Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok. Néhány hsz-t visszaolvastam nem találtam rá semmit. Szóval felraktam a legújabb catalystet, de a 6850-emnél rosszul kezeli a frekit. Vissza kéne tegye (ha jól emlékszem) 150/300-ra ehelyett 300/1100-on megy folyamat. Tapasztalt más is ilyet?
-
bartucc
addikt
válasz
belinho
üzenetére
Így gondoltam én is. Csak aztán postával már 27 lett az 5850, és így már vagy 10 ezremben lenne, így hanyagolom kicsit még a cserét. Jó lenne igazából az 5770 után egy nagyobb lépés, egy dupla teljesítményű kártya beszerzése, hogy teljesen minden tartalék ki legyen használva a mostani alkatrészekből, és használni őket kifulladásig.

Egyébként akárki akármit mond, szerintem a nevezést nem nézve, simán egy sorozatban lehetnének ezek a kártyák, fogyasztás/teljesítmény, és ár/teljesítmény mutatók is nagyon kis eltérést mutatnak. (58xx és 68xx)
-
Ayg0
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Úgy értem, hogy inaktív az "Alvó állapot" opció.
-
bartucc
addikt
Adott egy 5850, minden tartozékkal 25 ezerért, ugyanettől az eladótól 30-ért két 6870. Az előbbi referencia, utóbbi XFX, vagy Sapphire egyedi változat, kettő van belőle.
Ahogy néztem, a két kártya között nincs nagy különbség teljesítményben, árban annál inkább sokallom az 5 ezres különbséget pár %-ért. Jól gondolom, hogy az 5850 lesz az én barátom? (3D-ben kevesebbet eszik, 2D-ben meg kb azonos, ahogy elnéztem) Hűtés nem szempont, megy rá egy Acccelero S1.
Véleményt várnék, jól látom-e a helyzetet.

(egyébként 5770-ről váltok, Full HD, 3Ghz-es X4-el, 8Gb rammal)
-
-
bunkomen
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Köszi szépen mindenkinek. Gondolkodtam hogy húzok a vga-n de a processzor miatt nem láttam értelmét. Esetleg megér egy próbát? Annyira nem vagyok cpu limitben hogy egy i5 hozzon nekem 8-10 fpst, igaz?
F_Zolee: De lehet hogy magas az elvárás is, ezért is tettem fel a kérdést hogy mit lenne célszerű cserélni hogy jobb teljesítményt érjek el.
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem, hogy hol van a hiba

Adott a gépem:
ASUS P8H67-M
Intel Core i3-2100
Crucial 8192MB 1333MHz CL9 KIT
Gigabyte 6870 OC 1Gb Windforce
Corsair HX450WFullHD-ban a FarCry 3-at very high-on élsimítások nélkül, a Batman Arkham City-t pedig extreme beállításon zavaróan akadozva tudom csak játszani szintén élsimítások nélkül.
Ettől a videókártyától csak ennyit várjak? Esetleg kevés a proci a videokártyához?
Előre is köszi

-
-
Ayg0
senior tag
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
HD6870 esetén a legfrissebb driverrel másnak is inaktív az "Alvó állapot" Win 7 alatt? Ez a széria nem támogatja ezt az energiagazdálkodási funkciót?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Ahogy ránéztem egy tuningos oldalon nem igazán láttam biztató eredményeket. +20%-ot már csak feszeléssel bírhat szóval nem egy tuti ilyen szempontból. Vagyis már 15% körül kérhet többet.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Egyik hardver se egy high end kategória szóval a párosítás pont megfelelő. Attól függ mivel fogod majd kihasználni.
-
PeeterssoN
őstag
Mennyire tuningolható egy 6790 -es kártya?
Egyáltalán van értelme, egy g850 cpu mellett?
Válaszokat előre is köszönöm, üdv! -
Trebron09
őstag
válasz
boxos23
üzenetére
Ahogy előttem is írják..Phenom X4 965BE most jó áron van (addig vegyél amíg van, mert elfogy).. alá egy AM3+ lap és kész is.. még jobban is jársz (bővíthetőség is megmarad), mintha vennél egy Q6600/8200 procit. DDR3-as memóriáid már meg vannak ahogy látom.

árDe Te tudod.. ha persze nagyon olcsón tudsz procit szerezni a mostaniba és később úgyis vennél teljes gépet, akkor azzal lehet most jobban kijössz. (tekintve, hogy most is elvagy az E8400-al
). -
boxos23
aktív tag
válasz
Trebron09
üzenetére
Hát sok gamet toltam már ezzel a géppel pl BF3, Dirt 3, MW BP2, Crysis2, MOH W,
És mit kell mondjak nem csalódtam, ezen a felbontáson full grafon a bf3 picit ugyan lassab de tökéletesen játszható.A többi pedig akadás mentesen megy.Én elégedet vagyok.
Ami igaz az igaz egy 4 magos Q proci jobb lenne, sőtt egy ujj lap 1155 az is.
De szerintem nekem egy Q6600 tuningollva, vagy egy q9300 elég lenne. -
Trebron09
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem okoskodást írtam, csupán a véleményem..

(Valóban, ha pont annyi kell akkor oké.. de egyébként ha már megvan a számára megfelelő játszható szint valamiben, akkor fölösleges..) -
boxos23
aktív tag
Jó lenne egy 4 magos proci az igaz.Mondjuk ha egy Q8400 vagy Q9300 lenne az javítana valamit.
Vagy a más nincs akkor Q6600.(Engem egy q6600 kiszolgálna mert az egy kis tuningal leveri az E8400 procimat???)
Tudom hogy 1155-re kell váltani ezeket a procikat csak azért kérdem mert lehet lenne olcsón beszámolással.
Majd lesz is idővel.
Egyébként ha gondolod Full Hd 1920x1080 felbontásban a 106cm tv-n lefuttathatom hogy ott mi jön ki.
UI: A Dirt 3 akadás mentesen fut full grafikán, persze 1360x768 felbontáson. -
Ger_man
senior tag
válasz
boxos23
üzenetére
Jobb az ha az ember lassabban lépked, és próbálgatja, de szerintem az alapórajelhez +90mhz, nem sok, de igazából nekem 6850-esem van, nem tudom hogy a 6870-ekben mennyi tuningpotenciál van, de az biztos hogy ugye minden szériából, jelen esetben 6800-asok, közül a 6850-esek vissza vannak fogva, míg a 6870esekből szerintem alapból a legtöbbet kisajtolja a gyártó... így volt ezt nálam a 4830 vs 4870-el is, a ott 20mhz-et tudtam adni a 70esnek, míg a 30-asnak +200mhz-et

-
boxos23
aktív tag
válasz
Ger_man
üzenetére
Nekem gigabyte Hd 6870 oc-m van. 3 ventis hűtővel.
Ugyanezek az alap órajelek mint a videóban látható Asus típusnál.
A tesztben föllhuzza a furmárk alatt 915/1000mhz-ra
ez lehet ??? ennyit menne vajon az enyém is?
Én csak 10mhz lépkedek ez meg puff neki egyől majdnem 90mhz-t huz.
Valaki hozzáértő tuningolt már ilyen vga-t? -
Ger_man
senior tag
Biz ez így igaz, pl BF3-nál ahol egy 6870-es is 24-30FPS-sel küzd, ott igen is számít az a 5FPS, főleg ha ennyin múlik hogy 24felett legyünk

Ez pedig egy csúnyán tuningolt HIS 6870-es eredménye:
Szóval szerinte egy "sima" 6870-est utól lehetne érni... egy jól tuningolható 6850-el, persze biztos már ha játék alatt tesztelnénk, de akkor is durván megugranak a pontok egy kis tuning hatására.
Am, én is 850/1150-en használom jelen pillanatban, de van még benne kakaó

-
válasz
Trebron09
üzenetére
Ezt most ne kezdjük el...
Kártyától függ alapvetően és az a +5fps néha pont kell. S bár a 6870 nem egy tuningbajnok, de itt nemrég volt valaki, akinek a 6850-ese az én húzott 6870-esem szintjén ment (1000/1200)
. Ne kicsinyeljük már le a tuning lehetőségeit. Ráadásul nem okosságot kért, hanem konkrét információt... -
Trebron09
őstag
válasz
boxos23
üzenetére
Az is jó... de sokat nem érsz el vele benchmarkokban kapsz pár pont többletet, játékokban meg + 2-3-5fps-t szerintem nem éri meg

Tesztelni a legjobb valamilyen játékot bekapcsolni ami eszi is a vga-t (BF3/Crysis/Far Cry 3) ott hamar kifagy (akár már a menüben is), ha nem jó a cucc.
-
boxos23
aktív tag
Biost akarok frissíteni a hd6870 (GV-R687OC-1GD.F5) vga-n
De ha letöltöm a gigabyte oldalárol a biost akkor nem ez a neve hanem ez (R687OGD.F5)
át kell nevezni?? mert azt irja telepítésnél hogy rossz a név.a felső ami jelenleg rajta van a kártyán az alsó amit letöltöttem, tudom ugyanaz a versió de azért egy frissítést csak megérne.
Hogyan tegyem fel ha nem az a nev??? -
kop8
őstag
Üdv!
Segítség kellene nekem!
Ennek a sapphire 6870-nek lehet feszt emelni a gpu-nak, tudja valaki?
[link] -
boxos23
aktív tag
Hali
Van egy Gigabyte Hd 6870 oc-mNéha pici színes pöttyök jelenek meg a képernyőn nem tul feltűnő de zavaró.
De ha kikapcsolom a monitort majd ujra be akkor mintha sem sem történt volna megy minden szépen és nem is jönnek vissza a pötyök.
Ez mitöl van? (no tuning)A másik
ha bejön a képernyő kímélő és aztán a monitor készenlétibe kapcsol, mikor ez egeret megmozgatom visza jön a kép,.De nem mindig van amikor nem jön be semmi és ujra kell inditani a gépet.
Ez is mi lehet?Már futtattam full HD ban a Heaven-t a 3D Markot a Furmarkot és minden lefut gyönyörűen hiba nélkül.
Lehet hogy a monitorom Haldoklik.??Ha valaki tud valamit akkor segítsetek lécy.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Warpig
üzenetére
A lejátszóban kell engedélyezni a hardveres gyorsítást (DXVA).
A catalystban a videók minőségén tudsz finomítani, pl. zajszűrés, bár én inkább azt mondom mindent kapcsolj ki ott, mármint semmi szűrést vagy finomítást kapcsolj ki, mert szerintem csúnyább tőle a kép, mintsem szebb

-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani a Catalystban, hogy mindenképp a videokártya számolja a HD filmeket? Vagy ez alapvető, ha 6850-et használok? Vagy a MPC-HC programban kell beállítani? Hol pontosan?
Bocs a sok láma kérdésért.W.
-
Raidon
őstag
Sziasztok! MSI 6850 Cyclone PE OC Edition kartyanak mekkora a minimalis tapigenye? Szoval mekkora tap kell neki?
Nekem 500 as van de aki megveszi ahogy neztem lehet hogy csak 400 as ASUS
Koszi
-
F_Zolee
nagyúr
Tuning "tesztelésre" jó a BF3? Mert már egy ideje tolom 940/1115-ön alapfesszel a 6850-em és nem volt fagyás. Mással nem játszok úgy sokat.
-
keke69
őstag
Agility 3-at lehet frissíteni ha rajta van a rendszer,vagy más megoldás kell hozzá?
Ha igen akkor a kérdésem még annyi lenne,hogy csinálta már valaki?
THX -
Karajev7
tag
Tud valaki vlmi jó kis progit (FRAPsot kivéve), ami mutatja a FPSt, gpu hőfokot,stb játék közben?
-
-
F_Zolee
nagyúr
-
csevede
tag
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni abban, hogy melyik gyártótól lenne érdemes egy 6850-est vásárolni?
Jelenleg egy gigabyte típusút ajánlottak nekem, ezzel kapcsolatban viszont kétségeim vannak, ugyanis legutóbb mikor egy gigabyte 5770-el próbáltam volna bővíteni a konfigot, sehogy sem akarta támogatni a monitor 1680x1050-es felbontását, rengeteg topikban érdeklődtem, de végül senki nem tudott rá megoldást.
Használt vga volt, így előfordulhat, hogy az előző tulaj rosszalkodott vele valamit, de azért nem szeretnék még egyszer ilyen felesleges köröket futni.
-
andras0310
csendes tag
válasz
andras0310
üzenetére
DX Frissítés megoldotta

-
andras0310
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Sapphire 11180-00-20R HD 6850 1GB GDDR5 PCIE karim olyan gondom van vele hogy nem igazán akar dolgozni a kicsike. Most tettem újra az egész rendszerem (Win7 Ultimatex64) feltelepítettem a megfelelő Drivert (már többször is) , NFS:MW-al próbálkozok. Következő a hibajelenség: Tegnap elindítottam a jatékot 2-3 kifagyott a gép de aztán elindult és játszottam is vele szépen egész este. Ma ugyancsak megpróbáltam elindítani de a promó videóknál valamiért kifagy és utána kénytelen vagyok resetelni a gépet:S Mi lehet a probléma?
-
Valkűr
addikt
Hirtelen nem találtam erre más topikot, de van egy problémám. Néha böngészés közben eltűnik a képem, és nem is csinál semmit a gép, egy sötét kép jelenik meg a monitoron. És csak ujraindítás után lesz jó újra. MI lehet ennek az okozója? Vagy hogy lehet ere fényt deríteni?
-
válasz
Turbolada II
üzenetére
aha. Bocs ezt nem tudtam.
-
Turbolada II
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A ref. hűtőnek sokkal magasabb a max. fordulatszáma.
-
-
Osynho
addikt
Hogy halk, az túlzás.
Illetve terhelés nélkül 13-16%-on pörög, ami valamivel 1000rpm felett van, ezt még halknak is mondanám. Terhelve, amikor 70 fok fölé melegszik, azért szépen rázendít, 30% felett már elég hangos a venti. Persze, ez a referencia hűtés nem olyan hatásos / halk, de úgy emlékeztem, hogy alacsonyabb hőmérsékleteken működött azelőtt. Mondjuk nem ma volt, hogy ránéztem, mivel nem hiszem, hogy baja lehet a melegtől.
Ettől még rácsodálkoztam, és próbáltam megoldást találni, de akkor ezek szerint ez ennyit tud. 
-
-
belinho
senior tag
válasz
Osynho
üzenetére
Alul van vezérelve a venti szabályozás, gyárilag úgy lőtték be, hogy halk legyen, viszont emiatt jobban is melegszik.
Több dolgot tehetsz, CCC- ből beállítassz egy fix fordulatot, így nem melegszik majd annyira, viszont hangosabb lesz, vagy MSI afterburner-ben készítesz egy venti profilt magadnak, beállítod hogy adott hőmérsékleten hány %-on pörögjön a venti!
Vagy veszel újonnan vagy apróról egy Arctic vga hűtőt. -
Osynho
addikt
Üdv!
Miért melegedhet a ref Asus 6870-em 80 fok fölé Bf3 alatt, majdnem 90 fokig Furmark alatt?
Ez elég magas érték, nem? Nincs beporosodva, nincs tuningolva. Szétszedtem, kifújtam, újrapasztáztam, de akkor is ennyi. 
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
nem én gondoltam, hanem Belinho. Én csak szörnyülködtem

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
1,3V-ot szerintem benchre gondoltál, mert 24/7-re gyári hűtéssel már sok valóban...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ne kicsinyeljük már le a tuning lehetőségeit. Ráadásul nem okosságot kért, hanem konkrét információt...