- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
csevede
tag
-
-
válasz
F_Zolee #26128 üzenetére
Asus DirectCU v1.
945Mhz, 1.187V-on, max 60C-ig melegszik ~26C-os környezeti hőmérsékletben.
Nem mertem több feszt adni neki.
Jól sejtem, hogy 1Ghz fölé csak Bios moddal lehetne menni? -
rsf
senior tag
válasz
F_Zolee #26122 üzenetére
A bios mod a legjobb csak úgy látom, hogy az RBE nem 100%-os.
Miért kellene keresnem vkit?
Annó amikor elflesseltem az Ati8500-asomat kb. 8 éve akkor is egy másik videokártya segítségével lazán vissza lehetett rakni az eredeti biost. De sok biost kipróbáltam akkor.....
A videókártyát a legegyszerűbb visszahozni az életbe.
De lehet, hogy szétszedem és újra pasztázom szereztem fasza ipari pasztát 0,4 W/mk -sat.
Ezt csak a gari miatt nem akartam.
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
F_Zolee #26117 üzenetére
Kipróbáltam az Afterburnert a ventit feljebb véve, hogy már 70C-nál 80%-osan pörögjön már nem melegedik túl a kártya 75C-nál zárt házban.
A módosított venti vezérlést jó lenne a biosba beleégetni, de ha az RBE-vel megnyitom a biosát akkor az nem a valóságos venti vezérlés grafikonját rajzolja ki. Szóval akkor hogy bizzak benne?
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
F_Zolee #26115 üzenetére
OK, de nem ennek kellene lennie a megoldásnak nem?
Az az érdekes, hogy éjszaka ujból próbáltam és megint teljesen ugyanannál a hőfoknál kapcsolt ki.
Hétvégén azért ujrarakom a win-t.
Valamint, ha a ventillátorának a fordulatszabályozása lesz a megoldás, akkor inkább a biosában szeretném módosítani az ehhez tartozó dolgokat.
Az RBE-t használta már vki?
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
F_Zolee #26105 üzenetére
Most csináltam új mérést:
Oldallappal:90mp alatt 75/82/81 kikapcs
Lap nélkül: 300mp 71/78/77 nincs kikapcs.Ezt a hőfokot már 160mp után elérte, szóval nem tudott tovább melegedni. A GPU-t az OCCT progival stresszelem.
A házam amúgy egy chieftec nagytorony ház. Black
A ház oldalán több helyen vannak perforációk szóval elég szellős, bár nem használok semmi segéd ventit.
Üdv. -
-
mikromanus
veterán
válasz
F_Zolee #26041 üzenetére
Vagy tényleg szenzor, vagy én nem értem a logikát hol jöhet ki a levegő. A ház és a táp hátsó ventijénél kellemes langyos, a videokari oldalánál ahol vannak kisebb "lyukak"/rések, ott se meleg igazán a levegő amit kifúj. Ennyire jól hűt, hogy mire kiér már nem is meleg vagy ennyire szar a hőmérséklet érzékelés? Az általános monitorozóprogim szerint (AIDA64) kb ilyen értékei voltak:
GPU dióda (DispIO): 90 fok
GPU dióda (MemIO): 79 fok
GPU dióda (árnyaló): 70 fok
Gyors programból átlépés után 1-2 másodperc alatt lezökkent 20 fokot mindegyik... Nyugalmi állapotban most 46-38-40 fokot jelezHa a szenzor van "megzavarodva" akkor mit lehet vele tenni?
-
-
Zsolti24e
csendes tag
-
törölt tag
válasz
F_Zolee #25926 üzenetére
maga a GPU még a 100 fokot is bírja (sőt, kicsivel még többet is). a forrasztás az, aminek nem tesz jót a magas hőmérséklet. de a VGA nem igazán tud olyan hőmérsékletet elérni, ami "azonnal" károsítaná a forrasztást. a forrasztást a melegedés-lehűlés váltakozások gyengítik, főleg akkor, ha ezek gyorsan következnek be (és széles intervallumban). ettől viszont nincs akkora félni való, hiszen megfelelő minőségű forrasztó anyagot használva kibírják a terhelést. amennyiben mégsem, akkor elválik a GPU a NYÁKtól... ismert jelenség a G80-as nVidiaknál, hiszen ott "elcseszerintették"* a forraszanyagot, plusz eléggé melegedtek is. de azok 2006-7-8-as karik... aztak'va, de szalad az idő. már 5-6 éve volt az. pedig mintha tegnap lett volna.
*: asszem ehhez kellett az is, hogy a hülye EU, meg környezetvédők rinyáljanak a forrasztóanyag miatt, hogy nem környezetkímélő... és tessék, meg lett az eredménye. azóta szerencsére azok is javultak.
-
SkS7891
tag
válasz
F_Zolee #25908 üzenetére
Tudom. De ha nem ülne fel rá rendesen, akkor meg nem hűlne le 3 másodperc alatt 50 fokot.
A melegedés és a lehűlés is irreális számomra. A borda természetesen maximum langyos...
Leszedtem, felraktam. A paszta elkenődik, tehát van kontakt a GPU és a Hűtő között. Természetesen friss paszta van rajta...
-
SkS7891
tag
válasz
F_Zolee #25905 üzenetére
Nekem is hőmérséklet problémám van. A héten vettem VTX6850et. Accelero S1 + ventilátorokkal kb 20 másodperc furmark után felmegy 98fokra. Leállítom, nehogy baj legyen, 3 másodperc után vissza is áll kb 50 fokra. Nem lehet h driver hiba? Ilyen mértékben se nem hűlhetne se nem melegedhetne...
Alapjáraton 42 fok...
-
jano2101
tag
válasz
F_Zolee #25872 üzenetére
Hello!
"Mondjuk alapban nem is a gyári lemezzel kellett volna indítani. Így most maradhat az, hogy újrarakod megint a gépet és letöltöd a legfrissebb drivert. De előtte célszerű ha az alaplapi dolgokat teszed fel, hátha az zavar be nálad."Persze , hogy próbáltam mint ahogy írtam , nagyon sok lehetőséget meg néztem!
-
Töki bácsi
aktív tag
-
-
-
-
Ayg0
senior tag
-
ertt
tag
válasz
F_Zolee #25695 üzenetére
Azonos körülmények között szerettem volna a két tesztet lefuttatni.Húsz percel korábban,ugyanez gyári hűtéssel 67 fokon futott le.Teljes képernyős módban 3 fokkal kaptam magasabb értéket.Teljesen elégedett voltam a gyári hűtéssel is,csak szeretném megőrizni az utódoknak.
-
-
-
-
Valkűr
addikt
válasz
F_Zolee #25432 üzenetére
A 6850 csak azért merült fel, mert azt szeretném lecserélni, és emiatt jött fel a crossfire, mert az anyagilag olcsóbb megoldás lett volna venni még egy 6850 kártyát. Ami még érdekel és ami miatt az Nvidia volt egy időben esélyes az a HDMI kimeneten történő 3D videok nézése. Ha jól tudom az ATIk ezt nem tudják.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest