- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
Biga123 #12032 üzenetére
Üdv!
Látod én megmondtam. Ez a reális, az én kártyám is eddig bírja 925mhz, felette már löki a pixel hibákat a gputool. Ha feljebb akarok menni, akkor már feszelni kell a kártyát.
A memória nálam csupán 1125mhz-ig bírja, de alapon használom 1100mhz, de a memóriatuning szinte semmit nem számít, kimértem AVP benchmark-kal 1100-ról 1150mhz-re hozott 0.3fps-t, viszont a gpu nagyon szépen skálázódik. Alapon 860mhz 38.1fps lett, maxon 44.5fps, de itt már 1012mhz-en járt a kártya 1.299mV-tal. -
belinho
senior tag
válasz
Biga123 #11943 üzenetére
Hát igen, sapphire kártyád van, szóval neked ott a trixx, hátha lesz valami új verziója, amivel lehet majd állítgatni.
Attól függ milyen feszültségszabályzó van a kártyádon, ezért fordul az elő, hogy nem MSI kártyákon is működik ez a funkció, mert ugyanazt az alkatrészt rakták a kártyára, amit az MSI a saját kártyáira tett.
Gpu tool-t meg próbáldd ki, nekem bevált. -
belinho
senior tag
válasz
Biga123 #11931 üzenetére
A legújabb afterburner, ha jól emlékszem 2.1.0, msi oldaláról töltöttem, mikor megvettem a kártyát. A core voltage mellett jobbra van egy kis panel, rákattintasz és előjön, ezzel tudsz feszt adni a memóriának, az aux voltage opcióval meg a pll-nek.
Gpu tool-t le tudod tölteni a techpowerup oldaláról, vagy google gpu tool techpowerup kulcsszavak. Stability test-et kell futtatni, a program elég régi, és nem ismeri a kártyát, de a stability test-je minden kártyát megfektet.
Először a gpu-t teszteld ki, aztán a memóriát, majd egyszerre futtasd az emelt órajeleket, ha hibázik, amit a program ki fog jelezni akkor vegyél visszább egy picit,amíg nem lesz hiba legalább 5 percig.
Birom azokat az embereket akik azt mondják alapfeszen ennyit meg annyit megy a kártya, aztán meg ráindítanám a progit és egyből verné a pixelhibákat. Attól, hogy lefut a 3dmark, meg a benchmark, az még nem biztos, hogy nem hibázik a kártya.
Na mindegy, jó tesztelgetést! -
GoZoL
senior tag
válasz
Biga123 #11926 üzenetére
Msi afterburner külön progijával tesztelve annyi a fok terhelés alatt, alapon húzás nélkül olyan 74 fok. Sajnos a gépházam rossz helyen van egy szekrénybe van betolva elöl a ház szellőzik hátul meg ki van vágva a bútorlap de ott meg már 10 cm-re a fal van. Biztos rossz a szellőzésem. Nincs hűvös amúgy a lakásban sem....
-
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #11731 üzenetére
A 6850-eknél is ugyanezt a dumát nyomtad hogy pár darab hibás
Aztán kiderült, hogy pár darab hibás, ~100.márkák között teljesítmény eltérés jelentéktelen nagyjából
Nem jelentéktelen, hanem nulla (azonos órajelen).hűtésben hangban lehet eltérés és másik gyártónál is van jó hűtős kari
De nem ennyi pénzért ennyire jó.Csak vannak akik elvakultan védenek bizonyos márkákat
Nem, nem védem. A boltosokat köpködtem, akik a szájukat húzgálták, amikor a bizonyítottan hibás 6850-eseket cserélni kellett. Most meg semmi gond nem volt, szó nélkül cserélték mind a két tag 6870-esét.Tőlem mindenki azt vesz, amit akar. De két hibás kártya után egy egész sorozatot selejtesnek nevezni túlzás. Mégis mért akarnám "védeni" a gigát? Jutalékot kapok tőlük ezért? Nem. Gyorsabb lesz tőle a kártyám? Nem (bár ha 1080 fölé menne, az azért ütne, de így is ez a PH leggyorsabb 6850-ese).
Megfogadtam a múltkor, hogy nem szólok bele az ehhez hasonló hitvitákba, de most vétkeztem. Majd meggyónom. -
Winne
nagyúr
válasz
Biga123 #11579 üzenetére
Tuning tuti stabil, ki lett tesztelve rendesen.
Lehet ez tényleg valami védelem, de akkor is egy vicc. Játék közben nem hasalt mondjuk még, de 57 fok fölé még nem is ment alatta minden fullon. Most a BO van felrakva meg kicsit melegebb is van már, majd tesztelem azzal is.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Biga123 #11574 üzenetére
Jó kérdés.
De így "laikusként" én azt mondanám, hogy ha lesz olyan játék ami folyamatosan 100%-ra leterheli akkor azt 1 percnél tovább nem fogod futtatni, mert úgy fog akadozni, hogy átmegy diavetítésbe. Ha jól tudom az Nvidia-nál csak szoftveres védelem van ez ügyben (szerintem ezért is volt a balhé GTX590 körül), de az is elképzelhető, hogy ott egy combosabb tápáramkör volt, de tényleg csak tippelek, mert az NV karikkal kapcsolatban nem igen vagyok otthon. Lényeg a lényeg, hogy Winne fórumtársnak elképzelhető, hogy ez okozhatta a gondot.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Biga123 #11572 üzenetére
Akkor nem olvastad el rendesen. Pont ezt írja, hogy ilyen a rendes programoknál nem fordulhat elő. A Furmark az képes akár meddig 100%-osan leterhelni a GPU-t, holott a játékokban mindig változik a terhelés. Pl.: egy robbanás mondjuk leterheli 100%-osan a GPU-t, de aztán odébb mész (vagy csak egyszerűen elfordulsz) a játékban ahol már nincs annyi kiszámítandó effekt ott már is lecsökken a GPU kihasználtsága. Nem alul méretezett tápáramkörről van itt szó hanem a feladat elvégzéséhez tökéletes, de mégis olcsóbb alkatrészekről: [link]
-
alibaba78
őstag
válasz
Biga123 #11549 üzenetére
Azt irtad a #11545-os hsz-ben, hogy 3-4 honapja meg mindenki elegedett volt a ref. hutovel. Erre irtam, hogy 3-4 honapja meg huvosebb volt joval.
Az en kepem is mai egy haf922-ben: egy 200-as elolrol, egy oldalrol fuj befele, es egy 120-as hatul kifele, zart hazban.
Az valoban ertheto, hogy a felso kartya cf-nel jobban melegszik, de mi futi az alsot?"De azt nekem senki ne mondja hogy bármelyik game jobban befűt a karinak mint a furmark...
"
Senki sem mondta, de azt irtad: "Ezt spec nem is értem hogy ref hűtővel hogy lehet 85-fokot elérni..
nekem még sose sikerült .. [link]"A link egy furmark-kal terhelt vegeredmenyt mutat, hat en is azzal terheltem, de igazad van, jo 10C fokkal kevesebb jatek kozben. Mondjuk megneznem krizis alatt. Nem vennek ra merget, hogy nem hasonlo eredmenyt kapnank.
(#11550) Winne: De a tied nem ref. kartya. Mondjuk Biga123-e sem. Csere?
-
lehel22
tag
válasz
Biga123 #11545 üzenetére
Egyeltalan nics baj a referencia hutovel.Valoban kisse hangosabb de a hutesi teljesitmenye teljesen ok.El lehet erni a 85 C egy nagyon rosszul szelozo hazban jo sok egyeb kartya koze bezsufolva mikor a szobahomerseklet kozelit a 30C hoz.Panelbe ez siman osszejohet.De ha el is eri a 85 C akkor sem kene baj legyen.
-
sith7
félisten
válasz
Biga123 #11545 üzenetére
Furmark alatt nekem se volt még 77 sem ... de a Crysis 2 Fullon , ezek szerint más tészta ...
Plusz ez a múlt héten volt, amikor itt 30 fok volt nappal, és panelban lakom, ami szintén nem hűvös ilyenkor
, és 900/1100 - en volt a vga órajele
hogy a ref is jó és halk
Igen, amíg igazán komoly terhelést nem kap, addig -
naksys
senior tag
válasz
Biga123 #11262 üzenetére
Én is levettem a tégla hűtőt és rákerült egy Alpenföhn. Faszán rá volt száradva a gyári ezüstpaszta, ahhoz képest, hogy decemberi gyártmány..
Matrica nem volt egyik csavaron sem de, hogy a csavarhúzó nyoma ne látsszon a csavarokon sem, ajánlatos egy papírzsepi darabot a csavarokra tenni.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Biga123 #11262 üzenetére
Akinek Gigabyte van az vigyázzon! Én újra pasztáztam kb. egy hete és sunyin be van rakva a csavarfej alá egy rugó aminek a vége rögzítve van a csavarfejhez tehát ha kicsit vadabbul csavarjuk ki azt a csavart, akkor letörik róla, ha pedig túlságosan meghúzzuk akkor meg szétpréseli azt a vékony kis rugót.
-
eladohardver
őstag
válasz
Biga123 #5740 üzenetére
HD5970-emen is eléggé gyér csipet raktak...
az sem igazán viszi betonstabilan... tök jó hogy valóban az van amit már leírt abu... először olyan memóriákat raknak valóban ami megy mint állat... asszem anno volt vhol xfx hd5970 teszt ahol 6ghz en ketyegtek a memóriák... Ami meg kereskedelemben van... Grrr törölheted ki vele... volt 3db sapphire 5970-el dolgom... 1ik sem igazán ment 1200 at sem... 1120-50 körül végük ugyanaz a hynx H5Gq1H24AFR T2C mem.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Biga123 #10881 üzenetére
lsc
Biga123
a linkelt táblázat szerint ha jól látom, más apró különbségek is voltak.
kérdés, hogy milyen p55-el volt tesztelve. mert elvileg léteznek +nf200 chip-pel ellátott felsőkategóriás lapok is, ahol full 16x + 16x mennek a pci-ok...
de feltételezve a 8x-t, 2-3, egy helyen 6% az eltérés jónak tűnik. (rá is kérdezek tőlük...)
de nagyon köszi, ez jó kiindulási alap. -
-
lehel22
tag
válasz
Biga123 #10056 üzenetére
Latom neked sapphire kartyad van, szerintem probaljal meg egy tisztitast utan egy friss meghajtot , kitudja
Egy probat meger . Nagyon nem csodalkoznek semmin, vegulis eddig van 3 lehetseges idle ertek a 6850kartyaknal. (100/150, 100/300 es 300/300 )
Az pedig valoszinu hogy a fogyasztas tenyleg semmit sem valtozott az uj driverekkel , mivel a homerseklete akartyanak ugyanaz maradt mint elotte. -
lehel22
tag
válasz
Biga123 #10054 üzenetére
Nem hinnem , hogy regebbi "driver-maradvany " okozna.Multheten instalatam egy win7 64bit oprendszret es egy Gigabite 6850 OC kartya a 11.4 meghajtoval ugyancsak 300/300 on megy Hogy az OC ertkeket mert tarja meg uj driver telepitese utan az erdekes.En csak MSI afterburnerrel piszkalgattam
es azt is csak kivancsisagbol ,ezert CCCviselkedeserol lovesem sincs.
Egy "gyomlalas" egyebkent biztos nem art. -
lehel22
tag
válasz
Biga123 #10052 üzenetére
Tenyleg, foggalmam nics miert van ez .Amit mondasz az 100% logikus csak ugylatszik ennek itt nics jelentosege
.Leirtak mar s megertettem , hogy a 300/300 mhz nem befolyasolja a fogyasztast es implicite a homersekleteket sem de nyilvan erdekelne miert szuksegesek ezek az ertekek.Ha meg nem szuksegesek akkor meg miert vannk igy mar 4ik alkalommal ? Mondjuk ezek valoszinu koltoi kerdesek maradnak
-
válasz
Biga123 #9916 üzenetére
Hehe, ezaz, hogy azt mondják az a legcsendesebb, de egy német teszt alapján meg terhelve hangosabb mint a többi
Lord Vader kolléga lebeszélt MSI-ről, mondván "Atit nem tudnak gyártani."
lsc tesztjén, meg ASUS elég jól remekelt hőfokokban is.
lehet22: Be vannak linkelve a lehetséges kártyák, ASUS-ból V2, MSI-ből a Cyclone.
-
haky
senior tag
válasz
Biga123 #9200 üzenetére
Nekem régebbi driverekkel volt olyan gond, hogy ha húztam akkor a memóriát nem tudta visszavenni. De az újabb catalaystekben már nincs ilyen problémám. Tegyétek fel a VTX3D bios a tiétekre hátha tudja
. Más: nem lehet, hogy alaplaptól is függ, hogy milyen energiagazdálkodás van beállítva a biosban? Mivel ugya az kezeli a PCIE-t is. Lehet, hogy hülyeség.
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #9086 üzenetére
Persze, nincs ott a csúcskategóriában az AMD jelenleg a CPU-jaival. Viszont ha valaki játékra épít gépet kevés pénzből, nem futja sandy bridge-re, csak az ár/érték arány számít. Vegyük példának a te E8200-adat, ha már felhoztad. Apróban 18-20k gari nélkül. Annyiért kapsz garis athlon II x4-et, vagy négymagosított x2-es, x3-as phenomokat. Ha ezeket összeméred, nem kérdés, hogy melyik tud többet. Sőt, egy i3 is többe kerül az athlonoknál, phenomoknál (mert még nincs elég ideje a piacon, hogy lemenjen a használtak ára) és két maggal nem sok köze van hozzájuk, volt róla teszt is a ph-n.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Biga123 #8545 üzenetére
Igaz.
(#8535) jockas: Akkor viszont be kell ruháznod egy ilyenre (nagyjából 1500-2000Ft).
(#8547) icecave: Már kezdek belezavarodni.
(#8549) alibaba78: Nem analóg egyik csatlakozó sem. A kártyán lévő csatlakozók mind DVI-I (digitális és analóg) (van ahol az egyik DVI-I a másik DVI-D (csak digitális)), a monitorokon pedig 2 DVI-D van.
-
kira467
csendes tag
-
kira467
csendes tag
válasz
Biga123 #8417 üzenetére
hát én ezt már olvastam deh nem nagyon tudom még hogy kéne vga-átt bele birom rakni meg minden alaplapival inditom deh mikor belép a Windows-ba akkor igy a gép leál,igyse tudom még hogy kéne vissza álitani:S olvastam már ezt a bios-ost deh,ezt sem értem még nagyon folyamathoz szükségünk lesz egy flash-elő programra, egy BIOS editorra (esetleg hexaeditorra) és egy DOS indítólemezre (vagy CD-re). Innen szétbontom két irányra gyártó szerint.
fogalmam nincsen hogy kéne:S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest