nem fagy ki igaz h csak 607mhz az órajele de így stabil a kicsike és nem ment 72 fok fölé
Köszi a segítséget_magasabb órajelen járatva a GPU-t más játéknál is jelentkezett fagyás de így már tökéletes
-
public73
senior tag
válasz
Pancsermeste #4599 üzenetére
szerintem nálad valami gebasz van!
nem létezik, hogy jól szellőző házban pizzát lehet sütni a karidon!
az a 90 fok borzalmasan sok!
én is újrapasztáztam és így alakult a hőfok:
konfignál szereplő kari, konfigban szereplő csecsebecsékkel:
1 órája megy a gép és csak netezek rajta 2D-ben GPU VRM 49 fok, GPU környezete 39 fok, GPU 46 fok.
tegnap este játszottam kb. 2,5 órát folyamatosan (Colin Mcrae) 3D-ben GPU VRM 59 fok, GPU környezete 50 fok, GPU 71 fok.
ennyi!
a gyári venti 23%-ra van belőve, ha 0-50 fok, 50 fok felett 32%-os, 55 fok felett 36%, és 65 fok felett 45%-os a venti. -
old gray
addikt
válasz
Pancsermeste #4604 üzenetére
Nekem is jelentkezett egy ismeretlen eszköt minden XP bootoláskor. Valami olyasmi lehet, tiltsd le eszközkezelőben és csókolom.
X2-t ne vegyél ha jót akarsz a karidnak. S1 + 12cm-es venti, ahogy mások is említették. Használtan olyan 4k körül kapsz itt PH-n, csak ritkaság. Ki akar egy bevált cuccot eladni?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Pancsermeste #4604 üzenetére
Az Accelero X2 jó, csak nem erre a kártyára, hanem az X1950Pro-ra.
Erre Accerelo S1 való egy 12cm-es ventivel.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Pancsermeste #4599 üzenetére
Nem, 90nm-es, de optimalizáltak a chipen, így közel 10W-tal kevesebbet fogyaszt teljes terhelés alatt (X1900XT 145W ; X1950XT 135W)
"De mi van akkor, ha tartósan 100 fok környékén üzemel???"
Akkor tönkremegy."Ha feszültséget csökkentenék, akkor az kb. hány fokot jelentene? (no tuning)"
Akár 10°C-t is jelenthet.A VF900-at pedig felejtsd el ezen a kártyán. Inkább lődd jól be az ATT-vel a gyári hűtőt, vagy vegyél rá egy AC S1-et.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4589 üzenetére
1950XT esetében max. 85 fok. Nem játék után nézve CCC-ben, hanem hosszú játék közben, kimonitorozva. Ha ennél magasabb, lehet ATT-szal vagy AT-lal feszt és ventit szabályozni, ill. ház hűtésén javítani, mielőtt hűtőátépítésben gondolkodnál, mert jellemzően csak 3-4 kártyahelyet foglaló hűtéssel lehet drasztikusan lecsökkenteni a hőmérsékletet. (Accelero S1 + 12 Cm venti.) Kompromisszumos megoldás jó hűtés, és kevés zaj érdekében +1 kártyahelyen (mint a gyári) Thermaltake TMG-AT1.
-
public73
senior tag
válasz
ja:
és elvileg az 1900-asok jobban melexenek, mint a 1950-ek!
már láttam akinek 90 fok is volt 3D-ben, de állítólag ezek a karik ezt szeretik.
mivel én nvidiáról pártoltam ide (szökevény vagyok) az első két napban a fejemet fogtam, hogy mikor olvad meg a kari!
de semmi ilyesmi nem következett be!
úgyhogy: just easy! -
public73
senior tag
válasz
szia!
nekem x1900xt-m van, gyári hűtővel.(PowerColor)
ezen a GPU 2D-ben 48 fok, terhelten 3D-ben (1,5 óra játék után) max 71 fok!
a kari húzva van, jelenleg 3D-ben 648/1746-on járatom 1,35V mellett! -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #4483 üzenetére
Nem a driverhez kell a framework, hanem a CCC-hez. Szóval ez a hiba. ATT vagy AT esetén, CCC nélkül elfelejtheted a framework-öt.
-
KisBla
tag
válasz
szia
na nekem is igykezdödteka problémák és elég katasztrfálissá váltaka végén
én nekem ugysukerült megcsinálni hogy letöröltem az ati drivert azzzal a cleanerrel letöröltem ami nemkellett majd felraktam a pár hozzászolással fentebb belinkelt 7.9 hotfixet
eddig teljesen jonak tünik
egyébként nekem fennt van a netframework 2.0 mivel kérte az elözö driverekhez és azt nemtöröltem le -
Nipponka
tag
válasz
Érdekes módon, amikor eltávolítod az nVidia drivert a gépről, nem egy esetben leszed több olyan rendszer összetevőt is ami a különböző videókártyák alap használatához kell.
Nálad is valószinüleg ez történt, az nVidia uninstall+drivercleaner olyan dolgokat is leszedett ami kellene az ATInak.
Én is belefutottam ebbe, és a CCC kiabált nálam is. A megoldás ha jól emlékszem az volt, hogy először nem a legfrissebb drivert raktam fel, hanem a videokari gyári telepítő CD-jén levőt, majd arra raktam rá az újat.
Amugy nem a .net kell hanem a Microsoft Visual C++ 2005 redistributable kell hozzá, de ezt belerakják a telepítőbe is.
Ha innen szeded le a drivert akkor abban a telepítőben benne is van. LINK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Robogó, kismotor
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 Phoenix 16GB - 12 hónap garancia
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged